Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vz12

    tag

    válasz Superhun #2444 üzenetére

    Egy kis gyakorlati tapasztalat:
    A .keystore fájlod készítésekor meg kell adni egy jelszót, és hiába másolja majd le valaki ezt a .keystore fájlt, a jelszó hiányában nem tudja majd használni. Arra majd vigyázz, hogy ha a jelszót esetleg elfelejted, akkor bizony Te sem tudod majd (újra)használni. Ha mondjuk egy év múlva továbbfejleszted az APK-t, akkor pontosan ugyanazzal a .keystore fájllal aláírva kell majd feltölteni a Play-be ahhoz hogy ugyanannak az alkalmazásnak (az új verziójának) látszódjon, ehhez viszont tudni kell a jelszót, amit először adtál neki, egyébként ez legalább 6 karakter hosszú (és kis/nagybetű érzékeny), legalábbis az amit az Eclipse gyárt.
    Ha elfelejted a jelszót, és másik .keystore fájlt raksz APK Release verziójához, akkor azt bizony másik alkalmazásnak fogja tekinteni a Play, és a korábbi letöltők nem fognak értesülni róla, hogy a programodnak új verziója van, "kézzel" kell majd megkeresni és lecserélni a régit.

    Nekem ezt nem mondta senki, akkor szembesültem vele, amikor másfél hónap után update-eltem. Nos, kb. 1 napig gondolkodtam és próbáltam kitalálni hogy mi volt a jelszavam ..., végül sikerült. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák