- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
snooze
veterán
válasz
cidalain #93173 üzenetére
kétgombos:kikapcsolt állapotban a bekapcsologomb és a hangerö fel gomb egyszerre nyomásával..
teljes resetet..innen szokták..
a bekapcsolt állapotu beállitások állitolag nem töröl mindent..
video is igy mutatja,de semmi..simán bekapcsol csak a tab,nem jön a recovery menü.. -
honlapos5
csendes tag
válasz
cidalain #93163 üzenetére
Koszi a tippeket.
Az Alldocube iPlay 50 Pro specifikacii igen jol mutatnak papiron, de a felhasznaloi velemenyek kozt nagyon sokan kiforrotlansagra panaszkodnak. Pl. lefagyo Launcher, nem elindulo alkalmazasok, tobbszorosen megjeleno alkalmazasikonok, nem mindig fordul a el kepernyo, firmware problemak. Szoval nagyszeru hardwernek tarjak az userek es sajnaljak hogy nem tartozik hozza kiforrott szoftver.Az altalad emlitett 80..100 ezer ft tartomanyban mit ajanlanal? Samsung A seria?
-
-
eshe
tag
válasz
cidalain #93083 üzenetére
Ja csak az a gond hogy ha szétszeded ugrik a gari.Ezek az újfajta cuccok általában ragasztva vannak és melegítőpad nélkül hajszárítóval nyom nélkül lehetetlen szétszedni. Ha nagyon olcsón hozzájutsz egy hibáshoz akkor esetleg el lehet gondolkodni rajta.100 eur azért nem az.Akkor inkább egy Alldocube újonnan.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
cidalain #93030 üzenetére
Pedig a Blackview Tab 18 is elvileg spéci pennel jön, más kérdés, hogy milyen.
https://www.blackview.hk/products/item/tab18
Magnetic S Pen Gen 2
4096-level Pressure Sensitivity
Natural Pen-to-Paper Experience
-
harry
veterán
válasz
cidalain #92804 üzenetére
Koszi! Meg annyi, hogy az amazon listing szerint ez Qualcomm chipes, ami igy meg aztan vegkepp jo vetel lehet... mar ha jol ertem es a 'Qualcomm SDM680' az a 'Qualcomm SM6225 Snapdragon 680', ami a gsmarena szerint benne van.
Kezdek mar elveszni kicsit a millio variansban... Na de mindegy, majd kiderul ha megjon, akarhogy is, jo lesz.
-
-
MacEdm
tag
válasz
cidalain #92776 üzenetére
Igen, azt néztem h többféle lenovo toll létezik. Meg amit adnak az M11-hez abba elem kell.
Samsung galaxy tab s6 lite vagy tab s9 fe-ben gondolkoztam, de azok jóval többe kerülnek.
És megörültem ennek a lenovo tab M11-nek, hogy igaz egy belépő tablet, de adnak hozzá tokot meg tollat és 85k-ért és nem kell 100 ezer fölé menni.Akkor azt mondjátok, hogy ezzel a tablettal nem fogok tudni jegyzetelni rendesen?
-
Reynaldo
junior tag
válasz
cidalain #92679 üzenetére
Világos, bár aki 40-et tud áldozni, az remélhetőleg tud 50-et is, főleg ha utánanéz, és látja, hogy mennyivel időtállóbb, és jóval tovább marad használható tablete a pro-val, memória, gyorsaság, aksi, kijelző,... stb. Mert az azért nem mindegy. Vannak összehasonlító videók, tesztek, leírások.
-
-
Reynaldo
junior tag
válasz
cidalain #92616 üzenetére
Hát igen, de hátha lesz még ebből Iplay50 Pro+ vagy Pro Ultra, stb, ami jobban szól. De ha filmezésre használjuk(vagy bármi másra), a legolcsóbb Ali-s BT-s mini hangszóró is 100x jobban szól, még akkor is, ha 4 db kis mütyür hangszórót raknának bele az Iplay-be, de ez kb az összes tabletre igaz szerintem. És csak egy gombnyomás rajta és máris szól. Persze vannak ott olcsóbb-drágább, kisebb-nagyobb változatok bőven.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
cidalain #92406 üzenetére
Jo nekem az Ali is de onnan se tudom h mit rendeljek
Tokot meg csak-csak rendelek vmit de azt nagyon nem tudom h most uveg folia kell vagy valami rugalmas anyag, 2D, 2,5D, 3D XD?
Telefonrol neztek mar. Azzal nem volt gond. Ket ismerosoknek is ugyanigy mukodik a dolog. -
janpier
tag
válasz
cidalain #92344 üzenetére
Pedig magával a tablettel elégedett vagyok, csak ugye jó lett volna valami utilapu legalább a gyártói oldalon, hogy mit ajánlanak hozzá. ... Vagy egy velős leírás, esetleg videók.
Nekem ez nagyon káosz volt. ( Még szerencse hogy közben ha elakadok, tudok írni a ph fórumra, és kapok segítséget hozzáértőbb fórumtársaktól.) Bár az nekik nem jó, ha kerek perec le lenne írva, hogy ehhez apukám ne keress komolyabb kiegészítőt, mert ennyit tud. ( Bár nekünk hál istennek nem is fontos, mert nem grafikusnak készül. ) Persze értem én hogy a termék káoszból ők jól jönnek ki, mert egy terméket sok néven, akár csak minimális módosítással eladhatnak újra és újra és újra stb.
Az aktív toll nekünk nem opció, mert ha megunja, már pedig meg fogja, csak le lesz rakva és töltés nélkül halna meg egy eldugott sarokban. -
janpier
tag
válasz
cidalain #92338 üzenetére
Köszönöm a fejtágítást, most legalább tiszta lett a kép ezen a téren is. Akkor marad a passzív toll, mert az aktív így is úgy is felesleges lenne. Mivel karácsonyi apró ajándéknak lesz, ezért keresek valami pár ezres szebb példányt neki, úgy is a kinézet fog számítani. Szórakozásnak jó lesz neki az is.
Egyébként találtam egy beszélgetést hivatalos oldalon, a Lenovo Active Pen 3 és a Lenovo Tab M10 FHD Plus ( TB-X606X ) tablettel kapcsolatban. [link]
Elvileg működik vele, de jól írtad, hivatalosan nem támogatott.
Ezt csak azért linkelem be és írom le újra az adatokat, hátha valaki hasonló okból tévedne ide a fórumra.
Elég sok keresgélésnek a végére sikerült pontot tennem a segítségeddel, még egyszer köszönöm a segítséget. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #92338 üzenetére
Ja és fontos infó még:
Kapacitív stylussal csak úgy írhatsz, hogy nem érsz hozzá a kijelzőhöz a csuklóddal, hisz azt is érzékeli a tablet.
Tehát vagy a levegőben tartod a kezedet, vagy csak a tablet szélétől max 5 centire tudsz írni. Egyik sem tűnik jó megoldának szerintem. -
janpier
tag
válasz
cidalain #92335 üzenetére
A bumszli végű van itthon, bár az kb. 4cm -es és nem igazán kézre álló. Gondoltam egy toll formájút veszek. Vannak vékonyabb hegyű kapacitív tollak, gondoltam azokkal talán tudna rajzolgatni, jegyzetelni. ... Vagy erre alkalmas a bumszli végű is, esetleg ezen a tabon felejtsem el hogy jegyzetet lehet írni és rajzolni lehessen. Úgy érzem rosszul gondoltam hogy köze van a toll hegyének a vonal vastagsághoz.
Akkor ezen csak azt lehet meg csinálni tollal, mint amit az újával?
Bocs hogy ilyen analfabéta vagyok ebben a témában...
Azt hittem minden tableten lehet olyat, mint pl. a bankokban lévő aláírós tableteken. -
DaVE-1
senior tag
válasz
cidalain #92110 üzenetére
Ez tiszta sor de ettől még átverés és büntetni kéne (jó nyilván ali pénzt kap mert árulhatnak ott de akkor is)
Mondjuk pl a facebookon is vannak ilyen boltok hiába jelentgeti az ember hogy pl csúcstabletet hírdetnek 25000-ért és amikor jelzed az jön vissza kivizsgálták és nincs benne semmi csalás. -
maestro87
őstag
válasz
cidalain #92087 üzenetére
Jó kérdés, nekem Pixel Experience ROM van rajta, de már gondoltam hogy váltani kellene másra. Fejlesztői beállításokban megnézve, a rendszer 1,7 GB-ot, az alkalmazások pedig összesen 1 GB-ot zabálnak. Az 1,7-et én kicsit soknak tartom az Android 10-től, tekintettel arra, hogy a 13-as verzió rendszerigénye azt hiszem 1 GB.
"a memória azért van, pláne androidon, hogy tele legyen."
Ezen ha kevés szabad RAM van, akkor már annyira akadozik, hogy az app-ok között alig tudok váltani...#92088 vacs:
Ezt én is csinálom, de nem ezért. Egyszerű oka van: már nincs szükségem arra app-ra és ha kilövöm akkor könnyebben megtalálom a többi futó appot amit keresek. -
maestro87
őstag
válasz
cidalain #92083 üzenetére
Mi Pad 4 Plus-omban 4 GB RAM van és már nagyon nem elég. Egy éve még elég volt, de most már mindegyik böngésző memóriaigényesebb lett, így ha megnyitom marad kb. 1 GB szabad memória, ami már csak egy második alkalmazásra épphogy elég.
A példa meg nem valami életszerű. Ha valaki nem csak ugyanazt a két oldalt olvassa minden nap, akkor sokkal kényelmesebb több tabon nyitva tartani az oldalakat. Ha munkához használod akkor van, hogy 10 oldalon is keresel egyszerre. Nekem a nyitva hagyott tabok pl. egyfajta emlékeztetők is, hogy ha ráérek akkor majd később elolvasom a cikket, megnézem a videót stb. Ha könyvjelzőzném akkor a büdös életbe nem térnék vissza rá.
Egyébként ha jó a böngésző a több fül nem jelent több memóriahasználatot. Én Operát használok, azon rohadt sok tab van megnyitva egyszerre (inkább nem mondom meg mennyi) és nagyjából ugyanannyit eszik mint egy másik böngésző egyetlen tabbal.
-
Beni2360
félisten
válasz
cidalain #92046 üzenetére
Alin 132,65$-ra jön ki az iplay 50 mini pro.
-
-
-
Dr.NX
Topikgazda
-
creatin
csendes tag
-
ÖregMackó
tag
válasz
cidalain #91784 üzenetére
Jelenleg nincs más lehetőség, újra kell inditanom. Reménykedtem, hogy valamilyen memória művelettel egyszerűen gyorsan lehet alapállapotba hozni valamit ami miatt nem megy a video lejátszás, de nem sikerült megoldást találni. Írtam az Alldocube supportnak, de persze mondtak néhány alap dolgot, ami semmit sem okozott, wipe cache meg adattörlés de erre semmi sem történik, csak az újraindítás javítja meg. Igazából még azt sem tudom mi az ami előidézni, tudatosan kéne egyféle forrást használni addig amíg a jelenség nem jön meg. De kb. 3 óra kell hozzá vegyes használattal, FB, youtube, netflix, Chrome amikor egyszercsak már lejátszás helyett a homokórázás jön, és onnantól nincs más illetve semmi próbálkozás nem használt, hogy újraindítás nélkül megjavuljon. 2-3 perc nem a világ tudom, inkább csak a kiváncsiság miatt keresem a megoldást. A legújabb firmware-t flasheltem rá, de ugyanaz a jelenség az újjal is mint a régivel.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
cidalain #91670 üzenetére
A mostanikon is Android 13 van.
Vagy te arra gondolsz, hogy belekerül az Apple A13 Bionic? -
Pro!Petya
addikt
válasz
cidalain #91604 üzenetére
Valahol sejtettem hogy a szereld magad megoldás lesz a vége.
Nézegettem is ezeket a YT szerelős videókat..., erre nem félre kattintottam és megrendeltem egy Xiaomi Pad 6-ot akcióban ajándék tokkal és még 15EUR kuponnal?!
(Pad 5 is elég lett volna bőven ,de mivel csak ~40EUR volt a difi így nem filóztam sokat mivel ahhoz tok & kupon se lett volna)Teclast-al meg majd idővel lehet teszek egy próbát ezzel az érintkező tisztítással vagy az érintő panel cseréjével. Cirka 25-30EUR az alkatrész és a szállítás mire ide ér és ha patikán is lesz összerakva még utána is ott a sansz hogy akkor valami más kezd behalni rajta a szét és az összeszereléstől vagy csak úgy alapon, viszont akkor a térdemen hajlítom ketté. (töltése is érdekes már mert van hogy 2 óra alatt feltölt de van hogy 5óra sem elég neki ugyanazzal a töltővel.) Szóval inkább hajlokaz elengedésre.
Így is többet teljesített mint vártam, nem voltak nagy elvárásaim 130 vagy 140 Eur-ért anno. -
Rigormortiis
veterán
válasz
cidalain #91582 üzenetére
De miért kéne annyit kézben tartani? És a súly amúgy szokható. Az elején fura volt az s8 plus mérete, súlya, de most már csak azt sajnálom picit, hogy nem az ultrát választottam kicsivel többért. Megfelelő tokkal ugyanúgy kényelmesen ki lehet támasztani, mint egy notit, de ezt hurcolászni is lehet, egy pillanat alatt feléled és a kijelzője iszonyat gyönyörű.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
cidalain #91580 üzenetére
Mondjuk én ágyban alszom, fekszem, sz....elek, de nem tudom, szerintem simán megállna a hasamon, combomon, stb...., de ugye ágyba vannak spec állványok pl. reggeli tálaláshoz is.
Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet letenni (buszon ülve pakkal az öledben, stb..) de mindenki eltudja dönteni mikor is fontos számára a TAB használat. Viszont nem tartom életszerűnek a kézben tartom a fél kilós eszközt "elrettentő" példaként említve. De lehet ez csak nekem, a saját szokásaim miatt nem probléma.
Korábban kérdeztem laptop kiváltására nagyképernyős TAB-bal kapcsolatban. Ott is felmerült ez a kézben tartva kényelmetlen. Ja, a laptop meg kényelmetlenebb
így az sem volt soha kézben tartva, ágyban meg főleg nem volt használva, oda állvány is kellene, mert a kva szellőzők az alsó kategóriában általában a készülék alján vannak, amit ágyban tuti eltömít akármi .
Persze nem vita indítónak szántam, csak furcsa, hogy szinte ez az első ami megemlítésre kerül, holott SZERINTEM ez nem is akkora probléma, ha egyáltalán
-
fradi81
veterán
válasz
cidalain #91465 üzenetére
Akkor lehet a nem pro-ra írta.
-
vlevi
nagyúr
válasz
cidalain #91443 üzenetére
Ilyan mindig lesz, szerintem.
Kíváncsi leszek majd erre a 4 főverziós támogatásra, amit az EU előír, és a Samu, Xiaomi már ígéri is, hogy lesz.
De mi lesz azokkal az eszközzökkel, amit kiadnak 2023-ban, egy olyan SOC-al, ami már mondjuk 2021-22 körül is csak egy jó közepes átlag volt?
Mennyire bírná pl. az én kis Galaxy Tab A6-osom (ami 9-es androiddal készült) a 13. droidot? -
vlevi
nagyúr
válasz
cidalain #91441 üzenetére
Lehet, hogy az utóbbi években javult a helyzet, de nekem korábban volt negatív tapasztalatom kínai, nem frissülős dolgokkal.
Akkor van baj velük, ha bugos. Induláskor kiadták a mittudoménmilyen tabletet valami fw-el, ami tkp működött is, aztán jött egy frissítés, droid főverzió, és onnantól vacak lett. És azzal vége is volt a supportnak...
Már nem emléxem, melyik fajta tablet, vagy telefon volt ez, de nem ma volt, hanem sok évvel ezelőtt. Csak az ilyen negatív dolgok azok sokáig benne maradnak az emlékezetben. -
válasz
cidalain #91432 üzenetére
Kamionban a méretek miatt talán van helye a 10" eszközöknek is, csak a rögzítést kell megoldani. A sima cuppantós megoldás kevés ehhez, mint maci sajtban a brummogás.
Osztom a véleményed a méretet illetően, vsz akkora legyen ami a kilátást és a mobilitás kényelmét nem zavarja, gond nélkül elférjen a periférikus látómezőben és mehet a menet. -
válasz
cidalain #91430 üzenetére
Anno peugeot boxerben Samsung galaxy tab p5110-et használtam navira, nem volt rossz, bőven elfért anélkül,hogy zavarta volna a kilátást. Kicsit talán overkill volt, de ez volt otthon, és nem akartam kisebbet 7" venni csak emiatt. A Hyundai h100-ban ellenben használhatatlan volta mérete miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged