Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
A hozzászólásod első részével egyetértek és úgy látszik elavultak voltak az infóim. A második része viszont szerintem teljesen felesleges és köze sincs ahhoz amit írtam.
"Zalában hol? Az, hogy nem tudsz NET-ezni, ne a megyét szidd, hanem a szolgáltatódat."
A téma szempontjából lényegtelen, de a horvát határ közelében, 15km-re Nagykanizsától. Miből jött le, hogy a megyét szidom??? Elnézést, hogy pont ott voltam és nem pl. Heves megyében. Egyébként ez mennyiből javít azon a helyzeten, hogy nincs mindenhol rendes net?? Mert a többi szolgáltatónál (akár külföldön is) 100% a lefedettség???
A téma ugyanis az volt, hogy vannak helyzetek, amikor nem árt, ha az ember nem csak a gmaps tud támaszkodni.(#48894) kovisoft: köszi, közben én is megnéztem a Playen.
(#48897) Balinov: köszönöm
-
Bozek
nagyúr
válasz
tomy86
üzenetére
Azért szerencsére ez már nem egészen így van, ahogy felvázoltad. Ott van például a Vodafone esetében az Európa Napijegy, amiért cserébe napi 990 Ft-ért az EU országaiban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban és Törökországban úgy érezheted magad, mintha el se hagytad volna Magyarországot.
Persze a hazai adatmennyiséget csak akkor használhatod fel, ha amúgy itthonról eléred a Netinfo oldalát telefonról. Ha nem, akkor napi 100 MB-ot kapsz érte.(#48891) tomy86: Zalában hol? Az, hogy nem tudsz NET-ezni, ne a megyét szidd, hanem a szolgáltatódat.
-
poffsoft
veterán
Sziasztok!
Lehet inkább ide való a kérdésem? -
tomy86
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Nem vettem kötekedésnek.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy Magyarországon mennyire megbízhatóak a Sysgic térképei (nem emlékszem milyen térképeket használ). Mert tőlünk nyugatabbra nem volt panasz korábban sem a térképeikre, de az itthoni navigáció sokszor produkált érdekes dolgokat.
Igen a Sygicből volt (már megszűnt?) 7 napos trial verzió. -
Balinov
titán
válasz
tomy86
üzenetére
felre ne erts, nem kotekedni akarok, csak a tapasztalatot kozolni. Sztem az is szamit adatforgalomnal, hogy mekkora teruleten korical az ember, ugye nem mind1, hogy 1km2-t belul kevereg az ember - mint mi, vagy mondjuk 5x5km-en, betoltendo adatmennyiseg szempontjabol.
Sztem mindket megoldasnak megvan a maga letjogosultsaga, adott helyzetben persze.
Nade nem is errol van szo, hanem ha valaki epp offline navi vasarlasan tori a fejet, akkor a Sygic promozza a termeket 22-ig. Asszem ebbol regen volt 7 napos trial is.
-
tomy86
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
A mobilnet hiánya azért jutott eszembe, mert nemrég voltam Zala megyében és néha egy weboldalt nem tudtam megnézni, nemhogy az online navi ment volna. Az igaz, hogy soha nem mértem a gmaps adatforgalmát, mert csak városon belül használom néha, de sokan panaszkodtak rá. Ezek szerint nem olyan vészes.
Azon kívül gmaps-al egyszer megjártam, mert Érden kerestem egy utcát (azóta javították) ami szerinte nem létezett. Még szerencse, hogy az offline navi ismerte. -
fenoman78
csendes tag
Köszönöm a tippet Bozek és ollie
! -
Balinov
titán
válasz
tomy86
üzenetére
ha nincs mobilnet, na azzal nem tudok vitatkozni (nem is akarok mondjuk
), viszont a mobilnettel van viszonylag friss tapasztalat. telen voltunk spanyoloknal par napot, telon a CoPilot Live preimium (14€-ert vettem full EU mappal mikor bevezettek a Marketre) volt intenziven hasznalva, mert hulye fejemmel legyalultam a PNA-rol a terkepfrissites utan a spanyol mapot. Szval 5 napig, 1500-1800km-ig a droidis Copilote-ra voltam utalva. Van adatroaming csomagom, 99C-ert valami napi 10mbyte, de mikor Sevillaban eltevedtunk es kb 1 orat keveregtunk az ovarosban mobilnettel es gmpas-szal navigaltunk el a katedralisig. Onavo szerint valami nevetseges par 1-2 mbyte adatforgalmat generaltam. -
Balinov
titán
Sracok, ha valakit erint, akkor a Sygic Husveti akcio kereten belul 25€-ert adja a full Europa-s terkepes verziot aprilis 22-ig
-
törölt tag
válasz
majorgent
üzenetére
Lehet, hogy az megoldás lenne. Azzal nagyon sok trükköt meg lehet csinálni. Bármilyen gombkombinációhoz lehet rendelni funkciókat. Alkalmazásindítás, előre programozott szöveg bevitele és az összes olyan funkció, amire az Android lehetőséget ad. Az előbb leellenőriztem, van enter is. Az más kérdés, hogy maga az alkalmazás reagál -e az enterre. Ha nem, akkor vagy a küldés activity -jét kell meghívni (ehhez kell gombot rendelni), vagy, ha ez sem lehetséges, akkor a küldés ikonra érintést emulálni. Ez közvetlenül nem megy, de régebben "írtam" rá egy alkalmazást, amit 1-12 néven mentettem. Ezeket lehet "közvetítőnek" használni. Androidon az F1- F12 gomboknak nincs funkciója. Ezekhez gyártottam, de bármi más gombot/kombinációt lehet hozzá rendelni. De sanszos, hogy ehhez már root is kell.
-
snecizero
senior tag
Sziasztok. Létezik olyan program androidra amivel lehet chatelni ? Gondolok itt olyan chat programra ,hogy vannak különböző szobák és oda bemegyek és ott tudok beszélgetni. Nem olyanra gondolok ,hogy felveszek egy ismerőst és ha ő fent van akkor tudok vele beszélgetni. Nem tudom hogy mennyire voltam érthető ?

A neten van pl olyan hogy gyaloglo chat. Ehhez hasonló android alkalmazás létezik ? Vagy ilyen elven működő program stb ? -
dokee78
félisten
Frissült a Dolphin,szebb lett átláthatóbb.
-
majorgent
tag
Hali. Olyan kerdesem volna hogy tablethez kulso billentyűzetet hasznalok, viszont facebook messengerben uzenetkuldesnel entert utok akkor csak uj sort kezd.. képernyűn kell az üzenet elküldés gombra bökni hogy elküldje az üzenetet. Orvosolható ez úgy hogy az enterre küldje el az üzenetet?
-
lillaanna
csendes tag
Sikerült!

A t. 4.3 van fent a telefonomon. Tudom nem egy nagy dolog, de boldog vagyok, 5X tettem újra,mire rendes lett. Köszönöm a segítségeteket,
Sokkal gyorsabb, príma a wifi, remek a kamera!
Az Elixir 2 appal tudom fagyasztani a nem kellő gyári programokat.
Így 46 évesen nekem ez öröm...Pedig Zte Bladeval kezdtem , sokszor cseréltem romot,de valahogy ez a sony kifogott rajtam.A hatodikos fiamnak meg azért sem adtam oda,hogy megcsinálja
Kösz mégegyszer. -
törölt tag
-
Eternitys
aktív tag
válasz
galaxys80
üzenetére
no igen, én is úgy tudom hogy ez egyenlőre gyári 4.3-ig használható,ezért nem is updateltem még firmware-t (gyári 4.2). De idővel csak megoldják a frissebbekre is.
(#48847) spiritex: +1 a Swiftkeyre, főleg így hogy most már a számsort és az emojikat is tudja

-
Eternitys
aktív tag
válasz
üzenetére
Így van, pontosan erról szól a dolog. Viszont már régóta vannak hozzá olyan root megoldások amivel nem ugrik a knox és a gari megmarad (pl ez a progi , de ennél is figyelni kell telepítésnél hogy pl custom recovery-t ne rakjon fel, mert akkor ugrik a számláló). Szóval a backup megoldható így is bármelyik progival ami rootolt telefonhoz használható, engem csak az érdekelne hogy van e olyan szoftveres változtatás ami szintén ugrasztja a védelmet.
(#48819) air : Ez jó hír, így máris bátrabban merném használni a TB-t.
vatafakk: Akkor ezek szerint nem is olyan rossz a Hélium se, köszi.
-
törölt tag
-
spiritex
veterán
-
fenoman78
csendes tag
Keresek olyan ingyenes androidos appot, amely lehetővé tenné, hogy saját mp3 fájljaimat feltöltsem felhőbe és onnan stream-elném mobil neten keresztül.
Köszi az ötleteket előre is!
-
törölt tag
válasz
St3ven
üzenetére
Hát azok tényleg nem túl erős készülékek. Amúgy egyszeri díjuk van, a Swype-ot akcióban 230 Ft körüli áron vettem azt hiszem, a SwiftKey-t meg egyszer akciósan egyszer meg kevésbé akciósan, mert az egyik verzió belőle a tablet, legacy lett
Viszont az Nexus 7 után jött az L7 II és arra már az újabb SwiftKey kerül. Igaz már az N7-en is az újabbikat használom. -
St3ven
addikt
"kitakarja a fél képernyőt"
Állítható a magassága.

"a kiosztás az valami félelmetesen sz@r"
Miért?

0123456789
QWERTZUIOP
ASDFGHJKL
YXCVBNMUgyanúgy, mint mindegyik szabvány billentyűzeten.
A különbség annyi, hogy a magyar ékezetes karakterek külön sorban vannak fent. Azaz ha netán ékezet nélkül lenne kedve az embernek gépelni, nem botlik beléjük feleslegesen.
-
twine
veterán
válasz
St3ven
üzenetére
Az kemény,,használja mindenki(aki akarja) egészséggel,,,,de hogy kitakarja a fél képernyőt a billzet.,,,az azért durva

Meg ahogy írták is előttem,,,a kiosztás az valami félelmetesen sz@r,,,cca.20 év billzet püfölés után esélyem nem lenne ehhez hozzászokni,,,
Swype-on sokszor már rá sem nézek, csak vakon húzkodom az ujjam,épp azért, mert tudom hol vannak a "betűk"..
-
St3ven
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
Nekem nincs mindig ott a képernyőn.
Jobb alul van egy lefele mutató nyilat ábrázoló gomb, amivel el lehet tüntetni bármikor a bevitel közben is.Azt amúgy hogy érted, hogy "a másik billentyűzetet teljesen megbénítja"? Egyszerre kettőt használsz bevitelre? Mert tény, hogy azt még sosem próbáltam...
A netforgalmat úgy nézted, hogy minden más folyamat esetén tiltott volt, csak ennél az appnál volt engedélyezve? Ha nem, akkor honnan tudod, hogy ez generálta az adatforgalmat?
Ha ezekben tudsz mutatni valami konkrétumot, már gyalulom is le.

(#48837) GoodSpeed
A SwiftKey és a Swype sokkal nagyobb helyet foglal, és gyenge vason sajnos nálam elég lassú. A rés mérete egyébként pont, hogy állítható -
törölt tag
válasz
St3ven
üzenetére
uhh, bocs de ez borzasztóan néz ki, ráadásul logikátlan is. Maga a kiosztás eltér minden megszokottól. Azért a gyári androidos, a SwiftKey, a Swype sokkal könyebben megszokható, sokkal kisebb rés van köztük és mondjuk egy angol kiosztású QWRTZ bill, vagy egy magyar kiosztású PC bill között.
-
St3ven
addikt
A manapság divatos hangfelismerés, swype-olás stb. után itt egy faék egyszerűségű, villámgyors magyar billentyűzet:
Könnyű magyar billentyűzetEgy oldalon megtalálható az összes magyar karakter, így nem kell őket külön előcsalogatni (hosszan/duplán nyomni, lapozni), és csak 288 kB helyet foglal. Ideális gyenge vasra, és ha a szótárazás nem szempont.
Minimálisan testreszabható (pl. méret, előre definiálható szövegek). Elvileg tabletekre is elérhető. -
cigam
titán
Nem tudom van-e android biztonság topic, ezért itt kérdem:
Miért ijesztegetnek? Pl. a Bitdefender szerint a Roboform közepes kockázatot jelent, mert
- beleírhat a könyvjelzőbe
- olvashatja a böngészési előzményeket
- joga van kapcsolódni az internetreDe azért töltöttem le, mert ez a böngészőm, ez a dolga!
-
dokee78
félisten
-
spiritex
veterán
Tudtok olyan app-ról, ami netkapcsolat mellett tudja követni és mutatni, hogy egy másik telefon éppen hol van? Úgy, mint a google fiók helymeghatározása, de nem browser-ből, hanem valami célzott progival.
-
kovisoft
őstag
válasz
bendi806
üzenetére
Az ingyenes zenelejátszók közül szerintem az egyik legjobb a MortPlayer.
(#48824) Pöttön:
Ha rákeresel a rain drops live wallpaper android szavakra, lesz pár találat. Nézd meg, nincs-e köztük az, amit keresel. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Keresek egy élő témát Android-ra.
De sajnos nem tudom a nevét, régebben egy telefon teszt videóba láttam youtube-on, de már sajnos a videot se találom.
A lényeg az hogy egy szürke háttéren olyan mint ha eső cseppes lenne a kijelző belülről.
És némelyik eső csepp időnként lefolyik.
Amit láttam az nagyon szép, igényes téma volt, nagyon tetszett.
A segítséget előre is köszi!
-
petipetya
nagyúr
válasz
herdsman12
üzenetére
Nem tudom, mivel már nincs fent a Business Calendar Pro. Láttam valami Tasks részt benne, de passzolom, nézd meg.
Nekem a jegyzetek külön alkalmazásban vannak.
-
bendi806
aktív tag
sziasztok:-)
a fizetos zenelejatszokat mar tudom.,.melyik a jo..esetleg ingyenesbe is talalok valamit ami testreszanhato es hangzasvilaga is kielegito?
(hasznaltam a forum keresojet, de nekem valahogy nemdobott ki semmit:-\ ) -
törölt tag
A Knox a Samsung új, hardveres védelme. Mellékhatása, hogy ha a rendszerben belenyúlás által "sérülés" történik, akkor visszaállíthatatlanul átkapcsolódik benne valami, ezáltal bukik a gari. Azért nem értem a kérdést, mert úgy tudom, hogy nincs arra megoldás, hogy rootolásnál ez ne történjen meg. A Titaniumhoz pedig root kell.
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Olyan levelező programra lenne szükségem, ami egyaránt működik Win PC-n és Androidon is. És értelemszerűen szinkronizál is egymással a PC és az Android telefon!
Sajnos a Gmail webfelülete nem túl személyre szabható számomra!
Köszi
-
petipetya
nagyúr
Szerintem a legjobb funkcionalitásban és stabilitásban egyszerre. Még nem találtam olyat, amely lepipálná. Egyedül a kinézetével van bajom.
Éppen ezért mindig visszatérek az AOSP-hez. De ha egyszer kap valami rendes holo/kitkat témát a Business Calendar Pro, akkor lehet elkezdem használni.
-
Huma
addikt
Ez a Business Calendar Pro jó naptár? Tudtok jobbat?
-
air
nagyúr
válasz
Eternitys
üzenetére
"Root user? You're done!". ez mit akar jelenteni?
Pont azt, ami oda van írva. "Van rootod? Kész vagy." vagyis a további lépéseket nem kell megcsinálni.
Nem rootolt készülék esetén kell egy PC is a mentéshez. De a mentés a készülékre készül. Utána a visszaállítás gondolom ugyanúgy működik. Rootolt készülék esetén nem kell segéd PC, nem rootolt esetén kell. Ennyi.De én is a Titaniumot ajánlom inkább.
-
kovisoft
őstag
Én is tapasztaltam hasonlót. Van, hogy egy idő után egyáltalán nem akar a Dolphin betölteni egy oldalt. Viszont ilyenkor ha kilépek a böngészőből, majd újraindítom és megint próbálkozom, akkor betölti. Én memóriagondokra tippeltem, amik elmúlnak attól, hogy újraindítom az appot. De konkrétan soha nem jártam ennek utána.
-
batai15
félisten
Azt hiszem eldőlt a billentyűzet mizéria nálam a swype javára.
-
törölt tag
-
bajusz15
senior tag
válasz
raziel01
üzenetére
Pont ezért szeretném én is használni, csak engedély-paranoiában szenvedek
Pedig ezek az alkalmazások pl egy launcher, nem olyan fajta, ami kétes forrásból származik, valamint a több 100 milliós használat sem arra utal, hogy az engedélyek miatt el kéne gondolkodnom, hogy ez most megéri-e, de hangrögzítés meg sd kártya fájljainak bármikori olvasása és még ilyen finomságok azért kicsit visszataszítanak 
-
bajusz15
senior tag
Próbáltam utánakeresni itt, de nem találtam hasonló kérdést, ha mégis lett volna akkor elnézést az újrakérdezésért: több alkalmazás telepítése olyan dolgokat kérne engedélyezni, hogy az valami indokolatlan.. vagyis nyilván az adott alkalmazás használja azt a funkciót, tehát hozzányúl pl egy pontos helymeghatározáshoz vagy a névjegyeimhez, de ha fel szeretnék tenni egy gravityboxot, hogy váltsak valamit a kinézeten és arra kér engedélyt, hogy akármikor indíthat hanganyag felvételt, az már kicsit sok. Ugyan ez a helyzet a témáknál, mondjuk érhető, hogy ott mindenbe belenyúl, de nem merem bevállalni. Most ez az én hülyeségem és nem kéne vele foglalkoznom, vagy más is így ahogy én?

Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Újszerű kék Bose QC Ultra - 7 hónapos, 17 hó amazon.de jótállás
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.

!
Arról nem is beszélve, hogy mi van ha épp olyan helyen jársz, ahol nincs elérhető mobilnet.

Viszont az Nexus 7 után jött az L7 II és arra már az újabb SwiftKey kerül. Igaz már az N7-en is az újabbikat használom.

Rohadjanak meg! Eddig sem akartam Samsung telefont, ezután sem fogok.
crok
mobilizmo