- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multi13
tag
Sziasztok
10" v. 10.1" androidos tabletet szeretnék vásárolni. Igények:
-Elsősorban netezésre ill. játékra kell (böngésző ne akadjon)
-Wifi bőven elég (ha kell telóról meg tudom osztani a 3G-t)
-Legyen jól összerakva (ne recsegjem, ropogjon stb.)
-Ha lehet BUG és hiba mentes modellek érdekelnének (persze ez tudom, h ilyen nincs, de itt arra gondolok, amivel tényleg kevés a panasz)
-Ár max 80.000 FtAmiket kinéztem és akár számításba jöhet (edigiben):
Samsung Galaxy Tab 4 10.1 WiFi 16GB (SM-T530) tablet, Black (Android) + ajándék 16GB microSD kártya - LINK
Asus Transformer Pad (TF103CX-1A007A) 10" Wifi 8GB tablet, fekete (Android) - LINKA Tab 4 mobilarénás fórumtopikjában sok érdemit nem tudtam azon kívül olvasni, hogy a Samsung úgy általánosságban mekkora szenny. Én nem így gondolom, a telóm is egy S3.
VIszont magáról a tabról nem írt senki tapasztalatot (lehet rossz topikot olvastam?) - link
Az Asus topikjában viszont elég sok problémát olvastam a tabról (töltés, érintőpanel stb.). Ha jól értesültem a wifisben egy sokkal erősebb soc van mint a 3G-sben. 3G nem fontos, viszont a hibák miatt esetlegesen érdemesebb ezt választani?
Persze minden más TAB is érdekel, ha van vmi jó tippetek!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
-
Multi13
tag
válasz
Mercutio_ #45500 üzenetére
Én anno vmikor az esti órákban töltöttem le és akkor lejött 1-2 perc alatt. Gondolom szerver terheltség függő is, viszont ha nagyon nem akar lejönni, akkor INNEN is le tudod kapni. A letöltött fájlban benne lesz a telepítési útmutató is ill. a szükséges driverek stb.
Wi-Fi:
Beállítások/Wi-Fi
Itt a jobb felső sarokban menü gomb (függőlegesen 3 pont), majd Speciális
Ezen belül meg sztem már egyértelmű lesz. -
Multi13
tag
válasz
Mercutio_ #45496 üzenetére
Framaroot-ot nem próbáltam (nem is merném).
Csak abban az esetben rootolnám, ha 100%-os visszaállítási lehetőség is lenne (gari miatt).Reklámokat leginkább az ingyenes app-ok dobálják. Ez többnyire kiküszöbölhető, ha ki van kapcsolva az app futtatása közben az internet kapcsolat.
-
Multi13
tag
válasz
Mercutio_ #45461 üzenetére
Azért írtam a 2-3 napot, mivel nálunk csak 1 edigital van.
Amúgy ma voltam a media marktban is (ebből is csak 1 van
) és ott is találtam Quantumot.
Én is Nova-val használom, teljesen jól működik vele (jobb mint a gyári). Mikor megvettem nekem alapból a v.1.0.6 firmware volt rajta, de a készülék frissítőjéből egyből felraktam a v.1.0.08-at. Amit frissít:
1. New Wireless Display driver
2. Prestigio applications updated
3. Other minor bugs fixed
A fw megtalálható itt is: [link]Ezen kívül a számomra alap appok kerültek még rá mint pl. Total Commander, Cleaner Master, QuickPic stb. A gyári fájlkezelő kuka ill. a Prestigio Telepítőt is kigyomláltam /sdcard/system/apk. Utóbbiból csak a flashplayert telepítettem fel. A gyári videólejátszó meglepően jó, szépen visz mindent még a feliratokat is, így a MX Playert még nem telepítettem fel.
A Quantumot egyébként lehet rootolni is ill. CWM is van hozzá, ami a Cseheknek köszönhető: [link]. Írtam múltkor nekik ebbe a fórumba, hogy a visszaállítást is megoldották e ( pl. gyári recovery .... egy esetleges gariztatás miatt), de nem érkezett még válasz (biztos nem tudnak angolul
).
Így az infó hiányában még nem mertem rootolni.... pedig nem lenne rossz, mert sok a "számomra" haszontalan gyár app. -
Multi13
tag
válasz
Mercutio_ #45451 üzenetére
Hát lehet, hogy egy adott edigis üzletben nincs v. elfogyott, viszont működnie kéne náluk, hogy áthoznak másik boltból. Én nem bp-i vagyok és jártam már úgy az edigiben, hogy ha vmi nem volt a helyi üzletben, akkor 2-3 napon belül áthozattak máshonnan.
2 hete mikor vettem a Quantumot, akkor elég sok helyen meg tudtam volna venni az edigin kívül mint pl. euronics, laptopszalon, + 2-3 helyi számítástechnikai bolt is be tudta volna szerezni. Bp-en biztos, hogy még több lehetőség van, de ott van még az online lehetőség is [link], ill a tablet.hu. -
Multi13
tag
"-Mi a különbség a Prestigio Quantum és Diamond között?"
-Diamond két színben kapható (fehér és fekete) / Quantum csak fekete
-Diamondban 16GB belső tárhely van / Quantumban 8GB
-Diamondban nincs hdmi csatlakozás / Quantumban van
-Diamondban nincs bluetooth / Quantumban van
-Diamond ~50.000 Ft / Quantum ~45.000 FtDiamond vs. Quantum 2:3, tehát Quantum.
....persze csak akkor, ha nem fontos a fehér szín ill. a 8GB-al több belső tárhely.
+ tjb007 #45393 hsz-ét annyival korrigálnám, hogy a Quantumnak is fém háza van.
Én kb. 2 hete nyúzom már a Quantumot és semmi gondom nincs vele. Ahogy olvastam az hsz-eidet láttam, hogy a teljesítmény fontos számodra. Korábban posztoltam egy benchmark tesztet a Quantumról [link], hátha segít. Diamond is ugyan ezt tudja, mivel azonos a SoC. (idáig nem tudtam egy játékkal sem megakasztani. pl. RR3 nagy kedvenc
)
-
Multi13
tag
Mivel többen is vacillálnak bizonyos tabletek között és a Prestigio Multipad 4 Quantum 7.85 is többször szóba kerül, így készítettem erről az eszközről 3 benchmark tesztet, mivel ezekről az adatokról egyik áruház weboldalán sem lehet olvasni. Elsősorban azoknak lehet hasznos infó, akik játékra is szeretnék használni az eszközt, így a lenti adatok alapján könnyebb összehasonlítani más eszközök értékeivel (persze ehhez több különböző tablet tesztje is kell). Éppen ezért, akik már beruháztak vmilyen eszközbe és van idejük, rakhatnának fel hasonló teszteket, melyeket akár az első hsz-be is be lehetne integrálni (nem tudom h erre van e lehetőség?
).
Prestigio Multipad 4 Quantum 7.85 - hivatalos oldal
AnTuTu Benchmark 4.1.4 - letöltés
Eredmény: 19847
Részletes eredmény: [link]Quadrant Standard Edition 2.1.1 - letöltés
Eredmény: 5650
Részletes eredmény: [link]3DMark (Ice Storm version 1.2, GUI version 1.2.0.1.2.32) - letöltés
Ice Storm (720p): 3960 - részletek
Ice Storm Extreme (1080p): 2970 - részletek
Ice Storm Unlimited: 4159 - részletek3DMark összesítés - [link]
-
Multi13
tag
#45242 _seth_
Látod, látod, ha a nem a Diamondot, hanem a Quantumot veszed meg, akkor még tokot is kaptál volna.
Jóó persze, ha a fehér szín alap feltétel volt, akkor sok választásotok nem volt ennél a típusnál.Remélem beválik a készülék!
#45245 Andyka0908
AZ 1 GB-os partíción (/data) általában csak az apk-k és a hozzájuk tartozó cache tartalom szokott tárolódni. Ezeket az apk-kat (nem mindegyiket) át lehet helyezni a "nagyobb" belső tárhelyre is a beállítások/alkalmazások menüben. Itt kiválasztasz egy tetszőleges alkalmazást, majd ha van olyan opció, hogy áthelyezés SD kártyára, akkor touch oda.
+ ajánlom a Cleaner Master program használatát, mert ennek a segítségével sok helyet fel lehet szabadítani az eszközön.#45268 Mercutio_
Nekem egy ilyen Quantum van és teljesen meg vagyok elégedve vele. Az összeszerelés sztem kiváló (nem recseg/ropog) és a kijelző sem világítja át a hátlapot mint pl. az egyes Alcoroknál, mert Quantumnál ez eleve alumínium.
Vétel előtt én is olvastam több helyen, hogy a wifire panaszkodnak, de ettől független bevállaltam és utólag jól tettem, mert szerencsére semmi rendellenességet nem vettem észre (olvastam korábban olyat is, hogy a router nem megfelelő beállítása is okozhat ilyet). Én egy DIR-636L routert használok otthon és a legtávolabbi szobában is (2 fal) kb. 70%-os jelerősséget lát a Quantum.
Szervizzel kapcsolatban nincs még tapasztalat (remélem nem is lesz), de mikor még vacilláltam több márka közül, akkor az edigis ismerős azt súgta, hogy ha előnyben részesítem ezt a szempontot, akkor ezt a márkát ajánlja. Ami tuti, hogy 2 év gari van rá és ha jól emlékszem itt is ilyen háztól-házig garancia van.
Ha esetleg vmi kérdésed lenne még a tabbal kapcsolatban, akkor nyugodtan írj! -
Multi13
tag
válasz
Atesz 666 #45223 üzenetére
Szerintem ez típus függő is, mert pl. az újabb Multipad 4-ek már 4.2.2-vel futnak.
Egyébként a hivatalos oldalon érdemes figyelni [link], itt is a kiválasztott modellnél a terméktámogatás/firmware menüben. Ahogy nézegettem inkább csak az adott verziójú rendszert szokták updatelni, újabb OS-t nem igazán láttam frissítésként. Tehát ami 4.1-el jött ki, arra nem igazán várható 4.2, de ugyan ez érvényes lehet az alap 4.2-eseknél is, tehát ezekre sem hiszem, hogy lesz 4.3 v. 4.4. -
Multi13
tag
válasz
_seth_ #45216 üzenetére
Igazából ugyan ilyenem van, csak nem diamond, hanem quantum. Ahogy nézem a kettő közötti különbség csupán annyi, hogy a diamondba 16 GB belső tárhely van míg a quantumba 8 GB, viszont a diamondba nincs bluetooth ill. hdmi csatlakozási lehetőség, míg a quantum ezeket tudja. Minden más ugyan az! A különbség még annyi, hogy a quantum 5000 Ft-al olcsóbb, így ha választanom kéne a kettő közül (igazából így is tettem
), akkor inkább a bluetooth és a hdmi mint a nagyobb tárhely, tehát a quantum.
A kijelzője nagyon szép (volt alkalmam 2 napig használni egy multipad 2 prime duo-t) és ehhez képest sokkal szebb és élesebb a kép rajta ill. a sebessége is nagyon jó (idáig nem nagyon sikerült megakasztani egy játékkal sem
). Ha csak böngészésre ill. olvasásra használja az ember, akkor az akksija egész jól bírja, viszont ha megmozgatom a benne lévő hardvert (játék stb.), akkor már nem árt ha a közelben van a hálózati adapter.
Én csak is ajánlani tudom, mert a rendszer stabil (support is dolgozik a háttérben hiszen érkezett már rá frissítés) ill. az összeszerelés/anyaghasználat terén is kiemelkedik a többi kínai modell közül. -
Multi13
tag
Köszi a választ.
Megnéztem és sajnos az én problémámat nem oldja meg, mert nem az általam behelyezett sd kártyára mozgat, hanem a készülék belső memóriájába. Ez a program ugyan azt csinálja, ami a droidban lévő alap alkalmazáskezelő. Tehát az apk fájlokat rakja át a belső tárhelyről a szintén belső sd tárhelyre.
Van egy olyan érzésem, hogy ez elég erősen rendszerfüggő, tehát magának az android os-nek kéne valahogy megadni, hogy ne a belső sd legyen az internal storage hanem a külső sd kártya... -
Multi13
tag
Sziasztok!
kb. 2 hete vettem egy Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 (PMP5785C_QUAD) tabletet, amivel teljes mértékben elégedett vagyok, viszont felmerült 1-2 kérdés, melyekben remélem tudtok segíteni.
1. Belső (SD) tárhellyel kapcsolatos, ugyan is számomra nem igazán elegendő a beépített (internal storage) mérete, ami kb. ~5 GB. Tudom lehet bővíteni SD kártyával (ez meg is van oldva), viszont a fő problémám az, hogy az android/data és obb adatok ezen az internal storage-n tárolódnak, így pl. egy RR3 + NSFMW kombó szinte teljesen lefoglalja ezt a memóriarészt, így nem marad hely a további programok tárolására. A kérdésem az lenne, hogy miként lehetne megoldani, hogy ezek a tartalmak ne a belső, hanem a "külső" SD kártyára kerüljenek? (ami jelen esetben 16 GB)
Csak custom ROM-al lenne lehetséges v. létezik más megoldás is erre?2. TV-vel való összeköttetés során maximum 1280x720-as felbontásra van lehetőségem. Anno eredetileg egy MultiPad 2 Prime Duo 8.0 volt a terv, ami kb. 2 napig volt nálam, viszont pixel hiba miatt inkább visszavittem és kicseréltettem a picivel erősebb és újabb Quantumra. Ez csak azért írtam, mert a Prime Duo ment 1920x1080-as felbontással is, és ez miatt picit értetlenül állok a dolgok előtt, hogy a Quantum-nál miért nincs FullHD-ra lehetőség?..., mikor kb. u.a. a soc (sőt még erősebb is). Erre esetleg vmi 5let v. megoldás v. ez is már a custom kategória?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Multi13
tag
#44213-ben írtakra, tudnátok segíteni?
Előre is köszi! -
Multi13
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudok dönteni, hogy melyik eszköz mellett tegyem le a voksom.
Vhol úgy érzem, hogy mindegyiknek vannak előnyei ill. hátrányai a másikkal szemben (olyan sok talán nincs).... éppen ezért nehéz a döntés. Elsődlegesen netezésre, játékra, skype és "néha" film nézésre lenne használva.
Kiszemelt eszközök:
Alcor Zest Q933R
WayteQ xTAB-100qcr
Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7Jelenleg 1 hajszállal a Prestigo felé húznék a 2 megás előlapi kamera ill. a sztereó hangszóró miatt, viszont egyes áruházi kínálatokon kívül semmit nem találtam róla interneten, míg a másik két modellről annál inkább pl. itt ph-n is vannak saját topikjaik. Ebből kiindulva előny lehet, ha léteznének custom (akár CM) ROM-ok, rootolás stb, mert szeretem ilyen módon "bütykölni" a droidos készülékeket.
Mivel játékra is lenne használva, így picit bizonytalanul állok ahhoz, hogy a Mali-400 MP4 mennyire tudja meghajtani ezt a nagy felbontást. Ha jól tudom mindhárom készüléknél más MHz van beállítva a GPU-nak (ha jól tudom itt az Alcornak a legnagyobb).
Éppen ezért szemezgetek még a Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1-el is, mert itt kisebb felbontáson kell számolni a GPU-nak (feltételezem ettől gyorsabb is), viszont ebben csak 1 GB RAM van, ami nem tudom, hogy mennyire lesz elég a jövőt illetően.A fő kritérium számomra, hogy 9,7-es kijelzőnél kisebbet nem szeretnék ill. 65.000 Ft főlé nem zsívesen mennék már.
Remélem tudtok segíteni (pro-kontra is érdekel).
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest