Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

félisten

válasz Bici #2428 üzenetére

Igazából Ubuntun is próbálkozhatsz, ha az eszközön tesztelést be tudod lőni (sok múlik a szerencsén, meg ha más nem, az udev konfigon, amit az internet leír).

Választanod kell, hogy az Eclipse vagy az IntelliJ IDE szimpatikusabb - én már lehet, hogy az utóbbival mennék neki, sokkal okosabb -, az előző két link a komplett csomagokra visz.

A teljesség kedvéért meg hagy oldjam fel a rövidítéseket:

SDK: az a csomag, ami az IDE-től függetlenül a fejlesztéshez kell. Tipikusan egy Android alverzió = egy API level, és ilyen szintenként van SDK külön; de ezeket kézzel nem fogod kezelni, hanem a csomagban lévő SDK Manager programon keresztül rakhatod fel azt, ami kell. A legújabb benne van a bundle-ben.

NDK: olyan fordító meg headercsomag, amivel C/C++ részeket lehet fordítani az alkalmazásodhoz. Szerintem a letöltésével is bőven ráérsz, miután a Java oldalt (mondjuk az Android életciklusait, mechanizmusait) már kívülről fújod.

ADT: ez az Android fejlesztéshez szükséges Eclipse plugin neve. Felrakhatod az előbb linkelt bundle-lel (Eclipse + ADT + egy Android SDK), meg ha kitartó vagy, saját Eclipse-be is egy update site-on keresztül. De tanulni egyszerűbb a kész csomaggal szerintem.

Android Studio: ez meg az az IntelliJ-alapú környezet, ami teljesen kiváltja az ADT-t, és sok szempontból még így bétaként is jobb annál (pl. új Gradle-alapú buildrendszer).

Új hozzászólás Aktív témák