- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
t72killer #84997 üzenetére
Passz. Anno egy MTK -s telómhoz vettem egy jelerősítő kütyüt. Egyik műanyag dobozkában volt egy kültéri antenna, a másik dobozkát a teló hátuljához kellett nyomni, és USB -ről megtápolni. Félsiker volt. A telón parádés lett a jel, viszont a kocsiban minden más eszköz elvesztette a hódjait.
-
Somatom
veterán
válasz
t72killer #84987 üzenetére
Igen is, meg nem is. A Guglinak, vagy a Waze -nek hiába magyaráznám, hogy 18m hosszú vagyok, 4m magas és 40 tonna. Szóval, IGO, csak nem Androidon. Kipróbáltam a tabomon a Nextgen -t, de olyan bugos volt, hogy a próbaidő végén uninstall lett. Amúgy sem bízok a telós, tabos megoldásban. Navisat játszani talán jó, de nekem az kevés.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #84987 üzenetére
Azért a Gugli, és a Here is elég nagy helyet foglal, ha offline akarom hasznáni. Szerintem ezekhez képest jobb az IGO. (Bár sokat számít, ha csak itthon használom 99%-ban, akkor nem kell full EU térképeket magunkkal vinni, mert minek. Ráér akkor feltenni, ha külföldre megyünk - ilyet meg nem tudom tud-e az IGO). De persze én ha használok valamit, akkor Waze. És ha zavar a mobilnethasználat, akkor a tervezés után kikapcsolom
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #84973 üzenetére
Esetleg még a Samu Galaxy tab Active 2 megkapható még 150 körül, de régebbi, csak 8", és csak HD felbontású.
Vagy legutóbb olyat csináltam terepre, hogy vettem egy Lenovo Tab M8 fullHD-t az alzáról (csak ott láttam a fullHD 3 GB ramosat) 60-ért, és ehhez vettem egy vízálló tokot mittudomén kb 10 dollár körül.
De ugyanezt eljátszhatod kicsit erősebb tabbal is, meg nagyobbal is. De úgy nem úszod meg 100 alatt.Szerintem az ipari tab kínai koppintás sem lesz olcsó, amit linkeltél az sem olcsó akkor már inkább a biztos Samu Active 2. 10"-os kínait nem kapod meg szerintem 5-600 usd alatt, de akkor meg ott a Samu Active 3 itthonról 180 körül.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #84971 üzenetére
Pfúú.
A vízálló nálam IP68-at jelent. De ha elég gyengébb esőben használni akkor az IP65 védettség elég lehet.
Namost vannak erre célgépek, viszont nem olcsók, de ha cégnek kell munkavégzésre, akkor simán megérheti kiadni 500 ezrest egy normális munkaeszközre. Ha ez a helyzet akkor írj, és mondom mit, és hol keress.
Ha low budget megoldás kell, akkor ez nem jó. Nincs védett tab. Kínából noname-et ne, mert csak ráhazudják a víz és porállóságot (és még egyéb mást is simán)
Ha mégis ez kell akkor valamelyik Samu tab legyen, azok általában kicsit jobb fényerővel bírnak, és vegyél hozzá valami vízálló bag-et kínából.De a titkos tipp a félipari Samsung Galaxy tab Active 3, ami egy jó kompromisszum a normál és a full ipari gépek között, és 200 alatt már megvan.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #77091 üzenetére
ja, ez pontosan így van. a tenyér ugyanolyan kapacitív elven működik, mint a bumszli végű stylus. így nem lehet letiltani egyiket-másikat. csak az aktív tollas bevitelű eszközöknél lehet kikapcsolni a kéz érintést (persze ha a gyártó lehetővé tesz ilyet).
(#77089) HF77
elég régi, már 5 éves gép, Android 4.2 a legfrissebb rá. Azért egy Android 4.4 alá nem érdemes ma menni olcsó használt gép esetén sem, de inkább Android 5 felett legyél.
1 GB ram és 4 magos soc azért elég sima HD filmek nézegetésére, egyszerű netezésre (egy-két fülön), de a lapváltások, taskváltások között azért lesz újrtatöltési idő. -
Bli92
tag
válasz
t72killer #77075 üzenetére
Köszönöm! Akkor úgy fest kompromisszumokat kell majd kötnöm.
Kézírásnál a sima, nem csatlakoztatott (de "hegyes") ceruzák mennyire válnak be? Ott gondolom egyik nagy probléma (legalábbis amit iPad-nél tapasztaltam) hogy ha a kezem a kijelzőn van azt is érzékeli.Lenovo tabletnél láttam ilyesmit, talán a thinkpad 10-nél, hogy tenyér érzékelés letiltása. Létezik ilyen? Ez hogy működhet?
-
Papcsi98
csendes tag
válasz
t72killer #77084 üzenetére
Android autót én még nem láttam ,ami wifin csatlakozna (de ez nem jelenti azt, h nem lehetséges)ill. kamera már be van szerelve autóba és az wifin csatlakozik a mostani tabletemhez. De ha nincs más akkor veszek egy nexus 7-et, mivel úgy néztem abban van vezeték nélküli töltés, és úgy megoldható lenne,csak nem tudom mennyire érné meg, ma egy ilyen tabletet venni, mivel nem igen találtam olyan új tabletet amibe lenne.
-
Papcsi98
csendes tag
válasz
t72killer #77082 üzenetére
Hmm windows-os gép nem hiszem hogy szóba jöhet ,max dual boot. Igazából autómba szeretnék beépíteni fejegység helyett egy tabletet ,így csak android jöhet szóba ,android autó miatt, folyamatos töltés azért kellene mivel műszerfal alá tenném be a tabletet és nem akarom mindig ki be szerelgetni
illetve csak akkor tölteném mikor megy az autó. Pluszba az USB pedig azért kéne hogy összekössem a telefonommal.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #77063 üzenetére
Otthonra nem kell egyik sem
(#77065) Zolás
Lenovo tab4 8
Huawei mediapad T3 8(#77064) Winner_hun
Huawei Mediapad M3 8 Lite
Samsung SM-T580 (ugyan ez regebbi, kevesebb a ram, viszont 10-es fullHD, nagyon jo kijelzovel, nagy fenyerovel - mesenezeshez memoriakartyarol nem indokolja az ennel erosebb hardvert, viszont a jo kepernyo muszaj...) -
válasz
t72killer #77024 üzenetére
Valszleg a "fejlettebb"(?) T590/595 is csak ezt a gagyi 7870-es SoC-t kapja meg - bár a speckókhoz nem írták, a fejlettebb SoC-k nem ragadtak le a 4.2-es bluetooth-nál (és ez fix, az fcc vizsgán már túl van a modell). szval egyáltalán nem bánom hogy 2016-os Tab A-t vettem végtelen várakozás helyett - ami ugyan "gagyi", de legalább olcsó, és nem bánom ha 2év múlva kukázom egy 6GB-os ütősebb tablet kedvéért.
-
válasz
t72killer #77033 üzenetére
Szerintem tabletnél sem bántja, csak az a gond, hogy töltés közben melegszik az akku töltésvezérlő áramköre, ami miatt melegszik az akku. E mellett ha intenzíven használod a tabot, maga az egész SoC (alaplap) melegedni fog, amitől még jobban melegszik az akku. Az akkunak meg a meleg az ellensége, így ha hosszú életűt akarsz, nem ajánlom, hogy töltés közben terheld. Egyébként nem csak az akkunak rossz, hanem az alaplapnak is, mert az is extrán fog melegedni az akkutöltés miatt. A lányom így vágta gajra az LG G Tab 8.3-amat, amire már nem volt garancia, és annyiba került volna az alaplapcsere, mint egy mostani, középkategóriás tablet ára.
Amúgy a fentiek vonatkoznak a telefonokra is. Az akku vezérlőelektronikája és a SoC által generált hő összeadódik, így némelyik telefon akár fel is forrósodhat ilyenkor. Ez se az akkunak, se az elektronikának nem tesz jót.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #77020 üzenetére
A chrome nagy memoriafogyaszto. A 10 tab az mar nem atlagos felhasznalas, siman lehet hogy kifogy alola a memoria. Baj nincs, csak tabvaltaskor ujra kell tolteni, ami kicsi idobe kerul. Ha nem letfontossagu a smooth mukodes, akkor nem fog idegesiteni, es nem fog zavarni sem.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #77011 üzenetére
Hogy erted? A vizallo tokoknal (amiket en lattam) meg van adva egy max meret ami belefer. Szoval ezt kell nezni.
Ugyanakkor nem voltak jo tapasztalataim. A tok nagy resze fekete muanyagbol volt, es elol volt egy atlatszo ablak. De persze mivel univerzalis volt, kicsit nagyobb volt mint a tab. A tab sose pont oda kerult, ahol az ablak volt. Persze a celnak megfelelt, de olyan takolmanyi hatasa van. Amugy a nedvesseget jol kizarta. Vizbe nem vittem, arra kellett hogy esoben lehessen kint hasznalni munka kozben.
De nem nagyon hasznaljuk, mert inkabb nem dolgozunk esoben kint
Most tervezem beszerezni inkabb egy ipari tabletet, aminek ezek a dolgok eleve adottak. Igaz, lesz vagy 250k, de ez van... -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #77006 üzenetére
a ram sokat számít, talán a legjobban minden más közül.
emellett, ha hivatalos magyar forgalmazóknál nézem (normális 2 éves gyári garanciával), akkor nincs akkora különbség az árban. mondjuk 71 az euronicsban, épp akcióban, ami alatta van, onnan én nem szívesen vásárolnék, és a gari sem biztos hogy 2 év gyári. Huawei 80-85 de csipkedni kell magunkat a vétellel, mert fogynak az értelmesebb boltok (edigital, mediamarkt már nincs is az árukeresőn ennél a tabnál, csak a 4G verzió)ennek fényében döntsön az ember okosan.
-
-
-
-
Jimy83
aktív tag
válasz
t72killer #76922 üzenetére
Hali nekem pont ez a 3 gb - os verzio van.
Ugy fel eve erdeklodtem
itt a topikba hogy jatekokhoz lenne-e erosebb tab.
Akkor az S3 kerult szoba, nemtudom azota valtozott-e a helyzet?
A kerdezonek: fimre tokeletes, jatekra: en l2 ot tolom rajt, oda azert keves a tab, medium beallitast bir kisebb lasulasokkal.
Mas jatekokkal nem volt gondom.
Zenere is jo, jol szolnak a hangfalai, aksija jol birja. -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #76899 üzenetére
az 512 mb ramot a Szókereső játékhoz értettem, nem az egész rendszerre
Samu P580/P585: ugyanazt az S-Pen tollat támogatja, mint a Tab S3, és némelyik Samu Note. Gondolom ugyanannyira használható. De figyelem! nem összekeverendő a T580/T585 és a P580/P585.
itthon ami kapható, az a T széria. ott nincs toll. és nem megoldás S-Pent hozzá venni, mert nincs meg az érzékelő a tabban. -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #76865 üzenetére
furcsa nekem a kültéri akksiidő kifejezést olvasnom. az akksinak semmi köze ahhoz, hogy kültéren vagy beltérben használom. ahhoz van köze, hogy milyen fényerőn használom a tabot, mert nyilván kültéren a napfény miatt erősebb fényerővel kell használnom, hogy lássam is. de ez nem feltétlenül jelenti azt hogy beltérben nem használhatom max fényerőn pl.
szóval inkább az "üzemidő max fényerőn" kifejezés írná le lepolkorrektebbül a kültéri akksiidő szóhasználatot. -
Dimaj
aktív tag
válasz
t72killer #76865 üzenetére
A Tab A nál minden necces és kompromisszumos 2018 ban, ne legyél ennyire elfogult vele, mert azt tudod csak megvenni. Viszont annyi pénzért lehet jó vétel , de inkább huaweit vennék .. Már a TAB S2 tabom alatt is rezgett a léc funkciói ellátása tekintetében ,pedig az egy 2eves csúcs volt.. volt...
-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
t72killer #76814 üzenetére
Van 7", 8" és 10" tabletem is és egy Kindle Paperwhite-om (6") is, én nem érzem azt, hogy macerásabb lenne, sőt.
A nyugdíjas előbb egy Media Marktban azért nézegesse meg, hogy mekkorka deszkát szeretne cipelni magával. Egy kompakt pékfényező 200 gramm, míg egy 10" tablet fél kiló, ami már majdnem egy DSLR súlya kitobival, csak azt meg is lehet fogni és nyakpántja is van. -
bigsee
addikt
válasz
t72killer #76732 üzenetére
Teljesítmény: amikor beizzítottam a Pro-t, akkor azt mondtam, ez igen, ennek kellene lennie az alapnak. Ne röccenjen, mert az idegesít (like Samsung Touchwiz), de például magas fps nem kell, multitask se nagyon - vagy minimális mértékben -, akksiidő sem fontos (naponta mindig konnektor közelben vagyok, nem gáz), a kijelző minőség érdekes kérdés, nem szeretem, ha "tűéles", nem tesz jót a szememnek, de zavarna, ha nagyon gagyi lenne. Meg kellene néznem élőben az M5-t, mit mutat a képe...
cidalain: igen, nem akarok régebbit venni, mert akkor elég lenne visszaszereznem a Tab S 10.5-t.
Köszi, körbenézek!
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #76723 üzenetére
Akkor a szamozas szerint ez az SM-T580 ill 585 utodja lesz (a 0 vegu a wifi only, az 5 vegu a 4G)
Ebbol kiindulva jobb lesz mint az 580, ami 10" fullHD, 2 GB, 8 mag.
3 GB ram illene bele, a Huawei M3 10 Lite ellenfelnek gondolom, kicsit erosebb soc-cal valahol 100 koruli aron. Nem hinnem hogy az M5-re valaszolnak, az A szeria megiscsak egy felso kozep a Samunal, es nem csucs.Mondjuk csinalhatna valaki mar egy jo 7-est.
-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
t72killer #76350 üzenetére
Nem. Tabletekre nem igazán fejlesztenek.
Itt olvasgass:
https://forum.xda-developers.com/general/general/teclast-master-t10-thread-t3722138 -
anadroid
senior tag
válasz
t72killer #76331 üzenetére
Gearbesten Teclast Master T10 Tablet PC Fingerprint Sensor
$204.99+$1.25 Priority Line.
-
bl4ze
veterán
-
yoogie
aktív tag
válasz
t72killer #76296 üzenetére
Bár valamivel erősebb mint az Exynos 5433.
Úgy látom akkor nem marad túl sok alternatíva, a Tab S3 meg nagyságrendekkel drágább.
Gondolom azért csak csiszolnak valamit azon is, ha tényleg igazak az állítások. Érdekes egyébként, hogy amennyire fejlődnek mobil fronton olyannyira nem táblák szintjén.
-
yoogie
aktív tag
válasz
t72killer #76291 üzenetére
Igazából nem hiszem, hogy kellhet a natív x86-os környezet, sőt maximálisan csak olvasásra kell Word és Excel fájloknál, szerkesztésre nem igen. Nézegettem a Huawei-t, de akinek lesz ismerősöm sokallja a 150k-t, mert ahogy néztem az LTE képes M5-ös 150k alatt nem úszható meg. Esetleg valami alternatíva Android vonalon ami 130k-ig belefér?
-
törölt tag
válasz
t72killer #76250 üzenetére
Linux
Még most sem írnak rá! Nekem sok éve az van. Sem vírusirtó, sem tűzfal, sem vírus!! Ennyi! Amúgy mindent tud, amit kell, és még sokkal kezelhetőbb, mint a Windows, És tőbb, mint 30 ezer progi ingyenes.
No persze ebben a tolvaj világban tök mindegy....(de én már voltam bíróságon ezért, és így döntöttem) -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #76184 üzenetére
a mi házunk vízálló. hozd ide az M5-ösödet, vigyázok rá
régebben volt dolgom LogiLink vízálló tablet tokokkal, ami elég jó volt (mondjuk búvárkodáshoz nem használtam, de az eső nem ártott neki használat közben) ez olyan volt, hogy egy átlátszó műanyag tasak, abba kellett tenni a tabletet, a tetején volt összezáró csík, majd még azt le kellett hajtogatni vagy 2-3x aztán patenttel bekapcsolni. hátrány volt hogy a műanyag tasak csillogott a napon, illetve ennek használatával nem tudsz madzagot/töltőt bedugni a tabletbe -
Bdanyy
addikt
válasz
t72killer #76168 üzenetére
Pont egy ilyenről kéne leszednem a gyari meglepetéseket
Pl /system/app/AdupsFota/AdupsFota.apk az eset szerint Hiddad.EN
A malwarebytes pedig ezeket találta:
FotaProvider: PUP.Riskware.Autoins.Fota
Wireless Update: Trojan.Downloader.Fota.e
UpgradeSys: PUP.Riskware.Autoins.Fota -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest