-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok! Egy 8" -os tabletet szeretnék venni a páromnak, napi használatra. Több óra / nap szokta használni, de semmi extra igénybevétel, csak a szokásos social media és egyszerűbb játékok. Azért vannak kritériumok, amelyeknek jó lenne ha megfelelne, pl. min 2 GB RAM, 4G LTE (B 20 legyen) normális kijelző és processzor. Ár max 55 ezer Ft.
Tudom, hogy karcsú a választék, de hátha van jó ötletetek. Én első körben egy Lenovot láttam valahol.
Ha minden kötél szakad, akkor szóba jöhet használt is, de csak ha teljesen hibátlan, újszerű állapotú. -
sharkypeti
aktív tag
8" tabletet vennék normál, átlagos felhasználásra. Fontos a szép kijelző, jó akksi, megbízhatóság. A keret max 45 ezer ft, szóba jöhetne használt is, ha jó vétel. Láttam itt a Hardveraprón Samsung Galaxy Tab S 8.4 -et, de nem tudom bevállalható-e egy 2014-es kiadású tablet ennyiért. Még vagy 2 évig szeretnénk mi is használni.
-
sharkypeti
aktív tag
Megrendeltem Bangoodról egy Chuwi Hi9 Pro-t, 35-ért úgy gondolom jó vétel lehet. Remélem beválik.
-
sharkypeti
aktív tag
Gyors kérdés: ha csak a Samsung tabletek jöhetnek szóba, van olyan, ami nem rossz cucc egy max 55 ezres kerettel rendelkező vásárlónak?
-
sharkypeti
aktív tag
ERRE ki mit javasol? cidalain?
-
sharkypeti
aktív tag
A páromat szeretném meglepni egy új tablettel, de már hosszú ideje nem követem már, hogy mi újság tablet fronton. Nem nyúzza rendszerigényes dolgokkal, de azért jó lenne legalább 3 GB RAM. Külföld is szóba jöhet, de csak ha van valami tényleg megbízható tab.
Fontos: elég a wifi only.■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés is opció? bármi szóba jöhet
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (lightos játék, internet, filmnézés stb.) pont ez a három dolog
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 50-60k maxUtólag belegondolva, azért ha ki tudnék fogni egy jó kis újszerű használtat, akkor elgondolkodnék...
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
sharkypeti #76887 üzenetére
Az előzőhöz, de már lejárt a szerkesztési idő: esetleg egy alig használt is szóba jöhet innen a Hardverapróról, ha volna egy visszautasíthatatlan ajánlat...
-
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt kérdezném tőletek:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 10" full HD
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés is opció? Csakis itthon
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? lightos játék, internet, filmnézés
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? max 75000 ftElső körben [link] néztük ki, milyen ez? Volna ettől jobb vétel? Elég ha csak wifi-s, nem szükséges az LTE.
-
sharkypeti
aktív tag
Update. A probléma megoldódott. A "ne zavarj" vagy a "repülős üzemmód" kavart be, pontosan én sem tudom. Igazából addig nyomkodtam már kínomban mindent össze-vissza, míg egyszer csak jó lett.
-
sharkypeti
aktív tag
ASUS tableten van egy problémám. Egyik napról a másikra nem csatlakozik a wifihez. A wifi jó, minden más eszközön működik. A tablet viszont azt írja: "azonosítási probléma".
Van valami ötlet? Mit tegyek? -
sharkypeti
aktív tag
Vajon milyen lehet EZ a tablet? Elsőre talán a Xiaomira hajaz, most kuponkóddal olcsóbb. Kupon: Mini4SG
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
janakbacsi #71902 üzenetére
Nem nagyon van 100k alatt olyan tablet, aminek normális kamerája van. Valami más megoldásban kellene gondolkodnod. Szerintem.
-
sharkypeti
aktív tag
Akit érint, azoknak: hétfőtől akciós többek között a Huawei M2 Premium 10" is.
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
wowpegazus #71812 üzenetére
Javaslom, nézz szét a használtak között, tök jókat lehet kifogni. Ne vegyél drágát, egy gyereknél garantáltan nem lesz hosszú élete a tabnak.
-
sharkypeti
aktív tag
Hirtelen felpörgött a topik, a kérdésem pedig elsiklott. Van erről véleményetek?
-
sharkypeti
aktív tag
Szerintetek érdemes még Nvidia Shield K1 tabletben gondolkodni? 2015-ös cucc, de Android 7.0 Nougatra váltott, és ez vonzó lehet.
-
sharkypeti
aktív tag
ASUS ZenPad 8.0 Z380M-6A025A, 8" Tablet, Quad-Core 1.3GHz, 2GB RAM, 16 GB, IPS,
Erről van valakinek konkrét felhasználói tapasztalata? Pro és kontra is érdekelne.
Előre is köszönöm. -
sharkypeti
aktív tag
Mi most a best buy 10" tablet 80-100k környékén? Lehetőleg hazai forrásból.
-
sharkypeti
aktív tag
-
sharkypeti
aktív tag
Van valakinek konkrét javaslata 8"-os gépre, amin elmennek a közepesen gépigényes játékok is? EU raktáras külföldi beszerzés is lehetséges. Android kellene, 8"-os. Jó lenne, ha kijönne mindennel együtt 45 ezerből.
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #71276 üzenetére
Köszi, ez nálam is benne van a pakliban. Úgy láttam, ITT még olcsóbb. Más opció van nálad esetleg? Vagy bárki másnál?
-
sharkypeti
aktív tag
A közeljövőben vásárolni szándékozom. Amit szeretnék: 8-9", only wifi, full hd, akadásmentes használat, 2GB RAM, min 16GB ROM. Hazai vásárlás esetén max 70e, külföldi vásárlás esetén EU raktárból max 50e amit szánnék rá. Konkrét típus érdekelne, akinek van konkrét javaslata, ne tartsa magában!
Köszönöm! -
sharkypeti
aktív tag
válasz
Murrin #70991 üzenetére
Koppints a 20-ra, aztán zárd be a lapokat.
Chrome - ban is van Adblock bővítmény, de a Play Áruházban is találsz.
A neked tetsző oldalt a csillaggal tudod kedvencekhez adni, majd a 3 pötty alatt tudod szerkeszteni is a könyvjelzőket. Ha PC - n vannak könyvjelzőid, szinkronizálja azokat is, ha belépsz a Chrome - ba, ugyanúgy mint a nagy gépen. -
sharkypeti
aktív tag
Valahol láttam Lenovo Yoga féláras akciót, de már nem tudom hol. Tudna valaki segíteni?
-
sharkypeti
aktív tag
Lenovo Tab3 tulajoktól kérdezném, hogy hol találom a képernyőtükrözés funkciót? (ami mondjuk MirrorShare vagy Miracast néven megy máshol)
Köszi. -
sharkypeti
aktív tag
Normál használatra melyik 8"-os lenne inkább ajánlott?
Asus ZenPad Z380C-1A049A vagy Lenovo Tab 3 TB3-850F vagy ASUS ZenPad 8.0 Z380M
mindhárom kb ugyanannyiba kerül most. Semmi játék, csak net, fb, mail meg a szokásos. Fényképező se nagyon érdekel, hogy milyen. Csak valamiért a 2GB RAM-hoz ragaszkodok. -
sharkypeti
aktív tag
Nekem a Chuwi HI 8 Pro lett volna a befutó, de a fórumát olvasgatva nem lettem meggyőzve. Sokan panaszodnak ilyen-olyan hibákra. Nem mertem megvenni...
-
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok!
Tabletet vennék valamelyik kínai shop EU-s raktárából. A fontos kritériumok ezek lennének:
Android (esetleg dual), 8-9" 16:9 minél jobb kijelző, 2 GB RAM, min 16GB ROM, megbízhatóság, elég wifi only. Az ár max 40-45 ezer ft, de inkább 40.
Van erre 1-2 opció? -
sharkypeti
aktív tag
Kapható most olyan 8" tablet, ami legalább az LG G-Pad 8.0 szintjét hozza? Jól optimalizált RAM esetén megfelelne 1GB is. Újonnan, itthonról.
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
tjb007 #66697 üzenetére
Vásárlás előtti tájékozódásnál járok, javaslatokat szeretnék.
Szóval:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8 - 9", jóféle képfelbontással
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Mindegy.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? egyszerűbb játékok, net, zene
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 55-60000 ft (de nem gond, ha van olcsóbb)
Ami még lényeges szempont: Android, 2GB RAM.
Elég wifi only, nem fontos a sim kártya.
Köszönöm a segítséget! -
sharkypeti
aktív tag
válasz
koxminator #65643 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Én is arra gondoltam, hogy ha már így alakult és karácsonyra már úgyse lesz új tabom, akkor mindegy ha várok még a vásárlással. Van itthon egy LG G-pad 8.0 és egy 8.3 is, mindkettő maximálisan kielégíti az igényeinket. Ezért én is várok, miként alakulnak az új LG modellek árai.
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #65636 üzenetére
Nem nagy gáz, nem olyan nagy ügy. Inkább az a baj, hogy 3 nap alatt senkinek nem volt egyetlen épkézláb javaslata (sőt, semmilyen!), tanácsa, vagy bármilyen segítsége a vásárlás előtt álló nem annyira hozzáértő számára. Pedig ahogy látom, sokan képzelik itt magukat nagy egereknek...
-
sharkypeti
aktív tag
Vásárlás előtti tájékozódásnál járok, befolyásolható vagyok.
Szóval:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8 - 9", jóféle képfelbontással
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Mindegy.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? egyszerűbb játékok, net, zene
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 55-60000 ft
Ami még lényeges szempont: Android, 2GB RAM.
Köszönöm a segítséget! -
sharkypeti
aktív tag
LG G-Pad 8.3 tabletemen Android 4.4.2 fut. Magyar vásárlás, garancia már nincs rajta. Lehet-e valahogy rárakni frissebb Androidot? Sajnos eléggé tájékozatlan vagyok ebben a kérdésben (is).
-
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok!
12 éves fiú részére kellene egy jó tablet.
Kritériumok: Kijelző 8". Android, új, lehetőleg hazai vásárlás, elsősorban youtube videók, film, játékok mennének rajta. Játékok nem a legkomolyabb változatokból, de azért jó lenne ha nem fagyna le.
A keret: 60-62 ezer a plafon.
Köszi. -
sharkypeti
aktív tag
Na, akkor még egyszer
:
Sziasztok!
A 12 éves fiamnak vennénk egy tabletet, mit javasolnátok?
- hány hüvelykes legyen a kijelző? (jó lenne legalább 8")
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? (új, esetleg nagyon hibátlan használt)
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? (minden érdekel)
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játékok, néha 1-2 komolyabb is, internet)
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? (max 55000)
- Androidos kéne, Windows nem játszik, dualboot se nagyon.
Köszi. -
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok!
A fiamnak vennénk egy tabletet, mit javasolnátok?- hány hüvelykes legyen a kijelző? (jó lenne 8")
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? (új, esetleg nagyon hibátlan használt)
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? (minden érdekel)
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játékok, néha 1-2 komolyabb is, internet)
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? (max 55000)
Köszi. -
sharkypeti
aktív tag
Ha szembeállítjuk tableteknél a Windows 8 és Android KitKat operációs rendszereket, akkor mik lehetnek az előnyök és hátrányok pro és kontra?
Szokványos otthoni felhasználás mellett, 8"-os gépen. Köszi a válaszokat előre is. -
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok!
A páromnak vennék egy új tabletet, de nem nagyon vagyok képben. Néhány kritériumnak azért jó lenne, ha megfelelne.
Ezekre a pontokra gondoltam:
- ne legyen noname
- kijelző min. 7.9"
- min. 1 GB RAM
- normális processzor
- mindegy, hogy Android vagy Windows
- Bluetooth
- kiváló Wifi (fontos!)
- jó lenne az SD kártyával bővíthetőség (de ha alapból van benne 16GB ROM, akkor nem is fontos)
- normális akksi
- SIM-kártya fogadás nem fontos
- beleférjen az 40-50000-es keretbe
A párom nem nyúzná a gépet halálra, de minden nap használná. Játszani is szokott, igaz nem olyan komoly hardcore játékokat, de azért menjen a gép, ne szaggasson. Hazai beszerzés előnyben.
Mi a véleményetek, mit javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- PlayStation 3
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- RAM topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged