- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
az emagnál akciós a MediaPad T3 10" és úgy látom ez egy elég jó ajánlat ennyiért.
kérdés, hogy várjak-e BlackFriday-ig (a tévés reklámmal is támogatott emagos egy kalap sz.r volt, a MediaMarkt meg szóra sem érdemes) vagy vegyem meg most? karácsonyra kellene -
Sziasztok, 50k max. kerettel 10"-ban mi a legjobb vétel?
Samsung Galaxy Tab E T560-at nézegettem eddig
Hazai garis kellene, Kína most nem játszik -
úgy, hogy a kollégáknak Samsung Galaxy A5 (2017) van, van-e értelme Samsung tabletet venni mellé?
mármint tabletet kell kapjanak, ez nem kérdés, inkább az, hogy van-e előnye annak, hogy a Samsung telefonja mellé ugyan olyan márkájú tabletet kap (összekapcsolt funkciók, bármi) vagy lehet más is?
valami könnyen hordozható, de nagy kijelzőjű készülék kellene, üzemidő nem igazán feltétel de mondjuk excel táblákkal boldoguljon el, meg pdf-ekkel egyszerűen
nem tudom, hogy 8" vagy 9,7" kellene, lehet a 8" kicsi lesz, nem? 3/4G nem feltétel, van telefonjukon net majd azt megosztják szépen.
Tab S2-t nézegettem 115 körül van (számlás kellene, 27% áfával) esetleg Asus? Zenpad 3S 105-110 körül van (Z500M) de azon csak 5.1 android van.
olyan kellene, amihez van gyári tok, lehetőség szerint billentyűzettel -
a nexus 10 azt irja, van benne "Gyroscope"
ez teljesen normális "rendes" giroszkóp? -
válasz
kovacspityu2 #28658 üzenetére
Hyundai Rock X a 8" egy jó méret.
-
válasz
kovacspityu2 #28640 üzenetére
személyeskedésnek haszna nincs. nem vagyok nagy góré, én is főleg kérdezni járok ide. de pár fórumon már megtanultam, ha kérdezek és nem válaszolnak, nem teszem fel másodjára és harmadjára is.
ha akarnak, vagy tudnak, majd válaszolnak. -
válasz
buta29030 #28567 üzenetére
Mivel ebben a hozzászólásban mindenki, igy én is meg lettem szólítva, ezért nem bírtam tovább én sem. Visszaolvastam 24001-es számú hozzászólásig.
Egy árva kanyi kérdést nem tettél fel itt a fórumban, hogy milyen tabletet vegyél, vagy más formában sem említetted, hogy milyen igényeid lennének tablet vásárlásra.
Az első hozzászólásod az, hogy a Concorde Novum tabletodnak rossz a hangja, majd az, hogy hihetetlen módon megjavult.
Utána idejössz fröcsögni, hogy mindenki hallgat arról, hogy androidon nem megy a Silverlight/Java/Flash meg blabla.Talán mindez nem történt volna meg, ha KÉRDEZEL.
Mivel nem tetted, egyet tudsz tenni, mint a gazda akinek nincs földje: vess magadra.
Föcsöghetnél még pár sort itt almát körtével összehasonlítva, de túl sok értelme nincs.És mindenki okulására leírom: ha flash-es, java-s vagy silverlight-os oldalt néznél androidos tableten, akkor ne vegyél, mert nem lehet. Vegyél Microsoft tabletet, vagy egyáltalán ne vegyél tabletet.
-
válasz
kovacspityu2 #28608 üzenetére
még talán 25-ször megkérdezhetnéd.
hátha válaszol valaki.de lehet talán az is elég lenne, ha visszaolvasnál a topicban
-
nyugtassatok meg, hogy lesz Nexus 10-hez többféle kiegészitő...
pillanatnyilag elég sivár a kinálat - ellenben egy akármilyen másik Samsunggal pölö. -
válasz
tjb007 #27918 üzenetére
Note volt nálam egy hétvégén keresztül, nem használtam azt a tollat semmire.
egy dokkolós billentyűzettel együtt kaptam, az is haszontalan szerintem (inkább kényelmetlen)
a bővíthetőség viszont lehet hiányozna a Nexusból...
viszont ha a SoC erősebb, és a kijelző is jobb, akkor csak az szól ellene, hogy nem tudok SD kártyát tenni bele... szoftver oldalról ugyis biztosan tökéletesre van csiszolva, meg update is nyilván az elsők közt lesz hozzá (plusz eleve 4.2-vel jön)
egyre inkább hajlok erre a Nexusraa Ramos W30HD is nagyon tetszik (ugyanaz a bele mint a Note-nak, csak 1920*1200 IPS kijelzője van) de egyelőre sehol nem kapni, a Nexus meg azonnalra van.
-
nos itt a karácsonyi bónusz kérdésem:
Samsung Galaxy Note 10.1 (1280*800, 4 magos Samsung SoC)
vagy
google Nexus 10 (2560*1600, 2 magos Samsung SoC)?
kb egy árban lennének, a Samsung használt, de 3 hónapot és még garis, a google gépe meg új.
Jövőt tekintve mi a jobb, egy "gyengébb" hardveren egy szebb kijelző meg egy friss oprendszer, vagy az erősebb hardver? (egyáltalán, az Exynos 4412 ami a Galaxy-ban van erősebb az Exynos 5250-nél?)
Ki melyiket választaná, és miért? -
válasz
kovacspityu2 #26697 üzenetére
tőlük akarok Ramos W30HD-t, remélem nem megbízhatatlanok
-
válasz
vertigojames #26346 üzenetére
300-ért előrendelhető az 1920*1200-as W30HD is kínából, ha szétnézel
szerk: 2-3 héttel ezelött irtam, hogy erre várok. a lightake.com-nál lesz, beszéltem velük, a Ramos-tól azt az infót kapták, hogy november harmadik hetében várható (nov. 22-23) -
egész hétvégén nálam volt egy galaxy note 10.1 (GT-N8010)
szerintem erre nincsenek szavakés a töredékét nem tudom kihasználni amit nyújt.
a ceruza főleg királyság -
Samsung Galaxy Tab 10.1-ből van olyan, ami Ti OMAP 4430-al van szerelve nem Tegra2-vel.
Mi ennek a "száma"? P5113? -
válasz
kovacspityu2 #25368 üzenetére
-
válasz
kovacspityu2 #25360 üzenetére
attól függ mennyit szánsz rá, kínából is vannak drága tabletek
én ugyanezen szempontok mentén a 10.1" mellett döntöttem.
ahogy olvasom, a legjobbnak tartott kinai márka a SmartQ és a Ramos, már ami a minőségi felhasznált anyagokat és a supportot illeti.
a support terén az Ainol is erős, de ők 3 havonta adnak ki új tabletet, néha kicsit olyan, hogy kipróbálnak valamit és ha nem jön be gyártanak mást.... itt egy esetlegesen később nem támogatott tablet nem előnyös választás, bár az Ainol még csak most lép be a 10.1" piacra.
Az olcsóak közül ott a Cube U30GT meg a Window (Yuandao) N101 IImindenképpen olyan oldalt keress, ami paypal verified, de a slatedroidnak van egy fekete lista oldala azt is érdemes átböngészni (azaz hova NE menjünk) ilyenek a cube-tablet.com (meg általában a xxxx-tablet.com) és a xxxxx-sale.com oldalak, de biztos van még pár, fejből nem vágom.
a pandawill-t sokan hype-olják, mert olcsó, de van még más is ami olcsó és adott esetben jobb a supportja, mint mondjuk a lightake.com vagy az ipadalternative.com -
válasz
tjb007 #25230 üzenetére
köszi!
a számítási teljesitményt azért nem nézem, mert a 2 mag felett már minden bőven elég kell legyen.
szerintem valahol a 2 x 1,2ghz környékétől fölfelé netezésre meg általános rendszergyorsaságra nem lehet panasz - marad a kijelző milyensége és a grafikus gyorsító sebessége.
ebből a válaszodból az is következik, hogy mivel november közepére igérik, várjam meg a Ramos W30HD-t, igaz?kb 200 font (70k huf) postával együtt.
-
válasz
tjb007 #25155 üzenetére
tjb007:
felállítanál egy sorrendet ezek között, ha a játék teljesítmény is fontos?Ti OMAP4470 (PowerVr SGX544)
Samsung Exynos 4412 (Mali 400MP4)
Tegra 3valami igazán future-proof tabletet akarok (főleg a kinaiak közül), és bár a Ramos W30HD nagyon szimpatikus, elbizonytalanodtam a SmartQ T30 irányában plusz bejátszana használt Asus TF201 is...
A Ramos-ban szimpatikus a szép kijelző meg a Samsung chipset - gondolom nem lesz vele kompatibilitási probléma, más kérdés, hogy nem tudni mikor jön ki.
a SmartQ-ról mindenki áradozik, főleg ami a minőséget illeti, plusz ott az a Texas Instruments vas alatta, ami akár még fantasztikusan jó is lehet - vagy ugye a használt TF201 -
addig olvasgatok ismét, hogy fel kell adjam a Cube U30GT-ről szóló terveimet és meg kell várjam a Ramos W30HD-t
10" IPS, 1920*1200, Samsung Exynos 4412, 2Gb DDR3 ram -
válasz
Chaser #25199 üzenetére
érdekes, hogy amig a 4 magos Freescale i.mx6 a Vivante GC2000 grafikus gyorsítót tartalmazza, addig ez a négymagos Action Semiconductor ATM7029 ami ezekben az új Ainol-okban van "csak" Vivante GC1000 gpu-t tartalmaz (legalábbis ez az általánosan elterjedt spekuláció, bár olvastam már Mali400-ról is)
jah, és ezzel az új négymagossal az Ainol belép a 8" és a 10" világába:
Ainol Novo 10 Captain: 10.1", IPS, 1920*1200 pixel, kamera 2Mp, GPS, 8GB, Bluetooth, GPS, 10000 mAh
Ainol Novo Hero II: 10.1", IPS, 1280*800 pixel, kamera 2Mp, GPS, 16GB, Bluetooth, GPS, 8000 mAh -
oké, itt az idő, jövő héten én is megveszem az enyémet
angol ebay-ről fog jönni, megfelelő okom van rá, hogy onnan válasszak.
amiket néztem, azok 10" szélesvásznú duplamagos gépekCube U30GT - 137.99 GBP (mai árfolyamon kb 48500 HUF)
Zenithink C93 - 139.99 GBP (kb 49200 HUF) ez 1024*600
Ramos W27 - 139.95 GBP ez is 1024*600 és nem IPSegyértelmű, hogy a Cube-ot válasszam?
-
ja, aki fél Kínából rendelni, és/vagy nem akar vámmal/áfával szórakozni, használhatja a német, vagy az angol ebay-t. Itt egy példa, hogy az Onda V971 140+12 fontért házhoz jön Magyarországra, mai árfolyamon ez ~53000 forint. Mivel unión belül vagyunk, erre már nem jön rá se vám se áfa pluszban.
ugyanez Kínából: ipadalternative.com ajánlata 209 USD azaz ~ 45000 forint, ami ha rá jön az áfa meg a vám simán túlszalad a 60 ezren. -
10.1-es tabhoz van olyan billentyűzetes tok, ami BT-n keresztül kapcsolódik?
vagy ha nincs, akkor vezetékes, de mini/micro usb-s, nem kell átalakitó hozzá? -
gyors kérdés: egy napos aukcióban van az ebay-en egy nexus7
öcsém szerint vagy kell a pénz neki vagy lopott
ha a második, és megveszem, akkor letiltják, mint egy mobilt? -
az ilyen boltok esetében mindig érdemes megnézni a tabletrepublic-os, slatedroid-os, és xda-developers-es találatokat. általában szokott segíteni.
-
de ha már retina display, van ott még más is:
Cube U9GTV (vagy GT5)
Window (Yuandao) N90 FHD
Visture V4HD -
válasz
Csygusz #23928 üzenetére
még ha a paypal vissza is utalja a pénzed, akkor is 40-50 rugót majdnem két hónapra nélkülöznél?
add ide nekem, én beteszem bankba, kamatozik kicsit nekem aztán 45 nap mulva visszaadom én is, tableted se igy se ugy nem leszaz az Ampe A10 quad core amivel én szemezek 160pár dolcsi, mig a legolcsóbb helyeken 220 körül van. ez az eltérés nálam a _NAGYON DURVA_ kategóriába esik, ezáltal hihetetlen is. szerintem most is a túl szép, hogy igaz legyen kategóriánál vagyunk.
-
tabletrepublic-on már van egy ember aki megkapta a sajátját, és rendelt másik hetet a hootablet-ről.
viszont én egy ideig várnék még a rendelgetéssel.
értem én, hogy a cím paypal verified, de akkor is... -
Blacklisted sellers @ TabletRepublic
hátha valakinek jól jön
-
off: nem tudom eldönteni, hogy jófejek voltak, vagy nem akarták a fogyasztóvédelmet a nyakukba, de ma kaptam egy emailt az edigitaltól, hogy vegyem át holnap a csomagot, ők meg a megadott bankszámlára átutalják a 10 ezer forintnyi kedvezményt.
előzmény: szombat este rendeltem, fizetés egyböl siekrült is. akkor még a mastercard oldalán kivül nem volt infó sehol a 400db limitről (de hát én azt nem is nézegettem, csak utólag találtam rá mikor kezdtem dühös lenni), plusz fel is hivtam őket kedden (2-án) és telefonon sem mondtak semmit a 400db limitről, mégis fizetéskor az egész összeget levonta. ezt sérelmeztem a levelemben amit csatoltam a fogyasztóvédőknek is.
annyit írt a hölgy, hogy ott van a weboldalon "„Az Extreme Digital Zrt. fenntartja a jogot az akció korábbi lezárására. „ csakhát ugye gondolom ha lezárják arról értesíteni kellene a vevőket mondjuk a főoldalon legalább, szóval ez gyenge magyarázat - mindenesetre megpróbálta
végeredmény: elégedett vagyok, és maradok edigital vásárló
-
Sanei N10 = Ampe A10?
-
válasz
tjb007 #22419 üzenetére
beyond3d fórumot olvastam, ilyen szémok röpködnek:
1066GPixel/s, 20.5GFLOPS (Vec4 SIMD FP32), and 85MTri/sami az iPad2-vel való összehasonlitást illeti állítólag mivel abban nem lehet kikapcsolni a vsync-et a freescale-ben meg igen ezért nem igazán fair az a benchmark...
-
a kinai gépekhez van olyasmi támasztó/boritás mint ami az ipadhez kapható?
azaz másképpen kérdezve: van ebből univerzális?
-
Yuandao (Window) N101-el továbbra sincs itthon tapasztalat, senki nem vállalta még be?
-
off: ha kellene, kb 3 telefonhívás után lenne egy olyan fényképezőm ami tud rendes videót csinálni és/vagy videokamerám. de ehhez az kellene, hogy a fórumra irkálás helyett felvegyem a telefont és elkezdjek tárcsázni. pedig nincs összesen 300 szám sem a telefonkönyvben azok 90%-a is céges partner....
igen, már engem is zavar ez a nyüglődés itt az U30GT-vel kapcsolatban.
nem lehetne, hogy legközelebb csak akkor kelljen erről itt olvasnom amikor MEGOLDÓDOTT?!
on -
válasz
szabi__memo #16574 üzenetére
vannak olcsó kinaiak tegra2-vel?
-
igen, tudom, hogy nem fém hátlapos, ezért kérdeztem, hogy esetleg van-e valami ebben a 200-250usd ársávban, ami olyan.
további kérdés, hogy 9.7" vagy 10.1" ?
van valami előnye a "szélesvászonnak" a használatban?ez lenne életem első tabletje, ráadásul teljesen desktop replacement lenne, ugyanis a desktop gépet csak netezésre meg filmezésre használom.
újabb kérdés jutott eszembe, a mali 400 és az sgx540 közt van számottevő különbség tudásban?
-
Most barátkozom a tablet témával. Az ujabb kétmagos IPS paneles 10.1 kínaiak érdekelnek. Számit, hogy TI OMAP vagy ARM? Ahogy nézem ez a kettő opciom van. Legjobban a Cube U30Gt tetszik, más esetleg fém hátlappal elérhető hasonlo 200 usd kategoriaban? Reálisan ezek mennyire gyorsak egy Ipad-hez képest? Azt látom, hogy android van rajtuk, de Market is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Facebook és Messenger
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged