-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
miresz #31881 üzenetére
De ha a memória úgy okozna hibát, hogy nincs kékhalál, akkor valami "memória hiba" lámpának égnie kellene, nem? Mindenesetre kipróbálom, csak nem értem miért idle állapotban meg indítás során jön elő (meg miért nem dob hibát a memtest). Vagy lehet, hogy a MSI X370 Gaming Pro kirántja a memória alól a feszt idle állapotban?
(#31882) Aljasvip: Az a baj, hogy nálam maga az OS is elmegy ilyenkor. Nem tudom mi a neve ennek a köztes állapotnak, amikor csak a ventiket pörgeti a lap. Hülye voltam anno, hogy nem olyat vettem, ami kiad hibakódot.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
miresz #28810 üzenetére
itt nem, esetleg a Raven topicban.
-
-
törölt tag
válasz
miresz #23641 üzenetére
16 pce sávon osztozik a vga-d és az m.2-d. De az m.2 teteje az x4. Tehát, ha van egy vga a gépedben és mellé teszel 2db m.2 ssd-t akkor a helyzet így fest: vga x8, és kétszer x4. Ha van két vga a gépben akkor mindkettő x8-ban fog menni mert a 16 sávon osztoznak. De a x16 és az x8 között nincs kardinális különbség (3% kb.). Szóval nem lap hiba, ez ilyen.
-
zakarmihaly
tag
válasz
miresz #23504 üzenetére
folyamat fagyott a gép mindkét lappal 4-5 nap tökéletes működés után. kép kimerevedik, csak restart segít. először 1-2 alkalom, majd pár nap elteltével 1-2 perc alatt is fagyott, totál használhatatlan volt a gép. érdekes hogy terhelés alatt ritkábban fordult elő.
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/78pc3x/new_pc_amd_ryzen_5_1600_32_asrock_ab350m_pro4/
de meg lehet nézni a newegg értékeléseket is -
oravecz56
aktív tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
miresz #19887 üzenetére
Megtaláltam a megoldást!!
--->#19886
Akinél a Win10 alvó mód után a programoknál anomáliat okoz ,(ez lehet bug ,lagg, teljesitmény csökkenés ,stb)
Az az alvó módót kapcsolja ki mert a Hibrid alvás problémát okozhat ébredéskor Ryzen rendszer alatt. Főleg ha a Pstate custom beállításokkal megy.
Helyette lehet használni a hibernációt, igaz hogy lassabban ébred a gép ,de problémamentesebb az alvó módtól.
Ébresztés hibernálásból ssd-vel (7-10 sec) (win10 betöltés + a nyitva maradt programok betöltése)
Ébresztés alvásból ssd-vel (1-3 sec)Ennyit szerintem be lehet álldozni
Mivel láttam más forumban is hogy ez elég gyakori probléma egy két usernél ezért gondoltam meg osztom veletek. + megoldást találtam a problémámra..
-
-
válasz
miresz #19831 üzenetére
az intel új kazán 2066-os platformján is problémás a RAM... Ott is csak 2666 a garantált. Ugyanúgy szívás van, mint a Ryzen-nél.
Szóval nincs tökéletes platform. A tuning: pstate-el el tudod érni amit akarsz. Ha nem olyan alaplapot vettél, akkor meg nem. De korábban már kb százan leírták, hogy annyira elhanyagolható az így megtakarított energia/hőtermelés hogy kb nulla értelme van ezzel foglalkozni. -
simico
aktív tag
válasz
miresz #19749 üzenetére
Ai Tweaker oldalon az EPU Power Saving Mode = AMD Cool & Quiet.
Egyébként hihetetlen, hogy még mindig ezen rugóztok...korábban már többször ki lett tárgyalva, hogy fogyasztásmérővel mérve elhanyagolható különbség van fogyasztásban. És egyébként is ez a "nem veszi vissza az órajelet" dolog csak Windowsnál van, Linux alatt gyönyörűen működik minden, ezen hozzászólás írása közben is az összes mag 1550 MHz-en ketyeg.
-
-
salaud
aktív tag
válasz
miresz #19719 üzenetére
Ez miért nem normális? Nálam tökéletesen működik, van P-State állítási lehetőség a biosban, stabil, az 1500x megy benne 3900 MHz-ez 1.37-el, szóval tuning is megy. Ram-ot anno kiválasztottam a boltban lévő második legolcsóbbat, beletettem, megy azóta is gyári órajelen, Cl15-tel.
-
Ragnar_
addikt
válasz
miresz #19707 üzenetére
Nálam minden defaulton, kivéve a RAM, és így Ryzen master szerint a Ryzen balanced beállításon 3700MHz minden core, és a Vcore 1.25-től olyan 1.45-ig változik, de a frekik nem. Nyisd meg Control Panelben a System Management/Power Optionst ott a Ryzen balancedenél change Plan settings/Change advanced power settings/Processor Power Management/ Minimum Processor statehez írd be 5-10%-ot akkor 2.2-re is leviszi a frekiket, de a fesz kb. ugyanolyan határok között mozog. Elég fura, mert akkor ugye nincs értelme visszavenni a frekiket, ha a Vcore marad nagyságrendileg ugyanott.
Jah, közben beléptem én is a clubba
ASUS Prime B350 PLUS/R51600X/2x8Gb Gskill Aegis 3000 MHz CL16-al. (QVL-es a laphoz) A hűtőm nem túl acélos, így tuningot nagyon még nem próbáltam, néhány nap után nagyjából kiigazodok már a BIOS-on, biost nem frissítettem, egyelőre minden működik.
Ami fura, az a fesz beállítás. Ugye ha incrementet akarok beállítani, akkor olyan 1.37-ről indul, és kb. 1.4 az ajánlott. Ehhez képest auton azért dobálja 1.4 fölé is a Vcoret rendesen, viszont 1.2 alá nem nagyon megy..
-
chopin42
őstag
válasz
miresz #19456 üzenetére
Tulajdonképp én úgy általában nem vagyok elájulva a mai alaplapoktól, ami kicsit is jobb, az már drága. Ryzennél különösen spórolósra vették a figurát, vagy én vagyok kritikus, nem tudom (mindegyik gyártó). Előző gépemben egy asus p5q deluxe volt, na az alaplap! Kibírt egy villámcsapást (netkábel, szolgáltató hibája), és megy a mai napig, valaki másnál. És annyiért vettem, mint a mostanit áron alul, de azért nem egy kategória...
-
Johni5
őstag
válasz
miresz #19443 üzenetére
Siminek is ez van.Az is ott áll meg pont.Asszem nem Bídáj.Viszont az én lapomba ment 3200-on.tRasra állt meg ha jól emlékszem.Tedd 50 körülire.tCWL 12,tRTP 14 volt jó neki,meg 1.4V tRFC 400 on bootolt.
Nem garantált,de ott indult.Utolsó BIOS-ra érdemes frissíteni az összes lapot.
Cseneles:10 napja jött ki BIOS a lapodhoz.Nézd meg azzal mit mutat.
-
R3laX
addikt
válasz
miresz #18057 üzenetére
Hali!
Séma módosítás, azon belül ha jól emlékszem speciális blabla(lényeg h menj minél beljebb a beállításaiban), majd processzor energiabeállításainál a minimálist tedd 30-ra mondjuk és máris visszaveszi az órajelet. Ha nincs ilyen beállítás, akkor offsettel kéne húzni biosból, frekit auton hagyni és pstate pontoknál belőni a kívánt oc frekit.(ez asrock, asusnál máshogy lesz vszeg) xfr legyen off(core performance boost), és cool n quiet on.
-
BullKoxa
őstag
válasz
miresz #18067 üzenetére
ez nekem is jól jött ! én eddig csak nyáron tettem fel amikor volt Ryzen Balansom , most is valami 1.4GB-t raktam fel ( azt hittem ebben minden benne van ami a lapnak kell ) ,de mintha csak a Vga-hoz ment volna fel valami. Most nekem is van megint Ryzen Energia sémám.
.Köszi érte .
-
-FreaK-
veterán
válasz
miresz #17939 üzenetére
Lesz új chipset is a Ryzen refresh alá? A legutóbbi pletykák azt mondják, hogy februárban jönnek az újdonságok.
Más:The Best AM4 Motherboards for Overclocking (X370 & B350)
Ezt láttátok már? Elég jó kis összefoglaló arról, hogy milyen alaplapot érdemes venni ha akarsz OC-t.
Röviden összefoglalva: Best buy kategória: Asus Prime X370-Pro, drágábban: Gigabyte GA-AX370-Gaming K7, még drágábban: ASUS ROG Crosshair VI Hero
A Prime Pro-nak nagyon erős a VRM része, főleg az árához képest, de abszolút nézve is. -
SECTORnooB
addikt
válasz
miresz #17276 üzenetére
Ameddig nem lesz rev 2.0 laptéren szerintem teljes megelégedéssel tudnád használni az ASUS TUF szériás B350-esét.Előző téma margójára pedig annyit, hogy ha az AMD ugyan azt a trendet követné mint az Intel,lap és tokozás ügyben nevetve fizetnék be egy 8600K/8700K-ra, mert az AMD most ezzel az eszménnyel és a várható progresszijával űtő és versenyképes. Az Intel meg saját magát lőtte tökön, hogy nesztek itt a Z370 ,de a Crapy Lake már nem megy bele és várhatóan csak a Coffe Lake fog belemenni, de majd itt lesz a Z390 ami Z370 igazából csak adtunk a szarnak egy pofont és kövi platform meg majd csak abban fog menni.
-
pipo112
őstag
válasz
miresz #17272 üzenetére
állítólag a 4xx-es chip készlet is fog jönni amit AMD nyilatkozott az ügyben/úti tervben de egyenlőre azt lehet tudni hogy menni fognak a jelenleg is kapható lapokban mert ezekre fog érkezni Pinacle Ridge
de itt a cikk ph-s -
SECTORnooB
addikt
válasz
miresz #17272 üzenetére
Revíziós lapok lesznek az új steppingel fognak érkezni, de a régi lapok is fogják támogatni az új processzorokat és vica verza. Az AMD a Coffe Lake és a 1151v2 debütálásàval párhuzamba tette közzé ezt a közösségi oldalàn is, de ez mind emellett stratégiailag is fontos, mert a tudatos vásárlók ezért is valasszàk e cèg termèkeit.
(Nem vagyok angol guru, de a cikkben az első mondatok úgy kezdődtek, hogy az AM4 nem hagyja cserben a felhasználókat és 2020 ig támogatott marad) -
ViZion
félisten
válasz
miresz #17252 üzenetére
Magam az Artic-ot nézegettem, de ha Te ilyen véleménnyel vagy róla, az odabaCC...
Egész nyáron halogattam a váltást, főleg mert akkor nem is igazán játszom, meg VGA-t is downgradeltem egy kisebbre. Majd év elején csere... ehh...
Milyen lapot néztél helyette? Nekem is mATX a cél. -
törölt tag
Akkor jól emlékeztem. Nálam feszt nyomja fel 1,406 V-ra. Ott meg már 60 °C környékére melegedik, de ezt betudom annak, hogy a Zipang rögzítője egy rakás trágya. AM3-ig legalább volt hozzá rendes, csavaros rögzítés, de AM4-hez már nem hiszem, hogy lesz.
Lehet jobban járok a gyári coolerrel. Bár van itthon választék. De a Kabuto ugyan azt használja, mint a Zipang, az Infinity csak keresztbe rakható fel. Még talán az SI-128 SE lenne, ami jó lenne.
-
용 Bob
senior tag
Megtaláltam az opciót, viszont nem értem, hogy miért működik fordítva
3800-on 1,25V-ot adtam fixen a procinak. Az LLC-t tök mindegy, hogy 10-30-50..stb százalékra állítom, pont hogy terhelésnél ennyivel veszi vissza a feszültséget. Holott ennyivel többet kéne, hogy adjon neki, ha logikusan gondolkozomMost akkor a hiba az én készülékemben van, vagy nagyon nem értem az LLC működését.
-
BiP
nagyúr
Eléggé pariban van a 2 proci, csak az AMD olcsóbban.
Én csodálkozom, hogy ha fontos Archicad a fő célpont,renderelés,3D,AES, akkor a felszabaduló 40K-s keretből hogyhogy nem 1600X vagy spórolósabban sima 1600 lett a dologból. Ezek a progik pont ki tudják használni a +2magot, (értsd: másfélszeres teljesítmény) és árban meg nincs akkora különbség.(#6680) miresz : 4,1GHz elég szép.
szerk: Most látom, (#6682) joysefke is kérdezte, miért 1500X lett belőle. Én 4magra már nem is váltanék, főleg, ha árban sem drágább a 6mag, és pont renderelésre kell.
(#6688) miresz: Ó, ez brutálul néz ki. Hogy oldottad meg a felfogatásokat? Házi megoldás vagy ahogy nézem azon a lapon vannak megfelelő furat-helyek. Ilyen all-in-one PC az a Gaba monitor, csak a hardvert cserélted ki alatta?
Bevallom, olyan monitorPC-t, amibe rendes ATX méretű táp, meg PCI-e vidkártya mehet, nem is láttam még.
szerk: na, francnak írok túl hamar, írod is a választ (#6694)-ben.(#6696) miresz: Na, én is most a 32" 4K-t pedzegetem, 27" 4K-ról. Igaz, nem ilyen monitorPC-vel.
(#6701) MZperX75: Én 4790K-ról váltottam nemrég 6700K-ra (egy 2hónapos i3 kerülővel). Imádtam, rohadt gyors volt, de kihagyhatatlan volt a csere. (olcsóbb volt az új proci, mint amennyiért eladtam a Haswell-t
)
És én is minimum 1600x-ben gondolkodnék. De inkább kivárok még. Várok egy olyan Ryzenre, ami fixen megy 4-4.2GHz-et, min. 6mag. Mindezt RAM mizéria nélkül. Ha ez stabilan megvan, akkor engem megvettek. -
MiklosSaS
nagyúr
Erdekes. Nalam a 4790K is verte par tesztben a te eredmenyeidet. Mind1, most nem ismetlem meg a tortenelmet mint 2012-ben az FX topicban. Ott is azt bizonyitottad mindenkinek hogy milyen uberf@sza az FX, aztan megis Inteled lett par evre ra.
Ebbol a tancbol most kiszalok, sem kedvem, sem idom osszehasonlitani az eredmenyeket. Orulok hogy tetszik a masina, hasznald egeszsegel!
Azon pedig jokat szorakozom hogy mennyire hajpoljak magukat az AMD BloodyStephanok. Valahol meg is ertem, annyi ev CCopas (Phenom I, FX bulldozer&Vishera) utan ki kell engedni a sok osszegyult frusztraciot
-
Milka 78
nagyúr
Azért ne essünk át a ló túloldalára,drága barátom
Az összes K-s proci ment 4.6-ot nálam léggel/kompaktal és egy sincs skalpolva.A Kaby ettől hűvösebb perpill az átlagos példány is megy 4.8-at és szó nincs delidről.Morcos bővebben is tud erről mesélni.
Jó a Ryzen,nekem is tetszik,hűvös is,de maradjunk a reaéítások talaján,te kis vaskalapos -
Tengo
aktív tag
-
Tengo
aktív tag
Keményen felhypoltad magad látom. Remélem nem nekem írogatod a falra hányt borsót meg a savanyú a szőlő beszólogatásokat, mert igazán felesleges és idegesítő nem mellesleg. Ha nem vetted észre a fórumból, nekem is ryzenem van. Ha nem tudunk normálisan beszélgetni, akkor hagyjuk is inkább.
-
apa111
aktív tag
Köszi.Bencmarknál nekem is jól teljesitett a cori3 6100 szintén 3,8-al csak játékoknál tapasztaltam egy kis bizonytalanságot mikor meg telt a kép mindenféle szörnyecskékkel,és még jól ki jöttem a 1151 -böl,ha felbojdul a piac lehet ,hogy nehezebben fogod tudni eladni jó áron.
R 1600 nagyon jó alterativa lesz ,és ha még bedobná AMD a trükköt egy kis magfeloldással hab a tortán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest