- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #30274 üzenetére
Jaah, így már világos.
Igazából Allwinner A31-gyel láttam Ramos tabletet, hasonlót mint az xTAB-80, így arra még akár esély is lehet, bár infóm nincs róla.
Illetve a CC és WayteQ mellett még gyorsabban jönnek ki az új "MyAudio gépek". Valószínű ott is lesz valami új quad-core a QI után, persze kérdés, hogy rockchip, Allwinner, esetleg Exynos, vagy más alapon. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #30272 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdésed. RK3188-cal csak a Pipo Max-M9-et próbáltam ki, illetve lehet, hogy a Polaroid M10-ben is az volt, ott a gyártó nem közölte, hogy mi is az SoC típusa, csak annyit, hogy Quad-core, azonban a tablet infónál erre utaló megjegyzés is volt.
-
lehella
senior tag
-
tjb007
nagyúr
válasz
laszlohu #29850 üzenetére
Ez még otthon rendben is is lenne de ha mondjuk épp a repülőtéri váróban fogy el a szufla akkor majd konnektor vadászatba kezd ?
Amúgy meg ezeket a Nem kicsi ez az akku ? kérdéseket teljesen felesleges úgy feltenni, hogy még piacra sem került mivel erre úgy is csak akkor lesz válasz ha már lesz róla legalább egy teszt, valamint felhasználói visszajelzések. -
vvt
csendes tag
válasz
laszlohu #29669 üzenetére
Azt az infot kaptam,hogy 15én már kapható lesz itthon is az új 10+. Szerintem én kipróbálom, amúgy miért rossz megoldás az alu hatlap a más gyartonal is jellemző és dicsérik a mobilarenas tesztekben, de én nem érték hozzá meg soha nem volt tablet itthon
egy xperia ionom van jó ideje és ez is meg barátnőm htcje is alu hatlapos és jó a wifink, de ettől lehet meg a másiknál nem lesz. A supportrol érdeklődtem azt mondták várható majd további frissites.
-
tjb007
nagyúr
válasz
laszlohu #29534 üzenetére
Ezt a hülyeséget mikor felejtjük már végre el ? Ugyanúgy működik mobilinternet nélkül is mint mobilinternettel csak épp lassabban pozicionál a kisebb teljesítménye miatt (aminek a kiküszöbölésére éett ugye kitalálva ez a módszer).
(#29541) Magnat
Biztosan nem az. Az írja, hogy AMLogic A9 Qual core 1.6 GHZ amivel annyi a gond, hogy quad Amlogic SoC nem létezik, csak dual és annak is 1,5GHz a maximális órajele. A hülyéje múltkor Qual core -t is megpróbálta megmagyarázni aminek az lett a vége, hogy törölte a hirdetését. Vannak még ott amúgy érdekességek.
Amúgy igen, RK3066 van benne, elég csak rákeresni a neten. -
kisda
aktív tag
válasz
laszlohu #29515 üzenetére
Onda Quad géppel szemezek énis egy ideje, főleg az ára és a kijelzője miatt. 22 000 pont első nekifutásból röhejes, viszont multkor Play-en olvastam az antutunál kommenteket,ahol jöttek ki SGS3-nál is 16 000 meg felette pontok...
Kicsit hiányolom a quad gépből a BT-t. Meg az az 5mpixel camera sem tudom milyen lehet...Elvileg Iphone 4 kamerái vannak benne, de abban nem 8mpix ? -
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
laszlohu #29464 üzenetére
Nem!
Mivel már a 3. pont sem teljesül, így nem. Csak a gép látja és ennyi.
3, A főmenüben az állapotsoron egy idő múlva meg kell jelenni a mobilszolgáltatónk nevének, a térerő ikonnak és magának a térerő jelzésnek. <<<-- rárakom a sticket jön egy fél kattanós hang hogy vmit "észrevett" és ennyi, ugyanaz mint a kártyaolvasónál. Azt se kezeli. De kössz a linket!Így már "ha végre működni fog" tudom mit kell beállítani.
-
Semm1
tag
válasz
laszlohu #29247 üzenetére
Bár én is remélem, hogy igaz, hogy újra van nekik, de nem bízok benne teljesen...
Tegnap is "Raktáron" volt nekik, rendeltem is, de fél órával utána már nem forgalmazták, ma válaszoltak is egy Mail-emre amiben rákérdeztem, hogy mikor lesz, azt írták, hogy már nem lesz mert kifutó széria...Utána néztem az oldalt, de megint volt nekik raktáron, az összes boltjukban...
Na mindegy, én várom mihamarabb az enyém ! -
-
z0d1AK
nagyúr
-
kiskakas
senior tag
válasz
laszlohu #29123 üzenetére
laszlohu,
koszi,ez megvan, viszont nekem ma legkesobb estig meg kell oldanom kisvarosomban, mert ajandekba lesz es bp-re mar nemtudok beugrani
kozbe megtalaltam a hivatalos tamogatottsagi listat, hat nem tul boseges
"
A készülék az alábbi webstickeket támogatja:
Huawei E1750, E1752, E153, E173
ZTE MF 110, 190 , 633, 637U, 663, 668AA Huawei E153 és E173 sajnos nagyon sok félreértésre adhat okot.
Nem elég a termék matricáját megnézni!
Le kell venni a hátlapot és a SIM berakás felöli oldalon a típusazonosítást elolvasni.
Nagyon fontos a számozás utáni betüjel!
A Huawei E173s, E173u, E173-E2, E173s-2, ezeket nem támogatja!!! "udv,
kufi -
Semm1
tag
válasz
laszlohu #28974 üzenetére
Átgondoltam, mondjuk a 2-3 óra sem olyan rossz, úgyis csak pár dolog megnézésére kéne naponta. Persze megnéztem, és itt is utána olvastam, hogy milyen gépek jöhetnének még szóba, ezeket találtam:
Ainol Novo 7 Crystal
Prestigio Multipad 7.0 Pro Duo
ConCorde Tab PLAY
Az első előny a WayteQ xTAB-70dci-nek, hogy nagyobb a kijelző felbontása, és ez nekem nagyon tetszik benne. A többi gépen van mini HDMI, eljátszottam a gondolattal, hogy miket lehetne ezzel "műveli" LCD TV-n, de igazából ezt sem használnám. A többi gépnek számomra csak annyi előnye lenne, hogy nagyobb akksi van bennük, de a 3000 mAH-s Wayteq-hez képest, kb. 30-45 perccel több üzemidőt hoz a többi gép kb. 4000mAH-s akksija, nem? Még a Concorde Tab Play 16 GB tárhelyét lehetne előnyként nézni, de mivel nem pakolnám sosem tele, csak egy netezős táblagép lenne, nekem ez sem előny, főleg nem ennyi plusz pénzért.
Tudsz, tud még valaki 40000 Ft-ért egy jó gépet ajánlani, vagy jó lesz nekem a Wayteq?
Köszönöm !
Üdv -
anonym1s
őstag
válasz
laszlohu #28974 üzenetére
Sziasztok.
Vettem tesom lanyanak egy ICOO D70pro II tabletet. Itt nalam meg jo volt, elkuldtem neki postan, egy ideig mukodott de nagyon szarul, most meg azt csinalja, hogy bejon egy pillanatra az ICOO D70pro logo indulaskor majd eltunik es ujra ugyanez. Az alatt az egy masodperc alatt amig az ICOO logo lathato, van a kijelzon egy ures akku ajlan egy sarga haromszog amiben egy piros felkialtojel van. Szamitogep usb portjarol probaljak tolteni, de latszolag nem csinal semmit, tovabbra is ki-be kapcsolgat ahogy az elobb leirtam.
Mi baja lett ennek? -
RMZ250
senior tag
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28895 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy ilyen szintű beszerzési árak volnának. Még a nagyobb gyártók esetében könnyen elképzelhető, de nem hiszem, hogy mondjuk egy WayteQ dupla áron tudná eladni itthon azt.
(#28894) buta29030: Ez nem személyeskedés volt, szimplán rávilágítottam a számításban lévő hibára, azaz hogy hiányzik belőle nem kevés pénz a fenntarthatósághoz. Én nem te vagyok.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28892 üzenetére
A Happy Hours árat, ami talán 5 darabra érhető el, de eddig a legtöbben azt írták, hogy mikor elérhetővé vált, már akkor sem tudták megrendelni. Talán egy ember írta itt, hogy megtudta venni happy hours során, de ő is panaszkodott, hogy többet kellett fizetnie, mint amennyiről eredetileg szó volt, csak akkor nem vette észre.
Arról nem beszélve, hogy még ha meg is volna az említett 210 dolláros áron úgy 1000 darab, akkor Te a számításod szerint 1500-2000 ft árrést tudsz elképzelni mindenre.
Ez minden a következőket takarná:
- VÁM
- Honosítás (logózás, doboz)
- szoftver fejlesztés
- support (1 év hazai garancia)
- nagykereskedelmi árrés
- kiskereskedelmi árrés.
Utóbbi kettőből kellene kitermelni a WayteQ, a nagykereskedelem és a kiskereskedelem dolgozóinak a fizetését is, ami sok embert érint.
Nem tudom, hogy Te mit, mennyiért dolgozol, de nem hiszem, hogy ott hasonló árrés mellett fizet a főnököd. -
buta29030
tag
válasz
laszlohu #28885 üzenetére
Én anno elég sokat kísérleteztem a WiFi-antennával. Sehogyan sem értettem, hogy a PC-nél egy pendrájv méretű USB-s olcsó vacak hogyan képes erősebb jelet venni mint a drágább, 10 centis antennás megoldás. Már tudom. A stiftesben (és a telefonokban) rés-antenna (Vagy lyuk-antenna) van, ami sokkal nagyobb hatásfokú mint a kilógó 10 centis bot-antenna. Illetve van még egy köztes megoldás is, ami szintén nagyon jó. Ez két egymással párhuzamos kb 1 cm-es panelen lévő nyák-rudacska. A Klasszikus antennatervezéstől ezek már elég messze vannak. Szóval biztosan nem igaz az, hogyha kilógatsz egy félméteres kábelt a tabletedből, azzal majd jobban jön a jel. A nagyobb = jobb képlet ebben az esetben nem igaz.
Egyébként én a Concord Tab Novumom WiFi-jével sem vagyok annyira elragadtatva mint ahogy itt írni szokták egyesek. Az lehet, hogy más tabletekhez képest jobb, de hogy egy közönséges 15"-os notebookéhoz képest nem jobb, az biztos. Kb 10-15%-al kisebb jelet vesz, amint a 100e alatti ACER-em. (Azért nem tudok pontosabb értéket írni, mert nincsen ugyanolyan program mindkettőre, ami hiteles adatokat tudna adni.)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28889 üzenetére
A Ramos oldalán megnézve, most átszámolva középárfolyamon is nettó 51 ezer forintról beszélünk, ami minden nélkül 5 ezerrel több, mint a Te általad, már haszonnal kalkulált árt. Nem tudom, hogy miből szedted össze ezt a 60 ezres árat, de egyrészt vicc, másrészt józan paraszti ésszel is elképzelhetetlen...
-
tjb007
nagyúr
válasz
laszlohu #28885 üzenetére
Nem csak járhat hanem jár is. Azonnal kiszúrják az ilyesfajta módosításokat a szervizben és úgy elhajtják az embert vele mint a fene, utána meg lehet nézni ha valami mást kéne javítani rajta/cserélni benne.
+ (#28886)
Nem csak Áfát kell fizetni forgalomba hozatalkor, vannak egyéb kötelezően fizetendő sarcok is és akkor még a többiről (árrés stb.) nem is beszéltem.
-
Padam
aktív tag
válasz
laszlohu #28776 üzenetére
Firefox nem szerette, de most IE alatt nekem is ment.
Itt is van még plusz egy videjó:
http://edwardweinert.com/newsy/2012/12/onda-pokazala-na-konferencji-prasowej-nowe-czterordzeniowe-tablety-v972-i-v812/(#28777) Kh@oSz: A fenti linken van három is
-
Padam
aktív tag
válasz
laszlohu #28772 üzenetére
Jó cuccnak tűnik, aztán meglátjuk majd, hogy tényleg az lesz-e.
Az eladó azt mondta, hogy 6 nap alatt itt van, szóval már nem kell sokat aludni és kiderül, hogy hazudott-e.Itt elvileg van pár videó, de nekem nem játsza le ez a kínai vagy japán youtube csoda.
http://fineoils.blogspot.hu/2012/12/onda-v972-retina-quad-core-tablet-for.html -
tvamos
nagyúr
válasz
laszlohu #28410 üzenetére
En Ainol Aurora II-rol valtottam Nexus 7-re.
Ha csak a bongeszot inditom, akkor az is volt olyan gyors mint a Nexus.
De amugy a Nexus sokkal jobb! Megert minden egyes forintot, amivel tobb.
(Vagyis koronat ebben az esetben...)
Lehet. hogy a Prestigio annyival jobb az Ainolnal...
De egy osszehasonlito videon hasonloan nezne ki, ha egymas melle tudnam tenni. -
LámaZ
addikt
válasz
laszlohu #27833 üzenetére
Nem értesz egyet? Azta!
Akkor mondom a tutit:
A beépített GPS TÖKFELESLEGES, még autós navigációnál is! Na, bumm!
- Miért mondom ezt?
Azért mondom ezt, mert a legtöbb kütyüt a jó műhold-láthatóság miatt jól ki kéne dugni a szabadba, de akkor te nem látod jól.- Akkor mi a megoldás?
Vegyél egy külső GPS-vevőt - kb. 25-50$ közötti áron adják - és az összes Bluetooth-képes eszközöd GPS-képes lesz. -
buta29030
tag
válasz
laszlohu #27833 üzenetére
Egyetértek veled, kellene mindegyikben lennie. De. Mert azért van de. Szóval ha ezt megtennék, még egyetlen gyártócég saját választéka is "egymásra esne". Tehát nem lenne választék. Kell, hogy az emberek azt higgyék van ilyen is, meg olyan is és ez ennyibe, meg annyiba kerül ez és ez miatt. Közben persze nem az miatt kerül annyiba, hanem mert ez üzletpolitika. Még másképpen fogalmazva: a tervező kiszolgálja a marketingest.
-
tjb007
nagyúr
válasz
laszlohu #27654 üzenetére
"a Kínaiak a micro-hdmi - t fogadták el, mint szabványt,a tabletekbe,"
Ezt hol olvastad
Ilyenről eddig még sehol sem hallottam és mint ahogy z0d1AK is írja a kínai táblákra inkább a mini-HDMI jellemző (elvétve egy-két full size HDMI port is akad), a micro ritka mint a fehér holló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest