- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
spiritex #44294 üzenetére
Az A31 GPU-ban jobb nála, CPU-ban viszont gyengébb, az ATM7029 meg semmiben sem jobb az AML8726-MX-nél/M6-nál.
(#44295) laszlohu
Ez így, ebben a formában egy hatalmas hülyeség. Ha valamit feljavítanak, akkor az nem lesz jóval gyengébb a feljavítandó alanytól.
A Cortex-A5 majd' három évvel az A9 után lett bejelentve, így nincs abban semmi csodálkozni való, hogy az újabb verziójú lebegőpontos egység került belé.
A CPU float-point jobb eredményekre meg csak ennyit írnék: A5 - 474 / A9 - 767
Szerintem hanyagold inkább azt a fórumot -
esztam
csendes tag
Sziasztok! Aki esetleg mostanában akar venni tabletet beépített 3G-vel az Extreme Digital-nél, annak egy ilyen akcióval tudnék szolgálni.
Mivel adnak hozzá kedvezményes telenoros mobilnetet, ezért 5000 forintot beleadnék a tabletjébe, cserébe annyit kérnék, hogy vegyük az én nevemre a tabletet és a mobilnet előfizetést. Természetesen utána odaadom az illetőnek a tabletet és ha kell írunk egy adás-vételi szerződést is ott azonnal.
Szóval ha nincs szükséged telenoros mobilnetre a tableten, mert már van máshonnan, vagy egyszerűen csak nem tartasz igényt rá, akkor most 5000 forinttal olcsóbban juthatsz a tabletedhez. -
zoltan6
addikt
viszont a fogyasztásban takarékosabb a Cortex-A7
-
mexel
veterán
Akksiról van valami info a lidlisben? Nem mintha venni akarnék, csak kíváncsi vagyok.
-
tjb007
nagyúr
Nem azonos.
A 700qci-ben ATM7029 van (quad Cortex-A5@1,3GHz + Vivante GC1000), a Lidl újságban szereplőben pedig Allwinner A31 van (quad Cortex-A7@1GHz + Imagination PowerVR SGX544MP2), utóbbi erősebb.„Azt olvastam, az A7 újabb, mint az A9”
Valóban újabb, csak épp azonos órajel mellett 30%-kal gyengébb teljesítményű az A7.
Cortex-A5 < Cortex-A8 < Cortex-A7 < Cortex-A9 < Cortex-A12(#44289) spiritex
Lásd pár sorral feljebb.
-
Micuir_M
tag
válasz
albinolynx #44284 üzenetére
Mármint a számítógépen lementem a playból és utána átmásolom a tabletre és futtatom?
-
NGA
addikt
Most nézem, hogy a Lidl-es táblagép szinte teljesen azonos ezzel?
WayteQ xTAB-700qci
-
albinolynx
senior tag
Van valahol magyar nyelvű leírás arról, hogy miért nem lehet microusb-n keresztül tölteni a rockchipes tableteket? Miért van külön tápcsatlakozó?
-
SZULTA
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
3db tablet között vacilálok.
1.
PIPO Smart S1s
Operation System Android 4.2.2
CPU Rockchip RK3066 Cortex A9 Dual Core 1.6GHz
RAM DDR3 1GB
Storage capacity 8GB (Support extend up to 32GB)
Screen 7 inch HD Capacitive multi-touch screen
Screen Resolution 1024x600 Pixels
2
PiPo Smart-S1 PRO
Product Type Tablet PC
Screen Size 7.0"
Operating System Android 4.2.2
Processor Type/CPU Type Cortex-A9
CPU Manufacturer Rockchip
CPU Model RK3188 quad-core
CPU Speed/Processor Clock Speed 1.8GHz
RAM/ Technology DDR3
RAM Memory 1GB
3
WayteQ xTAB-700qci tablet, fehér
Kijelző: 7", IPS, 1280 x 800 px, 5 pontos kapacitív multi-touch
Processzor: ATM7029, Quad-Core Cortex A9 1.3 GHz
Memória: 8 GB ROM, 1 GB RAMMelyiket javasoljátok?
A felhasználás teljes tehát filmezés,játék,net...
Köszönöm! -
mexel
veterán
Úgy néz ki még mindig itt van egy felesleges Yoga 8, az akciós, vadonatúj. Holnap vagy legkésőbb pénteken viszem vissza a boltba, visszaadják az árát ( online vásárlás)
Ha valakit érdekel SZEMÉLYES átvétellel akkor még elviheti ma vagy holnap. Ismétlem nem kereskedek vele, de az akció már megszűnt, nem lesz többé, és most így 25000ft-al olcsóbb mint a boltban.
A kütyü nagyon jó, 3 db-ot használunk, iszonyat akkuidő, nagyon jó wifi, igen szép kijelző, és a sebesség is hibátlan, én még nem tudtam megakasztani igazán.Csak azért ide írom mert nagyon sokan keresgélnek tabletet, keresik a jó vételt, ez SZVSZ az, sajnálom visszaadni a boltba ennyiért
(54900ft)
-
válasz
vajonmilesz #44273 üzenetére
Akkor a megbízhatóbb boltokat keresd inkább (pandawill, geekbuying, focalprice vagy sok másik), vagy aliról rendelve sok visszajelzéssel rendelkező, min 95% feletti visszacsatolású legyen. Úgy nem kell annyira aggódnod, biztonságosabb lesz.
-
spiritex
veterán
válasz
Micuir_M #44276 üzenetére
Igen, le tudod törölni a fiókot, csak amíg újra meg nem adsz egy fiókot, addig nem tudsz belépni a Play-be. Illetve a felinstallált app-ok mind az eredeti fiókhoz lesznek rendelve.
(#44278) Micuir_M
De, működni fognak minden gond nélkül, csak ha belépsz abba a gmail fiókba pc-n, akkor látható lesz, hogy az a fiók alá lettek installálva, másrészt ha megveszel eetleg valami app-ot, akkor azt az az egy bizonyos fiók alá veszed meg, tehát nem teheted meg, hogy később mondjuk más fiókkal lépsz be a tableten a Play-be, és installálod a korábban a másik fiókra megvásárolt app-ot, mert az nem fog menni. -
Micuir_M
tag
Vettem ajándékba egy androidos tabletet.
Ahhoz, hogy le tudjak rá tölteni alkalmatzásokat, be kell lépnem a Goggle-fiókommal, illetve létre kell hoznom rajta egy fiókot.
Utána azt tudom törölni, hogy "szűz" maradjon a tablet?
-
válasz
vajonmilesz #44271 üzenetére
Az utolsó három garantáltan átverés, de még az első is csak 82,9%-os, ami nem túl jó.
Annyira az olcsó árat hajtod, hogy emiatt ha rendelsz, nagy eséllyel a végén semmit sem kapsz...
-
vajonmilesz
csendes tag
Sziasztok,
nézetegem az aliexpressen a Cube U39GT-t. Meg az ehhez hasonlókat
De valamiért ez szimpatikusParaméterei röviden, 1920*1280 felbontás, 2Gb.ram, 16 Gb. Rom, RK3188 Quad core 1.6GHz. Néhány napja ez még 175 dollár körül volt akcióban, most olyan 190 dollár körül van az ára kb. Viszont az alibabab.com-on, is lehet venni 1 darabokat már, s kíváncsiságból megkérdeztem pár eladót. Tőlük ilyen árakat kaptam, érdekességként kiemelve pár,melléjük írva a webes elérhetőségüket.
A: 160 dollár + 30 dollár DHL, vagy +32 dollár svájci posta. http://azhuo.en.alibaba.com/
B: 169 dollár + 65 dollár száll.költség. http://www.okystar.com
C: 78,5 dollár + száll.költség (száll.költséget nem írtak, de szállítja DHL, HK post, stb) http://www.dbtxc.com
D: 68,5 dollár + száll.költség DHL és UPS. www.wiioscoo.com
E: 40 dollár + DHL (száll.költség nincs írva, de gondolom van). http://www.aironda.comSzerintetek mennyire lehet komolyan venni ezeket az árakat, főleg az utolsó hármat. (Tudom, ezekre még rájöhet a vám+áfa) Vajon tényleg lehet ennyiért venni ezt a kütyüt? Esetleg nem az lesz a specifikációja, mint amit 160-190 dollár körül árulnak? Esetleg át akarnak verni?
Vélemény, tapasztalat alibaba.com-os vásárlást tekintve van valakinek?
Köszi előre is. -
spiritex
veterán
Szerintem tök jó lehet a paraméterek alapján, és a Lidli nagyon rugalmas is, könnyen visszavesznek termékeket pénzvisszafizetéssel. Nem hiszem, hogy van magyar szervize, így aztán be kell vállalnia a vásárlónak, hogy akár 1 hónapot is várnia kell, mire visszakapja, ha javításra küldik.
Jó lenne tudni németül, hogy értsük a feljebb linkelt német véleményt... -
NGA
addikt
válasz
BomiBoogie #44267 üzenetére
Ez a lidl-s milyen lehet? Majdnem mindenben fölé megy az elvárásaimnak.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
WayteQ xTAB-79qci esetleg? 35-ért már megkapod.
-
NGA
addikt
Fiamnak szeretnék tabletet.
Paraméterek
7 vagy 8 inch
2 mag
1 giga ram
8 giga háttér
1024x600 vagy jobb
lehetőleg ips
fusson rajt a GTA Vice city
Aksi bírjon ki 4 órát
hdmi, usb, sd bővithetőségÁr kb 20-30e és ne kínából kelljen rendelni
-
mexel
veterán
válasz
spiritex #44264 üzenetére
A myaudio-nak van ahogy a fentebbi írás is mutatja
Inkább a szerviztapasztalatok lennének a fontosak. Szinte minden itthon forgalmazott motyónak kell legyen valamilyen garis ügyintézési lehetősége, vagy a boltba kell visszavinni vagy a megadott szervizbe. Sajnos sokszor ott van a baj, hogy amikor hibás lesz a készülék akkor kezdődik a mutogatás, a javítás/csere kikerülése, stb. Ezekről lenne jó egy összegzés, mert egyre több féle kütyü van és már nem is olyan olcsók. A lenovonál most pl úgy tudom nincs itthono szerviz, hanem futár viszi-hozza a cuccot. Az hogy ez mennyire működik, nem tudom.
Én azt szeretem jobban ha személyesen be tudok menni olyan szervizbe ahol beszélhetek azzal az emberrel aki valójában javítani is fog. Sajnos mindenhol szinte már "ügyintézőkkel" kell tárgyalni, és az infó már nem jut el oda ahová kellene. -
"(csak annyi hogy pl az XY jó, a ZV nem jó, mert nem javítják meg)"
Ezzel csak az a gond, hogy a fórumok hátrányának megfelelően, egyes hangadók ötvenszer leírják, hogy ez és ez a termék és hálózat a világ legrosszabbja, katasztrófa és tilos venni, pedig csak annyi történt, hogy egy alkalommal baja volt. Ha egy táblázaba rakjátok össze, pl google document, akkor hitelesebb lehet.
-
mexel
veterán
Ismét egy gyöngyszem egy Myaudio-s szerviztapasztalatról.
Egyszerűen nem értem hogy lehet ilyen szervizeket alkalmazni, vagy hogy üzemelhetnek még?Jó pár éve bécsben vettem egy fényképezőt az MM-ben. hazahoztam és két fotózás után a vaku eldurrant. Úgy nézett ki mintha leejtettem volna, pedig nem. Kb 1 hónap múlva amikor arra jártam bementem a garis ügyintézéshez, megkérdezni hogyan lehetne javítani, vonatkozhat-e erre garancia, mert szerintem nem. ( magyarországi tapasztalatokból kiindulva)
A szervizes csóválta a fejét, lehúzta a vonalkódot, majd eltűnt. Öt perc múlva hozott egy másik origi dobozt és kicserélte a gépet, majd azt mondta legközelebb is ott vásároljak. Csak néztem bután, magyarul...Csak azért írom le hogy érdemes vigyázni milyen tabletet veszünk a kínai darabokból, mert a szevizháttér is úgy látszik fontos nem csak az ár vagy a használhatóság.
Melyik "kínainak" jó a szervizháttere? Wayteq, Alcor, Prestigio, esetleg Concorde? A Navonról feljebb már volt hogy vigyázni kell vele.
Jó lenne erről is egy pár soros összegzés hogy egyben megtalálható legyen, csak felsorolni hogy melyik gyártmánnyal mik a szerviz visszajelzések. (csak annyi hogy pl az XY jó, a ZV nem jó, mert nem javítják meg) -
laszlohu
addikt
Ez az új Koobe is jó alternatíva lehet netezésre, filmnézésre,
(játékra csak nagyon korlátozottan!!! )
1024X600 - as felbontással:kár, hogy rendelésre van írva
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, 40 ezerért nagymamának milyen 10 col körüli tabletet vennétek?
-
Zeki
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
válasz
pècsimunkás #44244 üzenetére
Nem tudom hogy olvastál vissza, mikor írtam, hogy a szomszédom az Edigitalban vett Concorde One tabot, aztán másnap visszavitte, aztán amit kapott, a következő nap szintén visszavitte, és 3.-ra már inkább ráfizetett egy wayteq-re.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #44244 üzenetére
Meg még a Concorde Tab Rokee-t néztem ki magamnak 22.000.- ért.
Ez és az Alcor jó ajánlatnak számítanak? Mármint ár - érték arányra gondoltam. Ha mindkét készülék oks,akkor melyik a jobb? -
emrik
csendes tag
Sziasztok!
A Lidl-ben ez a tab lesz 33 ezerért. Nem tudjátok melyik kínai tabot márkázták fel? Mik a vélemények róla?
-
pècsimunkás
addikt
-
csodaember
csendes tag
Sziasztok, tudom utana kene olvasnom de sajnos ido hianyaban nem tudom megtenni, tudnatok nekem mondani markara es tipusra pontosan olyan 7" tabot ami itthon kaphato 30-35 ezer ft korul van es el lehet vele netezgetni, youtube, filmezes, kisebb jatekok, elore is koszonom!
-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
Régebben már volt tablet a családban, de teljesen használhatatlan volt arra, amire kellett volna.
Eltelt egy kis idő, ezért megkérdem, hogy van e már olyan táblagép, amivel normálisan, lehet böngészős flash alapú játékokat játszani. Tehát normális sebességgel, és összeomlás nélkül.
Például a Farmerama szerintem még galaxy s4-en is brutálisan lassú, és a flash is van, hogy összeomlik, na nem sűrűn, csak úgy 5 percenként a játékban. Illetve amit tudni kéne még, az az, hogy a feleségem rendesen tudjon rajta zoo mumbázni. Szintén böngészős játék, de az eddigi telefonokon és tableteken rémálom volt, használhatatlan.
Ez lenne a lényeg, nem a 35 gigapixeles előlapi kamera.
Lehet meg kell várnom a win8-as tabok ár normalizálódását?
Köszönöm.
-
Atos23
senior tag
Halló!
Informatikusként életemben először nyomkodtam ma ilyen 7"-os vágódeszkát, 10 percnél több időtartamban. Megtetszett, este sokat olvasok az ágyban fórumokat, de a 17"-os Toshibával ez nehézkes
Szóval ez a mai Nextbook 7 Premium nevű cucc tudta a böngészőben a flash támogatást, nem kellett külön program hozzá youtubehoz, mint az androidos telefonomon.
Kérdésem: Minden valamire való 30K+ tablet tudja ezt a funkciót, megy a flash böngészőben? A java-val is ez a helyzet?
Köszi!
-
Paul14
tag
Hello!
Valaki hallott mar valamit errol a geprol?
Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85 -
mgyurika
újonc
sziasztok!
gondolkodom a #44180-as hsz-ban felvetett tablet beszerzésén. Valaki erősítsen meg benne,hogy jól teszem, vagy cáfolja meg,és keresek másik szerelmet.
KÖSZI
-
Multi13
tag
#44213-ben írtakra, tudnátok segíteni?
Előre is köszi! -
Zeki
nagyúr
válasz
pècsimunkás #44234 üzenetére
icipicit olvass vissza.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
albinolynx #44233 üzenetére
30.000.-Huf-ig mit ajánlanátok? Általános használatra kell. Kis játék,filmnézés,netezés,ilyesmi.
-
albinolynx
senior tag
válasz
pècsimunkás #44224 üzenetére
Én két myaudio tablet után nem ajánlom a márkát. Inkább válassz mást.
Működtek, nem fagyott soha egyik sem, de... -
spiritex
veterán
Csak szólok, hogy ha Navon-t vesznek és bármi baja lesz, akkor várhatnak rá min. 1 hónapot és még akkor sem biztos, hogy megjavitják nekik. WayteQ, ConCorde sokkal megbízhatóbb márka és még termétamogatásuk is van.
Érdemes kipróbálni! Írd be gugliba, hogy Navon szerviz, majd WayteQ szerviz, végül ConCorde szerviz. Az eredmények magukért beszélnek. Ennyi.
-
Sziasztok!
A családtól azt a feladatot kaptam, hogy a feleségem unokaöccseinek (10-11 évesek) keressek táblagépet. Ők kinéztek, egy Navon Platinum Explorer típusú készüléket, de azt tanácsoltam nekik, hogy várjanak még megkérdezem itt, hogy mi a best buy
.
Hozzáteszem, hogy számomra teljesen fehér folt ez a terület, úgyhogy teljes mértékben a hozzáértő fórumtagok javaslataira tudok csak hagyatkozni, amit előre is nagyon szépen köszönök7 "-os kijelzőt szeretnének. Játszanának, zenét hallgatnának, neteznének, filmet néznének rajta. 25-30ezres árkategóriából kellene valami best buy, ami esetleg kétféle színben kapható (ne keverjék össze. De ez sokadlagos szempont, mert mondtam nekik, hogy ne fárasszanak, majd raknak egy matricát a hátlapra...)
Előre is köszönöm szépen a segítséget
Szerk.: csak magyarországi, bolti beszerzés jöhet szóba.
-
Tim82
félisten
válasz
orbano #44219 üzenetére
Elvileg megoldható Androidon app-okkal a kijelző színhelyességének szoftveres kalibrálása (illetve némelyik ROM-ban is benne van a lehetőség). Meg lassan a monitorkalibráló gyártók is adnak ki a műszereikhez azokat kezelő Android app-okat, pl. a DataColor: [link]
Esetleg érdemes megkérdezni ennek a cikknek a szerzőjét is.
Az XTAB-100qcr-nek ez a topikja.
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
a tecsóban lenne akcióban 3 MyAudio termék:7040 12.000.-
704t 18.000.-
708 f 23.000.-Tudnátok véleményt mondani róluk? Megéri a legdrágább az árkülönbséget? Mennyire megbízhatóak?
Sok velük a probléma? Fagyásokra,laggolásokra gondolok elsősorban. A 23.000.- Huf-os jó ár-érték arányunak tűnik. Azért van 4 mag,1giga RAM . -
atala
addikt
Erre senkinek nincs ötlete?
[link]Akkor azt kérdezném, hogy van-e olyan progi androidra, ami kiírja a processzor magjait, és órajeleit. Valami olyasmi mint a windows feladatkezelő.
-
orbano
félisten
Sziasztok!
Egyelőre csak játszadozom a gondolattal, hogy meglepjem magam egy tablettel. Kinéztem vakon egy ilyet, mert specifikációk alapján szimpatikusnak tűnik: WayteQ xTAB-100qcr tablet
Leginkább netezésre, remote desktopra, filmnézésre, minimálisan egyszerű időelütő játékokra (utazáskor) használnám, illetve ami elég fontos, esetenként képszerkesztésre (adobe). Ezért is tetszett a nagyfelbontású kijelző. Egyébként egy ilyen tablet kijelzőjét mennyire lehet kalibrálni?
A skypeolást kihagytam ami nagyon fontos, szóval nem árt ha az előlapi kamerája nem teljesen hitvány
Köszi
-
csodaember
csendes tag
Sziasztok, tudom utana kene olvasnom de sajnos ido hianyaban nem tudom megtenni, tudnatok nekem mondani markara es tipusra pontosan olyan 7" tabot ami itthon kaphato 30-35 ezer ft korul van es el lehet vele netezgetni, youtube, filmezes, kisebb jatekok, elore is koszonom!
-
Zeki
nagyúr
válasz
Slicksys #44215 üzenetére
A pandán újonnan 205 USD.
Másfél éves gépért sok a 40. -
Slicksys
újonc
Sziasztok!
lenne egy Onda v972 40e Ft-ért, amit megvennék másfél éves. Kicsit féelk, hogy ha gond lesz vele, akkor kb. kuka, ugye a kinai garancia/macera....
igaziból leginkább csak filmet néznék rajta edzés közben, 1-2 játékot szeretnék letölteni Playről, az se baj, ha a jobb grafikájúak is elfutnak rajta, illetve netezés.Erre van esetleg ebben az árkategóriában megfelelőbb tablet, vagy ennyiért jó vétel lenne az Onda?
-
user112
senior tag
Esetleg erre valaki: [link]
-
Multi13
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudok dönteni, hogy melyik eszköz mellett tegyem le a voksom.
Vhol úgy érzem, hogy mindegyiknek vannak előnyei ill. hátrányai a másikkal szemben (olyan sok talán nincs).... éppen ezért nehéz a döntés. Elsődlegesen netezésre, játékra, skype és "néha" film nézésre lenne használva.
Kiszemelt eszközök:
Alcor Zest Q933R
WayteQ xTAB-100qcr
Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7Jelenleg 1 hajszállal a Prestigo felé húznék a 2 megás előlapi kamera ill. a sztereó hangszóró miatt, viszont egyes áruházi kínálatokon kívül semmit nem találtam róla interneten, míg a másik két modellről annál inkább pl. itt ph-n is vannak saját topikjaik. Ebből kiindulva előny lehet, ha léteznének custom (akár CM) ROM-ok, rootolás stb, mert szeretem ilyen módon "bütykölni" a droidos készülékeket.
Mivel játékra is lenne használva, így picit bizonytalanul állok ahhoz, hogy a Mali-400 MP4 mennyire tudja meghajtani ezt a nagy felbontást. Ha jól tudom mindhárom készüléknél más MHz van beállítva a GPU-nak (ha jól tudom itt az Alcornak a legnagyobb).
Éppen ezért szemezgetek még a Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1-el is, mert itt kisebb felbontáson kell számolni a GPU-nak (feltételezem ettől gyorsabb is), viszont ebben csak 1 GB RAM van, ami nem tudom, hogy mennyire lesz elég a jövőt illetően.A fő kritérium számomra, hogy 9,7-es kijelzőnél kisebbet nem szeretnék ill. 65.000 Ft főlé nem zsívesen mennék már.
Remélem tudtok segíteni (pro-kontra is érdekel).
Üdv.
-
Mercutio_
félisten
válasz
InterFox #44208 üzenetére
Jobbra fent a keresőt is szabad ám használni
Hozzáértők nem igazán ajánlanak semmit 20k-ig, itt az aprón 25-ös irányáron van Wayteq IPS kijelzős, garis, dobj hozzá pár ezret a 20-ashoz és próbálj meg alkudni, de előtte olvass utána, hogy megfelel-e neked.
10-30 ezer közötti tab-okról egy cikk, de ezt is korábban linkelték már.
fi:zi'k:Ha az 1024x600 TN és az 1280x800 IPS neked ugyanaz
azt viszont nem tudom, hogy a benne lévő RK3066 hol van tudásban/erőben a Wayteqben lévő AML 8726-MX-hoz képest. Ja és, ha aldis vétel volt, és megvan a számla a medionra, akkor vásárlástól 3 év garit kapsz rá.
-
Matykoh
tag
Sziasztok!
Tabletvásárlás előtt állok, de igazából nem tudok dönteni, hogy milyen is lenne a "jó választás". A maximum határ úgy 30-33K forint körül húzódik. E-Bookozgatásra, Filmnézésre, nagyritkán internetezésre (pl. kirándulásokon esténként) használnám, így fontos a kijelző láthatósága, és hogy ne folyassza ki a szemem 10 perc után.
Méretben szerintem a 7-8" lenne legideálisabb.
Mit ajánlotok?Köszönöm előre is.
-
mexel
veterán
válasz
Joachim #44200 üzenetére
Egyértelmű hogy a ddr3-nak nagyobb a sávszélessége, de pl itt a prohardveren is volt teszt, csak egy mondatot ragadok ki belőle:
"ha a memória maximális sávszélessége már a DDR2-esek esetében is magasabb, mint a Core 2 processzorok maximális adatigénye, akkor mi értelme az egésznek?"Itt nagyobb sebességű procit teszteltek mint a táblagépé, kérdés kihasználja-e akár a ddr2 sávszélét is maximálisan egy tablet? Korántsem biztos. Ezt csak azért írom hogy nem kell kétségbeesni egy ddr2 ramtól, lehet hogy semmit sem befolyásol sebességben.
A teszt konklúziójában le is van írva 1-2 dolog. Tény hogy a teszt régi, és új, nagy sebességű rendszereknél már kell a ddr3, kérdés a tab ilyen-e.
Elvileg fogyasztásban, melegedésben mindenképpen jobb a ddr3, de a yoga fogyasztását nézve ez teljesen mindegy úgy látom
A htc 1 nap, vagy kevesebb alatt lemerült játéknál, a yoga meg 3 napot bírtHa többet nyüstöltük volna akkor is ment volna kettőt minimum.
-
InterFox
senior tag
Sziasztok.
20k-ért a legjobb tablet szerintetek?
Bocsi az egyszerű és célratörő kérdésért, de a családtagok be vannak zsongva és ha ma nem mondok nekik jobbat, mint az újságokban NAGYBETŰKEL hirdetett 13K-s hulladékok, (plEEX) akkor azt fogják megvenni.
Előre is köszi. -
anonimus25
aktív tag
sziasztok találtam egy tabletet az also árszegmensben,az lenne a kérdésem érdemes lene e belefektetni vagy inkább hagyjam,sajnos nálam a pénztárca dönt a neve: overmax baseone,2x1.2ghz,1gb ram,android 4.1, alap feladatokra lenne face film néha kisebb játékok
-
válasz
floratm #44201 üzenetére
Azt remélem tudod, hogy a "csak" 1920x1200-as felbontású LG-nek jobb a pixelsűrűsége, mint akár az Alcor-nak, akár a nagy Retina iPad-nek, szóval ilyen tekintetben nem kell tartani tőle.
Ha a nagyobb méret kell, akkor vedd a 9,7"-es készüléket, de ha az már túl nagy, akkor inkább az LG-t válaszd - én biztosan ez utóbbit venném az extra szoftverek és funkciók, valamint a kisebb méret miatt.
-
atala
addikt
Adott egy Alcor Zest Q813i tablet. Ez elvileg 4 magos.
Amikor beállítom, hogy a jelezze ki a proci teljesítményt, akkor a jobb sarokba kiteszi az órajeleke. Ott viszont csak 3 érték szerepel. Pl. 1,3/1,5/1,4
Olyan, mint ha csak 3 mag lenne.
Most akkor hogy is van ez? -
Joachim
tag
válasz
floratm #44201 üzenetére
Azért a "csak" 1920*1200-as felbontás FullHD-t jelent!!!
Igaz nem retina a pixelsűrűség, de több mint elég 8.3 colon, és gyönyörű a képe!
A retina kijelzős tabok többsége hiába kap erős vasat, gyakran laggolnak a gyenge GPU és OS optimalizálás hiánya miatt!
Az Alcor sem hiszem hogy kivétel lenne ez alól, de legalább nem ATM proci van benne, amiből egy négymagos kb egy régebbi kétmagos teljesítményét hozza.
Szóval szerintem érdemes mélyebben zsebbe nyúlni, vagy akcióban 70 körül megvenni az LG-t és jódarabig nem lesz gondod vele.
Mellesleg úgy emlékszem Snapdragon 600-as proci van a Padfone2-ben is, ami pofátlanul gyors, sosem tudtam gondolkodóra fogni. -
floratm
senior tag
Én is ugyanezen gondolkozok. Először kinai lehetőségeket néztem, de egy 2giga ramos 4 magos nagyfelbontásu tablett már benne van 60 ezerbe vámmal együtt. Ennyiért már itthon is kapok hazai garanciával. Talán még az olcsó tableteket megéri rendelni onnan, a valamirevalókat már nembiztos- szerintem. Kamera gps, és hasonlók nem szempont.
Az Alcor Zest Q933R
még méretbe éppen jonak tünik, a 7 col kicsi a 10 már nagy, tehát határeset. Ahogy látom kategoriájában egyedülállo a kijelző felbontása 2048 x 1536, 9,7 colon- mindezt 59 ezerért.Nemnagyon találtam ilyen felbontást ennyiért.
Felmerült még az LG GPad 8.3
ami kicsit kompaktabb a maga 8,3 coljával de a felbontásba elmarad az alcorral szembe, az csak 1920 x 1200
Ja és ez 81 ezer. Több mint egy huszassal drágábbLehet hogy nagyon jolsikerült modell ez az Lg de kicsit sokallom az alcorral szembe.
Meglátások?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest