- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Edi77
őstag
válasz
LonGleY #31334 üzenetére
A jegyzet megosztása mellett volt lehetőség megjelölni a pontos helyet, miután kiválasztottam a kontaktlistából az adott személyt, hogy pl. hol találkozzunk vagy én hol tartózkodom.
Nekem jobban tetszett a térképes megoldás, a másiknak nem kellett annyit keresgélni a térképen
-
fatal`
titán
válasz
LonGleY #31326 üzenetére
Érdekes, én világ életemben rühelltem. Igaz, még akkor használtam, amikor 20 jegyű számokkal operált és az istennek nem lehetett kikapcsolni az idióta pittyogását, gondolom ezek később változtak, a hang lehet, hogy csak egy bugos verzió volt. Ez még win98 alatt volt. Később az összes ismerősöm MSN-t használt így arra váltottam.
A WLM-mel, ha rendesen használtad nem volt semmi gond. Custom smilekat ki lehetett kapcsolni.
Bár a Skypeot mindig is jobban szerettem. Az összes im közül a legótvarabb sztem a facebook chat, de mostanában mindenki azt használja, így kénytelen voltam beleintegrálni a Skypeba, sajnos.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
LonGleY #28518 üzenetére
ez sem jó. A ~43MB-os játékról csak egy kb 7MB-os mentést csinált. sőt az App Backup & Restore se működik. viszont utóbbinál világosodtam meg: vannak védett alkalmazások, amelyekről nem lehet apk-t csinálni. amikről nem sikerült ES-sel se, azok ilyenek.
amúgy köszi a segítséget.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
LonGleY #30693 üzenetére
Még jó, hogy mellékelted azt a kis képet!
Nyahszóval: Azon mérés alapján ilyen eredmények jöttek ki:
A kép alapján a playen nem elérhető "Expekt" android alkalmazás a második legtöbbet fogyasztó. És a kék csík is pontosan annyi mint az android rendszernél.
Ezek szerint az nagyon szívja az akksit, és azt ki kellene gyomlálni a telefonból.-
A Weather Clock pedig biztosan uninstallt kap, és majd használok másikat.
-
cselt
senior tag
válasz
LonGleY #30582 üzenetére
+1 a Tasks-nak, én is próbálgattam pár hasonló appot, de végül ennél kötöttem ki, ennél letisztultabb és egyszerűbb appot nem találtam.
Naptár appnak én mondjuk tudom ajánlani még a Jorte Calendar-t. Nagyon jó a widgetje. Taskokat is tud kezelni, de az nekem annyira nem jött be.
-
válasz
LonGleY #30579 üzenetére
Sima naptár agenda stílussal + értesítővel? Business Calendar Free 4. képen agenda van, hasonló mint a *Do appok. Tasks Free (Feladatok) ez is nagyon jó, Google Tasks-szal (Google Calendar jobb szélén lévő lista) szinkronizál.
-
spiritex
veterán
válasz
LonGleY #30570 üzenetére
"Nagy dokumentumok (.mkv :]) vagy sokfájlos mappák küldésére viszont végre egy jó megoldás lehet asztalin is, hogy nem kell külön opentrackerre felhashelni és torrent fájlokat küldözgetni, vagy fájlmegosztó oldalakkal szórakozni..."
Ezt elmagyaráznád nekem kicsit bővebben, hogy mi az az opentracker, mikor van ilyen hashelésre szükség, és egyáltalán mivel jobb a google drive asztali kliensénél, ahol csak Total Commander-ben felmásolom a max. 20GB-nyi adatot a felhőbe? Köszi!
-
cselt
senior tag
válasz
LonGleY #30558 üzenetére
Kb ugyanezt a szinkronizációt tudja a SyncMe Wireless app is, csak nem kell neki semmilyen kliens a pc-re. Igaz talán egy kicsit fapadosabb a megoldás, de működik. Én ezzel szoktam a képeket lementeni a telóról.
-
sharkybacsi
tag
válasz
LonGleY #30438 üzenetére
Ez tévedés.
Az androidos telefonok jó része tud hdr képet készíteni, ha nincs beépített app, akkor külső appokkal.
Pl. a CM fényképezó appjában állítható az EV (Exposure Value) érték (fényérték) asszem -2 és 2 között. És ez nem szoftveres beállítás abban az értelemben ahogy Te gondolod, tehát nem az elkészült képet módosítja utólag, hanem a fotózás előtt kimért értéket tolja el, és annak mefelelően készül el a kép. (Tehát tudos alul -vagy túlexponáni a képet a telefon beállításaihoz képest.)
A HDR képek több (ugye legalább 2, de 3 az általános a telefonok esetén, de több is lehet) ilyen eltolt (és adott esetben nem eltolt is) kép összerakásával készülnek. Ehhez amúgy nem kell feltételen telefonos app, elég ha csinál az ember pár eltolt fényértékű képet, és azokat akár asztali gépen is összerakhatja. -
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY #30465 üzenetére
Tök röhej egyébként, hogy a Play az App Watcher-re keresve nem dobja ki a pontosan ilyen néven létező appot, a sima Google meg - a keresést egy play szócskával kiegészítve - egyből. És nem azért nem látni a Play-ben, mert a program MO-on nem elérhető vagy ilyesmi, hiszen a fejlesztő egyedi vezetéknevére már reagál. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy program alternatívákat eddig sem a Play-ben volt értelme keresni, de hogy ennyire ócska verzióját ültessék át a keresőmotornak, az kicsit erős... És mivel ez köztponti, netes szolgáltatásuk, így a mobilos klienseken is pont ugyanilyen remek minőségű a keresés.
-
fatal`
titán
válasz
LonGleY #30338 üzenetére
"Az mondjuk, hogy a készítők mindenféle eszközre engedélyeznek egy appot"
Főleg, hogy ez nem így működik. Mivel nem lehet mindenfélét kikötni, kb. lehet tiltani android verzióra, opengl verzióra, bizonyos hardverelemekre (mint gps, gyorsulásmérő stb.), képernyőméretre/densityre, architektúrára és ennyi. Nem lehet ramot megszabni, sem cpu-t.
Szóval nem a készítők engedélyezik, hanem nem szűrik, mert egyesével lehet csak és gondolom senki nem tesztel ~3000 féle eszközön.
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY #30294 üzenetére
Találtam még egyet a hsz végén linkelt yahoo-realted oldalon: Weather Clock
-
Bozek
nagyúr
válasz
LonGleY #30286 üzenetére
Mivel az Android játékok topic-ba csak a saját hozzászólását másoltam, így nem láttam, hogy itt már meg lett válaszolva. Észre se vettem, hogy honnan linkelt, csak miután elküldtem a hozzászólást.
Más: Akciós (0,99$) a Tapatalk 4!
-
dobolson
senior tag
válasz
LonGleY #30176 üzenetére
Köszi a segítséget! Azért nem is pc-re kerestem a megoldást (bár gondoltam, hogy ott profibb lehet a manőver kivitelezése), mert most nem volt szükségem arra, hogy hibátlan legyen a végeredmény, hanem csak hogy nagyjából halljam a nótát a nem kívánt részek nélkül. A telóval már szívesebben buherálok amúgy mindent, mint laptoppal, azért gondoltam, hogy hátha van valami megoldás, ami itt ismert már. De köszi még egyszer!
petipetya
A ringdroid is csak kivág egy adott részt, de utána csak azt menti el, a teljes számot nem a kinyesett rész nélkül.
cappa72
Audio editor dettó!Annyit nem ér az egész.
-
tomy86
addikt
válasz
LonGleY #30181 üzenetére
"Az, hogy különszedték az értesítés dolgot pluginként, nem jelent gyakorlatilag semmit."
Nem tudom, hogy amiatt van-e, de azóta nem hajlandó a Light Flow progival párban működni (vagy az egyik jelzett vagy a másik). Lehet, hogy a Light Flow "hibája", de mindegy is, mert a Light Flow hasznosabb számomra, úgyhogy Apex/Nova értesítés kilőve. -
tomy86
addikt
válasz
LonGleY #30174 üzenetére
Nálam már a főoldalak lapozásakor is megakadt néha az Apex, de főleg az appdrawerben a programcsoportok lapozásakor volt feltűnő. A Novában eddig ilyet nem tapasztaltam (pedig régebben az Apex volt gyorsabb). Droid 4.0.4, 1GHz CPU és 512 MB ram mellett.
Régebben az is tetszett az Apexben, hogy nem kellett külön progit telepíteni az értesítésekhez, de már ez az előny is megszűnt. -
batai15
félisten
válasz
LonGleY #29996 üzenetére
Kac! Hatalmas! :! !! négy négy !!!!
Próbáltam én is a smartot jó meg minden, de gépelésre van kihegyezve...
a swift meg a tanulásra. viszont 1-2 dolog macerás benne.
na meg baromira sok ramot eszik. volt hogy bekajált 70 megát is.
ellenben tudjátok mi a jó? a gyári 4.2 bill! tud swypeot nem is rosszul
gépelni is jó rajta stb. -
-
bambano
titán
válasz
LonGleY #29940 üzenetére
zárd ki nyugodtan, ettől még tény marad, hogy a ppp-t használó kapcsolatoknál az mtu és mru helyes beállítása, vagy a tcp window scaling opció helyes beállítása, vagy a saját dns rezolver üzemeltetése mind-mind sokat dobhhat a sebességen.
például a bankok internetes felülete el sem indul, ha rosszul van beállítva az mtu/mru.
itt természetesen nem arról van szó, hogy csodát teszünk, hanem arról, hogyha kirívóan rosszul van beállítva a rendszer, akkor a helyes beállítás visszahozza a nominális értékre a sebességet.
ezen kívül a tcp nyugtacsomagok szabályozott kiküldésével a felhasználói érzeten is sokat lehet javítani. és itt a hangsúly az érzet szón van.
-
megint én
őstag
válasz
LonGleY #29882 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom, de talán maradok a sima FBnél.Más... a billentyűzetet mé nem tudom előhozni?
Most egy Lenovo p780am van, és "sajna" nem gyári ROM van rajta, hanem valami Apexra épült leves, és ha jól vettem észre, akkor contact+ van rajta, és nem tudok tallózni a névjegyek között. Ez valami íííszonyat zavaró. -
megint én
őstag
válasz
LonGleY #29880 üzenetére
A FBvel már csak az a baj, hogy ha egyszer felrakom, akkor vagy folyton szinkrózik, vagy nem tudja szinkrózni a névjegyeket. És lehet, hogy én vagyok finnyás, de nagyon idegesít, amikor folyton fut a háttérben amikor semmi szükség nincs rá, ráadásul mindig értesít, ha írnak, meg ha posztolnak a falamra, stb...
-
Orionk
senior tag
válasz
LonGleY #29856 üzenetére
Drága a roaming net.
A Vodafonnál most valami olyat ajánlottak, hogy napi 900 forint és ezért kapok napi 200 megabájtot, meg nem emlékszem már, hogy mennyi kedvezményes percet.Én drágának találtam, inkább majd néha lesem az ingyen wifit.
A két horvát térkép közül hogyan látod, hogy melyik a tursita és melyik nem ?
Ahogyan te is mondtad letöltött magának valamit és 9 ingyenes maradt meg.
Most lehúzom, szerbiát, boszniát, horvátokat, montenegrót és még 5 marad.Húú remélem jó lesz. Ha jó lesz, akkor nagyot segítettél.
-
Orionk
senior tag
válasz
LonGleY #29845 üzenetére
köszi, ha továbbra is fennáll a probléma, akkor jelentkezem.
Egy másik kérdésem lenne, hogy tudnátok-e ajánlani valami jó offline térképet ?
2 nap múlva utazunk nyaralni és megfordulunk Szerbiában, Boszniában, Horvátországban és Montenegróban is.
Olyan térképet keresnék, amiben a fenti országok megvannak és nem igényel online internetet. A Sygic-et próbáltam pár hónapja, de az Szerbiában nem tartalmazta az utakat.
Esetleg valami offline Google Map ?
köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
LonGleY #29843 üzenetére
Szia !
Írtam az üzenetemben,hogy nem is használom a Facebook app-ot.
A futó alkalmazások között alig van valami. Viszont azok, amik ott vannak, azoknak ha összeadom a méretüket, amit a memóriában foglalnak, akkor alig teszi ki a 100 megát.Ezek szerint valami rejtett cucc futhat a háttérben.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
LonGleY #29825 üzenetére
Szép munka mindenesetre
Jól tolod.
Apropó, még valami: Nincs olyan módszer JB 4.1.2 alatt, mint ICS-n volt? Gyors billentyűváltáshoz csak az értesítési sávon lévő kis ikont meg kellett nyitni és egyből váltottál.
Most hol lehet gyorsan megcsinálni? Mert elég idegölő, hogy mindig beállításokban kell bogarászni. -
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY #29822 üzenetére
Mellékeltem a Smart beállításaim, amennyiben érdekel, és egy letisztult kiindulási alapról kezdenél. A zip tartalmát az SD kártyádra tömörítsd ki, a programon belül pedig Beállítások mentése... > Visszaállítás az SD kártyáról.
(#29824) Pszihonaranc
Hogy illesztetted be azokat a jópofa kis ikonokat?
A Firefox-ban megnyitom a Play-es linket (azért ott, mert az Opera és a Chrome alatt már egy új, webp kiterjesztésben jön be a logó, ami igénytelenebb, mint a PNG). Lementem a PNG-t, Axialis IconWorkshop-al generálok belőle 16x16 pixeles verziót, azt pedig feldobom egy drag 'n drop mozdulattal az imgur-re egy kis programmal. Nem csinálom meg egyébként minden alkalommal ezt a műveleletet, mert alapvetően egy híroldal miatt a win-es és android-os ikonokat egyébként is gyűjtöm.
Sima beírósnak a Smart-nál szerintem jobbat nem találsz, ezért a 600 forint igazán nem sok. A legelső program volt, amit megvettem. :] A külső változtatható, van pár skin mellékelve. Van szigetesebb és kicsit sűrűbb felépítésű is (iPhone, Android, Gingerbread, Galaxy, HTC, Gray, White, Black stb.).
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
LonGleY #29822 üzenetére
Hogy illesztetted be azokat a jópofa kis ikonokat?
Én úgy szoktam meg a gépelést, hogy 2 billentyűzetet használok. Egy gyárit és egy swypeot. Tehát a swype az jó, meg szeretem, de azt csak a csúszkás gépeléshez használom. A sima leütéses gépeléshez meg a gyárit.
Azért ragaszkodom a gyárihoz, mert nem csak az hogy vakon tudtam rajta gépelni, hanem jól is néz ki, de főleg ingyenes. Nem igazán akarok 600 forintokat kiadni billentyűzetre :/ -
törölt tag
válasz
LonGleY #29691 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy Novával kevesebb laggom van (app drawer). Vagyis nincs. Apex-ban be tudom állítani (ami talán segít is ezen valamit), hogy keep in memory, de cserébe a notification bar-ban megjelenik egy ehhez kapcsolód zavaró vonatkozás, miszerint ha szeretném kikapcsolni ezt, akkor bökjek oda. Na nekem ne legyen ott semmi! Más iránt teljesen egyetértek veled, az Apex-ben minden logikusan és azonnal elérhető. Lehet, hogy Apex-hez szokás miatt nem logikus a Nova, de kétlem. Az Apex összeszedettebb és kényelmesebb. Novából hiányzik az a funkció, hogy ha kettőt bökök a desktopra, arra feljön egy menü, amivel sok mindent gyorsan elérek. Ez hiányzik a Novából a legjobban. Ennek ellenére majd még eldöntöm, hogy visszatérek-e az Apex-re. Nem tartom kizártnak. Kettőt kellene összegyúrni. Lehetne a neve mondjuk Novex. Ki vállalkozik rá, hogy megírja?
-
tomy86
addikt
válasz
LonGleY #29550 üzenetére
Azt tudom, hogy lehet böngészőben megnézni az angol hozzászólásokat, de az a gondom, hogy nem lehet őket időrendbe tenni, így meg kb. semmit sem ér.
Gondoltam, hátha van erre is valami trükk.
Bár végülis nem lényeg, mert közben láttam, hogy az xda-n megoldották, hogy a kérdéses progi használható legyen rootolt telefonon is (így nem olyan fontos naponta ellenőrizni, hogy van-e változás). Egy olyan programmal kapcsolatban néztem volna a véleményeket, amiben az egyik újítás, hogy nem fut rootolt rendszeren.
-
Jadro
veterán
válasz
LonGleY #29528 üzenetére
Egy hátránya van ha csak böngészőből használod. AMikor pl képet akarsz megosztani, akkor nincs a megosztások közt lehetőség, mert nincs fent kliens. Persze böngészőből megoldható, csak macerásabb. Mondjuk nálam csak ezért van fent a friendcaster, de igazából megnyitni nem szoktam.
-
megint én
őstag
válasz
LonGleY #29528 üzenetére
Értem, de nekem PL a névjegyzékem FBvel van szinkrózva, és ha letiltom szanaszét dobálja a telszámokat.
A másik meg, hogy a böngészős megoldás egy olyan iszonyat lassú telón mint az enyém, nem igazán kivitelezhető. Nagyon keserves már az is, ha csak egy útvonalat akarok tervezni.Galaxy ACE... De majd jön a Lenovóm Kínából, ott talán jobb lesz!
(#29527) spiritex
Kipróbálom, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest