- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
válasz
Krystal_s #156121 üzenetére
Google Camera? Eléggé felkapott.
-
jonnyjoker01
veterán
-
icemad
nagyúr
válasz
Krystal_s #153933 üzenetére
A megapixel ne zavarjon össze. Ha leegyszerűsítjük, akkor az csak a kép méretét határozza meg, nem a minőségét. Pl a Samsung s20 fe hátlapi kamera 12mpx a poco m3 meg 48mpx, de mégis a Samsung csinál jobb képet, mert jobb benne a hardver, jobb a szenzor, stb.
Ez egy régebbi cikk, de aránylag jól és érthetően foglalja össze a tudnivalókat: [link]
-
válasz
Krystal_s #141652 üzenetére
"Android 9-ben (Sony) kivették azt a funkciót, hogy jelezzen, amikor végzett az akku feltöltéssel."
Szerintem nem vették ki ez a beállítási lehetőséget, csak rossz helyen keresed. Sony Xperia 1 (android10, ill. XZ Premium (android 9) készülékben biztos van ilyen funkció!
Beállítások, - Hang, - Speciális, -Töltéshangok. -
kiraly.andra
aktív tag
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Krystal_s #141585 üzenetére
Például
AAzt is beállíthatod, hogy hány százalékos töltöttségnél szóljon Neked.Zsizsike ahogy már írták is, mail címnél jelszó változtatás, utána iratkozz le erről a naptár csatornáról. Itt
[link] pedig tudod ellenőrizni, hogy a mail címedet honnan törthették fel (ha ez történt és nem valami appot telwpitettél pl) -
svgyula
addikt
válasz
Krystal_s #141585 üzenetére
Szia! Azért szedhették ki mert mert nincs rá szükség? Nem te vezérled az aku feltöltést. Azt egy automatikus töltésvezérlő kapcsolja. Ha ez működik akkor hetekig rajta hagyhatod a telefont
akkor sem kezd el tölteni ha az aksi nem igényli. Az a "jelzés" egy bónusz volt az előző ROM-ban. Nyugodj meg a töltésvezérlő csipogás nélkül is végzi a dolgát. Lóghat akár egész éjszaka is a töltőn nem lesz gongja. -
válasz
Krystal_s #132735 üzenetére
Nincs mit, a NoRoot garantaltan tiszta ha leszeded a Dropboxomrol, nem takolt hanem Playstorebol lett lehuzva.
Csak ha esetleg izgulos tipus vagy es bizalmatlan. Egy olyan programmal ami sajat vpn alagutat hoz letre a rendszeren belul, ezen megy keresztul az osszes adatod es ehhez hozza is fer, en is bizalmatlan lennek kulso forrasbol. -
eclipse19
senior tag
válasz
Krystal_s #132696 üzenetére
Amit nagyon ritkán használsz azt szerintem tartsd hibernálva, Greenify-al vagy hasonló programmal.
Vagy ha van olyan a telefonodon gyárilag, hogy mit zárjon be ha lezáródik a képernyő, akkor ott vedd bele a listába az érintett alkalmazást.
Úgy csak akkor fog elindulni, ha kézzel elindítod és biztos nem fog semmit csinálni a háttérben -
válasz
Krystal_s #132716 üzenetére
Akkor rosszul gondoltam, bocsi.
Az értesítés hiányára sajnos nincs több ötletem.
Ha ki akarod próbálni, innen letöltheted, ez egy őskövület verzió és 4.2xx-en tuti múködik, a tableten amiről képernyőfotóztam ez van.
Az tuti hogy ami neked kéne, az értesítést azt a NoRoot nem tudja. -
válasz
Krystal_s #132696 üzenetére
Írtad hogy nem egyszer jelezne.
Akkor viszont annal ellenére hogy nem indítottad el, mégiscsak tevékenykedik a háttérbe.Ha pl. a képeden jelzett beállításokat használod akkor nem is fog jelezni szerintem mert sem a mobil, se a wifi adat nincs engedélyezve. Ez OS szinten múködik (ezért egyébként nem is értem, minek tűzfal), és az OS egy lépcsővel előrébb fogja meg az adatforgalmat mint a tűzfalad. Ezért az, mivel nincs miról, nem is küld értesítést.
Lehet tévedek, de valahogy így lehet. Ha a képed csak példa akkor bocsi, ha engedélyezed az adatforgalmat, akkor se dobja az értesítést?Nekem Android 7xx-en nincs is tűzfalam, apponként beállítottam mi mehet és mi nem, ami képet mellékeltem az az asszony játszós tabletjéről van, azon 4xx fut és abban még nincs OS szintű adatforgalom korlátozás.
Mióta feldobtam neki a NoRoot tűzfalat és megtanítottam kezelni, nem győz hálálkodni, megszűnt a millió reklám a játékokba, némelyik fejlesztő szerintem kissé túllőtt a célon, van hogy mire eljutsz a következő pályáig addig 6 (hat) felugrón és reklámon kell átverekedni magad. Ez már szerintem nem reklámozás hanem agresszív szopatás. -
válasz
Krystal_s #132680 üzenetére
Épeszű tűzfal (szerintem a tiéd is ez) egyetlenegy figyelmeztetést dob, amikor egy app ELŐSZÖR akarna kimenni. Az enyém pl. amíg ezt nem nyugtázom és nem pipálom be hogy tilt vagy engedélyez, addig blokkolja, ki se engedi.
Ha meg minden kísérletnél Te értesítést szeretnél (ha jól értelmeztem a problémádat) akkor abba 2 perc alatt hülyülnél bele, pl. a csatolt képemen 1 darab app 1 perc alatt 28x próbált kimenni reklámot letölteni. A többi játék kb. hasonló, az percenként úgy 100 értesítés, ha ezt szeretnéd.. -
törölt tag
válasz
Krystal_s #89523 üzenetére
Milyen választ vársz erre? Nem használom az adott kiegészítőt, az Androidos Firefox addon kompatibilitás -ellenőrző rendszere pedig sztem kaotikus. Símán inkompatibilisnek ír olyan addonokat, amik telepítve vannak és működnek.
cigam:
Nem csináltam még ilyet, de sztem Robottal össze lehet hozni. Ha az az időjárás -izé egy widget, akkor annak az automatizált megjelenítéséhez lehet, hogy további, fizetős segédalkalmazás is kelleni fog. -
törölt tag
válasz
Krystal_s #76727 üzenetére
Én is legalább 20x használom naponta, de nem zavar, hogy ki "kell" lépnem. Menüből (delfin ikon) és a vissza gombra is előjön a kilépés opció. Egy bökés plusz nekem belefér. Főleg azért, mert egyetértek a módszerrel. Androidon van valós multitasking (nem úgy, mint egyes oprendszereken) és a Home alapvető funkciója a háttérbe rakás, nem a bezárás. De azért sztem van lehetőség arra, hogy belenyúlj a működésébe. Root -tal több lehetőséged van. Root nélkül, esetleg Greenify, vagy, a fejlesztői menüben nullára korlátozod a háttérfolyamatokat. Ez sztem Home -ra kilövi a Dolphin -t (is).
-
törölt tag
válasz
Krystal_s #76715 üzenetére
A Dolphin ilyen. Böngészés közben előfordul, hogy meg kell néznem vmi mást a telóban. Olyankor háttérbe teszem és örülök annak, hogy ugyanúgy, megnyitott lapokkal kapom vissza. Persze, 3GB ram -nál ez belefér. De kilépni így is rendesen, a kilépés gombbal szoktam. Így szoktam meg, a többi alkalmazásból is így lépek ki. A Dolphin -ban is arra van opció, hogy mit csináljon kilépés után. Sztem ez teljesen rendben van így. Az már kevésbé, hogy néhány, nem kikapcsolható feature miatt, leállításkor sem áll le. Nálam a Robot gondoskodik arról, hogy a Dolphin ne futhasson a háttérben.
-
atosan
veterán
válasz
Krystal_s #70802 üzenetére
Szerintem igen, valami rejtett háttérfolyamatok lehetnek. Pl egyik telómnál az egy giga ramot ki sem mutatta teljesen, csak 800-at, support szerint ez így volt rendben, mert a maradék 200 mittudoménminek van fenntartva. Nálad az a 330 lehet a mittudoménmi.
Nekem jó a chrome beta a maga 130 megájával. -
Krystal_s
addikt
-
törölt tag
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #69754 üzenetére
Erre #69754 senki nem tud megoldást?
Internet Speed Meter Lite-hoz hasonló alkalmazás nincs, ami nem csak az össz le- és felöltést mutatja, hanem azt is, hogy melyik program csinálja? Néztem a Play-en, van pár hasonló alkalmazás, de nem szeretném az összeset végigpróbálni. -
törölt tag
válasz
Krystal_s #67927 üzenetére
Én így frissítek:
Nem emlékszem olyanra, hogy egyszer is töröltem volna előző verziót. Sztem totál fölösleges lenne. Viszont ha van root, akkor a Titanium pro sztem kötelező darab. Soxor megmentett már. Van elég helyem, úgyhogy az alkalmazásokból visszamenőleg 5 verziót tárolok (kb másfél GB). A mentésfájlt felhőbe szinkronizálom. Így, ha bugos egy új verzió, vagy csak nem tetszik, akkor pár bökéssel visszaállok az előzőre. Van pár alkalmazás, amiket figyelek. Ezeket azonnal frissítem. Előtte mindíg mentem őket TiBi -vel, hogy a frissítés előtti, utolsó adatállapot legyen meg. Egyébként pedig hetente szoktam frissíteni, kizárólag manuálisan és mindíg elolvasom a changelogot (már amelyiknél érdemes, mert pl. a Dolphin -nál sztem fél éve nem változott). -
-
törölt tag
válasz
Krystal_s #66612 üzenetére
Ha minden szinkront kikapcsolsz, az is egy lehetőség. Csak amikor szinkronizálsz, akkor mindent akar majd. Az egyes fiókokon belül beállítható, hogy miket szinkronizáljon. Mivel én saját szerverre szinkronizálok, ezért az alapértelmezett fiókon csak a mail és az alkalmazásadatok szinkronja aktív, a többi fiókomon pedig csak a mail. Nem tartom fair -nek, hogy alapértelmezetten aktív az összes szinkron, de ez van, elfogadtam a felhasználási feltételeket. Kikapcsolom őket, mielőtt először le tudnának szinkronizálni.
-
atosan
veterán
válasz
Krystal_s #66524 üzenetére
Szia,
Azt a 600 megát visszakapod, csak ideiglenes. Nem lesz nagyobb tárhelyed, mivel az előre meg van szabva, mennyit tartson fenn a rendszer.
Hogy megéri e a Kitkat? Nem tudom milyen telód van, godolom a topicjában átolvastad a tapasztalatokat, ha már vannak. Sd-re áthelyezést JB módra, némely gyártó támogatja. -
válasz
Krystal_s #66465 üzenetére
A beállításoknál (az android beállításaira gondolok), van egy olyan rész, hogy Storage (tárhely), azon belül meg Cached Data (nem tudom, hogy magyarul hogy van, mert nem magyarul használom az androidot). Azt néha érdemes megnézni, ill törölni (törléshez csak rá kell bökni bizonyos android verziókon, másokon meg segédprogramot érdemes rá használni).
-
törölt tag
válasz
Krystal_s #66463 üzenetére
Csak egy tipp. Nézd meg, hogy vhol (pl. Download) nem növekedett -e annyival a foglaltság, mint amennyivel most kevesebb helyed van! Arra gondolok, hogy a frissítést vhova letöltötte, mielőtt belekezdett és ez foglalja a helyet. A rendszerfrissítés a /system -ben történik, attól nem kéne változzon a felhasználói tárhely. Esetleg próbálj meg egy rebootot (ha még nem volt a frissítés után).
Megértem, hogy eleinte ködös az Android, főleg, ha nem használtál még Linuxot. Én szerencsére előtte Linuxoztam egy kicsit, ezért, amikor először néztem át fájlkezelővel a droidot, rögtön otthon voltam benne. Sztem először is azt kell megérteni, hogy a rendszert nem úgy kell elképzelni, hogy van "C", meg "D" partíció és azokban a mappák. Pont fordítva van. Van egy fix könyvtárszerkezet, amibe becsatolják (mountolják) a partíciókat. Ezért nagyon fontosak az adott elérési utak. Minden a gyökértől indul. Neve: root, jele: "/". Tehát a "/system" elnevezés nem csak egy könyvtárat jelent, ami közvetlenül a root felett van, hanem egy partíció csatolási pontját is. -
törölt tag
válasz
Krystal_s #66456 üzenetére
Nem azért ennyi, mert ennyit foglal el, hanem azért, mert ekkora méretű tárhely lett lefoglalva a rendszer számára. Ha a "klasszikus" felállást vesszük alapul (nincs összevont tárhely), akkor kb. 500MB -os a rendszer partíció, 2GB a felhasználói alkalmazások tárhelye (ami egy szűz rendszeren szinte üres), plusz némi sallang a boot -nak, recovery -nek, stb. Ha ezeket levonod a 8 -ból, akkor ki is jön az 5,4GB.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Krystal_s #66248 üzenetére
Próbáld ki még az UC Browsert, én is azt használom már évek óta és nagyon gyors, sok kiegészítővel beépített flash playerrel és videó lejátszóval
Nálam a sok böngésző közül ez bizonyult a legjobbnak (sebesség szempontjából) , azt hiszem van Hardware acceleration (xperia z ultrám van)
-
törölt tag
válasz
Krystal_s #66159 üzenetére
Ezt jó, hogy írtad. Épp esedékes egy készülékváltás és azon matekoztam, hogy egy dualsimes chinaphone legyen, vagy a mostani teló mellé egy ilyen inteles tab, amire hegesztenék egy Android - Windows dualbootot (esetleg még egy Linuxot is). De több hasonló kompatibilitási problémáról olvastam Android alatt, X86 -on.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Krystal_s #66132 üzenetére
Vannak kiegészítő fájlok (pl. obb-k), amiknek a méretét is beleveszi az alkalmazás méretébe a Play, azért van 1,5 GB kiírva. Régebben ezt még külön töltötte le az alkalmazás valamely más szerverről, akkor még az APK mérete volt kiírva, de aztán a Google pozitív irányba lépett az ügyben és azóta ők tárolják az ilyen fájlokat is.
-
törölt tag
válasz
Krystal_s #66132 üzenetére
Az adblockot itt találod. Azt nem tudom, hogy a betöltés miért lassú nálad. Van egy pár variációs lehetőség a beállításokban.
-
Flind
senior tag
válasz
Krystal_s #65990 üzenetére
Nekem 4.3"-ra engedni.
Nem tudom hogy alapból benne van-e, de menü -> add-ons -> és vagy ott van, vagy + jel, és onnan töltheted le. Tehát igen.(#65998) w.miki: Én a Google fordítót használom.
(#66003) batai15: "de ideje lenne szerintem rendesen beállítani"
Akkor kapcsold ki az EQ-t! Na, az rendes lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Horgász topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest