- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Teszttől és játékválasztéktól függ. Ez is aktuális:
https://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/rangliste.2487/#abschnitt_aktuelle_grafikkartenbenchmarks -
joysefke
veterán
válasz
Devid_81 #48445 üzenetére
Computerbasen gyengébb eredmények jöttek ki:
https://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/intel-arc-b580-limited-edition-test.90585/seite-2#abschnitt_performancerating_mit_und_ohne_rt_in_1920__1080 -
joysefke
veterán
válasz
cyberkind #18150 üzenetére
Ez volt a konklúzió:
Idle fan noise is fantastic as the card completely turns its fans off in idle (up to 60°C).In gaming, the card is also extremely quiet, reaching as low as 31 dBA, which makes nearly noise-free gaming with even such a power house as the GTX 1080 possible.
Temperatures are good, too. Excellent job, MSI!
31dB és 37dB között jelentős hangerőkülönbség van. (4x-es hangerő) feltéve, hogy elhisszük, hogy a ref modellre tényleg csak 37dB-t mértek. Én ezzel kapcsolatban szkeptikus lennék.
Tehát a Gaming X egyszerre:
-gyorsabb mint a ref (kb 7%-kal)
-halkabb mint a ref (terhelve 1/4 hangerő)
(-és eszik többet mint a ref) -
joysefke
veterán
válasz
Habugi #17547 üzenetére
Ez az agyrém honnan jött? A memóriagyártók mit szólnak vajon ehhez az egészhez?
Ezek a bizonyos aktuális kiépülő új gyártósorok ill. a leendők vajon felszámolt GDRR5 sorok helyére kerülnek?Hát én abban biztos vagyok, hogy a GTX1070-ből nem csak hogy rengeteget fognak eladni, hanem minden egyes darabon brutális nyereség is lesz. Elég csak belegondolni, hogy semmi drága csilli-villi technológiát (256bit fölötti busz, drága memória vagy aránytalanul sok tranyó) nem kell bevetni, mégis elég korrekt áron tudják majd eladni...
J.
-
joysefke
veterán
A probléma ugyanaz, mint a Fiji-nél a HBM miatt. Nem fognak tudni annyi memóriát gyártani, hogy kielégítsék az igényeket.
Miféle igényeket? Én semmiféle Fury-t nem látok a táblázatban, tehát max az "other" kategóriára volt elegendő a Fury részesedése. Ez nyilván utal arra is, hogy mekkora túlkereslet volt a HBM-re ...
-
joysefke
veterán
Én úgy gondolom, hogy a korábban egyszálra optimalizált AMD driver miatti bizonyos fajta extrém terheléseken jobban leeső FPS-t általánosan beállítani, mint rosszabb frametime-ok, hát minimum sok ponton vérző állítás. Ami egyébként az újabb kiadású drivereikben már ugyanúgy többszálasított tudtommal.
Ha ez tényleg így van, hogy többszálúsították a DX11 drivert akkor én arról lemaradtam, mindenesetre dicséretes dolog. Van hozzá linked? mert ez hozzám még nem jutott el...
J.
-
joysefke
veterán
Nem azért linkeltem be a tesztet, hogy flémelés legyen belőle, hanem inkább, mert nem nagyon illik bele a mainstream dx11 szar, Vulkan/Mantle etc jó világképbe.
A szerinted flémkeltő válaszommal arra próbáltam célozni, hogy ez így általánosságban leírva nem igazán szalonképes. Ugyanúgy előfordulhat fordítva is, ha az ember olyan játékokkal játszik
Előfordulhat fordítva is, de alapvetően jóval ritkábban fordul elő a fordított helyzet, hogy a Geforce frametime-ja ugrál, Radeonnal meg sima. (Az én szubjektív fórumos tapasztalatom alapján)
Az pedig hogy valaki Radeonról Geforce-ra vált és simább lesz a játékélmény elég gyakori, a miértje is elég jól ismert, az AMD DX11-es driverében keresendő. Ezt a tényt annyival elmaszatolni, hogy "játéka válogatja" nem túl korrekt.
-
joysefke
veterán
Az általam linkelt tesztben a Radeon jobban megy Vulkannal mint DX11-gyel (6700K mellett) a Geforce meg fordítva.
-(1)Most az nV az ennyire kevés energiát fektetett a Vulkán driverbe?
-(2)Vagy ennyivel több energiát rakott a DX11-be mint az AMD szintén a DX11-be?
-(3)Illetve ki lehet-e jelenteni, hogy az által, hogy Vulkánt használ egy játék még nem lesz eredendően gyorsabb/ jobb/laggmentesebb mintha DX11-re írták volna?
J.
Egyéb:
-miért van az, hogy Radeon mellett a Vulkannak pont az erősebb procis (6700K) mérési ponton van előnye, a hurka-gyurka Athlonnal a DX11 verzió megelőzi a Vulkánt? -
joysefke
veterán
válasz
Habugi #17198 üzenetére
Ez volt a két flémkeltő állítás:
1,
Igen, az a user a hülye.Tök játék függő, melyik játék melyik kártyán érzi jobban magát.
2,
Érdekes, tök mindegy milyen játékról van szó, ha készül frametime mérés, akkor a grafikonok mindig ezt mutatják, mint ebben a tesztben.Nyilván mindkettő hamis, de legalább masszívan csúsztat,
de ha a kettő állítás közül kell kiválasztani azt amelyik közelebb van az igazsághoz, akkor én a 2-es állítást mondanám igazabbnak, főleg ha a mérés nem labor (tipikusan i7 4.6GHz fölött semmilyen szükségtelen háttérfolyamattal) hanem életszerű körülmények között készül.Egyébként ezen a fórumon is vannak linkek olyan tesztekre, amelyek tartalmaznak olyan játékot, ahol a 390-nek szebb a frametime-ja mint a 970/980 párosnak.
J.
-
joysefke
veterán
Ez volt már?
DOTA2 framerate és frametime mérés 980Ti-n illetve Fury X-en DX11, OpenGL illetve Vulkan illetve két különböző processzor (x4 880K - i7 6600K) mellett. A teszt németül van, de a grafikonok eléggé maguktól értetődőek. A legördülő listával lehet kártyát váltani...
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest