- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
MostaPista
tag
Nagyon koszonom mindenkinek az onzetlen segitseget, nemcsak a magam, hanem masok neveben is, jo olvasni ezt a forumot.
Szeretnek en is segiteni mindenkinek anyagi teren is, most van ra lehetosegem, az elmult ket napban otven levelet kaptam "Milliokat nyert, fogja es vigye" es hasonlo cimekkel magyar es angol nyelven vegyesen. Aki szeretne egyet, szivesen odaadom, amig a keszlet tart, csak privatban kerje mindenki.
Jelige: Legyen On is milliomos most es mindorokke, enter.
-
MostaPista
tag
válasz
cidalain #85761 üzenetére
Ha nem te vagy az IT, akkor miért nem az IT mondja meg, hogy mit kell venni.
Ha en lennek az IT, nem kerdeznem, milyen tablet kell.
Valami "garazsceg" volt, megvettek, cloud lett, nemzetkozi, stb. Ket ev kellett, hogy legyen mukodo sw a felvasarlasok miatt, es ugy, hogy a mostani ceg adatait kezelje, a tobbi passz.miért nem fejlesztették bele a figyelést?
lasd az elobbi veget.
Gyanitom, mar az uj tulaj elvarasa, azt akarja, hogy kugli es erdekeltsegei, "social media", kinai kapcsolatok, stb. ne menjen, amikor adatforgalom megy.Egyetlen hasonlo (??) programot tudok, laptopon van wifi kapcsolat figyelo, az szepen monitorozza, hogy kik ferhetnek hozza elvileg a laptophoz, vagy melyekkel van aktiv kapcsolat, de arrol nem tudok, hogy hasonlo lenne tabletre.
Ha csak bizonyos portokon működik az app, akkor az eszközt korlátoznám azokra a portokra (akár egy tűzfallal), így a többit felesleges figyelni, mert nem fog ott menni semmi.
Tabletnel milyen tuzfal van?
Barhol csatlakozik, ahol talal wifi-t, nem? -
MostaPista
tag
válasz
cidalain #85759 üzenetére
Mi az a samu?
Szinkron app nem világos,
Nekem se, de en mar ott elvesztettem a fonalat, hogy minek kovetelik meg a folyamatos online kapcsolatot napi 6-14 oran at, ha az adatok csak percenkent frissulnek, de en nem vagyok IT szagember.
ha az elemző progi elérhető helyekre ment/logol
Annyit tudok, hogy 2-3 portot adnak meg, azokon megy a kommunikacio, es ha megszakad a kapcsolat, akkor a korabban letoltott grafikont lehet nezegetni, de elemzesek nem mindig mukodnek.
Azert kell portfigyelo es webes kommunikaciot figyelo program, hogy ellenorizzek, hogy az o kapcsolatuk mellett volt-e valami mas webes kapcsolat is.
-
MostaPista
tag
Na, mar latni a fenyt az alagut vegen, csak kicsit zajos..
A lenyeg, hogy kezd kiderulni, mire kellene a tablet, eddig ennyit tudtam meg, ezek alapjan mit javasoltok?
Alapfeltetel:
Minel nagyobb meretu es felbontasu kepernyo, minel hosszabb akkuido, minel tobbszor legyen toltheto.
Le kell tiltani, illetve eltavolitani a hazabeszelo programokat, azaz kugli es "social media" elerhetetlen legyen, valamint kell egy folyamatosan monitorozo alkalmazas, ami folyamatosan logfajlba irja a webes kommunikaciot, es figyelmeztetest ad, ha valami valtozast eszlel.Hasznalat:
Egy uzleti elemzo alkalmazas lesz telepitve - meg nem tudni, Android melyik verzioira jo, az biztos, hogy 2019-2020 tajan kezdtek hasznalni, amikor mar nem voltak vele akadasok, lassulasok.
A lenyege az, hogy tobbszoros regisztracio es ellenorzes utan bizonyos portokon keresztul folyamatos webes kommunikaciot vegez nagyvallalati adatbazisokkal, az adatokat idosoros elemzesre hasznalja es legalabb tiz kulonbozo idoleptekben tudja megjeleniteni.
Az adatok legalabb fel percenkent frissulnek meghatarozott idosavban, ha szakadas tortenik, akkor szakaszos ujraszinkronizalas tortenik.
Azert kell nagy felbontas, hogy a pontsorokat lehessen latni.
Eleg 16 kulonbozo szin, annal tobb pontsort vagy vonalat nem fognak megjeleniteni, de fontos, hogy legyen hattervilagitas es eros kontraszt, ne halvanyuljon el a kepernyo pl. napsutes vagy neonvilagitas eseten.Elony, ha van hozza ceruza, vagy mas megoldas, amivel minel pontosabban lehet a grafikon egyes pontjaira rabokni, vagy kivalasztani, azt a reszt kinagyitani, kepkent elmenteni, stb.
Ugyanakkor kell egy kepernyovedo megoldas is, hogy a kepernyo ne karcolodjon semmikeppen.
Valamint kell hozza egy szinkronizalo alkalmazas, amivel legalabb naponta pc-vel lesznek szinkronizalva az adatok, mert statisztikai elemzok is dolgoznak az adatokkal.
(Az meg nem tiszta, hogy mekkora hattertar kell, es mi lesz a korabbi adatokkal - talan kulso tarolora is szukseg lesz, de valoszinuleg nagymertekben tomoritheto az adatsor, a tableten futo app feladasta lesz kikodolni es grafikusan megjeleniteni oket.)Ezek alapjan milyen kutyuket, illetve kulon telepitendo app-okat javasoltok?
elore is koszonom. -
MostaPista
tag
válasz
®abstract® #85700 üzenetére
gyorsan irtam, ugy ertettem, hogy a kuglinak hazabeszelo programokat le lehet-e cserelni, bongeszo, levelezo, stb. megbizhatobbakra.
Az mar egy jo jel, ha pl. a kacsat kizarolagos alapertelmezettre lehet allitani.
-
MostaPista
tag
Tableten eltavolithato a kuglis kereso es lehet helyette operat vagy mas, megbizhatobbat hasznalni?
-
MostaPista
tag
válasz
cidalain #85619 üzenetére
Furcsa, nekem azt mondta a korabbi elektronikai tanarom, hogy az ilyen akkuk azert mennek tonkre gyorsan, mert 20-40%-nal mar felteszik toltesre, es a toltes befejezesekor nem kapcsoljak le azonnal a toltot, igy tultoltest kap.
szerinte a legjobb megoldas majdnem teljesen lemerulni hagyni - ugye, ha teljesen lemerul, elvesznek a beallitasok - es figyelni, hogy mennyi a toltesi ido es amikor teljesne, vagy a kozelebe feltolt, akkor levenni a toltorol. -
-
MostaPista
tag
válasz
cidalain #85455 üzenetére
Minden program rátehető, ami általában egy androidos telefonra.
Ez jo, akkor mar csak egy lista kell, hogy egy pc-s program megvan-e androidra.
kivéve újabb Huawe tabletek esetén, annak Huawei alkalmazásboltja van
Az nem gond, azt kapasbol el kell kerulni.
3-4 év alatt ezek hardveresen és szoftveresen is elavulnak
pech, egy laptopot 10-15 evig nyuztam.
ha a PC-n Excelt használsz
nem, az ingyenes libreoffice-t.
-
MostaPista
tag
válasz
aerosmith #85454 üzenetére
ha nem simes tabletet veszel akkor sehogy se lesz rajta net ha kimész az otthoni wifi hatósugarából.
Ez az, koszonom, a telefonos cegek monopoliuma az atok.
sehonnan se tudni hogy a telepitett progi biztonsagos max onnan hogy a hivatalos playstorebol töltötted le.
Pech, ott is van rendszeresen bocsanatkeres, hogy utolag derult ki, hogy kemprogram volt.
-
MostaPista
tag
válasz
cidalain #85451 üzenetére
Koszonom mindenkinek.
Nekem ugy tunt, a laptop helyett probaltak valamit kitalalni, aminek kisebb a fogyasztasa, igy az akkuja elegendo par napra - kerdes, hogy cserelheto-e, vagy ez is a leggyengebb lancszem, ha az akkunak annyi, vegyel uj tabletet kategoria.
Amiert idegenkedek tole, az a billentyuzet hianya, igy valoban inkabb weboldalak olvasasara es videok nezesere jo (nem jatszok weben, nalam ez nem opcio).
A nagy kerdes tovabbra is az, hogy
1. hogyan lehet tudni, hogy milyen programok telepithetoek ra (ugye, csak az android a kategoria)
2. hogyan lehet tudni, hogy a telepitett program biztonsagos, mert, ugye, nincs tuzfal, nincs ellenorzes, hogy mire es hogyan jon-megy kommunikacio.Elsosorban grafikonok abrazolasara hasznalnam, amiket pc tablazatkezeloben megcsinalok es tableten tudnam nezegetni a rengeteg abrat, grafikont, esetleg mar modositani, beleszerkeszteni, kepkent menteni es hasonlokra.
A webes csatlakozast tovabbra se ertem, lakasban persze ok, ott az internet elofizetes, de ha csak megyek az utcan, akkor hogyan csatlakozik webre, ha nincs benne sim kartya?
-
MostaPista
tag
Mire jo a tablet?
A temaosszefoglaloban sajnos csak muszaki dolgok vannak, engem az erdekelne, hogy
- mire lehet hasznalni?
(olyan, mint egy mobiltelefon azzal a kulonbseggel, hogy telefon nem mukodik rajta, csak webezesre valo?)- mit lehet rajta futtatni?
(erre is ugyanugy telepulnek a "csak toltsd le es kesz" appletek?)- ha telefon (sim kartya) nem mukodik vele, akkor hogyan lehet vele webezni?
(csak ingyenes wifi halozaton?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad 8 32GB gen wifi+ cellular hibátlan
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Jó állapotú Apple iPad 8 32GB GOLD ! 1 Hó Jótállás
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest