- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Quadgame94 #71572 üzenetére
Kérdés az ár( kihozatal) ,a fogyasztás és a hűthetőség, a késleltetés oldaláról pedig a techológiai megvalósítás.( full 3D cache rendszer ráépítve?) Nekem anno ebben a felépítésben az Intel féle csempés elképzelés tetszett a legjobban, ahol külön hardverelemek voltak felfűzve egy közös sínre.
Ezt az nvidia terveiben annyival módosította, hogy hibrid, többféle memóratípust és Cache rendszert tudnának egy csatornába kötni( aka Nvlink)( A Vega 64 amúgy már erre hajazott) tehát az anno napvilágott látott Intel és Nvidia elképzelés sok szempontból hasonló volt, az AMD kicsit külön út. Kíváncsian várom a megoldásokat. Ez hozhat majd újra izgalmat szerintem a fejlesztésekbe.
Nvidia 3 nm re mondta azt ,hogy ételmes alternatíva a chipletezéshez. Szerintem a Blackwell azért jött ki, hogy húzza az időt az MCM elött. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #71575 üzenetére
Ha jol tudom ez a hivatalos adat:
N3E vs N4: 18% faster performance and 32% lower power consumption.
Kerdes ez a valosagban milyen lesz. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Quadgame94 #71572 üzenetére
Na jó, de milyen fogyasztás mellett? Papíron a 9070XT-t is be lehetne duplázni, de akkor enne ez is 600-800W-ot, ami -szvsz- tarthatatlan kategória. "Boldog békeidőkben" 3-4 kártyás SLI/CF kellett, hogy ennyit zabáljon a GFX, amire jutott 6-12db tápcsati meg 3-4 hűtő.
-
bjasq99
tag
válasz
Quadgame94 #71007 üzenetére
Az nvidia pont hogy nagyon hasonló Streaming Multiprocessorokat használ minden generáción, csak órajel magszám és memória skálázás történik. (meg persze új tensor tipusok támogatása). A regiszterek egységnyi feldolgozóra vetitett aránya a Maxwell!!! óta nem változott. Akkor volt számotvető az előrelépés amikor jött egy node váltás pl Maxwell 28nm -> Pascal 16 nm Turing 12 nm -> Ampere 8 nm -> Ada 5 nm. És az is jól látszik hogy a legnagyobb teljesítménybeli előrelépés a legnagyobb nodváltásnál jött Samsung 8nm -> Tsmc 5 nm
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #71003 üzenetére
Ugyanazon (N4 vs N4P)a node-n pont azért léptek előre hatalmasat, mert Samsung 8N-ről jöttek. Itt ez nem volt meg.
-
válasz
Quadgame94 #70880 üzenetére
550-600-at nem én írtam
-
válasz
Quadgame94 #70880 üzenetére
Keményen megy fel a 9070XT ára, azért. 400k feletti 9070XT az majdnem ugyanaz a szint, mint az 500ks 5070Ti.
Ami viszont jó hír, hogy aki VGA-t vesz, annak már nem kell a másik, így néhanapján már lehet venni Nvidiát is. Úgy saccolom amikor beáll, lesz nagyjából 100 usd különbség a 9070XT vs 5070Ti közt, és ott szerintem korrigálnia kell majd az AMD-nek, ha nagyon akarja azt a 40% sharet (szerintem nem akarja, 25-30% elég neki azon az ársávon, mert több a haszon) -
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94 #70850 üzenetére
Hat annyi valtozas van hogy itt svedben hirtelen lett polcrol azonnal 5070/Tinis 5080 meg jelenkezos de aznis van.. mily erdekes
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #70836 üzenetére
> Tervezési szakaszban biztosan nem volt ennél nagyobb lapka.
Ki tudja,
Lehet. hogy az első prototípus problémái alapján döntöttek a high-end verzió kihúzása mellett.
"Navi 41 to be 2x faster than Navi 31 as RDNA 4 could have 50-60% better performance/watt vs RDNA 3" ( 12/19/2022 )> A PS6 ... 9070 XT már most bőven alkalmas lenne,
én nagy tétet tennék a "játékon belüli LLM-ek" -re ;
amihez nem árt sok gyors memória és egy erős NPUúgyhogy egy módosított StrixHalo alapon terveznék:
- ZEN6+UDNA+XDNA3
- Kétszintű memóriával ( 32GB extrém gyors VRAM + 96GB - 4 csatornás LPDDR5 )-----------
Persze a nagy dobás egy HBM-PIM vagy egy hasonló CIM megoldás integrálása
egy NPU-val kombinálva - lenne.Az AMD és a Samsung - már publikusan is dolgoznak valamillyen PIM megoldáson.
https://www.chosun.com/english/industry-en/2024/11/06/LNZGR35HJJD4DMR67EMQYICDIE/
2024-Nov-06: "Samsung bets big on PIM to outpace rivals in next-gen AI chip race;
Samsung's AI ambitions include Processing-in-Memory chips and fostering an AI ecosystem that connects devices seamlessly"
"During the event, Samsung highlighted its partnership with American fabless semiconductor company AMD, Nvidia’s rival in the AI chip market. Samsung is reportedly supplying AMD with its fifth-generation HBM, the HBM3E."
[ valószínüleg ez a partnerkapcsolat a XILINX(AMD) termékeket érinti elsődlegesen ( ~ NPU ) de ha szabványosítva lesz, akkor gyorsan leszivároghat a mindennapi PC-be is. ]Úgyhogy hamarosan látható közelségben lesznek a GDDR6-PIM -ek
Amúgy minden jelentős memóriagyártó dolgozik
valami hasonló AI gyorsítási technológián.
- PIM(~ Samsung)
- AIM(~ SK Hynix) -
Alogonomus
őstag
válasz
A PC gaming a magas szinten mindig megmarad, mert egy konzol nem fog 400 wattot fogyasztani, mert akkor már túl nagy és túl hangos lenne. Egy gamer PC viszont tartalmaz 600+ wattnyi hardverelemet, amik hiába nem annyira összehangoltan működnek, akkor is bőven erősebb opciót jelent a gamer PC, mint egy konzol.
Ráadásul még ha egy konzol a kiadásakor közel is lenne játékélményben egy akkori gamer PC-hez, a konzol 5+ éves termékciklusa alatt a gamer PC-k ugyanúgy elhúznának tőle, ahogy az az eddigi összes konzolgeneráció során is történt.A PC gaming jövőjét valóban fenyegető veszélyt a felhőalapú játékszolgáltatások jelenthetnék, mert az azok mögött álló szervereket tudják folyamatosan fejleszteni a legújabb generációs képességekkel, és mivel folyamatosan használja valamilyen személy valamilyen játék futtatására a szerverek hardvereit így a hardverek folyamatosan termelik vissza a költséget a szolgáltatónak, vagyis a játékosok egy otthoni gép beszerzési költségénél sokkal olcsóbban tudnak játszani, mert nem napi mondjuk 4 órában hoz hasznot egy hardver, hanem napi 24 órában.
Az egyetlen igazi gond a felhőalapú játékszolgáltatásokkal a ping magas értéke, ami miatt lényegében ideális esetben is csak egy 60 fps szintű játékélményt tudnak jelenleg nyújtani az ilyen szolgáltatások. Amíg nem sikerül stabilan 5 ms környékére csökkenteni a ping értékét ezeknél a szolgáltatásoknál, addig viszont csak a gyors reakciót sehol sem igénylő játékokhoz lesz jó választás a felhőben játszás. -
Devid_81
félisten
válasz
Mire a PS6 kijon a 4090 teljesitmeny mar kozepkategoria lesz.
Nvidia: Hold my beer -
Petykemano
veterán
válasz
Quadgame94 #70562 üzenetére
Azóta megnéztem a 9070 tesztet. Ahhoz elég jó perf/W értéket mutattak. Kár, hogy alig olcsóbb.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Nekem az meglepo, hogy perf/wattban gatya az elozo genhez kepest, mikozben leptek N4-re. Gyakoriak a 400W+ powerspikeok is.
Valoszinuleg az van amit Petykemano irt, ennyi van az RDNA-ban.
Az RDNA3-nal mar latszottak a rosszul skalazodas jelei es nekem az a gyanum ezert is lett igazabol torolve a high-end, mert 5090 fogyasztas lett volna sokkal kevesebb teljesitmenyert cserebe.A szinten N4 Ada remekul UV-zhato, kivancsi lennek itt mi a helyzet!
-
válasz
Nah, a "fogyasztás gatya" ténymegállapítás az megállja a helyét, én személy szerint meglepődtem, hogy a 304W TDP-re kijött a 350+ wattos fogyasztás
Aztán visszanéztem, és a 7900 XTX-nél is 355W volt a TDP és a 400 Wattot simán leszipkázta. 7800XT esetén meg 260W értékre 280W.
Nvidiánál a TDP alatt 30-50 wattal működnek a kártyák gaming közben, míg AMD-nél meg 20-50 wattal felette, úgy látszik. Nem kell megsértődni ezért, tényszerű számok.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Quadgame94 #70535 üzenetére
hát. 300 körül elgondolkodom rajta, hogy a 6800XT -t leváltom. Igaz nekem majd a hashcat meg a topaz video ai tesztek lesznek a perdöntők.
-
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94 #70502 üzenetére
Konkrétan a 9070 egy 7900XT 15%-al erősebb RT-vel, ha normélis lenne az ár annyiba is kerülne kb. 270-280 teljesen rendben lenne.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #70373 üzenetére
Es a global? A Mercury?
Az only-t en egy masik jelentessel szerintem objektiven levezettem, erveltem mellette, van korrelacio. Fonoktol nem lattunk ilyet, csak toporzekolast. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #70346 üzenetére
Dehogynem, a saját belsős méréseiket összevetve a többi statisztikával ezért írtam, hogy ez AMD only, mert kijön a ~85% amit írtak. Lásd fentebb.
"ez neked invalidálhatja a számokat"
Kolléga, épp az a gond, hogy egyedül itt én hoztam számokat.Itt nem én kapaszkodok a titkos AMD meetingbe, mint ultimate érv.
De egyetértek, felesleges vitatkozni, ott a slide feketén fehéren. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #70319 üzenetére
Igen, de amint latod, ez csak AMD-nel igaz, Nvidianal mar nem.
Ott a slide-don "Internal AMD Data".Egy Mercury vagy Jon Peddie jelentes nem lehet AMD belsos adat, definicio szerint sem.
"Mi értelme lenne arra alapoznia az AMD-nek, amit a saját belső eladásaik mutatnak?"
Mert ez pozitivabb statisztika, ami a slide-on jobban nez ki.
Ez kb olyan, hogy az AMD az elozo generacioval hasonlitotta inkabb ossze az RDNA4-et, ezen jobban volt a fokusz, mint a konkurencian. -
válasz
Quadgame94 #70319 üzenetére
Az a 25%-a meg 357%-al több pénzt költött el
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Quadgame94 #70196 üzenetére
A jövőben több variálhatóság lesz a wavefrontméretben.
#70198 Busterftw : Az AMD, az NVIDIA és az Intel is tudja, hogy ki mennyit ad el. Ezt a kereskedők elmondják nekik. Így vannak meg ezek az adataik. És az AMD belsős adata még felül is reprezentálja a 700 dollár fölötti szint eladásait.
#70199 ggbuffon1897 : CPU-fronton az Intel baja pont az, hogy az AMD-nek úgy két generáció előnye van. Ha ez nem lenne, akkor az Intel is egy jól működő cég lenne, és nem arról tárgyalnának, hogy melyik részét kinek adják el a cégnek.
#70232 bjasq99 : Legrosszabb esetben olyan lesz a kihasználás, mint statikus regiszterallokációval lenne. És ez egyébként elméletben előfordulhat, de a korábbi modellben meg mindig ez fordult elő. Tehát itt a cél az, hogy ha nem peak az allokáció, és általában nem az, akkor legyen több wave.
#70235 paprobert : Nem, a QoS nem erre való.
A mikrobenchmarkokban ez nem fog látszódni, mert ott nem komplexek a shaderek. Ez a játékokban fog látszódni. Látszik is egyébként, hiszen a Navi 48 nagy átlagban egál a Navi 31-gyel, miközben az erőforrások tekintetében kétharmada csak. Tehát úgy +30% hatékonyságot csak úgy hozott a dizájn azonos erőforrásszám mellett. Ez volt ugye a fő cél, hogy legyen a Navi 31 közeli teljesítmény Navi 32 szintű költségek mellett gyártható.
-
Pkc83
őstag
válasz
Quadgame94 #70265 üzenetére
Azt az 50%-os grafikont én hoztam és készséggel elismerem, hogy valószínűleg nem fedi teljesen a valóságot szóval sorry, viszont amit ggbuffon1897 linkelt azon is hasonló tendenciák láthatóak csak kisebb részesedéssel.
-
válasz
Quadgame94 #70249 üzenetére
eltévedtél ez nem az intel vs amd topik
nagyon maximum is csak amd vs nvidia de arra meg ez vonatkozik:Ha több gyártót szeretnétek összehasonlítani itt beszéljetek róla: AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
Quadgame94
őstag
válasz
Quadgame94 #70249 üzenetére
Intel 2023-hoz képest 20%, 2021-hez kepest 38% esett vissza gross profit eseteben.
Béka. Segge. Alatt.
-
válasz
Quadgame94 #70215 üzenetére
Túl sokan nem is vesznek. Meg kell nézni bármelyik best seller listát és ez már hónapok, de talán már 2 éve így van. AMD egyeduralom van CPU fronton. Intel a megkérdőjelezhető módszereivel az OEM eladásokkal tudja tartani magát úgy-ahogy, de ahogy a market share grafikonokból és a tőzsdei fogadtatásából is látszik még így sem megy neki. (Meg is érdemli annak ellenére, hogy engem is érint mivel INTC részvényeim is vannak
)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Quadgame94 #70194 üzenetére
De az RDNA 3 és 4 már dual issue, tehát az a 4096 valójában 8192. Ebből a szempontból a nyers FP32 operációban nincs nagy különbség az AMD és az NV dizájnja között.
Az AMD dizájnja egy ponton sokkal jobb, az pedig a memória kezelése. Ott jóval kevesebb sávszéllel is beéri, mint az NV, de nyilván az NV ezért ugrott kényszerűen GDDR7-re, míg az AMD a saját, sokkal hatékonyabb memóriakezelésével megengedhette magának, hogy maradjon a sokkal olcsóbb GDDR6-nál.
-
olymind1
senior tag
válasz
Quadgame94 #70178 üzenetére
El is fogadnám az inflációs érvet, ha generációnként minimum 30-50% teljesítmény növekedés érnének el (és nem annyi %-kak lenne gyorsabb a kártya mint amennyivel több pénzt kérnek el érte), meg nem variálnának annyit az folytonos átnevezésekkel, GCN4 óta már volt egy Vega-RDNA1-2-3 generáció.
Meg azt is elfelejtjük hogy régebben szépen növekedett szinte generációról generációra a VRAM mennyiség a középkategóriában is: 128-256-512MB, majd 1 GB 2 GB 4 GB 8 GB. Azonos árkategórián belül, de érdekes módon ez most teljesen eltűnt. Bányászat óta mintha mindenki inflációról beszélne, mintha korábban nem lett volna infláció, csak akkor több volt a fejlesztés és fejlődés.
Mondjuk az igaz amit mondtál, 350€ -ért most lehet venni RX 7600 XT 16GB-ot, ami sajnos meg se közelíti a 400€ért volt kapható RX 6800 (nem XT-s) 16 GB-os kártyát, meg a 330€ -ért volt kapható 6700 XT 12GB is elhúzott tőle. 200€-s 6600 8GB-tól meg annyival gyorsabb amennyivel drágább, igaz legalább dupla annyi vram van rajta.
Nem sok előrelépés van itt ár érték arányban. Vagy legalábbis lehet én nem látom annyira.
-
válasz
Quadgame94 #70168 üzenetére
Igen, tudom, és nyárig nem is tervezek venni semmit.
Majd kiderül, hogy ár/értékben és 60Hz V-sync-kel mennyit fogyaszt melyik.
A TPU tesztjei szerint 60Hz-en a sima 7600 a legtakarékosabb az eddigi Radeonok közül.Nyilván nem akarok +100-at kiadni 20W mínuszért. :D
mod: Legszívesebben egy 8060S-ses APU-t vennék, és akkor nem kell VGA.
Emiatt gondolkodom ilyen miniPC-ben is, ha kiadnak olyat azzal a procival. -
yarsley
aktív tag
válasz
Quadgame94 #70169 üzenetére
7600 / 7600 XT és a 6600XT is 2048 shader magos volt, szóval szerintem az teljesen valószínű hogy ez se lesz több.
Amit nem tudunk, hogy mekkora 7800XT - 7700XT készletük van, mert ha kellően nagy akkor ezzel egész jól le lefedhetik a 400-450USD szegmenst -
yarsley
aktív tag
válasz
Quadgame94 #70163 üzenetére
Viszonyítás képen: a 4060Ti 45%-a, míg a 4070 az kb 60%-a a sima 4080-nak (shader magok alapján)
>És mi lesz a 9060 XT és a 9070 között i résszel? Itt lesz 40%-os lyuk.
Ez egy nagyon jó kérdés, vagy semmi vagy a 9070 árát lejjebb tolják. Jobban megvágott 9070-ben én nem hiszek.>És persze 12 GB VRAM.
Garantáltan nem, ha a 128 bites busz az igaz. Vagy 8GB vagy 16GB, más opció nem nagyon van. Majd GDDR7-el lehet trükközni hogy 128 biten 12GB legyen -
S_x96x_S
addikt
válasz
> Vajon hová jöhet a Navi 44?
Mi van 200-400 USD környékén? - oda jön.
https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computer-Graphics-Cards/zgbs/pc/284822 -
válasz
Nekem tökéletes lenne 2048 maggal is, úgyis 20 éves becklog-om van, amit majd ősztől kezdek ledolgozni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #70141 üzenetére
Amúgy ekkora különbségek nem voltak eddig is árban, modelltol függően?
Ugye AMD-nél gyakori az a bizonyos 50 dollár mínusz launch után, szerintem ezzel tesztelik a piacot aztán ha jobb számokat akarnak akkor az még mehet.
-
Sundesz
addikt
válasz
Quadgame94 #70141 üzenetére
Miért gondolod, hogy az 5070 Ti az általad számolt magyar msrp árhoz képest olcsóbb lesz 6 ezerrel, a 9070 XT meg drágább 20 ezerrel? Kellene lenni köztük egy 75 ezres lyuknak az 50 ezer helyett.
-
X2N
őstag
válasz
Quadgame94 #70117 üzenetére
Drukkolok neked hogy 300e alatt meglegyen.
Ha mondjuk a 9070 550usd
akkor a 9070XT 600usd
lehetett volna egy 9080 750usd-ért meg egy 9090 1000usd-ért.
Nem vállaltak túl nagy kockázatot ezzel a szériával, visszamentek monolitikus dizájnra.
Ha persze az volt a cél hogy mennyiséget gyártsanak ebből akkor lehet jó döntés volt, de akkor ennél agresszívebben áraztam volna őket, 9070XT 550 usd, 9070nonXT 475usd -
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #70117 üzenetére
Hát a sima 9070 nek 250e ft körül kell lennie ÁFA-val kb. (Mert a kínai ár elvileg azt írták sok helyen hogy 13% os ÁFA-val volt) Erre megy még talán árrés. Ez már boltfüggő. Én is gondolkoznék a sima 9070 en csak egyszerűen alig lesz olcsóbb mint az XT viszont kisebb, s 220W os a fogyasztása csak. Várjuk meg a teszteket.
-
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94 #69957 üzenetére
Gondolom innentol ami konzolos cucc 98%-a a gameknak abban benne lesz az FSR4, oda eleve meg kell csinalniuk a Sony verziot.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69842 üzenetére
Q1 szamokbol majd tobbet tudunk, de gyengebb lesz az biztos, mint a Q4. VS topikban linkeltem a negyedeves jelentest, a Gaming ott is csokkent valamennyit, ami ertheto 4000 szeria gyartast akkor mar leallitottak nagyjabol.
Q1-ben erre jon ra a keves 5000 keszlet.
Ha az AMD megfelelo arazassal/mennyiseggel piacra lep, erdekes lesz megnezni majd az 1 honapos teljesitmenyt. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69822 üzenetére
Hat nezd, egyelore a nagy piacszerzesben, Nvidiak kerulnek az userekhez, legyen az barmennyi.
Mikozben az AMD csinalhatta volna ugy, hogy mar 1 honapja terithetne (allitolag nagy mennyisegben es "jo" aron) a szajret. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69811 üzenetére
Valoszinuleg lesz par, kerdes mennyi.
A fenti Challenger az MSRP kozeli volt eddig is.
Peldaul a 7800XT-nel az MSRP 499 dollar volt, ha jol latom 449 dollarert jelent meg.
(azt mar nem tudom, hogy boltban aztan mennyi volt) -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #69727 üzenetére
> A többivel amúgy egyetértek. Nem lehet ekkor differencia csupán a GDDR7 miatt.
ha extrém hiány van - akkor extrém árak vannak.
( Ez olyan mint a lélegeztető gép esete ) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Quadgame94 #69707 üzenetére
Optimalizálás? Ahova megyünk ott optimalizálásra már nincs szükség.
-
kago akira
tag
válasz
Quadgame94 #69555 üzenetére
Na végre valaki korrekten
-
Alogonomus
őstag
válasz
Quadgame94 #69567 üzenetére
A jelek szerint 7800 XT-ből még van jelentősebb készlet, ahogy 7900 XT és XTX is van még bőven a raktárakban.
Amennyiben pedig igazak a hírek a 9070-ek teljesítményéről és az 550/650 árazás is nagyjából helyes, akkor a megmaradt 7800 XT-k $400 körüli, valamint 7900 XT $500 körüli áron lenne csak eladható, míg a 7900 XTX legfeljebb a lényegesen bővebb memóriakapacitása miatt maradhat $600 fölött.
Ezek alapján az "akciózott" 7800 XT lehet a 7600 XT váltója az idei gépekben, a 7900 XT és XTX pedig a 7800 XT és 7900 GRE váltója lehet változatlan áron. -
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69567 üzenetére
9060 XT, a 7700xt-t meg a sima 9060. s akkor lehet hogy 9050 xt a 7600xt -t? Vagy akkor a sima 9070 váltja a 7800xt-t elvileg és akkor kijön a matek akkor a többi a 7700xt-7600xt-t.
Hát igen akkor már nem kelne el annyiért a 4070 super. S utána vennél 9070XT-t mindjárt?
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69554 üzenetére
5070 Ti ahogy láttam inkább mér 1050-1150
Már ha van persze....
9070 Kanadában 220-250e ft közt volt dollárba persze, arra még valamennyi rámegy de ott is van ÁFA s nem akkora mint USA ba, hanem elvileg nagyobb: Szóval remélhetőleg 250-260e körül lesz. 9070XT itthon lehet 300-340e közt lesz kiderül majd. Kint amúgy azért azon az áron lesznek amit annó rég betippeltem, 220-250e meg 280-300e. Most erős a dollár a Ft meg 'szárnyal'
mi csak szívunk mindig. Barátom is most Amazonról rendel elég jó MINI PC-t kb 70e ft al olcsóbb
Szállítás free
németből.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69434 üzenetére
4070 Ti Supert úgy érted? 7900 XT felett tuti lesz anélkül kb azonnal DOA lenne (az meg verte raszterben a 4070 Ti-t) a kérdés az csak, hogy az XTX-et eléri e meg a 4080 Supert. RT ben eddig is a 4070Ti-Ti Supert emlegették ha talán eléri. Még majd 1 hét azt kiderül, részben.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69397 üzenetére
Engem is a sima érdekene, ha hozza a 7900xt t kb az már jó. Peszre a 9070XT se lenne rossz ha 300e alatt lenne pl. De most mondom gondolok arra hogy egy egész jó 200e alatti mini PC t veszek kevés helyet is foglal így s mellé dokkoló az pár 10e ft asszem max., s abba mehetne
s akkor így olcsóbb lenne mintha vennék mellé egy 300-400e ft os teljes gépet....
Viszont ahogy néztem a mostani 4-5 új játék gépigényét és a vga tesztjeiket hát kb 4K ra lassan tényleg csak a 4090-5090 lesz képes..... Natívon. Többinél kötelezik az embereket FSR-DLSS re. Pedig annó amikor megjelent a 6800XT és a RTX 3080 is 4K kártyaként volt hirdetve reklámozva. -
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69394 üzenetére
Hát látva az NV árakat inkább a scalperek, a kis készlet , +nálunk még a magas 27%ÁFA és a nagyon éhes nyereségráta a boltoknál viszi fel igazán az árakat nem? Rakhat ki akár 550-600 dolcsis MSRP-t az AMD akkor is látod majd akár hogy 900 dollárért adják pl emiatt. 5000 es sorozatnál talán a hype a nagy várakozás is közre játszott a magas árban.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69387 üzenetére
Ha olvasgatod az NV és AMD topikokat, találsz olyanokat.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69341 üzenetére
Ja ok. Azért durva, hogy mit tud csak hát gondolom megkérik az árát is majd.... Egy ismerősöm most Mini Pc-t akar venni s még mindig filózik milyet vegyen most, egy 890M esen filózik. Csak hát az 300-350e ft. Ez vajon akkor majd mennyi lesz?
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #69332 üzenetére
Mobil beleír szavakat, vagy átírja, ezt mondtam már sokszor. Elnézést persze, azért megnézhettem volna, de az 5-10 perces szünetekben kell minden egyéb dolgot meg csinálnom, (s mobilt is csak akkor s ott lehet használni ahol megadják pl irodába nem mert szuper védett státusz) mert utána s előtte csakis munka.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #69334 üzenetére
szerintem az "RDNA5" csak az UDNA másik neve.
-
yarsley
aktív tag
válasz
Quadgame94 #69226 üzenetére
>. Simán lesz 750-770 Dolláros Ti nyár elején már.
Ez amiben én nem hiszek, túl kicsi a margin az AIB-knek hozzá. Plusz amcsiknál importvám. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #69226 üzenetére
> Simán lesz 750-770 Dolláros Ti nyár elején már.
> Ahhoz képest... 680-700 dolláros XT nem tudom mennyire lesz izgalmas...ha tényleg a GDDR7 a szűk keresztmetszet a Blackwell-nél
( ~ nincs elérhető mennyiség a piacon , amennyi kellene )
akkor az erősen korlátozó tényező.
És amíg lesz elég GDDR7 a low-middle szegmensnek is ( RTX 5070 TI / RTX 5070 )
az ki tudja még mennyi idő.
( Főleg hogy kell majd a quadro -s kártyákba is GDDR7 )Amúgy idén GDDR6 ára sokkal gyorsabban csökken mint a GDDR7 -é.
Vagyis van valamilyen esélye az AMD-nek, hogy kihasználja ezt a piaci lehetőséget.
( legalábbis addig amíg fel nem fut a GDDR7 gyártás ) -
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94 #69215 üzenetére
Nade mi lenne az agressziv ar? Hogy a 5070Ti helyett 9070 legyen.
Mondjuk tok mindegy mert az msrp is felesleges nezegetni.
Startkor csukkva kell tartani a szemet es ket honap mulva kinyitni es a piac eldonti. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Ezzel nincs semmi gond, szerintem ez mar generaciok ota tiszta sor, tobbszor emlitettuk mar mi is az evek alatt.
Csak valamiert ez az AMD-ig nem jut el.
Most talan eljutott, de a leakelt arakbol nem az latszik, hogy meg is akarjak valositani a tervet. -
válasz
legyen így.
Egyelőre az a lényeg hogy a 9070 sikerüljön jól, mert oltári nagy Hype-t vertek fel és tényleg remélem hogy ott lesznek a szeren, nem pedig banánhéj lesz. Világosan látszik, hogy konkurencia nélkül az Nvidia elszáll, mint a győzelmi zászló. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69210 üzenetére
AI Boom meg van, de a crypto boom miatt sem valtoztak nagyon az aranyok, csak mennyisegileg tobbet adtak el.
-
válasz
Esetleg előremutató fejlesztések...
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
AI boomot természetesen lekestek, mostanában nem lesz, mining boom meg mióta már nem kell hozzá szignifikansan GPU az se lesz.
-
PuMbA
titán
válasz
Quadgame94 #69207 üzenetére
2023Q2-Q4-ben 19%-on álltak: [link]
Ekkor volt a nagy RDNA2 olcsósodás / kiszórás. Innen látszik, hogy van az az árazás / olcsóság, amikor a nép elkezd AMD-t venni. Az RDNA3 nem volt elég olcsó.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69190 üzenetére
Meg ha 20% lett volna, de epp RDNA2 alatt ment 10% ala is a piaci reszesedes.
RDNA3-at mar olyan szemlelettel kellett volna arazni, mint a mostani 40%-ra lovunk ambicio. Az RDNA3 kb 10-12% szintentartasra volt eleg. -
PuMbA
titán
válasz
Quadgame94 #69158 üzenetére
"1440p-n nem kell FSR szerintem ezzel a kártyával."
Az a baj, hogy ez nem biztos. Sok játék natívban az alapértelmezett TAA-val rosszabb képminőséget kapsz, mint egy DLSS Quality felskálázással. Egy kiváló felskálázás ma aranyat ér, hiszen natív TAA-nál jobb képminőséget és még plusz sebességet is kapsz tőle.
-
válasz
Quadgame94 #69152 üzenetére
FSR 4.0 hiánya nagyon fájó azért a 9070-n kívüli AMD esetén
-
Sundesz
addikt
válasz
Quadgame94 #69145 üzenetére
2022 novemberi 4080 tesztben 670 USD Newegg árat írt a 3080-nak a HUB, a következő évi 4070 tesztben már nem volt 3080 kapható. Annál amúgy kicsit gyorsabb volt, 100W-al kevesebbet evett és volt +2 GB vram. Nem a 2020-as msrp-hez kellett viszonyítani az árakat, hanem az elmúlt 2 évhez (crypto, covid, chiphiány, rekord infláció). Ezt az 1200 usd-s 4080 meg is mutatta a pofátlan árazással. Miért vett volna bárki kicsit drágábban 10 GB-os 3080-at?
A mostani szeriát jogosabb lenne kritizálni.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Quadgame94 #69135 üzenetére
Az amd-nek is fontos, mert rájött nagy nehezen hogy kell az Rt erő, és kell a szoftveres polírozás nagyon az fsr-nek....
Elfogultságrol meg szerintem te, aki minden második nap tutibiztost tippel ne beszeljunk
Az nv úgy játszik az amd-vel mint macska az egérrel, szegmentalhatott volna úgy is hogy az amd dvga divízió kapitulál, semmiből se telne neki. Csontot dobott az amd-nek az meg úgy él vele ahogy akar. Körvonalazódik hogy fog.Nagy csodákat nem kell várni...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69138 üzenetére
Mert nem az, itt inkább a node limitál .
Szoftveresen rengeteget léptek elő, ami szerintem sokkal nagyobb meló, mint kihasználni egy sokkal jobb node perf/watt arányát és kész. -
Sundesz
addikt
válasz
Quadgame94 #69136 üzenetére
Ez elég nagy butaság. Szóval 3080 volt valaha is a boltban 265 ezer forintért? Vagy a használt, gari nélküli 3080-ea gondolsz, 10 GB rammal?
Busterftw: Szoftveresen sokat léptek előre, de ezt megkapta a korábbi RTX széria is. A MFG meg hagyjuk kategória.
-
válasz
Quadgame94 #69135 üzenetére
Tehát az Nvidia hibája, hogy keveset lépet előre, az AMD most megvalósíthatná azt amit kommunikált és adhatná olcsón a középkategóriás kategóriás teljesítményt,de helyette inkább adják dárábban a kártyáikat mert elérheti a z 5070 Ti-t és nem az 5070-et? Milyen kifacsart gondolkodás ez?
Az AMD most még csak nem is az 5080 nal fog versengeni hanem újra, mint az RDNA1 idején a 70 es kártyákkal és komolyan az Nvidiát kritizálod előrelépésért? Egyszerűen elveszítettétek a reális gondolkodáshoz való képességeteket.
A Radeon idején legalább volt verseny a két cég között. Volt hogy fél év vagy egy év eltelt hogy kiadtak egy egy kártyát ,nem együtt debütáltak egy napos eltéréssel azonos teljesítménnyel.Akkor ösztönözték egymást arra hogy fejlesszenek. Most ez teljesen megszűnt. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Quadgame94 #69107 üzenetére
Úgy gondolom nem szarja le, csak most raszter helyett leginkább soft részen lépett előre. Most érkezett meg jópár ai fejlesztés szoftveresen, és ezekkel pakoltak meg a gent, nem raszterrel elsősorban. Ez legalább annyira fontos mostanában mint a brute erő.
Ezen kívül ha lesz@rna akkor nem adott volna ki halo szériát, top szériát, kozepkategoriat, és később alsó kategóriát...
Amd oldalon meg jön 2 változat ossza be mindenki, talán jön majd egyszer egy 9060 valami.... Van a 2 közt különbség.Future szettben meg most már hirtelen fontos lett az rt
és ott lesz a legnagyobb előrelépés. Ki hitte volna
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69107 üzenetére
"Az AMD egyetlen szerencséje, hogy az NV teljesen lesz@rja a dGPU piacot."
Hát, nem tudom te eddig melyik műsort nézted, de ez inkább az AMD-re igaz. -
válasz
Quadgame94 #69057 üzenetére
igen sajnos ez sanszos, hogy legalább 3-4 hónap mire tényleg lesz jó áron. Esetleg az első héten még ami beér aza pár darab MSRP áron talán még jó lehet. Talán érdemes lehet akkor lecsapni rá.
-
válasz
Quadgame94 #69054 üzenetére
Azt leírni, hetente más adatokkal hogy "szinte biztosan kijelenthető" az vicces. Mit lehet kijelenteni szerinted biztosan? Semmit ,se az árat se a teljesítményt.
A reményeidet írod le és értem hogy a fan faktor játszik nálad,de te is érzed hogy semmit sem tudsz biztosan.
Ez lehet nagyon jó is, meg átlagos is, meg rossz is a végén igazából. Nagyon bizonytalan minden.
Amúgy igen, a 600 helyett 650 az 10 % MSRP árkülönbség. Ha 10 % kal elmarad teljesítményben a 750 dolláros 5070 Ti től akkor igazából megint beáraztak az nvidiához.
Az 5070 Ti is jobban nézne ki 699$áron ,még ha marketing is. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Quadgame94 #69046 üzenetére
[link]
Csak 1 a sok kozul
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Quadgame94 #69043 üzenetére
Kb mindent irtal mar
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69038 üzenetére
Ha az Nvidiabol indulunk ki, az elejen lesz par MSRP modell, aztan az uj szallitmanyoknal mar a piaci arakkal aruljak.
-
válasz
Quadgame94 #69038 üzenetére
“Most már minden arra utal, hogy a 9070 XT 650 USD MSRP”
vs.
749 dolláros listás árakat látok fentebb alsó hangon, meg 1000 euró feletti Acer bifrostot
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Quadgame94 #68999 üzenetére
fénysebességgel követi a sugarakat !
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #68992 üzenetére
Pontosan, a piac árazza be, de ha eléri a 4080-at akkor annyiért lesz beárazva. A 4080-ak 1200-1300 euróért mennek.
850-1000 a használt ár. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Quadgame94 #68999 üzenetére
Valamelyik gyártó 3 GHz fölé megy. De a referencia a kicsivel 3 GHz alatt van.
Elvileg 3,65 volt.
Úgy néz ki, hogy nagyon sok olyan döntést hoztak, hogy a perf/wattra helyezték a hangsúlyt. Még decemberben is a TGP-t csökkentették, és inkább elengedték ezt a 3 GHz+ dolgot, mert pusztán 100 MHz csökkentéssel nagyot javult a perf/watt. És alapvetően arra mentek, hogy perf/wattban nagyon menjen a termék.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Quadgame94 #68997 üzenetére
En ugy latom az elmult eveiket, h a proci+ konzol vonalbol vigan elvannak nem akkora letszukseg ez nekik, max szoban.
Ez a market share novelest mar evek ota hallom toluk, de igazabol mindig az az erzesem, h olyan nagyon-nagyon azert nem akarjak. Pedig a 7xxx -es szeriat is lehetett vna jobban promozni, mert nem lett ez a szeria annyira tragikus.
De amig nincs normalis RTjuk, nincs normalis fsrjuk amire nem kell x evet varni es mukodik is rendesen addig itt nagyon nem lehet almokat szovogetni.
Szep gondolat h a felsokategoriat elengedik, de a brand vonzobba tetelehez sztem elengedhetetlen lenne h vmi szembe tudjanak allitani az nv aktualis top megoldasaval.
Az egyszeri user annyit hall h nvidia a legjobb, bemegy/rendel ami arban neki oke, aztan heloszia.
Nagy osszegben raknek ra (lusta vagyok utananezni) h a 4060ti-bol pl tobb fogyott mint a 7700xt-bol. Pedig egyertelmuen az amd kartyaja a jobb abban a szegmensben.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Quadgame94 #68991 üzenetére
Nem mondtam ellent. Csak en par amd fanatikussal ellentetben nem varok csodakat sem teljesitmeny sem ar szempontjabol. Ahogy erore kaptak cpu fronton, ott sem szegyelloskodnek manapsag.
Meg h itt majd market sharet novelnek..hogynepersze.
Mondjuk az nvidia is elszallt az arakkal mint a gyozelmi zaszlo, ami gyakorlatilag egyeduralkodokent nem csoda, de sztem a lelektani kuszobot mar atleptek. Nem csak nalunk.
A market sharehez elobb vissza kellene allitani a brand nimbuszat valamelyest, amihez elsosorban ertelmezheto teljesitmeny kellene meg ha nem is félár, de jóval olcsóbb (200 dollarral is akar) arazas mint a szemkozti pajtase.
-
válasz
Quadgame94 #68992 üzenetére
AMD MSRP még akár az announce (Feb 28, még mindig nem tudjuk, mi az MSRP) és a megjelenés közt is változhat, ha úgy ítélik, hogy a community nagyon lenézi a kártyát.
Illetve AMD képes volt az utóbbi években úgy árazni, hogy végül a megjelenés után pár hónappal már 10-15%-kal lement a kártya ára, hogy eladható legyen.
-
válasz
Quadgame94 #68966 üzenetére
AMD-t ismerve ez 9075XT
-
Yutani
nagyúr
válasz
Quadgame94 #68948 üzenetére
Nem mondta senki, hogy most azonnal kell nekik 40% share-t csinálni. Ők mondták, hogy ez a terv, de akkor el is kellene kezdeni. De szerintem lóf@$7 lesz itt csikánó, nem 40% market share.
Ne érts félre, én szurkolok az AMD-nek, jó lenne egy frankó generáció, amire érdemes lenne az NV kártyát lecserélni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #68917 üzenetére
Főleg most, hogy jönnek ezek a brutál textúra tömörítő fejlesztések.
-
válasz
Quadgame94 #68858 üzenetére
Itt megint egy tipp. Egyszerűen nem jön ki a matek nálam, 200 usd körüli gpu chipköltségre a 7900XT/XTX esetén 800/1000 dollárt toltak, míg most erre meg 500/600 dollárt?
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Amikor ekkora a sumakolas, az nem arrol arulkodik h hudemekkora csoda erkezik.
Ha lenne valami tenyleges a csőben, azt mar ketpofaval harsognák.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Rég el van az már döntve, csak nem szólnak róla....
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #68791 üzenetére
Biztos nagyon jó csak én egy akciós 85e ért láttam egy egész jó 4K-s Freesynces HDR es LG monitort igaz csak 400NIT-es, ez meg ahogy nézem átlag 350-400K 4K ra azért egy kis difi
van ekkora difi látványban is az OLED javára? 4-4.5 szeres?
-
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94 #68791 üzenetére
+1, 5-6 eve 4k vagyok, jelen pillanatban Oled 4k 48c 138Hz, inkabb leveszem a grafot mint hogy lekapcsoljak 1440p-re fosul nez ki, 48c k...a latszik egybol.
Ez van akinek van penze majomraViszont nem vagyok hajlando 1-1.3m kiadni egy hugyos videokartyara...
Most elvagyok a 7800XT-vel ha oke csere vagy 5070Ti(pfff rossz kutya) vagy 9070-re.
Meglatjuk.. -
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #68787 üzenetére
S milyen volt az FSR Quality minősége? 4K n már elvileg jobb értelme van kevesebb a ghosting, artifact, lag stb. Az FSR-t én főleg 1080p-1440p n nem értem mert, minél kisebb a felbontás egyre több a hiba és egyre rosszabb a képminőség.
Persze mert így nem 'kell vagy nem kötelező' nagyon optimalizálni
Ezért jól jön az FSR-DLSS a fejlesztőknek
, s a kiadók is még korábban adhatják majd ki játékokat
Korábbi esetleges profit jaj de jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MSI Aero GeForce RTX 2060 6GB OC ITX videokártya
- PowerColor Red Devil RX6700 XT 12GB eladó
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- Asus Dual GeForce GTX 1650 OC Edition 4GB Garanciával!
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest