- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #20185 üzenetére
Nem tértünk vissza, a téma nem is változott meg soha. Ahogy az sem, hogy mire nem volt elég a legutóbbi három birtokolt Radeon, megfűszerezve már ismert teljesítményviszonnyal az előző generációhoz képest, illetve hogy ez miben kevés.
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #20212 üzenetére
FullHd-n szerintem bőven kiszolgálja az igényeket mindkét kártya 1-2 évig.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20205 üzenetére
Guru3D és TPU oldalon olvasott értékekből vontam egy átlagot... Amúgy nem az a néhány FPS számit a customok javára (de megvan a GTX 1060-nak), hanem hogy ebből a játékokban mennyire jőn ki folyamatos játékélmény. Az RX 480 és a GTX 1060 itt-ott komoly hátrányokkal rendelkezik és az utóbbi valamivel jobb játékélményt nyújt a jelenben, de az RX 480-ban vannak azok a rejtett tartalékok... amiket kihasználatlanul hagyva megmarad egy sima középszintű videókártyának ahova a GTX 1060 6GB a videómemória korlát miatt egy-két éven belül visszaszorul majd. Remélem tárgyilagos és pártatlan voltam.
-
válasz
Malibutomi #20199 üzenetére
customoknal kb nullazodik is
Mire alapozod?
Már olvastam. Majd megnézzük, ha lesznek közvetlen tesztek. -
imi123
őstag
válasz
A 7870 még mai is megállja a helyét.Szerintem az egyik legjobb AMD kártya volt.
-
törölt tag
válasz
Most kétszer ennyiért sem teljesitették ezt az alapszintű játékos elvárást. GTX 1060 kicsivel gyorsabban (és alig drágábban) jobban megfelel ennek a kitételnek, de a GTX 1070 minden körülmények között megfelelőbb a FullHD felbontásra.
-
Zeratul
addikt
válasz
De latom visszatertunk a "kozepkategorian nem ment a FHD ultra, fix 60FPS, 50.000-ert akkor gagyi" temahoz.
A szoftver fejlesztőket ismerve soha nem is fog, olyanok mint a gáz, képesek maradéktalanul kitölteni az adott grafikusteret.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20178 üzenetére
Azok inkább már felsőbb kategóriák, mint ellenben a HD 7850 és R9 270X csak FullHD-ra az akkori játékokban gyenge egy eresztés volt. Sok hibát és bosszankodást okozott.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Malibutomi #20047 üzenetére
Akkor ebben egyetértünk.
Teljesen eltérőek a shader egységek felépítése, így felesleges a hozzájuk tartozó órajelek összehasonlítása. -
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #20047 üzenetére
Nincs gond az AMD -vel,azonos áron kínál azonos teljesítményt,picit magasabb fogyasztással.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Malibutomi #20025 üzenetére
Gondolom ezt az alacsonyabb órajel mellett elért azonos teljesítményt pozitív dolognak veszitek.
Azonban vegyétek figyelembe azt is, hogy jóval több shader egységgel érik el ezt a szintet.970- 1664
390- 25601060- 1280
480 - 2304 -
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #20025 üzenetére
Sajnos az, ha egy architektúra alacsonyabb órajellel hoz egy teljesítményszintet, az csak akkor jelent előnyt, ha közben kevesebbet is fogyaszt. Nem?
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #20021 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, csak nem erről ment a téma. De ha Te nem voltál azok között, akik megint túl sokat vártak, akkor megkövetlek.
De ha már itt tartunk, nekem pl édes kevés, ha a tesztekben egálra hozza ki az AMD, ennél sokkal több kell, hogy megint AMD-t vegyek.
-
killer095
őstag
válasz
Malibutomi #20021 üzenetére
"AMD alacsonyabb orajeleken uzemel, ugy hoz hasonlo teljesitmenyt."
Kérlek mutass rá mely AMD vga is az amire célzol
Ja hogy még mindíg nem tudták eldönteni mikor is dobják piacra, szokásos AMD felkészültség, és minőség
gollo91:
Ujdonság, ami megint csak nagy ígéreteket hoz magával, amik mire beérnének kukázódik a vga!De szerintem egy 1080 tulaj ha kijön is körberöhögi majd ujdonság ide vagy oda!
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #20017 üzenetére
Akkor ez most hogy kapcsolódik a témához? NV megmutatta mit tud a kártya, AMD meg nem, hanem Ti találgattatok, nem jött be.....most sem...
-
killer095
őstag
válasz
De legalább megy annyin az AMD mennyin is megy?
Jah várj -
gyiku
nagyúr
válasz
2114mhz [link]
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #20014 üzenetére
Mit mondott az NV a refre? Linket tudsz?
-
Motyi
senior tag
válasz
Malibutomi #20000 üzenetére
Én is megettem, hogy 67 fokos lesz 2100-on, pedig csak 60 fokos és ráadásul hangtalan is a hűtés.
-
válasz
És tényleg annyi, más kérdés, hogy közben majdnem felszáll a gép
De legyünk realisták, AMD oldalon tényleg 5x annyi volt a csodavárás. A Pascal nagyon konzervatív launch lett, a performancia ígéretek a cherry picked esetek helyett általánosan igazak voltak.
-
killer095
őstag
válasz
1:tud 67 fokos lenni a ref, csak pörgetni kell a mókuskereket
2:2100mhz-nél fesz lock, és tdp limit áll fent így nem megy annyit jelenleg, a ref nem is fog többet, de a nem refekre készitik a megoldást, plusz a sok találgató ezt még akkor nem tudta, az archban benne van a 2500!
extreme tuningban ment már 1080 2800-at is3: tény hogy sok emberke mantrázik, de maga az NV kevesebbet kinlódik, és ésszel bizniszel, az AMD-nek is jót tenne egy kis szürke állomány, mert hát a 480 startján röhög most a világ, miközben az 1060-at az veszi meg aki akarja, és 20 változatban!
(egy vga sem tehet arról hogy ha terjed róla az urban legend ezt hozzáteszem) -
cyberkind
félisten
válasz
Valakinek 60 fokos (vagy valahogy így) max 2100-on a custom.
Persze ehhez el kell vetni a gyári venti profilt amiben leállnak a ventik és hasonlók.(#19999) Ren Hoek
Vagy veri vagy pont hozza, én is ezt akartam volna, de az, hogy beszerezhetetlen volt sokáig + még most sincsenek annyira acélos készletek (sőt valamelyikből nincs is) kicsit idegesítő, úgyhogy nem vártam tovább. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #19995 üzenetére
Pont ezt mondom, én elhittem. Hülye voltam, ennyi. Elhittem a fogyasztást is, pedig mekkora mantra volt az is. Ne mondja nekem senki, hogy nem várta mindenki nyálcsorgatva a customokat, amik kiengedik "a Polaris erejét". Elhittem az októberi Vegát, úgy tűnik az is kamu.
NV oldalról én nem emlékszem viszont, hogy ennyi f.szság és kamu elvárás pörgött volna Pascal kiadása előtt még hetekkel.. Sőt egy héttel szinte.. Nem ám hónapokkal launch előtt. Egyet olvastam, hogy az 1070 veri a 980 Ti-t... és hozták.
-
Motyi
senior tag
válasz
Malibutomi #19964 üzenetére
Idézet az egyik linkelt tesztből ahol 1405 MHz-re sikerült húzni stabilan:
"Doing so required cranking the fan speeds pretty high to avoid throttling. We set the max at 3,000 RPMs, which is definitely noticeable and definitely loud."Szóval ha süket vagy, vízhűtést teszel a kártyára vagy szimplán nem zavar ha egy porszívó búg a közeledben akkor faszán mehet az extra tuning, ha ezek nem állnak fent akkor inkább a gyári Oc-nál érdemes maradni, ami bőven szép teljesítményt jelent zajtalanul.
-
daveoff
veterán
válasz
Ez alapján szerintem 1350 tűnik reálisnak 24/7-re.
-
válasz
-
válasz
Malibutomi #19828 üzenetére
Ha tényleg azóta rossz a summary, mióta új grafikonokra álltak át, akkor az hónapok óta így lehet már, ha jól rémlik.
Mondjuk így a ref GTX1060 jobban fogja verni a ref RX 480-at a TPU összesítésben. -
Zeratul
addikt
válasz
Malibutomi #19641 üzenetére
Jó lesz az átlagba 6%-nak is. Megint ott vagyunk hogy valamelyik ennek, kedvez másik meg annak. Egyik se ultimate megoldás. Mindkettőnek ki van nyomva a bele.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #19707 üzenetére
Ha lenne egy ütőkèpes Sapphire Toxic a felsőházban kipróbàlnám.
Tudom furán hangzik tőlem de az a kedvencem utàna EVGA. Ha jönne egy 1080 ellenfél és Sappire készítene Toxic kártyát belőle azt venném mert csak. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #19664 üzenetére
Jogos, Warhammert kellett volna írnom, ahol lényegében semmi különbség nincs DX12-ben. A Hitman elég speciális azon túlmenően is, hogy AMD-s cím, ott valahogy nagyon dominálnak az AMD kártyák. Ettől függetlenül még tetszik az 1060 teljesítménye, mert mindenhol szép eredményt hoz. A Deus Exre nagyon kíváncsi vagyok, hogy ott mi lesz a helyzet.
-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi #19656 üzenetére
Meglehet, aztán lehet hogy az egyik olyan lesz mint a project cars ahol.... szóval érted
(egyébként az id azt mondta még nincs async nv kártyákon, de lesz. gondolom pascal kap némi boostot)
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #19656 üzenetére
Vagy úgy, mint a Tomb Raider, ahol egy gyenge 25%-ot kap a 480 a 1060-tól, ki tudja...
-
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #19518 üzenetére
Öngól, mert a böngésző gyorsítást AMD VGA-n is AJÁNLOTT kikapcsolni, mert hajlamos összefosni magát a driver. (tapasztalat 290-en és 390X-en is). Pontosabban NV-n nekem még semmilyen gondot nem okozott, ellentétben az AMD VGA-kkal. MOst és a 970-en is be van kapcsolva, nem csinál semmi galibát. AMD-n ezzel ellentéten gyakran adta a Driver összeomlott és helyreállt hibát.
Nem arról van szó, NV is adhat ki hibázó driver-eket (bár nekem még sem NV, sem pedig NV kártyákon nem kellett WIN-t újraraknom ; bár én AMD-vel DDU-t használtam ,mert ugye az is AJÁNLOTT AMD driver telepítésekor)
De pl. ez a Zerocore bug mondhatni évekig jelen volt, és nem tudott vele mit kezdeni az AMD. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #19118 üzenetére
Holnap/holnapután le tudom mérni maxwell-lel, és pascal-lal is az összes DX12-es címet. Abból talán több minden kiderül, de én nem számítok hatalmas gyorsulásra.
-
törölt tag
válasz
Guru3D mindig Igazat mond
-
huskydog17
addikt
válasz
Bár ez nem Pascal, de R9 Nano-val UHD felbontásban +50%-ot hozott a Vulkan. További tesztek a későbbiekben még várhatóak.
-
válasz
Malibutomi #19099 üzenetére
Az új 14-16 nanós sorozat mind romlott tuning téren. 480 gyengébb, mint a 390x, a 1060 gyenébb, mint 980.
De ugyanez az irány figyelhető meg intelnél is.
(#19101) Pepeeeee
Honnan?(#19095) gollo91
Milyen nyirbálásra godolsz? -
törölt tag
válasz
Malibutomi #19099 üzenetére
Hát olyan 1900-ig felmehet egy Gaming Z szériával, azt soknak találod ?
De azt nem fogják olcsón odaadni... -
core i7
addikt
válasz
Malibutomi #19051 üzenetére
De ha a játék teljesítményén nem ront akkor itt PH-n miért van mindenki úgy oda hogy "kivannak herélve" a maxwellek meg a pascalok FP16 & FP64-ben ha munkára kell kártya akkor ott a Quadro a Geforce játékoknak van meg általános felhasználásra nem? Vagy én tényleg nem értem miért visítja mindenki ,hogy "heréltek" a kártyák... Csak a frászt hozzátok az emberre ,hogy a keplertől "herélve" vannak végül csak rászántam magam ,hogy fermiről kepler kártyát vegyek és jó játékok alatt
Most akkor mi a hátránya a "herélésnek" tulajdonképpen?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #19025 üzenetére
Úgy ahogy az AMD-nél a 2.8X-at
-
Valdez
őstag
válasz
Gondolom ők is csak a gpu-t nézik ilyenkor, nem az egész kártyát.
-
imi123
őstag
válasz
Mindkét cég kamuzik orrba szájba.
A lényeg hogy javult a fogyasztás. Javult a DX12 hatékonyság.Marketing duma max arra jó hogy itt marakodjunk rajta hogy most melyik cég kamuzott nagyobbat.
Nem baj. Úgy sincs már Maunika sóóó. -
gV
őstag
válasz
Malibutomi #19005 üzenetére
-
válasz
Hát természetesen ugyanazért, amiért a 960 sem hozott! Más szóval: fogalmam sincs
Vagyis fogalmam az van, de elég halvány. A magas órajelek gyanúsak.
-
gV
őstag
válasz
1. mert selejtes chip
2. össze-visza ad meg TDP-t az nV lásd 970 -
Petykemano
veterán
válasz
Teljesen nyilvánvaló: csak nem akarják porig alázni az RX480-at. Van benne egy nagy ellenállás, ami a teljesítményhez nem tesz hozzá, de legalább 100 kilo Ohmygod-os
Esetleg nem lehet, hogy a ram, meg az.uncore fogyasztása ilyen magas?
-
gV
őstag
válasz
Malibutomi #18970 üzenetére
itt így szerepel
Egon: 470 ellen elég lehet 1024CC-os 1050(Ti)
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #18947 üzenetére
A 3Gb-os kártya létjogosultságát nem értem túlságoan. Kevés lesz FHD-ra, már ma is kevés lenne, nem minden esetben de sokszor. Sok játék van, ami igen csak szereti ha van 4GB onboard memória. Jó tudom, nem mindenki akar ultra vagy ehhez közeli beállításokkal játszani, azoknak elég lehet. Csak az ára, ha 249 -től indul (bár lehet ez a 6 gigás?) pont nem a kispénzűeknek lesz már megint, szóval megintcsak, hol itt a logika? Ezt a kártyát szvsz maximum a 150-200$ -os sávban kellene indítnai az nVidiának. Aki viszonylag még elfogadható teljesítményt akar viszonylag jó áron, annak sokkal inkább egy RX 470 sokkal inkább megfelel. Bár a konkrét teszteket még nem láttuk, addig ez csak tippelgetés.
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #18947 üzenetére
Abból a képből valóban nem...
Adott egy cikk, amely egy megjelenő kártya vonatkozásában kizárólag a 6 GB-os verzióról ír, mintha a kisebb változat nem is létezne. Ugyanazon cikkben szerepel a termék várható ára(i) is. Vajh' melyik verzióra is gondolhattak a cikk írói, amikor az árat (árakat: FE és sima, még mielőtt ebbe köt bele valaki) említik? -
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #18886 üzenetére
Az a 10 ember, akit ez érint (foglalt HDMI, csak DP-n tudja kikötni a Vive cuccra), valszeg be fogja dönteni a 1080 eladásokat...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #18886 üzenetére
VR-ra majd jo lesz a Vega, 1080 marad munkara meg jatszadoni monitoron. Ahogy nezem megoldjak majd driverbol (lehet mar meg is van). Amig a problemakat fixaljak a gyartok driverbol es nem szandekos felrevezetes kamu addig nem erdekel kulonosebben, Fury-k problemai is megoldodtak, ezek egy resze is meg fog.
Amit Szaby irt az utolso 2GBsebessegerol azt erdemes lenne lemerni, mert 2x ua a hiba mar tobb mint nem elfogadhato.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #18844 üzenetére
Mivel nincs elég memória (épp ez lenne a lényeg
) a Very high textúrához így logikus, hogy törölnie kell - nem töröl az amúgy összevissza csak amikor kell.
Ez nem Fiji sajátosság, hanem minden kártya így csinálja csak a Fijinél még külön "optimalizálják" is - elméletileg. Na meg ugye DX12 alatt ingyen van a memóriatörlés... -
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #18645 üzenetére
Ha GP106 lesz akkor valamivel több GPU fog kijönni egy waferből,mint GP104-ből,viszont ha über csonkított GP104 lesz akkor nagyon nagy hiány lesz belőle
-
Venyera7
senior tag
válasz
Malibutomi #18645 üzenetére
Passz előfordulhat, hogy a GP106-al lesz akkora mennyiség a TSMC-nél , hogy sorrendben előrébb kerülnek és megszűnik a pangás a lapkákból.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #18638 üzenetére
Tènyleg rengeteget adnak el mindenfèle kártyàból napi szinten is.
A kollèga szerintem benézett valamit. Eu-ban OCUK és Chaseking a legnagyobb bàr egy cég mindkettő. -
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #18587 üzenetére
Nálam sok más játék is tökéletes vagy bőven jobb mint másoknál vagy a tesztoldalakon.
A világi rossz Batman nálam tökéletesen, minden hiba nélkül ment a megjelenés napján 30fps-sel, az tény hogy nem ezt vártuk de jó volt úgyis.
-
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #18582 üzenetére
Igen?
Nálam már a 970-en is acélos javulást hozott arról nem beszélve hogy a textúrán kívül mindent benyomhattam fullra és nagyon jól ment, de biztos úgy van ahogy mondod. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #18582 üzenetére
A kártyák közötti különbségekre alapnak vehető, amikor pedig DX12 előnyről van szó az rendre elmarad, hogy 3 AMD által támogatott címről van szó (ezt sem venném alapnak semmihez, mintha DX11-ben nem lett volna ilyen...).
Abból az egyik DX11-ben is legalább annyival gyorsabb. Tehát marad 2 cím amiből az egyikkel senki sem játszik... És van a "nem a legjobb" Tomb Raider meg a félresikerült konzolportok...
Ez a DX12-es játékpaletta, ebből én nem vonnék le messzemenő következtetéseket a DX12 teljesítményt illetően, inkább maradok a több játékban mutatott átlagteljesítménynél ami jelenleg jobban visszaadja a kártyáktól elvárható szintet.
Egy BF1 pl. azért már eléggé megtudja majd mutatni mire lehet számítani, a régi FB játékok is jól működtek mindenen. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #18486 üzenetére
Igen, és tegnap valahol olvastam, hogy ez a UK ár már egy picit emelt ár, mert tegnap annyira nagy volt rá a kereslet, hogy megtehették. 69.000 Ft-nál kezdett (179£) talán.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Malibutomi #18472 üzenetére
Szimpla dolog. Amíg van a 970, ráadásul annyiért amennyiért most adják, addig igenis fogom hasonlítgatni hozzá a 480-at, tekintve, hogy jelen pillanatban az A konkurenciája a 480-nak. Nem számít, hogy 2 éves fejlesztés (lehetne 8 éves is), amennyiben még forgalmazzák és összehasonlítható a kettő és közel is vannak teljesítmény, fogyasztás, ár és ár-érték alapján is.
Ha két hónap múlva elfogynak a boltok polcairól a 970-ek, akkor majd nem fogom őket hasonlítgatni. -
válasz
Malibutomi #18427 üzenetére
ja, ezt magyarázom.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #18436 üzenetére
Az nV-nek a Pascallal már nem nagyon kellett hova lépni ilyen téren lévén ahogy mondod már tavaly egy 50%-kal gyorsabb chipjük volt ugyanannyi fogyasztással. Az AMD-nek viszont igen, lett volna és van mit behozni, persze a csúcsra majd lehet megint HBM-et rakni csak az még mindig nem olcsó dolog és a 1070/1080 ellenfelekre nem is biztos, hogy megéri...
Ja, maradt ugyanaz, nV perf/watt hatékonyabb, de nem ezt vártuk és egyáltalán nem jó dolog... -
törölt tag
válasz
Malibutomi #18433 üzenetére
Az összehasonlítás onnan kezdődött, hogy ha annyit fogyaszt mint egy ~50%-kal gyorsabb chip akkor az nVidiához képest nem nagyon léptek előrébb hatékonyságban.
A Tonga meg az egyik legrosszabb perf/watt arányú chip volt, attól nem volt nehéz feljebb lépni... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #18308 üzenetére
Mondtam, hogy béna ehhez a clickbait műfajhoz. Ez nem az ő terepe.
Nem akarok nagy szavakat használni, de erre születni kell.
-
válasz
Malibutomi #18306 üzenetére
Kyle impulzívan tud hülye lenni, viszont Charlie zsigerileg gyűlöli az nV-t. Hogy a kettő közül melyik jobb... én nem hirdetnék eredményt.
Meg a [H] ezeket a kirohanásokat leszámítva egy jó oldal, a S-A meg röhej... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #18306 üzenetére
Nem. Kyle, Fuad és Charlie ugyanaz, csak Fuad és Charlie ért hozzá, míg Kyle egyszerűen béna ehhez a műfajhoz.
-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi #18291 üzenetére
A piacnak a "gamer" része viszont növekszik, nekünk csak ez számít. A PC már nem mindennapos kellék, arra ott van a tablet, laptop, akármi. Már kevesebb a gt720 meg x300al szerelt pc-k száma. A modern játékra alkalmas hardvereket viszont viszik mint a cukrot. Ez pedig a lényeg. Nem hiába a GTX 970 és a GTX 960 a legtöbbet használt gpu a steamen már. Pár éve még intel integrált volt.
A konzolok is mennek, de maga a sony mondta, hogy a Neo egyik szerepe, hogy megállítsa a pc-re váltó emberek hadát
a sony és az MS is tudja, hogy krvára elégedetlenek az emberek azzal a minőséggel amit jelenleg nyújtanak a konzolok. Igen, van Uncharted 4, ami tényleg nagyon szép, azonban az átlagos konzol játék sajnos a közelébe nincs.
bocs az offért.
-
válasz
Malibutomi #18291 üzenetére
Amugy a játkosok száma is nő, de ezt csak abból vonják le hogy az indie játékok meg a már említett moba cuccok annyira megdobták a PC-s játékbevételeket (újra a PC a legnagyobb emiatt, nagyobb az összbevétel/piac, mint a konzolokon), hogy olyan mintha többen vennének játékokat PC-re és többen játszanának... de szerintem ez nem teljesen igaz.
-
válasz
Malibutomi #18288 üzenetére
Mert csökken is... csak ezen az egészen belül a Gamer rész relative kicsi, nem tudja kompenzálni...
Csökken a PC piac is, és a dedikált is (mert az IGP/APU veszi el a piacot)... de a Gamer emellett még ha nő is, akkoris összegészében kevesebb lé folyik be, ergo növelni kell az árakat, mert a költségek sem csökkennek, sőt csak nőnek azok is.
-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi #18288 üzenetére
a játékosok száma így is nő, főleg az olyan játékoknak köszönhetően mint csgo, dota2, LoL, overwatch, stb
de az AAA játékok eladásai is szépen felmentek az elmúlt években, elsősorban a Steam miatt.Amúgy az lehet, hogy a modern játékra alkalmatlan vga-kból már jóval kevesebbet adnak el, de a Maxwell óta nagyon fellendült az enthusiast piac, a GTX 960/R9 380 és afölötti kártyák fontosak igazán, ha már a konzolélménynél tartunk.
-
válasz
Malibutomi #18275 üzenetére
+1. Azt is csak 2-3 hetente, negyed millióért. Életszerű, hogy tömegek állnak érte sorba.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Malibutomi #18214 üzenetére
ha 290 szint lenne akkor nem azt reklámoznák VR kártyaként?
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #18123 üzenetére
Várjuk ki a végét.
Ha az Nv nem jön ki hasonló tudású és árszabású kártyával akkor szerintem gyorsan lerabolják a készletet.
Emlékszem amikor 3-4 hónapot kellett várnom a costum 290-re a bitcoin őrület miatt. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #17993 üzenetére
Hol lehet rendelni? Már fizetem is...
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #17993 üzenetére
Ez de gonosz.
-
oAcido
aktív tag
válasz
Malibutomi #17814 üzenetére
A Maxwell-nél is hogy beálltak az árak a másik oldal hatására... Kisebb nagyobb ingadozásokkal, de tartották az árukat. Egynek-kettőnek most esett lejjebb az ára... Ja, jön a Pascal, az nV "magának csinált" konkurenciát.
-
keIdor
titán
válasz
Mikor is lesz Vega? Év végén legkorábban, olyan november táján talán lesz választék itthon is. Ki akar várni fél évet? Meg aztán halkan jegyzem meg, hogy a GM200 ellenfele a Fiji se úgy sikerült ahogy vártuk...
-
cyberkind
félisten
válasz
Aha, mert szerinted addig nem kerül elég hátrányba a konkurencia akinek nincs semmije erre a szintre és ha jön is akkor se lesz mert az alsóbb kategóriát célozza be, én ebből úgy látom hogy szinte teljesen mindegy az egész a kezdeti rohanáson kívül ha lejjebb mentek az árak.
-
válasz
Malibutomi #17745 üzenetére
Nem olyan jelentős az ... eddig is volt szitu amiben jobbak voltak.. ez csak plusz egy, DX12 ide vagy oda.
(#17746) TTomax
Mondjuk egy nem SLI proci tesztet is csinálhattak volna... ott lehet nem számít ennyire.
Jah mondjuk közbe találtam...
No igen úgy néz ki szépen skálázódik a multicore és az egyszálú IPC szerint is. -
válasz
Malibutomi #17741 üzenetére
Na jó de 4K?
Jóhogy... FullHD meg 72 egy 980-on is... szal nem kell itt temetni semmit.
Egyelőre az van hogy vagy mindegyiken jól fut a DX12 vagy mindegyiken rossz/alig játszható... ergo semmi jelentős előnye nincs AMD-nek igazán.
Persze más kérdés hogy az NV előnye sem jön ki, mert nem lehet drivert optimalizálni rá... a fejlesztőknek meg nem lesz ideje igazán rá.Egyedül a 960 roskadt be érdekesen, ha a 285/380-hoz nézem.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #17689 üzenetére
Attól azért több volt, konkrét terméket/árat jelentettek be. Egy paper launch mint az nv május
közepi7-ei eseménye. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #17676 üzenetére
Szoljál az indián gyereknek hogy akkor a jövõ héten dobják piacra. k
-
Milka 78
nagyúr
válasz
1080ti?
-
imi123
őstag
válasz
Hát ja.
Kár hogy ez csak leírva ilyen egyszerű.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #17556 üzenetére
Jaja ès 2000dolcsit is ráirhatnak,mert a konkurencia a fasorban sincs...ennél már csak az a nagyobb vicc,hogy azok lázadoznak a legjobban akik akkor se vennének ha csak az nVidia létezne.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #17536 üzenetére
A 1080-ból első nap többet adhattak el mint a Fury X-ból egy hónap alatt, már a Ph fórumon is van legalább 3 db...
Az, hogy ekkora kereslet volt az első hullámra még a drágább áron is mondjuk beszédes
Ennyire új és népszerű terméknél meg lehetetlen akkora készletet felhalmozni, hogy előbb utóbb ne alakuljon ki hiány. -
válasz
Malibutomi #17454 üzenetére
A 7970 miota megjelent tokeletes ellenfele a 680/770-nek, de van benne tobb fejlesztes ami jovobemutato, ami ha nem jon be akkor is megelkta a helyet az NV kartyakkal szemben egesz ido alatt.
Pontosan, csakhogy a GCN úgy lett beharangozva, hogy igazi game-changer lesz. Most lehet okolni bármit, de ez a game-change nem jött be. Anno sokan, így én is azért vettem Radeon 7950-est, mert hát a GCN előre mutatóbb, így jobb választás, mint a GTX 670 (ami kb. egy árban volt vele anno).
Ehhez képest azt látom, hogy a játékokban a mai napig nincs előnye, de máshol se. Mondom, a vadonatúj Doom-ban sincs.
Akkor hol van az a nagy előremutatás? Elhiszem, hogy szakmai berkekben vannak, akik lepetéznek attól, hogy az AMD ilyen meg olyan megoldásokkal utat mutat a sötétségben, és kivezeti a VGA piacot a középkorból.
Én mint egyorrú felhasználó viszont azt látom, hogy van egy kártyám, amely nem gyorsabb, mint a GTX 670, de többet fogyaszt, és összességében több hasznát láttam volna a zárt és ezerszer elátkozott nV specialitásoknak (PhysX, CUDA), mint a velük paralel AMD megoldásokkal (TressFX). Nem vigasztal, hogy ugyanolyan kb. a teljesítménye, mint az nVidia kártyájának, mert nem azért választottam, hogy azonos teljesítményt kapjak, hanem azért, mert azt vártam, hogy jobb lesz nála.
Emiatt pedig én, mint aki "bedőlt" a GCN marketingnek, becsapva érzem magam...
@HSM: Hol hátrány a 2GB ilyen kártyák esetében átlagos felhasználásnál? FHD-nál nagyobb felbontásban aligha használod manapság, és anno sem okozott sehol hátrányt. Mondom, csakhogynem mellettem van egy GTX 670 is, és a játékokban nincs előnyben a 7950-em.
Ha te 1440p-ben játszol, és esetleg kevés a 2GB, akkor oké, nálad especiel kijönne a hiba. Csakhogy anno nem így indult a dolog...
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #17454 üzenetére
Ez így rendben is van, nem akarják elkövetni azt a blamát, amit a Furyval sikerült nekik. De az szerintem hiba a részülkről, hogy ilyen sokáig tart az NDA. Miért ne jöhetnének már előbb a reviewk? Ha (előlegezzük meg) tényleg jól sikerültek a 480/490/X kártyák, és legalább a 490x tud hozni egy 1070 körüli szintet, jobb áron, akkor nem fognak rohanni nVidiát venni hanem inkább kivárnak. De így, hogy nulla érdemi infó van, senkit nem fog érdekelni, ergo az AMD már megint maga alatt vágja a fát az infó visszatartással.
-
he7edik.
addikt
válasz
Malibutomi #17442 üzenetére
Az AMD mióta igazítja marketing stratégiáját a hw fórumok nvidiás felhasználoihoz?
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #17437 üzenetére
Nem szó szerint értettem, hogy lehúzhatják a rolót, de mindenképp piacot fognak veszíteni már megint, még akkor is ha nem egy kategóriába jönnek a 4xx kártyák, mint ahol az 1070/1080 van. Már megint rossz az időzítés az AMD válaszát tekintve, túl sokáig tart az NDA, ha már most a Computexen lesz valami az AMD részéről, mire várnak június végéig.
(#17448) daveoff:
Na, hát ez meg a másik, a teljes piacot le fogja addigra fedni az nVidia. Aztán amikor majd kb. július közepétől (?) elérhető lesz a 480/480x, mert ha jól tudom a 490/490x csak még később jön, de javítsatok ki ha nem így van, addigra sokan, bevásároltak az nVidia kártyáiból. -
keIdor
titán
válasz
Az Overclocker's Dream szerinted nem volt nagy kijelentés? Dehogy nem, ezt még neked is be kell látnod. A konkurencia nem dobálózott ilyenekkel, pedig ott a Maxwell, Pascal is +500MHz-re képes a referencia órajelhez képest.
A 4K Gaming is csirke, HDMI 1.4-el el lett szúrva, a legtöbb TV-n csak az van és lehet játszani 30Hz-en, egy akkoriban negyed milliós kártyánál.Bár az akkori hype-hoz hozzátett Abu is elég rendesen, tehát én csak félig írom az AMD számlájára.
Annyi lenne, hogy normális marketingeseket kéne alkalmazni. -
daveoff
veterán
válasz
Ez is igaz, de ahogy kinéz még az 1060 is megjön, mire a polaris a boltokban lesz.
-
törölt tag
válasz
Fognak csak nem amiatt, hogy 1 hónapig még csendben vannak az már nem oszt nem szoroz _ha_ nincs a 1070 szintjére kártyájuk erre ugyanis gondolni kellett volna... (ha meg van jó balf*szok, hogy csendbe vannak).
A 3 éves 290X-ről pl. nem is nagyon lehet mire váltani annak aki maradni akar ha a Polaris csak 390X +6-10%...
-
daveoff
veterán
válasz
Azért azzal veszítenek, ha csak később állítanak konkurenciát az 1070/80-ra.
-
keIdor
titán
válasz
Ki kéne kapni némi szelet az nV vitorlájából, hogy róluk is beszéljenek, ez nem csak a kártyákról szólna, hanem a cégről is. Imidzs. De marketingben már évek óta nullák, ami itt is meglátszik. Ezért is állnak ott a mutatók, ahol.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #17281 üzenetére
Ez meg a másik.
AMDnél ez negatívum volt, NVnél meg érv?!
Adjanak ki normális kártyát akkor, ami nem throttingol...
Kazán. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #17281 üzenetére
Szar akkor lenne, ha a base clockot se tudná tartani, máskülönben meg úgy működik mint a többi ezért sem ér semmilyen felárat...
Az arra "kifogás", hogy a leggyengébb kiszerelésű példányról van szó és még így sincs miért szégyenkeznie teljesítmény tekintetében. -
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi #17169 üzenetére
a hivatalos storefrontok msrp-n adják a dolgukat, ezeket direktben a kiadó kezeli.
az hogy az amazon vagy pistabácsi mennyire ragaszkodik hozzá, már az ő döntésük.de az tény hogy nyugatabbra nincs különösebb differencia az online és a dobozos verziók között. olyannyira nincs, hogy angliában, amerikában a legtöbb pc játéknak nincs is dobozos verziója.
szerk.: bocsánat, látom már be lett fejezve a téma. Hát akkor amd a király vagymi
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #17169 üzenetére
Doomot nézem mint új cím, digitálisan 2$-al olcsóbb amazonon a megjelenő Mirrors edge-nél szintén ugyanolyan árak vannak. Régi játékoknál nyilván lehet nagyobb eltérés, de ott más miatt van, megjelenéskor többnyire minden ugyanannyiba kerül.
Nincs akkora eltérés (sokszor 6 ezer forint vagy több) mint nálunk. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #17166 üzenetére
Azért drágább mert nincs saját régiója Magyarországnak egyik online boltban sem és most már nem is lesz, még az EU2-es steam régió is "megszűnt" amibe eddig soroltak (és valami olcsóbb volt) köszönhetően az EU-nak (bár előtte sem volt túlzottan kihasználva)...
Meglehet nézni az ukrán, orosz árakat, sokszor negyede vagy kevesebb még digitálisan is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest