- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
válasz
Dreadloord #37072 üzenetére
A chuwiban nincs GPS.
-
Prof
addikt
Itt egy újabb ragyogó példa a kínai tablet +"gyenge wifi" témára 8 colos fronton.Ployer Momo8
-
Prof
addikt
válasz
Keresztapper #37050 üzenetére
Köszi, az Acer A100-hoz árult cucc elvileg jó is lehet.
Bár nagyon bizonygatják, hogy csak azzal kompatibilis.
-
Prof
addikt
válasz
monti0222w #37041 üzenetére
A Chuwit nem ismerem csak Mo-n kaphatókat próbáltam, Wayteq, Myaudio, Concorde.
-
Prof
addikt
válasz
csiribacsi #36995 üzenetére
Köszi a cikket, jól mutatja az Apple-t a marketing és a szoftver tartja el jelenleg.
A Wifi-t nem tudnád tesztelni valahogy messzebről a Wifi Analyzerrel esetleg?
Kis lakásban, szobában nem érdekes, nagyobb panel lakásban ha egyik végén a router másikion te a tablettel már érdekes lehet -
Prof
addikt
válasz
fpatrik17 #37031 üzenetére
Dehogy tudom általában 1-2 évre előre gondolkodom, mire a piac utoléri az igényeimet feature/ár/érték arányban akkor vásárolok és amit így vezsek addig használom boldogan míg el nem kopik
Ergo még mindig nincs olyan tablet, amit megvennék.
Persze a mostani 12 ezres Concorde tab-ot nem hagyhattam ki, vmi kell azért kell olvasgatni néha
Eleve fényes képernyő gyűlölő vagyok mióta kijöttek notikban. (meg fényes csillogó lakkozott felület gyülölő)Én mióta láttam egyik nagyfőnök IPad-ját matt fóliával azóta fel sem merült, hogy ne olyan tabletem legyen majd amire jó Ipad fólia. (sajnos basznak máshoz matt fóliát gyártani, mondván az aki nem Applet- vesz nem lehet igényes
(Concorde tabhoz hónapokig hirdettem senki se tudott pedig sima 16:9 7" százmillió ilyen méretű tab van.)
Vennék én Apple-t ha nem érezném azt, hogy eladnak nekem egy 7-es BMW-t aminél megszabják hol ülhetek merre mehetek, kinél tankolhatok, mit rakhatok a csomagtartóba és milyen PH-jú vízzel moshatom le és mindezt 50%-al drágábban, mint a Mercedes nyújtja.
A filléres flash memória/párdolláros 3g modem eladását 100-szoros áron meg nem mellesleg egyenesen etikátlannak tartom a Cupertino-i elektronikus pénznyomdászok részéről. -
Prof
addikt
válasz
fpatrik17 #37014 üzenetére
Pontosan erről van szó amit mondasz.
A kínaiakkal az bajom mindegyiket IR "inside room/residency" Wifi-vel látják el. Szétcseszik a fémhátlappal a wifi vételt, esélyed nincs kinti public wifiken nyomulni az utcán stb, max csigasebességel ha valaki brutál antennával szórja -
Prof
addikt
Mármint milyen alaptulajdonságokra gondolsz? Mit nem tud?
Ne gyere a retinakijelzős féltégla 10 colos fűtőtestekkel amik max wifit tudnak, de xy 10 éves játék szintű vmi jól fut rajtaÉn csak a jó irányt nézem a trendet franc se fog 400g fölötti tabletet venni. Csak a 8"-os 4:3-as érdekel mert arra van matt fólia az Ipad mini révén.
-
Prof
addikt
válasz
szabi__memo #36949 üzenetére
Nem ez nem 3G-s, A Sim-es szerintem még nem is kapható, ahogy nézem.
De jól mutatja a trendet hogy egyre több minden igenis ami a telefonokban benne van befog kerülni minden tabletbe nemsokára alap lesz (GPS,BT,3G) és nem csak a felső kategória sajátja noti áron.
-
Prof
addikt
Részemről először a 10 colso tabletek tetszsettek, azát nkezemb fogtma egyet negyedórán át és rájöttem hamar a 600-700g sok. Az ilyet asztalra teszik térdre ölbe szerencsétlenkednek vele.
Mivel ugye tapiképernyő, általában egy kézzel fogod másikkal tapizod, arra pedig nagy /nehéz sokak szerintSzemély szerint nekem a keskenyített 8 colos 4:3-as modellek jönnek be legjobban. 350g-ig. Nem véletlen adta ki az Apple az Ipad Minit
Az 5 colos mobilok meg nem mobilok, hanem tabletek csak GSM modullal
A legkisebb funkció rajtuk, hogy telefonálni is lehet velük, a legrosszabb funkció pedig hogy ha használod minden nap töltheted ami egy telefonnál röhej.
-
Prof
addikt
válasz
Attix70 #36304 üzenetére
Köszönöm, utánanézek nem túl részletes az ebay-en a specifikáció
Általában a kínai tabletek a wifinél buknak meg a fém borítás miatt.
Ebben sincs benne a 3G amúgy és ami fura 1024x720-as képernyőt írnak, amúgy jópofa kis tablet mert van benne bluetooth is.Nem értem ezt a 3G dolgot hogy írhatják oda, ennyi erővel az én PC-m tud 3D nyomtatni, mert van rajta port amire rálehet dugni
-
-
Prof
addikt
válasz
z0d1AK #36240 üzenetére
Köszi a reagálást.
Nem mondtam, hogy kínai legyen és a 3-4G nem szükséges feltétel mint írtam.
Egy Ipad mini az full műanyag vagy hogyan működik rendesen a a wifije? Nekem jó full műanyag is.Tudom eleve 8 colosba nem fér akkora akksi, de 3-4 óra böngészés alatt ne merüljön le, nem várok Ipad értékeket, csak egy Apple korlátozás/egyedi megoldásoktól mentes normális tabletet akarok ami nem 600g mint a 10colos bumszlik és rendes 4:3-as.
Egyelőre vegyük ki az árkorlátozást is.
-
Prof
addikt
A következő paraméterekkel rendelkező tabletet keresnék:
8" 4:3-as arány IPS kijelző
jó/rendesen használható Wifi (itt buknak el wayteq, myaudio, concorde táblák durván)
legalább 2 magos CPU (RK3066)
legalább 2 magos GPU
sok akkuidő
HDMI
USB
microSD slot
1GB RAM, min. 8 GB ROM, de inkább 16.
ha tud 3G/4G-t beépítve (nem külső modemmel) az se rossz, de nem feltétel.Ja és az ára ne legyen 100ezer.
Örömmel veszek minden ötletet.
-
Prof
addikt
válasz
Sanzaa #24252 üzenetére
Kiválaszottad a Mastercard mobile opciót és mellé beírtad a telefonszámod?
Olyan okostelfonod van amin fent van a mastercard alkalmazás és regisztrálva is van a telefonod a mastercard rendszerében rajta keresztül? Valamint a bankkártyád hozzá van adva a telefon programjában? -
Prof
addikt
7"colos Concorde One tabletre hol lehet jófajta matt fóliát venni?
Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Prof
addikt
válasz
Davebowman #23481 üzenetére
Nem kell pánikolni azért egyből, most hívtam mastercard ügyfélszolgálatot azt mondták az elmúlt napokban az edigitál rendszerével van/volt vmi hiba.
Bár az aggodalomra ad okot hogy a készülékvéleményeknél a wifijét a concordenak szídják. -
Prof
addikt
válasz
szabi__memo #23477 üzenetére
Ki volt írva, hogy részletekért keresd őket, illetve hogy fenntartják az akció lezárásának jogát idő előtt. Amúgy nem kell keseregni a tabletek ára pár hónap alatt esik 10e-t simán. Karácsonyra ezeket szerintem alapban 10k-ért adják akciósan, ha bejönnek a retinás kínaiak.
-
Prof
addikt
válasz
Davebowman #23475 üzenetére
A rendelésben kéne látnod ha a Mastercard mobile-os fizetést választottad.
Igen 400-as limit van [link]. -
Prof
addikt
válasz
Davebowman #23467 üzenetére
Igen az való hozzá de a digicamnél olcsóbb
Amúgy sikerült fizetned már a Mastercard-al? -
Prof
addikt
Vovi1, csibe1
Egy p1-es PC is 3G-s ennyi erővel, USB-jére rádugod a ZTE 3G modemet és hasít XP-vel a net.
Én büntetném azokat akik 3G-sként reklámozzák az olyan tabletet amiben nincs. Egy kilogó fityegő egy ilyen mobil cuccnál messze nem olyan opció mint egy desktop PC-be berakni egy kártyát az 5 slotból az egyikbe
Azt meg fel nem foghatom egy pár dolláros mobilban, hogy van már 3G a drága tabletekben meg miért óriási feláras.
De amúgy elég szimpatikus a kis Q8, reméljük lesz BT-s vagy 3G-s utóda. -
Prof
addikt
Igen az csak egy beépített 3g modemnyire van az ideálistól, meg amit elfelejtettem írni a bluetooth
Akkor aszem továbbra se veszek tabletet (nem értem miért olyan nehéz egy 10dolláros 3g modemet berakni egy gépbe).
A szörnyű szélesvásznú vackokat tőlem a hajukra kenhetik a gyártók. Nem akarok megőszülni a scrollozásban.Az Apple meg igazán kezdhetne űrhajókat gyártani, mert az áraik már így is a csillagos égben vannak. (16 GB extra memóriáért 100euro rofl
)
-
Prof
addikt
Ki tud mondani olyan 4:3-as legalább 1024x768 tabletet ami legalább 2 magos, 3G-s nem Ipad és nem kerül egy notebook árába?
-
Prof
addikt
Mennyire kell 2 magos proci és jobb GPU netezésre, PDF (10- 200MB) olvasásra 10colos tabletnél (1024 v.1280).
Van esetleg olyan hely ahova lehet vinni pdf-et és kipróbálni, hogy viszi adott tablet?
Játék nem érdekel, de a folyamatos működés igen, youtube HD videókat beleértve. -
Prof
addikt
válasz
Davebowman #22166 üzenetére
pl itt: [link]
-
Prof
addikt
Kindle Fire HD mikor érkezik hozzánk?
-
Prof
addikt
Az emberek többsége fél nap 3G netezik a telóján akármerre megyek a városban, utazom vonaton. Nem azért van 2milliónál is több 3G előfizető, mert nincs rá igény.
Ahogy nő a lefedetségKépesek kis "szar" 2-4colos képernyőn szerencsétlenkedni és naponta töltögetni a telefonjukat, hogy ezt meg tudják tenni.
Egy tableten megcsinálod 2perc alatt azt amivel a telón 10percig elszerencsétlenkedik vki.Amúgy meg Diginél 1.5k-2k a mobilnet.
-
Prof
addikt
válasz
togeti #21866 üzenetére
Miben is olyan jó 3-szoros árért?
Mit tudsz csinálni rajta amit egy 70k-s kínai tabon nem?És mennyi mindent nem tudsz csinálni vele, amit egy 70ks androidos tableten igen
Nem beszélve, hogy bármit veszel hozzá aranyárban van.2-3 szoros áron hozni az "elvárást" nem kunszt. Szerintem ne msokaknak kell ilyen piciben ekkora felbontású kijelző, viszont annál többeknek jólesső érzés, hogy villoghatnak vele a következő ipad megjelenéséig, hogy nekik ilyen van
-
Prof
addikt
válasz
rpeter #21852 üzenetére
Van rá igény nem véletlen az összes komolyabb tabletben van, csak a kínai occó tablet költségvetésébe már nem fér bele.
Azt meg, hogy otthoni médiafogyasztásra használják nekem fura, mivel notiról nézek filmet projektoron, nem kell ahhoz külön tablet és garantáltan mindent letud játszani szépen.
Persze akinek nincs pc-je annak tök jó. -
Prof
addikt
válasz
szilchi #21849 üzenetére
Ezt nem hiszem, mutass csak 1 ilyen felmérést !
Az emberek nagyon kis része él wifi hotspot mellett, a tabletnek meg pont a mobilitás a lényege. Vopnaton buszon stb. lehessen netezni vele, ahol bizony többnyire semmi wifi.De ezt a gyártók is tudják, csak jól lehúzzák a népet egy 10dolláros feature-ért 50-100-at kérnek.
-
Prof
addikt
válasz
kerekfej #21847 üzenetére
3G-re gondol szerintem. Nem mindenki városban használná ahol van wifi, hanem utazáskor és nem akar telefonnal tetherelni. Én is így voltam vele míg nem lett céges 3G-s mobilom, azóta nem izgat, hogy tetherelni kell
Nincs képben még, hogy az "ocó" kínai tablet gyártók a 5-10 dolláros 3G modemen spórolnak, mikor már 2 éve alapnak kéne lennie minden tabletben a 3G modem beépítve
Az apple meg képes elkérni 100dolláros felárat is 3G modemért -
Prof
addikt
Létezik olyan tablet amiről leszedve az androidot mondjuk linux mintet lehet rárakni?
A leendő x86-os W8-as tabok ilyenek lesznek ?
A sok fórumot olvasva az jött le sok a baj az androiddal és aki kicsit is kevésbé kompromiszumkészmég a drága Asus, Samu tabletet is adja el és vesz Ipad-ot. -
Prof
addikt
Ezzel tisztában vagyok, de én időnként x száz km-re lennék a notimtól a tablettel, az már kicsit macerás.
Megosztott netet kapna elve a tablet telefonról, aztán az otthoni routeren keresztül felébreszteni a laptopot, rájelentkezni stb. Mindezt egy szimpla windows-os app elindításáért hát még meggondolom -
Prof
addikt
válasz
Balinov #20885 üzenetére
Azt értem van ilyen html alapú is, de mondjuk akkor egy router simulator progi elindítása totál esélytelen, ilyen x86 emulator progi sincs rá amire virtuális gépet lehetne tenni amiben Windowst futtatok? Rengeteg program csak windows-ra van.
Van esetleg olyan ingyenes /olcsó szolgáltatás ahol lehet egy windows-os remote virtuális géped ilyen célra amin a tabletről futtatod a programokat? Vagy kell otthon bekapcsolva legyen egy kis windows pc-m amire mindig csatlakozgatok?
Akkor lehet mégiscsak megvárom a Windows 8-as tabletek megjelenését, mert nekem ahhoz netbook\noti árban drága egy tablet, hogy csak olvasgassak\netezzek rajta.
-
Prof
addikt
Android tableten, hogy lehet egy Windows-ra készült mondjuk oktató programot futtatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest