- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Somatom #85002 üzenetére
Ilyesmiket nézek, valami vízálló cucc kellene. Ez még nem dimensity persze.
-
-
-
-
válasz
cidalain #84988 üzenetére
Manapság azért ez nem olyan óriási probléma, ki lehet rakni SD-kártyára mind a here mind a gugli térképeit - ott meg a csillagos ég a határ. Viszont guglinál tényleg kényelmetlen a letöltősdi - az s7edge-em, ami nem egy gyenge teló, nem szereti a túl nagy blokkokat, múltkorában fél UK-t egy kijelöléssel mentettem: be is krepált pont amikor szükség lett volna rá.
#84989-90: teljesen jogos érv mind2
A gugliban ugyan be lehet adni több célpontot (szerencsételen here még ezt se tudja), de rendezés nuku.
-
-
válasz
Somatom #84981 üzenetére
Alapból igen, advanced júzerek próbálkozhatnak ezzel.
-
-
válasz
F.B.I. #84976 üzenetére
A tokokban nem túlságosan bízom, de még gondolkodok rajta 1 sort. a kínai vízállónak beállított tabokról próbálok amazonos visszajelzéseket keresni, egyelőre nem sok sikerrel - jó lenne valami, ami alapból bírja a vizet, nem kell rá tok. Telóval is úgy voltam, hogy nem baj, ha nem törésálló, arra millió tokféle van, de a vizet bírja.
-
válasz
cidalain #84974 üzenetére
Vízálló telefont egyébként tudnak csinálni a kínaiak, elképzelhetőnek tartom, hogy tabletet is. Nagyon komoly izomerő nem kell de azért a 8xa53-as magkészlet kevés ram-mal már sovány lenne.
-
-
Vízálló, kültéri tabletet keresek, az alin kívül nemigen találtam - esetleg használ vagy látott már valaki pl ilyet?
szempontok: vízállóság, napfénynél is jól olvasható kijelző, jó akksiidő, vállalható hardver (4GB RAM, vmi nem túl gáz SoC, ami erősebb a 2016-os samu Tab A-mnál) -
galaxy tab a6 (32gb, lte verzíó) wifi+chrome-os szörfözés, 100%->25% akksi.
-
-
-
-
-
-
válasz
Papcsi98 #77081 üzenetére
windowsos hibrid gép lesz az, amit keresel, azok tudnak ilyesmit. Tabletben esélytelen.
Egyébként ha nem túl nagy mennyiségű adatkezelésről van szó, akkor microSD és/vagy wifi-s kapcsolat, közben meg mehet a töltés.Amúgy miért annyira fontos az állandó töltés? Ha egy jó akksiidejű tabot veszel, pl samu Tab A-t, akkor elég valószínűtlen, hogy 2napos ciklusnál sűrűbben kellene tölteni.
-
Nincs ilyen, és nem is lesz 3 hónapon belül. Leginkább:
"Jegyzetelés (kézírással)" vs "50k +/-10k" a probléma. A cerkát használó tabletek pontosan a cerka (és a hozzá tartozó szenzor) miatt úgy 20-30k-val drágábban indulnak a cerka nélküli megfelelőjüknél.
"6+ óra képernyőidő" - ez a feltétel ugye kilövi a használt, öregedő akksival dolgozó korábbi modelleket.
Komoly képernyőidőt amúgy kb csak a Samsungtól kapsz értelmezhető fényerő mellett, ez eléggé behatárolja a lehetőségeket. Amit kb neked találtak ki, az a Tab A S-Pen verziója (P585/580) 3GB RAM-mal, de az alsóhangon 300EUR/90kFt környékén kezdődik, és az LTE (P585) változatot nem is árulják Európában. 3 hónapon belül lesznek új Samsung tabletek, de hóttziher, hogy 80k alatt nem lesz ceruzás verzió. A mostanában kihozott chinatabok is csak akcióban olcsóbbak cerka nélkül.
-
-
-
-
használt már vki képernyősötétítő appot? a tab A-ban bőven van tartalék, este feleennyit is fogyaszthatna a képernyő.
-
válasz
t72killer #77024 üzenetére
Valszleg a "fejlettebb"(?) T590/595 is csak ezt a gagyi 7870-es SoC-t kapja meg - bár a speckókhoz nem írták, a fejlettebb SoC-k nem ragadtak le a 4.2-es bluetooth-nál (és ez fix, az fcc vizsgán már túl van a modell). szval egyáltalán nem bánom hogy 2016-os Tab A-t vettem végtelen várakozás helyett - ami ugyan "gagyi", de legalább olcsó, és nem bánom ha 2év múlva kukázom egy 6GB-os ütősebb tablet kedvéért.
-
-
Tökéletes vétel nincs a piacon
. A szoftver még a bajom a kínai tabletekkel, itt nem teheted meg, hogy "felhúzol rá egy tiszta windózt", mint pc-n -> én leginkább emiatt kerültem ki ezt a triót (ok, a xiaomi már civilizáltabb, viszont nekem lte kell és abban csak herélt lte van, ráadásul 8"-os, amikor 10est kerestem).
Ha nem sürgős, akkor megvárhatod a samu őszi tabletjeit, én inkább vennék alsókategóriás samut rendes supporttal+később közösségi ROM-okkal, mint akármilyen kínait.
-
A Chuwi Hi9 Air-ről már írtam - két baja van: gyenge az LTE jel és sötét (200nit) a kijelző. A Teclast T10 ugyebár nem tud LTE-t+az itt nyilatkozó kollégák szerint nagyon béna a szoftvertámogatás, a Mi Pad 4 LTE verziója pedig nem tudja a legfontosabb B20 csatornát (és egyébként nemigen vannak még róla tesztek).
Ja +tisztázni kellene, hogy milyen méretet szeretnél? (mi pad: 8", T10: 10")
Én múlthétig rágódtam, végül vettem egy akciós samu Tab A 10.1-et. Igaz, hogy csak 2GB RAM, öregedő SoC - de a gyakorlati dolgok terén (fényerő, akksiidő, wifi/LTE minőség, szoftver) ott van a szeren.
-
-
Mondjuk a Tab A se mostani gyerek, a vele azonos generációs S7edge telefonom masszívan melegszik, ha terhelés alatt töltöm. Nagyobb eszköz+nagyobb akksi lévén elvárna az ember valamiféle akksikímélő "vezetékes" módot - ha már az egyel nagyobb kategória laptopoknál ez megvan.
-
Technikai kérdés: az akksinak jó, ha intenzív használat közben töltőn van a tablet? (Samu Tab A) Laptopoknál ugyebár ilyenkor nem bántja az akksit a gép, tabletnél nem tudom, kihagyja-e az akksit az áramkörből, vagy extrán fűti.
-
A Tab "advanced2"-be ugyanazt az Exynos 7870-et teszik, mint ami a két és fél éves Tab A-ba, nem sietik el a fejlesztést...
-
-
Ma megérkezett a Tab A 10.1, sikerült akciósan kifogni egy 32GB-os példányt kicsivel 200EUR alatt(!). Hátulütője, hogy fehér, de valamit valamiért
. Tudom, "jön a Tab A2" - de az hóttziher, hogy drágább lesz, illetve nem érek rá Novemberig, amikor tényleg kapható lesz - ha lesz...
Első nekifutásra nagyjából tudja a dolgát, holnap feltolok rá egy 4k videómintát, le tudja-e játszani. A mindennapi feladatok (10 chrome tab, gmail, guglimap egyszerre) nem akasztják ki, de ha ezek fölé megnyitok még valami komolyabbat, pl topografikus térképprogit, az már tud akadozni. RAM-ból marad egy kicsi, de ha minden fut, a chrome mintha elkezdene újratöltögetni (=kifogyott a RAM a tabok alól).
Valóban nem egy forma 1-es darab, de olcsó volt és több órányi pötyörészés után is csak 30%-nyit merült egyelőre. Jövőhéten nézek egy komolyabb akksiidőt (nem vállalok teljes merítést, de egy fix feladat 30% körüli merítéssel már kb felhomályosítja az embert akksiügyben).
-
-
Valaki használ vízálló tokot? Vajon mekkorával kell nagyobbat venni, hogy a törésálló tokkal együtt is beférjen pl egy Tab A 10.1?
-
válasz
Mr.Manus #77009 üzenetére
Igen, ebből a tesztből van, a Tab A 25%-al fényesebb. Én is annyira vagyok határozott most, mint a tyúk, ami először lát életében kétfejű macskát: kéne a 2gigánál több RAM, de egyúttal kell a Tab A szuper üzemideje, kültéri olvashatósága bónuszképp ára is. A samu elmehet a retkes {@.#be, hogy a 3GB RAM mal szerelt, LTE-s variánst (P585) nem árulja
-
válasz
cidalain #77007 üzenetére
jogos, én a németeknél a bolti akciókat nézegetem épp, jelen pillanatban 2év garival ~200EUR-ért kapnám meg a tabot, M3 lite-ot 260EUR alatt nem láttam. Ezentúl a gyakorlati "értékek" közül akksiidőben a Tab A lényegesen jobban virít, igaz, ez nem a fogyasztásának, hanem a nagyobb akksijának köszönhető. A huawei-nél viszont a kültéri olvashatóság nagy mínusz:
-
válasz
cidalain #77004 üzenetére
Játsszam kicsit az ördög ügyvédjét: ebben a pillanatban kb 80EUR-val/25%-al olcsóbban kapnék Tab A 10.1 32GB LTE verziót, mint M3 lite-ot. Előbbi is meg fogja kapni idén az Oreo-t, különben szekérderéknyi közösségi ROM van és lesz rá, beleértve a Lineage OS-t, ami a huawei cuccokról annyira nem mondható el.
Hardveresen mindkettőben 8db Cortex-A53 mag van, a "régi" Tab A-ba fejlettebb, 14nm-es gyártástechnológiával gyártják az Exynos 7870-eseket (=energiamegtakarítás), a grafika (Adreno 505 vs T830 MP2) nagyjából ugyanannyit tud. A samsung egyetlen igazi hátránya a 2GB RAM.
-
Június havi Garbagebest lista:
– Chuwi Hi9 Air
– Chuwi Hi9
– Teclast T10
– Teclast P10
– Teclast 98 4G
– Teclast T8
– Teclast P80 Pro
– Alldocube X9
– Alldocube X1A Hi9 air-ről már írtam, a tesztvideó nem vett le a lábamról...
-
válasz
®abstract® #76978 üzenetére
Reméljük
+az ír samu oldalon továbbra is kint van Tab A utód support site-ja, gondolták megjelenésig már minek bevenni ha egyszer publikus lett
-
-
Az pontosabban LTE ÉS GPS nélküli változat
-
-
-
válasz
pataslogeza #76970 üzenetére
Az, amire utaltam már elment, de igen, sztem várd ki az idei tableteket, ha tudod.
-
válasz
cidalain #76956 üzenetére
Nem a 10méterrel van bajom, hanem amikor utazáskor a szálláson a net 3 falon keresztül érkezik. Ha az egyik eszköz fog netet és képes akár 1-200kB/s-el böngészni/emailezni, akkor azt fogom venni ahelyett, amelyik nem látja/folyton elveszti a hálót. Nem mellesleg, a helymeghatározási képességeket se tolták túl:
#76958: Hardveraprót nézted? Multkorában volt 120kFt-ért 2év garis... Mondjuk mivel működő tabletet cserélnétek, és látom, hogy nagyon komolyak az igények: elvileg szeptember elején jön a Tab S4, ami ha nem is veszitek meg, de 100%, hogy a piacon lévő összes erősebb tablet árát lejjebb fogja nyomni. SzVSz, ha eddig elvoltatok a T520-on, akkor nem azon a 2-3 hónapon fog múlni...
#76959: a Huawei-t bármelyik samsung elpitscházza akksis üzemidőben a SAMOLED miatt, pláne magasabb fényerőkön. Notebookcheck-es teszteket kell nézegetni, ott becsületesen kimérték, nem csak rávágták, hogy "6-8 óráig ment a tablet".
Ja még1 ö5let: hétfőn jön a Mi Pad 4, érdekes lehet, nem lepődnék meg, ha anyaghasználatban és általános minőségben elpitscházná az M5-öket.
-
-
válasz
cidalain #76952 üzenetére
+#76953: a kolléga feltétele volt a stabil erős wifi is, a notebookcheck-es teszt szerint ez necces.
Garis S3-at már láttam a hardveraprón 120k körül.
-
válasz
pataslogeza #76950 üzenetére
Kemény dió, Tab s3-ra gondoltam, de az meg nem ideális mozizásra a 4:3-as képarányával. A többi szempontnak kiválóan megfelel. Ha nem túl sürgős, megvárhatjátok ősszel a Tab A2-t, az gondolom olcsóbb lesz az s3-nál és ideális 16:10 körüli képátlóval jön. (a tab s4-is majd, csak az jóval borsosabb áron)
-
-
válasz
CactuS #76946 üzenetére
Attól tartok drága lesz, az előd mi pad 3 most 314€ gearbesten
-
válasz
CactuS #76940 üzenetére
Kicsit kapcsolódik, úgyhogy válaszként írom - bár tartok tőle, drágább lesz: Snapdragon 660-nal, 8"-os kijelzővel és 6Ah-s akksival jön a xiaomi mi Pad 4 jövő hétfőn
.
Ha emlékeim nem csalnak, ez a SD660 egy szinten van a SD820-al, ami a Tab S3-ban van, de újabb gyártástechnológiával készül, azaz kevesebbet eszik.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #76936 üzenetére
-
válasz
Jimy83 #76933 üzenetére
Nekem hosszabb távon kell a cerka, úgyhogy előbb-utóbb a samsungnál fogok kikötni, még ha menetközben lesz is egy áthidalómegoldás.
#76934: az xda-n nem találtam és sem az unofficial sem az official listában nincs - persze idő szokott lenni, míg egy tabletre megcsinálják, hivatalosból asszem Tab S2-ig van. De ez nem is akkora baj, mert az első 1-2évben jó a gyári support, utána kell ügyeskedni.
-
-
-
-
-
válasz
z123456789 #76921 üzenetére
Itt egy tesztcsokor, elájulva azért nincsenek tőle, de kifejezetten rosszat se írnak róla. Baromi nagy akksija van
-
Jogos, látom hogy nulla verseny, egyedüli pacák a piacon - így aztán annyit kér, amennyit nem szégyell.
Mindenesetre gyászos a pen-es felhozatal, egyelőre ez a helyzet:
Samu P585 (aka Tab A 10.1 LTE, 3GB) - ez lenne a favorit az ára miatt is: nincs, usa-ba kéne repülni érte
Zenpad Z500M/KL/stb - akksiideje a pincében, nem olcsó, ráadásul külön venni kell hozzá a cerkát
Mediapad M5 10 PRO - szintén USA-ba repülős, német használtpiacon 450EUR körül találtam példányt/drága
Tab S3 - használtan garival 380EUR környékén tudom beszerezni (magyar Hardveraprón is látok ennyiért).
LTE-s iPad-ek: a bőséges kínálat miatt már ugyan 300EUR körül akad, viszont meg kell hozzá venni a pencilt közel egy százasért - kb azonos ár az s3-al, viszont nincs microSD bővítés+iOS-re is át.Ahogy nézem, az egyetlen értelmes választás, amit meg is lehet kapni értelmes pénzért, az a használt de garis Tab S3 - ha ragaszkodom a ceruzához. Ami nem tetszik benne, az a képaránya és az, hogy a samsung kigyilkolta az adoptable storage-lehetőséget, azaz meg van lőve az ember a piac 99.9%-át alkotó 32GB-os modellel
Ha versenyképes áron adnák az M5 PRO-t, lehet benyelném a gyengébb akksiidejét a jobb kijelzőméret és a nagyobb tárhely miatt, de ne vicceljenek már, hogy egy kínaikacat drágább a samsung később használtan ténylegesen eladható csúcstabletjénél...
-
Sorry a flood-ért (nem tehetek róla, hogy ilyen kihalt a topik...), de azt valaki el tudja nekem magyarázni, hogy a 449$-os Mediapad M5 PRO-ból hogy a rákba lesz 632GBP(!
)?! Értemén, hogy 20% áfa meg szállítás, de ez konkrétan a duplája a jenki árnak.
-
dupla
-
Az S4 megkapja a Tab A akksiját (hurrá...), viszont a Tab A2-ről semmi hír.
Szempont lett a stylus, úgyhogy továbbra is meg vagyok lőve a tabletválasztással
. A samu p585-öt €urópában nem árulják, az s3-nak rossz a képaránya (és kicsi az akksija+drága), az Mediapad M5 pro-t se kapni sehol.
Ezeken és az ipad pro-n kívül támogat valamelyik tablet ceruzát?
-
A 3GB-os Galaxy Tab A LTE (SM-P585) árusításáért kötél jár, hogy sehol se találok egy példányt se €urópában
? Még a mindentlátó geizhals se ismeri.
-
-
-
-
válasz
cidalain #76897 üzenetére
"ami 512 megás tabon is vígan elfut"
Firmware kérdése a dolog, az sgs2-m firmware-ét jól elbaxta a samsung, annak ugye 1GB RAM-ja van. Megtartottam másodtelónak, de ha 2db tab meg van nyitva, akkor szenved, ami krónikus memóriahiányra utal. Nejem Moto G2-je szintén 1GB RAM-mal röccenésmentesen dolgozik.
#76898: apropó toll: az olcsó Tab A P585 vajon mennyire megfelelő erre a célra
? Profibb egy drága gép (s3, ipad) írásfelismerése?
-
Persze, én is magamból indulok ki
, látva a tabletpiac esetlenségét (az x hónap MÚLVA kijövő "csúcs"tablet a tavalyi telók SoC-jét kapja, és 700EUR-t kérnek érte), én ezt a stratégiát fogom követni, a szükséges minimumot veszem, mire megzakkan, csak kijön már valami értelmes vas. Ehhez persze a lehető legszűkebb büdzsé kell, akkor is, ha az ember elvben megvehetné a 4x-es árút is.
-
A kolléga lightos használatra keres, azért ehhez nem kell csúcstablet. Viszont ezesetben inkább egy még szűkebb, 50k körüli keretet és egy még garis Tab A-t javasolnék: elviszi az igényelt dolgokat, a mozizáshoz ideális 16:10-es szép kijelzője és szuper akksiideje van. És ha 1-2éven belül gyengének bizonyul, különösebb lelkiismeretfurdalás és hosszas vásárlókeresés nélkül lehet nagy ívben a kukába hajítani komolyabb anyagi veszteség nélkül.
Persze ez attól is függ, mennyire lightos az a játék/igénybevétel.
-
-
válasz
oimuka #76882 üzenetére
Dunsztom sincs, youtube videókra keress rá...
-
válasz
oimuka #76880 üzenetére
6év használat után érthető, hogy megzakkan az akksi. Ha magad szereled, 30$ az akksi szerszámokkal, szervizben gondolom ennek 3x-osa vagy több.
-
-
-
Gyors kérdés: 12" körüli droid tabletet gyárt ma valaki
?
-
-
válasz
cidalain #76868 üzenetére
Valóban, nem találtam rá jobb kifejezést. Beltérben én minimum közeli fényerőn használom az akksis cuccaimat (telefon, laptop), kint viszont muszáj felhúzni. Jobb kijelzőknél elmegy a 60% körüli érték, de régen pl az sgs2-mnél maxra kellett húzni. És mivel nem tolok krájzisz 56-ot az eszközökön, nálam a kijelző a legnagyobb akksipusztító, tehát a leghatékonyabb kijelzőtechnológiát keresem.
A "max fényerős üzemidő" nem fedi le 100%-ban a problematikát, mert egy 520nit-es samut elég 70%-ra állítanod, hogy ugyanolyan láthatóságot érj el, mint a Huawei M5-öt maxra tépve (380nit).
Sajnos nagyon kevés a korrekt tablet-teszt, normális fogyasztás/akksiidő-méréseket a notebookcheck-en kívül még nem is láttam.
-
Nekem az a lényeg, hogy a backcountry navigator, oziexplorer, chrome, email, vlc-player fussanak, jó hosszú akksiidővel. Ja, és az LTE alapkövetelmény. Játszani se telefonon se tableten nem játszok.
Viszonylag új elvárás a friss szoftver, de úgy néz ki, hogy Oreo-t még kapni fog a Tab A, biztonsági frissítéseket meg még azután is potyogtathatnak, azaz 2020-ig simán kihúzhatja. Ha majd akkor csúcstabletre lesz szükségem, olyat veszek, ami az idén érkező s4-et 3x körbehugyozza, addig se aggódom, hogy egy 600EUR-s drágaságot lopnak el/török össze/stb...
-
válasz
Game-over #76863 üzenetére
A Tab A-nál sztem egyedül a RAM mennyisége a necces. Ha a jövőben tovább hízik a net és az appok RAM-igénye (nálam a legnagyobb ram-zabáló a chrome...), akkor a 2GB-ból tényleg gond lehet. (ugyanez a kétségem az ipadekkel szemben is) A lassabb SoC max annyit jelent, hogy nem tolja az ember a legújabb játékokat - amit nem feltételezek olyasvalakiről, aki többéves közepes szintű tabletek közt keresgél.
A Tab A 10.1 (2016, T585)-t nálam eddig ezekben nem verte semmi értelmes alternatíva:
1. Kültéri akksiidő: 7 órát mértek a notebookcheck-es srácok a max, 500nites fényerőn(!)
2. Nincs semmilyen bagatel problémája (lásd: gyengusz wifi a mediapad m5-nél)
3. Kiváló közösségi szoftvertámogatás, ha majd a samu befejezte a supportot (egyelőre Oreo jönni fog rá)
4. Ár: 150EUR-ért kapnék másfél év garival alig használt LTE-képes példányt. Még ha gariidő lejárta után 0centért kukába is dobom, 1év alatt többet amortizálódik egy csúcstablet ...Ebben az árkategóriában (200EUR alatt) LTE-s tablet újonnan még kínából sincs tudtommal - arról nem is beszélve, hogy spyware-ekkel kitömött, széthullós, gagyi terméket nem veszünk.
-
válasz
cidalain #76859 üzenetére
Attól függ, mi a fontos az embernek. Kültéri üzemidőben még mindíg jobb a Tab A, viszont igaz, a mediapad-ban 3GB ram van.
A szoftvertámogatás kérdéses még, a samu ebben tudtommal jobb, viszont a Tab A kifut idén, úgyhogy előbb-utóbb csak a közösségi támogatásra lehet hagyatkozni (ami tény, nem rossz a samu cuccokra, ld LineageOS) -
Befutott egy alighasznált Tab A ajánlat, aminek olcsósága miatt nehéz ellenállnom. Oreo alatt jelenleg a 2GB RAM mennyire katasztrófa? A 16GB háttértár nem lenne baj, csak pár appot használnék, a médiaanyag meg mehet microSD-re.
-
válasz
troland26 #76839 üzenetére
Ha nem sürgős, a Tab A2 XI-t még megvárhatod, én mindenképp megvárom.
-
válasz
troland26 #76839 üzenetére
Ez már meg fogja kapni az Oreo-update-et
Itt van róla egy alapos teszt.
Nem tudom, mennyire fontos a fényes kijelző, ha igen, akkor beletennék még egy kis mozgótőkét és inkább egy samu Tab A-t vennék (arra is jön Oreo idén)
-
válasz
troland26 #76836 üzenetére
Nehéz kérdés, ezen rágódom énis. Itt vannak a 2017-18-as modellek, ezek közül válogatnék.
Közben találtam egy újabb kínai érdekességet, Chuwi Hi9 air - két baja van: gyenge az LTE jel és sötét (200nit) a kijelző, úgyhogy fel se került a listámra
.
Úgy látszik, hogy a 10"-os 4G tablet kérdés értelmesen nemigen oldható meg 300€ alatt, ha 3-4GB RAM-ot is akar az ember.
-
-
a tablet és kamerafunkció is igényszint kérdése. Van, aki egy 1.5GB RAM-os chinatab-on elvan, mert max 3 tabon böngészik, whatsapp-ol, e-mailt olvas - nulla összehasonlítási alappal - és kész. Meg vagyok pl én, aki optimalizálatlan (topografikus térképeket használó) naviprogramot használ, 30 tabon böngészik, 4k videókat néz, stb. Kamerából is van, aki kb meg volt elégedve a 15éves kompaktjával, annak már egy gagyibb kínai kamera is használhatónak tűnhet.
-
-
-
-
válasz
nagysandor79 #76805 üzenetére
Ha a samu Tab A utódja valami használható vasat kap (pl Snapdragon 710+4GB), akkor lesz az még annál is kevesebb
-
Az s2 muzeális darab, S3-mal, Tab A-val való összehasonlításokat nézz.
Amúgy a bika SoC-on kívül van egyéb előnye az ipadnek? Nincs microSD olvasó, és a 4:3-as formátumért se kifejezzen rajongok. A kommunikációs képességei (wifi-sebesség) tényleg verik a mezőny nagyrészét, de nem érik el az S3 szintjét. Ezenkívül az S3 SoC-ában megvan a spectre+meltdown sebezhetőség (itt talán az Apple jobban áll), amit tudtommal memóriazabáló patchekkel próbálnak droidon foltozni. Emiatt vagyok amúgy morcos a még ki se jött Tab S4-re, mert abba is a spectre kiderülése előtti procit raktak ráadásul csak 4GB RAM-mal.
Az S3-mal szemben mondjuk nálam a fő visszatartó erő az életkora (kb még egy droid főverziót megkap oszt csókolom) és a 4:3-as képarány. Szval nekem nincs ideális tablet a piacon egyelőre, talán ha a Tab A kap egy jóféle utódot.
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest