- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, kisebb gyereknek egyszerűbb játékokra jelenleg mi a best buy 40k körül? Pár éve ajánlottátok a Lenovo Tab4 8.0-t, az nagyon bevált, máig jól működik. Van most valami hasonló jó ajánlat?
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, tabletet keresek a következők szerint:
- 60-80k
- 10" fullhd kijelző
- magyar boltból, garanciával
- gyereknek játékra.Samsung Tab A 10.1 2016 és Huawei M3 Lite 10-et találtam magamtól. Esetleg más ötlet?
-
Khelben
nagyúr
Ígértem a Lenovo Tab4 8-ról rövid beszámolót.
Külsőre műanyag az egész, de elég erős, nem lehet csavargatni (a gyerek az előző tabletjét egy ráüléssel nyírta ki, ez ki fogja bírni azt is). Összeszerelés is rendben van, nincsenek rések, sorják, nem nyikorog semmi. A hátlap annak ellenére, hogy matt, eléggé gyűjti az ujjlenyomatokat és nehéz tisztítani. Az sd kártyát takaró ablak kicsit szerencsétlenül van megoldva, a rögzítőfülek mintha gumiból lennének ezért nehéz rendesen visszacsukni. A kamera kb. 1 mm-t süllyesztve van így nem fog karcolódni. Érdekesség, hogy a töltőcsatlakozó és a jack csatlakozó is a gép tetején van.
A kijelzőnek szép színei vannak, betekintési szög is nagyon jó. A felbontáson nyilván látszik, hogy nem uhd, de ebben a méretben nem annyira zavaró (nekem tab s2-m van, ahhoz képest persze kicsit homályosabb a kép).
A hangszórók hozzák valamennyire a sztereó hatást, de a minőségük csak erősen átlagos. A hangerő megfelelő, de magas hangerőn a mély hangokat elkezdik torzítani. meg úgy általában mély hangokat nem nagyon tudnak kiadni magukból. Dolby Atmos, lol...
Android 7.1.1 van rajta. A 16 GB tárhelyből 7-et foglal a rendszer, tehát 9 körül van szabadon. Bloatware nem sok volt rajta és ami volt, azt is le lehetett törölni. A Lenovo launcher nem sok mindent tud, de azt legalább jól. Pl. mappákba rendezni a dolgokat csak a főképernyőn lehet, az alkalmazás menüben nem. De működésre gyors.
Teljesítményről csak nyers benchmark adatokkal tudok szolgálni. Amire mi használjuk (5 éves gyereknek játék és youtube), arra megfelelő. Menüben mozgás gyors, akadások nincsenek, programokat gyorsan telepíti. A benchmarkok futtatása alatt egyáltalán nem melegedett.Hardver: Snapdragon 425 (4x1,4GHz), Adreno 308, kijelző 1280x800
Antutu: 36755 (3D: 2551, UX: 15413, CPU: 13591, RAM: 5200)
Geekbench 4: single core: 681, multi core: 1892 -
Khelben
nagyúr
Sziasztok!
Az igényeknek és a pénztárcának megfelelően nagyjából belőttem azt a két tabletet, ami megfelelne.
Lenovo Tab3 8 és Huawei T3 8
A kérdésem az lenne, hogy van-e valami lényeges, perdöntő különbség a kettő között? Speciket, teszteket elolvastam, de nem tudok dönteni. -
Khelben
nagyúr
Üdv, nem biztos, hogy a legjobb topic, de talán valaki tud segíteni: Sony Tablet Z a képen látható hibát produkálja. Ha a második képen látható helyen megnyomom, vagy a házat kicsit megtekerem, akkor eltűnik. Az érintés hibátlan, a csíkos részen is működik.
A fő kérdés, hogy lehet-e ezt javítani (kijelző csere nem éri már meg, drágább lenne, mint a tab maga).
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, ismerős venne 30-40k körül 10"-es tabletet. Elsőre azt mondtam neki, hogy ennyiért felejtős, de hátha ti tudtok valamit. Olvasásra és filmnézésre kellene neki és persze újat szeretne, magyar boltból.
-
Khelben
nagyúr
-
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, kérdezek én is:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
7-8
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
itthon
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
játék
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
40, max 50.Szóval a gyerek kinőtte a Nexus7 2012-t, kellene egy tablet helyette, ami kb. ugyanazt tudja kicsit jobban, erősebben, nagyobb felbontásban, stb. Nem kell bele semmi, csak wifi, illetve ha lehet, sd bővíthetőség.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Khelben #60102 üzenetére
Esetleg ez: LG GPad V700?
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok!
Ismerősnek keresek új tabletet, itthoni webshopból, 10", 50k Ft környékén. Internetezésre és a gyereknek mesenézésre fogják használni, ennyi. Ötlet? Lenovo A10-et és Asus Memopad 10-et találtam eddig (bár ezek már túllógnak a kereten, de alatta nincs 10-es gép.)
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Nem tudom, hol kérdezzem, úgyhogy itt kezdem: ismerősöm el szeretne adni egy tabletet, amit nyert valahol. Vonino Sirius Evo QS. Tudom, klingonul hangzik
7,9"-es, Rockchip 3188 és Mali400 van benne, 1024x768-as IPS kijelző, 1GB RAM, 4.2.2-es Android, 4000 mah-s akku. Wifi, Bluetooth, GPS. MicroSD-vel bővíthető. Pofás darab, fém keret, talán a hátlap is fém, egyben van rendesen. Új ára 55-60k körül volt. A gép 1 éves, pár napja járt le a gari, de összesen kétszer volt bekapcsolva 1-1 percre kb. Szóval mennyiért tegyem fel hardverapróra, amennyiért el is menne?
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, max 40k-ért kisgyereknek játékra mi most a best buy? Hivatalos magyar garanciával rendelkező gépek érdekelnének.
-
Khelben
nagyúr
Ismerősöm venne tabletet a feleségének. Cél a 10" és csak netezésre használná, otthon, wifivel. Árban minél olcsóbbat, 50k körül gondolkodik. Ötlet?
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, 40 ezerért nagymamának milyen 10 col körüli tabletet vennétek?
-
Khelben
nagyúr
válasz
black0ster #43970 üzenetére
Olvass utána az android memóriakezelésének. Ez így normális, ha megtelik a memória, akkor kilövi a régebben használt alkalmazásokat.
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, ismerősnek keresek táblagépet:
10"
csak új, magyar garanciával
3g-s (sim kártyával)
családi, általános felhasználás (net, facebook, filmek, játék)
80.000 Ft körül -
Khelben
nagyúr
Sziasztok, a COncorde Tab 9,7 IPS-nek 49999-ért mik a versenytársai? Van ebben a kategóriában jobb ár-érték arányú?
-
Khelben
nagyúr
Valaki mondana pro és kontra dolgokat a Wayteq xTAB-70dc és a Concorde TAB Play 16GB mellett/ellen? Ezek közül kellene választani karácsonyra, 10-12 éves gyereknek játékra, facebookra, netezésre.
-
Khelben
nagyúr
Üdv, ismerős szeretne karácsonyra a gyerekének (10 éves) tabletet. Játék, facebook, esetleg olvasás.
A szempontok:
- 40.000 Ft (nagyon max 45)
- wifi
- magyar garancia
- házhoz szállítás (mert nem pesti)
- hivatalos android (tehát play áruház elérhető legyen)Én wayteq/concorde vonalon nézelődök egyelőre, de szívesen veszek ötleteket.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
Attici #21985 üzenetére
A tabletet sötétben is lehet olvasni.
Nem lehet, felejtsd el. Én próbáltam, az lcd háttérvilágítása és betekintési szöge miatt használhatatlan. Főleg ezeknél a kínai csodáknál (pl huawei ideos s7, ami amúgy nagyon jó tablet) kicsit eldöntöd és már olvashatatlan. Márpedig az ágyban fekve nem mindig kényelmes pont szemből nézni.
-
Khelben
nagyúr
Nem, mert a tabokba nem ugyanazokat a kamerákat teszik. A Tab 7.7-ben is csak egy alap 3,2 mpixeles valami van, amihez képest még a 3 éves Galaxy S kamerája is egy álom.
(#21622) laszlohu: ez sem igaz, mert autofókuszos és led is van hozzá, ettől függetlenül alkalmatlan képkészítésre.
-
Khelben
nagyúr
válasz
gyuszmó #21065 üzenetére
Én évek óta olvasok könyveket kijelzőn, kezdve a 3" pda-val kindle-n át egészen a 7.7-es tabig. Nekem az amoled jött be, mint olvasásra legalkalmasabb kijelzőtípus, de ez nem biztos, hogy mindenkinél így van. Én sokat olvasok sötétben is, ott egyértelműen csak az amoled használható, az lcd-k fényereje túl nagy, az e-ink meg ugye nem látszik.
-
Khelben
nagyúr
válasz
gyuszmó #20803 üzenetére
A tablet ki tud váltani akár netbookot?
A kádban meg az ágyban sokkal egyszerűbb vele olvasgatni, videót nézni. Plusz utazáskor is inkább előny, mint hátrány a billentyűzet hiánya. Legutóbbi nyaralásra én vittem notebookot is, de nem kellett előszedni, mindenre elég volt a tablet.
-
Khelben
nagyúr
válasz
nightmare13 #20594 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem volt rossz vétel a Tab 7.7 120-ért
-
Khelben
nagyúr
válasz
Jano_023 #18757 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy melyik panel akkor az ami a legkevesebbet eszi az akuból?
Az amoled, ott ugyanis csak az a képpont világít, aminek kell, nincs háttérvilágítás.
Az ips ugyanolyan lcd, mint a többi, csak jobb a betekintési szöge és a színvisszaadása. Fogyasztásban nincs semmi előnye. -
Khelben
nagyúr
válasz
Chaser #18305 üzenetére
menjenek kopogni a feladóhoz
A feladó meg fogja mutatni nekik a szabályzatot, amit a rendelés leadásával te is tudomásul vettél, és amiben le van írva, hogy esetleges egyéb költségeket (különösen az áfát és a vámot) a címzett fizeti.
nem vagyok se navos, se jogász, nincsen vámos képzettségem se, én aztán nem tudom mit kell bejelenteni
A jogszabályok nem ismerete sosem mentesít azok hatálya alól.
-
Khelben
nagyúr
Üdv, egyik ismerősöm keres tabletet "általános" felhasználásra. Bluetooth mindenképp kell bele. Azon kívül olvasás, filmnézés.
35-40k-t szán rá, magyar beszerzéssel, garanciával. Első körben egy Huawei S7-et mondtam neki használtan, de ha lenne hasonló képességű újonnan, akkor az is érdekelné. -
Khelben
nagyúr
válasz
fartfun #17181 üzenetére
Mire kell? Otthon a kanapén vagy utazás közben? Előbbi esetben 10", utóbbiban a 7"-esek között érdemes nézelődni. A galaxy tab 7.7-esemet bátran odatenném bármelyik apple termék mellé, az új ipadnál pl. 1,5 mm-rel vékonyabb.
Hitelre számítástechnikai eszközt? Te sem vagy egy pénzügyi zseni
-
Khelben
nagyúr
válasz
JánosIstván #16950 üzenetére
Én ezért nem veszek noname terméket olyan dologból, ami árthat... Ki tudja, milyen sugárzási szintekkel működnek, ott senki nem ellenőrzi. És ha hivatalosan nem kerül Európába, akkor bármi lehet benne.
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Prestigio PMP3084B-ről van valakinek személyes tapasztalata? Olvasásra és netezésre kellene legfőkébb, mert unom a 3,5-ös mobil kijelzőt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest