- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
válasz
Raggie #64669 üzenetére
Hát PT nél mind a három bődületes. Főleg a 850e ft os kártyáé sincs 30. De ez is gáz igen. Csak ez lesz 240e Ft kb? 200W-al. Nem is erre tervezték. Míg a 4090 et PT vel reklámozták. Hát. A PT még nagyon a jövő élvezhetőség szempontjából. Amúgy szép amit nyújt. De amúgy ugye elvileg ez egy fake dia. Legalábbis b. ezt írta s mutatta.
-
törölt tag
válasz
Raggie #64320 üzenetére
"Meg még mindenhol az Nvidia/AMD/Intel összehasonlításokat dobta fel"
Nekem is, és már sajnos nem tudom milyen szavakkal és kombinációval kerestem, mikor a ki tudja hanyadik oldalon jött szembe, sajnos a teljes cikk már nem volt elérhető, tárolt változatban is csak a képet találtam.
De a másik két cikk és a közvélemény kutatás elérhető volt amit kivágtam, illetve a linkek is működnek.Abu: Most már a globális piacon gyenge, de pár piacon azért megy.
Hogy változik a mondanivalód
.
Azon gondolkodtam megveszek egy ilyen 1xx oldalas kimutatást [link] ahol a global grafikus kártyák eladási adatai vannak lebontva gyártónként és területenként, évekre visszamenőleg, de szerintem pontosan tudja mindenki honnan fúj a szél nálad enélkül is, a helyzeten pedig amúgy sem változtatna, hiszen bármilyen ténnyel szemben letagadod a csillagos eget is. -
PuMbA
titán
válasz
Raggie #64152 üzenetére
Az autós szellemképet én azonnal észrevettem, mert le-le szoktam nézni az elsuhanó aszfalt és a féklámpáim látványáért. A növényes dolog meg azért zavaró nekem, mert megállok nézni a szép várost / grafikát és pont ez vágja oda az egészet. Harc közben persze mindegy, de én a játékokban szeretek csak úgy nézelődni
A valóságban is amúgy...ha van előttem egy szép tájkép, akkor minden szegletét külön megnézem, hogy ott mi van, emitt mit látok a távolban.
-
válasz
Raggie #63783 üzenetére
Szerintem inkább úgy kell érteni, hogy mivel ennyivel szélesebb és olcsóbb is az AMD kínálat náluk, mint a konkurenseknél, így talán nem nagy kockázat azt kijelenteni, hogy a németországi AMD eladások erősen koncentrálódnak az MF-nél, míg ez az nVidia eladásokról nem mondható (?) el. Ebből következően pedig az MF adatokban valószínűleg erősen felülreprezentált az AMD a teljes német DIY piachoz képest.
Aztán persze lehet nem jól értettem.
-
PuMbA
titán
válasz
Raggie #63464 üzenetére
Ez várható volt. Egy 3 éves architektúránál nem találnak már sebességet
RDNA3 még egy friss cucc és ismerjük az AMD-t. Nem egy NVIDIA, hogy kiadáskor a driver értelmezhető minőségű és kihozza a kártyából a teljes sebességet. Egy évig küszködtek csak az idle energia menedzsmenttel, aminek a startkor tökéletesen kellett volna működnie.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Raggie #61615 üzenetére
> Fú, lehet ,hogy valami nagy arc
nagy arc ...
Bár a Sony-val kapcsolatos ügye elrendeződött ( PS3 )
"2011.., it was revealed that Sony and Hotz had settled the lawsuit out of court, on the condition that Hotz would never again resume any hacking work on Sony products"
https://en.wikipedia.org/wiki/George_Hotzazért Hotz is óvatos lehet,
mint a macska és a forró kályha esete ..
jó nagy ívben kikerül minden SONY-val kapcsolatos dolgot ...mert
- ha az RDNA3-hoz valami nem publikált dolgot publikál,
- és valamelyik SONY termék használja az RDNA3-at (következő konzolnál vagy a PlayStation handheld-nél esélyes)
- akkor a SONY előrángathatja a régi megállapodás megszegéséértmert bármilyen reverse engeenering és nem publikált dolog publikálása
egy ügyvéd szerint lehet akár hackelés is.Még ha ő vállalná is a kockázatot - a befektetők nem akarnak pereskedni a semmiért.
Vagyis a jogászok szólhattak rá ..( persze ezek csak spekulációk a részemről )
Amúgy milyen proci lesz a "PlayStation handheld" -ben ? tudja az RDNA3-at?
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Raggie #60897 üzenetére
Nem tudom használtad-e. De pont ennél a 20-30 fps-nél nem a legjobb. Nő a késleltetés és ilyen alacsony fps esetén nem a legjobb élmény lesz a dolog. Hiába néz ki folyamatosabbnak. Én 60 fps alatt nem használnám a DLSS3-at.
De igazán szerintem akinek ilyen 200+ hz-es kijelzője van, annak jó lehet. Mert nagyobb képkockaszámnál nem érzékelhetőek a képhibák és a hozzáadott késleltetés is olyan minimális, ami nem érzékelhető szvsz. Cserébe folyamatosabb a kép.
Tök jó szerintem ez a frame generálás (meg alapból a DLSS), csak meg van a helye és hogy hol van értelme használni. -
HSM
félisten
válasz
Raggie #59539 üzenetére
A többi mondatból szvsz világosan kiderül, pl. "Úgy lett volna az egész, mint az RDNA 2-nél". Ott sem volt nagyobb csip a 6900-ason.
"Engedélyezték az összes feldolgozót, és levitték az órajelet, hogy energiahatékony legyen."
Tehát a 6800XT-vel ellentétben az eredetileg 7800XT-nek szánt verzió letiltott feldolgozóit engedélyezték, és így lett egy visszafogottabb, kisebb hűtős, hatékonyabb 7900XTX belőle, mint ami a mostani 3x8 tűs OC verzióknál látható. -
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #59506 üzenetére
> Csak kérdés, hogy ezt mennyire tudják driver-ből megoldani
A chips&cheese-től idézve:
"AMD can optimize games by replacing known shaders with hand-optimized assembly instead of relying on compiler code generation. Humans will be much better at seeing dual issue opportunities than a compiler can ever hope to. Wave64 mode is another opportunity. On RDNA 2, AMD seems to compile a lot of pixel shaders down to wave64 mode, where dual issue can happen without any scheduling or register allocation smarts from the compiler. "
Bekötném ide az Nvidia AI-optimized driverét. Egy AI modellel ez bizonyára automatizálható.Nem tudom egyébként, hogy ez a compile folyamat pontosan hol zajlik. Akkor-e, amikor a játékot forgatják forráskódból, vagy telepítés során, amikor kiderül, hogy milyen hardveren fog futni, vagy a játék indulásakor. De gondolom, hogy mivel itt valamiféle driveres optimalizálásról beszélünk, ezért úgy sejtem, hogy ez utóbbi lehet.
Természetesen nem célom wundertriber szálakat pengetni, de kiváncsi lennék, hogy lehet-e realitása egy XDNA, amely már a Zen4 APUnak része vagy más gyorsítón, amelyeket a Zen5-höz pletykálnak, futó öntanuló driveres rutinnak, amely ilyen optimalizációkat végez a shadereken?
-
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #59504 üzenetére
Emlékeim szerint az FP16 az AMD-nél Packed Math néven futott. A lényege az volt, hogy egy órajel ciklus alatt két FP16 műveletet is el lehetett végezteni egy FP32 helyett, ha nem volt annyira fontos a pontosság. De emlékeim szerint ezt programozni kellett így.
Ez a dual Issue kicsit olyan - pongyolán fogalmazva -, mintha kiterjesztette volna ezt a Packed Math funkciót az FP32 utasításokra:
Az ábrán az látszik, hogy FP16-ből az RDNA2 is dupla mennyiséget tudott végrehajtani.
MÍg az RDNA3 FP32-őt is duplázta, de FP16-ból csak annyival tud többet, amennyivel több a CU és amenyivel magasabb az órajel.Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy az történt, hogy a Packed Math feature nem jött be, nem programoznak rá a fejlesztők és az AMD úgy alakítja át az architektúrát, hogy ezt a feature-t saját kezébe (driver) vehesse. Viszont mivel önhatalmúlag nem szabhatja meg a pontosságot, ezért ezt FP32-ben kell intézni.
FP64 számításokat szerintem játékok nem végeznek.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #59434 üzenetére
Szerintem a két grafikon eltérésében az mutatkozik meg, hogy a kártyák nem egyformán hibásak. Gondolom, a kék esetében több a hiányzó folyadék, mint a fehér esetében. Ha jól értem a hot-spot, az valami legmagasabb hőmérsékletű pont, a másik meg valami átlag.
Tehát ha elforgatva már nem terül el a lapka teljes felületén a hűtőfolyadék, mert kevés, akkor a folyadék által nem kellően fedett területen óhatatlanul emelkedni fog hotspot hőmérséklet, miközben az átlag nem annyira. Minél több a hiányzó folyadék, annál nagyobb mértékben nő az átlagos hőmérséklet is. -
Ribi
nagyúr
válasz
Raggie #59434 üzenetére
És ekkor jön be az, amit Abu hajtogat már egy ideje, hogy nem lehet a hot spot és a gpu temp között 40-50 kok különbség. Szóval valami más gond van. Valami gond az van (amit tagadnak), de hogy mi, na az a kérdés. Felső grafikonnál a hot spot felmegy 20 fokot, de a gpu közben hidegebb lesz? Nyilván valahol már throtling bejátszik, de die nem nagyon tud ekkora difit kihozni.
-
törölt tag
válasz
Raggie #59313 üzenetére
Nem tudom. Abutól hallottam hogy a Tomshardware nem túl megbízható. Szintén tőle, hogy mennyire felhígult a szakma. Bár gondolom, jelen esetre Abu megállapításai nem vonatkoznak.
Többit Raymond megválaszolta. Hozzá annyit tennék, hogy akkor az A0 az első változat, ez után jönnek a hibák javításai, A1, A2 stb stb. Ahogy a cikkben is írják. De ezek szerint erre nem került sor, vagyis vagy nincs hiba, vagy nem javították....
És persze a works fine nem magyarázat az változó teszteredményekre sem.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #59273 üzenetére
Igen, a +15%-ot értem.
Jó, megnéztem alaposabban
A nitro TDP-je 420W, ami eleve +20% a referencia modellhez képest és ahhoz képest elég sovány az előrelépés.
Ha ezt további 15%-kal kitolják (483W) és csinálnak UV-t akkor lesz érezhető az előrelépés.A lényeg, hogy itt az eredmény inkább az UV-től, semmint a TDP emeléstől érkezik.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #57848 üzenetére
nézd, nem vagyok sem kis, sem nagykereskedő, de hallottam már ezt-azt.
A 2021 nyári bányaingás idején problémaként jelent meg az, hogy hiába csökken a piaci ár, vagy hiába csökkenne a kereslet csökkenése miatt, a terméket drágán berendelő kereskedők nem tudnak már lejjebb menni, vagy veszteséggel kellene értékesíteniük.
Nyilván ilyen piaci turbulencia esetén a kereskedelmi lánc magasabb szintű tagja nem fog beavatkozni.
De az nvidia árcsökkentései esetén rendszeresen felmerül a rebate igény, vagyis az, hogy AiB a már drágábban megrendelt és/vagy raktáron levő készletre vonatkozóan árvisszatérítést kér/kap, hogy végre tudja hajtani az árcsökkentést.Ez alapján nem lenne teljesen életidegen, ha egy hivatalos msrp árcsökkentés esetén az AMD is adna hasonló rebate-et. Persze ezt is lehet többféleképpen intézni, mint ahogy a boltokban is vannak összevonható és nem összevonható kedvezmények. Egy hivatalos árcsökkentés esetén az AMD adhatna rebate-et, mert mondhatná persze azt is, hogy álljon meg a menet, te már így is annyi kedvezményt kaptál, hogy tudod ezen az áron árulni.
Tehát semmiképp sem törvényszerű, hogy úgy működjön, ahogy én elképzeltem, de a lehetőség adott. Nekem úgy rémlik, mintha a zen3 esetén a tavasszal lett volna el organikus árcsökkenés, amit követett egy hivatalos árcsökkentés, aminek hatására már nem, vagy csak picit csökkentek tovább az árak.
De mivel nem történt hivatalos msrp árcsökkentés, ezért ez a kérdés igazából tárgytalan.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #57846 üzenetére
Igen... csak én úgy értelmeztem ezt az egészet, hogy a neweggen található árak ugyan nem hivatalosak, de ilyen kiárusítási, meg mennyiségi kedvezményekből jön össze, hogy már ennyivel msrp alatt lehet kapni. És ha hivatalos árcsökkentést jelent be az AMD, akkor a kiárusítási és mennyiségi kedvezmények majd az új hivatalos árból is lejöhetnek - a bejelentés hatására gyakorlatilag azonnal.
De mivel nem volt ilyen bejelentés, a wccf állításai/árai egyszerű megfigyelések, ami ugyan az msrp-hez képest jelentős és tartós kedvezményezett árat jelentenek, de hogy ezek szép lassan sodródnak-e majd még lefelé, vagy nem, azt senki nem tudja. És ha igen, akkor is sokkal kevésbé valószínű, de legalábbis kevésbé gyors, mintha történt volna árcsökkentésre vonatkozó bejelentés. -
Alogonomus
őstag
válasz
Raggie #57292 üzenetére
Az FSR 2.0 látszólagos nagy előnye, hogy az AMD állítása szerint olyan játékokhoz is alkalmazható, amiknek a grafikus motorja nem támogatja/biztosítja a temporális adatokat. Sőt akár magát a mozgásvektorokat sem támogató/biztosító rendszeren is működik. Valószínűleg maga az FSR keretrendszer képes a szükséges adatokat magának előállítani, ha a játék motorjától azt nem kapja meg. Ezért is készülhetnek az ilyen rajongói kiadások, ami a DLSS esetén nem lehetséges.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #57187 üzenetére
"Csak hogy tudd, meddig tart betiltani a bitcoint: az amerikai kormány a pénzmosás, terrorizmus finanszírozás, drogkartellek és a zsarolóvírusok miatt kötelezi a nemzetközi utalásokat, a SWIFT hálózatot üzemeltető céget, hogy ne szolgáltasson olyan pénzintézetnek sehol a világon, amelyek banki szolgáltatást nyújtanak kriptotőzsdéknek és egyéb elfogadóhelyeknek.
Ekkor a bankok dönthetnek: megtarják ügyfélnek a kriptotőzsdéket és megszűnnek banknak lenni nemzetközi utalás hiányában vagy kidobják a kriptotőzsdéket és onnantól senki nem fogja tudni valódi pénzre váltani a coinjait egyetlen országban sem, majd csak cserélgetik egymás között az ilyen coint az olyan coinra. De ezt csak így zárójelben azoknak, akik azt gondolják, hogy a bitcoint nem lehet betiltani. Nem is kell, elég ha pénzre nem lehet váltani őket. S azt ilyen egyszerűen el lehet intézni. Csak akarat kérdése és onnantól egy nap az egész."
[link] -
Alogonomus
őstag
válasz
Raggie #56668 üzenetére
Hát pedig határozottan kötekedésnek, illetve kényszeres szőrszálhasogatási próbálkozásnak hangzik.
Egyébként egy 1080@60 kártya nem torpan meg 60 fps-nél, ráadásul én pedig "jó" 15%-ot írtam, nem pont 15%-ot. A teljesítménykategóriák pedig úgy oszlanak meg az elérhető fps tekintetében, hogy 45/60/90/120. Az általam felsorolt régebbi kártyák pedig határozottan a 60-as kategóriába tartoznak, mert a 90-es szintjét nem érik el. -
KillerKollar
őstag
-
korcsi
veterán
válasz
Raggie #56562 üzenetére
Teljes mértékben igazad van, a játékosok ha elég nagy tömeget képviselnek (nem), kiszoríthatnák a professzionális bányászokat a piacról. (ez sem
)
A profi bányászok hatékonyabbak, olcsó villanyt keresnek, a civileknek ilyesmire nincs lehetőségük, és deficitet termelve senki nem fog bányászni.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Raggie #56180 üzenetére
Annak ellentmondana az, hogy nem akarnak túl magas fogyasztást, hogy ne kelljen komolyabb tápegységet vennie mindenkinek. "so potential users are not forced to buy bigger power supplies and replace the cooling solutions like with Nvidia's RTX 3000 cards."
A kisebb RTX 3000 kártyáknak nagyjából rendben van a fogyasztásuk, csak az RTX 3080/90 kártyáknál lett igazán kiugró a fogyasztás, amihez már erősebb tápegységre és 3 slotos kártyaméretre kellett váltani. -
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #56031 üzenetére
A szám teljesen hasraütésszerű. Abból indultam ki, hogy biztos hiány van itt is. Volt ugye egy cikk, ahol az 1milliós ryzen sales ünnepelték. Ha az 1 millió kevés, akkor másutt biztos sokkal több kell. Azt gondolnám, hogy ha nem lenne szűkösség, akkor az AMD biztos kiadott volna egy 5600-at is, hiszen az olcsóbb szegmensben több fogy. De a rendelkezésére álló lapkákat el tudja adni magasabb árú termékként is.
Szóval a 4x annyi csak egy hasraütésszerű nagynak tűnő szám. Valójában lehet több is, vagy kevesebb. Fogalmam sincs, hogy a cloud cégek vagy mások milyen mennyiségben vásárolhatnak. -
Raymond
titán
válasz
Raggie #55632 üzenetére
1) Egyetertek azzal hogy jart ez a nyakas az autoipar vezetionek mert tudom morgyi mirol beszel a beszallitokkal kapcsolatban hogy hogyan mennek a "targyalasok" az arakrol. Itt most szepen visszanyalt a fagyi.
2) Igen, Mo-n az iparag eleg nagy resze fugg az autoipartol es sok problemat okoz(hat) komolyabb leepites, de akkor Szlovakia mit mondjon?
-
Raymond
titán
válasz
Raggie #55359 üzenetére
Amire utaltam az az hogy a jo minosegu videonal lassu a kameramozgas szepen elore, ott a legnagyobb problema (temporal instability) sokkal kevesbe jon elo mint realisztikusabb mozgasnal ahol a kamera sokkal gyorsabban forog minden iranyba es kozben meg mozog is a karakter. Ezt a problemat 1060-as videonal jol lathatod a fakon amikor a kamera atrepul oda hatra.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #55359 üzenetére
Ha csökkented a grafikai részletességet és a felbontást, azzal is nyersz fpst. Romlik annyit a minőség FSR-rel, mintha a grafikai beállításokat tekered le?
Mivel maga az fsr is felbontást csökkent, ezért gondolom annál azért jobbnak kéne lennie, mintha csak azt csinálod
-
killbull
aktív tag
válasz
Raggie #55344 üzenetére
Már nem kajálom be, AMD videó minőség rosszabb felvételnél, most mondjam hogy az AMD maga alá dolgozik hogy minden rosszabb minőség legyen? Lehet AMD vel vették fel a videót a prezentáció alatt is ami rosszabb kb 10 éves minőséget képvisel a konkurenciához képest!
Csak azt mutattam amit hozzászóltak a cikk alatt, nézz be alá, ez is egy megnyilvánulás amit csinálnak, és írtam kullognak a másik után most is semmi új nincs!
-
KillerKollar
őstag
-
killbull
aktív tag
válasz
Raggie #54902 üzenetére
Volt, ha keresed a topicba megtalálod! Ezért megyek NVIDIA ra ott a régieknél se számít mert annyival jobb. Ezt is kikeresed elég megnézni mikor a 2080Ti t rakták PCIe 2.0 ba és pár FPS volt csak a különbség.
AMD RX 5500XT nél meg ha 4GB ost vettél laggolt a gép ha betelt a VRAM. 8GB nál annyira nem de a hátrány ott is kijött ha PCIe 3.0 ba rakták
[RX 5500 XT is Handicapped by PCIe 3.0! PCIe 4.0 Shows HUGE Improvement!]
Biztos jó lesz az RX 6500XT nagyobb teljesítménnyel jobban lefolytva mint az RX 5500XT!
-
killbull
aktív tag
válasz
Raggie #54508 üzenetére
Látom nem nagyon sikerült érteni a dolgot, de mint írtam érzelem alapú reakció hogy ha neked nem fagy akkor csak kuncogsz rajta. Segítek nem csak 5700XT vel csinálja, van 5600 és 5500 is válogathatsz youtubeon ahol segítik az emberek egymást mert ilyen broken az AMD drivere. Valamint nem tudom mennyire jársz AMD topicokba itt prohardveren ahol informálódni kell hogy melyik driver stabil. Elárulom amíg nem fagyott a gépem eszem ágában se volt ide fórumra felnézni, amint jöttek ezek a dolgok hogy szenvedni kell vele már segítettem másnak is melyiket rakja fel pl az az 590 es topicba mert rajtam kívül más VGA val is fagyogattak a gépek!
Nem kívánom hogy a te géped is fagyogasson de sajna létezik és elég szomorú!
-
killbull
aktív tag
válasz
Raggie #54506 üzenetére
Volt újra install WIN 10 ből, azzal indult az egész, csak nem írtam le mindent. A legröhejesebb az volt mikor kijött a szerelő és hozta a hálózati szűrőt hogy majd ingadozik az áram a hálózatomon és azért fagyogat a gép. Driver csere óta 1 restart volt az nem nagy szám, az azelőtti napi fix 3 fagyáshoz képest!
De amúgy végignézted a videót? Mennyi crash mag black screen? Meg úgy kapásból még vagy 10 ilyen videó hogy no more crash without adrenalin driver install videók...
Sokáig én se hittem el ezeket amíg meg nem történt velem és csak röhögtem ezeken a 19 es verziót kell használni nem is 20 as kezdetűt hogy ne fagyjon a gépe egyeseknek!
-
killbull
aktív tag
válasz
Raggie #54502 üzenetére
5 napig volt szervizbe a gépem ahol hardveres hiba nem volt, friss WIN 10 el, volt hogy 1 napig ment probléma nélkül. Szervizbe meg azért ment mert random lefagyogatott, a szervizben semmilyen telepített driver nem volt rajta, max amit a WIN 10 felrak.
Szóval egy natúr WIN 10 volt semmi chipset és VGA driver nélkül 5 napig beton stabilan.
Amint haza lett hozva a gép ment rá vissza az SSD m amin fent van a rendszerem, friss chipset driverrel, azonnal folytatta a fagyásokat.
12 órás memtest, XMP prfil állítgatás, memória feszültség lejjebb vétel, processzor újrapasztázás hátha elmozdult a processzor, ventilátor csere hátha hibás és soft zárlatot csinál a tápegységben.
Nagyjából ennyi lett kipróbálva itthon és fixen egyik se volt jó semmire mert amíg a legfrissebb driver volt rajta fixen fagyott a gép, rákerült egy féléves driver 1 hónapra abbahagyta. Nem fogok megint telepítgetni de játék alatt most se fagy. Előtte meg napi 3 fagyás, nem csak játék alatt, egy egyszerű youtube videót nem bírtál végignézni rajta!
Szerintem fixen leírhatom hogy AMD broken driver. Linkeltem fentebb egy videót eléggé beszédes!
Sok gamer társamnak zöld van, van amelyik olyan hülye a géphez hogy én segítek neki és egyik se panaszkodik hogy andom fagyogat a gépe!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Raggie #53872 üzenetére
Jo es a piac (illetve a marketing) szerinted mikor mukodott igy? Akkor nem lennenek csillamponis borbevonatos Iphone-ok 20 millioert.
Eddig is kb igy volt, a legtobb vagy minden csucsgamer laptop mind Intel+Nvidia kombo.
Itt jon be az arcvesztes Nvidianak pl. Teljesitmeny ide vagy oda."nekik nem számít a felhasználói élmény"
Errol a felhasznalokat kellene megkerdezni, de nem hiszem hogy -100FPS-ekrol estek el, mert nem Ryzen volt a mobil 2080 mellett.
Robi BALBOA
"nem nagyon emlékszem, hogy ehez hasonló dologba bármikor is keveredett volna az AMD/ATI"
Ahhoz elobb fel kellene erni arra a szintre a piacon, ahol az Intel/Nvidia van. -
törölt tag
válasz
Raggie #53304 üzenetére
Tudtam hogy a fordításba fogsz belekötni ezért nem volt fordítás.
across a broader PCIe pipe
Mi okból nem jó a szélesebb PCI E csatornán keresztül kifejezés neki ???
Most a SAM-mal az egész memóriára rálát a proci így elég egy nagy másolást csinálnia és nem kell sok kicsit.
A valamire rálát meg a megvan az adat az nem ugyanaz. Látja hol van az adat. és ugyanúgy át kell húzni.
Én is láttam már a Fort Knox aranyát csak azt onnan ki is kellene hozni az emésztőcsövön keresztül.
Igen állíthatod a cső méretét
"Ismétlem: a SAM-hez nem szükséges semmilyen plusz hardverelem"
SAMhoz nem is . Ahhoz kell hogy utána ha kijön a szűk csövön (ami a PCI E) utána a Raggie műfordító stúdió furgonjával viszed e el, vagy AMD épített oda egy Kamion depót amivel 10 szer akkora helyen szórod ki az ismétlődő adatokat.Bével egyetértek de ott is van egy DE hogy a PROban több a kess is.
Ami Proban működik az kicsiben nem biztos hogy fog csak nagy a népnyomás hogy NV is virítson, az hogy AMD elirigyelte a múltkori közös üzletüket az jogos, de vica versa mert NV meg CPUt akar magának -
válasz
Raggie #53109 üzenetére
Most drágábban tudnám eladnia 2070 kártyámat, mint amennyiért vettem szerintem. Ha megjön a kib...ott bányászláz v2, akkor meg mindegy, mivel szemezgetünk 2021 végéig szerintem.
Van egy olyan érzésem, hogy hamarosan meg fogjuk becsülni a Turing és az RDNA 1 sorozatot elnézve a kriptovaluták árait. -
válasz
Raggie #53109 üzenetére
Ezt nem vitatom, de gyártói szempontból mi a jobb?
Az új terméket eladni, vagy az amúgy is alacsonyabb MSRP-vel rendelkező (így alacsonyabb profitot hozó) 5700XT-k felé terelni a népet? Főleg, ha esetleg a hasznot a nagykerek, kiskerek nyelik le, nem az AMD.
Attól gondolom nem félnek, hogy a Navi 10 a nyakukon marad a bányászás felfutásával.#53110: s ez mennyiben magyarázza az AMD mesterséges készlethiány teóriát? Amúgy meg pont ezt írtam az előbb, hogy a konkurencia malmára is hajtaná a vizet pusztán azzal, hogy a zöldek kínálnak az új kártyák ligájában focizó előző genes kártyákat, AMD meg nem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raggie #51275 üzenetére
Attól függ melyik mintaprogramról van szó. Van DXR 1.0-s, DXR 1.1-es, és olyan is, ami mindkettőre le van portolva.
#51277 Raggie: Ebből a leírásból meg nem mondom, hogy az AMD nyáron milyen verziót használt. Az a baj, hogy a minta maga openszósz, tehát módosítható.
Amit belinkeltél az DXR 1.0-s. Másképp meg se moccanna October 2018-as Win10-en. -
törölt tag
válasz
Raggie #48741 üzenetére
Nagy baj van most Nvidiánál a kondenzátorokkal most ne gúnyolódjatok rajtuk. LINK.
Örüljünk hogy tudjuk végre a három kártya nevét:
GFX1030 NAVI 21Sienna Cichlid RDNA 2.0RX 6900
GFX1031NAVI 22 Haditengerészeti lepényhal RDNA 2.0RX 6800/6700
GFX103X NAVI 23 Dimgrey barlanghal RDNA 2.0RX 6600/6500
Még ha itt is csak paperlaunch lesz -
szmörlock007
aktív tag
válasz
Raggie #47124 üzenetére
"Hát azért ha a mostani szériánál 40-50%-al gyorsabbak lesznek, akkor még ha ki is jön új szériával az nVidia, akkor is sokkal közelebb lesznek hozzá mint már 10 éve bármikor."
Nem tudom mi ez a 10 év, 2013 év végén amikor az r9 290x kijött konkrétan a legerősebb volt a piacon, a rá érkezett válasz, a 780 ti pedig kevéssel előzte csak meg, miközben jóval drágább volt
-
válasz
Raggie #46837 üzenetére
Nekem inkább kényszernek tűnik AMD-nél, hogy nem adnak ki teljes sorozatot ugyanolyan architektúrával, gondolom a zöldek se bánták meg, hogy GT 1030-tól egészen GTX 1080Ti-ig hoztak kártyákat.
De bánom is én, jöhet tőlem sima RDNA is az alsó szegmensbe, az RDNA 2 multimédiás részével.
Tiszta ciki szerintem, hogy multimédiás gépbe nem kapható olyan AMD-s cucc, ami vinné pl ezt a videót akadásmentesen 8K-ban, pedig már 2015-ben feltöltötték a yt-ra. Ha jól sejtem, még az RDNA 1 se tudja ezt gyorsítani, mert csak 8K@24Hz-et tud, a videó meg 30Hz.
via
(#46838) Yutani: a Bonaire csak jóval később tolakodott be a HD7xxx szériába, a GTX 650Ti-re adott válaszként, szóval talán tekinthető egy teljes szériának a GCN1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest