- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #137090 üzenetére
Ha bele akarsz kötni az élő fába akkor úgyis bele fogsz
A bank meg a kellemetlenségektől próbálja magát megkímélni.Ez az az app, igen, és nem kell érte fizetni, prémium dolgokért lehet ha akarod.
Itt a honlapja, benne van a Google Play-ben is, ott a FAQ csak bele kell olvasni:
"What I get when buy / upgrade full version?All current & upcoming premium features will be unlocked permanently. This is ONE TIME payment. NOT subscription or recurring payment.
What are premium features?
Ad blocker, themes, secure screen, private mode password protection, overview mode, etc. Premium features may vary time to time. Whatever, if you upgraded to full version, all current & upcoming premium features will be unlocked permanently."
7 napig minden ilyen premium feature megy aztán nem. Nekem 500HUF-ot megért, a srác nagyon segítőkész mikor jelentettem neki hibát. Ennyi.
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #137084 üzenetére
Programozásilag megoldható - úgy döntöttek hogy beteszik.
Van értelme: a Google Assistant-ot pl. be lehet állítani úgy, hogy mikor utasítod akkor a képernyődről csinál képet és azt is felhasználja pl. kereséshez.. namost ezt pl. nagyon nem találnám jó dolognak.. elég ingoványos.
Van olyan böngésző amiben ez pl. kapcsolható funkció. -
Somatom
veterán
válasz
darvinya #136626 üzenetére
Igen, írtam is, hogy értem a szükségszerűségét. De, nálam változik a jármű. Egy hely miatt érné meg nekem. A Széna téri Mammut parkolója. De, az meg nincs a listájukon. Meg, nem tudom, hogyan tudnák lekezelni a Sparos vásárlás utáni 50% kedvezményt.
A telefonszámot a kapcsolattartással indokolták. Ezt fölöslegesnek tartom. A Simple sem kérte. Ott az e-mail. -
beg
veterán
válasz
darvinya #136593 üzenetére
Értelmezd is amit olvasol:
"Blokada uses the VPN API of the device, thus, you can’t connect to such service if Blokada is running. To overcome the situation, Blokada has its own VPN that can be accessed while filtering is enabled. The VPN provides security, privacy and anonymity on the internet. Masking the user’s real IP address it makes content that is restricted for the user, available. While the main feature, filtering ads is free and remains free, this service is subscription based, costs 5€/month, and it is off by default. At the moment of writing the article there are 2 gateways, one in New York and one in Stockholm."
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #136597 üzenetére
Valamit csúnyán félreértesz.
Itt a frissítéssel kapcsolatos blogbejegyzésük, olvasd végig, neked a "Another big change that v4 introduced is the VPN functionality" részhez kell ugranod. A Blokada alapvetően egy lokális VPN-t használ a reklámblokkolásra - de van mostmár VPN szolgáltatásuk is. Ez kerül pénzbe, nem látok olyasmit amiről beszélsz hogy "ha nem fizetsz akkor kiadják a szokásaid adatait harmadik félnek". Sose volt ilyen, most se lett ilyen. Nem is nagyon tudom elképzelni hogy ezt bárki megléphetné aki open-source appot fejleszt hiszen nyilvánvalóan a nyílt forrásban ez a működés benne lenne és mindenki elpártolna. -
-
tylerddd
veterán
válasz
darvinya #136358 üzenetére
Köszi! Sajnos ebben egyféle áttűnés van és az is gagyi. Ez 5k körül lenne egyszeri fizetéssel, ha minden fel akarnék oldani.
De túrtam és nem értem eddig miért nem futottam bele a Filmora Go-ba, aminek a PC-s verzióját ismerem. Tökéletes arra, amire nekem kell, rengeteg extrával fel lehet dobni, nem drágák a kiegészítők. Egy hátránya, hogy 720p-be exportál csak, de ez még nekem OK. A legtöbb videó, amit ezzel majd összevágok, 3-4 perces cucc lesz youtube-ra és nem szükséges a nagyon komoly minőség. Nyersen úgyis meglesznek a videók fullHD-ben vagy 4K-ban.
-
Elemental
addikt
válasz
darvinya #136189 üzenetére
Azt tudom, köszi!
Régebben lehetett némítani alkalmazáson belül, vagy végső esetben az alkalmazáskezelőben az értesítéseknél. Most a beállításokban csak az ébresztőig lehet, az alkalmazáskezelőben meg hiába tiltom a hangot, ugyanúgy csipog ez a sz.r. Ha nem használná ennyi ismerősöm törölném a picsbe.
Arra gondoltam, hátha valaki tud valami trükköt a némítására. -
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #136101 üzenetére
Mármint kikapcsol a Blokada? Mikor próbáltad utoljára? Volt egy GitHub issue és utána nemsokkal egy commit több mint egy éve erre.
-
Zola007
veterán
válasz
darvinya #135994 üzenetére
Szerintem elbeszéltünk egymás mellett
Nem fiókra utaltam, hanem naptárra-
Fiók az van nekem is több, de azok alatt csak 1 naptár van. Nekem az az érdekes, ha több általam létrehozott egyedi naptár van ugyanazon gmail fiók alatt (nem generált mint pl. az Holidays, Contacts)A gmailes címhez tartozik (bal oldal) több, de telefonon nem volt választható a "tasks" és a "vállalkozás" naptár megjelenítésre:
Tehát ha PC-n egy eseményt a "vállalkozás" naptár alá vesz fel, azt nem látom telefonon / nem kapok értesítéseket.
Ha másik gmail fiók megoszt velem egy naptárat (pl. családtag), azt egyből mutatja és szépen berakja az eseményeit a közösbe.
▬▬▬▬▬
Végül rájöttem, miután minden beállítást 3x végigpróbáltam gépen és mobilon, , hogy ha megosztom saját magammal a saját naptáram, akkor működik.
A logikát nem értem mögötte, de sejtettem, hogy Google bug, nem Xiaomi.
naptár beállításai ► Megosztás adott személyekkel ► személyek hozzáadása ► saját cím ► módosítás és megosztáskezelés
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #135980 üzenetére
Ennek sincs köze az adott problémához. Normális lejátszókban van opció arra, hogy mit tegyen másik program audióigénye esetén. Itt a probléma az esemény detektálása. Az általad felhozott példákban ez megoldott, mivel egyértelműen beazonosítható esemény történik. A hangos zene közbeni zajdetektálás viszont egyáltalán nem ilyen triviális. Nem csak akusztikai, hanem erőforrás szempontból sem, mivel egyértelműen azonosítható esemény híjján az állandó figyelés állandóan aktív folyamatszálat igényel.
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz
darvinya #135925 üzenetére
beállítva nem tudom mit lehet még, amit fiókban és telefonon lehetett, azt beállítottam
illetve nincs másik fiók, egy gmail fiók alatt van 3 naptáram (alap, cég, nemfontos)
böngészőben és Thunderbird kiegészítőben látszik mind a 3 és a "task" dolgok is, mobilon csak az alap választható szinkronizációraXiaomi Redmi 4A
android 6.0.1
miui global 8.5.1.0 -
-
-
rushty
őstag
válasz
darvinya #135449 üzenetére
A Google fotók külön korlátlan (még mindig?).
Mindkettő fent volt már, de mégsem találkoztam mappazhatósággal.
PC-n még csak-csak meg címkézhető legalább, de androidban alapból valami beépített rendszerező funkció nincsen?
Lehet az külső képszerkesztő kezelő is, ha ez nem adja a funkciókat. -
Skillet
addikt
válasz
darvinya #135416 üzenetére
(#135419) SharpSA
Akkor nem megoldható.
Van olyan app, ami tudja. Most pl a smart keyboard van fent. A szótár jól működik. Beillesztett szavak után nem rak szóközt... viszont nincsenek ékezetes betűk a többi betűvel
Amúgy a szóközt azért nem szeretem, mert gyakran írok még egy egy szóhoz.
De a Gboard-ban pl hogyan mentődnek el a szavak? Nem igazán jönnek elő -
-
Wolfskin
őstag
válasz
darvinya #134982 üzenetére
Ha valaki megmondaná, hogy tudom a home gomb hosszú megnyomására varázsolni a screen offot, annak nem is tudom... megiszatnám vele a böngészési előzményeimet...
----
Egyszer sikerült, egy zgpax s9 teló, 3 fizikai gombjából a középsőre varázsolnom a screen off/on funkciókat! 3 fizikai gomb.. ahw.. mint a mesében. Egy álom volt! Igaz, ehhez meg kellett rootolnom. De aki dudás akar lenni... Még ma is azt használnám, ha nem kezdett volna el kínai appokat letölteni utána. Tűzfal ide, avast oda. És magától bekapcsolta a wifijét. Igen, saját magának. Kikapcsoltam, 2 perc múlva már megint online volt. Egy orvosi műhiba... és öntudatra ébredt. Vagy nem tudom. Kivettem az aksiját és a testét alufóliába tekertem, havonta cserélgatem rajta a szentelt vizet. Nekem nehogy feltámadjon...
Kínai telefoonon azóta se bankolok. Akárki akármit mond.
Na, boldog anyáknapját mindenkinek. -
junior11
veterán
válasz
darvinya #134982 üzenetére
Már nem emlékszem, melyik oldal írta ezt, állítólag a felhasználási feltételekben is benne van, hogy megoszthat egyes adatokat harmadik felekkel a böngésző használata során, gondolom a többi sem különb, max a Firefox esetleg még. Amióta kínai kézben van, sokan tartanak tőle adatvédelmi szempontból, valamint a kártékony oldalak elleni védelme is jócskán alulmaradt a FF, Edge és Chrome-mal szemben (desktop-ot említették). Amúgy az Operában benne a Google safe browsing funkciója?
Amúgy nekem semmi bajom vele, Chrome éra előtt nagyon sokáig használtam, szerettem. Nemrég raktam fel próbaként az asztali verziót is és mobilra, nem rossz egyáltalán.
-
user112
senior tag
válasz
darvinya #134899 üzenetére
Igen, a menüben ott van.
De ez olyasmi volt régen, mint a Messenger-nél a chat fejek; megjelent a kijelölés után. Úgy emlékszem automatikusan induló program volt bekapcsoláskor.
Nem is értem ezt a "fordítás koppintással" dolgot. Megjelenik az értesítősávban, de ha rábökök a kijelölt szövegre, akkor nem történik semmi. Nem így kell használni?
Még az is jó lenne, hogyha megjelenik a fordító, egyből főalkalmazásban jelenjen meg. Ne kelljen még ezt a menüjéből külön kiválasztani. Ezt lehetne valahogy? -
-
tknof1871
őstag
válasz
darvinya #134335 üzenetére
Settings (fogaskerék ikon az LG G4-en) -> General -> Accounts & sync -> ADD ACCOUNT -> Google (soha sem Személyes IMAP vagy POP3 opciókat választom)
Checking info -> Enter current PIN -> Checking info -> Google Sign in with your Google Account
Itt az email címet adom meg aztán a jelszót -> Checking info -> elfogadom a feltételeket és kész.Régen nem volt gondja a Gmail app-nak ezzel a fiókkal. Nekem az a gyanúm az okozza a problémát, hogy ennek a @gmail.com-os fióknak a nevében vannak nagybetűk (mert egy személynév és a neveket nagybetűvel kezdjük) is mert a többiben, amikkel nincs gond, azoknak a fióknevében nincs nagybetű. Valamikor tavaly talán egy bug került az app-ba egy frissítésnél és a nagybetűk összezavarják. Ez csak egy tipp.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #133845 üzenetére
Az Android szakmaiban jártál már ezzel? Lehet több szem többet lát.
-
rjg
őstag
válasz
darvinya #133716 üzenetére
Ebben a szálban a magam részéről lezárásként, mert még mindig másra reagáltál, mint amit először írtál. Ez volt az induló állításod:
(#133698) darvinya
"Utólag felvett fiókra nem fog semmit szinkronizálni, amíg nincs hozzákötve dologok (naptár, címtár, app, stb)."Erre írtam, hogy téves. Itt egy szót nem írtál arról, hogy ez nem az újonnan felvett fiókra vonatkozna. Azoknál pedig az összes telefonon már fent lévő Google app szinkronja alapértelmezetten be van kapcsolva. Az már más kérdés, hogy azon a fiókon van-e olyan tartalom, - névjegy, naptárbejegyzés, vagy levél - amit szinkronizálhatna, de erről nem is volt szó. Állítottál valamit, ami szerintem téves és leírtam a tapasztalataimat. Erre Te egészen másra reagálsz, majd ismét kapsz egy választ, amire megint nem válaszolsz, csak azt mondod, hogy nem is az volt a lényeg.
Így nehéz konstruktív beszélgetést folytatni.
-
rjg
őstag
válasz
darvinya #133711 üzenetére
Szerintem két malomban őrlünk; senki nem mondta, hogy az első, alapértelmezett fiókba érkeznének a másodjára hozzáadott fiók adatai. Csak azt jeleztük többen, hogy ha egy új Google fiókot hozzáadsz egy androidos készülékhez, akkor annak a fióknak a szinkronizációi - Gmail-től az összes fent lévő Google alkalmazásig - alapértelmezetten be vannak kapcsolva és utólag, a Beállítások - Fiókok - Google - adott gmailes e-mailcím útvonalon lehet ezeket a nem kívánt szinkronizációkat kikapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Asus Rog Strix G16
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest