Hirdetés
- Sózd a jégakkut! Megoldotta a CATL a téli akkuproblémákat
- Két 200 megapixeles kamerát tesz a Xiaomi a 18-as szériába?
- Akciófigyelő: Ajándékok az új Redmi Note 15-ök mellé
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Néhány Pixelnél Wi‑Fi és Bluetooth hibákat hozott a januári frissítés
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
A 7970 miota megjelent tokeletes ellenfele a 680/770-nek, de van benne tobb fejlesztes ami jovobemutato, ami ha nem jon be akkor is megelkta a helyet az NV kartyakkal szemben egesz ido alatt.
Pontosan, csakhogy a GCN úgy lett beharangozva, hogy igazi game-changer lesz. Most lehet okolni bármit, de ez a game-change nem jött be. Anno sokan, így én is azért vettem Radeon 7950-est, mert hát a GCN előre mutatóbb, így jobb választás, mint a GTX 670 (ami kb. egy árban volt vele anno).
Ehhez képest azt látom, hogy a játékokban a mai napig nincs előnye, de máshol se. Mondom, a vadonatúj Doom-ban sincs.
Akkor hol van az a nagy előremutatás? Elhiszem, hogy szakmai berkekben vannak, akik lepetéznek attól, hogy az AMD ilyen meg olyan megoldásokkal utat mutat a sötétségben, és kivezeti a VGA piacot a középkorból.
Én mint egyorrú felhasználó viszont azt látom, hogy van egy kártyám, amely nem gyorsabb, mint a GTX 670, de többet fogyaszt, és összességében több hasznát láttam volna a zárt és ezerszer elátkozott nV specialitásoknak (PhysX, CUDA), mint a velük paralel AMD megoldásokkal (TressFX). Nem vigasztal, hogy ugyanolyan kb. a teljesítménye, mint az nVidia kártyájának, mert nem azért választottam, hogy azonos teljesítményt kapjak, hanem azért, mert azt vártam, hogy jobb lesz nála.
Emiatt pedig én, mint aki "bedőlt" a GCN marketingnek, becsapva érzem magam...

@HSM: Hol hátrány a 2GB ilyen kártyák esetében átlagos felhasználásnál? FHD-nál nagyobb felbontásban aligha használod manapság, és anno sem okozott sehol hátrányt. Mondom, csakhogynem mellettem van egy GTX 670 is, és a játékokban nincs előnyben a 7950-em.
Ha te 1440p-ben játszol, és esetleg kevés a 2GB, akkor oké, nálad especiel kijönne a hiba. Csakhogy anno nem így indult a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11850H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- Apple iPhone 16 Pro 128 GB Natural Titanium 2027.01.28-ig ISTYLE Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest