Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• buta29030

tag

válasz laszlohu #28885 üzenetére

Én anno elég sokat kísérleteztem a WiFi-antennával. Sehogyan sem értettem, hogy a PC-nél egy pendrájv méretű USB-s olcsó vacak hogyan képes erősebb jelet venni mint a drágább, 10 centis antennás megoldás. Már tudom. A stiftesben (és a telefonokban) rés-antenna (Vagy lyuk-antenna) van, ami sokkal nagyobb hatásfokú mint a kilógó 10 centis bot-antenna. Illetve van még egy köztes megoldás is, ami szintén nagyon jó. Ez két egymással párhuzamos kb 1 cm-es panelen lévő nyák-rudacska. A Klasszikus antennatervezéstől ezek már elég messze vannak. Szóval biztosan nem igaz az, hogyha kilógatsz egy félméteres kábelt a tabletedből, azzal majd jobban jön a jel. A nagyobb = jobb képlet ebben az esetben nem igaz.

Egyébként én a Concord Tab Novumom WiFi-jével sem vagyok annyira elragadtatva mint ahogy itt írni szokták egyesek. Az lehet, hogy más tabletekhez képest jobb, de hogy egy közönséges 15"-os notebookéhoz képest nem jobb, az biztos. Kb 10-15%-al kisebb jelet vesz, amint a 100e alatti ACER-em. (Azért nem tudok pontosabb értéket írni, mert nincsen ugyanolyan program mindkettőre, ami hiteles adatokat tudna adni.)

Új hozzászólás Aktív témák