- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
A másik tag nicknevével történő olcsó poénkodást legyetek szívesek mellőzni!
idegbaj kollégát pedig megkérem, hogy emelje ezzel kapcsolatban a toleranciaszintjét!
-
philoxenia
MODERÁTOR
A mai trend már az szerintem, hogy beköltözik a tévébe a nagy része a dolgoknak, a PC előbb utóbb azzá válik, ami eredetileg volt, munkaeszközzé....
A beszédszintetizáció fejlődésével alighanem a fórumozás is elérhető lesz beszéddel, amit mondasz írva jelenik meg, az átviteli csatornák korlátai miatt, persze először nyilván angolul... -
philoxenia
MODERÁTOR
Hogyan lehet szétszedni a Haipadot? Nem akarom feszegetni, de a megrepedt előlap miatt rossz helyen érzékel, amúgy látszatra a kijelző jó....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem ismerem a konkrét típust, csak a guglival találtam...[link]
Sőt vedd figyelembe azt is, hogy nem zökkenőmentes a naviprogramok portolása, pláne úgy, hogy külső vevőt használsz....
Romolni kell hozzá, sok felbontásra adott processzor és memóriaméret mellett eleve nem is biztosan van verzió....[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
Az AGPS nagy előny, én se hittem, míg nem láttam....
Ellenben csak navigációra roppant olcsók a célgépek, a velük adott szoftverek és autós tartók , töltők külön árát is figyelembe véve... A multimédiás tartalmakat egész jól lejátsszák azok is....
A GTabra drágák a kiegészítők, ellenben vannak, míg a többire minden bizonytalan... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
gipsztigris #3525 üzenetére
Hasonlíts össze egy telefont és egy tabletet ilyes felbontással és meglátod....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Luissimo #3453 üzenetére
? Semmi pejoratív szándékom nem volt...
Monitoron és laptopon azért rosszabb olvasni, mert nehezebb olvasási távolságba kerülni a képernyőtől, mint tableteken. Netbookon is olvastam már könyvet, de azon sem olyan kényelmes. Fórumozni nem az igazi tableten, a másik hátrány az erős napsütésben történő használat a könyvekkel szemben... A mennyiség azonban, amit magaddal vihetsz olvasni, feledtet mindent...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Luissimo #3446 üzenetére
Gyakorlatilag mennyit olvastál ilyenen?
Magam PDA-n /Asus MyPal 626/ elolvastam egy teljes Terry Goodkind sorozatot, /33 kötet/ + a Katedrálist Ken Follettől, hogy csak a terjedelmesebbeket említsem....
Tableten sokkal jobb olvasni, mivel sokkal nagyobb a kijelző... A Haipad M701-en is jó volt, a Galaxy Taben pedig gyakorlatilag jobb mint a papíralapú anyagok olvasása... Tudom, miről beszélek, nyomtatva már egy kisebb könyvtárat elolvastam, heti két könyvet számolhatok legalább 30 évig /1500 kötet/ volt amikor tíz is volt hetente, lehet, hogy néha egy sem... /ez nemigen fordult elő.../ és akkor egyáltalán nem túloztam.... ennél biztosan több volt, ennyiben még a többször elolvasott címek csak egyszer lesznek benne.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Engem a videohívástól kiráz a hideg, vezetékes neten próbáltam szkájppal, inkább zavaró volt....
Ellenben mobilnetről elég kemény adatforgalmat generálhat, mennyi lehet percenként az adatforgalom egy normális képet adó szkájphívással MB-ban?
Ezenkívül pont a tabletek /sőt az androidos telefonok/ jó részéből hiányzik az előlapi kamera, tehát eleve alkalmatlanok rá....
Symbianon nem próbáltam, az enyémben nem volt netes kártya, másféle előfizetéssel nyilván horror az ár...
A netbook teljesen alkalmas rá, tulajdonképpen mindben ott a kamera, de ez nem az a topik.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
petipetya #3084 üzenetére
Tabra van olyan app pl. /Galaxy Tabra/, ami széthúzza esetenként a kisebb alkalmazást...
Mondjuk néha jól jönne, ha futtathatók lennének alakban is alkalmazások, mint a winben, igaz a winmoban sem emlékszek ilyen opcióra...
Az 1024x600 azért nemigen van még mobilra, gondolom ez is az oka, hogy nem minden alkalmazás tud ilyen felbontásban futni... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
petipetya #3059 üzenetére
Hát nekem így nem igazán lenne jó, itthon vezetékes net van, de azt leginkább az asztali gépről, vagy a notiról wifivel használom, nemigen kerül elő a tablet, a telefon is csak a kádban...
Máshol ellenben egyszerűbb előkapni a Tabot, akár egy-két percre. Az általad vázolt megoldásnál már a netbook a nyerő, az eléggé szétpakolós, legfeljebb ott használható ahol van asztal , de legalább a 220 elérhető. Ez vonaton már esetleges, buszon vagy állomáson stb. esélytelen.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Árban talán igen, de használhatóságban nem, van Blade-m is, tudom, mit beszélek....
Két készüléked merül egy áráért, ráadásul a Blade eléggé merülős típus...
Jobban jársz egy Tabbal és egy olcsó telefonnal, mivel ha az okostelefon funkciók kellenek arra ott a Tab, a másik műfajban meg vannak világbajnok akkuidős készülékek....
Ellenben mobilnet nélkül /szvsz. min 3GB/hó /nem érdemes belevágni az androidos műfajba, mert akkor csak ott leszel szabad, ahol van wifi..... -
philoxenia
MODERÁTOR
Ha nincs kinek elajándékoznod, inkább nem javaslom, ha ellenben igen, akkor pár hónap múlva már a nagyobb Tabokat kapod valószínűleg....
Próbáld az ismeretségi körödben kipróbálni mindkettőt, ha teheted esetleg... egymás mellett látszana igazán a különbség. persze az árban így is látszik...
Nem rábeszélni akarlak, de a Tab valóban nagyon igényes cucc, régen /relatíve/ a piacon van, bevált konstrukció...
A másikat nem ismerem, de a jó kijelzőknek is megvan eleve az ára, aztán ott a support, ami nem tudom milyen lenne a Heropad esetén nálunk....
Telefonban a drágábbak nekem mindig sokkal tovább bírták, mint az olcsóbb kategória... -
-
philoxenia
MODERÁTOR
A kérdés az, mi lesz a legalacsonyabb ár, amennyiért még kapható lesz....
anno a Pentax K10d-re is addig vártak páran, hogy a végén már sehol sem lehetett kapni...
Persze használtan még utána is lehet majd kapni, de nyárra lesznek olcsóbb alternatívák is valószínűleg...
Ellenben nekem most járt le a mobilnet előfizetésem, mindenképp újat kellett kötnöm, nem tudtam várni a ZTE tabra, ami szvsz lesz majd nyilván a T-nél is, de most nincs..... -
philoxenia
MODERÁTOR
Hát, nekem pont a 3G miatt kellett, a csak wifis szvsz. nem érné meg a többlet árat a Haipadomhoz képest, amit a gyerek /18,5/ megkapott....
Persze sokkal gyorsabb wifivel is nála, és a képernyő sem említhető egy napon, de wifivel használható az is. De, ha kiadsz egy százast, akkor a maradékot nem érdemes sajnálni, ha futja....
Sőt, nekem most csak 40k, a maradék 60 12 havi részlet, mivel új internetelőfizetéssel vettem, együtt is csak 100, persze az internetre rabláncot vállaltam, de mivel függő vagyok, valamilyen net mindenképpen kellene, országosan pedig saját tapasztalatom szerint a T a legjobban lefedett....
Ez persze helyileg eltérő lehet... -
philoxenia
MODERÁTOR
Végül is Tab lett, nem bántam meg, olyan, amilyet mindig is szerettem volna....
Az árán kívül nem lehet kifogás ellene, sőt a T-nél már 2.2-vel kapni. -
philoxenia
MODERÁTOR
Hát, a 7" és a 10" egyaránt jó, mindkettőnek van előnye és hátránya is, telefonálni nemigen használnám, de a GPS, az internetezés és az olvasás fontos, a kijelző minősége, a kezelés gördülékenysége és a gyorsaság is nagyon.... Jó lenne mindenképp, ha flasht is lejátszana...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
greenisland1 #2882 üzenetére
Nekem van netbookom, /Asus 1005H/ illetve sajnos már csak volt, nem bírja az ásványvizet sajnos....
Van tabletem de olcsó, nekem most egy Galaxy Tabra fáj a fogam, az iPad3G-s verziója túl drága... ráadásul a T nem is ad rá kedvezményt....
A netbook nehezebb, kényelmetlenebb a használata, de sokkal közelebb van a pécéhez....
Filmkonvertálásra ellenben csak rendkívül korlátozottan alkalmas, ha ilyesmire is használnád, subnotit vegyél, a drágább tabletek árai amúgy is ott lesznek kb.....
A tabletet előkapod bárhol, a netbook kézben tartva nagyon kényelmetlen, de még ölben sem az igazi.
A subnotival szemben az ára és az üzemideje előny, a tablettel szemben a billentyűzet és az operációs rendszer...
A tablet óriási előnye a market, ha még nem volt androidos cuccod, szerezz akár kölcsönbe csak és próbáld ki...
Ezekhez viszont mindenképpen kell az internet, legalább a wifi esténként, de a legjobb, ha mobilneted van hozzájuk.... -
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem azon az oldalon gondoltam megvenni, onnan nem küldenek Európába, ha jól láttam, csak a típus létezését akartam bemutatni.
A típusra rákeresve sok találat van, talán van köztük olyan is, ahonnan igen....
Ellenben semmiképp ne rendelj rögtön, mindenképp tájékozódj előtte a típusról, és az esetleges partnerről.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Természetesen vannak hátrányai, ha kifejezetten internetezni kell, én se ajánlanám, alkalmanként azonban elfogadható lehet....
/egyébként másra is használva a készüléket..../Olcsó megoldás, de nem ismerem egyáltalán....[link]
Gyorsan kipróbáltam a Haipaddal wi-fin , teljesen használható már 7"-os méretben a net.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kelzsoca #2605 üzenetére
Azért annyiban módosítanék, hogy a valós áruk Kínában.....
Olvasgat egy olasz nálunk megjelenő reklámújságot, aztán látja, hogy a sonka nálunk :[link] míg otthon :[link]Holott nálunk ez rettentően drága sonka, míg náluk max közepes árfekvés.....
Nálunk a valós ára annyi, mint amennyiért kapni lehet. Nálunk....
A szárított gyömbér például nyilván sokkal olcsóbb Kínában ennél....[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igen, de mivel rezisztív a képernyő, nem túl nagy fícsör......
Gyakorlatilag nemigen használom ezt a lehetőséget, azért nemhiába 40k ez a gép.....
Nem egy Blade a képernyő, gyengébb sokkal a betekintési szög például, elég erős érintésre reagál csak...De pont olvasásra és filmnézésre teljesen alkalmas. Ha van 220 a közelben... Nagyon gyorsan merül az akku....Könnyű a gép, gondolom ezért is, hogy kicsi akku lehet benne.... /Nem cserélhető./
PDF-ekkel az a probléma, hogy nem találtam még programot, amivel nagyítani tudnék, alapból meg piciben jelenik meg..../market van, első wifis bejelentkezésnél azonnal működött..../Szerk.: gyorsan kipróbáltam, pl a nagyítás egy képen teljesen használható multitouch-csal....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
doncortio #2248 üzenetére
Csakhogy teljesen más egy emulátor, mint a célhardver.... Ha megírnák tabletre a játékot, nyilván nem kellene túl erős gép, de az emulátor maga viszi el a teljesítmény jó részét tudtommal...
Nem tudom, emlékszel-e milyen gép kellett az mp3 dekódolásához, most bármelyik transzmitter simán tudja, bitrátától függetlenül.... fillérekért... -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Neurotoxin #2159 üzenetére
Hát az XL az túlzás nyilván, de nekem pl. Relaxnet M van jelenleg és mivel vezetékes net mellé van kötve, csak havi 2k a díj, ha lejár a hűségem tavasszal, meggondolandó lenne egy Tab, pláne ha a mostani 119-ről tényleg 100 alá menne az ára....
Ha úgyis a T-s simet használom benne, nem probléma, ha függő.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Neurotoxin #2145 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- Apple MacBook
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest