- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#85552128 #18871 üzenetére
a teszt tavaly júniusban készült. mi vele a probléma? ha van frissebb, szívesen megnézem azt is. 480 például potenciálisan jó alany erre, mert van belőle 8 és 4gbs verzió is, de nem találtam sehol frametime összehasonlító méréseket.
a lényeg, hogy minél több közös legyen bennük. a fijiben és 2nd rev. hawaiiban a gyártón kívül túl sok közös nincs ilyen tekintetben. a hbm más technológia, az effektív órajele majdnem egy nagyságrenddel alacsonyabban van, mint a gddr5nek, a gpu sem ugyanaz a gcn iteráció. -
TTomax
félisten
válasz
#85552128 #18827 üzenetére
Azzal a VRAMmal egy kártya esetén nem sokra mész,meg azzal sem ha az új arch, nem egyértelműen erősebb,ha már egyértelműen kevesebbet sem fogyaszt...az új APIknak is kell még vagy két év,persze el lehet cserélni a biztos jelent egy bizonytalan jövőre.Mert hogy a Vega se már erre a GCNre fog épülni,és már lassan annyi féle variáns lesz,hogy nem lesz olyan játékfejlesztő/kiadó aki mindegyik tud/akar optimalizálni.A PCI-E balhé sem tesz jót,meg a sok ígérgetés sem ismét.
-
válasz
#85552128 #18773 üzenetére
Ez alapján Intel már megpróbálta, csak nem jött össze. Mondjuk lehet az is rontott a dolgon, hogy Intel (
), de ez alapján semmi értelme nincs egyelőre a plusz feature-öknek erő hiányában. A Feature Level 12_1 gyakorlatilag 12_0 + ROV + konzervatív raszterizáció.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #18720 üzenetére
Custom kellett volna oda. De annyira nehéz azt a hülye grafikont javítani, hogy úgy maradt.
(#18721) oAcido: Itt nem gondolnak az időre a mérnökök. Egyszerűen a Mantle tesztelésénél látták, hogy az eddigi limitek leküzdésével milyen limitek keletkeznek a rendszerben. Ezek eddig is ott voltak, csak korábban beleütköztél egy erősebb limitbe, így minden mögötte lévő limit érdektelen volt. Nyilván a skálázhatóság múlik azon, hogy a felszínre került új limiteket kezeljék, emiatt került be az utasítás előbetöltés. Ennek igazából minden játékra van már hatása, csak lehet csekély és sok, és az egész beállításfüggő. Viszont a hardveresen kezelt probléma a fejlesztők életét egyszerűbbé teszi, mivel persze észreveszik, hogy hol keletkezik a rendszerben a limit, csak nem kritikus fontosságú tenni ellene, mert a Polaris hardveresen kezeli. Sokkal egyszerűbb egy cégnek azt közölni, hogy vegyél Polarist, mint azt, hogy beküldök pár mérnököt egy szobába, és egy év múlva jön a patch.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #18711 üzenetére
Mi nem küldjük a méréseket a netre, nincs bekötve a tesztgép.
(elővigyázatosság, hogy ne frissüljön az alkalmazás). Persze lehet, hogy egyet-egyet a neten futtatunk, de amikor élesben megy, akkor sosem. Ezt nem tudom, hogy kinek van kedve a mi nevünkkel nyomulni, lehet, hogy nem mi vagyunk azok, mert nem PH-s nevet szoktunk használni. Persze az AotS-re van több accountunk. Az az app legalább háromszor megvan.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #18707 üzenetére
Az extreme preset csak a kiindulás volt. Azon még változtattunk. Közel van hozzá a minőség, de ahogy írtam megnöveltük a mintavételezést. Ezt azért tettük, hogy ráküldjük a hardvereket a futószalagozás határára. Ezt az összes előre konfigurált preset próbálja elkerülni, de mi pont arra voltuk kíváncsiak, hogy melyik hardver skálázódik, ha belefutnak a belső limitekbe. Egyelőre csak a Polaris.
A skálázás azért lényeges, mert nem mindenki fog hónapokat szöszölni a megfelelő preset konfiguráción, ahogy azt teszi az Oxide. Puszi a hasukra a lelkiismeretes munkájukért, de a valóság inkább az lesz, hogy ha egy stúdió belefut a limitekbe, akkor azt elkönyvelik hardveres gondnak. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #18695 üzenetére
Mi úgy állítottuk be az AotS-t, hogy sok legyen a mintavétel, ami növeli a rajzolási parancsok számát. Az RX 480 azért olyan erős itt, mert ez az első GPU, ami támogat utasítás előbetöltést, és nem ütközik bele a futószalag mélységének limitjeibe, ami a régebbi GPU-kra jellemző. Amint tízezer rajzolás fölé megy a jelenet komplexitása, azonnal hatékonyságot vesztenek a korábbi hardverek, mert 1 mikromásodpercük van egy rajzolásra, és az túl alacsony érték ahhoz, hogy a memóriaelérést átlapolja a többi szál. A Polaris esetében a határérték 100 nanomásodperc, vagyis 100-szor kisebb a futószalag mélysége, így addig biztosan skálázódik a hardver, ameddig az API. Talán tovább is, de értelemszerűen ezt a gyakorlatban nem lehet még megnézni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #18661 üzenetére
Azt nem tudom, hogy teljesen lemondtak-e róla, de borzalmasan messze van az aktuális állapot attól, amit el szeretnének érni. A kiadók általában nem szeretnek a játék megjelenése után olyan projekteket finanszírozni, amelyektől igazából lényeges extra bevétel nem várható. A DX12 leképezőt is a megjelenés után kezdték el fejleszteni, és ugye a játék használna ROVs-ot és konzervatív raszterizációt (TIER3-ast), de mindkettő hihetetlenül lassú. A konzervatív raszterizáció úgy felezi az fps-t, hogy annak elvileg gyorsítani kellene, így nyilván nem kell az Intelnek a Skylake-re. A ROVs meg egy teljesítménygyilkos. Intelen harmadolja, míg NV-n századrészre csökkenti a sebességet. Ez részben fejlesztői hiba is lehet, teljesen elmérték, hogy mire képesek a mai hardverek. A Microsoft sem kínál igazából tanulmányokat erről, ami szintén problémás, hiszen nincs kiindulópont. Csupán annyi van, hogy 4-5 éves távon fognak ezek a funkciók valamit érni, de ez a Microsoft hibája, mert miattuk nem történik itt előrelépés, hiszen úgy vannak vele, hogy 4-5 év múlva ráérnek foglalkozni a DX12 extra funkcióival, és kínálni hozzájuk működő példákat, fejlesztőeszközöket.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #18646 üzenetére
Hat most a 480-rol nem lehet elmondani hogy elszallt arazassal lehuzzak a vasarlokat, szoval ha igy araznak akkor egy-ket honap belefer, 1060-at nem gondolok oriasi mennyisegben az indulaskor talan szeptember-oktoberre all be ott is ertelmes mennyisegben, tipikus NV arazassal.
Amig nem gyomorforgato az arazas nem sok embert zavar, a felsohazba kellene versenyhelyzet, vagy inkabb oda ahol NV most egyedul terpeszkedik.
-
nonsen5e
veterán
válasz
#85552128 #18621 üzenetére
A Fury X-et, 1080-at vevő emberek elég nagy százaléka olyan, hogy amint kijön a legújabb és legdrágább kártya adja el az előzőt. És ha már ennél a csoportnál tartunk, akkor miért vettek volna mind Fury-t, amikor addigra már kint volt a 980 Ti?
wjbhbdux: amazon.co.uk-n az első helyen egy Sapphire RX 480 áll. Overclockers.co.uk szerint meg szintén nem várt mértékűen nagy kereslet van az új Radeonokra.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #18601 üzenetére
Ha szabad kérdeznem, melyek ezek?
A Division DX 11, nem értem, miért releváns ebben a kérdésben. A Rise of the Tomb Raidernél patch-csel érkezett a DX12, elég felemás eredménnyel, és nem tudtam, hogy nvidia cím, már csak a pure hair miatt sem.Emellett nem tudom, hogy a később érkező játékok között van-e egyáltalán idén még nvidiás dx12 cím. AMD által támogatott valószínűleg kettő is (Deus Ex, Watch Dogs2). Minimum jelzésértékű a dolog szerintem.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #18566 üzenetére
A NV prezentációra utalt amikor 3 szoros teljesítmény volt apró vr felirattal a grafikon szélén,alig kiakasztva utána a tömegeket de ez a múlt...
Irják a Sapphire-ket:
OCUK:"I ordered 2000 units yesterday direct with the owner of Sapphire. Nitro is black, 1x 8-pin, OC not yet confirmed but likely to be 1325-1350MHz out the box, runs much cooler, quieter and has really nice backplate."
Nem de én még custom 1060at se láttam -
törölt tag
válasz
#85552128 #18564 üzenetére
Ez is pont ugyanolyan mocsokság. Nem az oldal számít hanem hogy megtévesztő.
De itt érted hogy miért mondom ha egy custom 480-hoz mérten hoz egy custom 1060 15% ot akkor rendben. Ha refet mért customhoz az inkorrekt !
Kérdésem: 980 szint +15% teljesítmény azt már nem az 1070 nek hívjuk ???
Hova fog jönni az 1060 TI magyarázzátok el, mert nem lehet értelmezni. -
Egon
nagyúr
válasz
#85552128 #18534 üzenetére
Gyártani biztos, hogy olcsóbban lehet, tehát van mozgásterük.
Hogy a szöszbe lehetne már olcsóbban gyártani, te nem olvasol Abu bestof-ot?!? Hiszen meg lett írva, hogy a GloFo gyakorlatilag ingyér' gyárt az AMD-nek (meg nem erősített iparági pletykák szerint, a következő generációtól már a GloFo fizet az AMD-nek), míg az envé folyamatosan szívatva van a TMSC által: mindig a sor végére kerül, és többet fizet bárkinél, a birka envés vezetők meg nem tudnak összeadni kettőt meg kettőt, ezért nem mennek más bérgyártóhoz...
-
VTom
veterán
válasz
#85552128 #18537 üzenetére
a 1070-nek nem a 980Ti az elődje, hanem a 970, mégsem ahhoz árazták be.
Nem kell csodát várni, a 1060 110-120K körül fog kezdeni szerintem, a 480 fölé fogja belőni az nvidia árban, mert "much faster than an RX480"
Mondjuk ugyanezt írtad Te is hárommal feljebb, most látom
-
NandorHUN
addikt
válasz
#85552128 #18534 üzenetére
Nem tudom gyártják e még a 980-at. De egy kártyát ami modernebb, kevesebbet fogyaszt és ugyanannyi a teljesítménye mint az elődnek (980) biztos, hogy nem kevéssel többért fognak indítani. 1060 még megjelenés után hónapokkal is 120-140 felett lesz árazással amikor rx 480 customokat már 80 körül lehet majd kapni közel 980 teljesítménnyel.
Erről ennyit. Teljesítményben és fogyasztásban nem kétségem, hogy 1060 lesz a nyertes, de azért ilyen árazás mellett amd kártya sokkal jobban megéri.
-
-
válasz
#85552128 #18423 üzenetére
akkor nézd meg a fogyasztás arányokat. 1070 vs 970 és 480 vs 290(x) tekintetben.
1070vs970 max 154 vs 201 => 76%
peak gaming 151 vs 191 => 79%
average 145 vs 156 => 92%
20-25%ot spórol a 1070 a 970hez képest erős és csúcsterhelésen, de átlagoson 10et sem.480 vs 290 max 166 vs 320 => 51%
peak gaming 167 vs 263 => 63%
average 163 vs 239 => 68%
a 480 a 290hez képest átlagosan is 30%ot spórol, erős terhelésen 35öt, csúcson meg majdnem 50et.
na erre ment el a sok tranyó, hogy kijöjjön ugyanaz a teljesítmény 30-50%kal kevesebb krafttal. -
TTomax
félisten
válasz
#85552128 #18419 üzenetére
Pont ezt akartam irni,hogy a 1070en ugyanezek a RAMok vannak,és ugyanugy 8GB.Ekkora difit én már régen láttam azonos fogyasztáson.Na meg arról nem is beszélve,hogy szerintem a 1070 se kerül jelentősen többe elöállitani mint a 480at,max a hütés,na de azt mennyiért is tudják eladni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
-
VTom
veterán
válasz
#85552128 #18362 üzenetére
A 1070/1080 árakat nem fogja érinteni a 1060, csak a 1080Ti, de még az sem biztos.
Ha ugyanazt a kört futja le az nvidia, mint a Maxwellnél, akkor először jön a méregdrága Titan, és csak utána jön a Ti, ami talán lejjebb tolja a 1080 árát. A 1070-ét szerintem még az sem.Sajnos nincs ellenfele egyik kártyának sem.
-
oAcido
aktív tag
válasz
#85552128 #18116 üzenetére
Persze, mert jött a hülye marketing duma, hogy "olcsó VR", mintha a VGA-nak bármi szerepe is lenne a szemüvegek árában.
Szerintem a legrosszabb dolog volt amit tehetett az AMD, hogy a 1080-an ellen "mutatta" be az RX480-at. Megint felkorbácsoltak mindenkit, aztán megint pofára esés lesz a vége.
(#18119) Loha: De nem érted... Az már mindenkinek ott porosodik a polcán, mert egy időbe ingyen osztogatták. Ráadásul szarni bele, hogy pénzt se tudsz félrerakni havonta, mindenkinek telik 2db 480-ra
-
sutyi^
senior tag
válasz
#85552128 #17837 üzenetére
Nem fognak utána járni annak oka pedig végtelen egyszerű, és már le is írtam korábban is.
Van / volt egy már bejáratott tesztpad amivel a demonstrációt végezték az adott napon és az gond nélkül működik (az NV shader nyűgjét nem számolva), nem fognak vele nem hogy órákkal, de még napokkal az bemutató előtt sem variálni vele.
Hiszen ez egy nemzetközi sajtó esemény, nem pedig a szomszéd srácot hívom át hogy megmutassam neki az új VGA-mat kaliberű dolog. Mert hogy nálam vagy nálad megáll a bench menetközben és a szomszéd Pisti gyerek röhög ki, vagy a nemzetközi sajtó az nem mindegy.
Elvileg megvásárolható volt már akkor, én azt is simán eltudom képzelni hogy vettek egyet és driver lemezről telepítettek. Azt viszont hogyan biztosítottak maguknak kártyát első nap, na azt maximum az ott tartózkodók tudhatják.
Ha pedig a sajtó valamelyik tagjától kapták kölcsön, az illetőt biztos nem fogják megnevezni sanda gyanúm.
-
sutyi^
senior tag
válasz
#85552128 #17835 üzenetére
Terjesztette? Megkérdezték az AMD és az Oxide média referenseit hogy mégis miből adódhat a grafikai eltérés és válaszoltak rá.
Hogy miért fut le bugosan egy shader az nVIDIA kártyáin? Hát szerintem ez az AMD egyetlen részlegének sem feladata kideríteni isten igazából.
nVIDIA az utóbbi szerintem nagyjából 10 éve nem demozott semmilyen új architektúrát a konkurecnia termékének emlegetésével, ahogy Apple-nél sem divat.
Valóban, semmi sem kötelező. Szerintük mégis fontos volt hiszen mainstream kártyákkal szeretnének maguknak nagyobb piaci részesedést és install baset szerezni, valamint az egyre nagyobb lendületet és potenciális piacot jelentő VR szegmensre akarnak rárepülni nagyon, ahonnan JHH-ék is szeretnének egy szeletet abból a bizonyos tortából.
Aztán hogy téged irritál... hát arra nem tudok gyógyírt. Vannak befektetők, meg részvényesek, az Ő kéréseiket és igényeiket is ki kell elégíteni egy-egy ilyen sajtó eseményen.
-
sutyi^
senior tag
válasz
#85552128 #17829 üzenetére
Csak szólok hogy nem az AMD csinált felhajtást a prezentációban található képitartalom különbözőségéből, hanem a média és az emberek keztek pattogni rajt mint kecskekaki a deszkán.
Mi az hogy feketén? Nyilván van ennek hivatalos formája miként járt náluk tesztpadon egy GTX 1080-an, vagy éppen másnál a két darab RX 480 a hivatalos start előtt. Bár jobban bele gondolva lehet menőbb ha Raja Koduri egy filmnoirból kivágott klissének mondható gyéren megvilágított sikátorban veszi át a GTX 1080-at egy barna papírzacskóba csavarva a forrásától.
Azt mondod el kellett volna halasszanak el egy előre megszervezett, meghírdetett sajtó eseményt ahol új termékekről hull le a lepel, és ahová meghívták a PC / Hardware zsurnalisztikai krémjét a világ másik felére, mert a bemutató készítésének idején nincsen elérhető frissebb driver a konkureciánál? LOLWUT
-
sutyi^
senior tag
válasz
#85552128 #17822 üzenetére
Press GTX 1080 - Elérhető legfrisebb press driver mikor a prezentációt csinálták, ez jött a GTX 1070 mellé ha jól tévedek.
AMD-ék pedig adtak egy RX 480-at egy HW oldalnak ahol a fentebb említett 1080-as kéznél volt az akkori legfrissebb driverrel. Vagy HW site adtak kölcsön a kártyájukat, igazából a lényegen nem változtat.
Gondlom Május 27-én már nem azzal foglalkozott senki az AMD-nél hogy újra mérjenek mindent , és videóanyagot vegyenek fel és vágják és implementálják azt a prezentációba, mert nVIDIA kiadott egy új WHQL drivert.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #17714 üzenetére
Na itt van: [link]
A tápon múlik, hogy a harmadik 12V be van e kötve.
"The 6 pin to 8 pin PCI Express adapter will only work if the 6 pin PCI Express connector has a +12 volt wire at pin 2; although most good power supplies have this, the ATX standard is for it not to be there."Anno a 260X-ből is kilehetett sajtolni többet csak a Power limitet kellett megemelni
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#85552128 #17714 üzenetére
Nem mélyültem el ebben, de mivel a táp felőli 6-pin szerintem nem limitált, azaz ha ráraksz párhuzamosan még egy ágat, aka megduplázod W-ot, nem változtat semmit, hogy a másik végén hány +12V-ra osztod le.
Ha érthető, amit mondok. Szerintem is mindegy a PIN-ek száma.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #17665 üzenetére
"2 GB szerintem még mindig olcsóbb mint 4, tehát biztos nem a VRAM miatt..." Akkor mi miatt szerinted? Tekintve, hogy a két kártya között semmilyen más különbség nincsen. (és igen, 2GB olcsóbb mint 4, csak a kártya árának már nem ugyanolyan hányadát adja, mint régen)
Mondjuk ez is lehet egy indikátor arra vonatkozólag, hogy már nem olyan jelentős tétel, mint akkor volt, amikor a kártyákat kiadták, és amilyen árkülönbséggel továbbra is árulják ezeket. Mondjuk ezért. Gondolom ugyanis, hogy akció keretén belül sem valami jótündér adja áldását a 4GB-os változatra azért, hogy annak nagyobb arányban csökkenhessen az ára.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #17661 üzenetére
"A legolcsóbb 380 2 GB és 4 GB között most egy évvel később is 9000 Ft ~32$ különbség van (ipon), ugyanaz a márka/kiadás." Magyarország, magyar árak. Én meg találtam olyat, hogy Asus Strix neweggen, és 15$ a különbség a 2GB-os és a 4GB-os változat között. Ugyanaz a márka/kiadás. Szóval Kb. 15-30$ között változik. Ha ebből a 15$-ból indulok ki 2GB különbség esetén, akkor nem elérhetetlen a 30$ 4GB esetén.
"Szerinted olcsóbb lett?" Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy igen, tekintve a DDR3-4 RAM-ok árának elképesztő esését, arra következtetnék, hogy az azoknak kedvező gyártási feltételek a GDDR5 esetében is megvoltak. A "semmi köze" valószínűleg egy erős, szélsőséges megfogalmazás. Úgyhogy igen, szerintem olcsóbb lett, de nem tudhatom biztosra. Mint ahogy te sem.
A konkrét termékek, amikkel példálóztal 1, illetve 2 évesek, pontos következtetésre nem igazán alkalmasak.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #17659 üzenetére
A plusz 2GB 20-30$ (a 380 esetén) volt, akkor nem értem, hogy most 1 évvel később hogyan lenne +80$ 4GB többlet.
Emellett ehhez valóban memória árakat kell nézni, kérdés, hogy hol tudod ezt megtenni? Hol látod, hogy az AMD-nek mennyibe kerül most +4GB GDDR5 memóriát dobni egy kártyára? Honnan tudod, hogyan változott ez az elmúlt időszakban? (tekintve, hogy pl. a DDR3 ára kb. a felére csökkent - még ha nem is áll semmilyen közvetlen kapcsolatban a kettő, csak példa az árcsökkenésre) Szerintem ezek alapján pont reális a 30$, de igen, majd kiderül. -
törölt tag
válasz
#85552128 #17656 üzenetére
Csak lehet, hogy logikusabb lenne az r9 380 2GB vs 4GB árakat nézned, ha már ezeknek a helyére érkezik ez a kártya. És ugye az általad említett 290x 4GB vs 8GB téma óta szolid 2 év telt el és akkor az a 8GB egyedinek számított. Szóval ez a 4vs8 kb. az akkori 2vs4-nek felel meg inkább szvsz, fejlődnek a dolgok. Persze tény, hogy pletyka, de egyáltalán nem tűnik lehetetlennek.
-
Habugi
addikt
válasz
#85552128 #17637 üzenetére
A 290 & 390 árviszonyát szerintem kár idesorolni de ebbe most ne menjünk bele..
Nem voltam rest és visszaolvastam a 960 topicban.., persze ilyen 4 kontra 8GB-os nyitásra még nem volt precedens, viszont a 960 2 kontra 4GB-os nyitóárainak viszonya alapján azt kell mondjam már nem elképzelhetetlen számomra a ~90K a 8GB-os esetében, sajnos.
Persze ez NV féle árszabással/nyitással, az Antiguák esetében nem volt drasztikus, ugyanakkor ezeknél 2GB-nyi "difiről" beszélhetünk, szemben az aktuális 4-el..
Mindegy, szóval nem, nem elképzelhetetlen, megkövetlek téged illetve daveoffot is de marhára szurkolok hogy ne legyen igazatok..
-
törölt tag
válasz
#85552128 #17645 üzenetére
En nem, engem azok erdekelnek akik itt vannak, aki kijatszotta magat...
Az arazas sosem zavart egy hardvernel, mar keresek annyit hogy azt vegyem meg ami tetszik. Azoknak akiknek viszont az arazas fontos, egy beugros kartya 160£-ert ilyen teljesitmennyel szerintem elegge barati.
vegyuk a vetelytarsakat arazva itt UK-ben, magyar arakkal nem vagyok naprakesz, bocsi.AMD 480 varhato ara 160£
AMD 390: 239£ a legolcsobb
AMD Fury: 359 a legolcsobb
Nvidia 970: 239£ a legolcsobb
Nvidia 980: 359£ a legolcsobbEzekhez hozzaveszem a 150-es max TDP keretet (amit nem fog kihasznalni), a 6 pin-es csatit, a kategoriat ahol a legtobb kartyat adtak el az elozo generacioban (970, 380, 380x, 390) es az arazasat mindezek melle jo kartya ez, barhonnan nezem.
szerk: az hogy ki akar ket kartyas rendszert epiteni ki nem az nem erdekes, a lehetoseg adott. A nagyobb testverek is jonnek hamarosan mas arsavba mas teljesitmennyel, szerintem jol guritott most AMD.
A szoftveres reszen az elmult fel evben nagyon jok a tapasztalataim, a Crimson eleg jol kiforrta magat meg ha van is melo, lesz is mindig, jon a Capsaicin vagy mifene, szoval nagy altalanossagban amit az elmult egy evben csinaltak az nagyon tetszik.
-
Habugi
addikt
válasz
#85552128 #17628 üzenetére
Jah, ez a tovább sejtünk dolog.., ezt én értem egyébként de ennyi erővel azt is sejthetnénk hogy a 8GB-os ára lesz "former" $200 és a 4GB-osé pedig ~150$.., ugye az álatad közölt értékekkel számolva.
Tévedés jogát fenntartom de szerintem nem lesz 100K közelében, majd a 480X talán.., viszont annyit sejtettem már mára hogy részemről lezártam, sejthetitek..
-
keIdor
titán
válasz
#85552128 #17589 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek, nekem tetszik is, csak nem ebben a kategóriában vásárolok, szóval nem vagyok potenciális vásárló, de jó lesz, ennyiért és 150W-ból. De az Inno3D már elhintette, hogy jön az ellenfél, a 1060 nem sokára.
nubreed: Esélyes, de nem 100%. Vega még fél év, abból lehet 490-es széria (is).
-
törölt tag
-
Petykemano
veterán
válasz
#85552128 #17450 üzenetére
Ha egy pillanatra engedünk a kísértésnek, hogy azt gondoljuk, hogy
- az amd a polarisszal versenyképes terméket épített, vagyis a polaris nem low End termék, ami közelébe se ér és ezért nem is versenytársak a gp104-nek
- nem csúsznak, nem kínlódnak, nem erőlködnek
...
Akkor elképzelhető talán, hogy szándékos a hallgatás, az, hogy nem akarnak sietve válaszolni. A januári és capsaicin bemutatóknak talán pont az volt a célja, hogy kapkodásra késztesse az nvidiát. És a mostani hallgatásnak talán pont az a célja, hogy az nvidia elszenvedje a kapkodás okozta presztízs károkat. Ha az nvidia valóban kapkod, akkor nem fogja tudni telíteni a piacot, mert csak kis számú termék fog rendelkezésére állni, a következő hónapokban felmerülő problémák pedig a nem fanboi vásárlókat szépen meggyőzik, hogy jól tették, hogy nem siették el a vásárlást.Az nvidia úgy tűnik, kíméletlenül precízen hajtotta végre a startot. Mégis, a drága FE léte arra enged következtetni, hogy az nem más, mint az early adopterek megfejése. Azt az érzetet kelti, mintha egy alacsonyabb árfekvésűként reklámoznának egy amúgy drágább terméket.
A Dx12-es eredmények nem annyira kiemelkedők.
Már lehet hallani olyan híreket, hogy zárt házban korántsem tudja tartani úgy az órajeleket, mint a tesztekben, és hogy ebben óriási különbségek vannak kártya és kártya között.Én nem tudom, hogy ezek igazak-e, vagy csak FUD. Csak azt mondom, hogy lehet, hogy azt várják, hogy ezeknek legyen visszhangja. Eközben Raja Kodurinak nem elkent az ábrázata, pedig mint mondtam, minimum úgy kéne kinézniük, mint a 2014-es választás veszteseinek.
Persze majd meglátjuk.
Remindme 30 days
-
Habugi
addikt
válasz
#85552128 #17480 üzenetére
Nézd, nekem ezt teljesen feleslegesen írod ugyanis semmiféle kompetenciával nem rendelkezem ahhoz, hogy sikeresen átadjam azt, amibe Abu változatos szóhasználatának illetve szakmaiságának beletörik a bicskája.
Még ha valami peremvidéken felszedett fétis okán éreznék is ilyen jellegű tevékenységre indíttatást, példájából kiindulva az esélytelenek nyugalmával indulnék.Egyébként az évek során nyilván mindenkinek feltűnt, hogy változó gyakorisággal nem mellesleg változó mértékben kap/szerez Abu infókat a két oldal boszorkánykonyháinak legmélyéről (jócskán idő előtt), hova tovább változó mértékben adhat számot ezekről. Nyilván ahogy egy-egy adott infó esetében amiről bizonyos mértékben beszámolhat, ahogyan telik az idő annak függvényében derülnek ki a vélt vagy valós adatok.
Lehet küldetéstudatot lelni/keresni abban, hogy az esetleges változások tényét illetve mértékét pont Abu nyakába kössé az ember (kvázi mindegy hogyan s mikor csak cáfolni lehessen..) a magam részéről maradok annál ami ezekért a gesztusokért kijár (mert igen, az hogy néha megoszt ezt-azt részéről gesztus értékű), az pedig nem más mint egy szimpla köszönöm.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #17474 üzenetére
A következő évben is érkezik VEGA, csak nem ugyanaz a lapka. Azt hozzá kell tenni, hogy nem biztos, hogy az első VEGA HBM2-t kap. Ez csak találgatás.
Ha erről kiderül valami biztos, akkor megírom.
Igazából a roadmapek alatt ki van írva, hogy változhat. Nyilván december óta megváltozhatott, így más lehetett a februári roadmap, amit a GDC-re vittek. Tényleg nagy kérdés, hogy a VEGA decemberben hol volt, mert Q4 elejét csak január óta lehet hallani, igaz a VEGA-t is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #17469 üzenetére
Az investoros dia egy termékcsaládra vonatkozó dia. Azt jelzi, hogy az adott év melyik termékcsaládra lesz fókuszálva. Ezért jobb a másik dia, mert az nem fókuszálásra van kialakítva, hanem arra, hogy az adott termékcsalád első lapkája mikor jön.
Amióta bármit lehet tudni a VEGA első lapkájáról azóta Q4 eleje a célkitűzés. Ez január végét jelenti, mivel ekkor kerültek a tervek a fejlesztőpartnerek elé.
(#17470) Cifu: Mert mondjuk az új TR DX12 kódja lassabb, mint a DX11-es.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #17467 üzenetére
A Vega az termékcsalád. Nem csak egy lapkából fog állni. De csak az egyik jön idén. Ezért van úgy jelezve a dián, hogy a négyzet nagy része 2016-ra van betolva.
Az investoros dia a 2015 decemberi bemutatóról származó dia másolata.Igazából már februárban lehetett hallani, hogy az első Vega Q4 elején jön. Ezt konkrétan a SEGA egyik stúdiójától hallottam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#85552128 #17450 üzenetére
Aki akar, úgyis vált, aki nem akar, nem vált..
Aki most arra vár, hogy mi lesz a felsőkategóriával, annak úgyis mindegy, hogy AMD, vagy nVIDIA, azt veszi, ami aktuálisan felsőkategória, és ami hamarabb jön..
Szal, Én ezzel mindig is úgy voltam, és vagyok, hogy ha valaki adott márkán/gyártón belül akar cseréli, és elégedett azzal ami van, akkor úgyis vár..
Ha nem, akkor mindegy, mert úgyis ingázik a gyártók, modellek között.
Plusz, ugye az AMD-nél mondhatni köztudott, hogy szinte mindig a középkategóriával nyitnak, mert abból sokkal több fogy a piacon.
-
oliba
őstag
válasz
#85552128 #17324 üzenetére
Itt pont van értelme a 3 ventis hűtésnek. Anno pclab-on volt tuningolt 980Ti és 1080 fogyasztásmérés, ahol 20, vagy 30W-tal evett kevesebbet csak az 1080, ami nudli. Nem tudom, hogy miért is vették le azóta
A másik pedig az új antiboost 3.0 képesség, ami kiküszöbölhető egy jó hűtéssel... -
gV
őstag
válasz
#85552128 #17301 üzenetére
bing barátom azt mondja, h jó a féláron (egybe írva)
Laja333: nemár, 300 dodót mondanak a polarisra
G4ula84: mégis mi lenne? Tier2-es még mindig a Pascal (elavult még a mostani GCN-hez képest is), bénább gyártástechel (emiatt olcsóbb is polaris, mert kisebb) ha nem kapzsik az amd-nél akkor megtörténhet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Autós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged