- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
Nekem pl. sokszor volt olyan, hogy ajánlottak munkát a beszélgetés után is. Egy jó beszélgetésből nagyon sok minden kiderül. Minden interjú más. Amit én nagyon utálok (nem vagyok android-os), hogy az interjú alatt elkezdenek olyan hülyeségeket kérdezni, hogy egy gráf alapú adatbázist hogyan kezdenél el. Hát most komolyan, cégek ezen hónapokat gondolkoznak, én meg vázoljam fel az interjú alatt? De az ilyeneket hagyni is kell. A kérdésedre a válasz pedig ismét, minden interjú, vagy hiring folyamat teljes más.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
PumpkinSeed
addikt
válasz [KgP].Robot #4335 üzenetére
Amúgy valami máshoz is ért, vagy elvileg csak az Androidhoz. Mert ha máshoz elég jól ért akkor általában megéri belefektetni az ilyen ember átképzésébe. De ahhoz nagyon jónak kell legyen, ami gondolom ebben az esetben nem érvényesül. Amúgy nehéz Android fejlesztőt találni?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
PumpkinSeed
addikt
válasz [KgP].Robot #4333 üzenetére
Hogy sikerült neki a teszt feladata?
-
PumpkinSeed
addikt
Soha nem értettem, hogy ebben az esetben ha a cégek nem törődnek a juniorok továbbképzésével, akkor hogyan lesz megfelelő mennyiségű senior?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz [KgP].Robot #4323 üzenetére
Igen, így kellett létrehozni az Intent-t:
Intent intent = new Intent(Intent.ACTION_VIEW, Uri.parse(uriString));
-
PumpkinSeed
addikt
válasz [KgP].Robot #4321 üzenetére
A terv most:
PluginActivity mint Main. Ha nincs URL akkor company://welcome, ha van akkor company://upload-ra intent. A probléma, amit nem értek miért nem működik:
React oldalon van a Linking package ami elkapja az ilyen beérkező kéréseket és kezeli őket. Amikor meghívom ezt:
adb shell am start -W -a android.intent.action.VIEW -d "company://$1" com.company/.MainActivity
akkor működik, de amikor ezt csinálom a PluginActivity-ből, akkor nem (ez csak átküld a MainActivity-be, de az URL-t a Linking nem kapja meg, szóval félig működik):
Intent intent = new Intent();
String uriString = "company://welcome";
intent.setData(Uri.parse(uriString));
startActivity(intent);Az ide tartozó React Native rész:
componentWillMount() {
Linking
.getInitialURL()
.then(event => this.handleOpenURL(event))
.catch(console.error);
Linking.addEventListener('url', this.handleOpenURL);
this.props.loadCredentials();
}
handleOpenURL(event) {
console.log('Event:');
console.log(event);
if (event === null || event.url === undefined || Helpers.isObjectEmpty(event)) {
this.props.setWelcomeRedirect(true);
return 0;
}
var res = event.url.split("#");
switch (res[0]) {
case `${Config.APP_SCHEMA}upload`:
Actions.Upload();
break;
default:
Actions.Home();
}
}Az utolsó módosított Manifest.xml:
<application
android:name=".MainApplication"
android:allowBackup="true"
android:label="@string/app_name"
android:icon="@mipmap/ic_launcher"
android:theme="@style/AppTheme">
<activity
android:name="com.company.MainActivity"
android:launchMode="singleTask"
android:screenOrientation="portrait"
android:configChanges="keyboard|keyboardHidden|orientation|screenSize"
android:windowSoftInputMode="adjustResize">
<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.VIEW" />
<category android:name="android.intent.category.DEFAULT" />
<category android:name="android.intent.category.BROWSABLE" />
<data android:scheme="company"
android:host="*" />
</intent-filter>
</activity>
<activity android:name="com.facebook.react.devsupport.DevSettingsActivity" />
<activity android:name="com.company.PluginActivity">
<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.MAIN" />
<category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" />
</intent-filter>
<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.SEND" />
<data android:mimeType="application/vnd.sony.scan3d" />
</intent-filter>
</activity>
</application>[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz [KgP].Robot #4319 üzenetére
Szerintem az lesz a baj, hogy alapból a MainActivity indul el a PluginActivity pedig nem Main. Amit még ma akarok megcsinálni, hogy kihozom a PluginActivity-t Main-nek, és alapból az dönt el mindent. Ha nincs file url amit a másik app küld akkor csak Intent a MainActivity-re, amúgy meg csinálja a dolgát.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz [KgP].Robot #4317 üzenetére
Hát nem tudom, de ha már itt vagyok akkor kérdezek, ugyanis már totálisan megteltem utálattal az Androiddal szemben.
Nem vagyok Android programozó Java programozó meg még inkább, csak meg kell csinálnom. Szóval van egy React Native alkalmazás, ebben a MainActivity-t a React automatikusan felhúzza. A manifest a következő:
<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
package="com.company"
android:versionCode="1"
android:versionName="1.0">
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />
<uses-permission android:name="android.permission.SYSTEM_ALERT_WINDOW" />
<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" />
<uses-permission android:name="android.permission.READ_EXTERNAL_STORAGE" />
<uses-permission android:name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" />
<uses-sdk
android:minSdkVersion="16"
android:targetSdkVersion="22" />
<application
android:name=".MainApplication"
android:allowBackup="true"
android:icon="@mipmap/ic_launcher"
android:theme="@style/AppTheme">
<activity
android:name=".MainActivity"
android:launchMode="singleTask"
android:screenOrientation="portrait"
android:configChanges="keyboard|keyboardHidden|orientation|screenSize"
android:windowSoftInputMode="adjustResize">
<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.MAIN" />
</intent-filter>
<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.VIEW" />
<category android:name="android.intent.category.BROWSABLE" />
<data android:scheme="company"
android:host="*" />
</intent-filter>
</activity>
<activity android:name="com.facebook.react.devsupport.DevSettingsActivity" />
<activity android:name=".PluginActivity">
<intent-filter>
</intent-filter>
<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.SEND" />
</intent-filter>
</activity>
</application>
</manifest>A cél a PluginActivity-ben átnavigálni egy URL-n keresztül a MainActivity-be ami alapból jobb esetben már fut is.
Intent intent = new Intent(PluginActivity.this, MainActivity.class);
long valid = validTo - System.currentTimeMillis();
String uriString = "company://upload";
intent.setData(Uri.parse(uriString));
startActivity(intent);A PluginActivity akkor fut le amikor egy másik alkalmazásból meghívják, ehhez van nem megosztott meta-data a manifest-ben. Viszont maga a startActivity nem navigál át a MainActivity-re. Az alkalmazás fut probléma nélkül. Minden megy szépen, egyszerűen mikor a másik alkalmazásban rámegyek a gombra akkor az URL-t ami a "company://upload" nem kapom meg a React részen belül holott, a
adb shell am start -W -a android.intent.action.VIEW -d "company://$1" com.company/.MainActivity
szépen megnyitja és elvártan működik.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz [KgP].Robot #4315 üzenetére
Én nem nagyon vagyok tisztában a magyar bérezésekkel, de szerintem ha tényleg akarsz neki munkát ajánlani, akkor egy kódteszt sok mindent eldönt. Valami nem nagy de gondolkodtató. De az igazság az, hogy a tag erősen pályakezdő, szóval gyakornoki program amit tudok javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz [KgP].Robot #4309 üzenetére
A fizetés igényből amúgy tényleg nagyon sok minden kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
Egy alkalmazáson dolgozok és hát az igazat megvalva nem nagyon szeretem a Java-t ezért React Native-t használok.
A probléma: Nem nagyon értem hogyan működik ez a SharedPreferences prefs = getSharedPreferences dolog. Ahogy néztem van rá React Natvie package, de valahogy nem áll össze, hogyan működik.
Ahogy kinéz az alkalmazás. A sony alkalmazása mutat a company://upload fele, és ahogy a Sony küldte valahogy ezzel tudom elérni azt amit küld. Van valami leírás a SharedPreferences témáról, hogyan is működik ez? Próbáltam keresni az Android oldalán, de elég szegényes, és nincsenek is példák rá.
-
PumpkinSeed
addikt
Most csak az első google adandó lehetőséget linkeltem be ami a osm-re mutat, de a lényeg, hogy ennek az offline változatát használjuk ami ingyenes.
A megvalósítás úgy néz ki, hogy az osmdroid és slf4j jar-okat beintegráltuk és ezek alapján készítenénk egy térképét, de mindent úgy csináltunk ahogy kell és nagyon sok hibát dobot, ezeket sorban elkezdtük javítani, de ennek az eredménye csak még több hiba lett az amúgy nem bonyolult példaprogram pedig már egy kotyvalék lett. Most is jelen van kb. 60 sornyi hiba az Android Studioban, és úgy döntöttem valami más után nézek. Amúgy nem komoly csak suliban órára kellene, de mivel zh is lenne belőle jobb lenne valami kevésbé bugos térképszolgáltatás.
-
PumpkinSeed
addikt
Üdv,
Most ezt használjuk, de nincs ennél jobb offline térkép, mert nem győzzük a hibákat kijavítani, és még semmilyen formában sem működik az alkalmazás.
-
PumpkinSeed
addikt
Ha valakinek szükséges mobil alkalmazás ötlet: Távolról hangerő felvétele, értem ez alatt egy applikáció ami folyamatosan a háttérben van és távoli valami wakeonlan módszerrel felveszi a hangot a telefonon. Miért is jó ez? Mert ha valaki elveszti lehalkított állapotban, akkor az meg fogja hálálni, ha van egy ilyen alkalmazás a telefonján.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest