- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2938 üzenetére
Ezt a libet ajánlom zip kezelésére, szerintem zseniális.
-
válasz
kemkriszt98 #2935 üzenetére
Mindenképpen segítene az ügyön, ha byte-onként olvasás helyett nagyobb egységenként haladnál, például 8192 byte, vagy 32768 byte; így nem kéne széthajtani szerencsétlen flash meghajtót.
De amúgy a stream kézzel hajtása helyett használj Apache Commons IO-t, az IOUtils osztály megcsinálja helyetted a lapátolást.
Egyébként remélem, hogy a try/catch/finally és a streamek helyes lezárása csak azért maradt ki, mert a példakódodat rövidítetted, nem mert alapból kihagytad.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2923 üzenetére
Fontos Neked, hogy az igazi SD kártyán tárolja? Alapvetően, ha csak tárolni akarod valahol, akkor jó az a módszer. Nekem speckó esetem volt, és az igazi SD kártyára kellett mentenem.
Második kérdésre: mit szeretnél pontosan?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2918 üzenetére
Én ezt használtam arra, hogy lekérjem az SD kártya útvonalát.
Sianis: Az nem feltétlenül az SD-t adja vissza sajnos. A gyártó igazából bármint meghatározhat external storage-ként, és csomó telefonon igazából ez a belső tárhely útvonalát adja vissza.
-
Sianis
addikt
válasz
Szerintem erre lesz szükséged
-
rgeorge
addikt
válasz
Nincs általános megoldás szerintem. Android verziótól is függ,mert mindig variálnak ezzel, és eszköztől is, hogy hova mount-olja be az SD-t, hogy kezeli a belső memóriát stb.
-
válasz
kemkriszt98 #2868 üzenetére
Természetesen igen, ha LinearLayoutba rakod őket, a felső layout_widthje 60dp, az alsóé 0dp + layout_weight 1.
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #2821 üzenetére
Pontosítok, azt kellene tudnom, hogy elérhető e már...
-
válasz
kemkriszt98 #2817 üzenetére
Ha a szobában próbálkoztál, az egész mérésed egy nagy GPS hiba volt. Kültéren is több méteres a maximális pontosság, hát még beltérben...
Oda kell figyelned az accuracy értékre a mérési pontjaidon, és ha túl pontatlan, azt a pontot ne tedd el, ne vedd bele a számításba.
Ha meg csak megjeleníteni akarod az aktuális sebességet, WonderCSabo ötlete jobban működik.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2813 üzenetére
GPS nem játszik? Mert az sebességadatokat is szolgáltat, ami sokkal pontosabb eredményt ad.
-
fntastic
aktív tag
válasz
Hát ha sétálva mentél végig, akkor 3,5 km/h lenne kb jó nem? Lehet van valahol egy 10es szorzás hiba?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Én csak matematikai szemmel tudok hozzászólni, de miért az i, i+1 elem távolságát adod össze és miért nem az első és az utolsó közti különbséget nézed? Meg amivel számolod, biztos, hogy méterben adja meg az eredményt?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2786 üzenetére
Esetleg megvárhatod, hogy a többi cucc betöltsőn, és már csak az animmak kelljen foglalkozni, szóval annak indítását átrakhatod onStart-ba, esetleg onResume ba. Persze ekkor figyelni kell, mert ezek egy Activty alatt többször meghívódhatnak. Egyébként ha nem látsz problémát akkor az onCreate uccsó hívása is jó lesz szvsz.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2769 üzenetére
Először csak adj meg egy dummy útvonalat, és nézd meg, hogy tényleg a pont okozza-e. Egyébként inspiráció az SDF-hoz.
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #2751 üzenetére
Ok, a sok szöveg közt félre olvastam
és meg is lett a megoldás:
Intent.FLAG_ACTIVITY_NEW_TASK
-
válasz
kemkriszt98 #2749 üzenetére
Ilyenkor azonnal a Logcatet kéne nézned, mert ott kiírja, milyen exception hatására és hol omlott össze az alkalmazásod. Valószínűleg valami null pointer okozza.
-
Sianis
addikt
válasz
kemkriszt98 #2744 üzenetére
Hogy azért konstruktív módon is hozzászóljak, biztosan jó helyen van a Manifestben a receiver tag? Ugye ezeknek a application tag-en belül kell lenniük, véletlenül sem activity és egyéb társaikon belül.
-
Sianis
addikt
válasz
kemkriszt98 #2746 üzenetére
Mondjuk én emiatt szeretem úgy írni a Manifestet, hogy
<receiver android:name=".BluetoothReceiver">
<intent-filter>
<action android:name="android.bluetooth.headset.profile.action.CONNECTION_STATE_CHANGED"/>
</intent-filter>
</receiver>És akkor nagyon ügyelni sem kell semmire.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2744 üzenetére
Ez alapján próbáltad ugye? Nekem jónak tűnik a kód. Tuti jó a csomagnév amit a receivernek megadták a manifestben (com.example)?
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98 #2416 üzenetére
Én az emulátor helyett Genymotiont használok, sokkal gyorsabb.
-
kemkriszt98
tag
válasz
Bocs
-
kemkriszt98
tag
válasz
*az emulátort nem használom
-
DrojDtroll
veterán
válasz
kemkriszt98 #2328 üzenetére
Javaban milyen szintű ismeret kell?
-
válasz
kemkriszt98 #2319 üzenetére
Igen, ezért is kérdeztem: Windows és OSX/Linux között mozgatáskor bekavarhat az eltérő karakterkódolás. (Többek között ezért is fontos, hogy ne a Java kódba legyenek beégetve a magyar feliratok
).
De sajnos így hirtelen nincs más ötletem. A LogCaten semmi se látszik? Debuggerrel futtatva breakpointon megáll a kód, amikor képernyőt kéne váltani?
-
válasz
kemkriszt98 #2317 üzenetére
Egy ötletem van: teljesen véletlen nem használtál ékezetes neveket az osztályaidnak, vagy bármit a manifestben?
-
válasz
kemkriszt98 #2307 üzenetére
A koordináta a szöveg alsó szélét adja meg. Vízszintesen meg az igazítástól függően bal sarok, középpont vagy jobb sarok.
A szöveg magasságát, amivel a megfelelő számításokat el tudod végezni, a Paint getTextBounds hívásával kapod meg.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2304 üzenetére
Kommentezd ki a setTextSize() hívást, és próbáld úgy.
coco2: Olvasd el ezt.
-
válasz
kemkriszt98 #2250 üzenetére
installLocation elem kéne a manifestbe.
-
thon73
tag
válasz
kemkriszt98 #2144 üzenetére
MIt jelent, hogy "teljesen rossz helyen"? Rossz kezdőponton v. csak rossz irányban/méretben? Én első körben leellenőrizném az összes értéket log-ban, aztán kiderül...
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #2086 üzenetére
Megoldás: Thread-ben invalidate() helyett postInvalidate() hivogatása....
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2084 üzenetére
Milyen jellegű munka miatt kell frissíteni? Erre vannak megoldások: Thread, AsyncTask, Service, IntentService, Looper, stb...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #2081 üzenetére
Az lv biztos nem null?
-
eastsider
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #1938 üzenetére
ha nem megy szólj pont most csináltam viewpageres megoldást. igaz listfragmentekkel
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #1936 üzenetére
A ViewPager alapvetően Fragmenteket tartalmaz, azaz egy oldal egy Fragment-et jelent. A Fragment-et kell lekérni tag alapján, és meghívni annak a getView() metódusát.
-
válasz
kemkriszt98 #1914 üzenetére
Hát a deleteAll sok mindent csinál, de a lista törlése nincs közöttük. Egyszer azért gondold végig, mi történik így ahogy leírtad
Aztán meg dobd ki az egészet és használd a clear() metódust.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #1909 üzenetére
Karmának valószínűleg jó a sejtése. Az onCreateben elindítasz egy AsyncTaskot. Ezután rögtön lefut az onResume, ami meg is hívja a notifyDataSetChanged()-et, de túl korán, ilyenkor az AsyncTask még nem végzett, sőt még egy elem sincs benn ekkor az adapterben. A doInBackground-ban adogatsz hozzá az adapterhez, az adapter ekkor frissítené a ListView-t (már ha az ArrayAdapter.add() metódust hívod meg), de ez azért nem történik meg, mert háttérszálról hívod az addItem()-et.
A megoldás itt elvileg az lenne, hogy az onPostExecute-ban hívsz egy notifyDataSetChanged()-et. -
válasz
kemkriszt98 #1909 üzenetére
Ugye az adapterhez adogatás után meghívod a notifyDataSetChanged() metódusát, UI szálon?
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #1905 üzenetére
Egyébként bizonyos esetekben a ListView egyik elemére kattintva(van listener) egy olyan kivételt kapok miszerint a ListView tartalma megváltozott de erről az nem értesült... ellenőrizzem hogy nem e változtatom meg a ListView tartalmát egy háttérszálból..... erről eszembe jutott hogy DE... igenis megváltoztatom háttérszálból a tartalmát... úgyhogy fogtam magam és átírtam a kódot úgy hogy az AsyncTask egy tömblistát tölt fel és az ebben lévő elemeket a főszálban hozzáadom az adapterhez.... de így egyáltalán nem jelennek meg az elemek....
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #1903 üzenetére
Kódot mutasd, mert ezek alapján mennie kéne.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #1895 üzenetére
A Toast-ot nem tudod használni háttérszálon, csak a UI szálon. Az onPostExecute-ban hívogasd a Toast-ot, az az UI szálon hívódik meg, és pont erre való.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #1847 üzenetére
Hmm, ezek szerint ez nem elég neki. Próbáld ki itt a válaszokat, több is jó. TitleBar már nincs, helyette az ActionBar van API 11 óta.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #1845 üzenetére
A custom themedhez add hozzá ezt a sort:
<item name="android:windowActionBar">false</item>
Amit te el akarsz tüntetni, az nem a TitleBar, hanem az ActionBar.
-
válasz
kemkriszt98 #1821 üzenetére
Ha kifejezetten facebook kell, akkor a facebook SDK-t kell használnod.
-
válasz
kemkriszt98 #1750 üzenetére
Ez akkor azt jelenti, hogy sikerült önerőből megoldanod?
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #1749 üzenetére
Bocs, megint elfelejtettem a barátom : Google
-
válasz
kemkriszt98 #1298 üzenetére
Float és double típusoknál a nullával való osztás Infinityt ad vissza; ellentétben az egész számokkal ahol kivételt dob.
-
thon73
tag
válasz
kemkriszt98 #1281 üzenetére
Ha jól fordítom magyarra a kérdést:
Különböző layout-okon azonos névvel jelölt UI elemek nem zavarják-e a programot?Ez egy nagyon jó kérdés. A gyakorlat azt mutatja, hogy nem zavarja; nekem is van két "filter"-em két különböző layout-ban. Mivel a keresés mindig egy layout-on belül történik, ezért (természetesen) mindig a megfelelőt találja meg.
Ugyanakkor, ha az R.java-t (gen-ben) megnézed, akkor csak egyetlen filter szerepel benne, vagyis esetemben a két filter ugyanazt az azonosítót kapja.
((Én ezt fel is használtam a Fragmentek kezelésében: Ha portrait és landscape módban ugyanazon nevű frame-ek szerepelnek, akkor a kész fragment visszatölthető (pontosabban visszatöltődik). Különböző nevű frame-ekbe ugyanaz a fragment példány nem tölthető be.))
-
thon73
tag
válasz
kemkriszt98 #1277 üzenetére
Gugli első találat
Szépen így kell int-et kiírni:
tv.setText(String.valueOf(k));
De ha valami szöveget hozzáfűzöl, akkor az átalakítás automatikusan megtörténik:
tv.setText(""+k);
Vagy:
tv.setText("Az eredmény: " + k);Volna még egy javaslatom: az activity-re, mint egységes egészre kell tekinteni. Az egyes UI elemek ennek az egésznek képezik részét, és bármely alrészletnek (metódusnak) szüksége lehet rájuk. Ezért érdemes osztály színtű (akár private) változóként elkészíteni őket, melyek az onCreate-ben kapnak értéket. Ettől a ponttól kezdve viszont minden résznek (a Listener-nek is) rendelkezésére állnak. Meglátod, sokat egyszerűsödik a kód.
-
Yany
addikt
válasz
kemkriszt98 #1277 üzenetére
Szerintem int esetén egy resource azonosítónak véli az értékét. Pl. R.id.valami.
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #1275 üzenetére
Valami az int-ek körül van...
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98 #1265 üzenetére
Az ott van, csak maga a textbox nem létezik, mert a setContentView tölti be.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Magyarázásba nem vagyok jó, buta "programozó" vagyok nem tudok róla beszélni csak kódolni tudok vagy néha még azt se.
De azért megpróbálom érthetően leírni, max a többiek kijavítanak majd.
Szóval, elsőnek az activity-ben létre kell hozni egy view-t (fel kell "fújni" a layout-ot), és csak ezután léteznek az elemek.
-
rgeorge
addikt
válasz
Csak pl. a view-k létre sem jönnek a setContentView hívás előtt, mert éppen abban jönnek létre.
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #1264 üzenetére
Amúgy ezt meg tudnád magyarázni , hogy miért van így? Hisz attól még az R.java létezik és az id ott van...
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #1262 üzenetére
setContentView-t tedd UI elemek definiálása elé.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #1260 üzenetére
Igen úgy odapakolja, sorry az elkerülte a figyelmem.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #1249 üzenetére
RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{....}: Java.lang.NullPointerException
Lehet butaság de én a fenti exceptionból arra következtetnék hogy az onCreate-ból lemaradt a setContentView() metódus. Bár nem kizárt hogy több oka is lehet az alábbi üzenetnek.
-
válasz
kemkriszt98 #1256 üzenetére
Mi lenne, ha a layout XML-t és ezt a Java forrásfájlt megosztanád velünk pl. PasteBinen, és akkor nem kéne vakon találgatni?
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98 #1254 üzenetére
Akkor a t1 null, valamiért nem találja a findviewbyid a textboxot az xmlben.
-
válasz
A nullpointerexception alatti stacktrace minden soránál van egy fájlnév és egy sorszám. Ha kettőt kattintasz rá, még oda is visz az Eclipse. Nézd meg, melyik a felülről legelső sor, ami a te kódod, és javítsd ki.
Pl. egy gyanús lehetőség: a layout XML-ben nem, vagy rosszul állítottad be a TextView-k ID-jét, ami miatt a findViewById null értéket ad vissza.
-
Sianis
addikt
válasz
Activity2 benne van a menifest fájlban?
Sianis
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98 #1247 üzenetére
Esetleg, ha beírod, hogy az adb milyen exceptiont dob, amikor leáll, akkor lehet, hogy könnyebben tudunk segíteni.
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98 #1228 üzenetére
Legalább 5-10 hozzászólást olvasnál vissza...
Nem lehet fizetős appot publikálni Magyarországról.
-
doc
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #1222 üzenetére
Beregisztralsz, kifizeted a 25 dollaros dijat, es onnantol tolthetsz fel ingyenes appot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged