- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
#45997568 #37867 üzenetére
a vegákon is ugyanúgy butítja, csak azt hiszed, hogy a szép textórákat nézegeted, aztán nem is
Egyébként egy 99%-ban sötétben játszódó játékkal promózni a textúra részletességet nálam ugyanaz a kategória, mint egy multi FPS-sel promózni a ray tracinget.
A kovetkező mi lesz? Sakk programmal promózni a színmélységet?
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
Pár hónapja mindenki köpködte a ray tracinget, hogy mekkora vicc, most meg azt vicces ugyanezektől a fórumtársaktól olvasni, hogy az biza egy fícsör
A nádszál is mindig arra hajlik, amerre a szél fúj
Én sajnálom, hogy elmaradt a meglepetés a pirosaktól. Ryzen bejelentés nem volt/lesz?
-
VTom
veterán
válasz
#45997568 #37572 üzenetére
ezt hozták fel már többen itt, hogy erről nem feltétlenül az nvidia tehet, hanem a monitorgyártóknál fogott vastagon a ceruza.
Az nvidiánál két okot látok a támogatásra: 1. beszedték a lóvét a g-sync-ért amíg lehetett, de most már illik előrukkolni az AS támogatással 2. az AS támogatással szeretnének újabb piacot szerezni, mert mostanában sokat kell költeniük ügyvédekre
Minden másra ott a 65"-os G-sync HDR monitor $4999-ért
-
VTom
veterán
válasz
#45997568 #37520 üzenetére
Ezért senki sem fogja eladni a g-sync monitorát, és szaladni a boltba freesync-ért.
Inkább azt tudom elképzelni, hogy az nvidiát megszorongatták a monitor gyártók, hogy nem nagyon szeretnének fizetni a g-sync-ért, mert nem fogy annyira, mint kellene. Aztán hogyan, hogyan se, lett megoldás a freesync-re.
-
VTom
veterán
válasz
#59036672 #36302 üzenetére
Szerintem nem csak az nvidia pofátlansága miatt kerül ennyibe, hanem maga a gyártás is jóval többe kerül, mint a 1080Ti esetében.
Ettől függetlenül meg kellene mutatni nekik az irányt, és nem megvenni, hadd rohadjon rájuk az egész Turing generáció.
Aztán hátha kijönnek valami olcsóbb, normális megoldással, amin nem csak a space invaders-szel lehet játszani. -
VTom
veterán
RX 480 után a kb ~70% gyorsabb vega a FS GS szamokat hozza, in game mai win10 el driver nagyon durván gyorsabb a polarisnál. 2X tempó nem indokolt mégis meg van egy két gameben.
és?
Néztél már Kepler --> Maxwell --> Pascal összehasonlításokat?Most tényleg azt akarod itt erőltetni, hogy a Vega mennyire jó kártya?
A 1070Ti olcsóbb mint az 56, a 1080 olcsóbb, mint a 64, és még ha azokat a játokkat is veszem alapul, amiben a vegák jobbak 1fps-sel, akkor is a GTX-ek mellett szól, hogy egyik sem kazán.Az, hogy ti ide jártok önigazolást keresni, más kérdés, de kicsit már csípi a szemem ez a strucc propaganda amitvel itt ámokfuttok.
-
VTom
veterán
válasz
#45997568 #36211 üzenetére
Nem tudom, hogy egy vs topikba hogyan kapcsolódik egy olyan user véleménye, aki az addigi csúcs nvidia kártyához méri az új csúcs nvidia kártyát, hozzáteszem úgy, hogy az AMD-nek a legjobb kártyája hozzá se szagol az előző generációs csúcskártyához sem.
De azért köszönjük.
-
VTom
veterán
Tehát idetolsz egy tesztet, egy power moddolt vega 56-ról, ami 3 játékban megelőzi az alapon futó 2070-et 2 fps-sel, mindezt +200W (!) fogyasztással az alaphoz képest, összesen 600-650W rendszerfogyasztással a 2070 350W-os rendszerfogyasztásával szemben, amit az OC 2070 kb. állva hagy, ráadásul arra sincs garancia, hogy a vega VRM-jére és a GPU-ra milyen plusz terhelést, és élettartam csökkenést ró ez a modding. Aham.
Szerintem csináld meg ezt a moddingot a kártyádon, és várjuk az eredményt.
De több hülyeséget ne írj ide.
-
VTom
veterán
A kategóriát nem az adott gyártó diktálja, hanem a piacon lévő kártyák ereje, így már egyik vega sem számít felső kategóriának. Már a megjelenéskor is épp csak befért a 64 a felső kategóriába, az 56 meg sosem volt az.
Másrészt nem csak 60Hz van a világon, és a FHD 144-165-244Hz-en játszókat épp a legerősebb kártyák teljesítménye érdekli. -
VTom
veterán
válasz
FollowTheORI #35766 üzenetére
Egyetértek. Az adatlapomról láthatod, hogy én is komolyan veszem a témát, de párszor már kísértett a gondolat, hogy a VGA árából inkább PS4 Pro-t vegyek.
3 méterről úgysem látom meg a játékon, hogy natív-e, vagy felksálázott -
VTom
veterán
válasz
FollowTheORI #35758 üzenetére
Nem kell ezt túlkombinálni szerintem.
PC: natív felbontás, magas képfrissítés, 21:9 támogatàs, bill.+egér
Konzol: HDR, 30fps, exkluzívok, jó ár/érték arány
Mindenki vegye azt, ami kiszolgálja az igényeit.
A következő konzolgeneráció sem olyan àron fog menni, mint a mostani. -
VTom
veterán
válasz
t72killer #35592 üzenetére
Ez oké, de a raytracingről beszéltünk, és az nvidia is csak azzal promózott.
Valahol joggal várják el az emberek, hogy a raytracing bekapcsolásához ne kelljen visszaállítani a felbontást fullHD-re, mert ezt nem emelték ki a prezentáció során, hogy "ja, gyerekek, egyébként a felbontást butítani kell ám sajnos, mert ezen még dolgozunk"Ehelyett az volt, hogy RT nélkül minden szar, be kell kapcsolni.
-
VTom
veterán
válasz
t72killer #35564 üzenetére
Ekkora felbontásra már jó, ha van.
A G-sync szerintem arra jó, hogy egyszer kifizeted a felárát, és onnantól ki tudsz bekkelni egy-egy VGA generációt.
Pl. nekem a 1080Ti mindent vitt legalább 60fps-sel (a single játékokat 60fps lock-kal játszom), de most jött ki az Odyssey, aminél beesik az fps 60 alá. Ilyenkor jönne a kártyacsere, ha továbbra is mindent fullon akarsz tolni, de a g-sync miatt nincs képtörés, így szinte észre sem veszem.
Így a Turing simán kimaradhat, és a ráérek a következő generációra cserélni.Igazából nézőpont kérdése, de a g-sync prémium termék, felárat kell érte fizetni sajnos..
-
VTom
veterán
válasz
flatline#2 #35562 üzenetére
Én is kérnék alternatívát 3440x1440p G-sync-re
-
VTom
veterán
válasz
FollowTheORI #35387 üzenetére
Akkor meglepődhetsz, mert annyira partner, hogy ajándékba adják a Radeonok mellé.
-
VTom
veterán
válasz
Locutus #34971 üzenetére
De most komolyan, azemberek azért vesznek inkább pascalt, mert "maxPerStageDescriptorStorageBuffers a korábbi 4096 helyett 1048576. Ezt azért illet volna az elején is a hardveres maximumra állítani, mert az AMD is arra rakta. Ugye ez az AMD-nél 4294970000, míg az Intelnél 1200"?
-
VTom
veterán
válasz
huskydog17 #34909 üzenetére
Nem rossz ez. 1440p alá gyakorlatilag elég egy 1080.
-
VTom
veterán
válasz
Petykemano #34889 üzenetére
Ilyen rajzokért nem lehet végelges bant kérni az egész internetről?
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
válasz
huskydog17 #34823 üzenetére
Érdekes, hogy ennyit hoz a DX12.. Kíváncsi leszek, hogy fognak mutatni a számok kiadáskor. A végén még lesz belőle valami.
-
VTom
veterán
válasz
#45997568 #34784 üzenetére
Én már skippelem az effajta hsz-eket, mert a legtöbb usernek a 4K 60fps azt jelenti, hogy a felbontás 3840x2160, és minden más koppra van húzva, beleértve a supersamplinget is.
Az, hogy 8K-ban renderel a GPU tök feleslegesen, senkit sem érdekel, csak az, hogy "nemmegynégykába"Engedd el.
-
VTom
veterán
A drivernél elsődlegesen azért volt látható egy időben javulás az NV-nél, mert az AMD DX12 meghajtója máshogy van felépítve.
Ezen hangosan felröhögtem.
Tehát az nvidia kártyák teljesítménye attól nőtt, hogy az AMD máshogy építette fel a saját meghajtóit. Az nvidiánál addig kő-papír-ollóztak a fejlesztők, hiszen úgysem kell semmit csinálnunk, mert az AMD olyan szarul építette fel a dx12 meghajtóját, hogy maguktól gyorsulnak a kártyáink. -
VTom
veterán
válasz
lezso6 #34151 üzenetére
Szórakoztatóelektronikai termékekről beszélünk, hogyan kellene hozzáállnia? Van egy igénye, ehhez attól a gyártótól választ terméket, aki kielégíti, és meg tudha fizetni. A piaci verseny gusztustalankodásai meg nem érdeklik, miért foglalkozna velük?
Mellesleg a Vega sem két kiló cukor árában lett mérve, ahogy a Fury sem.
A G-sync prémium termékként van kezelve, de pl. mit vegyek amd oldalról egy 3440x1440 100Hz-es monitor alá? Hiába spórolom meg a g-sync árát, nem tud vele mit kezdeni a Vega 64 sem. Csak a 1080Ti és a Titan Xp. Ez a baj.
Azon meg kár felháborodni, hogy az nvidiának milyen húzásai vannak, az üzleti élet ilyen. Ez nem szempont a vásárlók többségének.
-
VTom
veterán
válasz
huskydog17 #34107 üzenetére
Ez biztos a packed math lesz
-
VTom
veterán
Ha tényleg ez lesz akkor nálam is ugyanez fog történni.
Mondjuk amennyi jó játék van PS-re, lehet, hogy mindenképpen veszek egyet, a Ti meg megmarad. Enni nem kér.
Aztán majd ha 1180Tix2 teljesítmény lesz $250-ért akkor fejlesztek. Addig lecseng a cpu mag verseny is, meg az Intel is belép a dgpu piacra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest