- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Neurotoxin #1857 üzenetére
hát nem tudom neked milyen szemmértéked van...
az egyik egy letisztult forma a másik meg gány.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Neurotoxin #1849 üzenetére
ez a video, amit linkeltél rendelrelt, ahogy a képek is. akkor most ki kötekedik?
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Neurotoxin #1839 üzenetére
hát... ez nem a termékről video, inkább arról milyen lesz.... ecce'.... valamikó'
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Drótszamár #1838 üzenetére
ja irt a gyártó hogy van kapacitiv de annak a videónak pár hónapja nem lett volna szabad kikerülnie, mert az csak egy tech demosntrációs videó volt. (mert igy a kutyának se kell a resitiv)
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Drótszamár #1813 üzenetére
a q5-ös programot én is használtam, de a bt ne valami stabil...
van egy olyan megoldás, hogy root után beállitod az ad-hoc mód-ot a wifire (alapból nem tudja az android) és a telefonra teszel egy tether programot. ez igy atomstabil és elegáns is.
-
lumpen_stex
aktív tag
polaroid...
-
lumpen_stex
aktív tag
+30% az áfa és a vám (ha felbontják). nem rossz cucc de azért látszik, hogy kinai műanyag (törékeny, karcolódó gagyi)... kicsit többért én inkább gtab-ot vennék, persze azon meg nincs usb...
50k körül szerintem jó vétel lenne, de a kapacitiv kijelző miatt nem lesz annyi soha... a 3g hiánya nem hátrány, ekkora böhömöt úgysem hurcibálsz, igy a gps se hiányzik. de ha nagyon kell a 3g akkor wifi-n vagy bt-n kersztül mobiltelóval megoldható. a 2GB szerintem elég sd-ben, ráfér 1000 program, vagy könyv. filmezni úgysem ezen fogsz.
egyébként ez már túl nagy arra amire a tab való, szép és látványos, de ezt kézben kell tartani...nem véletlen a 7..8" az ami elterjedt.
-
lumpen_stex
aktív tag
-
lumpen_stex
aktív tag
de elvágták. majd fél-egy év mulva emlékezz erre.
az android-al nincs baj, nem játékra van kitalálva, hanem telefon oprendszernek. annak viszont a legjobb. annyira jó, hogy még tablet-en is megállja a helyét. de ettől függetlenül, ha a cpu-ban benne van a hw opengl gyorsitás akkor kb olyan szinten futtaja a játékokat, mint egy 6..8 éves pc.
hype az kétségtelenül van,de meg is van az alapja. pl megveszel egy hw-t és teszel rá olyan sw-t amilyet akarsz. nem ad a gyár ujabb fw-t? majd csinál valaki. ilyen eddig nem volt. végre a juzerek kezébe került a telefonjuk tokkal vonoval. ne lehet őket egy átdizájnolt tokkal és azzal, hogy az "régi" hw-re and adnak uj fw-t vásárlásba kergetni.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
mr.geeZ #1728 üzenetére
mondjuk a gugli az androiddal elvágta a nokia, az ericsson, de még a apple torkát is. 1..2 év és kipucolják a márkákat a piacról. most is már inkább a tartalmat nézik az emberek nem a gyártót. android van rajta tök ugyanolyan mind, hanem majd valaki meghekkeli. pont mint a pc-k...
ez nem is lenne baj, de nem lesz csak kinai gyártó, és nem nyugati cégek termékeit fogják gyártani, hanem a saját szarukat. mert azért meg kell mondani a kinai termékek 99%-a szar, ha nincs ott a fehér ember aki a kezükre ver, amikor kell..
-
lumpen_stex
aktív tag
azért nem, mert ha mlo.bin-es sd van a cuccban, és sw reboot-ot csinál, akkor service módba megy és elkezd flesselni. én már megszívtam egyszer, h reboot-oltam és a jól beállított rendszer ujraflesseltem, mivel olyan sd volt benne...
ezt kerülik el azzal, hogy amikor kész a flash csak kikapcsol.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
david->off #1691 üzenetére
az applanet ha délután vagy hétvégén nézed kb 30sec allatt tér magához, ahogy a market is. reggel meg pikk-pakk megy mindkettö
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
david->off #1664 üzenetére
kérd vissza.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
philoxenia #1658 üzenetére
_sok_ kézügyességgel azzal is lehet
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
philoxenia #1655 üzenetére
az a vicces benne, hogy a motorola az androidnak köszönheti, hogy nem ment csődbe... de ha kihoz egy tablet-et, android helyett valami saját szarral akkor tuti becsődöl. max valami ubuntu-val lenne sansza, de az meg nem tapira van csinálva.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
philoxenia #1655 üzenetére
pl megveszed az alkatrészt és beforrasztod. szerencsére a legtöbb tqfb tokozású és nem bga igy nem kell reflow, csak egy kis kézügyesség. g sensors-t már sokat forrasztottak fel, meg usb-t is.
vagy megveszed az a81g verziót abban benne van a szenzor meg az usb gyárilag +30$-ért.
-
lumpen_stex
aktív tag
kinai cuccra nemigen lesz support. mert ők a kinai piacban gondolkoznak ami milliárdos méretű. szoktam olvasni a kinai nyelvű forumokat a gyártó oldalán. hát ott olyan szinten mennek a dolgok, hogy lazán nyomják a fizetős programokat is a juzereknek. nesze neked bsa. viszont az ár is a kinai vásárlóerőhöz van szabva, ami kb azonos a magyaréval.
az eu és us disztributorok probálnak valami support-ot nyújtani, de a gyártó kb annyira szarja le őket mint a nem kinai juzereket.
egyébként kinában nagyon nyomják az androidot ha megnézed a market-et a fele fejlesztő kinai, sőtt már az angol leirás elkészitéséhez se veszik a fáradságot.
most a legutolsó, decemberi fw-vel az a81e kilépett a béta/prototipus kategóriából. atomstabil és gyors. a legujabb flash se vágja tele a browser cache-t, max 2 naponta kell törölni kézzel massziv flash használat mellett.. két hiányossága van igazából, nincs rajta mikrofon és gagyi műanyagból van a burkolata. viszont 199$...
/már többször is szétszedtem, a panelon van be nem ültetett usb host, mikrofon bemenet, hdmi kimenet, rs232, svideo kimenet, giro, ethernet és ezeket a beagleboard-os eredet miatt az alap kernel meg tudja hajtani. szóval akinek van egy kis elektronikai vénája annak ideális buherancia alap. én is azért vettem eredetileg/
-
lumpen_stex
aktív tag
-
lumpen_stex
aktív tag
eladhatnak ennyit. hazai viszonyokra vetitve, a 4..500 $ az olyan 6..8000ft lehet vásárlóerő szempontjából. és ha csak a fehérek világát nézzük akkor az 800millio ember, abból tutira van 1millito havonta aki megveszi .
csak a wist a81-nél a sárgák a "g"-t vissza cimkézték és eladták e-nek, mert nem volt elég "e" és a "g" nem volt bejelntve. aztán most fw váltáskor sok juzer rájött, hogy egy generávcóval újabb cuccot kapott fél éve. -
lumpen_stex
aktív tag
válasz
philoxenia #1569 üzenetére
a valóságban a kinaiak gerneálják. nézd meg majd minden app kinai szerzőtöl jön.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Gakocsis #1562 üzenetére
általában alapból nincs rajta flash, de az applanet-en fent van a legutolsó (és annyria jó hack, hogy centrire olyan, mint a market). viszont mintha azt irtad volna hogy opera van rajta, az nem támogtja a flash-t amennyire én tudom. vagy használd az android browser-jét ami a legjobb sztem, vagy a dolphin hd-t. mindkettövel mennie kell.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
philoxenia #1559 üzenetére
a tablet kb arra való amire a pda csak pc-s sebességével és szolgáltatásaival, már ami a webböngészést illeti. szterintem 99%-a a vásárlóknak youtube-ozásra fogják a népek használni. arra tökéletes a kis kijelző elég a videókhoz illetve gmaps, de arra egy telefon kényelmesebb.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Neurotoxin #1522 üzenetére
a skype már nincs benne.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Drótszamár #1510 üzenetére
a flashplayer bugos, ha kitörlöd a browser cache-t akkor megint megy. megoldás az, hogy a .68-re végződő flasplayert rakod fel, azzal semmi gond nincs.
-
lumpen_stex
aktív tag
tegnap jött uj fw az a81e-hez, nem tudom mit csináltak de a weblapok megnyitása olyan gyors lett 720megán, mint 1ghz-en volt elötte, .68-as flahplayer-el atomstabil. az usb-n bedugott noikiámat is észreveszi és lehet 3g net-et nyitni. de valamilyen beállitás nem jó vagy a telón vagy a wits-en, mert használni azt nem lehet.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
philoxenia #1477 üzenetére
van benne valami. a reklámbevételt a szürkén felrakott programokból is megkapják.. de hogy a készitője megkapja-e..
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
philoxenia #1473 üzenetére
/*
Fizetős rész jelenleg Mo-on hivatalosan nincs, az nyilván nem legális, bár érdekes az, hogy ha a júzer kimegy Mondjuk Németországba és ott tölt a marketről, az innen vitt készülékével, akkor mi a különbség
*/ez mondjuk nagy luzerség a guglitól, mert azt a 2..10$-t kifizetné az ember egy programért, igy meg letölti ingyen okosba'.
-
lumpen_stex
aktív tag
minek a hotspot?
1. van bluetooth DUN .apk ami a nokiák 99%-ával megy
2. wifi tether a mobilra és mehet a móka.az android-ot nem kell licenszelni mert open source. a google apps amire licensz kell elvileg ebben van a market is a gmail meg a gmaps mellett. de az is free igy a juzer felrakhatja olyan device-ra is amire a gyártó nem.
-
lumpen_stex
aktív tag
lol mi darabos? egyébként azon 2.1 android van 600mhz-n.
nem hordok joystick-et magamnál, illetve egyet de az nem usb. nem játszom ilyen szarokkal. de ha megnézed, joy-al még mindig 1000x jobb irányitani, mint képernyőt tapicskolva.
söt mid-t se hordok, vagy egy n95-8GB meg rajta a garmin, gmaps, fring és ennyi elég és elfér zsebben, heti egyszeri töltéssel. a gtab se arra van, hogy hurcibáld, ahhoz túl nagy és esetlen.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
lumpen_stex #1445 üzenetére
-
lumpen_stex
aktív tag
direkt neked felraktam a 1ghz-s fw-t:
2010-12-11 04:33:28 ph 13.705 A81E 1000.0MHz wits/A81E/A81E/:2.2/JIEVIS/eng.witstech.20101021.095226:eng/test-keys
ez meg egy gtab:
2010-12-11 02:22:18 Alferret/mansfield 14.075 GT-I9000 1000.0MHz samsung/GT-I9000/GT-I9000/GT-I9000:2.2.1/FROYO/XXJPU:user/release-keys
sajnos az a81e-n csak 2.2-es fw van a 2.2.1-es csak 720mhz-es kernel-el van. 2.2.1-el egálban lennének.
sandstorm csak multictouch-al megy ha kijelzővel akarsz irányitani. [link]
de ha bedugsz egy wii kontrollert akkor elég a mezei rezitiv is.
-
lumpen_stex
aktív tag
de szerinted mitől függ a sebbesség? a cpu-tól és semmi mástól. hidd el az a81e centire olyan gyors, mint a gtab.
a ram mérete is érdekes téma, nem tudom mire kell 1giga ram, mert egy android applet többnyire 1..2mb és túl sok adatttal nem is dolgozik..
a kijelző tényleg kényes téma. többnyire ezen spórólnak én slylus-al használom, régen is volt pda-m és megszoktam és igy két betű közé se gond beszurni. a zoomhoz meg felhozza a +- ikont vagy dupla katt.
meg azért fél óra tapicskolás után úgy néz ki a kijelző mintha takonyal lenne bekenve. így meg tiszta marad. -
lumpen_stex
aktív tag
hibás feltételezés. attól, hogy virtuális felulet az android mért kellene ugyanolyan gyorsan futni minden hw-n?
az android egy alap linux rendszer, mert a linux kb mindenen képes futni, igy meg van teremtve a hozzáféres a halózathoz, grafikahoz, hanghoz, filerendszerhez.
ez már igy is elég lenne, de nem lennének a programok komaptibilisek és ugykelene válogatni, mint a symbian-nál vagy a wince-nél. ezért az egészre ráhúztak egy egyen felületet amit a programok látnak. ezen keresztül a halózat, stb java api hivásokkal elérhető, igy egy program akármilyen anrdoid-ot futtató kütyün menni fog.
és ezért nincs semmilyen optimalizáslási lehetőség már ami az sw-t illeti. lehet bele több memőriát és erősebb cpu-t tenni. és ennyi.
de egy cortex a8 1ghz, valami 5$ nagy tételében(kiskerben 12$), így egy kinai buherancia lehet pont olyan gyors, mint a gtab. persze nem lesz szép és nem lesz multitouch, gyagyi a kijelző, stb.
szóval az eredeti kérdésre visszatérve, ha 1ghz-en fut a kinai cucc pont olyan gyors lesz, mint a gtab. pl az a81e ilyen (csak hogy hazabeszéljek)... sőtt ha megnézed a top10-et ott vannak 90 mflops sebességű húzott kinai (és nem kinai) cuccok is.
-
lumpen_stex
aktív tag
mi nem igy van?? azonos cpu családnál azonos órajelen, azonos teljesitmeny.
itt az én a81-em 720megán (proharver néven): [link]
2010-12-09 06:40:24 prohardver 10.401 MID a81e 720.0MHz MID/MID/MID/:2.2/JIEVIS/eng.midtech.20101122.090705:eng/test-keys
10.5Mflops 720 megán, a gtab pedig 14.4 1 Ghz-n. most nincs 1 gigás kernelem, de azzal 14.4 volt.
-
lumpen_stex
aktív tag
ez is: [link]
-
lumpen_stex
aktív tag
kérdés mihez képest? mert vannak hirek amik gerjesztik ugye a fogyasztást, szerintem másról nincs szó. de ugyanilyen hirek vannak az androidról is...
és ha összehasonlítod azt amit az android nyújt azzal amit az ios/ipad, lehet, hogy egy év sem kell. egyszerűen jobb és átgondoltabb rendszer és ráadásul ingyenes...ami miatt mindenre azt raknak, mert a fejlesztőnek kényelmes, mert tudja azt amire most szüksége van egy mobiltelefonnak, tablet-nek vagy akár egy tv-nek és ki tudja még minek. egy 7000ft-os kisker árú digi képkeret már tud android-ot futtani, szóval lehet hogy olyan alap lesz, mint az 50hz a konnektorban.
aztán meg mögőtte áll a google, ami azért nem egy súlycsoport az apple-el...
nincs az, hogy neked nem kell flash, mert attól fagy a rendszer (és nem veszed meg a 1..6$-os játékokat) vagy, hogy nem az telefon rossz csak rosszul fogod és ezért nincs térerő. ezek bennem azért rossz szájizt hagynak..
jó, persze a gugli se társadalmi munkában csinálja, valami célja biztosan van. már látszik is valami, mert elkezdte a különböző policy-k bevezetését a market-ban... viszont ha nagyon ugrál kicsúszhat a kezéből az egész...
-
lumpen_stex
aktív tag
A cortex a 8 a nyerő, a lap alján látszik miért: [link]
egyébként az android nem béta, nagyon stabil rendszer. de az amit a kinaiak felpakolnak az legtöbbször tényleg béta. azért most már eljutottak arra a szintre, hogy különösebb hibák nélkül működnek.
az ipad-ról meg egyre inkább látszik, hogy bukta, egy év mulva nem is nagyon lesz róla szó..
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
NightLord #1355 üzenetére
erdekelne a tapasztalat, mert igéretesnek tünik, főleg azért mert normál vga felbontást tud. az a kérdes napos időben mit mutat, mert amiket én néztem olvashatatlanok már a nyári félárnyékban is.
a buborékos dologról azért nem hallottál, mert kb minden tablet-ben a kijelző és a tapi egy alkatrész, nem lehet szétszedni. az a megoldást amit felhoztál annyira gagyi, hogy még kinaiban is ritka. valami digi képkeret kijelző lehet +touch és ezzel megspóroltak kemény 2000ft-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged