Hirdetés
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
nem, nem a hardver korlátoz... értsd már meg hogy az említett program tud kisebb hangerőt adni.
az 1-es lépcső NEM a minimum hangerő az a hulladék apiban beállítható minimum.
A framework módosítás nem jelent semmit, mert lehet ott is ugyan az a minimum van korlátozva mint a 15 lépcsősnél és azt máshol kell módosítani...
Nincs ilyen 15 lépcsős korlátozás semmilyen hardverben, sem a linuxban, sehol főleg nem egy okostelefon SOC-ban amikor ős kőtbuta mp3 lejátszók 2x ennyi fokozatot tudtak kisebb hangerővel. Ez szoftveres korlát. -
fatal`
titán
válasz
pakriksz
üzenetére
De nem. Mert nem az android hanem a hardver korlátoz. A minimum hangerő attól még minimum marad, x dB, a maximum meg y. Ha 15 lépcső helyett százat csinálsz, akkor egy lépcső x/100 dB-t fog jelenteni, nem x/15-t, ennyi történik.
Nekem módosítva van a framework, 30 lépcső van 15 helyett, de ettől még se halkabb, se hangosabb nem lett a telefon, kisebb léptekben lehet állítani a hangerőt, ennyi.
-
pakriksz
őstag
válasz
SektorFlop
üzenetére
nem lehet. Ezt a kódot benyomod annak semmi hatása nem lesz ha már 15-ön van a hangerő. Ha itt 15-nél nagyobb számot adsz meg, egyszerűen ignorálja. 15 alatt meg ugyan azok a fokozatok mennek mint amúgy.
-
pakriksz
őstag
-
lanszlo
csendes tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Biztos ismered, meg láttad ezt az oldalt, de ha mégsem, akkor ajánlanám a hivatalos android developer-ről a tutorialt ezzel kapcsolatban. Szerintem eléggé érthető és remélem választ kapsz a kérdésedre!

-
fatal`
titán
válasz
SektorFlop
üzenetére
Az onStart biztosan nem jó, valószínűleg az onResume kell neked.
-
SektorFlop
aktív tag
lenne egy olyan problémám, hogy ha valaki átmegy egy másik activity-re és ott feltölt adatbázisra adatott, onnan vissza megy az adatok megjelenítésére szolgáló activity-re nem frissül. Melyik callback metódusban kellene, megadni hogy újra frissítse amint visszatér a felhasználó? onStart vagy onResurme kell nekem? Még annyira nem látom át hogy mikor melyiket kell használni.
-
fatal`
titán
válasz
pakriksz
üzenetére
Attól nem lesz valami halkabb, hogy többfelé osztod a skálát, mivel a minimum meg a maximum ugyanaz marad. Nem gyenge a kimenet, maximumon megsüketülsz.
Nincs nagy fülhallgató, sima SE agybadugós füles.
(#189) sirály12:
Ezt próbáltad?
MemoryInfo mi = new MemoryInfo();
ActivityManager activityManager = (ActivityManager) getSystemService(ACTIVITY_SERVICE);
activityManager.getMemoryInfo(mi);
long availableMegs = mi.availMem / 1048576L; -
pakriksz
őstag
vagy egyszerűen alapon gyenge a kimenet a telefonodon, és a maximum hangerő is halkabb.
Egyébként fülestől is függ... nagyobb fülhallgatónak több kakaó kell, így azok ugyan azon a hangerőn halkabbak. De az is lehet hogy te is halláskárosult vagy

Szarul implementálva az androidban van, azzal hogy 15 fokozat van... még egy buta mp3 lejátszó is 30 fokozatot tudott 7 éve...
-
sirály12
őstag
Egy androidos progit írogatok épp, de elakadtam.
Hogyan lehet a legegyszerűbben lekérdezni a teljes és szabad memóriát?A neten jó néhány kódot találtam, de egyik sem működik hibátlanul.
Pl.:
public static long getMemoryTotal() {
long size = -1L;
try {
Runtime info = Runtime.getRuntime();
size = info.totalMemory();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
return size;
}
}Első indításra jó, de amikor már másodszor frissítem, akkor hülyeségeket ad vissza, olyan számokat, ami nem lehet valós. Miért lehet ez?
-
pakriksz
őstag
válasz
SektorFlop
üzenetére
nem nyertünk hangszórót... nem lehet sajnos... az api szépen lekorlátozza...
Most csináltam egy seekbart, 100 fokozattal, ami változáskor setstreamvolumezik. 15-nél szépen eléri a max hangerőt és onnantól nincs hatása. 15 alatt megy, és ugyanúgy megmarad a 15 fokozat.Szívesen elbeszélgetnék azzal az idióta fejlesztővel aki így írta meg ezt a részét az apinak, hogy ezt most miért kellett így(mert technikai oka tuti nincs)? Arra gondolt, hogy vagy cigányhifizni fognak vele, vagy csak mindent mindig max hangerőn hallgató halláskárosultak fogják használni?
-
lanszlo
csendes tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Köszi! Pontosan ezt értettem gyakorlati dolog alatt, hogy sok a példa

-
lanszlo
csendes tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Köszi az infót, a jövő hét folyamán lehet bemegyek és belelapozok! Aki esetleg már megvette az tudna mondani róla pár szót? Főleg arra lennék kíváncsi, hogy mennyire gyakorlatias a könyv...
-
pakriksz
őstag
Igen láttam egy framework moddolós megoldást(system-en belül valamit felülír) erre, de nem mertem kipróbálni még, rootolva sincs a telefon, de ezek szerint meg kéne tennem és kipróbálni.
Viszont van ez a fine volume control app (a bloatware), na azzal 1%-os lépésekben lehet szabályozni, és nem kell hozzá a root.
-
fatal`
titán
válasz
pakriksz
üzenetére
Lehet el kéne olvasni a dokumentációt? Az onCreate mindig lefut, ha elfordítod a telefont, lévén újratölti az activityt, amikor fekvőről állóra (vagy állóról fekvőre) vált.
"viszont az app ablak bezárása után még is ott marad a folyamatok között, tehát még is service-ként viselkedik."
Ettől még nem lesz service, ez minden appra igaz, mert a rendszer kezeli a folyamatokat.
"(egyébként ha összejön egy normális hangerőszabályzást szeretnék vele megoldani, mert az alap 15 fokozatú szabályzás az egy hulladék(a legkisebb fokozat is túl hangos ha fülhallgatót használok), és ennek megoldására csak 1 db fizetős bloatware app van, amit szeretnék elkerülni)"
Ez meg, ha jól tudom csak a framework módosításával érhető el.
-
pakriksz
őstag
én nem értem ezt az android marháskodást (főleg azt nem értem miért nem volt jó az eredeti javas működés),
Szóval tesztelgetek, majd egy service-t szeretnék csinálni.
Szóval létrehozok osztályt ami extends Activity. Az oncreate metódusába beírtam egy log üzenetet hogy lássam mit csinál. Ez megy is csak elég furán... az üzenet mindig megjelenik ha forgatom a telefont és változtatja az alkalmazás felületének orientációját, tehát forgatáskor mindig lefut az oncreate? Ez wtf?
ugyanitt egy startservice-el elindítom a teszt service osztályt aminek szintén raktam az oncreate metódusába egy log-os jelzést, ez viszont soha nem jelenik meg, tehát úgy néz ki nem is hozza létre az osztályt... viszont az app ablak bezárása után még is ott marad a folyamatok között, tehát még is service-ként viselkedik.(egyébként ha összejön egy normális hangerőszabályzást szeretnék vele megoldani, mert az alap 15 fokozatú szabályzás az egy hulladék(a legkisebb fokozat is túl hangos ha fülhallgatót használok), és ennek megoldására csak 1 db fizetős bloatware app van, amit szeretnék elkerülni)
-
SektorFlop
aktív tag
Megjelent az első magyar könyv, ha valaki be szeretné szerezni a Libribe megteheti.
-
SektorFlop
aktív tag
Közel 2 éve foglalkozom aktívan PHP-val, és épp a napokban gondoltam úgy azzal már meg kellene próbálni elhelyezkedni. El is mentem megírni egy tesztet szerdán, ahol aztán értek meglepetések. Meg azért hozzá kell tennem, hogy papíron nem a legjobb programozni.
-
Sianis
addikt
Akkor húzzatok bele, nekem jelenleg van munkám, nem is keresek másikat, pedig ezt vinném :-)
-
fatal`
titán
válasz
SektorFlop
üzenetére
Nekem is ez a problémám.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
MotorBoy79
üzenetére
Köszi.
Ha mást is érdekel, még mindig aktuális.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Sziasztok,
Ha tudtok olyan android fejlesztőt, aki munkát keres, szóljatok légyszives privátban. Egy külföldi cég keres itthon alakuló fejlesztőközpontba embert.
P
-
SektorFlop
aktív tag
Valaki tapasztalt olyat hogy nem indul el az emulátor, semmi hibaüzenetet nem ír. start után konzolon végig megy a csík és annyi. Ubuntut használok ha esetleg fontos
-
kacsuszka
aktív tag
ezen valaki nemtudna segíteni?
-
kacsuszka
aktív tag
Itt az új :
07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): FATAL EXCEPTION: main 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): java.lang.RuntimeException: stop failed. 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.media.MediaRecorder.stop(Native Method) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at com.example.anotheractivity. record$1.onClick(record.java:64) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.view.View. performClick(View.java:3591) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.view.View$ PerformClick.run(View.java:14263) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.os.Handler. handleCallback(Handler.java:605) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.os.Handler. dispatchMessage(Handler.java:92) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.os.Looper.loop(Looper.java:137) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at android.app.ActivityThread. main(ActivityThread.java:4507) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at java.lang.reflect.Method. invoke(Method.java:511) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at com.android.internal.os.ZygoteInit$ MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:790) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at com.android.internal.os. ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:557) 07-31 14:28:09.220: E/AndroidRuntime(4536): at dalvik.system.NativeStart.main(Native -
kacsuszka
aktív tag
Hali van egy projektem gps adatokat rák adatbázisba. Gombnyomásra leállás a gps vétel de mindig forceclose t kapok. Mit tegyek?
Itt a log:Annyira ahhoz nem értek de itt van
07-30 11:43:39.557: D/AndroidRuntime(1071): Shutting down VM 07-30 11:43:39.557: W/dalvikvm(1071): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40015560) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): FATAL EXCEPTION: main 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): java.lang.NullPointerException 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at com.example.anotheractivity.Festival e$1.onClick(Festivale.java:109) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.view.View.performClick(View. java:2485) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.view.View$PerformClick.run(V iew.java:9080) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.os.Handler.handleCallback(Ha ndler.java:587) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.os.Handler.dispatchMessage(H andler.java:92) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.os.Looper.loop(Looper.java:1 23) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at android.app.ActivityThread.main(Acti vityThread.java:3683) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at java.lang.reflect.Method.invokeNativ e(Native Method) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at java.lang.reflect.Method.invoke(Meth od.java:507) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at com.android.internal.os.ZygoteInit$M ethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.ja va:839) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at com.android.internal.os.ZygoteInit.m ain(ZygoteInit.java:597) 07-30 11:43:39.575: E/AndroidRuntime(1071): at dalvik.system.NativeStart.main(Nativ e Method) 07-30 11:43:41.565: I/Process(1071): Sending signal. PID: 1071 SIG: 9
-
Sianis
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
Tipp: A cikket ajánlhatod Facebookon.

Sianis
-
fatal`
titán
Tapasztalt valaki olyat, hogy a Developer Consoleon nem frissül a statisztika? Elvileg naponta kellene, de már két napja semmi, még mindig júl 25 (26-27 nincs, tehát 27 óta nem frissül) az utolsó.
-
válasz
SektorFlop
üzenetére
google > mysql webservice android
pl: [link]Ahogy nézegettem nincs natív mysql kliens android alá - így kell csinálni egy webservice-t valahol, ami kiszolgálja az sql kéréseket.
De mivel ez egy köztes réteg az adatbázis és a kliens között, egy csomó dologgal foglalkozni kell:
- mennyire publikus az adat
- ki adhat utasításokat a webservice-nek
- kellenek-e különbözö jogosultsági szintek (admin/user/guest)
- hogy biztosítja a környezet az felhasználó-ellenőrzés és az adatok bizalmasságát
- mekkora lesz az adatforgalom
- kell-e (mennyire kell) a felhasználói bevitelt ellenőrizni
- stb.
Szóval egy WS esetében is meg kell csinálni (le kell kódolni) azokat a biztonsági képességeket, amelyek egy fejlett adatbázisszerveren már léteznek (pl. azonosítás, jogosultságok kezelése, titkosítás) -
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok!
Az alkalmazásommal szeretnék külső adatbázisra csatlakozni(mysql), mik szükségesek hozzá? mi után kell néznem hogy ezt megtudjam csinálni?
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, tudnátok ajánlani könyvet/könyveket, amikből meg lehet tanulni az android fejlesztést az alapoktól? Annyiféle van, hogy nem tudok választani...
-
Sianis
addikt
Ezt ajánlom mindenkinek megtekintésre, van angol felirat is. Olyan dolgokat mondanak benne ami egyrészt újdonság, másrészt óriási királyság, ráadásul nagy részét támogatja a support lib is tehát nem csak ICS-től használható.
Sianis
-
Muton
addikt
köszönöm a válaszokat, megnézem majd őket!
-
SektorFlop
aktív tag
hát én nem használok semmit, csak felraktam SQLite Browser-t az eclipse-hez.
-
Muton
addikt
milyen adatbázis kezelőt ajánlotok androidra?
-
SektorFlop
aktív tag
-
vz12
tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Nos, én a fő-fő osztályomban definiált, és gyakorlatilag az egész (nem túl nagy) programomban globálisan (belülről) elérhető tömbökben tároltam az adatokat, így a getView-ban is elérhető volt, nem paraméterből jött be neki. Én egy gridView alá "toltam be" ezt a tömböt, amelyet bizonyos metódusok írtak, bizonyos metódusok olvastak, a grid frissítése meg volt oldva, illetve hát ugye a getView pontosan ezt végezte a módosítások után. Tehát a getView futásakor az adatok már aktuálisak voltak, és mivel "globálisak", ezért lekérdezhetők, felhasználhatók feltételek megfogalmazásához. Szerintem egy kurzort is lehet így használni, de ezt csak gondolom, nem tudom. Lehet hogy kifogásolható a módszerem, de nekem bevált és tetszik, nem látom a hátrányát.
Az említett másik módszer is biztosan járható, én magamnak ezt találtam ki erre a problémára.
-
Sianis
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
A SimpleAdapter a következő módon működik.
Adott egy List, ebben vannak a ListView sorai gyakorlatilag. A List Map-eket tartalmaz, ami általában String kulccsal, String értékeket tárol. Amikor te megadod a String tömböt az adapternek:
String [] from=new String []{DatabaseHelper.TerhelesNev,DatabaseHelper.TerhelesOsszeg,DatabaseHelper.TerhelesDatum};akkor azt mondod, hogy az ilyen String kulcsokkal elérhető elemeket vegye ki a List adott elemének Map-jéből, majd ezeket az érkeket a másik tömbben magadott id-val megtalálható TextViewkba állítsa be:
int [] to = new int [] {R.id.tvLeiras,R.id.tvKoltseg,R.id.tvDatum};
Ezt mit ad visza a LogCat-ben?
Log.d("Item class:", sca.getItem(position).getClass().getName())Sianis
-
SektorFlop
aktív tag
Mind2 variációt nézem, de nem áll össze a kép.
egyenlőre így állok:
public class MySimpleCursorAdapter extends SimpleCursorAdapter {
public MySimpleCursorAdapter(Context context, int layout, Cursor c, String[] from,
int[] to) {
super(context, layout, c, from, to);
}
@Override
public View getView(int position, View convertView, ViewGroup parent) {
View view = super.getView(position, convertView, parent);
allapot = ????????????????;
if (allapot == 1) {
view.setBackgroundColor(Color.RED);
} else {
view.setBackgroundColor(Color.GREEN);
}
return view;
}
}Az adapter bemenő paraméterek egyike se tartalmazza a vizsgálni kívánt elemet, ha csak a Cursor-ban nincs benne, mert az egy szimpla select-et add vissza (ha nem mondok hülyeséget). Abból nem tudom valahogy kinyerni az állapot státuszát?
Vagy az adapter egyik bemenő paraméterébe pl. a "from"-ba rakjam be az állapotot is? Most jönnek elő a hiányosságaim
Itt most teljesen elakadtam... -
vz12
tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Én már csináltam ilyet. A position paraméter alapján behozod az aktuális adatot, amivel a getView éppen foglalkozik, majd ezután ezt az adatot építed be a feltételbe, nem magát a position-t.
Ha pl. egy kétdimenziós tömb 1. oszlopát jeleníted meg, akkor valahogy így kell ennek kinézni:mydata=tomb.get(position).get(0);
if (mydata==1) ...A relációs adatbázis mutat némi hasonlóságot a 2 dimenziós tömbbel, ezért hoztam ezt a példát, de a dolgot konkretizálni majd Neked kell. Ha szűrés van az adatbázison, akkor a helyzet persze bonyolultabb.
-
Sianis
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
Az állapotot meg valahogyan az adapternek megadott elemekből kellene kinyerned? Az adapternek van egy ilyen metódusa: getItem, amivel egy adott pozícióban lévő objektumot kapsz meg.
Ha jól látom a kódodból, akkor ez valahol a háttérben egy List-et rak össze amiben Map elemek vannak. a getItem elvileg egy ilyen Map-et fog neked visszaadni, de nem 100%, viszont ezt Java Debuggerrel könnyen kiderítheted vagy akár az Androidos loggerrel is.
Ebben az elemben ha minden elemed benne lesz ami a db adott rekordjában benne van, ebből már tudni fogod a státuszt és tudod állítani a háttér színét.
Jó így?

Sianis
-
SektorFlop
aktív tag
Köszi most már előrébb vagyok, felváltva piros és zöld tökéletes amit írtál, csak ezt a getView-et nem igazán értem még mindig, hogy a feltételbe nem azt szeretném megadni hogy minden második legyen piros, hanem adatbázison van "1" olyan oszlopom hogy állapot, és ha az állapot egy akkor legyen piros, ha az állapot "0" akkor legyen zöld. De nem tudom úgy összehozni hogy a position helyet az állapotott ellenőrizzem.
-
Sianis
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
Szia!
1) Ez teljesen jó. Meg kellene nézni, hogy valahogyan nem hívod-e, hívódik-e meg kétszer.
2-3) Ez is jó, csak nincs benne a logika amivel beállítanád a háttér színét. Én a SimpleCursorAdapter-t örököltetném és a getView metódusát még megfejelném egy kicsit, valahogy így:
public class MySimpleCursorAdapter extends SimpleCursorAdapter {
public MySimpleCursorAdapter(Context context, int layout, Cursor c, String[] from,
int[] to, int flags) {
super(context, layout, c, from, to, flags);
}
@Override
public View getView(int position, View convertView, ViewGroup parent) {
View view = super.getView(position, convertView, parent);
if (position % 2 == 0) {
view.setBackgroundColor(Color.RED);
} else {
view.setBackgroundColor(Color.GREEN);
}
return view;
}
}Ezután pedig adapternek ezt adnám meg. Nem próbáltam ki, de szerintem így jó.
Szólj ha nem!Sianis
-
SektorFlop
aktív tag
1) egy példa az új activity megnyitására:
Intent addIntent = new Intent(this, AddFizetes.class);
startActivity(addIntent);2-3) az activityhez tartozó xml-ben van egy GridView, és az adapter pedig egy másik xml fájlba állítja be a sorokat.
Cursor c = dbHelper.getKoltseg();
startManagingCursor(c);
String [] from=new String []{DatabaseHelper.TerhelesNev,DatabaseHelper.TerhelesOsszeg,DatabaseHelper.TerhelesDatum};
int [] to = new int [] {R.id.tvLeiras,R.id.tvKoltseg,R.id.tvDatum};
SimpleCursorAdapter sca = new SimpleCursorAdapter(this,R.layout.rowkoltseg,c,from,to);
grid.setAdapter(sca);nem tudom hogy itt hol kellene hozzá fűznöm a dolgokat, vagy lehet nem így kellene akkor csinálnom?
-
Sianis
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
1) Nem lehet, hogy az Activity-t kétszer indítod el és ezért kétszer lesz benne a back stackben?
2) Ennek a view-nak van valami layout (tehát XML) alapja? Mert akkor abba kell felvenni vagy még további TextView-kat vagy a meglévőket kell lekérni id alapján a findViewById metódussal és akkor tudsz még hozzáfűzni adatot.
3) Gondolom ListView-be kerül ez a dolog. Sor alatt most a lista egy-egy sorát értjük? Mert ilyenkor az adater getview metódusában meg tudod adni, hogy a view háttere milyen színű legyen. Kód nélkül nehéz így a megfejtést megmondani neked.
Illetve ha a kérdésekre válaszolsz akkor tudok még pontosítani.
Sianis
-
SektorFlop
aktív tag
lenne egy-két apró kérdésem.
1) van egy olyan problémám hogy a visszalépéshez finish()-t használok, de ha vagy megnyomom a mégse gombot, vagy a vissza gombot bejön ismét ugyan az a kép és utána megint kell nyomni egy visszagombot.
2) úgy nevezett rowview-et használok az adatbázisról való kilistázásnál, hogy tudok hozzáfűzni az adatokhoz még szöveget?
3) ugyan ez a rowview-es téma, adatbázisról lekérek egy táblát, esettől függően az egyik sornak pirosnak másiknak zöldnek kellene lennie. sajnos elképzelésem sincs hogy fussak neki ennek a dolognak. adatbázisba ezt már tárolom azzal nincs gond, csak a sor szinezését nem tudom hogy oldjam meg hogy azt a sort színezze
-
fatal`
titán
válasz
SektorFlop
üzenetére
Új verzió, az indigo utódja

-
fatal`
titán
Megjelent az eclipse juno

-
Muton
addikt
Hello!
megcsináltam az első alkalmazásomat, ezt, és az a baj, hogy virtuális telefonon simán lefut, egy galaxy minin meg nem. Mindig az írja ki, hogy "Put Stuff in Me", azaz a script (a linken lévő index.html-ben) mintha nem futna le vagy nem érne véget.
lenne valakinek ötlete, hogy hogy tudnám a valós telón is eredményesen futtatni? -
Muton
addikt
Hello!
felraktam a javat, eclipset, ask-t, adt-t és a create>>new>projects>>other>>android-ban nincs android project csak android application project. ez a kettő ugyanaz vagy teljesen más?
-
fatal`
titán
Lehet, hogy sokan ismeritek már, de fejlesztéshez szerintem nagyon hasznos, nem kell keresgélni a kábelt:
ROOT kell neki.
Használat:
Elindítod, megnyomod a bogarat majd utána pc-n adb connect ipcím és lehet wifin debuggolni / fordítani.

-
fatal`
titán
Van bizony.

-
Sianis
addikt
Üdv!
Van amúgy ilyen jellegű irományokra igény?
Nem titok, hogy immár 2 hónapja 8 órában Andorid fejlesztőként ügyködök és találkoztam pár érdekességgel, ami talán többeknek is hasznos lehet. Azt meg gondolom nem bánjátok, ha nem angolul kell olvasni, bár tudom, hogy nem nem okoz különösebb gondot.
Sianis
-
Sianis
addikt
Ez szerintem az a hiba lesz, hogy a felület egy elemét csak a fő threadből lehet piszkálni. Tehát egy háttérszállal nem lehet hívni a setText-et.
Egyik jó megoldás, ha így hívod a setText-et:
mEditText.post(new Runnable() {
@Override
public void run() {
mEditText.setText("Valami");
}
});Ekkor nem a szálból fogod hívni a setText()-et, hanem a fő szálban.
Bővebb infó: [link]
Sianis
-
SaNyEe
aktív tag
Hi,
1 kérdésem volna, Droidspecifikusnak tűnik

JAVA fejlesztői ismeretem van némi, gondoltam írok egy egyszerű android appot (tudom máshogy is meglehetne oldani egyszerűbben).
Lényege:
- Egy edittext tartalmát módosítja a JAVA kód
- start gomb
- stop gombStart gomb hatására egy szál tulajdonságokkal rendelkező osztályt indítok ami 10ms-ként módosítaná az edittext tartalmát, létrehozva egy kvázi stoppert.
A szál működik.
Amikor az edittext tartalmát annak setText() metódusával módosítaná a szál (minden 10.ms-ban) fatális tévedéssel elhal a program.Ha a szál csak számlálgat magában és egy onclick eseményre frissítem be az edittext szövegét akkor az frissíti az edittext tartalmát hiba nélkül.
5let?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
geckowize
üzenetére
én is épp ott járok hogy fel kellene dobni az alkalmazásom hangulatát valami ütős dizájnal... tabokat használok az appomba, és ahoz a képeket ps-be hozom össze... am neten keres rám épp mit is akarsz, nagyon sok jó ötlet van, amit felhasználhatsz vagy akár átalakíthatod...
-
geckowize
őstag
Hello!
Igényes UI-t mivel érdemes csinálni? Így néz ki az appom mainactivity-je.
Arra gondoltam, hogy egy full screen backgroundot valahogy összeeffektezek alacsony kontraszttal (hogy látsszon is valami a textviewokból), aztán a logó is azon lesz és úgy azért igényesebb lenne mint ez...
Mit ajánlotok ilyen drawable szerkesztésére? Nincs valami nagy gyakorlatom photoshopban...
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
ma volt egy kis időm, gondolom senkinek nem volt kedve vagy ideje átnézni azt a sok mindent amit írtam. Én kénytelen voltam, összerakni az egészet, most már megoldódott a problémám, a lekérdezés működik a tábla tartalma is megjelenik.
-
SektorFlop
aktív tag
inkább bemásolok mindent ami fontos lehet, de az igazság hogy totál összegányoltam az egészet a múltkor és most már alig látom át
Hétvégén lesz kicsi időm kicsit összekaparom a dolgokat. Bocsi hogy a topicot is szétgányolom, de hátha hétvégéig valaki tud valami jót mondani
Ha van benne valami extra nagy hülyeség (amit nem kétlek), ne szóljatok le nagyon, vegyétek figyelembe hogy még csak most tanulom dolgot, és szép szóból is tanulok 
DatabaseHelper
//adatbázis
static final String dbNAME = "fizetes.db";
static final int dbVersion = 1;
//fizetés tábla
static final String FizetesTable = "Fizetes";
static final String FizetesID = "FizID";
static final String FizetesOsszeg = "FizOszzeg";
static final String FizetesEgyenleg = "FizEgyenleg";
static final String FizetesHonap = "FizHonap";
public static final String CREATE_FIZETES = "CREATE TABLE "+ FizetesTable +"("+
FizetesID +" INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT,"+
FizetesOsszeg +" INTEGER,"+
FizetesEgyenleg +" INTEGER,"+
FizetesHonap +" TEXT);";
@Override
public void onCreate(SQLiteDatabase db) {
// TODO Auto-generated method stub
db.execSQL(CREATE_FIZETES);
}
public Cursor getAllFizetes(){
SQLiteDatabase db=this.getWritableDatabase();
//Cursor c= db.rawQuery("Select "+FizetesHonap+", "+FizetesOsszeg+", "+FizetesEgyenleg+" from "+FizetesTable, new String [] {});
Cursor c= db.rawQuery("SELECT * FROM "+ FizetesTable, new String [] {});
return c;
}ViewFizetes
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.viewfizetes);
grid = (GridView) findViewById(R.id.grid);
txtTest = (TextView) findViewById(R.id.txtTest);
spinViewHonap = (Spinner) findViewById(R.id.spinViewHonap);
final String[] honap = new String[] {"Január", "Február", "Március", "Április", "Május",
"Június", "Július","Augusztus", "Szeptember", "Október", "November", "December"};
ArrayAdapter<String> adapter = new ArrayAdapter<String>(this,
android.R.layout.simple_spinner_item, honap);
adapter.setDropDownViewResource(android.R.layout.simple_spinner_dropdown_item);
spinViewHonap.setAdapter(adapter);
try{
spinViewHonap.setOnItemSelectedListener(new OnItemSelectedListener() {
public void onItemSelected(AdapterView<?> arg0, View arg1, int position, long id) {
LoadGrid();
}
public void onNothingSelected(AdapterView<?> arg0) {
///////////
}
});
}catch(Exception ex){
txtTest.setText(ex.toString());
}
try{
grid.setOnItemClickListener(new OnItemClickListener(){
public void onItemClick(AdapterView<?> parent, View v, int position, long id){
try{
SQLiteCursor cr = (SQLiteCursor)parent.getItemAtPosition(position);
String honap = cr.getString(cr.getColumnIndex(DatabaseHelper.FizetesHonap));
int fizetes = cr.getInt(cr.getColumnIndex(DatabaseHelper.FizetesOsszeg));
int egyenleg = cr.getInt(cr.getColumnIndex(DatabaseHelper.FizetesEgyenleg));
Fizetes fiz = new Fizetes(fizetes, egyenleg, honap);
AlertDialog diag= Alert.ShowEditDialog(ViewFizetes.this,fiz);
diag.setOnDismissListener(new OnDismissListener() {
public void onDismiss(DialogInterface dialog) {
txtTest.setText("dismissed");
//((SimpleCursorAdapter)grid.getAdapter()).notifyDataSetChanged();
LoadGrid();}
});
diag.show();
}catch(Exception ex){
Alert.CatchError(ViewFizetes.this, ex.toString());
}
}});
}catch(Exception ex){
Alert.CatchError(ViewFizetes.this, ex.toString());
}
}
public void LoadGrid(){
dbHelper = new DatabaseHelper(this);
try
{
Cursor c = dbHelper.getAllFizetes();
startManagingCursor(c);
String[] from = new String[] {DatabaseHelper.FizetesHonap};
int[] to = new int[] {R.id.textHonapNev};
SimpleCursorAdapter sca = new SimpleCursorAdapter(this,R.layout.rowfizetes,c,from,to);
grid.setAdapter(sca);
}
catch(Exception ex){
AlertDialog.Builder b=new AlertDialog.Builder(this);
b.setMessage(ex.toString());
b.show();
} -
ArchElf
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
Hogy néz ki (pontosan) a tábla, és mi a konkrét select?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
Muszáj view-t csinálnod? Miért nem jó a sima select?
AE
-
Chipi333
csendes tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Hát ebben a példaprojectben valszeg megtalálod amit szeretnél.
Ps.: A view-nak meg semmi köze nincs a megjelenítéshez. Az egy amolyan virtuális tábla lesz az adatbázison belül, ami egy select alapján van összerakva. Általában olyankor szokás csinálni ha több táblából összeszedett adatok kellenek és gyakran, de még akkor is ritkán elvileg, mert eléggé költséges a fenntartása.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Nem értek az SQLite-hoz, de nem így lenne helyes?
db.execSQL("CREATE VIEW viewFizetes AS SELECT FizetesHonap, FizetesOsszeg,FizetesEgyenleg FROM FizetesTable");
Esetleg segítene a hibaüzenet is.
-
Chipi333
csendes tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Cursor c= db.rawQuery(viewFizetes,null);
Itt a viewFizetes-ben mi van? Mert ha pl "SELECT FizetesHonap, FizetesOsszeg, FizetesEgyenleg FROM FizetesTable" akkor kb működnie kéne a cursornak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

elvileg ha egy új activity látszódik akkor stopped állapotba kerül a régi. az ábra szerint onRestart-al indul újra. Na majd kipróbálom.

mit értesz gyakorlatias dolog alatt? nagyon szépen érthetően leír mindent, példákkal egy vagy több példával be is mutatja.
Pedig igyekszem
Itt most teljesen elakadtam...