Új hozzászólás Aktív témák
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok,
Facebook messengerhez fejlesztett alkalmazás mitől jelenik meg a messengerben? Sehol nem találok arra utaló információt, hogy ezt nekem kellene valahogy hozzáadni vagy mi."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok,
Feltöltöttem egy játékot Google Playre, közzé is tették, minden rendben volt. Ma viszont egy ismerősöm írt, hogy nem tudja letölteni. Megnéztem és nekem sem megy, azt írja "Azonosítás szükséges. Jelentkezz be a Google-fiókodba".
Utána megnéztem a böngészőből, ott azt írja, hogy egyik eszközömmel sem kompatibilis, pedig kipróbáltam és fut rajta...Valami ötlet?
"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Oké akkor ezeket megnézem, kösz
Igen, ebből a kódból sok minden ki lett hajigálva a példa kedvéért pl. a try/catch bár most hogy mondod, ha jól sejtem a finaly ágon kellene lezárni a streamot..
"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, ezt a kódot sikerült összetákolni googli segítségével zip fájl kicsomagolására... a baj csak az hogy borzasztóan lassú.. 1db videót zippeltem be (kb. 3mp. és full hd, pontos méretet nem tudok de ez így azért illusztrálja a helyzetet)... majdnem 1 órája dolgozik rajta és még mindig nincs kész a hsz írásakor... Először azt hittem, hogy valamiért végtelen ciklus de aztán otthagytam éjjelre és reggelre végzett...
Valami ötlet, hogy hogyan tudnám feldobni egy kicsit?
FileInputStream fin = new FileInputStream(_zipFile);
ZipInputStream zin = new ZipInputStream(fin);
ZipEntry ze = null;
while ((ze = zin.getNextEntry()) != null) {
if(!(new File(MenuActivity.DIR,ze.getName()).exists())) {
FileOutputStream fout = new FileOutputStream(_targetLocation + ze.getName());
BufferedOutputStream buff = new BufferedOutputStream(fout);
for (int c = zin.read(); c != -1; c = zin.read()) {
buff.write(c);
}
buff.flush();
buff.close();
zin.closeEntry();
fout.close();
}
}
zin.close();"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #2924 üzenetére
Nem fontos, lényeg hogy ne vesszen el.. Illetve később azt is meg szeretném oldani, hogy ki lehessen választani, hogy SD vagy telefon memória de egyelőre jó ha így működik...
II.
Egész pontosan arról van szó, hogy kimásolom az adatbázis fájlt (biztonsági mentés) majd mikor vissza kell állítani az elveszett adatokat akkor elvileg vissza kéne tenni az adatbázis fájlt a helyére viszont azóta az ott lévő .db fájlba kerülhettek új recordok így nem lehet csak simán felül írni.. egyesíteni kellene..."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Értem. Én a Sianis-féle megoldást használom a belső memória útvonalának meghatározására, okozhat ez problémákat? Teszem azt egy készüléken ez a függvény az sd kártyához vezet de mondjuk abban az eszközben pont nincs kártya így mondjuk nem lesz elmentve a fájl?
Egy másik kérdés:
Ha van egy sql adatbázis fájl az sd kártyán és én megnyitom azt, van valami bevett (mondjuk úgy egyszerűbb) megoldás ennek egyesítésére az alkalmazás adatbázisával vagy szimplán "kézzel" minden recordot kiveszek a megnyitott db-ből és ha nincs meg benne beteszem az app adatbázisába?"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, hogy kapom meg a külső sd kártya elérési útvonalát?
Egy SO posztban ezt ajánlották:File storageDir= new File("/mnt/extSdCard/")
Egy másikban viszont azt mondták, hogy az elérési útvonal változó tehát ez a variáns nem jó... Viszont abban a posztban meg nem tér ki az általános megoldásra csak a samsung készülékek esetében...
Lehet én értettem félre valamit de nem sikerül egyértelmű választ találnom.."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, ezt valahogy meg lehet oldani xml-ből:
Van egy ViewFliper meg egy sima View egymás alatt. (A View egy színes sávot fog megjeleníteni). Arra lenne szükségem, hogy ez a View 60dp magas legyen, a ViewFlipper meg kitöltse a többi helyet akár mekkora is legyen a képernyő.
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #2821 üzenetére
Pontosítok, azt kellene tudnom, hogy elérhető e már...
-
kemkriszt98
tag
Utólag kellene kiírnom az átlag sebességet, ezért nem jó az a megoldás.
Egyébként nekem is ez a szobás dolog jutott az eszembe, ki kell majd próbálnom kint csak még nem volt időm
Egyébként egy másik kérdés, nem igazán találok rá megoldást a googliban (persze lehet én vagyok túl béna ). Tudnom kellene a GPS státuszát még mielőtt meghívom a requestLocationUpdatest-et, a LocationManager.getGpsStatus-ra leltem de nem igazán tudok rájönni, hogy mit kezdjek a kapott GpsStatus objektummal"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
A doksi szerint méterben adja meg... amúgy ha az első és az utolsót adom össze az nem jó mert a felhasználó kanyargósan is mehet, nem kell neki a legrövidebb úton menni...
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, van egy Service-em ami egyúttal LocationListener is... 1 másodpercenként elmentem a kapott Location objektumot egy tömb listába. A végén egy átlagsebességet szeretnék számolni, ezt a következőképpen teszem:
Végigmegyek a listán és összeadom minden i,i+1 elem távolságát majd ezt elosztom a lista hosszával. Mivel a frissítés 1 sec re van rakva ez elvileg a sebességet adja meg m/s-ben ... Ezt majd megszorzom 3,6-al, így elvileg km/h-ban kapom meg a sebességet...
Viszont ha kipróbálom, azt kapom, hogy 35,x km/h-val száguldottam át a szobán A logikámban van valami hiba vagy hozzak kódot mert nem látok valami hibát?
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #2787 üzenetére
Értem, akkor maradnak ahol vannak
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, elméletileg hol érdemes elindítani azokat az animációkat amik a felület felépítésében játszanak szerepet? Úgy értem, hogy pl. ha azt szeretném, hogy a fő Activityt alkotó 3 gomb oldalról jöjjön be. Most az onCreate -ben indítom azt animációt, viszont SO-n azt olvastam, hogy a belassulást elkerülendő ne indítsunk animációt ezekben a függvényekben. Viszont ez a mondat úgy folytatódott, hogy inkább kössük user eventekhez.. de ez ebben az esetben nem lehetőség..
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott ez a kódrész:
Log.d("TB", path);
thumbnail = ThumbnailUtils.createVideoThumbnail(path,
MediaStore.Images.Thumbnails.MINI_KIND);
if(thumbnail == null){
Log.d("TB", "FFF");
}Az első log kiírja az útvonalat ami ránézésre jónak tűnik, fájlkezelőben megkeresve megtalálom a videót, le is tudom játszani...
storage/emulated/0/Video/jdj-02-dec.-2014-v1.mp4
Viszont a második log is megjelenik tehát a thumbnail null
Az egyetlen dolog amire gondolni tudok, hogy a december rövidítésében szereplő pont bezavar, viszont eddig működött és azóta semmit nem változott ...Ha viszont tényleg az a baj akkor meg lehet valahogy adni a SimpleDateFormat objektumnak, hogy ne rövidítsen vagy nem is tudom?
Calendar c = Calendar.getInstance();
SimpleDateFormat df = new SimpleDateFormat("dd-MMM-yyyy");
String formattedDate = df.format(c.getTime());"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, azt szeretném elérni, hogy az alap kamera app által készített videót egy külön mappába mentse el és a felhasználó által megadott címet + a dátumot adja neki névként...
Ezt a megoldást googliztam :
Date cDate = new Date();
String fDate = new SimpleDateFormat("yyyy-MM-dd").format(cDate);
String dir = getApplicationContext().getFilesDir() + fDate + "-" + editT.getText();
File f = new File(dir);
try{
f.createNewFile();
}catch(Exception e){}
Uri outputFileUri = Uri.fromFile(f);
Intent i = new Intent(MediaStore.ACTION_VIDEO_CAPTURE);
i.putExtra(MediaStore.EXTRA_OUTPUT,outputFileUri);
startActivityForResult(i, 0);De mégis az alap helyre menti el...
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #2751 üzenetére
Ok, a sok szöveg közt félre olvastam és meg is lett a megoldás:
Intent.FLAG_ACTIVITY_NEW_TASK
-
kemkriszt98
tag
Röviden és tömören, a hibaüzenet lényege, hogy nem lehet elindítani a service-t (a broadcast receiver service?) (...) activity -n kívüli startActivity() híváshoz context kell... Bemásolnám az eredetit de nem tudom rávenni az Eclipset, hogy megjelenítse az alkalmazás logjait... Egyszerűen csak az általam logolt dolgo jelennek meg... Ezzel az a vicces, hogy a toast előtti és utáni logot is megjeleníti , a toast -ot viszont nem. Létezik, hogy a context amit kapok null? Valószínűtlennek tűnik, de na...
-
kemkriszt98
tag
Jó helyen van , na de az előbb bedugtam a töltőbe a telefont (nem teszt célból hanem mert merült le ) és kiírta, hogy az alkalmazásom leállt... tehát valami történik csak nem az aminek kellene... (A toast sem jelenik meg)
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #2745 üzenetére
Ez alapján is meg az "android broadcastreceiver example" kulcsszavakra történő keresés eredményei közül egy pár alapján... A package név jó kell legyen mert ctrl+space -el illesztettem be.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott egy BroadcastReceiver amivel próbálom észlelni ha töltőre dugják vagy dockolják a telefont... valamiért mégsem akar működni... már arra is gondoltam, hogy esetleg permission kell hozzá de nem találtam olyat ami passzolna ide..
public class Re extends BroadcastReceiver {
@Override
public void onReceive(Context context, Intent intent) {
Toast.makeText(context, "Lol", Toast.LENGTH_LONG).show();
SharedPreferences pref = context.getSharedPreferences(Settings.PREF_NAME, Context.MODE_PRIVATE);
boolean c = true;
String s = intent.getAction();
if(s.equals(Intent.ACTION_POWER_CONNECTED))
c = pref.getBoolean(Settings.CH_KEY, true);
if(s.equals(Intent.ACTION_DOCK_EVENT))
c = pref.getBoolean(Settings.DK_KEY, true);
if(c){
Intent i= new Intent(context,Saver_activity.class);
context.startActivity(i);
}
}
}<receiver
android:name="com.example.Re">
<intent-filter >
<action android:name="android.intent.action.ACTION_POWER_CONNECTED" />
<action android:name="android.intent.action.DOCK_EVENT" />
</intent-filter>
</receiver>"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, el kellene mentenem egy Activity változóit mikor a felhasználó kikapcsolja a képernyőt. Googli alapján arra jutottam, hogy felül írom az onSaveInstaceState és az onRestoreInstanceState metódusokat. viszont elég érdekesen viselkedik.
*a Saved y:... és a Saved sorok összetartoznak, egyazon fg. hívás írja őket ki....
Az első 2 sor akkor íródik ki mikor kikapcsolom a képernyőt.
A 2. mikor bekapcsolom de még a LockScreen-en vagyok.
A 3. és 4. mikor feloldom a LockScreen-t.És a legérdekesebb az, hogy annak ellenére, hogy az utolsó betöltött érték heéyes mégis kiirja, hogy GameOver tehát az 1009 es betöltött értéket vette figyelembe... (az 1009 es y érték a képernyő alján túl van így olyan mintha a karakter kiesett volna a pályáról)
Esetleg nem tudok valamit a fent említett függvények meghívásáról?
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #2416 üzenetére
Bocs
[ Szerkesztve ]
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #2416 üzenetére
*az emulátort nem használom
-
kemkriszt98
tag
Az az igazság hogy nálam i5 3.valahány (már nem emlékszem ) GHz-s proci és 8 gb DDR3-as ram mellet is döcög rendesen... nem is nagyon használom inkább telefonon tesztelem ( eleinte csak saját majd később kérek kölcsön, hogy minél több készüléken kipróbájam... )
-
kemkriszt98
tag
válasz DrojDtroll #2327 üzenetére
Van egy könyv amit ajánlani tudok, az íróját nem tudom de a címe android alapú szoftverfejlesztés. De ha javában sincs még tapasztalatod akkor előbb azt tanuld meg.
-
kemkriszt98
tag
Nincs valakinek valami ötlete, hogy mért lehet az, hogy Mac-en lefordítva nem megy az App? Nem dob semmi kivételt, csak egyszerűen nem csinál semmit. Elindul a fő activity s onnan el lehet indítani olyan activityket amikben nem igazán van semmi... de ha már egy olyat próbálok elindítani ahol van pl. egy listView egyszerűen megáll s sehova tovább...
-
kemkriszt98
tag
Megvan, én azt vártam, hogy a 0,0 koordinátára (bal felső sarok) lesz kirajzolva a szöveg bal felső sarka.... ennek ellenére ez nem így van..... már csak próbálom kigooglizni hogy akkor hogy van...
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #2305 üzenetére
Nem megy
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, valaki megtudná mondani, hogy ez a kód mért nem írja ki a szöveget?
p.setColor(Color.BLACK);
canvas.drawRect(0, 0,(float)screenWidth,(float)screenHeight,p);
p.setColor(Color.GREEN);
p.setTextSize(50f);
canvas.drawText("Over", 0, 0, p);Szerk.: csak a téglalapot.
[ Szerkesztve ]
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, mitől függ az, hogy az alkalmazásom áthelyezhető-e sdkártyára? Csak mert az én alkalmazásaim nem helyezhetőek át, ezért gondoltam, hogy azt valahol (manifestben v. ilyesmi) be kell állítani...
Amúgy annyira nem tiszta ez nekem de ha jól tudom amikor az alkalmazáskezelőben azt írja, hogy Áthelyezés SD kártyára akkor a telefon memóriájának "külső" részére érti. Tévedek?"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott ez az osztály, a lényeg, hogy a kód egy másik részén Létrejön egy tömblista Block objektumokkal majd lekérve azok koordinátáit kirajzolja azt... ez így működik is jól rajzolódnak ki ami azt jelenti hogy az x,y koordináták helyesek... viszont ha létrehozok egy Rect-et a koordinátákkal és azt kirajzolom akkor teljesen rossz helyen rajzolódik ki.
Van ötletetek?
*azért nem raktam be a kód többi részét mert ott csak annyi szerepel, hogy canvas.drawRect(...) így itt nem igazán lehet probléma...
**kicsit a koordinátákról a jobb érthetőség kedvéért:
mivel minden négyzet egyforma méretű, úgy oldottam meg a több képernyő méret kezelését, hogy a képernyőt rácsként képzeltem el és ennek a rácsnak ahányadik oszlopában található a négyzet annyiszor a kép mérete a koordináta.
A y = (int) (LevelView.screenBottom - y); azért kell mert alulról felfele rajzolom ki a dolgokat."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #2086 üzenetére
Megoldás: Thread-ben invalidate() helyett postInvalidate() hivogatása....
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #2085 üzenetére
Egy játékon dolgozom... a service-ra már én is gondoltam de nem tűnt a legjobb megoldásnak...
-
kemkriszt98
tag
Na egy másik kérdés.... folyamatosan frissítenem kellene a View-t viszont nem tudom, hogy ezt hol tegyem.... nem akaszthatom meg ezzel a főszálat de másik szálból meg nem "nyúlkálhatok" másik szálból létrehozott View-khoz ... Arra is gondoltam hogy a View maga indítson egy szálat ami frissíti de csak nem tetszik neki...
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #2082 üzenetére
Ja de... Egy ifben inicializálom és lemaradt az else ág....
[ Szerkesztve ]
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, kódból próbálok hozzáadni egy view-t egy LinearLazout-hoz de mikor meghívom a setLayoutParams metódust nullPointerException-t kapok..... valami ötlet? lehet azért mert egy "saját" view-ról van szó?
LinearLayout.LayoutParams params = new LinearLayout.LayoutParams(LinearLayout.LayoutParams.FILL_PARENT,
LinearLayout.LayoutParams.FILL_PARENT);
lv.setLayoutParams(params);"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #1937 üzenetére
Ok, kösz
-
kemkriszt98
tag
Üdv újra, hogyan érhetem el egy ViewPager egyik layoutjának egyik komponensét?
így próbáltam:deleteAll = (Button) vPager.findViewById(R.id.btnDelete);
deleteAll.setOnClickListener(cl);De gondolom nem működik mert NullPointerException-t kapok....
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #1904 üzenetére
Na, az a helyzet hogy az eddigi probléma megoldódott... viszont egy másik jelentkezett... bár az preExecuteban meghívom az adapter deleteAll() fg.-jét mégis minden frissítésnél egyre többször írja ki a dolgokat a listába....
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #1911 üzenetére
Sok helyen meghìvtam már , de előfordulhat hogy ott még nem ha haza érek kipróbálom
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #1905 üzenetére
Egyébként bizonyos esetekben a ListView egyik elemére kattintva(van listener) egy olyan kivételt kapok miszerint a ListView tartalma megváltozott de erről az nem értesült... ellenőrizzem hogy nem e változtatom meg a ListView tartalmát egy háttérszálból..... erről eszembe jutott hogy DE... igenis megváltoztatom háttérszálból a tartalmát... úgyhogy fogtam magam és átírtam a kódot úgy hogy az AsyncTask egy tömblistát tölt fel és az ebben lévő elemeket a főszálban hozzáadom az adapterhez.... de így egyáltalán nem jelennek meg az elemek....
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #1904 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
kemkriszt98
tag
Üdv, ismét.
Adott egy egy Activity rajta egy ListView ... az Activity onCreate() fg.-jében feltöltöm a tömblistát elemekkel, majd átadom az adapternek.... A baj csak az, hogy nem jelennek meg az elemek, viszont ha gombnyomásra indítok egy Activityt majd onnan visszatérek, megjelennek az elemek.... Valami ötlet? Próbáltam frissíteni a listview-t az onResume() -ban... google szerint ez így tehetem meg:
adapter.notifyDataSetChanged();
vagy
lv.invalidate();
Kipróbáltam mindkettőt külön-külön és egyszerre ... de semmi....."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #1897 üzenetére
Köszönöm, működik
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, a php kódba mit kell írnom, hogy "visszakuldjem" amit kell a httpget kérés eredményeképp ? A php kód megvan tehát ha bele írok pár print függvényt akkor böngészőben tökéletesen működik. ...
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #1852 üzenetére
Nem igazán akar össze jönni.... az a fehér csík csak ott marad...
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #1846 üzenetére
Akkor megmondanád hogy melyik a Title Bar?
Amúgy ez a fehér csík maradt helyette:
Ezzel mit lehetne kezdeni?"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, szeretnék készíteni egy alkalmazás ami kb abból állna, hogy a userek "feltölthetnek" egy szöveget (esetleg regisztrálhatnak) ilyesmi.... (semmi haszna csak tanulás céljából). A baj csak az hogy még soha nem foglalkoztam ilyesmivel... az androidos részét majd csak össze googlizom de a pc-s rész esetében (elvileg ott tárolnám az adatokat) fogalmam sincs, hogy merre induljak, mit keressek..... Minek kellene utána néznem?
-
kemkriszt98
tag
válasz Superhun #1822 üzenetére
Kösz, meg fogom nézni.... amúgy a setType megcseréltem zárójelei között megcseréltem a text/plain-t plain/text-re és most megy, leszámítva, hogy a megosztandó szövegből csak a linket írja ki de úgy olvastam hogy ez a facebook egy bugja, vagy nem?
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, ez alapján próbáltam beilleszteni egy Share gombot a programomba, a baj csak az, hogy csak a skype meg a különböző e-mail kliensek jelennek meg mint választási lehetőség, nekem viszont a legjobban a facebook kellene... (persze azért megtartanám a choosert)
[ Szerkesztve ]
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #1759 üzenetére
Hozzá kellet adni egy sort a Manifest fájlhoz:
<uses-permission android:name="android.permission.CALL_PHONE" />"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #1749 üzenetére
Bocs, megint elfelejtettem a barátom : Google
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, nem tudom hogy ez off-e (nem tudom hogy kódból érdemes megoldani vagy valami beállítással )
Az a lényeg ennek az intentnek a kezelésére(?) a legalkalmasabbnak a skypeot találja az android nekem meg az alapértelmezett telefon alkalmazás kellene:Intent i = new Intent(Intent.ACTION_CALL,Uri.parse("tel:" + number));
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott a következő kód:
......
float a,b,c
if( a != b){
c = ((a*b)/(a - b));
}else{
mTextView.setText("Nem!")
}na mármost ez a kód abban az esetben ha az a is és b is = ugyan azzal a NEGATÍV (pozitív esetén nem ) számmal akkor az mTextView-ban az a szöveg jelenik meg hogy Infinity(ami nem tőlem származik...), szerintetek ez mért van?
A kód tartalmazott más logikai hibát is így át lett alakítva de azért érdekelne hogy miért történt ez..."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Nem zavar be hogy ha az összekattintgató -s módszerrel rakok össze egy akkor és semmihez nem nyúlok az xml-ben akkor minden layer 1. textView-ének az id neve az lesz hogy textView 1?
-
kemkriszt98
tag
Ok, megvan viszont akkor valaki elmagyarázná? ha a setText nem tud intet kiírni akkor a fordító mért nem ad hibát?
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #1275 üzenetére
Valami az int-ek körül van...
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, ha valaki megtudná mondani, hogy miért áll le az activity(kivételt nem dob) ha megnyomom a gombot( kommentben 1. gomb néven fut) az nagyon szuper lenne
Már tanultam az előzőből
Kód"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
kemkriszt98
tag
Ok, értem. köszönöm
-
kemkriszt98
tag
válasz kemkriszt98 #1264 üzenetére
Amúgy ezt meg tudnád magyarázni , hogy miért van így? Hisz attól még az R.java létezik és az id ott van...
-
kemkriszt98
tag
válasz SektorFlop #1263 üzenetére
Azért egy "tankönyvben" egy ilyesmit igazán megemlíthetnének kösz.
-
kemkriszt98
tag
Kicsit át lett írva de ugyan az a hibaüzenet :
[ Szerkesztve ]
-
kemkriszt98
tag
válasz SektorFlop #1259 üzenetére
Lévén ez a mainactivity-ben van így az Eclipse generálta a kódot így annak ott kell lennie.... Ha haza érek bemásolom a kódot.
-
kemkriszt98
tag
Ezzel viszont az a baj, hogy még próbáltam berakni egy gombot és akkor csak átirtam a t1 et b1 re a setOn...... metódus előtt de úgy is nullPointerExceptiont kapok
-
kemkriszt98
tag
Nem az id-kel van baj mert már megnéztem. És az exception mellet a 18 as sort írja ami az ahol a t1 hez hozzá adom az onClickListener-t
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott a következő kódrészlet :
TextView t1 = (TextView) findViewById(R.id.t1);
t1.setOnClickListener(new OnClickListener() {@Override
public void onClick(View v) {
Intent intent = new Intent(MainActivity.this,Activity2.class);
startActivity(intent);
}
});
TextView t2 = (TextView) findViewById(R.id.t2);
t2.setOnClickListener(new OnClickListener() {@Override
public void onClick(View v) {
finish();
}
});Na mármost ez e MainActivity onCreate metódusában van valami baj van vele.
Ha ki kommentelem akkor gond nélkül lefut az alkalmazásom de ha ez bent van akkor még el se indul máris kiírja, hogy unfortunatly the application has stopped
Ötlet?"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy egy ingyenesnek szánt alkalmazást minden gond nélkül fel lehet tölteni vagy vannak különféle jogi nyavalyák amik kötelezőek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5 3600X/RX 5700XT/256GBNvme SSD/1TB HDD/24 GB RGB memória 3200 mhz
- Eladó Gamer PC! I5-10400f+RTX 2070 Super+16 GB DDR4
- //ÚJ!!//"PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest