Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiger.
nagyúr
válasz Somatom #142297 üzenetére
Én ha rá bökök a videora, utána még meg kell keresnem a moviest, és utána jutok el a filmekig. Ebben nincs sd kártya.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
TODI1111
veterán
válasz Rigormortiis #142298 üzenetére
-
Rigormortiis
veterán
El lehet érni valahogy, hogy letiltott alkalmazást ne frissítsen a telefon? Adott egy s10e, 10es androiddal, amire alapból telepítve van a fb, amit nem is enged törölni. Letiltottam szépen mind a 4 fb-s alkalmazást, amit a készüléken találtam, de a háttérben ennek ellenére szépen lefrissítette a sima fb alkalmazast, és gondolom ennek következtében le is vette róla a tiltást, ezután meg jött is az értesítés, hogy fedezzem fel az ismerőseimet az fb-n keresztül.
Azt elviselem, hogy a telefonon van, de hogy a csudába veszi le róla önhatalmúlag a tiltást? Én eddig úgy tudtam, hogy a tiltás önmagában magával hozza azt is, hogy nem frissíti a rendszer az adott appot. De ezek szerint nem.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Somatom
veterán
válasz Tiger. #142290 üzenetére
Bevallom, ezt a tulajdonságát még nem veséztem ki. Én a fájlstruktúra szerinti rendezést preferálom (audióhoz is ezért használom a Music Folder Player -t). Az nPlayer a legutóbb használt forrással nyit. Ha az a Local volt, akkor nálam EZZEL indul. A Video és Audio mappákban a beolvasott tartalmak vannak, a másik kettő pedig a belső tárhely és a mikroSD a fájlstruktúra szerinti tallózáshoz. Sztem ez így kerek. Ha a Videora böksz, akkor a beolvasott videó tartalom jelenik meg.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz svgyula #142294 üzenetére
Szerintem neked (#142295) crok hozzászólásából az utolsó mondat marad ki. Persze ahhoz, hogy az ablakot lásd, a telefonnak nem szabad alvó állapotban lennie.
Egyébként gondolj bele, hogy logikai bukfenc amit mondasz. Ha nyitott bootloader kellene ehhez akkor nem lehetne nyitni a bootloadert, mert annak szinte ez az első lépése.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
crok
Topikgazda
válasz svgyula #142294 üzenetére
Akkor próbáld meg te is azt ami a Logoug blogomban van és NEM kell hozzá se unlocked bootloader se root - csak nem a MIUI saját app kezelőjét kell megnyitni hanem az Android sajátját. Van rá egy app ami csak erre jó, egy másik amivel más, Android menüket is el lehet érni meg az Activity Manager-el is meg lehet oldani hogy a megfelelő menübe beléphess, de app se kell hozzá, a Play Store Help-je is megteszi a legtöbb esetben (max. angora kell állítani).
De akkor bemásolom:
Play > Help & feedback> keresés > delete or disable apps on android > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy -
Play > Help & feedback> Reinstall and re-enable apps > legörgetsz az Uninstall apps-hoz > nyisd meg a "remove it or turn it off" linket > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy app-al -
Activity launcher > All activities > Settings > Installed apps nevű activity
Itt, ebben az app settings-ben már lehet engedélyezni vagy tiltani az appokat.
Van még két app amit ajánlanék:
Redmi System manager - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelője
Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, app akku optimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták).Én neked az utolsó két app egyikét ajánlom kipróbálásra.
USB hibakeresés bekapcsolása után PC-re dugva a telefont mit mond a telefon és a PC az adb devices-re. Akkor kellene felugorjon a telefonon az ablak hogy engedélyezd a PC-t a fingerprint alapján hogy hozzányúlhat a telefonhoz.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz kmarci25 #142289 üzenetére
Ha esetleg sikerül valami az engem is érdekel! Próbáltam az ADB-n keresztül törölni de nem látja a készüléket ill. offline állapotot ír ki az eszköz keresésre. Amúgy mindenhol látom a telefont a pc-vel és tudok rá-ról másolni. DE csak az elérhető meghajtón. Pedig az itt kapott "információk" alapján csak az USB hibakeresést kell bekapcsolni és nem számít a zárt bootloader. Ehhez képest DE számít mert semmilyen parancs nem megy át. Pont mint anno a HONOR6-nál. Ott is akkor volt ADB amikor megadtam a feloldó kódot...... Sajna már nincs ilyen opció. De másik ROM se egyenlőre.
Az aku fogyasztási listán meg ez és társai vannak az élen.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
crok
Topikgazda
válasz kmarci25 #142289 üzenetére
Le lehet tiltani, akkor frissítés után se fog "visszaköszönni" - törölheted is de akkor OTA után vissza fogja tenni.
Logout blogomra emlékszel még? Keresd meg benne a "nem lehet alapból app-okat tiltani" részt, le van írva pár lehetőség rá - ha az nem akkor letiltani le lehet USB debug bekapcsolása után adb-vel pm parancsal vagy pl. a Xiaomi ADB/Fastboot Tool-al.
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok, használja itt valaki az Nplayert?
Azért kérdezem, mert m7-en használom, és amikor elinditom, nem a filmekhez megy egyből, mint ioson, és ha jó lesz az s20 ultra van esély rá, hogy vissza térek.
Én nem jöttem rá.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
kmarci25
veterán
Ezzel mit lehet csinálni? Facebook services. Gyári app, törölni nem tudom, de az akkut eszi. (Xiaomi Mi9 Lite)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
TODI1111
veterán
Aurig@
Beállítások-adattárolás[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz szabi__memo #142271 üzenetére
Tulajdonképpen már nálunk is létezik egy projekt (több is lehet, de én csak erről tudok) ami nagyjából erről szól. Azzal a kitétellel, hogy általánosan bármilyen hivatalos iratot, számlát, nyugtát, stb. tárolhatsz elektronikusan úgy, hogy azt elfogadják a bíróságon is. Az már más kérdés, hogy mit szól a rendőr ha a papírjaidat kéri és te a telefonodat mutogatod.
Ja és még valami. Az új típusú chipes személyi is szól erről, egy azonosító kártya, amire sok mindent fel lehetne tenni. Szóval összességében valóban le vagyunk maradva, de kezdeményezések vannak.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
TODI1111
veterán
+1 az Aquamail-re.
-
kispe82
tag
Hali! A Gmailem valami oknál fogva nem frissíti a mailjeimet. Tudtok helyette valami megbízható alternatívát?
-
szabi__memo
nagyúr
Lassan őket is utolérhetnénk
[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
Ismertek olyan kamera app-ot, aminek a segitségével idözitett videó felvételt lehet késziteni:
Vagyis be lehet állitani tetszöleges idő intervallumot, hogy pld: 11:30kor kezdjen rögziteni és 15:10 fejezzebe a rögzitést.bocs, ha nem jó topikban érdeklödöm
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Nektek az aquamail rendesen megjeleníti az emaileket?
Nekem ilyenekkel van teli minden üzenet
Redmi note 5 legfrissebb gyári.
Aguamail pro.
Adguardot használok, de próbáltam úgy, hogy az appok között kikapcsoltam az aquamailre a szűrést, meg úgy is próbáltam, amikor az egész adguardot kikapcsoltam.[ Szerkesztve ]
-
p.t.r
aktív tag
válasz balazsbence #142264 üzenetére
A gyári csak a meglévőt klónozza
-
balazsbence
senior tag
Sziasztok! Xiaomin ugye van ez az iker alkalmazás dolog. Ezzel lehet kezdeni valamit, hogy egy app régebbi és frissített verziója is működjön? Vagy van erre valami használható app?
Köszi a választ -
mobilizmo
Topikgazda
válasz svgyula #142258 üzenetére
Ha mindenáron dühöngeni akarsz azon, hogy ez kinek jó, csináld. De ha lehet ne itt. Legalább addig ne amíg ki nem próbálod azt amit a probléma elhárítására feldobtunk neked. Egyébként válaszolok arra is, hogy kinek jó ez. A gyártóknak biztos, mert nem hülyék, ha a felhasználók nagyon nagy részének nem lenne megfelelő és nem vennék meg tőlük a telefon, akkor nem csinálnák.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
crok
Topikgazda
válasz szabi__memo #142259 üzenetére
Pont azt írja, hogy lehet (:
-
szabi__memo
nagyúr
válasz lomposfarkas #142245 üzenetére
Már miért ne lehetne??
-
svgyula
addikt
válasz mobilizmo #142250 üzenetére
Erről beszélek:
Miért is erőltetik ezt a szart mindenkire? Nem magyarázza meg senki, hogy ez jó! Akinek kell rakja fel és csókolgassa! Akinek meg nem kell annak lehetőséget kellene adni az eltávolításra! Ja ADB hogyan is működne zárt bootloaderrel? Én úgy tudom semmilyen parancssor nem megy át a nyitásig. Az meg ugye már nincs.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
RSS hírolvasó alkalmazást ki használ közületek?
Felpakoltam egyet, használom, de nekem olyan funkció kellene bele, hogy jelezzen, pittyegjen, küldjön a telefonom jelzést ha frissítés van a figyelt RSS csatornán. Van ilyen, mert én egyelőre nem találtam.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Tökimanó
senior tag
Nemrég érdeklődtek a google szótárba mentés után. Hasonló a gondom nekem is.Új a telefonom , a régiből nem tudom átszinkronizálni a szótárban lévő szavakat, és nem tudom menteni az újakat. Van valami megoldás rá? Kézzel nem sok kedvem van mind átmásolni.
-
törölt tag
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #142251 üzenetére
"Fejleszto meg lerazott azzal, hogy nala jo minden...na bumm." - az igen, az már a hozzáállás :S
Pie LOS16 van most fent, ezen ilyesmit én se tapasztalok, de előtte Nougat-on se, Oreo-n se.. MIUI-val se.. A környezetemben más is használja de nekik sincs ilyesmi, mondjuk egyik se Nokia. Ebben most nem hiszem hogy tudok segíteni :\
-
atike
nagyúr
válasz svgyula #142225 üzenetére
Szerintem csak indítsd el a Fotók alkalmazást, bal fent a hamburger menü (3 db vizszintes vonal), Beállítások, Automatikus mentés és szinkronizálás KIKAPCS. És kész.
Amúgy itt is van Értesítések menüpont, szépen mindent ki lehet kapcsolni. Nálam is így van...
Kb ennyi a megoldás a képek problémádra.
-
törölt tag
Megbizhatatlan nayon.
Ha be akarok lepni valahova pl. ide akkor ha beleklikkelek a felhasznalo nev, jelszo mezobe akkor vagy feljon az a kis pici buborek es raklikkelve kitolti a mezot vagy nem lesz ott es akkor az ertesitesi savban kell rakattintani ha epp megjelenik ott, mert mar volt hogy nem.
Ha ott kattintok ra akkor vagy bevisz az appba es ott kell kivalasztani ha epp megtalalja, ha nem akkor ra kell keresni. Vagy van olyan amikor raklikkelek az ertesitesi savban a bitwarden-re es kitolti a mezoket de nagyon lassan tolti ki vagy kitolti de az ertesitesi sav nem megy fel, nekem kell manualisan eltuntetni.
Lastpass pl. szonelkul kitolt mimdenhol, SafeInCloud-nal mindig ott a buborek de ha nem is akkor ertesito sav le, klikk es be is illeszti majd magatol eltunik. Az appba sem kell bemenni mert mindig megtalalja a dolgokat.Nokia 7Plus, android 10 alatt hasznalom, de korabban mas keszulekeken is ugyanezek a bajok voltak. Fejleszto meg lerazott azzal, hogy nala jo minden...na bumm.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz svgyula #142244 üzenetére
Androidos telefont vásároltál, nem tudom mire számítottál? Valójában ezek nélkül nem is értelmes ezeket a telefonokat használni. De persze vannak olyan előtelepített alkalmazások amiket próbálnak ránk tukmálni, nincs is igazán szükségünk rá. Nem csak a "vas" meg a kinézet számít, tájékozódni kell milyen a rendszer, milyen alkalmazásokkal jön, jó-e az mind nekem, ha nem milyen ehetőségeim vannak megszabadulni a szükségtelenektől. Az is kiderülhet neked alapvetően nem is az "okos"telefon való. Olyan ez egyébként, mint a tévé előfizetések rendszere, ott is csomagot veszel, egy csomó olyan csatornával amit soha eszedbe sem jut nézni. De így az olcsóbb ezért tudomásul veszed. A "fusbuk szerviz szolgáltatás"-sal nem tudom pontosan mire gondoltál.
Nem tudom, hogy a módszer még működik-e, de korábban lehetett root jog nélkül is törölni rendszer alkalmazást. Itt a leírás, de csak óvatosan, mert meggondolatlan használat esetén tönkre tudod vágni a telefont. Illetve még egy lehetőség, ha neked az értesítésekkel van alapvetően a gondod, akkor azt az alkalmazás engedélyeinél tudod megtenni. Például a Facebook-nál 17 fajta eseményre vonatkozóan tudod egyedileg beállítani vagy letiltani az értesítést, illetve van egy amivel az összeset tilthatod.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
csipuka
senior tag
-
törölt tag
Hasznal itt valaki Bitwarden-t?
Aki igen annal rendesen mukodik az autofill? -
lomposfarkas
tag
Leírom, hátha valaki rákeres: az Erste virtuális kártyát is hozzá lehet adni a Play fizetési módokhoz, zökkenőmentesen szipkázza le a pénzt a vásárlás
-
svgyula
addikt
válasz mobilizmo #142243 üzenetére
Hát sajna ennél nagyobb a gond! Nincs root jogom. Nincs bootloader feloldás! Ezt az alkalmazást beépítették és nem engedi letakarítani! Nem biztos, hogy szeretnék romot cserélni mert szétcseszi valami buherált root megoldás.
Van még egy alkalmazás amelyik miatt szívesen földhöz vágnám a telefont és az ára sem számít! Ez a fusbuk szerviz szolgáltatás! Ezt sem lehet letakarítani! Nem is értem mi a f... köze van ennek a telefonhoz? Ha valakinek kell tegye fel használja nyalogassa, de ugyan lehessen már megszabadulni tőle!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
kalanchoe
senior tag
Hello! Létezik valami desktop-szerű, ajánlott launcher? Egyenlőre csak a Sentio Desktopot találtam, ez mennyire jó? Használja valaki?
-
satel
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem hangszínszabályzó programot ajánlani, ami független, minden médialejátszó hangját szabályozza? Esetleg használ valaki itt olyat? Bluetooth füleshez használnám, és eléggé tré a hangja a telónak hangszínszabályzás nélkül.
köszönöm
Android 8
MiniMX-G CoreELEC ; HUAWEI P smart
-
svgyula
addikt
válasz ollie #142235 üzenetére
Szia! Hát pont ez a probléma! Ha kikapcsolom akkor folyamatosan ba..gat mert állandóan hibát talál! Miért nem kussol? Nem kap engedélyt, mivel én kapcsoltam ki ezért nem kérek tőle semmilyen jelzést! De nem így van! Most kaptam 2db SMS-t! És jött vagy 5!! üzenet, hogy a kugli szolgáltatásnak szüksége van az SMS eléréséhez!? Margit! Norális!? Főleg azért nem értem mert az elküldött üzenetet meg is kapta akinek válaszoltam! Akkor vajon miért is kell engedély a kuglinak? Ha ezeket nem viszi el valahova akkor mit is csinál vele? Elemzi a telefonomban kinek és mit miért küldtem? Na ez már nekem így sokk
Ja és tényleg csak pár szavas sima SMS-ről volt szó![ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
crok
Topikgazda
válasz -szabi- #142236 üzenetére
A Solid azért nem ment a portszámot szerintem elírhattad.
A ShareMe a képek tanulsága alapján szerintem egyáltalán nem UTF8-at használ hanem valamelyik régebbi kódolást és ez azért rossz mert rosszat is ír ki meg nem is lehet átállítani. Kuka..
X-Plore: rossz módot a mód: ez a kép az FTP kliens hozzáadása kép. Elképzelhető, hogy rosszul emlékeztem és az X-Plore-ban nincs FTP szerver. Sajnálom.
MiXPlorer: akkor megvagyunk.
De ha tényleg nem kell file kezelő csak FTP szerver akkor nézd meg a csak-szerver appokat is azért. -
-szabi-
addikt
Hi
Külön programot PC-re nem akarok telepíteni, a windowsban rendelkezésre álló lehetőségekkel működjön.
Feltettem a Solid-ot, 14 napos trial és nem is működött.
Shareme-n így néz ki a könyvtár a PC-n windows saját fájlkezelőn a karakterkódolás nálam sem állítható, szóval utf8:
Viszont MiXplorer rendben működik:
Ezután kipróbáltam az X-Plore, de az bonyolult, olyanokat kérdez amit fentebb egyik sem:
A többit nem néztem, mert egyenlőre úgy tűnik MiXplorer jó lesz.
Köszi.üdv
-
válasz svgyula #142229 üzenetére
Én értem a lényeget, de te engedélyezted valamikor a képfeltöltést a google fotók alkalmazásnak, mert ezt is fontos tudnod, hogy a google fotók tölti fel a képeket, miután engedélyt kapott, mely ráadásul 1 kattintással kikapcsolható.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kmarci25
veterán
-
nyisziati
veterán
válasz svgyula #142229 üzenetére
Igen, az elmúlt évben elég kotnyeles lett a Google.
Mondjuk én aktívan használom minden funkcióját, úgyhogy nekem inkább előny.Ha viszont te nem akarsz belőle részesedni, akkor tiltsd le magát az appot/szolgáltatást.
Ha tiltakozik, akkor marad a romcsere, GAPPS nélkül. -
svgyula
addikt
válasz mobilizmo #142226 üzenetére
Nem érted a lényeget! Nekem nem kell egyik sem! De ha letiltom akkor pedig azért ba...gat álladóan egy felugró menü ami szintén le van tiltva minden formában, hogy hibát talált! Nos ha letiltom az alkalmazást vagy csak egyes funkcióit, valamint az összes értesítést mindenhonnan, ez akkor is megjelenik! Először csak a fotók hozzáférését tiltottam. Ebben az esetben minden töltés után ott virított a "google szolgáltatás hiba!" üzenet. Ha ezt bezártam utána pár perc és jött a "google rendszermentés hiba" holott semmit nem adtam meg először sem és nem is engedtem a drive-ra a mentést. Ezt én a pc-re mentem időnként és köszönöm szépen de nem kérem a kugli szerverétől! Így már érthetőbb voltam?
Most eljutottam oda, hogy minden kugli szolgáltatást letiltottam és minden kugli értesítést tiltok a telefonon..........Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz svgyula #142225 üzenetére
Pontosan mi is rántja fel a képet? Gondolom a Google Fotók, mert a google szolgáltatások nem csinál ilyesmit. Mint ahogy új montázsról is csak a Fotók küld üzenetet és azt ott is lehet először megnézni és ha tetszik véglegesíteni, akkor kerül mentésre. A Fotókban elég finoman lehet szabályozni, hogy honnan ránthasson fel magához képeket (lásd eszközmappák automatikus mentése).
A mindent engedélyezek és a mindent tiltok között még van néhány árnyalat.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
svgyula
addikt
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy mindenkinél ennyire agresszív lett a google szolgáltatás? Ha mindent engedélyezek akkor bármilyen képet csinálok, azt felrántja magához! Aztán meg megint zörög, hogy elkészült az új "montázs". Természetesen semmilyen "montázs" nincs a drive-on! Viszont ha letiltom a fényképek hozzáférését akkor meg random hibát felhozva szintén jelez. Pedig kikapcsoltam mindenhol az értesítést! Most tényleg az lenne a megoldás, hogy letakarítom a francba az egész kugli szolgáltatást?
Eddig a honor9-en nem volt ilyen gondom, most a honor20-on állandóan ezzel küzdök. Ja és még azonos droid 9 van. Arról nem is beszélek, hogy az energia felhasználásban ez a legnagyobb "felhasználó" Másnál is ez van?[ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
A Gboard nem jegyzi meg automatikusan azokat a szavakat amiket egyszer beírtam és nincs benne a szótárban? Csak mert pár napja használom, de mintha nem tenné. Van egy szótár a beállítások között, azt kéne manuálisan feltölteni?
-
crok
Topikgazda
válasz -szabi- #142222 üzenetére
Akkor először is szerintem FTP-re használj egy rendes FTP klienst PC-n, pl. a FileZilla-t.
A ShareMe "csatlakozás számítógéphez" menüben (ami szerintem egy félrevezető megfogalmazás, de angolul is ez van odaírva..) van amit írtam, ott tudod beállítani az FTP szerver paramétereit (kódolás, TCP port, belépés névvel vagy anonim, de pl. nálam UTF-8-on kívül nem is lehet mást állítani, de persze nem is akarnék..).Szerintem ez nem valami jó app, de te tudod, ha tetszik valami benne akkor nyugodtan használd ezt mert alapvetően nem rossz, fancy meg szép a szemnek meg minden.
Ha nem kifejezetten a ShareMe-t akarod használni - csak másolni akarsz - arra van egy csomó szerintem jobb megoldás: MiXplorer-ben is van FTP szerver, a Solid-ban is van, az X-Plore-ban is van. Ha kizárólag csak egy FTP szerver kell akkor FOSS-ként ott van F-Droid-on a Primitive FTP vagy pl. ez az FTP szerver vagy a SimpleSSHD (ami elérhető Play-en is) ami egy DropBear alapú SSH szerver Android-ra SCP-vel, SFTP-vel, rsync-el. Vagy pl. az FX File Explorer-ben van WebDAV szerver vagy a sokat emlegetett Servers Ultimate-ben is (ami mellé kell majd még a Pack B).
Annyi féle (szerintem) jobb megoldás van mint a ShareMe hogy csak na. Az FTP-t max. azért hagynám meg mert (ahogy a WebDAV-ot úgy) az FTP-t is fel lehet csatolni betűvel ellátott "meghajtóként". Az SSH-t nem viszont abban meg sokkal jobb a TCP rx/tx win megoldás (és a win felmehet 65K-ra is) így gyorsabban tud működni.
Ha meg kevesebb file-t helyi WLAN-on ad hoc módon akarsz áttenni egyikről a másikra arra simán elég egy Snapdrop.net-et megnyitni mindkét eszköz böngészőjében és ha látja egymást a két eszköz akkor meg is vagy, meglehetősen intuitív, amolyan igazi one-click solution (Kb csak akkor nem megy ha mondjuk WLAN-on AP Isolation van bekapcsolva.)
-
-
w.miki
veterán
NavBar alkalmazást tudnátok ajánlani?
Sony-n szeretném felcserélni a Back, és a Recent gombokat.
Ezeket próbáltam, majdnem jók, de nemNavigation Bar (Back, Home, Recent Button)
- Nem lehet a gombok szélességét variálniNavBar Plus: Enhanced Navigation Bar
- Nem lehet a gombok sorrendjét változtatniNavigation Bar - NavBar
- Nem írja felül a gyári navigációs sáv-ot, nem lehet ráhelyezni[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-szabi-
addikt
válasz Dr.NX #141672 üzenetére
Hi
Feltelepítettem a shareme apk-t, ftp-n kapcsolódik de a magyar ékezetes betűkkel nem boldogul, elrontja a fájlneveket.
Xender http-n kapcsolódik jól kezeli az ékezetes fájlneveket, de nincs állapotjelzője arról hol tart a feltöltés és csak fájlokat tudok tölteni könyvtárat nem.
Kezelésre shareme jobban tetszik, de hibás fájlnevekkel nem lesz jó.
Tovább kell keresgélnem mit lehet erre a célra használni.
üdv
szabi -
nimfas
addikt
Beléptem a béta csoportba Play-ben, le is frissítette a fent látható verzióra, de sajnos ftp tulajdonságok nem állíthatók, csak létre tudok hozni újat vagy törölni, aztán ennyi. 😢
Mit hagyok ki?Seger: gondolom nem Xiaomi telefonod van... 😎 Ugyanis azon van most a szívatás sora.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz WhiteWalker #142205 üzenetére
Telefonról szeretnék az otthoni NAS-ra csatlakozni. A NAS-on fut egy FTP szerver, tehát nekem kliens kell. Mivel itthon is az asztali gépen Total Commandert használok ezért gondoltam hogy ha eddig jó volt akkor mitől szart be. Tudom hogy van egy halom alternatíva, de miért kéne cserélni ha van bevált app, csak épp most vmiért hibádzik valami? 😉
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan alkalmazásra lenne szükségem aminek segítségével androidos telefonról androidos telefont lehet vezérelni és ehhez nem kell semmilyen nem hivatalos android rendszert feltelepíteni.
Nagyon fontos, hogy ne TeamViewer legyen, mivel többünknek is rá kell csatlakoznia arra a telefonra és egy idő után kiírja, hogy üzleti felhasználás.Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.
-
Bozek
nagyúr
válasz WhiteWalker #142197 üzenetére
Te meg nézz utána a szerver és a kliens közötti különbségnek. Folyamatosan az előbbit hangoztatod, miközben a kérdező nem a telefonhoz akar FTP-vel csatlakozni...
-
crok
Topikgazda
válasz laleeee #142203 üzenetére
Pedig [elég sokszor] volt [róla szó] már itt..
De mondjuk Call Recorder - ACR UnChained vagy Cube ACR?
-
laleeee
őstag
Tudnátok ajánlani call recorder-t ami a Android 10-en jól működik ? Rákerestem de nem nagyon találtam erről infót.
-
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #142201 üzenetére
Feladom. Majd vki más talán el tudja magyarázni neked, hogy mi a különbség a szerver és a kliens között.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest