-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
SUPREME7
őstag
válasz
DarkByte #46089 üzenetére
Le kellene tölteni a rockchip drivereit, anélkül nem fog menni
Windows update ilyeneket nem tart ...
Nyilván az RK3188 driver csomag kell neked, és az oprendszernek megfelelő:
http://www.rockchip.nl/downloads/
Nem telepítős, úgyhogy manuálisan kell megetetni a windows-zal.
Szerk:
Bocsánat, közben látom, hogy felkerült egy telepítős változat is:RK3066 / RK3188 / 32BIT (X86) / 64BIT
Autoinstaller Windows 7 / 8 – download NEW -
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #44565 üzenetére
Ahogyan látom, a fejlesztők jönnek fel az x86-os kompatibilitással. Játékokat tekintve a nagyobbakat néztem korábban, Real Racing 3, GT Racing 2, Modern Combat 4, Dead Trigger 2, ezek mind mettek a CloverTrail+-os Fonepad Note FHD 6-on. A GT Racing 2 volt amely nem akart települni Play-ből megjelenésekor, arra hivatkozva, hogy nem kompatibilis, azonban egy héttel később ugyan az már kompatibilis volt és tudtam telepíteni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Hajas Mao #43255 üzenetére
Alcor Zest Q813IX (ha csak ezek közül lehet választani)
Az SoC hierarchia meg pont úgy néz ki ahogy leírtad.(#43259) mike1334
Ha maximálisan ki szeretnénk használni ezt a keretet, akkor ezek jöhetnek szóba:ASUS MeMO Pad FHD 10, ASUS Transformer Prime TF300T
Előbbi frissebb modell, jobb kijelző és erősebb SoC is van benne, viszont játékoknál az x86-os SoC miatt problémákba futhat az ember, és az akku sem fog 6 óránál többet bírni.
Utóbbi már egy lassan két éves modell, a kijelző felbontása is alacsonyabb, az SoC is gyengébb (ettől függetlenül még mindig elég szinte mindenre), üzemidő szempontjából viszont jobban áll, mivel a dokkolójában is van egy plusz akku.(#43260) Pribi
100qcr - támogatás
Q933R - 2 év garancia(#43261) Bikkrom
Ezt már tényleg neked kell eldöntened. Egyikre sem foglak rábeszélni, illetve egyikről sem foglak lebeszélni.
(#43265) Nutshell
Előfordulhatnak szoftveres és hardveres hibák egyaránt, ez nem titok, viszont sokszor nagyobb feneket kerítenek ezeknek, mint amilyenek valójában.
Azt a legfőbb probléma, hogy sokan 60-70 ezer forintért iPad minőséget várnak, amit nem fognak megkapni.(#43269) Larodar
Ha hozzáraksz még a 45-höz 3 ezer forintot megkaphatod a 6-7 órát, máskülönben viszont be kell érned a legjobb esetben is 5 órával.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Real Ghoost #42972 üzenetére
Amit kinéztél (ASUS MeMO Pad FHD 10) tökéletesen megfelel erre a célra, nem is érdemes másikat nézni.
Az ebben lévő Intel SoC nem nevezhető gyengének, de nagyon erősnek sem, és ott vannak még az x86-os architektúra miatt esetlegesen előforduló kompatibilitási problémák is, de ez jellemzően a játékoknál jöhet elő, arra meg úgysem lesz használni, így ezzel nem is kell foglalkozn. -
tjb007
nagyúr
válasz
realmadrid #42854 üzenetére
Hosszú távra játékos tabletnek egyik felsorolt sem ajánlott igazán.
A legerősebb CPU+GPU páros a MeMO Pad FHD 10-ben, illetve a Samsung Galaxy Tab 3 10.1-ben van, de a Clover Trail+ nem egy játékosoknak szánt platform. Az x86-os Intel SoC miatt előfordulhatnak kompatibilitási problémák, legfőképp a játékoknál, szóval erre a célra nem igazán ajánlott.
Hosszú távra játékos tabletnek még mindig az ASUS Transformer Pad TF701T-t tudom ajánlani, esetleg, ha elég a 8 hüvelyk körüli méret is, akkor az LG G Pad 8.3-at.(#42856) billyjack
Komolynak nem nevezhető, megbízhatónak szintúgy nem.
Itt van róla egy tesztféleség, olvasd el ha érdekel: [link](#42859) laszlohu
Az a „probléma”, hogy neki DVB-T tuneresre lenne szüksége, amiből amúgy is kevés van, megbízható meg még kevesebb.
-
-
danih
veterán
válasz
Daniel Alves #41354 üzenetére
Konkrét x86 progi melóhoz kell?
Ha erre nem a válasz, mehet megint az ipad -
Daniel Alves
őstag
Szeretem az új dolgok kipróbálni
Viszont nálam az ipad nagyon magasra tette a mércét és szívem szerint ismét ipadet vennék, viszont az x86 sokkal nyitottabb szerintem. -
danih
veterán
válasz
Daniel Alves #41351 üzenetére
Ha nagyon kell az x86, akkor érdemes, várd ki a Bay Trail megoldásokat (Asus Transformer T100, Toshiba Encore, Lenovo Miix 8, Dell Venue 8, Acer és HP cuccai amik nem jutnak az eszembe, stb)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
sinkaa #39566 üzenetére
Ez mondhatni miért kérdés? Specifikációt nézve a MeMO Pad FHD 10 szinte minden elemében jobbnak tekinthető, mint az Xperia Tablet S. Igaz, procinál van nem kis eltérés, de ha csak nem találkozik a felhasználó x86-os inkompatibilitással, akkor bizony igen jó szolgálatot tesz a Z2560.
-
Bozek
nagyúr
válasz
CHIPman #39383 üzenetére
Nem sok jót hallottam róla, bár tény, hogy a SoC-ok terén még nem ismerem. De a PowerVR-ről nem hinném, hogy véletlenül mondott volna le az Intel ([link]).
És persze Android alá x86-os vasat pakolni megint csak nem a legjobb ötlet. Szívtak eleget a ZTE Grand In tulajok is. -
válasz
Treff86 #39307 üzenetére
Az asus memopad smartot nem nezted , kb 90000 ft 10 col, tegra3, kb 5 ora uzemido, ips kijelzo, szabvany cstlakozok ...stb a plussz garira nincs tippem, esetleg a hulye azert nem vagyok boltban , talan az ed-nel is van plussz vasarolhato garancia de azert ebben nem vagyok biztos. Amugy szerintem legjobban akkor jarsz ha kivarsz , gyujtesz es az asus uj 10 colos gepet veszed, hw teren igen kellemes a belseje
, kar hogy nem vagy mokolos tipus mert arra egy nativ x86/x64 re irt linux is ramokolhato lesz elobb utobb, es akkor teljes erteku szamitogeped van/lenne.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Vegitaa #39111 üzenetére
Ha a Wi-Fi only Galaxy Tab 2-ről (feltételezem a 7 hüvelykes változat) van szó, akkor ott van kapásból a nagyobb felbontású kijelző, a 3G, a telefonáláshoz kialakított külső, és az x86-os Intel SoC, ami miatt nem fog futni némely alkalmazás (minimális mennyiségű, lehet, hogy épp nem is fogod sohasem használni ezeket).
(#39112) Mardel92
ASUS Fonepad, az említett 3G-s Nexus 7, Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3100)
(#39114) Soma01
Én még nem találkoztam ilyennel, de ami késik.........
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Nyilván nem egészen objektíven megválaszolható kérdés, de ti szülőknek (akik informatikai szempontból teljesen nulláról indulnak, 50-es éveik végén, 60-as évek elején járnak és rövidlátók/szemüvegesek) milyen tabletet vennétek? Vagy úgy kérdezem, hogy - ha voltatok ilyen helyzetben - akkor milyen tabletet vettetek idősebb családtagoknak, milyen eredménnyel használják (mennyire könnyen kezelik, mennyire szeretik használni stb...), szóval konkrét tapasztalatok érdekelnének.
Azon gondolkodom, hogy szüleimnek (itt ez most két külön embert jelent, régóta elváltak és külön élnek) vagy legalábbis az egyiküknek tabletet veszek, hátha könnyebben kezelik, mint a x86-alapú asztali számítógépet vagy laptopot. A cél az volna, hogy úgy tudjanak netezni, illetve Skype-al kommunikálni, hogy az inkább sikerélményt okozzon nekik, mint frusztrációt, tehát ne bátortalanodjanak el, hogy "úgysem tudják megtanulni", erre meg talán egy tablet egyszerűbb. (De ha mégsem, akkor marad az asztali/laptop.)
Bennem egyelőre használt iPad 1 vagy 2, illetve használt/refurb Nexus 7 merült fel, de az Android-ot kezdő felhasználók számára valahogy kevésbé érzem kézreállónak. (Van iPad Mini-m, illetve HP Touchpad-em CyanogenMod 10-zel (JellyBean 4.1), ezeket a kezükbe tudom adni, de biztos vagyok benne, hogy első körben oprendszertől függetlenül nagyon idegennek fogják érezni az érintőképernyőt, szóval csak hosszabb távon dőlhetne el, melyik bizonyulhatna jobbnak nekik.)
Szerintem a 3G/bluetooth/GPS megléte nem szempont, wifi mindegyik tabletban van, a jó kijelző és a kezelhetőség a lényeges, szóval eleve kilőttem pl. a 800*480-as olcsó csodákat. Kínai tabletet pedig nem szívesen vennék nekik, ott kicsit zsákbamacskának érzem, hogy van-e valóban jó akku, jól megírt ROM, illetve magyar nyelv támogatás.
Bocs, ha kicsit körülményesre sikerült, de azt hiszem, így is érthető, hogy miről van szó. Köszönöm előre is, ha megosztjátok velem a hasonló tapasztalatokat, hogy ti hogyan/mivel oldottátok meg a családotokban felmerülő hasonló kérdést.
-
Tim82
félisten
válasz
bambano #37494 üzenetére
azt is megnéztem, hogy többes számban írta a válaszát.
A topikot majdnem a nyitása óta követve szerintem átlag 2-3 naponta van ilyen "ez a nagyon olcsó tablet megéri-e"-kérdés (az olcsóság meg 90k-nál jóval lejjebb kezdődik), szóval a többesszáma ezért volt.
ezen lépjünk túl és ömöljenek az ötletek.
Az általad választott méret elég mostohán kezelt kategória, nem nagyon hiszem, hogy van itt bárki, akinek 13" körüli tabletje lenne és tudna válaszolni a kérdésedre. Kínai rendelés nem játszik? x86 nem játszik? Azzal egy kicsit szélesebb lenne a paletta.
-
válasz
buci30 #36351 üzenetére
Samsung tab 2 szerintem jo valasztas, igaz nem egy s3/s4 hw dobog benne, de a tempoja mindenre eleg,kijelzo pls lcd, wifi eros, uzemido 10 lazan megvan. Amivel furgebbe teheto a samu a gyari appokat fagyasztani a feleslegesekkel egyutt, nova launcher a gyari helyett es autobootbol kivenni azokat az appokat amikre nincs szukseg, innentol ha doccen is azt is csak ritkan... hdmi nincs rajta ha az gondot jelent... a prestigio mva kijelzos (fakobb mint samue) a videok hangerejevel van nemi gond 10 orat nem megy el egy toltessel mint a samu de azert nem rossz az uzemideje..mind kettobol a wifist javaslom es melle egy mobil router vagy mifi..Esetleg megvarod a galaxy tab 2 10.1 utodjat, hatha nem szalnak el arban , abban intel atom proci ht-vel, nemi gond lehet egy ket alkalmazassal ami nem fut x86 alapokon, de elvileg semmi gond nem lesz azzal a tabbal sem. A myaudio , overmax felejtos eszedbe se jusson. Amit talan erdemes megvarni a wayteq 100dci... lassan kaphato lesz.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mr. Teddy #36042 üzenetére
Szerinted itthon (meg úgy kb. mindenhol) melyik hálózati protokoll van használatban ?
Segítek, a WCDMA. Ezeknél a kínai 3G-s tableteknél csak arra kell figyelni, hogy tudja/ismerje a 2100MHz-es sávot amit itt Magyarországon is használunk. Ha többet tud az nem baj, de ezt mindenképpen tudnia kell ha Európában használni szeretnéd.(#36043) ATM_automata
Az Atom még kiforratlan, az x86 miatt előfordulhat, hogy 1-2 alkalmazás nem fog menni (lehet, hogy pont az amire szükséged lenne), mindezek ellenére lebeszélni nem fogok róla senkit sem. Ha nincsenek nagy elvárási az embernek akkor jó választás a Fonepad, nem is drága annyira, benne van minden, lehet vele telefonálni is és 2 év garancia van rá.
AZ MT6589 sem egy bivalyerős SoC, de ennél olyan jellegű kompatibilitási problémán nincsenek mint az Intel chipjeinél, és GPU-ban is erősebb (már ha játékra kellene).(#36044) Crytek
Tavaly év végén mutatta be az Apple, ez váltja náluk a 30 tűs csatlakozót.
-
Osiris
őstag
Sziasztok,
Gép vásárlás előtt állok és egy kicsit le vagyok maradva a témában, ezért kérném a tanácsotokat:
Olyan tabletet keresek amihez van dokkolható billentyűzet, x86-os procija van, 4Gb ram, és win8 oprendszer van rajta. (Tudom, hogy a topic címében android van, de nem találtam win tabletes topicot.)
Miket ajánlotok ezek közül, mik léteznek most és mire érdemes esetleg várni? -
Mtbsrác
senior tag
EEE pc laptopra felbobtam egy android-x86-4.0-RC2-eeepc verzsönt (mostmég live-ba) és az érdekelne hogy hogyan lehet beindítani rajta a 3g modemet. Egy ZTE WCDMA Technologies MSM MF110/MF627/MF636 tipusu 3G mobile sticket, ill egy sima all in one kártyaolvasót hogy érek el. Persze hakezeli. Eddig nemsikerült működésre bírni a modemet.
Ill hogy tudom kikapcsolni a gépet
Azért kérdem mert egy hasonló droiddal ellátott táblagépet kapok ha minden igaz és ott ez a két eszköz használata lenne a fontos.
-
laszlohu
addikt
válasz
AkosAkos #28901 üzenetére
Az illesztőprogramot manuálisan frissítetted?
Ha felkiáltójeles az eszközkezelőben.- saját lemez - tallózás (keresd meg az android sdk telepítőcsomag mappa helyét) - c:/adt bundle windows x86/sdk/extras/google/usb driver/android_winusb
- Az első illesztőt válaszd a 3 közül abd... már nem emlékszem, majd települ a driver. -
altoalto
tag
Sziasztok!
Legyszi adjatok tanacsot!
Ha azt mondom nem vagyok egy x86 szamitogep zseni meg elmegy, dehogy full hulye legyek a tabletekhez, mar nem jarja a 21. szazadban
Kerdesem az lenne, hogy a kovetkezo szempotok szerint letezik e ilyen tablagep:(remelem senki nem akar ram sozni egy nagyobbacska okostelefont
kaptam egy Xperia mini prot...hat mit mondjak, semmit sem lehet latni a kijelzojen, a menu szamomra atlathatatlan, a rendszer bonyolult egy win7 utan, ha meg akarok celozni vmit a kijelzon nyugtatot kell elotte bevennem...egyenlore jegelem az okostelefon temat, mert eleg volt belole 1x)
-kijelzo merete 7 col
-nagy fenyereju, tukrozodesmentes kepernyo, amely a szelvedore tapasztva napsutesben is jol lathato
-minimum divix felbontasok,mp3 lejtszasa (nincsenek HD anyagaim)
-hosszu akkuido, ha pl. campingben, vagy pecazaskor szeretnem hasznalni
-barmilyen sim kartyat fogad, es lehet hivasokat inditani/fogadni, 3G, nagy erzekenysegu antenna
-GPS rendszer szinten nagy erzekenysegu vevovel
-kulso GPS antenna csatlakozasi kialakitas
-a legjobb navigacios szoftverral rendelkezik, vagy a progi konnyen megszerezheto a netrol, es amely Nyugat Europaban es kiemelten a Skandinav orszagokban utvonaltervezeskor nem akar velem megtetetni +50km tobbletet ket tavoli uticel kozot (200 km-es sugarban nezve)
-fokent hosszu utazasok alatt lenne hasznalva, igy alap a minosegi, gyari autos tolto csatlakoztatasi lehetoseg
-tablet tarto szelvedore
-minimum 32GB-os vagy 64GB-os sd/micro kartyat kezelje
-a minimum belso memoria meretet nem irom, mert gondolom az sd kartyrarol sokminden futtathato
-wifi
-a lehetosegekhez kepest jo minosegu, eleg hangos beepitett hangszoro
-a navigacios program futasa kozben lehessen hangosan zenet hallgatni
-hozza lehessen kotni kulso usb-s merevlemezt filmnezeshez, tovabbi zenek hallgatasahoz
-mas win7-es szamitogepekkel valo szinkronizacio
-wifi vagy usb billentyuzet es eger csatlakoztatasi lehetoseg.A lehetetlent kertem?
-
tvamos
nagyúr
válasz
z0d1AK #26065 üzenetére
"Windowst nem lehet telepiteni, mert nem x86!"
Annyiszor leirtatok mar ezt, hogy muszaly vagyok reagalni...
1. Akkor az osszes Windows CE GPS alatt x86 processzor van? Ugye nem!?..
2. Windows Embedded lefordithato ARM-ra is, tudtommal.
msdn.microsoft.com/en-us/library/gg154428.aspxPersze, majd azt mondod, hogy ezek nem azok a Windowsok, meg mittudomen... de akkor is Windows, es megcsinalhatja maganak. Ha nem is biztos, hogy csak ugy le tudja tolteni 1 az 1-ben.
-
Prof
addikt
Létezik olyan tablet amiről leszedve az androidot mondjuk linux mintet lehet rárakni?
A leendő x86-os W8-as tabok ilyenek lesznek ?
A sok fórumot olvasva az jött le sok a baj az androiddal és aki kicsit is kevésbé kompromiszumkészmég a drága Asus, Samu tabletet is adja el és vesz Ipad-ot. -
osztraksajt
őstag
VPS-nek hívják, elég sok helyen lehet ilyen szolgáltatást találni a neten, természetesen az árak között nagy szórás van. Guglizz rá.
Az ARM alapú W8 tabletek sem fogják futtatni a mostani x86 programokat, ami meg x86 alapú lesz az meg a méret és hűtés kompromisszumai miatt elég harmatos teljesítményt fognak nyújtani a régebbi programokkal. Szerintem.
-
Prof
addikt
válasz
Balinov #20885 üzenetére
Azt értem van ilyen html alapú is, de mondjuk akkor egy router simulator progi elindítása totál esélytelen, ilyen x86 emulator progi sincs rá amire virtuális gépet lehetne tenni amiben Windowst futtatok? Rengeteg program csak windows-ra van.
Van esetleg olyan ingyenes /olcsó szolgáltatás ahol lehet egy windows-os remote virtuális géped ilyen célra amin a tabletről futtatod a programokat? Vagy kell otthon bekapcsolva legyen egy kis windows pc-m amire mindig csatlakozgatok?
Akkor lehet mégiscsak megvárom a Windows 8-as tabletek megjelenését, mert nekem ahhoz netbook\noti árban drága egy tablet, hogy csak olvasgassak\netezzek rajta.
-
Davebowman
senior tag
válasz
Sanzaa #20494 üzenetére
Én egy ACER AOA-150-re toltam rá és ment szépen, de csomó progi nem indult a video lejáccók sem, egy x86-osra készített lejátszó meg vacak volt. Az érintő képernyőhöz szokott emberke az egérrel elég esetlenül tudjagörgetni(tapizni) a weboldalakat, de kétségtelen, gyors! Csak amúgy bekapcsolom, megnézem emiljeim, aztán ennyi, mert a defy-n is könnybb a navigálás. Ha kell bővebb info pm.
Ugyanitt: Érdekelne, hogy egy noname táblára is fel lehet tolni az 2nd-init progit és működik-e, avagy ha felteszem és mégsem jó, nem cseszik-e el valami? Nincs pót-ROM és így óvatos vagyok. (#20432)
-
nightmare13
őstag
válasz
tvamos #19169 üzenetére
A Microsoft ha jól tudom, szándékosan tolta el az asztalihoz képest a megjelenést.
Atomos helyett lehet érdemes megvárni az AMD üdvöskéjét, multimédiás teljesítménye mindneképpen jobb lesz.
Android x86-os kiadását is ígérték anno, kb egy időben a Win8-cal, azóta nem tudom mi van vele. Ilyen sufnis átültetések már voltak EEE PC-hez készült változatok formájában, kicsit bátyám is használta, de még nem volt tökéletes szegény.
-
tjb007
nagyúr
válasz
KAMELOT #19159 üzenetére
Ez egy egyetlen olyan ami használhatónak mondható egy mondhatni használhatatlan kategóriában.
A másik lehetőség, hogy megvárja az x86 -os (Sandy Bridge) Windows 8 -as táblákat de azok meg még drágábbak lesznek. -
nightmare13
őstag
Egyrészt CHIPMan elmondta az egyik felét, vannak WIN7 táblák, de Atomosak, nem bírják sokáig, és nehezek alapjában. x86 procival jönnek majd még az alacsony fogyasztású, C-s AMD APU-val ellátott x86-os winfost futtató táblák.
Viszont hiába jön az ARM Win8, mivel azon nem futnak az x86 programok. Ha átfordítja valaki ARM alapúra, akkor lesznek, igen, de addig hiába vesz ARM alapú Win8 táblát...
-
nightmare13
őstag
válasz
Krissz5435 #17716 üzenetére
Igen, én is ezt írtam, hogy vannak, akik portolják, de lesz hivatalos kiadás is x86 alapon, hogy AMD/Intel procival szerelt gépekre is legyen valami
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
nightmare13 #17709 üzenetére
Nem írtam akkora hülyeséget: x86
-
nightmare13
őstag
válasz
Krissz5435 #17707 üzenetére
Hülye kérdés nincs, csak hülye válasz
1) Tudtommal egy színben van csak.
2) Vannak portolások, talán érdemes megvárni az x86-os androidot, ami szintén érkezik majd (ha eddig nem jött még meg)
-
osztraksajt
őstag
Fogalmam sincs, élőben még sosem volt a kezemben ilyen cucc, bár gondolom nem véletlenül nem terjedtek el.
De ha neked spéci felhasználásra kell akkor bizony vagy árban vagy minőségben vagy funkcióban kell kompromisszumot kötni. Nyilván egy x86 alapú processzor sokkal többet fogyaszt mint az arm procik (természetesen a teljesítménye is sokszorosa nem csak az energiafelhasználása) és az energiamenedzsmentje is nagyságrendekkel fejletlenebb emiatt a hűtés meglehetősen sarkalatos dolog, passzívan hordozható méretben emberi súllyal megoldani szerintem nem egyszerű.
-
vamzi
senior tag
válasz
Crytek #14882 üzenetére
Ez se rossz taktika, de azt ne felejtsd el, hogy mindig lesz mire várni.
Az acer engem is elgondolkodtatott, hogy eladjam-e a jelenlegit és kipótoljam arra, de unom kicsit az acer márkát és nyűgjeit. Lassan 10 éve acer notikat használok. Valamelyest ismerem a tabjait is, de csak x86 vonalon.
-
vamzi
senior tag
azt úgy hívták, hogy intel atom
legfalább is élnék a gyanúperrel, hogy nem az xp-át portolták armra, hanem simán x86-os gép volt az
Én egy járható utat találtam erre, mégpedig.
Kell hozzá egy pc/notebook és az iTap RDP kliense. No meg egy tablet OTG csatlakozóval.Én konkrétan ezt csinálom jelenleg is, hogy a laptopom, ami a szekrényben van, annak a képét jelenítem meg a táblán és egérrel meg billel buzerálom. Ezzel át is hidaltam az arm és az X86 kérdését.
(#13505) Sanzaa
Most hogy mondod, nekem sem sikerült magyar kiosztást állítanom a fizikai billen, hiába a magyar van megadva neki. Az a sanda gyanúm, hogy ehhez kell egy app. Az egér viszont tökéletesen megy. Majd feldugom az mx revolutiont, is, hogy ahhoz mit szólna -
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #8293 üzenetére
Legegyszerűbb válasz: nem.
A Windows 7 nem kifejezetten kényelmes, jó az érintőképernyőre. Nekem annyira nem jött be. Emellett az x86-os készülékek nehezek, súlyosak, gyakran aktív hűtést is kapnak, és nem is sebesség bajnokok.
Talán majd a Windows 8 változtat valamit, de az is még egy év, mire lesz valami kínálat is belőle az országban.
-
jFox
addikt
Ezt próbáltad már? [android-x86]
Ez elvileg telepíthető, bár nekem az egér nem akart menni (és nem tudtam vele sokat foglalkozni) így nem tudom milyen. -
consono
nagyúr
Szerintem ez konkrétan hülyeség
Mi is a legtöbbet eladott tablet? Az iPad sorozat, magasan (mennyi is az övék a piacból? 70%?) amin a büdös életben nem fog Windows futni és ez nem is hiányzik senkinek (na jó, a többségnek). Szerintem a win8-as tabletek sem lesznek notebook kiváltók, illetve csak részben lesznek azok, ha készül belőlük is valami Transformer-féleség. A tablet kontent fogyasztásra jó: olvasni, filmet nézni, netezni, zenét hallgatni, ezekhez nem kell a billentyűzet. A notebookon dolgozni is tudsz ezek mellett, cserébe sokkal drágább (2x+), de ehhez kell a hardveres billentyűzet, mert gyorsabb azt használni, kell a gyorsabb proci, a nagy háttértár...
A Win8 kompatibilitása pedig csak x86-on megoldott, ha/amikor kijön az ARM verzió belőle, minimum újra kell fordítani arra a platformra is a programokat, amit csak az új verziókkal fognak megtenni, szóval senki ne várjon mondjuk Diablo II-t ARM Win8-ra...Persze ez a személyes véleményem, nem akarok senkit megbántani.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Honda_Fire #6196 üzenetére
Volt lehetőséged összehasonlítani más tablettel a VIA C8-ast? Érdekelne mit tud, mert tetű olcsók. Lényegében x86-os proci van bennük nem?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Honda_Fire #6018 üzenetére
Biztos, hogy nem x86-os a procija, mivel akkor sokba kerülne és inkább windows volna rajta.
Valószínűleg régi, ARMv6-os szutyok van benne. -
Honda_Fire
tag
Ha minden igaz ez a tipusa : Via C8 Tablet PC
Ennél valaki Hw resetet alkalmazott e ? Ill ebben x86 alapu proci van e ? -
Honda_Fire
tag
Ha minden igaz ez a tipusa : Via C8 Tablet PC
Ennél valaki Hw resetet alkalmazott e ? Ill ebben x86 alapu proci van e ? -
Balinov
titán
válasz
Honda_Fire #5976 üzenetére
ez biztos nem lesz jo, hacsak nem x86 alapu proci van a tabletedben. Androidos tableteken ARM architekturara epulo Android fut, igy max egy hw resetet tudsz eszkozolni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Szabónagymer #5914 üzenetére
Még, ha meg is oldod a linux futtatását (vannak ilyenek), akkor is egy ARM alapú CPU-ra kellene ráerőszakolni az x86-os programokat.
szerk: Beelőztek....
-
atesss
addikt
Igen, tényleg nagyon jó, csak 1 dologgal van gond, az árával.
És ha akciózzák, akkor sem fog még 70e alá sem menni, nem hogy hasonló ár-kategóriában legyen az akár 30e alatti PNA-kkal (bár 7"-n inkább 40e körüli).
A másik meg az, hogy anyáméknak felesleges ez a tudás, netezni nem kell. (Ezekre a dolgokra csak én kérdeztem rá, kíváncsiságból.)
Viszont nekik a fő cél a navigáció. Abban pedig még mindig az IGO szoftverek (jelenleg a Primo) a legjobbak szerintem, viszont gipsztigris hsz-e [link] alapján az Androidos IGO mégsem annyira jó választás...
Vagy akkor cáfoljátok meg ha nem így van."Mindenhova viszem,és tényleg nagyon nehéz belekötni,mindent tud..."
Hát egy dologba azért bele tudok kötni minden tabletnél, mégpedig abba hogy nincs fizikai billentyűzete. Jó mondjuk ezért tablet.
De azért hogy nem x86 alapú, így a Windows-os programok nem futnak rajta, az is egy elég komoly különbség.
Pl. egyik barátom gondolkozott tableten, de amíg a tőzsdei kereskedő programját nem adják ki Android alá, addig biztos nem fog venni. Pedig arra tényleg jó lenne egy állandóan hordozható eszköz, és az érintőképernyővel még talán jobban is lehetne kezelni, pl. a grafikon egy részének kijelölése multitouch-al nagyon hatékony lehetne. Meg pl. a nagyítás is.
Szóval azért szoftverellátottságban kellene még nem kis fejlődés...Tényleg jut eszembe, nem tudtok Androidra olyan programot, amivel a hallgatott zenék fölismertethetők, vagyis megmondja hogy ami halassz annak ki az előadója, és mi a címe ?(pl. rádiónál nagyon hasznos tud lenni)
Windows alatt a Tunaticot ismerem erre: [link] -
Tim82
félisten
Akkor én is nekirugaszkodok a kérdéseidnek:
1. Fontos-e hogy milyen android van egy tableten? Gondolom van jelentősége, mezei júzer mit vesz észre, régebbire nem mennek fel újabb programok?
- Így igaz, valamint a szolgáltatáskínálat és a stabilitás is egyre javul az Android OS újabb és újabb verzióival.2. 1.6, 1.7, 2.2 - a régebbit le lehet cserélni újabbra, vagy hardverfüggő? Hardverfüggés esetén mi a korlát? Proci, ram, tárhely?
- Hardvertől is függ, illetve attól, hogy egyáltalán a gyártó vagy lelkes modderek készítenek-e rá a frissebb verziójú Android-ból rá ROM-ot/firmware-t. Hardver szempontjából főleg a CPU típusa és a RAM mérete lehet a limitáló tényező. A háttértárat lehet bővíteni memóriakártyával, viszont vedd figyelembe azt, hogy az Android csak a 2.2-től ("Froyo") támogatja az alkalmazások memóriakártyára telepítését. (Ezt korábbi verzióknál a rendszer root-olásával és az App2SD alkalmazás használatával lehetett áthidalni.)3. Win CE 6.0 van egy tableten, felrakható android? És fordítva?
- Vannak olyan kínai tablet-ek, amelyeknél oda-vissza megoldható, de nevesebb gyártók modelljeinél általában nem.4. Mi a jobb, win vagy android, illetve mit befolyásol hogy melyik fut, a telepíthető programokat?
- A szolgáltatás- és alkalmazáskínálat egyértelműen az Android irányába dönti el a mérleg nyelvét. A Win CE egy nem rossz, de meglehetősen korlátozott rendszer, amely sokkal kevésbé alkalmas a felhasználói igényeknek megfelelő testreszabásra.5. Teljesen elméleti, amatőr, kíváncsi kérdés: feltehető-e a tabletekre normál win, pl. xp, vagy más a hardveres rendszer, így nem? Win CE 6 vagy android helyett?
- Nem, a Windows XP/Vista/7 a desktop és notebook gépekben alkalmazott x86 utasításkészletet használó CPU-kra íródott. A Win CE és az Android ellenben az ARM architektúrára épülő CPU-kra. ARM-alapú gépekre esetleg valamilyen ARM-alapú Linuxot lehet feltenni, de ennek megvalósítása nagyon készülékfüggő. (Bár maga az Android is Linux-kernelre épül.)Vagy nincs összefüggés a CE 6 és az asztali win között, így mindegy mi van rajta, egyikre sem megy fel a hardver miatt?
- Az asztali Windows és a CE a fent említettek miatt nem átjárható egymással. Én laikusként azt mondanám, hogy az összevetésük a GUI hasonló logikájában, felépítésében kimerül. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
upszilon #1253 üzenetére
A felbontást állítod és nem a betűnagyságot?
Tudtommal az ARM-nél inkább társprocesszor a másik mag, de nem akarok hülyeséget írni.....
A x86 -nál a többszálú futásról van szó, itt úgy gondolom nem, a HT és egyebek azért tudtak teljesítménynövekedést hozni, megfelelő programokkal... -
CHIPman
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1269 üzenetére
Ugye ezt nem gondoltad komolyan? Próbálj ki egy x86 Android portot, az rendesen megy, de az SDK mögött ott a Windows is, aminek emulálnia kell a mobil környezetet, és csak onnan fog menni a JAVA.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
CHIPman #1254 üzenetére
ha akad az sdk akkor más baj van. gondolj bele, ezekben a tablet-ekben egy 500..1ghz-es arm cpu van, ami azért sokkal gyengébb mint egy mai vagy tegnapi x86-os cpu és ugyanazt a java keretrendszert futtatva nem akad...
de a win7 szerintem sok mindere jobb az androidnál, már csak az alakalmazásokat nézve is. azért az androidos alkalmazások finoman szólva is 1 bitesek a pc-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 1 / 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Hibátlan Apple iPad 10 Wi-Fi 64GB Silver ! 3 Hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged