- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszo
őstag
-
bendd77
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy L001-26V típusú kínai tábla pc-t. Rendesen működött, de csináltam rajta egy gyári visszaállítást, és azóta nem akar bekapcsolni. A jelzőfények világítanak, előjön, hogy boot in recowery mod, és semmi, megakad. A jobb alsó sarokban látom, hohy milyen android van rajta, de nem tölti be a rendszert. Valami javaslat? Hogyan raknak szüz gépre android rendszert? Megrotolnám, de nem látja a számítógép, élő kapcsolat kell a számítógéppel. Sd kártyáról nem lehet telepíteni, mint pl a Huawei S7 Slim dload mappával?
Köszi bendd77 -
thumb
aktív tag
válasz
laszlohu #30696 üzenetére
Köszönöm a linket. Ezt a livesuitot korábban már próbáltam de nem nagyon akart összejönni. Ami leszedtem az szintén a pandások linkelték be az egy zip volt az ampe oldaláról, van benne minden földijó többek közt egy pdf amiben le van írva de szó szerint kínai legalábbis a jó 80%-a ha a képeket nem nézem. őaz
-
thumb
aktív tag
válasz
laszlohu #30693 üzenetére
Az buli és nem normális esetben?
Ha csak az utolsót dobom fel és kellett volna a többit is gondolom kinyirom vele vagy ha a többbit felteszem akkor is előfordulhat gondolom. Arra vigyázok de azért köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet ez elméletileg a négymagosé.
Az csak az apropó hogy vajon hogyan is kell csinálni?!?!
-
thumb
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy megjelent a tabletemhez (Ampe A10 Quad) 3 firmware is, namost mindhármat fel kell tenni egymás utána a kiadásuk sorrendjében vagy elég csak az utolsót? Ezer köszönet. -
kiskatz
tag
"Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy ha a Cube U30GT tabet-emhez csatlakoztatok egy wireless egeret akkor nem tudom sehogy sem előhívni a billentyűzetet. Mindenképpen fizikai billentyűzetre vált pedig csak egér van csatlakoztatva."Valaki?
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Tegnap láttam a bb-ban egy ATAB 7"-et amiben GPS és fm transmitter is volt.
(800*600, 512 ram cortex a8, quad core mali400) 33.e -ért.
Mi a véleményetek?
gondolom az 512 eléggé soványka nem? -
Harlond
tag
nem tudom láttátok e már ezt a postot
[link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Örülök, hogy segíthettem!
Az x264-et ráadásul több minden tudja hardveresen dekódolni, mint a divxet.
-
kiskatz
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy ha a Cube U30GT tabet-emhez csatlakoztatok egy wireless egeret akkor nem tudom sehogy sem előhívni a billentyűzetet. Mindenképpen fizikai billentyűzetre vált pedig csak egér van csatlakoztatva.
-
Tegla80
addikt
válasz
kovacspityu2 #30679 üzenetére
szia
Én úgytom,h a fat32 re 4gb os a rakható legnagyobb dolog(PS3-nál tuti)
divix-et szoktam,az meg 1,5gb max ált,úgyhogy nem lesz gondfólia,a karcok miatt kell,mindenképp sztem
tokot,meg adtak hozzávalami "bőrszerű",egész klafa. (merevített ezért van tartása.Nem egy szövet tok
)
-
-
DarknessHope
senior tag
válasz
kelekyle #30675 üzenetére
ö.. egy fontos dolgot kifelejtettem.. Magyarországon magyarul szeretnék vásárolni garanciával papírokkal... az ilyen "távolról rendelések" ahol esetleg angolul kell rendelni egy angolul nem tudod kínaitól úgy hogy én se tudok angolul kicsit se... elég veszett ügy nekem.
pedig lehet jó készülék ez de szóval magyar papírokkal szeretnék vásárolni és úgy hogy én veszem át a boltban számlával. ezért problémás a dolog. Dual simes tablet vagy nagy méretű telefon olcsón??? ez ritka....
jah azért kösz a linket. természetesen a fenti írás a poén kedvéért volt ilyen szélsőségesre véve a linket oldalon biztos jól tudnak angolul..
. és biztos jó biznisz én is látom Kínából pl milyen olcsón lehet de nekem kell az itthoni gari.... jah a telefonálásról még mindig nem találtam egyértelmű utalást....
szerk: egyébként ez 3D kijelzős izé? ugy néz ki mintha loptak volna LG től
-
kelekyle
őstag
válasz
DarknessHope #30673 üzenetére
Ha DualSim fontos de nem feltétlen tablet akkor ajánlom a zopo mobiltelefonokat... van egészen óriás kivitelben is de van 4,3-as is és dual simesek többnyire !
Pl.
Tegla80
Csakis FAT32 -
Tegla80
addikt
sziasztok
sikerült megvásárolnom a "megbeszélt" készüléket
[link]
nagyon szimpi, és pixelhiba mentes,ahogy néztem. alap beállítást,frissítést végigcsináltam.
mást nemtok jelenleg mondani,mert töltődik(kikapcsolva)lenne viszont rögtön 1-2 láma kérdésem
-mire formázzam a mickro.sd-t? mit szeret,ha van ennek jelentősége(filmre kellene és jelenleg FAT32 re van)
-védőfóliából mindegy mit veszek rá,vagy van"jobb" fajta,amit érdemesebb venni?(tapasztalat esetleg)hirtelen ennyi,de biztos lesz még
thx
csaomár van is: belehet valahova regisztrálni,pl extra gari stb miatt.(samsung,sony pl lehet ,a hivatalos oldalukon, ezt esetleg valahol,ha van erre ilyen
)
-
DarknessHope
senior tag
válasz
tjb007 #30671 üzenetére
TN-es na e fölött elsiklottam... ez már ront a megítélésen az egy mag még nem lenne feltétlen gond ha jól opzimalizálják.. 2 sim fontos mert így jobban jön ki anyagilag netezés plusz telefonálás.. huh.. most esik le nem is néztem hogy telefonálásra biztosan jó e.
köszönöm a véleményeket.
-
tjb007
nagyúr
válasz
DarknessHope #30668 üzenetére
Ez egy nagyra nőtt dual SIM -es telefon gyenge hardverrel. Mivel azt írtad, hogy a dual SIM fontos ezért végül is megveheted (még ha erősen túlárazott is) mert ekkora méretben más nincsen de ha nem fontos, hogy tablet legyen akkor miért nem inkább egy 5 colos telefont néztél ?
Amúgy meg ettől sem kell csodákat várni csak azért mert Lenovo felirat virít rajta. -
laszlohu
addikt
válasz
DarknessHope #30668 üzenetére
Egy hátránya sajnos van, a kijelzője, ami TN - es, érdemes élőben is megnézni a betekintési szögeket,
én minimum IPS-es, vagy MVA - s, vagy Amoled-es paneles kijelzőset vennék. -
DarknessHope
senior tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni: véleményetek érdekelne erről a tabletről:
Lenovo IdeaTab A2107A
ez egy dual simes tábla pc jelenleg 0% THM.el kapható 8 hónapra... van aki ismeri? érdemes lehet megvenni?
a dual sim fontos... az mondjuk nem annyira hogy Tablet legyen... De más alternatívát nem igazán láttam eddig. alapvető tartalomfogyasztára lesz. netezés youtube. nem kell FHD videót játszon.. csak ne akadjon ne legyenek jellemző garanciális gondjai mint pl myaudióknál amiket hallottam... egyszóval felhasználói tapasztalatok jönnének jól, de ha hardver alapján vagy más lenovo tabletek alapján adtok egy képet azt is megköszönöm.
-
mynames
senior tag
válasz
this is life #30666 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Probléma megoldva!
-
-
mynames
senior tag
Üdv!
Segítségeteket kérném az alábbiakban:
ismerősöm gyereke bejelszavazta PDA-jukat, és azt sikeresen elfelejtette. Most a gép használhatatlan a jelszó hiányában. A reset "gomb" hatástalan, bármeddig is tartjuk benyomva.
Mit lehet tenni?
A gép: dps Dream 7, Android 4.0 ICS-sel.Várom segítő válaszotokat, előre is köszönöm!
mynames
-
_Petya_
őstag
Sziasztok!
Androidos tabletet szeretnék venni, a fő cél TV stream (SD mindenképp, de ha lehet HD is) akadásmentes nézése VLC-vel.
Milyen tabletet ajánlanátok, ami ezt biztosan bírja? Kb 50k a keret rá.
köszi,
Petya -
CoolMan
MODERÁTOR
Uraim! Kicsit takarítottam. Legyetek szívesek a fórum címénél maradni, az OFF-ot abbahagyni, és a kulturált fórumozás keretein belül maradni! Köszönöm.
-
z0d1AK
nagyúr
Dobbantott az új Sony Xperia Tablet Z.
-
StanJames
csendes tag
válasz
StanJames #30601 üzenetére
Oké rendben, mostmár az extra költségekkel tisztában vagyok, ha esetleg fizetni kellene, az se gond, azt hiszem még így s megéri számomra.
Elsősorban a két tabletre lettem volna kiváncsi, hogy ajánljátok-e, elsősorban a Ramos w30hd, mert akkor azt megrendelném.
Köszi.
-
Mtbsrác
senior tag
Megint megkérdezném és talán válaszolni is méltat rá:
Kezel-e a DPS 7"-os táblagép vmilyen USB-s Wifi sticket?
Leginkább olyan érdekelne amire külső antennát rátudnák tenni. -
Magnat
veterán
válasz
b0bcat #30638 üzenetére
Miért nem kérsz egy állásfoglalást a NAV-tól, ha ennyire biztosan akarod tudni? Mellékelheted a TJB007 által linkelt besorolást is, h megkönnyítsd a dolgukat. Így ha később vmilyen oknál fogva mégis megvámolnák amit veszel, az orruk alá dughatod az állásfoglalást, h nem erről volt szó.
-
Zugi
aktív tag
Enyémen 4.1.1-es JB android van.
De nyilván az általad linkelt jobb ha az IPS-es, illetve lehet felfelé menni felbontásban is, csak én húztam egy határt, hogy mi fölé már nem akarok menni árban. 20 EUR-ral olcsóbb volt az enyém, mint ez.
Első körben úgy vélem nem választottam rosszul ár/érték arányaiban, a későbbiekben pedig majd meglátom milyen gépek jönnek, mennyire használom ki.
Amúgy itt a [#30629-ben] linkelt elvileg a lehető legütősebb, amit mostanában láttam, csak még nincs róla infó, visszajelzés, hogy miképp szuperál egy olyan. -
b0bcat
addikt
válasz
kovacspityu2 #30637 üzenetére
Én annak hiszek, amit leírva látok. De senkit nem akarok semmilyen hitében megingatni.
Ráadásul a jelek arra utalnak pillanatnyilag, hogy ez igaz is lehet, bár feketén-fehéren még nem sikerült rálelnem erre az információra sehol (pedig egész este ezt keresem a neten).
-
kovacspityu2
tag
-
Pítőr
aktív tag
A tableteden 4.1.1 van, vagy 4.0.4? Csak azért kérdem, mert jó kis tablet ez, de jobb lenne ha JB-val lenne "szerelve"!
Nekem inkább ez tetszik ez IPS-es! -
b0bcat
addikt
válasz
tjb007 #30632 üzenetére
Pont most akartam írni, hogy ezt (a vámtarifa számot) találtam a tablet-ekhez.
("HS Code" címszó alatt a gugli segítségével.)
Sajnos a NAV oldalán nem teljesen tudom azt értelmezni, amit a rendszer kiad erre a számra, de akár az is kiolvasható belőle, hogy vámmentes. Ez esetben megkövetem Fateless kollégát, jóllehet, ő nem is mondta, hogy a tablet-ek minden esetben vámmentesek.
U.i.: Ha az akkumulátorok nem vámmentesek, de a tablet-ekben van akku, akkor vajon "részarányosan" a tablet-ek után a vámmentesség ellenére is kell vámot fizetni?
Vagy az kimondottan csak a notebook akkumulátorokra igaz?
-
zso85
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy tablet-et otthoni felhasználásra.Erről mi a véleményetek??? -
Zugi
aktív tag
válasz
Magnat #30625 üzenetére
Nekem megfelel
, csak ahogy a cikkben áll:
"Jó hír, hogy e sorok írásakor például az Egyesült Államokból behozott számítógépekre és digitális fényképezőre 0 százalékos vámot kell fizetni, ugyanakkor például egy GPS-navigátorra 3,7 százalékos vámot rónak ki, egy iPodra vagy más hordozható zenelejátszóra pedig 5 százalék a fizetendő vám. Ellenben egy videolejátszós iPod Touch modell már más besorolás alá esik, ezt jelentősen nagyobb mértékű, 13,9 százalékos vámtétel terheli, míg ha csak akkumulátort rendelünk meglévő laptopunkhoz, annak 2,7 százalékos a vámtétele. Az egyik jelenlegi slágerterméket, az Amazon Kindle e-könyv-olvasót szakértőnk sem tudta besorolni teljes biztonsággal egyik csoportba sem. "
A tabletet mi van ha nem számítógépnek veszik? Ha már egy ipod, vagy Kindle sem az? Az én szállítólevelemre a kínaiak azt írták, hogy media player.
Szóval oké ez a hivatkozás, bízom benne, hogy igazad van, meg a saját esetemen elvileg meg is tapasztaltam, csak akkor sincs egy hivatalos, kézzel fogható közlést sehol sem találni, hogy akkor mégis mihez tartsuk magunkat. -
Zugi
aktív tag
válasz
fateless #30620 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy magánszemélyként nem 150 EUR a limit, hiszen ha te magad utazol Kínába és hozol be onnan cuccot magaddal, akkor feljebb van az értékhatár.
A 150 EUR az az online rendelt, futár leszállította csomag esetén van.Bár esetemben fura, de az én tabletem 129,7 EUR volt, a DHL díja 24,3 EUR. A szabály szerint ezt össze kell adni, együttes összeg képezi a vám alapot, vagyis 154 EUR volt a rendelésem, ami a 150 EUR-os határ fölött volt, de még így sem volt rajta vám, de végül Áfa-t sem kellett fizetnem. A futár átadta és kész is volt, pedig fel voltam készülve, hogy nála még fizetnem kell rá.
-
Zugi
aktív tag
-
Magnat
veterán
válasz
b0bcat #30617 üzenetére
Támpontot próbáltam adni ahhoz, h mégsem biztosan égbekiáltó hülyeség amit a kolléga állított. Gondolom ha mutatnék egy '46-os törvényt arról, h forint a fizetőeszközünk, azon nem akadnál ki ennyire, pedig az sokkal régebben keletkezett.
Ahogy látom, közben mások is adtak elég linket amin el lehet indulni, mivel neked fontos az infó, sztem ne várd h más Guglizzon helyetted... -
b0bcat
addikt
válasz
fateless #30620 üzenetére
"Arra reagáltam, hogy 150 Euró alatti értéknél magánszemélyként nincs vám"
Akkor egyszerűen félreértettelek.
"Amennyiben többet akarsz róla tudni, akkor tanulmányozd át hozzá a törvényt, valamint a TARIC-táblázatot."
Anno - amikor a fent említett kamerás eset történt - megtettem, mert napokig ezen ment a "box" a vámosokkal. Természetesen ők győztek.
(Nem hibátlan a TARIC rendszer, ugyanis az volt a gond, hogy nem volt a terméknek valódi saját kategóriája, miután a digitális fényképezőgépet a belső memóriáról azonosították, míg a kamerát arról, hogy mozgóképet vesz fel, és sehogyan sem fért a fejükbe, hogy mi lehet az, aminek van belső memóriája, mégis mozgóképet vesz fel. Végül a vámosok a magasabb vámot tartalmazó kategória mellett döntöttek. Ja, és az sem sokat segített, hogy a h*lye amerikai gyártó - bár kértük, hogy milyen kódot tüntessen fel a számlán - valami nem létező vámtarifa számmal küldte a cuccot.
)
-
válasz
b0bcat #30608 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy "magánszemélyként vámmentesen hozhatsz be a vámunión kívülről termékeket".
Arra reagáltam, hogy 150 Euró alatti értéknél magánszemélyként nincs vám - eltekintettek tőle, mivel a beszedett összeg kevesebb lenne, mint a ráfordított idő munkaköltsége.
A jelentős tétel egyébként sem a vám, hanem az ÁFAAmennyiben többet akarsz róla tudni, akkor tanulmányozd át hozzá a törvényt, valamint a TARIC-táblázatot. Én 2011-ben átrágtam az akkoriakat, elég volt.
Ha haragudnék is, nem azért tenném, mert megkérdőjelezted, amit írtam, hanem azért, mert a kontextus nélkül értelmezted. De nem haragszom.
-
b0bcat
addikt
válasz
Magnat #30616 üzenetére
2002. április 5.!
Ki tudja, érvényben van-e még... És ki tudja, hogy a "tablet" milyen kategóriába esik.
(Anno hetekig leveleztem a vámhivatallal, mert nem tudták beazonosítani a cégem által rendelt ipari kamerákat, hogy hova sorolják, márpedig nem volt mindegy, hogy fényképezőgépnek vagy videó kamerának veszik, mert többszörös eltérés volt vámtarifában közöttük.
)
-
Locutus
veterán
Tudtok valami megoldást arra, hogy HD Tableten a facebook app ne ilyen elnyújtott legyen?
Pl valahogy a sima PC-s böngészős nézetet előcsalni? -
b0bcat
addikt
válasz
kovacspityu2 #30612 üzenetére
Kérlek, mutass hivatalos forrást, ahol feketén-fehéren le van írva, hogy a "tablet" mint árukategória vámmentes!
(Én már azon is csodálkoznék, ha a "tablet" nevesítve lenne a vámtarifa táblázatban...
)
Nem mellesleg a 200 USD pont 150 EUR környékén mozog, tehát simán lehet, hogy a vámos azért nem számolt rá áfát, mert éppen a vámmentes de áfaköteles kategóriába esett bele.
-
puby69
csendes tag
GRATULA A GÉPEDHEZ!!!!
TÖK JÓL NÉZ KI NAGYON TETSZIK!! -
b0bcat
addikt
válasz
kovacspityu2 #30604 üzenetére
Nyilván 150 ajró alatt volt a teljes összeg.
Én még nem hallottam arról, hogy a tablet-ek vámmentesek lennének.
-
StanJames
csendes tag
Sziaszok!
Tablet vásárlás előtt állok és mivel új vagyok a témában elég sokat bújtam a fórumot, hogy melyik is lenne számomra a legmegfelelőbb.
Elsőorban netezés, filmezés, zenehallgatás, néha játék lenne a fő prioritása. Ahogy nézegettem a 10' és a 4 magos processzor elég jó kombó és hosszútávon mindenképp ezt lenne érdemes szem előtt tartani.
A Ramos w30hd eléggé megtetszett a youtube videók alapján, csak kár hogy hdmi támogatás nincs. Viszont a 2 giga ram mindenképp pozitiv.
A másik befutó az Ainol Novo 10 hero II lehetne, de árban nem sokkal jön ki olcsóbban a fentivel szemben.
Esetleg valakinek tapasztalat vagy javaslat a fenti gépekkel? Tényleg ezek a legjobb olcsóbb kínai termékek? Szállításnál maximum a 27%ot kell rá +ba fizetnem?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest