- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gcsikos
tag
Üdv. az Aldi árulja ezt a tabot . Találtam egy tesztet róla, amiben alapvető hibákat is említ, de szerintük az újabb firmware egy részüket javítja. Itthon még a JB-vel lehet megvenni, hol lehet megtudni, hogy lehet-e valóban frissíteni. Vagy vegyem, próbáljam és ha nem, vigyem vissza?
Egyébként, ha többet tudtok róla vagy van véleményetek, szívesen venném (egyelőre nem a tabot) és megköszönném.
Szia. -
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #44988 üzenetére
-
Ulof
csendes tag
Sziasztok
Gyermekeimnek a Pipo s1Pro masinát néztem ki.
Honnan rendeljem meg?
Magyar nyelvet tudja a gyári ROM-ja?Köszi
-
mexel
veterán
Ha már Prestigio is szóba kerül a Wayteq- és Alcor-ok mellet, csak egy személyes észrevétel: A 8"-os 1024x768-as IPS kijelzős gépeket nézegettem és hasonlítgattam össze. Néztem 7"-osokat is, de a 8-as volt a fő csapásirány.
Amit észrevettem, vagy legalábbis én úgy láttam, hogy a Prestigio-nak a képe más mint a többieké. Nekem kicsit kékes árnyalatúnak tűnik, kicsit "mogorvábbnak". Lehet hogy ezt csak én láttam így, de a többi kijelző színesebbnek tűnik. ( talán más színhőmérsékletre vannak állítva? )
Nekem minden prestigio így tűnt, és ezért estek ki főként a szórásból.
Mielőtt bárki szeretne belekötni a mondanivalómba, nem azt írom hogy nem szép a képe, hanem nekem úgy tűnik hogy kicsit más mint a többié. Nyilván ha nem látok egymás mellett több gépet nem is tűnik fel esetleg, biztos hogy önmagában annak is gyönyörű képe van. Hozzám közelebb ált a többi kijelző színvilága, csak ezt akartam leírni.
( 2 boltban is volt prestigio állvány, és mindkettőn voltak hibás kiállított darabok, valamelyiken a töltőcstlakozó nem érintkezett, van amelyik nem működött rendesen - de mondjuk nem csoda amennyien piszkálják) -
tvse1995
senior tag
Sziasztok,
nővéremnek keresünk tabletet. Semmi komoly felhasználásra nem kell gondolni, szokásos facebook, netezés, youtube, néha sorozatok.
A WayteQ xTAB-79qci-t néztem ki. Ebben az árban van ennél jobb alternatíva? (Itthoni beszerzéssel.) -
Chappy
tag
Heló!
Q10-es tabletnek (még nincs meg) kellene valami táska, amibe beleférnek a tartozékok (hogy ne hánykódjanak össze-vissza a házba. Ja, ezek a tartozékok vannak neki: [link]
A billentyűzet elvileg rámegy a tabletre, tehát egy 1,5-2 cm-es vastagsága van együtt. A két kábel nem sok, de a töltő kicsit nagy (ezt lehet nem kéne beletenni ha nincs jobb). Valamint preferált, ha a táska nem marhadrága, mert rá van írva valami márka.
Ezeket néztem eddig:
http://bestbyte.hu/termekek/31389/Hama_23464_Universal_fekete_10_2_notebook_taska.html
http://ipon.hu/webshop/product/v7_cityline_messenger_10.1_fekete/541057
http://ipon.hu/webshop/product/platinet_nevada/540953
http://ipon.hu/webshop/product/colorovo_cvb_smart_10_bk_10/388493
http://www.aqua.hu/v7-premium-messenger-ipadtablet-taska-fekete-td21blk-1e-228593.html
http://www.edigital.hu/Tokok/V7_Attache_Slim_vekony_tok_fekete-p348186.html
http://www.edigital.hu/Tokok/V7_Attache_Slim_vekony_tok_piros-p348185.html
Esetleg tudtok adni pár tanácsot, milyet érdemes? Esetleg valakinek akinek van ilyen tabletje, tudna nyilatkozni a töltő méretéről? Lehet, hogy az sehogy se fér bele. 11"-nál nagyobb táska meg már túl nagy.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv.
-
violentSt
tag
válasz
spiky03 #44971 üzenetére
Dual core alatt én még "csak netezni" sem ajánlok tabot (persze különbözőek vagyunk)
De felhasználói élményen sokat tud rontani egy optimalizálatlan bughalmaz... Na és akkor még erre rájön a sebesség, meg a minőség...
El tudja venni az ember kedvét a tabozástól meg az androidtólHa mindenképpen ragaszkodsz az általad említett kategóriához, csak is online rendelésen keresztül a 8 napos elállás miatt...
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Milyen táblagépet vegyek 20000Ft-ig?
-
mexel
veterán
válasz
z0d1AK #44986 üzenetére
Hagyjuk. Tényleg nem találkoztatok még olyannal hogy pl hazaugrok szülőkhöz, vagy ismerősnek kell valami amit vinnem kell, ahol nincs net, nincs semmi csak a tab van ott, és én, vagy megyek a nyaralóba ahol nincs net, de kellene vinnem pár új zenét, esetleg felhív valaki hogy segítsek megcsinálni valamit a gépen és vinnem kell a saját cuccaimat amik ott vannak a pendrive-omon, stb.
Tényleg ennyire bonyolult lenne pl a fotókat, vagy dokumentumokat vagy egy appot felmásolnoma penre és magammal vinni?
Vagy egy átlagjúzer aki nem foglalkozik hivatásszerűen pc-kkel és számítástechnikával annak nincsnek ilyen gondjai?
Így már tényleg nem is értem miért is gyártanak egyáltalán pendrive-okat és otg kábeleket vagy külső hordozható egységeket, hiszen egy dropbox vagy internet segítségével minden megoldható.
Vagy csak az a lényeg hogy bele lehessen kötni valamibe amit mondanak
Egyre inkább nincs kedvem semmihez hozzászólni mert mindig megtalál valaki a saját és felülbírálhatatlan egyetlen igazságos bölcsességével anélkül hogy elhinné hogy még más is létezik az ő világán és elgondolásán kívül. -
-
mexel
veterán
válasz
z0d1AK #44980 üzenetére
Csak azért jó, mert általában adatokat juttatunk a pendrive-ról a tabra pl.
Mondjuk én is utálom amikor lóg a tab-on, de muszáj addig bedugni amíg felmásolok valamit ha máshogy nem megy. Utálom pc-hez az usb-s dokkolót is, de muszáj használnom.
De mivel ez off, azért kérdezek mást is ami ide szintén majdnem off:Tud valaki olyan bluettoth-os billentyűt amihez egér is van? Nem nagyon találtam, csak billentyűt. Létezik olyan ami egyben van a szett? Ráadásul valami olcsó és használható kellene.
-
spiky03
veterán
válasz
z0d1AK #44979 üzenetére
Köszi a választ.
Akkor ebben a kategóriában tök mindegy, hogy melyiket veszem, mind kb egy szintet képvisel?
A specifikációkat tudom, hogy ezért az összegért nem kapok 1 GB ram-ot, esetleg dula core fordul elő elvétve talán.
Nah akkor mindegy, jó lesz egy ilyen neki. Úgysem olyan nagy műszaki ember.
Neki úgy is az a fontos, hogy fehér legyen.Remélem találok majd olyat.
Nah meg azok a dolgok futnak majd rajta amiket leírtam. A Sony live With Walkman-em is kb ilyen szinten volt és azon elfutottak ezek a dolgok. Igaz a mostani L-en már jobban fut minden és gyorsabb is, de nki nincsenek olyan igényei, mint nekem.Thy még egyszer, akkor majd kap valami alapot és kész.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
spiky03 #44949 üzenetére
Max 15-re gondoltál, de nagyjából itt is kezdődik a piac. 13-ért van már Beex, ezen kívül MyAudio, Koobe, meg pár, talán még inkább noname modell is lehet 15-ért. Itt úgymond szinte mindegy, hogy mit választasz, az összes ugyan azt tudja (1 magos 1 GHz-es SoC - Rokchip, vagy Allwinner, 512 MB RAM, 4 GB háttértár, 7" 800x480 pixelel TN panel). Ahogyan a Myaudio úgy az összes többi is meghibásodhat szinte bármikor ebben a kategóriában.
-
keszo
őstag
-
laszlohu
addikt
Tök jó lesz ez az új pendrive :
a micro USB - s vége miatt tabletekhez is ideális lehet,
a sima USB - s meg a PC - hez. -
spiky03
veterán
válasz
violentSt #44953 üzenetére
Igen.
De még lehet, hogy az is sok neki.
Akkor azt mondod, ennyiért nincs olyan, mi arra elég lenne, amiket leírtam?
Ilyen 3D-s játékok meg filmek nem izgatják őt, hogy azon játszon, nézze, max szókereső
Gmail-re meg netezésre otthon wi-fin csak elegendőek nem?Sőt nem is biztos, ha naponta használná, így ezért sem tervezem valami drágábbat venni neki.
-
SUPREME7
őstag
válasz
golyós #44969 üzenetére
Már csak erre a problémára kéne megoldást találnom. Ha esetleg innen valaki tud rá valamit, azért hálás lennék
http://prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/hsz_7301-7350.html#msg7314
-
vilmaboy
őstag
Milyen mp3 lejátszót javasoltok táblágépre?
-
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler #44966 üzenetére
Na ja, csak a T100 mellé nem jár Xbox, amit akár el is lehet adni, így akár mindennel együtt (tok, kártya stb.) 75-80e forintra is ki lehet hozni a tablet végösszegét, ami a 64GB-os T100 120e forintos árához képest 40e forintnyi különbség.
Persze -mint ahogyan írtad is- méretileg az már más kategória, így akinek a 8 hüvelyk kicsi, annak felesleges is ezen az ajánlaton gondolkodnia. -
De, csak későn írtam...
Test Lenovo Miix 2 8 Tablet
Jó kis gép, de ha venni akar az ember hozzá billentyűzetes tokot, és a 32GB memóriát is bővíteni szeretné, akkor árban ugyanott vagyunk, mint egy 64GB-os Asus T100. Persze az 10"-os, más kategória. -
GRaul
őstag
Sziasztok
Megvettem a lenovo miix 2 tabot és 32 gigas helyett 64 gigásat kaptam
-
spiky03
veterán
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy milyen tabletet ajánlotok alap szolgáltatásokra?
Az asszonynak vennék egyet karácsonyra. Amire használná e-mail, fosbuk, esetleg 1-2 alap játék, esetleg könyvolvasás, netezés.Max olyan 15-re gondoltam, hogy szánok rá, mivel drágábbat nem éri meg venni neki.
Jah és még a lényeget madjnem kihagytam, jó lenne ha lehetne fehérbe is.
Néztem a Tesco mostani akciójában a My Audio-kat, de azokat nagyon lehúzták, hogy nem jók, meg érdekes velük a garancia.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
SUPREME7
őstag
Egy kis infómorzsa hátha valakinek valamikor szüksége lesz rá:
Prestigio multipad 7 HD
Az XDA-n található root ami elvileg jó lehet sokféle AML8726-MX-es géphez nekem nem root-olta, de hosszas keresgélés után találtam megoldást:
Root:
[ LETÖLTÉS ]
1. Csatlakoztasd a gépet kábelen a számítógéphez (!!USB hibakeresés legyen aktív!! (Beállítások/fejlesztői eszközök))
2. Futtasd a Run.bat-otMenj végig a folyamaton (Két alkalommal entert kell nyomni amikor kéri ...)
Enjoy
3G Modem
Papíron a ZTE K3772-es modem is támogatott a prestigio szerint, de baromira meg se mukkan, még csak fel se villan a led, hogy kapna elég anyagot.
Huawei E220 (E220Update_11.313.02.00.01.B268 firmware) működik, de nem minden esetben, mire rájöttem, hogy hogyan tudom stabilan beröffenteni kb az agyérgörcs kerülgetett. Ha bekapcsolt gépre dugom rá akkor egyszer felmegy a hálóra, egyszer nem. Viszont kikapcsolva rá dugva és úgy indítva a tabot felmegy pöccre ha a pin kód kérés be van kapcsolva! Ha nincs bekapcsolva a pin kód kérés akkor b@szik felmenni. Ha pedig lehúzom és újra visszadugom, hiába kéri be újra a pin kódot, megintcsak nem csatlakozik, tehát újra kell indítani a gépet.
Úgyhogy ebből a szempontból baromira nem stabil a dolog.
-
Keresztapper
senior tag
-
SUPREME7
őstag
válasz
Satra74 #44937 üzenetére
Filmnézés magasabb fényerőn kb egy hosszabb filmet vagy max kettő szerintem, folyamatos netezéssel is max 2-2,5 órát saccolnék, de néhány energiaigény csökkentő dologgal ez kitolható. De attól függetlenül a 2800-as akksi ekkora kijelzőnek kevéske, az eszi le a nagyját meg ha folyamatosan hálózaton vagy.
-
violentSt
tag
válasz
papaya #44914 üzenetére
Ez kivűlről olyan csak mint a wayteq, gyengébb a proci sokkal / Allwinner A31s (1GHz) gpu meg PowreVR SGX544MP2
Wayteq vagy
Prestigio quantum 7.85 mindenképp ajánlom egy próbára alapára 45k (előfordul 3g-vel is)
Minőségre veri az alcor, wayteq, concord hármast
(Visszább meg is indokoltam miért)A normal slotra meg megoldás egy usb-s kártya olvasó
Sd card -> micro sd adapterrel még nem találkoztam, de létezik [link] -
Mayday
csendes tag
Sziasztok,
Tabletet vennék, egy erőset, hosszabb távra, 10"-osat.
3 verzióra sikerült leszűkíteni eddig, úgy tűnik.
Sony Xperia Tablet Z 16GB SGP311 (bővíthető microSDvel)
ASUS Transformer Infinity TF700T 64GB (bővíthető microSDvel)
Google Nexus 10 32GB (nem bővíthető)Melyiket ajánlanátok? Családi használat, lesz rajta minden, játék, internet, filmnézés.
Milyen szempontokat lehet még érdemes vizsgálnom a döntéshez?Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv,
Mayday -
laszlohu
addikt
válasz
Satra74 #44932 üzenetére
Mivel nekem ugyanilyen procijú tabletem van, MTK,
persze nem ugyanez a tablet,
ezért
a gps is ugyanaz, és igen, műkszik offline is, ha letiltod a 3g - t,
vagy pl. kiveszed a sim kártyát,
vagy az EPO módot letiltod, akkor elvileg nem használja a netet :offline 9 , vagy több műholdat lát, amit bizonyos késleltetéssel talál meg, pl. 2 perc után 3-4 hold,
ami elég a pozícionáláshozelőször a gps - t be kell kapcsolni,
majd az alábbi appal nyílt terepen, vagyis semmiképp
nem a házban,nem zárt részen
tesztelni lehet a gps-t :ha navi progit használsz a tesztelő progit mindenképp lődd ki
-
Satra74
tag
válasz
tjb007 #44706 üzenetére
Ezt az Alcor Access D785M-et mintha nekem találták volna ki. 3G, GPS, mindez 30K-ért.
Nincs róla valahol teszt? Valaki tudna róla bővebben írni?
Érdekelne, hogy bővíthető-e memóriakártyával, milyen a GPS-e (offline módban is működik-e)
Ha javasolt vétel, szerintem meglepem magam vele.
-
buca84
őstag
Melyiket ajánljátok?
Idehaza használt vagy refurbished, de garis Asus Nexus 7 első generációs, vagy újként egy Chuwi V88 2GB? -
tigri44
tag
Sziasztok!Mi a véleményetek erről a tabról Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85? Gyereklánynak lenne egyszerűbb játékra, filmnézésre,egy kis netezésre a családnak ha nincs kedvük bekapcsolni a gépet.Lehet ezen online filmet nézni, illetve ha kiteszem a képét hdmi-n keresztül a tévére akkor eltorzítja mint pl a Wayteq xtab 79qci-nél?
-
thomeef
őstag
Hali mekkora különbség van egy WayteQ xTAB-79qci, és egy Asus memopad 7 hd között ha pdf, epub és netes olvasásra kéne leginkább. Felbontás miatt kérdem, nem e kevés a pixelsűrűség a wayteqnél?
-
Williams
aktív tag
-
SUPREME7
őstag
Valakinek valami tapasztalat, vodafone-es huawei e220 nem akar működni a tabon, pedig támogatott listán rajta van. Gond lehet az, hogy nem független hanem vodás? Valaki használ ilyesmit a gépével?Baszki erre nem gondoltam, hát ki volt kapcsolva az USB hibakeresés, bekapcsoltam és egyből megy mint a szélvész
Én meg 2 órája szenvedek a modem firmware frissítéssel meg minden szarral, váá
-
GRaul
őstag
nah király. akkor megrendelve
Meg annyi h a lenovonak a garijat nem tudom kiterjeszteni +1evvel valahogy? -
gps76
őstag
Mondjuk az ilyen akciók mögé belegondolva,hogy miért akciózzák így és ennyiért azokat.Gondolom a tab-ból van jópár darab nekik,de magába nem nagyon fogy,hát melléteszik sok kockagyerek "álmát",az xbox-ot és apuci megveszi.Hiába érhet a tab 100 fölött,ha nem viszik. Általában azt akciózzák,amivel - ha nagyon olcsó - csalogatják a vevőt,aztán rásóznak valami drágábbat,vagy nem fogy ahogy elképzelték.Ha a több vevő megad valamiért x összeget,mert megér annyit,akkor miért adja olcsóbban annál? Nemhiszem,hogy saját maga ellensége lenne a bolt.
Cáfoljátok meg ha nincs igazam,csak logikából indultam ki. -
GRaul
őstag
es ezen a lenovo tabon teljes erteku windows van? vagy rt?
Illetve ugyan az a proci van ebbe mint az Asus T100ba? [link]
koszi
Udv Misi -
papaya
senior tag
Gondolkozom tablet vásárlásán. min 7,9", android, hdmi out, Mo-ról beszerezhetőt.
max 70k-ért. 3g jó volna, de látom hogy 70e-ért csak "kisebb" márkák eszközei elérhetők.Kérdésem , hogy erről tudtok-e valamit: MSI Primo 81 81-009BE ? Ez nagyjából olyan mint a Wayteq xtab-79qci, csak más procival, grafikus csippel.
Csak netre, és sok sok (full hd) videó nézésére használnám a tabot.
Videót készítek, amit Sd kártyára rögzít a kamera, ezt nézném vissza egy tabon, de a Sony tabokon kívül sehol máshol nincsen normál SD slot ? Vagy van erre megoldás, pl sd card < micro usb adapter? -
Fancy-boy
addikt
Annyiban igaz, hogy ettől még a tablet nem 60-at ér, mivel csak akciós volt, de azért valószínűleg máskor is számíthatunk hasonlóra.
Valóban, végül-is összevonták a kettőt, de én nem tartom akkora durranásnak.Nem hülyék, valószínűleg még így is megéri nekik.
Egyébként December 1. -
$p@rr0w
őstag
válasz
Kérdezős #44837 üzenetére
Köszi, mit kezdjek ezzel? Ezek a gyártó oldalán is megvannak.
-
Pocok77
tag
Hali
2 gépre lenne szükségem,
1. 50 ezer
2. 100 ezerezekért keresném a legjobbat ami elérhető kicsike hazánkban. A lényeg minél nagyobb és erősebb legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged