Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
A következő dolgot szeretném megoldani, de elakadtam és szükségem lenne pár javaslatra.
A Main activitym betölt egy fragmentet, amin található egy gomb. Ha ezt a gombot megnyomják, akkor átnavigálom a usert az android beállíások részhez, illetve ezen felül megjelenítek egy kis "buborékot", mint a facebook messenger. Eddig működik a dolog, ha rákattintanak a kis buborékra még azt is sikeresen elkapom és lekezelem, de azt szeretném megcsinálni, hogy a kattintás után az app visszatöltődjön a fragmenttel együtt.Ezt hogyan tudom elérni? Miután megnyitódik az android beállítások rész, az app elteszi magát a háttérbe és lefut a onSaveInstanceState. Ebből pedig sehogyan sem sikerül visszaállítani fragmentestül mindenestül az appot. Próbáltam "imitálni" a fizikai back gomb megnyomását, a fragment stackből visszanézni...stb, de egyik sem vált be.
Érdekesség, hogyha a fizikai back gombot megnyomom, akkor visszatölt az app.
Esetleg valami ötlet?

-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Teljsen kezdő vagyok a témában, így lehet lesz pár érdekes kérdésem.
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy az alkalmazásban folyamatosan lenne fent és lent 1-1 sáv, benne XY elemekkel. Szóval kvázi csak középen cserélődne a content, de ez a frame mindig látszódna. Ezt jól sejtem, hogy fragmentekkel kell megoldani? -
Zedz
addikt
Köszönöm a linkeket, kiindulásnak tökéletesek.

Szerk.:
(#3646) Karma: Még nem tudom mi legyen a szerver oldalon, csak kóstolgatom ezt a világot. Vagy php vagy lehet python lesz.
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Regisztrációhoz és loginhoz ismertek valami jó libet, vagy magatok írtátok meg?
-
Zedz
addikt
Arra gondolok, hogy amikor előre kiválasztom, akkor belegenerál az Activitybe egy csomó mindent. Ezeket honnan tudom megszerezni? Most tanulom csak a dolgot, és a Mainnek Nav típus helyett Blankot adtam meg. Inkább újra kezdtem a projektet, de kíváncsi vagyok ezt kézzel hogyan lehet később forkolni.
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Ha a MainActivityt Blankként hoztam létre, tudok ezen később változtatni? Mondjuk ha Navigation típusúra szeretném variálni, akkor mit kell ehhez tennem?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Az miért lehet, hogy alapból más a sima input és a password input hint betűtípusa? Droid bug?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Android Studioban nem látom a drawable mappa subfoldereit. Hiába szinkronizálom újra a projektet, semmi nem jelenik meg benne, pedig file explorerben már behúztam a megfelelő dolgokat. Ez bug, beállítás, egyéb?

-
Zedz
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Itt is lurkodtam már egy kicsit, megcsináltam az alap példát.

-
Zedz
addikt
Köszönöm, elolvastam!
Igazából már most világos, hogy először a Java és egy nagy adag tutorial, gyakorlás kell ide kezdésnek. A logout bejegyzésed olvasva a Xamarin előnyeit max akkor érezném meg, ha mind a 3 platformot valamennyire már ismerném, valamennyit dolgoztam volna már bennük.Ha már tutorialok. Én eddig ezt néztem ki. Ismered esetleg? Ha ez nem jó, tudnál mást javasolni?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Szeretném elkezdeni az app fejlesztést. A kérdésem az lenne, hogy dolgozik itt valaki Xamarinnal? Mennyire jó? Illetve hagyjam először az ilyesfajta megoldásokat, és kezdjem a jó öreg Javas úton?

-
Zedz
addikt
Használ itt valaki Android Studiot?
Rákötöttem a gépre egy nexus tabletet, de amikor futtatni akarom az appot akkor folyton azt kéri, csináljak neki egy virtuális droidot.
Eclipse felismeri, ott nincs gond. -
Zedz
addikt
Szerintetek az úgy jó, ha 1-1 layoutnak a values mappában csinálok külön-külön valami_style.xml-t? Vagy írjam inkább egy fájlba az egész stílust?
-
Zedz
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Értem, valahogy pont ezt akartam elkerülni.
Akkor megoldom így, köszönöm! 
-
Zedz
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Csináltam most egy ilyet. Hogyan tudom megmondani azt egy elemnek, hogy te ezt az itemet, te azt az itemet használd?
Mert ugye backgroundnak mindig a fájl nevét állítom be.
-
Zedz
addikt
Van egy shapem, ami annyit csinál, hogy lekerekíti az adott elem sarkait. Jelenleg megvan adva a kerekítés mértéke és egy háttérszín amivel kitölti a felületet, mondjuk egy EditTextet vagy egy gombot. Azt szeretném megoldani, hogy például a beviteli mező háttere fehér legyen a gombé pedig kék, de egy XML-ben csak egy féle hátteret adhatok meg. A kérdésem az lenne, lehet-e olyat csinálni, hogy az XML fájlon belül megadok egy másik shapet is, aminek más lenne a háttérszíne? Vagy egy fájlban csak 1 shape lehet?
-
Zedz
addikt
Nehéz elsajátítani a szálkezelést? Van annyira fontos, hogy normálisan utána olvasson az ember és megtanulja? Vagy ezt esetleg csak a nagyobb alkalmazások használják ki?

-
Zedz
addikt
válasz
beleszólok
üzenetére
De hát miért töltene le akárki is ilyen programot. Ohh várj, Instagram.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Új fontkészletet szeretnék használni, és ahogy néztem ehhez a Main Activityben meg kell keresni a textviewt, majd annak beállítani a fontot. Nem lehet ezt valahogy styleban megadni, és akkor csak a stylet megadni a textviewnak? Mert ahogy én most ezt értelmeztem, csak az az ID kapja meg a fontot, amelyik textview ID-ját megadjuk az activityben.
-
Zedz
addikt
A képeket már szétválogattam, és van amit szépen méretnek megfelelően ránt be, de tableten nem az xhdpi-ből húzza be a képet, hanem csak simán a hdpi-ből, ezért elég kicsinek hatnak a képek (első genes nexus 7). Az elnevezés ugyanaz, a megfelelő képek a megfelelő mappákban vannak.

-
Zedz
addikt
Köszönöm, reméltem itt megúszom a különböző méretekre való optimalizálást.

-
Zedz
addikt
Betűméretet meglehet adni arányosan is? Pl. kis kijelzőn is annyi helyet foglal el mint egy tableten. SP-vel szórakozom most, de tableten elég kicsinek tűnnek a betűk.

-
Zedz
addikt
Sziasztok ismét,
Jelenleg egy listába szeretném kiíratni egy tömb tartalmát, de mindig elszáll valamilyen hibával az appom. Itt van a kód amiből próbálom összetákolni. Egy tutorial alapján csinálnám, nem tudom mennyire jó a kód.
-
Zedz
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm a tippet. Jelenleg még csak emulátorral fejlesztgetek, nincs droidos telefonom.
Szerk.: Milyen telefon ajánlott fejlesztéshez? El fog jönni az idő amikor már be kell ruháznom egybe. Nexusok ajánlottak ilyen célra?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
1 hete kezdtem el androidozni, tehát lehet elég alap lesz a kérdésem, viszont olvasgattam utána és még mindig nem teljesen világos a dolog. Az adattárolással ismerkedem most, az adatokat magában az appban (telefonon?) szeretném tárolni az SQLite segítségével.
Ez a fajta adatbázis pontosan hol tárolódik el? Találtam például egy több tutorialból álló sorozatot, és abban van szó többek közt erről is. Azt nagyjából értem, hogyha írni vagy olvasni szeretném az adatbázist, akkor példányosítom ezt az osztályt, majd meghívom a megfelelő metódust, de az nem világos, hogy akkor ha egyszer létrejön a db, akkor az valahol örökre ott lesz a telefonon, vagy app kreálja le minden indításnál?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Elkezdtem Androidozni, de máris egy érthetetlen hibába botlottam. Egy sima EditText-et írtam az xml-be, mire az Eclipsenek ez nem tetszik, ezt mondván:
Exception raised during rendering: java.lang.System.arraycopy([CI[CII)V
Exception details are logged in Window > Show View > Error LogNos, én utánanéztem mi nyűgje lehet, és elvileg layout renderelésnél az Android 4.4W-nek nem tetszik a dolog, gondolom a viselhető kütyükön nem lesz input. Azonban nem tudom kivenni azt a renderelés közül, hiába venném ki a pipát, nem történik semmi. Valami javaslat esetleg ennek megoldására?

-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Ma olvastam ezt a cikket, és az érdekelne, hogy az itteni emberek közül mennyien csináltok appot html5 és javascript nyelven?
Miben jobb, rosszabb mint a Javaban írt? -
Zedz
addikt
Sziasztok,
A mai nap frissítette magát az Android Studio, csináltam egy új projektet, de kaptam egy ilyen hibaüzenetet:
Error:The SDK Build Tools revision (19.0.3) is too low for project ':Main'. Minimum required is 19.1.0Android Studioban külön kell frissíteni az SDK-t?
Szerk.: frissítés óta összeszakad az egész IDE.

Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- World of Warships
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Hardcore café
- 3DMark 11 eredmények
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Eclipse felismeri, ott nincs gond.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)