- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87050 üzenetére
Azon a félmondaton átlendültem.
Bár manapság minek néznék memóriakártyáról filmet, ez akkor volt menő, amikor a telókban, tabokban 16 giga tárhely volt. Amikor már 128/256 giga van, akkor bőven elfér a film magán a gépen is... És nem is macerásabb rátenni, mint a benne lévő memókártyára. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #86998 üzenetére
de várájááá. a chipkészlet lista eddig is ott volt?
de ha ezt tekintem alapnak (készülék, és chipset lista), akkor itt nincs szó a Widevine L1-ről sehol. Na délután-este felpattintom a netflixet a tabra, mert a chipset listán rajta vagyok. Hogy veszem észre, hogy a stream HD vagy nem HD?
(eddig letojtam a magam részéről a dolgot, mert a tévén néztem a netflixet - bár ezután sem fogom tabról, de azért megnézem mi a helyzet) -
KubanitoS
veterán
válasz
Somatom #86951 üzenetére
Én is így gondolom. Nem hinném, hogy filmnézésre lenne értelme plusz százezret kiadni. Legalább az árkategóriát sikerült belőni így. Az FE Samsung Telekomnál van kamatmentes részletre is, nekem valami 7000 forint lenne/hó, amit hozzácsapnak a telefonszámlámhoz. Akár ez is egy előny lehetne... Még majd ránézek erre a Xiaomi Pad 5-re aztán majd látom melyiket rendelem meg.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Beni2360
félisten
válasz
Somatom #86458 üzenetére
Írhatnám, hogy légy szíves ne káromkodjál
mivel nem tudok angolul és magyarra van állítva a tabom. De a leírod, hogy hol találom ezt a faturét megnézem, habár amikor kivettem az SD kártyát kérdezte, hogy másra akarom-e használni mert akkor vissza írja a dolgokat a belső részre és formázza. Na ezért mert azt írni, hogy oda is ment. Most amikor beletettem egy új SD-t és hozzá formáztam rögtön írt is rá dolgokat. Fature nem fature ez a tapasztalat.
Ui: fordító: átvehető tárolási funkció -
-
-
Narxis
nagyúr
válasz
Somatom #86366 üzenetére
A Dex-et én szerintem soha nem használnám, se a tollat, talán kipróbálnám aztán annyi. Nekem semmi másra nem kell tablet csak tartalomfogyasztásra, ezért nem nagyon akartam sokat költeni rá, tartalomfogysztás alatt is csak a youtube-ot és a sorozatokat/filmeket értem. Játékra van switch-em, e-bookra ebook olvasóm, dolgozni laptopom stb. Tehát nem nagyon tudom, hogy van-e értelme 215 ezerért erre egy Samsung S7-et venni. De nagyon szép a kijelzője, az biztos. Jelenleg egy Lenovo Yoga Tab 3 Plus(wifi) tabletem van amit szeretek csak már eljárt felette az idő. Mindenesetre gondolkodom rajta.
kösz, érdekes, hogy mennyire megoszlik a vélemény a Mediatek lapkáról, vagy "szar" vagy "istenkirályság" véleményeket olvasok róla. -
Beni2360
félisten
válasz
Somatom #86335 üzenetére
Na akkor leragadtam egy régi telómnál ahol ez gond volt. Igaz azóta nem találkoztam ilyennel.
Ezek szerint a Lenovo (16GB-s) amikor bele teszem az SD kártyát és fel ajánlja a hozzá formázást nem jó választás? Én hozzá fűztem.
HoTaZo - csak egy ötlet volt és lehet, hogy másnak jó lesz. -
nagypasztor
tag
válasz
Somatom #86317 üzenetére
Köszönöm! A képarányra eddig nem is gondoltam, pedig valahol már olvastam róla korábban. A frissítések ígérete pedig eléggé felé billenti a mérleget.
®abstract® Neked is köszönöm. 100 ezer fölött szerintem a garancia miatt maradok a magyar vásárlásnál. A másodvonalas gyártókat annyira nem kedvelem, mert szerintem bizonytalan a frissítés és használhatóság időtartama, illetve nem tudom, hogy alkatrészek terén mennyire lenne ellátva a készülék.
A xiaomi-n gondolkodtam már, mert sokadik telefonunk van tőlük a családban, viszont olvasok negatív dolgokat is a tabletre vonatkozóan. A Huawei vagy Samsung készülékei nálam kicsit jobban állnak most. A huawei felszereltségben, ár/érték arányban, még a HMS-sel is, a Samu pedig a szolgáltatások és a minőség terén érheti meg, ha kicsit akcióznak mondjuk az s7-en. De ha mondhattok további ellenérveket, ha vannak. Nyitott vagyok rájuk.cidalain lehet, hogy az s7 lesz, csak várok egy kis karácsonyi akcióra, hátha.
-
®abstract®
őstag
válasz
Somatom #86247 üzenetére
Na, és? Persze hogy nem de még mindig jobb, mint amiket itt szoktatok ajánlani 10 colos méretben
Az enyém megbízhatóan stabilan működik GPS navigálás is hibátlan. Természetesen autó fényerő van. Bluetooth wifi kapcsolat is stabil. Összességében nagyon szeretem jófajta vas -
válasz
Somatom #86250 üzenetére
Megállja a helyét az M5 ( 4/64 van nekem ), automata fényérzékelő benne van. Akksija 8ó film, 16 nap készenlét ( eddig ez volt a csúcs amikor nem nyúltam hozzá, nem merült 0.-ra ). Tökéletesen megfelel, egy átlag 50.e kategória gyengébb ettől a géptől. Használtan is min. 55-60ba látni.
. Asszonyom használja már 2 hónapja, S7 LTE re váltottam. Ha nem lett volna fontos váltanom, maradt volna még sokáig.
-
proper
őstag
válasz
Somatom #86075 üzenetére
Én úgy tudom hogy ha majomra volt pénz akkor banánra is legyen
a lényeg hogy ennyiért már akkor lenne iPad Mini is de éppen ennyit a felhasználás módja miatt nem szeretnék rá áldozni
inkább akkor ráfanyalodok a 10”ra és akkor 100x jobbat kapok harmad áron kb
szomorú hogy erre halad a piac de hát ez van ezt kell szeretni
ezért vettem iPhonent is az idén mert android fronton is elszálltak az árak meg kinyirták a huaweit -
-
meri
aktív tag
válasz
Somatom #85874 üzenetére
Igazad van, köszi - valamiért nem bíztam ebben, de mind a kimenet, mind a bemenet működik egy Asus Xonar U3-mal. Kimenet megy fülhallgatóra, a bemenetre pedig jön egy mikrofon. A meet-ben egyszerre lehet csak a be/kimenetet állítani, azaz pl. a belső hangszóró / külső miki kombináció nem megy, de sebaj.
-
robotzombie
csendes tag
válasz
Somatom #85851 üzenetére
Értem. Nekem meg gyakorlatilag kell is, meg nem is. Az is lehet, hogy nem fogom megfelelően kihasználni, úgyhogy még egy olcsóbb kínai rendelésen is gondolkoztam. Végül a toll az, ami miatt a samsung fele fordultam, illetve, az is lehet, hogy később valaki más tudja kihasználni. Most néztem a használtakat is, de céges vásárlásnál, annyira nem éri meg.
-
Zsolt7981
tag
válasz
Somatom #85763 üzenetére
Biztos létezik rá megoldás. Kb bő 5 éve az akkori munkahelyemen sokan kaptak olyan céges telefont, amivel nem lehetett netezni, kizárólag a céges exchange szerverre tudott kapcsolódni. Ha jól emlékszem, még a beállítások is ki volt szedve belőle (se play store, se böngésző)
Tehát annyit tudtál állítgatni rajta, ami a lehúzható menüben benne volt (fényerő meg kapcsolók). Persze még nem tudta az akkori android, hogy hosszan nyomod a kapcsolót, és megnyitja a beállítások odavonatkozó menüpontját.
-
Luissimo
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #85478 üzenetére
Otthoni tabletnek tök jó. LTE sem kell, meg GPS sem. (Mi Pad 4 wifi only tulajként bebizonyosodott, hogy tényleg nem kellenek ezek)
Mobilnet szükség esetén megosztható telóról, és átlagember nem fog ekkora gépen navigálni. Mondjuk ha csinálnának egy 8-9" körülit is, na az nagy királyság lenne. -
®abstract®
őstag
-
®abstract®
őstag
válasz
Somatom #85381 üzenetére
Szerintem érdemes egy erős vasat választani mert ha évek múlva is akarod használni akkor ne okozzon csalódást. Az a baj hogy sokan minimális igényekkel futnak bele a tablet vásárlásba. Pedig pont a sebesség emiatt tárhely és a hardver függvénye.
böngészéshez, közösségi média használat hoz videózáshoz pont szükség van jófajta 64 bites processzor gyors tárhelyre elegendő mennyiségű RAM ra, személy szerint én 6gb alatt már nem vennék. egyesek úgy vannak vele hogy elég lesz 3- 4 GB RAM mal is de valójában nem!
9 es vagy 10 es vagy 11 es droid két giga RAM ot fogyaszt, ezen mindenki gondolkozzon el És vegye számításba -
®abstract®
őstag
válasz
Somatom #85379 üzenetére
#85376 tybsen
Nekem is van egy régebbi tabletem 2014 ben jelent meg,2015 vettem, kínai modell másod vonalas kínai gyártótól. És még működik
32 bites négymagos processzor két giga RAM. Lassú tárhely.: 55Mb/20Mb olvas/írás. 6 os droid van rajta. Használható de ha nem muszáj akkor inkább nem...
megnézve A piacot én biztos hogy a helyedben Galaxy Tab S7 vagy S7 plusz modell ebben gondolkodnék. Mind a kettő nagyon jó választás lehet szerintem 8 giga rammal meg főleg!Az új Huawei tabletek is nagyon komolyak! Ez az új Harmony os felület szimpatikus! Három új készüléket mutattak be napokban a nagytesó 13 colos Az brutális! Van teszt: [link]
Nagyon gyors a tárhely ami benne van 2000/1500Mb olvasás írási sebessége! Nagyon durva -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #85371 üzenetére
Jó, de 16 giga?
Bakker cégnél a 3D tervező gépekben van ennyi. Egy telóval/tabbal büdös életben nem fogunk olyan szintű munkát végezni. Persze hozzá kell tenni a sok kókány appot, amik azért, hogy gyorsan menjenek, minden szart betöltenek memóriába, mert annak az elérési ideje sokkal jobb, mint a flashé. De ettől függetlenül általános használatra a 16 giga nettó pénzkidobás. Ebbe simán belefér 50 nyitott app, meg egy böngésző vagy 100 ablakkal. Nem életszerű, mert ugyan smooth lenne a váltás az appok között, de amíg megtalálom az 50 nyitott közt, addig lemegy a nap.
Ez olyan mintha 1500 lóerős kocsit vennék bevásárolni aminek 3000 literes csomagtartója van, és 500-zal megy. Merthogy jó ha van tartalék, gyorsan megy, és ha úgy adódik be tudok rakni 2 raklap csirkefarhátat. De sose fog kelleni, de ha valakinek a megnyugtató tudat megér + x forintot vegye, az ő pénze -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Somatom #85191 üzenetére
Szerintem ebben semmi furcsa sincsen. Van a két rendszernek metszete és van, amit csak az egyik tud. Ha olyat szeretnél, amit csak az egyik tud, akkor nincsen választásod. Akkor sem, ha mondjuk más dolgokban az lenne a jobb.
Aztán azon lehet elmélkedni, hogy ha csak a metszetben lévő dolgok fontosak, akkor azokban melyik a jobb.
Olyan is lehet, hogy nem jobb-rosszabb csak más.
Ebben pedig a megszokás is elég sokat tud számítani. Bármelyik rendszert használtad korábban sokat, ha úgy akarsz váltani, hogy azt várod el tőle, amit az előzőtől, akkor szinte biztosan csalódni fogsz.
Én megjegyeztem, hogy nekem az s6 lite nem jött be. Sokat hibázott. Lehet meg tudtam volna szokni. Viszont a jegyzetelős appok andoridon nagyon gagyinak hatottak. Csomó funkció hiányzik az ios verzióhoz képest. Mielőtt rájöttem meglepő volt nekem, hogy ugyanazon appnak mennyivel rosszabb az értékelése droidon. De ilyen 4.8->3.2 szint. Ezen nem segít a megszokás.
Gondolom nem véletlenül van nagyságrendekkel több jegyezetelj ipaden videó/cikk, mint androidon.Aztán ez még mindig nem ennyire egyszerű, mert a legjobb jegyeztelési lehetőség jelenleg a win10-es onenote. Csak hát arra meg akkor semmi más nincsen amit tollal lehetne normálisan kezelni, csak ez az egy app, és közben meg brutál drága a hw. (ios és droid onennote nagyon buta).
Határozottan nincsen mindenben jobb kategria. A legkisebb kompromisszum lehetséges maximum.
Szóval szerintem teljesen legit, hogy az igényeid alapján megmondták őszintén, hogy arra nem lesz jó neked. -
Zsolt7981
tag
válasz
Somatom #85156 üzenetére
A whatsappot nem ismerem, kb 1 éve használtam utoljára, lehet hogy azóta frissítettek valamit, és párhuzamosan már csak egy eszközt enged.
A viber viszont vígan működik több (talán 3) eszközön egyszerre, most kipróbáltam, letöltöttem az asztali gépemre is, és pontosan ugyanazt látom rajta, mint a telefonomon és a tabletemen. Nem is értem, miért lenne szükség a google saját névjegyzékére, mikor a vibernek saját is van. Tehát vagy beírkálod oda a kontaktokat, vagy rábízod a googlera, és szépen áthúzza a telefonhoz kapcsolt felhőből.Mindenesetre tényleg az a legegyszerűbb, ha sim képes tabot vesz a kérdező, és akkor nem kell trükközni. Viszont ha számít a pénz, egyrészt a készülék felára miatt, másrészt a mobilnet előfizetés miatt (már ha van otthon amúgy is net), akkor viberen tutira megoldható a párhuzamos használat, és teljesen felesleges csak ezért fenntartani plusz egy előfizetést.
-
Zsolt7981
tag
válasz
Somatom #85154 üzenetére
Ok, lehet hogy nemvilágosan fogalmaztam.
Annyit akartam csak írni, hogy nem feltétlen kell a sim kártya felárát kifizetni, hogy ha valaki whatsappot/vibert akar használni, és egyébként meg nem akar telefonálni. Akkor elég arra az 5 percre egy telefon+sim kártya, amíg beregisztrál.
Amúgy az én wifis tabomon sincs névjegyzék, és tárcsázó se, mégis látja a google kontaktokat. Sőt, ha a telefonon sima telefonszámként felviszek egy újat,akinek amúgy van vibere, akkor rögtön megjelenik a tabon is, tehát a szinkron is megy.Az meg hogy nem vagy google felhasználó, a kérdező szempontjából még jó is. Ha nagyszülőknek kell a cucc, kapcsolatot tartani az unokákkal/családdal, akkor úgyis mindig ugyanazt az X számot hívnák.
Szerk: most olvastam a másik válaszod. Nem kell közös hálózaton lennie. Nekem a telefonomon csak mobilnet van (úgyis korlátlan), a tabom meg az otthoni wifin van. Az meg szerintem tök mindegy a rendszernek, hogy mire kapod az ellenörző smst, a lényeg, hogy egyezzen a kód. Régen használtam windowson is a vibert, márpedig a felső kategóriás üzleti laptopok kivételével sehol sincs sim.
-
Zsolt7981
tag
válasz
Somatom #85151 üzenetére
Ez így nem teljesen pontos. A regisztrációhoz tényleg olyan eszköz kell, de utána ugyanazt az accountot lehet párhuzamosan több eszközön is használni.
Mi régebben a cégnél a whatsuppot használtuk belső chatre, és a céges telefonon regisztráltam rá, de aztán ugyanazzal az accal be tudtam jelentkezni a sima wifis tabletemmel is (a hívások is működtek headsettel, meg lehet hogy kihangosítva is működtek volna).
Most a vibert használjuk ugyanerre, ugyanígy működik az is. -
®abstract®
őstag
válasz
Somatom #85146 üzenetére
Korábban gyűjtöttem a letöltött filmeket egy ideje ez megváltozott. Van néhány HD minőségben azt annyi. Online megnézhető bármi bármikor korlátlanul. Nem szükséges tárolni, nem foglal helyet.
Jah, vannak olyan történetek amik az embert oda szögezi a kijelző elé és akkor mindegy hogy milyen a minősége -
®abstract®
őstag
válasz
Somatom #85066 üzenetére
Jah, fapados droid Én még nem láttam Miracast lehetőséget vagy képernyő tükrözést. hüvelynél az a szitu A Miracast és a képernyő tükrözés működik.
Mi az előnye egy Chromecast nek?
találtam egy fórumon bejegyzést miszerint ha Build. prop ban vagy device.prop ban van HDMI sor ami false ra van írva. ha ezt atirom true ra akkor menni fog a HDMI kábelen! De ez csak root elérése után működne! -
kisskd
tag
válasz
Somatom #85029 üzenetére
A Huaweit a HMS miatt húztam ki, a Lenovot megnézem, mit tudhat, bár ahogy nézem, a "nap végén" hasonló a csomag ára, akkor meg már a combosabb+elterjedtebb Samsungra szavaznék.
Az oké, hogy szoftveresen segít az app, de ha nincs ott gomb, ahol kéne, azon nem segít, nem? Úgy láttam, több esetben divat a "US" elrendezés, amin ennek nincs hely. -
Luissimo
veterán
válasz
Somatom #85002 üzenetére
Én tegnapeste probáltam ki az M16 GPSét a teraszon, mert a lakásban meg sem nyikkant, ott ahol a P20 HD vagy a Huawei M5 lite parádésan belövi a pozicioját.
Háát, mitmondjak, a teraszon is kellett neki 2-3 perc, mire megtalálta holvan, a látott holdak száma 3-6 volt, de nagyon nyögvenyelös.
Kell vele valamit tenni hogy javuljon?
Kikapcsolni a wifit esetleg?
Mert van MTK procis telom is, nem maigyerek, Ulefone PowerS, de remekül muzsikál, mind GPS , mind telefonálási területen, a wifi érzékenysége is veri a Samsung A50/A70-et, a kertben a diofa alatt (kb. 10 m távon) azokon -70es routert látszik a házbol, az Ulefon pedig -60at, érzékelhetö a különbség a használatban.
Ma ugyanezt kiprobálom a tabokkal-is.
Szóval, lehet az M16 GPS-nek valami trükkje, hogy te megvoltál elégedve a GPS-ével? -
-
válasz
Somatom #85002 üzenetére
Ilyesmiket nézek, valami vízálló cucc kellene. Ez még nem dimensity persze.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Apple Ipad 10.generáció
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest