- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Ez nem a Samsung hibája. Ahogyan írtad, a telefonodat tölti. Ez azonban tablet. A telefonok 500-1500 mA-es töltő áramot kapnak a gyári töltőjüktől, típustól függően, míg a tableteknél ez jellemzően 1,5-2,1 A, inkább a 2 A a jellemző. Erre azért van szükség, mert nagyobb az akkumulátor, egy 500 mA-es töltő negyed annyi idő alatt töltené csak fel, mint egy 2 A-es.
Az összes többi gyártónál így van, ez nem Samsung specifikus. Sőt, a Samsung legalább vissza jelez szoftveresen, hogy nem tölt a készülék az USB csatlakozás ellenére. Számos készülékben 500-1000 mA-es töltő csatlakoztatása esetén vagy egyáltalán nem jelez semmit a túl kicsi töltőáram miatt, vagy azt jelzi, hogy tölti, de mégis annyira lassú ez, hogy ha közben használjuk is a készüléket, akkor inkább merül az eszköz. -
Mercutio_
félisten
Acer Aspire V5 - 131 (1007u intel procival 11,6 " - os matt kijelzővel 67k, dobsz bele egy SSD - t és + 2-4-8GB ramot ízlés szerint, ha még pörgősebb működés a cél, fullHD filmezés, office, régebbi játékok mint egy asztalin hisz ez egy lebutitott Ivy magos proci .)
PeterkeT:Ha a szutyok atom helyett ilyen jellegű procikkal is kijött volna anno az Intel - és 10-böl nem 1, hanem 3-5-ben lett volna erősebb Brazos - akkor mostanra nem szitokszó lenne a" netbook" kifejezés
-
Azert az uj atom proci mar nem az a retek ami megalapozta az atomok rossz hirnevet, tesztek szerint a core2duo teljesitmenyet hozza piti fogyasztassal, igaz a gpu resze nem jatekra termett...nem temetnem az uj atommal szerelt tabokat, az asus megoldasa meg kimondottan piszkalja a csorom hogy kene
..
-
mexel
veterán
Megint félrebeszélsz. Senki sem állította hogy nincs jobb, én még az elején írtam is a hiánnyosságairól. Most csak és kizárólag az 55e ft-os akciós árról és az annyiért kapható készülékekről van szó ebben az esetben. Annyiért ilyen minőséget nem találtam mást itthon. Ne hasonlítsuk a 7"-osokhoz sem, mert ez nem az. Leírtam hogy a proci nem a legerősebb, és még pár olyan negatívumot ami nekem nem tetszik. Azt is elolvashattad volna ha nem csak okskodni akarsz. A pozitívumai viszont olyanok amik ennyiért verhetetlenek. Akkor mondj valamit 55-ért ami 1280x800-as ips-el készül, 4 magos, 6000-es akksi van benne, usb-ről tölthető, elöl vannak a sztereó hangszórói, 16gb háttértár, jó wifi, nem brand"B" minőségű, gyors jól optimalizált rendszer van rajta és esetleg elképzelhető hogy lesz supportja is és kicsit kiemeli a sima lapos tabok közül (ami nem feltétlenül előny, mert nem mindenkinek teszik esetleg a fogása).
Egyébként használtál már ilyen tabot? Mert én már hsználtam-teszteltem többet is, márkásat és kínait is (pl HTC Flyer, vagy Cube U30GT2,) de volt itt pár noname-bb darab is már, ráadásul boltokban, másoknál fogtam már szinte minden típust ami érdekel. Így van hasonlítási alapom, és nyilván nem 100-150ezres nexus-okhoz, sonykhoz és samsungokhoz hasonlítottam a gépet, hanem pl a majdnem annyiba kerülő Alcor Q813I -hez). Az LG-s hsz-em pedig éppen arról szólt, ha már 80 körül kellene kiadnom tab-ért akkor nem is a lenovot venném hanem inkább lg, mert az többet tud. Egyébként nem vennék lg-t, csak a lenovot viszonyítottam valamihez. De akinek van esze az értette valószínűleg.
Azért írtam ennyi mindent a gépről mert nincs topikja, nem találtam itthon nagyon leírást róla, blogot és komplett tesztet írni nincs kedvem. Ami tapasztalat éppen jött azt gyorsan leírjam, olyanoknak akik még keresgélnek. (én pl végigolvastam minden olyan tab topikját ami érdekelt, és itt a hsz-eket is és örülök ha valaki tapasztalatokat oszt meg, és nem csak akkor ír ha hibás a gépe.Inkább ajánlj te is jó vételeket az érdeklődőknek vagy írd le a pozitív-negatív tapasztalataidat a tabról amit használsz. Ha igazat írsz sokan fognak örülni neki. Hacsak nem valami forgalmazó vagy aki utálja a lenovot (és lg-t) ezért bántja a szemed. Én fenntartom hogy ennyiért megérte, és sokan írtak privit akik rendeltek és tetszik is nekik.
De már megint nem értem miért álltam szóba veled.
Velem van valami bajod? Mert akkor írd meg nyugodtan legfeljebb elküldelek a f@szba, utálom az ilyen trollokat.Egyébként meg akadjál le rólam.
Végül a "a vele járó használhatóság tényleg lesöpri az összes "hagyományos" tabletet" szöveget nem én írtam, gondolom ez nem nagyon zavar.
-
Nara19
aktív tag
A 8"-os, nem csillagászati árban mért tabletek többsége1024*768-as kijelzővel rendelkezik.
Ha már az "A" brand-es felhozatalt nézzük (és androidnál maradunk), akkor a 8"-ban marad az LG és az Asus Memo pad 8, az első igen kellemes paraméterekkel, a második meg erősen túlárazva.
Még itt található (árban) a Samsung Galaxy 3 8" is, ami szintén drága a tudásához képest.Ha a Lenovo Yoga 8 ( ami a tesztek alapján a Memo Pad HD 7 teljesítményét hozza) nagyobb kijelzőt és még hosszabb üzemidőt ígér (mint az Asus MP HD7), mindezt 55.000-ér, akkor jó vételnek tűnik. (nekem)
Főleg úgy, hogy ezen az áron "A" brand-es masina az Acer Iconia A1 8 van, kisebb felbontással és harmad üzemidővel.
Én köszönöm mexel -nek, hogy felhívta rá a figyelmet, többek között ezért olvasom a fórumot.Az az eddigiekből "lejött", hogy neked a csak és kizárólag a nexus 7 vonal a "tablet" de szerencsére nem vagyunk egyformák, mert nekem a 2012-es verzió nem jött be.
-
monti0222w
addikt
Hát baszus nem értelek: 1. mi bajod van az Lg-vel, az hogy ár-érték arányában egy jó tablet s pont az Lg-től?! Más cég miért nem csinált ilyet?
2. Ólvasgatom én is a topicot és találkoztam szintén a mexel fórumtárs írásival, de arra amire te utalsz még nem találkoztam, azon kivül hogy jó szándékuan felhivta a figyelmet egy megfizethetöbb tabra illetve a kérdésekre válaszolt röviden ennyit a dologról! -
mexel
veterán
Miért fáj neked hogy van egy aránylag jó gép akcióban, és ajánlom azoknak akik ilyesmit keresnek?
(ugyanis kb 10-en hívtak hogy megvennék a kütyümet, és ezért is írtam a tapasztalatokról és elérhetőségről)
Sokan nem tudnak az akcióról, eléggé el is van dugva.
Ebben a topikban pedig azt látom hogy nagyon sokan keresnek valamit. Ez még új és nincs tapasztalat.
Ha segíteni nem tudsz akkor legalább ne kötözködj, vagy keress valaki mást akivel együtt nőttél fel.
Rólam meg különösen akadj le mert utálom ha szórakoznak velem
Mindenki azt vesz amit akar, én sem hülyézlek le mert nem azt vásárolod ami nekem tetszik.
Én írtam véleményt egy termékről, eredmémnyeket raktam be, és adtam tapasztalati infókat, mert ebből még kevés van és sokan vennének ilyet, de nem tudják milyen. Akinek nem tetszik amit írok az továbblép, és nyilván azt vesz amit szeretne.
Én sem azt mondtam hogy ez a világ legjobb gépe, de ennyiért most messze veri a mezőnyt, innovációban főleg. Az LG-t pedig nem szeretem, de amit belepakoltak az jelenleg szintén ütős dolog, ezen kár vitázni. A külseje nekem nem tetszik, mint ahogy általában a tabok nagy részének sem, amik szappantartó formájúak. Ezért fogott meg a lenovo.Ennyi. Egyébként nem is tudom miért írom ezt le neked mert ezt valószínűleg úgysem érted meg, ahogy a médiafogyasztást sem. Mert igen, amikor utazom akkor viszek magammal filmeket, zenét stb. Na erre kell a bővíthetőség, bármennyire is fura.
-
mexel
veterán
Remélem nem sértegetésnek szántad a dolgot. Nem hiszem hogy így ismeretlenül te tisztában lennél az én igényeimmel. Vagy csak nem tudod értelmezni amit írtam.
Én speciel nem vennék olyan tab-ot amit nem lehet bővíteni. Akár írhatnám, hogy aki egy médiafogyasztásra szánt eszköznél nem akar bővíthetőséget az már le is írta az igényeit... -
CHIPman
nagyúr
Nekem az új n7-en ugyanez -13%-ot okozott, kereken 0 perc kijelzővel, 10 óra készenléttel...
4.3 alatt ez olyan 2% körül volt. De remélem beáll majd.
(#43573) Bozek: Ennyire ne írd már le a Samsungot, tudtommal a Tab3 7.0 az egyetlen, ami gyárilag legalább 4.0-val jön ki, és nem kezeli az OTG-t. Ennek ellenére az ASUS Memo Pad HD 7-en még ha minden igaz nem megoldott, és a Nexus gépek sem viszik alapból. -
Az otg megmaradt, csak 30mtus atalakito kell, ha ok gyalultak ki a bluevpn-t akkor meg nyasgem nekik. A lenyeg hogy kulso appal meg tudtam oldani. Amugy bezzeg telerakjak mindenfele szemettel a firmwaret amit csak root utan lehet torolni...
TayrolAz acert azert irtam mert nem noname marka, ha melyen nem is nyultak a rendszerbe de korrekt modon van optimalizalva. Hogy 10 colosbol mit lehetne ajanlani az passz azt tudom melyikeket keruld pl myaudio,overmax meg a tobbi olcsonak tuno 10 colost. Esetleg prestigio multipad multipad quanrum 8 giga 2 ev baranciaval 60000 , de az akksira csak fel ev van, ha haza beszelnek akkor samu p5110, hosszu uzemido,stabil rendszer, de a legolcsobb sufni garis is 68000, esetleg egy hasznalt garis darab.
-
Tim82
félisten
Szerintem még mindig a biztonság kedvéért rákérdezés, tudod, azon egyszerű ok miatt, hogy nem írtad le egyértelműen, hogy USB-n csatlakozó billentyűzetet használsz. (Nyilván ha 100%-ig egyértelmű lett volna és nem csak feltételezhető, nem is kérdezek vissza.) Btw, ott volt a smiley is, de azért csak sikerül már-már sértődésig hergelned magad egy teljesen ártalmatlan kérdésen.
-
Tim82
félisten
Ha az, hogy a biztonság kedvéért rákérdezek, szerinted hülyének nézés, az érdekes implikáció. (Ezek szerint gyakran megesik ilyen veled?
Nem lehetett kihagyni...
)
Elhiszem a szavahihetőséged külön kihangsúlyozása nélkül is, nincsen okom azt feltételezni, hogy "kamuzol", köszönöm a fotókat.
-
Tim82
félisten
A tokodban USB-s billentyűzet van (amit rákötsz a Nexus 7-re) vagy bluetooth? Ha utóbbi, akkor sajnos ez a tapasztalat teljesen lényegtelen az OTG szempontjából...
A topikjában egyébként rákeresve valóban a root-ot és StickMount-ot emlegetik (meg persze ha csak adathordozót akarsz rákötni, akkor elég a Nexus Media Importer).
Mindenesetre hasznos app, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Karácsonyra épp egy 1st gen Nexus 7-en is gondolkodom, és a megajándékozandónak jól jön a pendrive kezelése.
-
Tim82
félisten
"Alkalmazással" még mindig nem egyenlő az "alapból"-lal, ahogy az OTG funkció sem merül ki pusztán fájlátvitelben. Ez az app tudja kezelni az USB-s beviteli eszközöket vagy 3G modemet is pl.?
-
szabonagyur
félisten
Sajna itt Németországban is fent áll az 1EUR=1$ dolog... szóval a nexus 7 269$
Valami vélemény a ACER Iconia B1-710 16GB és ASUS MeMO Pad™ HD 16GB készülékekről? Kinézetre tetszenek tudásban meg az ASUS felülmúlja a Tab2-t ahogy nézem.
Van olyan TAB amúgy amit rá lehet kötni TV-re HDMI-n keresztül?
-
szabonagyur
félisten
-
Tim82
félisten
Valahogy még mindig csak terelsz, ahelyett, hogy az egyértelműen feltett kérdésre válaszolnál - vagy elismernéd, hogy sikerült itt hülyeséget benyögnöd.
Azt meg hagyjuk, hogy saját bevallásod szerint is olyan cikket veszel elő, amit értelmezhető saját szájíz szerint, valamint a lehető legtágabb, majdhogynem szabadon értelmezhető definíciót (kár, hogy ennyire tágan senki sem használja, meg az értelmező kéziszótárak helyett talán a gyártók saját termékeikre alkalmazott termékmegnevezései relevánsabbak lennének). Azt is hagyjuk, hogy pl. az első megvalósult, MS-féle tablet PC-koncepciónak megfelelő gépben is ott figyel a WLAN modul, meg ilyen apró tényeket, amik nem férnek bele a koncepciódba.
Továbbra is kíváncsian várom a válaszodat, terelés, Ádám-Éva, az érintőkijelzős hordozható cuccok és az internet felmenőinek, valamint az összes, a téma szempontjából igazából teljesen lényegtelen mellékvágány körülményes felemlegetése nélkül:
- egy mai tablet szerinted mire van kitalálva, ha nem internetelérésre és tartalomfogyasztásra, mindezt valamilyen vezeték nélküli hálózaton megoldva? (Nem, az ebook olvasó és az érintőkijelzős PMP még mindig nem tablet, még ha szerinted bele is fér a definícióba. Ha tabletnek szánták volna a gyártóik az ilyen termékeket, akkor annak nevezték volna.)
- Vagy leegyszerűsítsem úgy, hogy mondjuk a Nexus 7-ed, illetve az eredetileg emlegetett Lazer tablet szerinted mire való?
- Vagy úgy kérdezzem, hogy mivel magyarázod meg akkor, hogy az említett tabletekben - sőt, az összes Android-os, iOS-os stb. tabletben - régóta, sőt, mondhatni kezdettől alap a wifi modul, ha szerinted nem arra vannak kitalálva, hogy vezetéknélküli megoldással alkalmasak legyenek internetezésre és az internetes tartalmak "fogyasztására"? (Lehetséges esetleg, hogy pl. a Google másképp vélekedett, amikor megszabta az Androidos készülékek kötelező minimum specifikációit, mint te?)
- Ha ennyire egyértelműen fogalmazok, talán csak nem fogsz visszanyúlni a '80-as évekbe pl., a téma szempontjából vakvágányt keresve? -
Tim82
félisten
Így kell elegánsan kiszállni egy vitából, ahol az eddigi kevés "érv" is fogalomzavaron alapul.
Ha szerinted az említett Gridpad és a Nexus 7-ed egy kategóriába tartoznak és ugyanazokra a célokra alkották meg őket (vagy akár egy Thinkpad X60 tablet (mint példa az MS-féle tablet PC-koncepció megvalósulására) és egy iPad), akkor ott valóban gondok vannak. Szerintem kb. annyi a közös, hogy viszonylag hordozhatóak és valamilyen érintőkijelzős technológiát használnak.
Olyan apróságok, mint pl. architekturális különbségek, eltérő felhasználási területek meg hasonlók ne rendítsenek meg vélt igazadban! No meg az sem, hogy egy wifi-korszak beköszönte előtti tablet PC-féleséget érvként használni arra, hogy a mai ARM-alapú, mobil OS-t futtató, kapacitív érintőkijelzős kütyük (ezeket hívjuk manapság tabletnek) fő profilja szerinted nem az internet-elérés és az ezen alapuló tartalomfogyasztás, kicsit vicces. Merthogy az milyen jó érv erre, hogy abban az ős tablet PC-ben nem volt wifi...
Egyébként szerinted a digitális képkeretek, illetve az ebook reader-ek és érintőkijelzős PMP-k is tabletek? Mindegyiknek az internet nélküli tartalomfogyasztás a fő profilja.
-
Tim82
félisten
Első körben ne keverd a tablet PC-t a mai, az iPad farvizén megszületett ARM-alapú tabletekkel. (Kb. ugyanannyi közük van egymáshoz, mint az Arpanetnek a mai internethez.)
De akkor újra felteszem a kérdést, kicsit másképpen - remélhetőleg Ádám és Éva említése nélkül is tudsz rá válaszolni: egy maii tablet szerinted mire van kitalálva, ha nem internetelérésre és tartalomfogyasztásra, mindezt valamilyen vezeték nélküli hálózaton megoldva?
-
Peat;)
veterán
A topikban keress rá a szerviz szóra, nagyon nagy példányban adták el szó se róla, de akkor is magas a hibás készülékek aránya. Szerintem már most sem éri meg az árát, amióta kijött pár hete a hd7-es Asus, mert kb ugyanazt tudja de ott 2 év garanciával is olcsóbb picit. De év végéig úgy néz ki megint jön a tablet áradat, részemről LG-t várom. Ha a kijelzője eléggé fényerős akkor megvéve.
-
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Nem akadt meg, független modellekre is van már egy ideje Jelly Bean.
(#40193) mike1334 : Az Overmaxról szinte felesleges tesztet várni. A Conflex, mint egyetlen hazai kapcsolat a gyártóhoz, szinte csak értékesít, nem foglalkozik különösebb supporttal. Én is kerestem őket, hogy adjanak ki tesztre tabletet, még válaszra sem méltattak, arról nem beszélve, hogy elég érdekes szokott lenni néha a Facebook kommunikációjuk is...
-
oncsi
őstag
Sok helyen neten rendelsz, de csak személyesen tudod átvenni pl. Csomag pontokon. Azért azt is meg kellene különböztetni, hogy mi számit személyes átvètelnek. Egy ilyen csomag központban nincs lehetöséged a dobozolt árú kibontásának, kipróbálásának. Ugyan úgy otthon bontod ki, csak elvégezted a futár, postás munkaját. Ekkor mi a helyzet?
-
xtevo
őstag
Azért megmarad egy lehetőségnek a Samu, csak ugye dual core 1GHz azért nem annyira durva. A Nexus viszont mindenképpen jó ötlet, néztem én is! Egyetlen hátránya, hogy ugye nem bővíthető...
Ezt nem is értem ép ésszel, hogy csinálhatnak ilyet...
Amiket most néztem (még):
Acer 7,9" - Iconia Tab A1-810 - 16GB
ASUS 7" LED IPS NEXUS7-1B012A 16GBALCOR 9,7" ZEST Q933R - 16GB - Quad Core
Wayteq 10" xTAB-100qcrupd.
Van benne valami, hogy már nem annyira fontos, amúgy ez a 16GB-os verzió szimpatikus, anno fogtam ilyet a kezemben és brutál gyors volt. -
oncsi
őstag
Nem tul sokat segitettél neki
Én viszont olvasom a topikot rendesen, és mégis volna kérdésem.
Pár hete a milyen 10'-es, 2 magos, 1280-as IPS es Tablet kérdésemre kapott válasz a Colorovo City lett.
Barátom vett is egyet az Ipon-ban. Most viszont sehol nem lehet kapni, pedig kellene mégegy.
Tehát a kérdés, hogy a Colorovo City Tab 10.1 helyett mit ajánlotok, ami legalább ezt a szintet hozza, nem sokkal drágábban (vagy olcsóbban -
SkyLine3000
addikt
Totál ugyanaz. Semmi különbség nincs köztük. Mindegyikben Rockchip RK3066 soc van, Mali400Mp4-el, 1gb rammal és 8gb flash-el. Ugyanaz az RK30-as chip van mindkettőben. Olvasgattam a lengyel fórumokat (lengyel a cucc) és ott is ecsetelték, h tök ugyanaz a kettő, csak az újban egy kicsit gyengébb az akksi és kicsit alacsonyabb frekin mennek a procik.
Tehát az érdekelne, ha frissíteném, és valami oknál fogva nem működne, vissza tudnám-e rakni rá mindenféle gond nélkül az eredeti romot?
-
Luissimo
veterán
jólmondod, énmeg szinte biztosvagyok benne hogy nem ugyanaz :-)
de ha ő aztgondolja, nehéz ám meggyőzni.
ezekből vannak,lesznek az ajtokitámasztók.mertugyebár, azt ugyszokták, hogy kiadnak két egyforma hardvert csak az egyik műanyagházas meg a másik oldalra jutott hely a jackről elnevezett dugonak, deaztán hirtelen rájöttek hogy az újabb kütyüre teszik a régebbi oprendszert.
mert kínában kínaiul van minden. (esetleg más nyelvjárás :-) )...május óta eddig jutottunk vele :-)
http://prohardver.hu/tema/tracer_ovo_2_0_8gb_tablet/hsz_1-50.htmlsenki másnak nincs ilyen kütyüje ?
-
Luissimo
veterán
nemmondod:-)
tudom, hogy a rootot más miatt csináltam rá, nem ezért, például azért, hogy szép ékes magyar TTS hangon bemondja nekem a prima navi, hogy milyen nevű utcába kanyarodjak be, csupáncsak probáltam leirni a korrekt konfiguráciot. :-)
egyébként:
vanegy galaxy tab p1000, azon , mellette megy simán, tehát a net jó.
sőt azon még wifi se kell neki, a mobilneten is szépen megy.
szoval nem net gond, 15 mega a downlinkem.
akkor mimás ? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Ipad mini 7 (A17Pro CHIP/Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest