- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LonGleY #49126 üzenetére
"A képaránytartás könnyen jelenthetne képtorzítást is, ha épp olyan pictúrákról van szó."
Ezt most nem értem, mire gondolod... Az a bajom, hogy némely képet beméretezi rendesen, hogy beférjen a kijelzőre, másokat meg csak egyik dimenzióban. pl. álló kép, szélességében összenyomja. Elfordítom a tabletet, akkor ugye kicsi a kép, de akkor sem jó a képarány, mert akkor meg széthúzza. És ezt csinálja a beépített galéria, meg a QiuckPic is.
Akármelyik PC-s képnézőnél alap az aránytartás :S -
törölt tag
válasz
LonGleY #49085 üzenetére
"Bár mindenki ilyen normális, apró PNG-t linkelne."
Ami a korábban is linkelt Photo Editor -ral gyorsan, hatékonyan megoldható lenne. -
Kékes525
félisten
válasz
LonGleY #48347 üzenetére
"sem települ, mászik be magától" legtöbbször a felhasználó a gyenge láncszem. Ha azt gondolod, hogy az android önmagában egy szuperbiztos rendszer, akkor tévedsz.
Ezt mivel magyarázod? android vírusok 1 870 000 találat...
-
Huma
addikt
válasz
LonGleY #48363 üzenetére
Ezt én sem értettem soha. A PC-m négymagos és van benne négy giga memória. Mégis megakad ha valami nyúzza a vinyót (ssd nincs). Az a szűk keresztmetszet. A telefonba is rakhatnak akárhány magot és giga memóriát, ha a benne lévő adattároló nem tudja lekezelni a rázúduló adatokat. Teljesen természetes ha nem minden zökkenőmentes.
Mindenesetre ezek a lefagyások és nagyobb akadások nem normálisak. Nekem pl sosem csinál ilyet a play pedig a telefonomban csak 840MB memória van.
Kisebb lagok szoktak lenni. De semmi olyan mi pár tizedmásodpercnél tovább tartana. -
quailstorm
félisten
válasz
LonGleY #48264 üzenetére
Valamiért úgy emlékeztem hogy gagyi, de vagy régi emlék, vagy 2.3-ról van.
Egy az egyben olyan mint a gyári böngésző, lehet mert az is, csak van egy elég jó felülete. Legalábbis ezt teszi most SGS-en.Egyébként mérete alapján inkább azt mondanám csak felület a gyárihoz.
(#48266) petipetya: akkor régen is? Ezek szerint unokatesómmal ketten voltunk nagyon bénák...
Egyébként rettentő nagyot fejlődött az elmúlt 2 évben a droid. Szerintem jobb lesz ha nem jövök fel régi emlékekkel
2.3-mat meg hagyjuk meg az ARMv6-os eszközöknek. -
bendi806
aktív tag
-
tankraid
aktív tag
válasz
LonGleY #47936 üzenetére
Airdroid tehat leginkabb wifi, nexus 5 - ahogy lentebb írva vagyon - tehat nincs sd kártya benne. Honlapról windows alatt telefon tároló módonz mert mást nem is lehet airdroid nem eri el page-en keresztül. De inkább kabb haggyuk is.... Nagyon reggel van és látom nagyon nehéz.
-
törölt tag
válasz
LonGleY #47906 üzenetére
De ugye azt megérted, hogy ha én általános használatban kiváltok egy PC -t a droiddal, akkor kicsit kétkedve fogadom az olyan véleményeket, hogy ezzel én megnehezítettem az életemet. Csak tudom már, hogy nehezebb -e nekem így. Főleg ha olyantól származik a vélemény, aki nem is próbálta.
-
törölt tag
válasz
LonGleY #47903 üzenetére
Ezt nem vitatom. Viszont egy csomó dolog sokkal egyszerűbb, mint PC -n. Én sokat utazom, keveset vagyok otthon. Ezért elsődlegesek a mobil eszközök és a rajtuk levő rendszer. Mivel asztali környezetben is ugyanezt használom, így teljes az átjárás. Pl. ugyanarra a Dolphinra szinkronizálok, ugyanarra a videólejátszóra optimalizálok, ugyanaz a letöltésvezérlőm, a NAS -hoz használt programok, jegyzet, vágólap, stb. Ez nekem sokkal egyszerűbb így, mint PC -vel. Mindezt mozgó, kopó alkatrész nélkül, néma csendben (passzív hűtés), 10Watt körüli maximummal. Az otthoni rendszerem bármikor, bárhonnan, azonnal elérhető marad, mivel fölösleges kikapcsolni.
-
törölt tag
válasz
LonGleY #47894 üzenetére
De ez nem jelenti azt, hogy alkalmatlan a feladatra. Szerintem csak kevesen ismerik (még). De pár éve még tablet sem létezett, most pedig ugyanolyan általánosan elfogadott eszköz, mint egy droid teló. Persze ez igényel némi nyitottságot, innovatív gondolkodást. Olyan "Androidost".
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
LonGleY #47888 üzenetére
Köszi, én is a Szincsák-féle menetrendet használtam. De az mától fizetős lett, ami nem is zavarna, csak amit ír ezzel kapcsolatban nem tudom hova tegyem:
következő új funkciókat kapom a fizetett verzió esetén:
...előnyben részesítés a frissítéseknél (???) ez a program frissítésre vonatkozik vagy az adatbázisra? Használhatok régi menetrendet ingyen, vagy naprakészet pénzért? -
törölt tag
válasz
LonGleY #47886 üzenetére
Milyen miniPC -s tapasztalatokra alapozol? Ha MK802 (Allwinner A10), akkor értem a véleményedet, de azok az idők szerencsére elmúltak. Két generációval előrébb tartunk és küszöbön a következő (A10 - RK3066 - RK3188 - RK3288, esetleg AML M802). Csak a két RK -s vonalnak az itteni topikjai (MK808, MK908) 12000 körüli hsz. -nél tartanak. Akkor még nem esett szó a Chromecast -ról, vagy a boardokról (Raspberry PI, Blackbone, Wandboard, Odroid, stb.). Ezekből is eladtak már pár tucatot (vagy milliót?). Ha viszont semmilyen tapasztalatod sincs, akkor reális véleményt sem tudsz alkotni.
-
törölt tag
válasz
LonGleY #47880 üzenetére
Ez sem igaz. Van X86 és x64 PC -m is. Linux (Puppy) és Windows (XP, Win7) rendszerekkel. Jellemzően Photoshop -hoz, Premiere -hez, After Effect -hez és videókonvertáláshoz használom. De túl drága ahhoz, hogy általános dolgokra is használjam. Arra ott a miniPC, Androiddal. A fél százalékos megjegyzést meg nem is kommentálom.
-
törölt tag
válasz
LonGleY #47858 üzenetére
Ha valakinek a mobilitás fontos, az laptopot használt. Majd jöttek a tabok. Vett egyet és nem akarja cipelni a laptopot. Szerintem jogos igény, reális élethelyzet. Lehet, hogy egy-két feladat kicsit körülményesebb, de a mobilitás fontosabb szempont. Tehát a "PC -n egyszerűbb" nem egyszerűbb, ha NINCS PC.
-
petipetya
nagyúr
válasz
LonGleY #47858 üzenetére
Fejlődés, innováció, mobilitás, felhasználói élmény. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha valakinek erős hardver van a vasban, az igenis használja ki.
A gyengébb hardver esetében pedig inkább az optimalizáltságot érdemes csiszolni, ez tény. Ez utóbbi esetben például remek tanácsokat szoktál adni a fórumban.
-
fatal`
titán
-
psg5
veterán
válasz
LonGleY #47465 üzenetére
Most azt írta (pár app törlés után) hogy fenmaradó hely 27MB, ezt miért írta egyáltalán? Ez még kevés azért vagy csak tájékoztatásul?
Most egyébként (pedig az alkalmazáskezelőben nem volt aktív az alapértelmezés törlés rész) felajánlotta, hogy kingsoft office vagy officesuit. (feltettem mindkettőt).
Egyenlőre rendben van, most próbálok benne keresgetni, mert akkor is volt gáz.Remélem ez a túlzsúfoltság volt a hiba, nagyon hálás leszek ha ezzel megoldódott!
-
psg5
veterán
válasz
LonGleY #47458 üzenetére
Az az érdekes, hogy most letöröltem a Kingsoft-ot, de hiába megyek egy doc vagy docx kiterjesztsére nem ajánl fel semmit, hanem azt írja, hogy nem lehet megnyitni.
Hol tudom törölni az alapértelmezést a kiterjesztésből?
Idáig tökéletesen működött a kingsoft és tetszett is már kitanultam.
Sima fájlkezelőm van alapból, milyent érdemes rátenni?
-
DonTomika
csendes tag
válasz
LonGleY #47312 üzenetére
A készítő nem változott. Két budapesti menetrend nevű app van:
Budapesti menetrend: Tinyappworks a készítő, eddig BKV néven futott, és zöld alapon fehér busz volt az ikonja. Most átalakult, fehér alapon fekete ikonja lett, és Budapesti menetrend (kis m) néven megy, teljesen átalakított felhasználói felülettel. Ennél kérdezted, hogy hogy megy a frissítés, és a válasz, hogy az appal együtt frissül a menetrend minden héten.
Budapesti Menetrend: Szincsák Tamás a készítő, egy kék alapon fehér M betű az ikonja. Ez nem változott, mindig is úgy nézett ki, ahogy most. A nevében az m betű nagy. Ez az, amit tegnap linkeltek a többiek, és itt a frissítés az appon belül van megoldva, szintén hetente.
-
aizen92
addikt
válasz
LonGleY #47234 üzenetére
én lecseréltem a BPmenetrendet és ezt használom azóta: Budapesti Menetrend. Eddig pontos volt. nálam a kritikus az a HÉV menetrend. eddig mindegyik valamelyik frissítésével elkúrta, rosszat írt ki/nem írta a pénteki különleges menetrendet stb. De ez tökéletesen írja eddig! A kis budafoki buszokat is pontosan írja, pedig van amelyik csak 6-8 megállóból áll. Egy próbát mindenféleképpen megér.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
LonGleY #47234 üzenetére
Budapesti Menetrend
Teljesen korrekt, nagyon jól használható. Ez a Szincsák Tamás-féle -
v_angelus
tag
válasz
LonGleY #47234 üzenetére
Nekem a Transit World bevált, eddig pontos volt, jól jelezte a megállókat, és az időpontokat. Jobb felül van az alkalmazásban egy ikon (lefelé mutató nyíl), azt megnyomva frissíti az adatbázist. Egészen ma reggelig rendben is volt.
-
raziel01
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
LonGleY #47104 üzenetére
Mint leírtam a multi profil nem kényelmes. Épp annyira pain-in-the-ass mint az adott alkalmazásból kijelentkezni és bejelentkezni egy másik accounttal. Van két különböző rendszered, van egy jól belakott, jól beállított, amin más egyéb alkalmazásokat is használsz, meg mellé egy másik amit a nulláról húzhatsz fel. Ez nem épp arra lett kitalálva, hogy ha egyik Instagram fiókodból a másikba akarsz átlépni, akkor válts át egy másik Android felhasználói fiókra.
4.4 pedig megvan már. Mint írtam 4.4.2 van fent jelenleg.
Ennél valami jóval kényelmesebb kéne. Annyira nem is izgatna ha lenne alternatív Instagram kliens amiben működik a feltöltés is. Csak a gyökér fejlesztők nem adják ki a teljes API-t, így feltölteni csak a gyárival lehet, semmi mással. Még böngészőből sem, pedig már egy ideje van böngészőből elérhető Instagram is.
Szerk: Ami nagyon fontos még, hogy egyik Android felhasználói fiók nem lát rá a másiknak a dokumentumaira, így a fotókra sem. Ezt ugye nem kell ecsetelnem, hogy egy Instagram esetében eléggé kellemetlen.
Tölthetném fel Dropboxba, majd onnan letölteni újra a másik fiókkal... hát, ez minden csak nem kényelem.
-
-
-
válasz
LonGleY #47092 üzenetére
Köszi!
A Skype-t sejtettem... Asztalin sincs semmire rendesen megoldva (most is Pidgin+Skype plugin megy, az is elég gáz) De akkor szerintem nekem jó lesz a sima Talk kliens + szkájp is, mert akkor is 2 progit kell használnom...
Az lett volna a lényeg, hogy 1 progin belül megoldható legyen az IM-ezés.A kétlépcsőssel az a bajom, hogy macera. A Trilliant próbálgattam, az nem akart bejelentkezni a Gtalkra, és azt vettem ki, hogy a kétlépcsős hiánya miatt. De akkor repül az uninstall
Megnézem még az IM+t... -
krizmo_
addikt
válasz
LonGleY #47051 üzenetére
Arra gondoltam, hogy az alkalmazáson belül a konkrét beszédet, hogy lehet kikapcsolni, mert kicsit zavar, hogy némítani kell mindent ha az utcán vagyok csak azért mert a Runkeeper egyébként 5 percenként elkezdi hangosan kürtölni, hogy milyen eredményt értem el az elmúlt 10 percben...
-
bendi806
aktív tag
válasz
LonGleY #46982 üzenetére
Én is TSF Shell-t használok, igaz megjegyzem, nálam nagyon lemeríti az akksit és a másik, hogy a letöltött jegyzettömbe, ha írok, csak a képernyő ki-be kapcsolásával tudom a helyére tenni
de ezt leszámítva nekem tökéletes is lehetne, hogy ha rss hírolvasót valahogy rá lehetne "tenni"
amúgy meghajlok előtte -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós kamerák
- Építő/felújító topik
- Wise (ex-TransferWise)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest