- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tomy86
addikt
válasz
gyuszmó #129273 üzenetére
Ha csak azokat a naptárakat használod, amik alul látszanak, akkor én a google naptárakba belépve a "system" és a "sigyula" naptár beállításait nézném meg. Azért is gyanús, mert e hétfői napoknál nem írja és a "system" naptárnál pedig csak szeptember 25.-én. Ha google naptárakba belépve is látszanak ezek, akkor egyértelműen nem a BC generálja.
-
tomy86
addikt
válasz
gyuszmó #129273 üzenetére
Szerintem a google naptáraid valamelyikénél van ez beállítva, mert nekem ilyet soha nem írt ki a BC, pedig már 5-6 éve használom. Nézd meg a "beállítások -> Naptárak és teendő listák" menüpont alatt, hogy nincs-e olyan google naptár felvéve, ami az év napjainak a számát mutatja, mert a Business Calendaron belül ilyen beállítás biztos nincs (legalábbis én nem találtam)!
-
air
nagyúr
válasz
gyuszmó #106614 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mit szeretnél.
Ne legyen a készüléken a videó, hogy ne foglalja a helyet. De ha meg akarod nézni, akkor ne töltse le mobilneten mert az gáz.
"Most hogy van ez?"
Pont úgy, ahogy párszor le lett már írva, hogy a Google Fotók hogyan működik.
A menüben van egy "Tárhely felszabadítása" opció. Ezzel tudod a készülékről törölni azokat a fájlokat, amik a felhőben már mentésre kerültek. -
NandorHUN
addikt
válasz
gyuszmó #106599 üzenetére
"..eredeti (teljes) felbontással csupáncsak a meglévő (vásárlással persze bővíthető) tárhelykapacitáson gazdálkodhatunk, valóban korlátlan mennyiségben, csak drasztikusan csökkentett méretű képekkel használható. "
- Szerintem + tárhely nem kerül sokba, nem is értem ez hogy merül fel, miért is lenne teljesen ingyenes? Egyébként meg sok telefonhoz (HTC, Samsung) jön ingyen 100Gb ha ember megveszi.
- A képredukció minimális, 16Mp képeket se "drasztikusan csökkentette", a képméret a fele (nem a MP!), de megnézve gyakorlatilag felismerhetetlen a kettő közötti különbség, ez inkább pozitívum.
"Google Fotók törlése után is felkerülnek a képek. "
Nem egészen értem hogy, ha nincs feltelepítve akkor hogy tölteni már fel? -
NandorHUN
addikt
válasz
gyuszmó #106596 üzenetére
Elvileg biztonságos, de ez főleg tőled függ, kinek adod meg a jelszódat, más honlapokon ugyanazt az emailt, jelszót használod e stb...
Mondjuk én 2 felhő mentést használok, egyik Google másik OneDrive, hátha valamelyik sérülne eltünne, illetve nem teszek fel olyan képet ami gáz lenne ha kikerül /már nem mintha bárki kíváncsi lenne ezekre az adatokra szerintem, nem politikus vagyok.
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #106505 üzenetére
Végül idáig eljutottál? (Most ne nézd, hogy Aquamail van felül, de korábban leírtam neked, hogy hogyan jutsz ide) Itt is beállíthatod a prioritást, de ez csak a ne zavarj módra vonatkozik, hogyha az aktív, a BlueMail akkor is értesíthessen.
Amúgy a Ne zavarjanak opció elérhetősége Beállítások- Hang és étesítés, és itt legalul van.
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #106460 üzenetére
De akkor ez a BlueMailen belül van! Én nem erre gondoltam. Nyisd meg a beállítások menüt ( a telefonod beállítások menüjét, ne a bluemailét), majd azon belül az alkalmazásokra menj. Ott válaszd ki a BlueMailt a lostából. Ha ramesz, itt találod az alkalmazás infókat. Itt a negyedik sor neve az, hogy értesítések. Arra kattints rá, és nézd meg, hogy nincs e bepipálva az összes letiltása opció. Ez a legfelső sor.
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #106456 üzenetére
Csak a biztonsági kedvéért kérdezem: az alkalmazás információnk belül az engedélyek, vagy az értesítések sort választottad? Csak mert azt írod, minden engedélyezve van, amiböl én azt vontam le, hogy az engedélyek sort nézted, azaz ahol pl naptár, névjegy, tárhely opciók vannak. Az értesítések opció viszont más (ami az engedélyek sor alatt van), ott a legfelső, azaz az összes letiltása ne legyen bepöttyözve.
-
-
-
brd
nagyúr
válasz
gyuszmó #100399 üzenetére
Nem tudom, mire gondolsz, mert két dolog is lehet, de speciális felszerelés nélkül egyikkel sem tudsz sokat kezdeni:
Az egyik az az, hogy a 100%, az valójában olyan 80-85%-os töltöttséget jelent (pontosabban efölött 100%-nak jelzi) a legtöbb telefonnál, valószínűleg azért, mert a Li alapú battery utolsó 15-20%-ának a feltöltése elég hosszadalmas, gyakorlatilag megfelelő minőségben 2x addig is tarthat, mint az addigi 80-85%.
A másik pedig az, hogy a telefonokba szerelt változat nem szereti, hogy 100% közelében van a töltöttsége. Ez azért baj, mert a legtöbb mobiltelefon úgy csinálja, hogy ha feltöltődött, akkor nem kapcsolja le az áramfelvételt, hanem jobb esetben a töltőről működik a telefon a továbbiakban, rosszabb esetben csepptöltést alkalmaz.
Ha a telefon HW/SW nem nyújt ezek elkerülésére lehetőséget, akkor csak az USB irányából lehet lekapcsolni az áramot, mondjuk egy bizonyos áramfelvétel alatt (valamennyire telefon-függő az érték).Az 50%-90%, valószínű, arra vonatkozott, ha tényleg simogatni akarod a battery-t.
-
gyuszmó
őstag
válasz
gyuszmó #100398 üzenetére
Más.
Ezer féle dolgot hallok, olvasok ,hogy kell tölteni a telót. Eddig tök nyugodtan felraktam éjjel, levettem reggel. Több helyen viszont azt írják, hogy ez így nem jó az aksim fele annyit sem fog bírni. Kvázi olyan mint egy álladóan megfeszített íj .
Bocsánat ha off téma, ígérem nem dobom be újra
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #100392 üzenetére
4.4 -től alapértelmezetten a Wifi mindíg be van kapcsolva. Bármelyik automatizáló fel tudja használni a wifi near infóit a helyazonosításra, és csatlakozásra. Elméletileg! A gyakorlatban egyes készülékeken, kikapcsolt kijelzőnél az OS nem tesz közzé hálózati infót, így az automatizálók nem tudnak reagálni a változásra. Ki kell próbálni.
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #100280 üzenetére
Tavaly valamikor a Chrome fejlesztői változatában volt ilyen funkció csak elő kellett csalni a rejtett beállítások között. Most viszont már nincs benne kivették nem tudom miért.
Viszont ajánlom Chrome mellé ezt az appot. Chromban ha megvan nyitva egy oldal és le akarod menteni későbbre offline olvasásra olvasható módban akkor katt chromban felül a 3 pontra aztán megosztás. És itt válaszd ki a pockettet.
Még annyit tudsz chrommal kezdeni beírod a címsorba hogy chrome://flags
Kikeresed az "olvasási mód aktiválása" részt és állítsd mindigre. Ekkor kér egy chrome újraindítást.
Nekem ezzel csak annyi bajom hogy nem minden oldalnál ajánlja fel. Egyébként egy weboldal lefelé görgetésekor fogja mutatni hogy "mobilbarát nézet" -
-
-
-
válasz
gyuszmó #74502 üzenetére
Az Android beépítettje nem jó?
Egyébként meg: 3G Watchdog és Onavo Count
-
raziel01
veterán
válasz
gyuszmó #68559 üzenetére
Nekem ez a kedvencem
Ezt használom.
WiFi File Transfer Pro -
-
Rimuru
veterán
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #58180 üzenetére
Egy T-Home TV előfizetéshez, két droid eszköz kapcsolható. Ha van olyan ismerős, akinek van előfizuja, de nincs droidja (vagy csak egy), akkor az ő kódjával be tudsz regelni. Én is nyugdíjas nagynénémét használom, mivel keveset vagyok otthon, ezért ott nincs szükségem külön TV csatornákra.
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #58164 üzenetére
Technikailag lehetne. Volt is már több ilyen próbálkozás. A probléma jogi és a TV csatornák tűzzel-vassal írtják az ilyen külső kezdeményezéseket. Lásd Europestream oldal egy pillanat alatti megszűnése. Érdemes belenézni a Facebook oldaluk bejegyzéseibe. Persze más szitu, ha a kezdeményezés közvetlenül a tartalomszolgáltatótól indul. Egyértelmű, hogy ezek viszont valamilyen érdekükhöz igazított feltételhez kötik a használatot.
oncsi:
Androidon nem tudsz optikai meghajtót közvetlenül csatolni. Ezek a kütyük mind vmilyen közvetett módot használnak. Van róluk teszt, rá tudsz keresni. Gyakorlatilag mindegyik gyenge minősítést kapott és külföldi fórumokon is hasonló posztokat láttam. -
LonGleY
veterán
válasz
gyuszmó #57887 üzenetére
Vagy csak simán fájlmegosztó oldal, pl. zippyshare.com. Csak pipáld be a privát módot! Én a legtöbbször ezt használom, mert nincs várakozási idő rajta, gyors és 200 MB-ig fogadja a fájlokat. A legutolsó letöltést követően 30 nappal évülnek el a linkek. Telefonról is működik - az Old HTML Uploader-re kattintva még az Opera Classic-ban is.
-
tomy86
addikt
válasz
gyuszmó #55532 üzenetére
Nem kell külön naptár alkalmazás. Úgy is megoldhatod például, hogy kiteszel két naptár widgetet (én pl. a Simple Calendar Widgetet használom). Az egyikben beállítod, hogy csak az "ügyfelek" naptár bejegyzéseit mutassa, a másikban pedig hogy az összes többit (vagy amelyiket szeretnéd).
De például a Business Calendarban meg tudod nézni az összes naptárad bejegyzését együtt és naptáranként külön-külön is. -
tomy86
addikt
válasz
gyuszmó #55527 üzenetére
Webes felületen belépsz a Google naptárba és ott a "saját naptárak" melletti fülre kattintva kiválasztod az "új naptár létrehozása" funkciót. Adsz neki egy nevet (pl. ügyfelek) és ezek után ide írod a munkával kapcsolatos dolgokat. A telefonodon pedig ezt az új naptárat is kijelölöd szinkronizálásra.
(#55530) Somatom:
-
petipetya
nagyúr
válasz
gyuszmó #55515 üzenetére
Ez esetben szívesen.
A Google Naptár webes felületén viszont simán ki lehet választani a 10 nappal korábbi jelzést, ezért nem értem ez miért nincs benne a telefonos kliensben.
Amúgy hiába gondoltam át, hogy saját magam mit használnék ebben az esetben, mert csakis egy naptár alkalmazás jöhetne szóba, ahol a privát dolgaimat is vezetem.
-
vadkörte
addikt
válasz
gyuszmó #42779 üzenetére
"Letöltöttem az Osmand navi progit, leszedett vagy 171 MB térképet, de amiért főként kellene nekem,turista nincs benne.
használjátok ezt a progit ? Honnan szedjem le hozzá és melyiket ?"Használom és meg vagyok vele elégedve. (ha ráérek, a térképét fejlesztem is)
Túristaútvonalakat a térkép alapból nem tartalmaz. Ami így jó, mert szerkeszthetetlenné tenné, az egy külön letölthető és aktiválható réteg.
A programon belül a Beállítások/Offline adatok//Letöltések/Csak út térképek/Európa/ pontban töltsd le a Magyarországra vonatkozót. Vagy INNEN letöltöd és a megfelelő helyre bemásolod. Ez utóbbi csak túristaútvonalakat tartalmaz. Nem véltelenül akkora, amekkora. -
törölt tag
válasz
gyuszmó #37865 üzenetére
A Smart RAM Booster -ben van ilyen memóriakorlát alapú felszabadítás. Azt nem tudom, hogy mennyire hatásos, mert nem használom az automatikus módot. A Greenify -vel is próbálkoztam, de végül maradtam a saját módszeremnél. Automatizálóval indításkor engedélyezem, kilépés után pedig némi késleltetéssel tiltom (fagyasztom) a makacskodó alkalmazásokat. Na, így biztos nem kell kilövögetni őket, mert maguktól el sem tudnak indulni. Sajnos, ezt nem minden alkalmazással lehet büntelenül megtenni.
-
wardemi
senior tag
válasz
gyuszmó #37865 üzenetére
Vagy Greenify és Memory Locker kombó jól jöhet. Ami nagyon szükséges, hogy mindig fusson (launcher pl) azt le lockolod greenifyvel meg a fölösleget ami nem kell hogy ott csücsüljön kilövöd egyből.
Én pl taskernek benyomta hogy ha kikapcsolom a kijelzőt akkor automatikusan lője a greenify ki minden olyat.
Hányas droid van amúgy rajta? -
-
-
válasz
gyuszmó #37790 üzenetére
Én kipróbáltam egy Clean Mastert, az kilövi a programokat, ha x% alá esik a szabad memória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest