Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz Bozek #141799 üzenetére
Khmm… itt 3G a max. házban 2G max. sebességgel.
Ezt nem nevezném jónak.
Persze megértem, mert másik két szolgáltatónak itt van központja vagy főelosztója.Többi már nem írok semmit, minnél több az összetevő, annál jobban sebezhető.
Amúgy FB példa, pont semmit mondó, mert abba belépve még WC-sedet is posztolja.
Ennyit…[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #141798 üzenetére
"Ráadásul nálam, mint szolgáltató sem jönne képbe, mivel alacsony a hálózata, s csiga tempóban net-ezni 2020-ban már csak komédiában lehet jó."
Ezzel azért vitatkoznék, 3G-n jók, 4G meg max. akkor kell, ha letöltögetni akarsz. De az meg viszi az adatkereted."Amúgy mutass szuperbiztonságos tárolót a web hálózaton?"
Driveban tárolom a jelszavakat, de SafeInCloud-dal (256 bites titkosítással), tehát még ha hozzá is férnek a Drivehoz, akkor sem tudják azokat kideríteni. Van Chrome, Firefox és Opera kiegészítő is hozzá, tehát még csak nem is vagyok egy böngészőre korlátozva, valamint már az alkalmazások is hozzárendelhetőek, tehát mondjuk az FB-be is be tudok lépni simán (nem böngészőből), nem kell keresgetnem.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Bozek #141795 üzenetére
Mindekettőt tudja az Opera, tehát egy az egyben.
Külső reklám blokkoló app-ok, az egész app-ot blokkolja, így nehézkes honlapokra bontva a blokkolást szabályozni.
Bizony Opera tudja a szövegtördelést tömörítés és r.blokkolás mellett is.
Csodafonnal nem jó példa, mert az szándékosan ezzel nyerészkedik, és egyébbekkel.
Ráadásul nálam, mint szolgáltató sem jönne képbe, mivel alacsony a hálózata, s csiga tempóban net-ezni 2020-ban már csak komédiában lehet jó.Azért kell elolvasni mi van erre vonatkozó ÁFSz-ben.
Amúgy mutass szuperbiztonságos tárolót a web hálózaton?
Ahol csak én tudom elérni. -Az otthoni cetli.#141797
Inkább egy harmadik félnek adod ki az adataidat.
Ami talán lesz hajlandó együtt működni külső alkalmazással/szolgáltatóval, vagy marad a cetli.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #141796 üzenetére
"S nem kell telefon után böngésznem web címet, mikor asztalon folytatom, s nem kell minden jelszavakat,stb. cetlizni."
Ez is csak azoknál a böngészőknél megy, amelyiknek van Win-es (esetleg Linux-os) verziója. Különben mivel szinkronizáljon? A Chrome-mal, a Firefox-al vagy az Operával?
A jelszavakra meg vannak alkalmazások, nem kell a böngészőnek tárolnia őket. Én sose adnám oda a Google-nak sem, hogy az tárolja a jelszavaim.
-
darvinya
titán
válasz bigrock #141794 üzenetére
Max. Érdekelhet, pont mint a jó valós statisztika.
1000 emberből leszűrik 1M ember mit szeret.Amiket kérdeztem, az már legtöbb jobb böngésző alapfunkciója.
S nem kell telefon után böngésznem web címet, mikor asztalon folytatom, s nem kell minden jelszavakat,stb. cetlizni.Szóval ilyenek nélkül, a 2006 előtti böngésző tudást ne nevezzük jónak.
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #141793 üzenetére
Most akkor tömörítést akarsz vagy reklámblokkolást? A kettő nagyon nem ugyanaz, utóbbit simán meg tudod oldani Adguard-al (meg szerintem Blokada-val is), és azzal is spórolsz az adatkereten.
A Vodafone esetében például van tömörített APN (alapból azt használják a telefonok), szóval ott már még jobban tömöríteni nem nagyon lehet. Én szívtam is vele anno, igaz PC-n, mert írtam egy programot, ami a weboldal forrásából szedi ki az adatokat. A tömörítés miatt még a sortöréseket is kivette a HTML kódból a Voda, meg is borult az alkalmazás. Eltartott egy ideig, míg rájöttem, mert a forrást sokáig meg se néztem mobilneten, csak DSL-en.
"Ha meg paranoiát kergetjük, akkor miért szinkronzálok bármit is."
Azért nem mindegy, hogy olyan helyre szinkronizálsz, amit ismersz, vagy egy teljesen ismeretlen böngészőnél használod a tömörítést ily módon.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Bozek #141792 üzenetére
Mondjuk, reklámok felét vagy egyharmadát kapom meg, így azzal nem csökken feleslegesen a m.adatkeretem.
Ha meg paranoiát kergetjük, akkor miért szinkronzálok bármit is.
Szóval kényelmi dolgok nélkül minden böngésző egy nagy fapad.
Sötét mód számomra nem nagy dolog, főleg invertál szövegtől folyik ki a szemem.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
D1L1ZS
őstag
Böngésző témánál maradva...
PC-n már elég régóta Vivaldi böngésző az elsődleges nálam. Az androidos verzió még béta, de ahhoz képest nagyon jó.
Egy próbát megér szerintem.
Nothing phone 2(a) 12/256 # Xbox Series X #
-
bigrock
addikt
Javasolnám az összefoglalóba az OH Browser-t.
Számomra a legnagyobb előnye hogy tényleg egykezessé teszi a böngészést, van Dark Mode, alsó böngésző sáv, adblock és nem utolsósorban magyar fejlesztés. -
G@ben
addikt
Nemrég frissítettem a FB Lite-ot, azóta pár naponta kapok tőle emlékeztetőt a telefonra, hogy nézzem meg, miket írtak az ismerősök! A gond az, hogy nem írt senki, viszont ezt az értesítést vagy éjjel küldi vagy kora reggel, így baromi idegesítő! Mit és hol kell kikapcsolni benne, hogy ne küldjön ilyet? Természetesen a net ki van kapcsolva, nem is tudhatná, hogy jött-e bármilyen értesítés, de amúgy is csak ilyen általános dumát ír, nem konkrét személytől.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz mobilizmo #141685 üzenetére
Ja, elsiklottam a kérdés felett: Azért mert a telóról Cast-olás nem megy 100%-osan a Smart YT TV-vel. Ma eljutok végre odáig és tesztelem apk-ból telepítve a hivatalos YT-ot, hogy azon megy e. Igaz ez is csak max FHD-t tudna, de a hangerő állítás fontos, hogy menjen. Amúgy a belinkelt hiba kapcsán nem tudja valaki miért nem megy a hangerő állítás? KODI alatt a TubeCast add-on-al minden működik, csak ugye az mégsem olyan jó megoldás.
Amúgy az F-Droid keresője nekem csak ezeket adta ki: [link]
[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
Google camera alkalmazásban be lehet állítani azt hogy, a képernyőre bárhova bökve lehessen exponálni ?
-
Somatom
veterán
válasz lovi27 #141783 üzenetére
Nem. Ráböktem a tárolóra, erre dobta ezt a bazi nagy ablakot. Lehet, hogy kódkitöltés nélkül kellett volna a "következő" -re böknöm és talán meg is tettem volna, ha azt a részt nem takarta volna ki a billentyűzet. Sztem ez egy elég vacak megoldás.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Gboard-on hogyan tudom elővarázsolni a hangbevitel ikonját? Be van kapcsolva a hangvezérlés de egyik alkalmazásban sem jelenik meg. Google app sincs letiltva. Honor 8, 7 android.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz dzsordzs69 #141774 üzenetére
Huha, akkor nagyon korai fazisban crash-el..
A logcat-ben a TiBi crash-t kell keresni. A logcat appban van export. Kuldd el privatban vagy tedd fel hastebin-re vagy pastebin-re es ranezek szivesen.
-
dzsordzs69
senior tag
Bocsánat, de csak most volt érkezésem foglalkozni a dologgal.
Az említett mappát már régebben kitöröltem, jelenleg nincs. A Magisk nem látja a Titaniumot, tehát nincs megadva a jog sem. És -gondolom- mivel nem indul el az alkalmazás, így semmilyen adat nincs is, amit törölni lehetne.
A logcat pedig... Sosem használtam, fogalmam sincs mit kellene néznem, folyamatosan pörögnek a sorok, ha elindítom a Titaniumot, akkor sem tudom melyik sor vonatkozna rá, és nem is értem, mit jelentenek. Szóval nekem ez így sok. Mit kellene néznem? -
svgyula
addikt
válasz dodopek #141769 üzenetére
Van nekem is egy ilyen "android go" tabletem egyszer vettem mert gyorsan occón kellett, de használhatatlan semmire nem jó! Egy youtube videótól beáll mint a gerely. Ezt eredetileg 6-os droiddal adták ki. Gondolom nem fogyott a dolog így ráerőltettek egy ilyen szemetet(mert az) és eladták, hohy android 8.1! Húúú de szépen hangzik csak éppen semmire sem jó. Élljen Navon Magyarország! Én tudtam mit veszek és csak egy kisegítőnek kellett. Most porosodik a szekrényfiókban. Csak azok akik úgy veszik az ilyet, hogy másra is használnák azok esnek pofára.
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
svgyula
addikt
válasz dodopek #141757 üzenetére
Hát ahogy olvastam(én) az Android Go egy lebutított rendszer. Ezt azt is jelenti többek között, hogy funkciók hiányoznak belőle. Ez soha nem lesz "mindenható" de még általános használatú telefon sem! A telefon memóriája 1GB ebből a "normál" funkciós android felhasználna 1,5GB-ot! Mivel ez ugye nem lehetséges ez egy butított verzió. Ezt használni lehet telefonálásra, esetleg fosbuk(órák kérdése no videó!), email és vége a dalnak. A hardver ami benne van ~5 éves nem várj "coddát"
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
MODERÁTOR
-
snooze
veterán
-
MODERÁTOR
-
dodopek
addikt
Sziasztok,
Apám minden óvásunk ellenére egszer csak meglepte magát (és minket) egy Doodgee X90 fantázianévre hallgató szörnyeteggel, amin valami kiherélt Android Go fut. Amikor a Mi Fit appot akartam konfigurálni, ezt tapasztaltam:
Ez most mi a vihar? Gyakorlatilag nem lehet engedélyezni a Mi Fit-nek, hogy hozzáférjen az értesítésekhez? Magarul az életben nem fog a telefonnal egütt dolgozni?
Köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
GEPESZ66
veterán
Tudtok olyan appot ajánlani,ami az egyes appok mellett azok beállításait és adatait is elmenti?
Barátom felesége az egyik app-ban sok adatot rögzített,amit nem akar gyári visszaállításkor elveszíteni. -
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
Szivat a MiX. Be akarok lépni a Gdrive -omba, erre elém tol egy pontösszekötögetős játékot. Mindíg is útáltam, biztos, hogy a MiX -ben sem adtam meg mintát. Valahogy meg lehetne kérni arra, hogy hagyjon békén ezzel a dedós összekötögetősdivel?
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #141743 üzenetére
Az megvan, hogy HUD, így rendeltem a fóliát.
1. Csak a kocsiban használnám. Habár, a Volvóban a vészfék asszisztens jelzőfénye fölé pont jól állna (meglátod, ha megint büntetnek ), de a kamionban több mindenre használom, ezért kézközelben kell lennie. Kocsiban csak erre használom a céges telót.
2. A fent említett okból csak otthon lenne használva. Van benne jelző minta váltási lehetőség vagy Dark mód.
3.Éppen ez az, hogy jelez és reflexszerűen ránézek (hiba, aláírom). Amúgy csak egy gondolat volt, felmerült bennem, hogy odaírom, hogy hülye ötlet-e?(#141744) Dr.NX : Pedig de!
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #141740 üzenetére
HUD módnak hívják (Head Up Display). Talán widget szerkesztővel össze lehetne hozni, de sztem nem jó ötlet.
1.: Minden másra használhatatlan lesz a teló, mert a kijelző nem feléd néz. Egy személyautó szélvédőn jól mutat, de a kamion szélvédője túl meredek hozzá, nagyon ki kell fordítani a telót.
2.: Nem kéne mutogatni a CamSAM -et, mert épp most szigorítottak a szabályokon és több országban tiltják a kamerákra figyelmeztető módszereket.
3.: Nem látom igazából értelmét, mert a CamSAM -ben sztem pont az a jó, hogy hanggal is figyelmeztet.
Nálam ugyanazon fut, mint a média, így figyelmeztetéskor a médialejátszás szünetel. Egyébként floating widget módban futtatom.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Olyan email alkalmazast keresek ahol meg lehet adni hogy xy feladóktól érkezó levelekre ne jelezzen illetve azokat a leveleket más mappába tegye
Blu mailben egyébként ez lehetséges? -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan alkalmazás, mely képes más alkalmazás megjelenítését tükörképbe fordítani? Pl.: CamSam képét, melyet így kivetíthetek a kocsi szenvedőjére (fóliám van hozzá, ami visszatükrözi) ?
Vagy ez lehetetlen?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
dugynok
senior tag
-
azka79
aktív tag
válasz karldergroße #141737 üzenetére
Google Keep
-
karldergroße
senior tag
Sziasztok, olyan mobilos bevásárlólistát keresek, amelyet Windows-OS felületen illetve internetes honlapon is lehet szerkeszteni, azzal szinkronizálni, ahol lehet törölni az olyan előre bevitt árucikkeket, amelyek nem kellenek. Megpróbáltam a listonic-ot, sokat tud, de ragaszkodik pl. ahhoz, hogy az első kategória a babaápolás legyen,ami nekem nem kell.
-
darvinya
titán
válasz Somatom #141734 üzenetére
Az is egy megoldás.
m.zmrzlina
Kódolt rádiózással kell ezt megoldani, mint nagy építkezésen lévők.
Ott sem lehet darust csak úgy zargatni.
Mivel mindenhol van szabadsáv, ezzeket könnyedén arra állíthatóak.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz darvinya #141732 üzenetére
Első körben PMR rádióban gondolkoztam. Sajnos az egy mindenki számára nyitott frekvenciasávot használ ezért egy nagyvárosban gyakran alig találni szabad csatornát. A bérelt frekvencia megint nem játszik. Egyrészt azt sem garantálja senki hogy valaki nem kalózkodik bele, másrészt külföldön is kellene működnie ode meg nem ad engedélyt az NMHH. Szóval rádió is kilőve.
-
darvinya
titán
válasz m.zmrzlina #141727 üzenetére
Szerintem halott elképzelés BT-s megoldás, a 10m-es korlát könnyedén lecsökkenti kaszni, emberi test, stb.
Erre rádiósat szoktak alkalmazni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Dr.NX
addikt
válasz atike #141728 üzenetére
A Plantronics honlapja szerint sajnos nem erről van szó:
Multipoint technology enables you to pair and connect your headset to two different Bluetooth audio devices at once. Note that you will not be able to use two devices simultaneously; instead, the benefit is that you will be able to answer an incoming phone call from either device using the headset.Elfogadom a sütiket.
-
svgyula
addikt
válasz m.zmrzlina #141724 üzenetére
A megoldás egy különálló erősítő lehet. Ennek a hangját az egyik hangszóró mellé rakott telefonnal átvinni a másik buszra. Szerintem ez a legegyszerűbb opció. A saját hangodat eleve a gerjedés megakadályozása miatt nem kapcsolja a saját erősítőre a rendszer. Sok régebbi telefonnál még így is volt vízhangos beszélgetés. Pedig ott csak a mikrofon volt rosszul elhelyezve.
-
atike
nagyúr
válasz m.zmrzlina #141726 üzenetére
Elvileg a multipoint headset pont erre van - azaz egy headset több (kettő) eszköz...
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz atike #141725 üzenetére
Beszéljen az A buszon egy mikrofonba az A busz hangrendszerére és mellette egy időben egy telóba is ami megy a B busz hangrendszerére...
Ez az amit el szeretnék kerülni. Nem tudod milyen béna tud lenni egyik-másik ember egy eszköz kezelése közben is nem hogy kettőnél
Azt még el tudom képzelni, hogy a telóra ráapplikálok egy BT mikrofont (ha létezik ilyen) amit A busz rendszerébe kapcsolok
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
Vagy úgy is fel tudom tenni a kérdést, hogy BT headsetet össze lehet-e párosítani egyszerre a telefonnal is és az autórádióval is? És fog-e szólni a headset mikrofonja az autórádióban?
-
atike
nagyúr
válasz m.zmrzlina #141724 üzenetére
"Van két turistabusz, és egy idegenvezető"
Az komoly.
Beszéljen az A buszon egy mikrofonba az A busz hangrendszerére és mellette egy időben egy telóba is ami megy a B busz hangrendszerére...
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Dr.NX #141723 üzenetére
Félve kérdezem, hogy ennek milyen gyakorlati haszna lenne?
Van két turistabusz, és egy idegenvezető. Ez az egy idegenvezető szeretné mindkét turistabuszt átbeszélni. Ha "A" buszból felhívja "B" buszt akkor a "B"-ben lévő telefon BT-n összepárosítva "B" busz audiorendszerével kiválóan hallható. A baj "A" buszban van mert az ő hangját az "A" busz audiorendszere nem hangosítja ki. Erre a problémára keresek megoldást. -
Dr.NX
addikt
válasz m.zmrzlina #141722 üzenetére
Szerintem nem az app adja át a hangot, hanem az Android.
Félve kérdezem, hogy ennek milyen gyakorlati haszna lenne?Elfogadom a sütiket.
-
m.zmrzlina
senior tag
Normál bluetooth képes autórádióval összepárosítva a telefont milyen alkalmazásal tudom a hívott fél hangja mellett a hívó fél hangját is kierősíteni az autórádióval?
-
crok
Topikgazda
válasz kaciokos #141720 üzenetére
Enterprise környezetben annyian használják és annyi jegyem van teljesítményproblémára hogy van munkám, nem panaszkodom.. de néha ilyen Németország <=> Taiwan, közel- és távolkelet, meg EU <=> EU országok közt, bérelt vonalon.. az a protokoll nem erre van kitalálva, mégis erre használják.. agyrém..
-
kaciokos
őstag
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #141717 üzenetére
WinSCP: nos erre is jó de nem erre lett alapvetően készítve, nevében is benne van: SCP/SFTP (Secure CoPy (SSH-t használva) / SSH File Transfer Protocol) másolásra volt alapvetően kitalálva, aztán jöttek a további lehetőségek, mint FTP, FTP over TLS, S3.. és WebDAV / WebDAV SSL..
WebDAV felcsatolása meghajtó betűjellel WIn alá: [1] [2] [3] és sose értettem miért nem használják így akiknek csak annyi kell hogy elérjék, minek a külső app - max ha sync browsing kell.. valamiért.. ugyanígy fel lehet csatolni SMB-t is, és igen, távolról is lehet, csak legyen a két végpont közt routing és legyen az esetleges tűzfalakon átengedve..
@kaciokos: régen se kellett, már a WinXP is tudta.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz xenoWolf #141712 üzenetére
Win, Linux, Android SMB esetén ragaszkodik a 445 -ös porthoz. Az Android viszont root nélkül nem oszt 1024 -nél alacsonyabb portszámot. Ezért nem tudsz root nélkül Androidon SMB szervert futtatni. Használj olyan átviteli protokollt (pl. FTP, Web, WebDAV), amin változtatható a port és adj meg 1023 -nál nagyobb portszámot! Pl. FTP esetén 21 helyett, a 2121 -et, Web esetén a 80 helyett, a 8080 -at szokták használni. Ezt külön meg kell adni a Wines kliensben (az URL végén :8080, illetve :2121), különben a Win a sztenderd portokat használná. A legjobb sztem a WebDAV, de nem tudom, hogy Winen azt mi kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
xenoWolf
csendes tag
Sziasztok!
Sorry, ha noob kérdés, próbáltam utánanézni, de sehogy sem bírom működtetni. Ha esetleg vki akár privátban segítene, mit rontok el...
Lényeg: otthoni WLAN-on böngészhetően szeretnék hozzáférni egyszerűen Win Explorerben az Androidos folderekhez (Solid File Explorer, próbáltam SMB servert setupolni). Visszafelé működik a dolog, ez vmiert nem. Kell hozzá külön app v mit kell beállítani? Private network, felderítés, Public ON, pw OFF, 128b, mind2 ugyanazon netw-ön, próbáltam anonim hozzáféréssel, jelszavassal, semmi...
Nem tudom, hol rontom el.
Előre is nagyon szépen köszönöm, örök hála![ Szerkesztve ]
Raiffeisen_számla_akár_40_ezerrel!_REVOLUT/CURVE_Reg.Bónusz,_WIN-WIN___Írj_Privát_Üzenetet_Ugyaitt_Mindenálló_U3_Samsung_MicroSD_Pendrive_ÉletGaranciával_Olcsón
-
mobilizmo
Topikgazda
A Havoc-OS alatt eredetileg Moun kernellel van, de most egy pre Q verzión vagyok, ezen még sok minden kezdetleges. Azt sem tudom milyen a kernel, csak egy verzió van ott írva. Azt sem, hogy a Moun-ban van-e Cifs support, vagy hozzá modul.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
crok
Topikgazda
válasz mobilizmo #141702 üzenetére
SELinux permissive kell legyen (su -c setenforce permissive vagy használhatsz rá appot is (SELinuxModeChanger @XDA @F-Droid @XDALabs)) és innentől visszabillentésig / restartig a banki appok lehet hasalnak majd
Magisk-on belül mount namespace -> Global kellene legyen
Legyen a kernelben cifs support (vagy legyen a kernel moduláris és legyen meg mellé a cifs modul, csak azt su -c modprobe cifs-el be kell tölteni)
Kell egy könyvtár amit elérhetnek az appok is, mondjuk csinálsz egy /sdcard/SMB -t
Majd itt le van írva a parancs amivel lehet megoldani, csak nyilván a megfelelő részeket írd át a saját SMB szervered elérése szerint, a példát idézve:
su --mount-master -c busybox mount -o username=guest,rw,noperm,iocharset=utf8 -t cifs //192.168.xxx.xxx/cifsshare /path-to-mount-inHa kész minden parancs, akkor a /data/adb/service.d könyvtárba mehet egy script amiben szépen le lesz vezetve a fenti dolog (lentebb ki van emelve mit kell átírni), chmod-al vagy valami értelmes file-kezelővel futásjog kell még neki (mondjuk 755):
#!/system/bin/sh
setenforce 0
su --mount-master -c busybox mount -o username=guest,rw,noperm,iocharset=utf8 -t cifs //192.168.xxx.xxx/cifsshare /sdcard/SMB# Ha modularis volt akkor meg
modprobe cifsHa nincs CIFS modul hozzá se kezdj, anélkül értelmetlen.
Amúgy VPN-en is megy csak a routing legyen megoldva és legyen tűzfalszabályokon átengedve.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz mobilizmo #141702 üzenetére
Szerinted, ha tudnám, akkor ajánlottam volna pénzt a megoldásért? 4.2 -n működött, de 4.4 -nél jött a tárhely emuláció. Azóta nem tudom összehozni. Errorba fut, mert a kernel elérési útjai nem egyeznek az OS emulált elérési útjaival. Elméletileg úgy van, hogy létre kell hozni egy emuláción kívüli csatolási pontot media rw csoportjogosultsággal és azt megadni csatolási pontként. Csakhogy azt meg a SELinux vétózta meg. Az n+1. error után feladtam.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz mobilizmo #141700 üzenetére
Így vagyok én a GoneMAD -del. Sajnos, az sem támogatja a hálózati lejátszást. Erre való a CIFS csatolás. Ez nem OS, hanem kernel szintű, így az összes alkalmazás már helyi médiaként látja a csatolt hálózati mappát/megosztást. Sajnos azonban....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest