-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
... És ezennel értelmét vesztette külön tablet és telefon topikot tartani
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz
Peat;) #42077 üzenetére
Szerintem ellenszenvesebb direkt félremagyarázni valamit: az "elméleti" szót még abban a mondatban kibontottam, h arra értem, h jellemzően 5 ujjas multitouch teszteknél jön elő, a gyakorlatban nem sok vizet zavar. Ráadásul idekeversz mindenféle USA beszerzést, amiről eddig szó nem volt ... nyilván hogy hazai garancia nélkül megvenni bármit rizikó.
Mellesleg meg a frissítés nem csak amiatt fontos, h a bugokat javítsák, ezzel gondolom te is tisztában vagy... abban meg nem valószínű, h az LG a Nexus nyomába érne. -
Magnat
veterán
válasz
tjb007 #42036 üzenetére
Azért azt sem szabad elfelejteni, h lsznek olyan helyzetek, amikor a tab nincs nála v nem tudja elővenni, szóval én inkább javasolnék egy társkártyás megoldást vagy 3g képes tablettel vagy egy zseb wifivel. Utóbbi hátránya, h még egy kütyüvel több lesz, viszont több eszköz is csatlakozhat hozzá és csak 1szer kell megvenni, tehát egy esetleges új tablet vásárlásakor megint elég lesz a wifis változatot megvenni.
-
Magnat
veterán
válasz
Peat;) #42016 üzenetére
Nexus 7-em van, szóval olvasom. Nem tudom, kik azok a sokak akinek restartol, a touch probléma is inkább elméleti, bár ha te napi szinten használsz olyan alkalmazásokat amik 5 érintést kérnek egyszerre, akkor zavaró lehet. Ellenben több mint kér évig volt P990-em, ami az LG akkori zászlóshajója volt. Na az egy bughegy volt, amin egész életre során sosem volt friss Android, folyamatosan BSOD-zett meg 10mp-es válaszidőkkel reagált. De a legfelháborítóbb az LG viselkedése volt az egészben, szóval én senkinek sem ajánlom a termékeiket.
-
Magnat
veterán
válasz
Gabócza #41957 üzenetére
"Amíg az emberek elfogadják azt, hogy "az egy napos üzemidő teljesen megfelelő", és sorbaállnak az újdonságokért, amiben ujjlenyomat-olvasó, vagy 20%-kal nagyobb kijelző és 20%-kal gyorsabb működés a "fejlődés", addig nem is fogják nagyon törni magukat."
És akkor mit javasolsz, senki ne vegyen olyan telefont, aminek az üzemideje nem éri el az egy hetet és akkor majd jól megtanulják ezek a genyók, h a vásárlókkal nem lehet packázni? Másfelől meg mire gondolsz, h ez vmiféle összeesküvés a mobilpiac innovátorai között? Összeült az Apple, a Samsung meg a többiek és megegyeztek abban, h minden területen lehet fejleszteni, egymás torkának esni, perelni lehetetlen szabadalmak okán, de az akkumulátor az tabu? Ülnek a CEO-k egy sötét szobában és röhögnek a markukba, h a userek naponta kell töltsék a telefonjaikat?
Nem valószínűbb inkább az, h vmi technológiai oka van, h még nem jutottak tovább a LiOn meg LiPo akkuknál? Az AIDS ellenszeréről is hányszor volt már hír, h megtalálták, mégsem hallottam (Magic Johnson kivételével) senkit, aki meggyógyult volna...
-
Magnat
veterán
Én nem a vélt vagy valós igazaddal vitatkozom, csak azt gondolom, h
1. Hadd döntse el ő, h mit vesz meg a gyerekének és mit nem
2. ennek a topiknak marhára nem ez a témája, persze...
3. ... ennek ellenére nem gond, ha egy félmondatban leírod a véleményedet, de ennyi hsz-en ezen keresztül rugózni túlzásnak tartom. -
Magnat
veterán
válasz
jooker82 #41802 üzenetére
A pontos típusa lenne jó, nem csak a brand ... mondjuk ha összedugod és a sticken sem kezd semmi villogni meg a tabon sem jön be semmi, akkor meglehet, h nem kezeli, de azért nincs veszve minden, bár mindegyikre költeni kell: vagy szerzel egy másik sticket amit kezel a tab (pl E220 v E1820, ezek eléggé támogatottak), esetleg veszel egy zseb wifit amibe beteszed a sim kártyát a stick nélkül, de van olyan eszköz is (olcsóbb mint az előző), amibe a sticket kell bedugni, persze ott megint kérdés a támogatottsága ...
-
Magnat
veterán
válasz
pixelblondie #41677 üzenetére
Arra figyelj, h a kinti vásárlásra elvileg 1 év gari van, az Asus hazai ügyfélszolgálata viszont többeknek azt írta, h a gari itthon nem érvényesíthető.. Én mindezzel együtt is nagyon gondolkodtam a megvásárlásán, aztán szerencsére sikerült egy magyar garis példányt találni jóárasítva.
-
Magnat
veterán
válasz
varmi2 #41264 üzenetére
IMHO nem, mivel nem a tabot irányítod át hanem a sim kártyát. Ad abszurdum azt is megteheted, h fogsz egy sim kártyát, átírányítod (nem tabban, hanem egy közönséges telefonban), aztán a készüléket kikapcsolod vagy a sim kártyát is kiveszed, az átirányítás ekkor is működni fog, mivel az átirányítás a szolgáltatónál valósul meg.
Ha a tab nem tud hanghívást, akkor azért kell az egész procedúrát másik készülékben elvégezni, mert a tabnak nincsen hívás menüje, de ha már át van irányítva a hívás, onnantól kezdve a szolgáltatót egyáltalán nem érdekli, h az átirányított kártya aktív vagy sem. -
Magnat
veterán
válasz
sarkanyolo2 #41260 üzenetére
Igen! (Az átirányításos dolgot nyilván ettől függetlenül meg tudod csinálni, csak a hívásindítás lehet probléma)
-
Magnat
veterán
válasz
sarkanyolo2 #41257 üzenetére
SZia,
igen, de csak abban az esetben, ha a tablet támogatja a hanghívásokat, maga a 3g modul megléte nem garancia erre, hardveresen és szoftveresen is tudnia kell az eszköznek. (Pl a Vodafone SmartTab hardveresen tudja, a hivatalos rom viszont nem támogatja -a Honeycomb mondjuk alapban is tiltja, de a Samsung meg tudta oldani az alatt is-, viszont a nem hivatalos ICS meg JB romokkal lehet hanghívást indítani.)
-
Magnat
veterán
válasz
MittuDomain_ #41233 üzenetére
Szia,
Használtan, de még rengeteg garival 40 körül is van 16-os N7. 8gigásat meg 35-ért is láttam 7 hó garival.
-
Magnat
veterán
Bocsi, nem láttam a kérdésedet ... sztem nincsen, vissza kellene küldeni Kínába, úh imádkozom, h erre ne kerüljön sor
Becsületére legyen mondva 1ébként az S1 Pro-nak, h az elmúlt kb 1 hónap alatt egy alkalommal sem fagyott le, 1-2 belassulás volt csak amikor jobbnak láttam restartolni. Közben rootoltam is, így Teamviewerrel szépen lehet távolról irányítani, csak a kép van fejjel lefelé de annyi baj legyen -
Magnat
veterán
válasz
this is life #40318 üzenetére
Általában tényleg nincs, de ha jól rémlik, pl vmelyik Ainol tabhoz létezett bt-s rom, így az kezelte a bt sticket.
-
Magnat
veterán
Pipo s1 Pro:
Banggood-ról vettem 102 USD-ért, 2 hét alatt megjött.
Ami nem tetszik:
-kamerák jelzésértékűek, nagyon sz@r képeket csinálnak
-a betekintési szög nem túl jó
-lehetne hangosabb
-Youtube fektetett kijelzőnél egy moviera nyomva azonnal teljes képernyősre nyit és nem is lehet kicsiben nézni és közben nézni a többi találatot v a kommenteket, ezt csak álló orientációnál tudja
- a képernyő elalvás ideje bugos, 2 percre állítva 1 perc lesz, 1 percnél fél, 30 mp-nél 15, 15-nél pedig nem alszik el soha
- a wifi kikapcsol akkor is altatáskor, ha úgy állítom be, h soha ne kapcsoljon ki -> Advanced Wifi lock nevű progival szépen orvosolhatóAmi tetszik:
-Antutu: 18442
-érzésre is van benne kraft rendesen
-tegnap este óta gyepálom, nem fagyott le egyszer sem
-tud magyarul
-Fülhallgatóval kimondottan szépen szól, alapzaj nincs
- az akksi meglepően jól bírja (gondolom ez betudható a 28nm-es RK3188-nak): éjfélkor húztam le a töltőről, akkortól egy órát nyomkodtam meg játszottam, utána reggel 7-től 12-ig is elég sokat nyomkodtam (azért nem folyamatosan), programokat töltöttem, telepítettem, próbálgattam... most 15 órája megy és még mindig 41%-on áll. 3200-as akksitól ez több mint szép eredmény. Jah és a fent említett okok miat ttelepített Advanced Wifi lock sem okoz szembetűnő merülést alvó állapotban.
-eddig még semmiféle programmal nem volt gondja amit feltettemEnnyi pénzért jelen állapotában abszolút megérte.
Ha még eszembe jut vagy kiderül bármi, írok.
-
Magnat
veterán
válasz
pazirezz #39418 üzenetére
sagesz93 kollegát kérdezd, neki már megjött. A tinydeal amennyire tudom megbízható, én a Banggoodról rendeltem tegnap, ma el is postázták. Pdf tuti nem fogja megfektetni, nagyon bivaj a soc benne, ráadásul csak 1024x600 a felbontása, ami a sebességre jótékony hatással van ... viszont a kijelző nem IPS, szóval van ennél szebb kijelzővel szerelt gép, de ha megnézel youtube-os teszteket plusz visszaolvasol picit, akkor láthatod, h a betekintési szög nem annyira vészes ... persze lehetne jobb is.
-
Magnat
veterán
válasz
Dr. Romano #39396 üzenetére
A #39360-ban volt szó az S1 Pro-ról ... 1ébként sztem mindenképpen érdemes, kb plusz 2500 forintért az egyik leggyorsabb SOC-ot kapod meg ami a piacon van.
-
-
Magnat
veterán
válasz
jacksly #39333 üzenetére
Szia,
sztem ilyen tab nem sok van ha egyáltalán ... azt mondjuk nem írtad, h használt v új játszik csak és Kínából is rendelnél-e... de ha találsz is ilyet újan, akkor annak meg más paraméterei lesznek gyengék... szóval ha ragszkodsz a gps-hez, akkor sztem Hyundai T7 (több mint 25k, de erős vas) vagy maradsz a telefonos navigációnál és veszel 100usd-ért egy játszós tabot.
-
Magnat
veterán
válasz
this is life #39315 üzenetére
Sztem elsősorban nem az erővel lesz a gond, hanem inkább a kompatibilitással ... azon meg még a Win8-as tabok sem tudnak maradéktalanul segíteni.
-
Magnat
veterán
válasz
Aflamin #39252 üzenetére
Köszi, de ez nem sokban hasonlít az S1 Prora, sem nem 7 collos, sem nem 16:9-es
Mondjuk nem is nekem kell ... én egy Hyundai T7S-re cserélném le inkább a Voda Smarttabomat.
1ébként sok helyen írják IPS-nek az S1Pro-t, plusz a Youtube-os teszteken is elég jó a betekintési szöge, szóval ha mégsem lenne ips, akkor sincs gond vele (főleg ennyiért). -
Magnat
veterán
válasz
banderasz77 #39240 üzenetére
Én sem, de pl a Banggodon is csak 102 USD körül van, onnan rendeltem már kisebb tételeket, azokkal minden ok volt.
[link]Köszi az infót.
-
Magnat
veterán
válasz
banderasz77 #39236 üzenetére
-
Magnat
veterán
Hi,
Pipo S1 Pro-t nem próbált még vki? Rk3188 IPs kijelzővel 100 usd alatt 4.2-es Androiddal eléggé ütőképesnek tűnik.
-
Magnat
veterán
válasz
this is life #36070 üzenetére
Pontosan mint a pc piacon ... a legtöbb dologra átlagos felhasználás mellett egy rammal megpakolt Core Duo tökéletesen megfelel. És mikor jelentek meg a Core Duok? Talán 2006 elején... Androidnál mondjuk annyival vannak jobb helyzetben a gyártók, hogy ha egy adott vasra nincs újabb Android, akkor jelentősen veszít a használhatóságából, szóval van eszköz a kezükben, h kikényszerítsék a váltást sajnos.
-
Magnat
veterán
válasz
csiribacsi #36064 üzenetére
Már megírták...
-
Magnat
veterán
válasz
ATM_automata #36051 üzenetére
Szia, Hyundai T7S? Az akksi lehet a gyenge pontja, 1ébként a SOC a Galaxy S3-é, memória meg a duplája.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz
interstate76 #31771 üzenetére
Ha van is rá vám, akkor is csak 3% (30k-s tabnál 900 huf), szóval inkább elméleti jellegű a dolog.
-
-
Magnat
veterán
válasz
tjb007 #31258 üzenetére
Köszi!
Telefonálás témához: 1ébként nem nagyon értem, h miért hagyja ki a legtöbb gyártó ezt a fícsört a 3g-s készülékekből, főleg ha az adott 3g modul esetében nincs is hardveres korlátja.. Ok, HC esetében állítólag kernel szinten volt tiltva (bár a Samsung ott is meg tudta oldani), de ICS meg JB esetén mi lehet benne a logika?
-
Magnat
veterán
válasz
#54715584 #31138 üzenetére
Sztem azt majd lásd meg akkor ha már meglesz ... kérdés, gerjedsz-e a fizikai billentyűzetre, illetve mennyire vigyázol rá... nekem a Vodafone Smarttabomhoz csak a gyári bugyi van, így még bele tudom tuszkolni a táskámba..
Csináltam egy képet, ez egy vállon keresztül viselhető kis Samsonite táska, ott van rajta bugyiban a 7-es tab, pont a hátsó zsebbe passzol: -
Magnat
veterán
válasz
kovacspityu2 #31132 üzenetére
Pont ezért mondtam én is, h mindenképpen ki kell próbálni, kinek mi a fontosabb...
monstre: persze a fél kila nem sok, de ha pár órán keresztül tartod akkor pár deka is számít... arról nem is beszélve, h ha 1 kézzel fogod, akkor a nagyobb méret miatt az erőkar is nagyobb (már pedig ha gépelsz és nem mindig letéve használod akkor kell egy kézzel fogni), szóval ezért mondom, h alaposan ki kell próbálni.
Szerk: ez az erőkar főleg akkor jön ki ha fektetve használod, de ez gondolom logikus
-
Magnat
veterán
válasz
#54715584 #31126 üzenetére
Azért ha még nincsen tapasztalatod a méreteket illetően (abból gondolom, h azt írtad, ez lesz az első tabid), mindenképpen gondolod meg, mekkora kell neked ... a 7-es tab még elfér a legtöbb táskában, kabátzsebben, nagyobb nadrágzsebben is, plusz ami még nagy előnye, h 1 kézzel lehet fogni hosszabb távon is, így millió féle helyzetben lehet használni, lehet vele "fetrengeni" össze-vissza, tudod úgy olvasni oldalt fekve mint egy könyvet, szóval baromi nagy előny a kis súlya meg a kis mérete. Persze ellene szól a relatíve kisebb akksi és kisebb "látvány", szóval nem azt akarom mondani, h a 7es feltétlenül jobb, sőt ... de érdemes nagyon meggondolni, mi a fontos neked.
-
Magnat
veterán
válasz
nyirog #31030 üzenetére
Jah lehet, csak linkeltem az elsőt amit találtam ... 1ébként itt egy másik link, itt 9 usd-vel több, cserében elvileg nincs rizikó a vámra, mert visszafizetik a bizonylat ellenében ha fennakad.
-
Magnat
veterán
Itthoni beszerzés esetén Prestigio Pro Duo v Prime Duo, esetleg Wayteq xtab 70 dci, bár utóbbinak utánaolvasnék, mert nincs vele tapasztalatom. Esetleg ha nem kell ips kijelző, akkor egy használt Wayteq xtab 70dc is jó lehet. Amiből én semmiképpen sem engednék, az min 1024*600, 2 mag, 1GB ram.
-
Magnat
veterán
Szia,
én semmiképpen sem vennék 512 megás tabot... nem mondom, h nem lehet vele együttélni, mert nem igaz, de hogy kompromisszumot kell kötni hozzá az tuti. Bármilyen widgetet, launchert v éppen billentyűzetet akarsz feltenni, mindig azt kell figyelni, nem futsz-e ki a memóriából. Scannelt pdf-ek esetében meg pláne jól jön a plusz ram.
-
Magnat
veterán
válasz
Deion Branch #30852 üzenetére
Szted egy androidos fórumban erre várhatsz objektív választ?
-
Magnat
veterán
válasz
b0bcat #30638 üzenetére
Miért nem kérsz egy állásfoglalást a NAV-tól, ha ennyire biztosan akarod tudni? Mellékelheted a TJB007 által linkelt besorolást is, h megkönnyítsd a dolgukat. Így ha később vmilyen oknál fogva mégis megvámolnák amit veszel, az orruk alá dughatod az állásfoglalást, h nem erről volt szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest