- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
oravecz56
aktív tag
Itt található.
WDS256G1X0C -
kaszas19
senior tag
Az utolsó részét nem értem.
3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\Parameters\Device
Set NOLPM to * - those keys contain several hardware ID's (vendor and device) for storage devices. Setting NOLPM to * disables LPM control messages to any storage device.4. I also set SingleIO to * - never had any freezes or storahci warnings again.
?????????
-
-
Beretvás
veterán
Szerintem meg majd akkor is álld a sarat ha valakinek kára szárnazik eme okosságodbol. Nehogymár én indokolgassam azt amire te lusta vagy rákeresni.
és ne ott akarj hsz-t gyüjteni.
Miért nem buzdithátok win alol frissitésre is az embereket? Végülis 100 ból 90x az is megy.
-
Lemaitre
tag
Igen volt, de lefele P3.20-n volt amikor az RGB LED Header megadta magát (a feszültségeket nem jól állítja be a szalagon, most már csak kéken illetve fehéren tudom világíttatni a szalagot), gondoltam ha visszateszek 1 régebbit hátha..., visszatettem a P2.60-t ha jól emlékszem (de lehet a P3.00 volt nem vagyok biztos benne), természetesen továbbra is rossz maradt, majd visszatettem a P3.20-t ami jelenleg is rajta van. Ettől bolondulhatott meg szerinted?
-
Omli85
őstag
Úgy értettem, hogy egy olcsósított C6H sőt szerintem ez oda is van szánva belövik a Prime X370 meg a C6H közé 60-70K környékére és szépen le is fedték a 3 főbb ársávot x370-es lapokkal. Jön még egy mATX és teljes a paletta kb.
(#6913) Szinyák: OC-ban kb majdnem tökmindegy, hogy B350 vagy X370 a kockák vége ugyan ott van 4Ghz környéke ezzel a legtöbb B350-es lap is elbír.
Felszereltség lehet főként inkább szempont ha igény van az X370-es lapok felszereltségére akkor nagyon nincs apelláta. -
bandika0626
senior tag
Eddig 3.7-ig jutottam 1.34-1.35V offsettel.Most a 0606-os biosszal.
A 0515-tel indult 3850-et is igaz az nem volt stabilitásra tesztelve.
Jelenleg 3400-on használom 1.14V-tal.Majd veszek rá másik hűtőt oszt akkor majd megkeresem a végét.
Bár azt már most látom, hogy nem egy acélos darab.Ebbe nincs benne a 3900MHz.
Most várom a következő biost hátha jobban megy majd a ram. Most nem megy többet 2666-nál. Az még messze van a 3600-tól amire a ram képes. -
GRaul
őstag
Ezzel lovom
Giga AX370 Gaming5
Ramok pedig corsair 3000es 2*8gbMindig ennyin megy. nem tudom melyik opcio az, hogy visszavegye
arnoldito: Prime95ot raeresztettem, most is ugy irok, hogy kozben fut a hatterben. Nem halalozik
-
nkmedve
őstag
Nálam a régi Intel (i5-750) konfignál is így működött, ha manuálisan állítottam feszt akkor mindíg azon ment, pedig az órajelt visszavette. Most Ryzen is így működik, az órajel változik terheléstől függően, de a feszülség csak minimálisan, 1.344 - 1.36 között ingadozik (az LLC terhelés alatt egy kicsivel fennebb tolja).
Engem őszintén nem zavar a dolog, alap terhelésnél az a néhány watt különbség a fogyasztásban nem vág földhöz. Amúgy így néznek ki a fogyasztási adatok (teljes rendszer), konnektorból mérve:
R7 1700, alapon, auto feszültség:
Idle: 50 W
Prime95: 139 WR7 1700 @ 3.8 GHz, manuális feszültség (1.35V):
Idle: 58 W
Prime95: 198 WA terheléses fogyasztás szépen megugrott ahogy az várható volt, de az alapjárati szerintem teljesen korrekt.
Összehasonlítás képpen a régi, tuningolt i5-750 alapjáraton 100 W fölött evett (és ha jól emlékszem akkor terhelve 210W körül). -
likeaRAINBOW
senior tag
3.8-at próbálom belőni prime stabilra, igazából alacsonyabb fesszel is simán játszik Wildlands-t, meg BF1-et, prime alatt fél óra után dobja el magát.
ECC-ramokat jövőhéten megpróbálom tesztelni, kíváncsi vagyok hogy tudja-e. Bár lehet meg kéne várni az új Asus BIOS-t, ami már az új agesa-val jön.
-
BeZol
őstag
-
HSM
félisten
Tök változó már a HT-nél is, szereti-e a játék. Crysis3-nál szerette [link], BF4-nél határozottan nem, pedig utóbbi is bő 5 szálon számol Mantle alatt. StarCraft2 is jobban csípi kikapcsolva.
Mivel most BF4-el és SC2-vel ritkán játszom, Crysis3-al meg nem, így kikapcsolva hagytam. -
Márk
senior tag
Viszont amit észrevettem, hogy az egyes magok kihasználása SMT off állásban, 90-100%, smt on állásban meg 70-80% volt a Bigasoft Total Video Converter 5 progi használata során. A fogyasztás is mintha kisebb lenne SMT off állásban kb 10-15W-tal terhelés alatt.
Lehet hogy hagyni kellene az SMT-t a fenébe?
Este megnézem, mit csinál játékok alatt.
-
HSM
félisten
Nálam is így megy az ős-hatmagosom. Kicsit melósabb volt így belőni, de szépen a C6-al lekapcsolgatja a nem használt magokat, és üresben csak 1,16V-ot kap a terhelt 1,27V helyett.
Azért nem mindegy, hogy pl. egy PH oldalbetöltés alatt 200W-ra ugrik fel a fogyasztásmérő, vagy csak 145-re.
-
nkmedve
őstag
Enyhén off, de nem igazán értem az új CPU-Z single-thread tesztjét.
Nálam a 3.8GHz-re húzott 1700 439 pontot dob ami jelentősen jobb mint az 1800X (ami ugye elméletileg 4-4.1 GHz-ig kéne menjen egyszálas terhelésnél). Nálad úgy tűnik megfelelő a pont a 3.9 GHz-nek.
Talán amiatt ad nekem magasabb értéket, hogy ki van kapcsolva az SMT (bár az valami komoly gondra utalna egy single-threading teszt esetén). Esetleg valamikor meg tudnád próbálni kikapcsolt SMT-vel is, hogy mit dob 3.9-en?
-
Walter_White
senior tag
Futtass szerintem egy Prime-ot. (Ezeknél jobban nem izzasztja meg semmi)- és utána jöjjön a mindennapi teszt. 2 órát lefut a Prime, - 95%-ban azt mondom stabil a proci. (6700K-s procimnál még anno, mindem stabilnak tünt, viszont 1 óra Prime után eldobott 1 magot)
Én mindíg ugy szoktam, hogy megnézem melyik az a legalacsonyabb fesz ahol IBT 10-15 kör lefut, + 1-másfél óra Prime- ha ezek stabilak, akkor rádobok 1 minimális pluszt, és kész. Szerintem Auton még azok a feszek is feleslegesen soknak tűnnek -
HSM
félisten
Persze, ha brutálisan el lett rontva a beállítás, akkor egy böngészés is újra tudja indítani, illetve nyilván a kódoló program is detektálja, ha pl. az egyik kódoló folyamat elszállt, és nem fér hozzá.
(Kb. ennyit jelent, amit kiír.)
De ezek csak a legsúlyosabb hibák. Kevésbé súlyos esetben vígan működik hetekig, miközben pl. gyártod vele a különböző képhibákkal "gazdagított" videókat. Persze, ez csak egy megjegyzés volt a tesztelési módszertanra. Ha neked így oké, nekem is. -
HSM
félisten
"Szerintem stabil, fél óra videokódolást simán ment rajta."
Azta...És végig is nézted azt a videót, persze, sasszemmel, hogy nincsenek-e hibás blokkok, vagy egyéb számítási hibára utaló képhibák? Csak azért szoktak speciális tesztprogramokkal stabilitást ellenőrizni (pl. Prime95), mert azokba van beépítve ellenőrzés is, ami jelzi, ha elszámolta magát a processzorunk....
-
Márk
senior tag
Te csak azt hiszed, kedves barátom, hogy 14-14-14-14-35-ön stabil
.
Ma reggel indítanám a gépet, bekapcsolom, eltelik 5 másodperc lekapcsol, eltelik 5 másodperc bekapcsol, eltelik 5 másodperc lekapcsol, s ezt így folytatta egészen addig, amíg le nem lőttem a kapcsolós elosztóval.
Mondom mi a fa*? Tönkrement az alaplap a nagy ram próbálgatásban?
Áram alá helyezem, bekapcsolom, mostmár sikerül bootolni, és kiírja, hogy az OC nem sikerült, legyek szíves beírni a helyes értékeket a BIOS-ba.
Úgyhogy visszaállítottam 16-16-16-16-35-re, mert így bírok vele hidegen indulni, 14-14-14-14-35-tel nem megy a hidegindítás.
-
RVR400
veterán
Az Iponon pedig a nagy doboz van a képen, így kell, hogy legyen benne hűtő.
-
BeZol
őstag
Alaplap bios-a válogatja mikor épp mennyi. Játékoknak az órajel számít, ez az időzítéscsökkentés nem tudom hol jön ki. 14-en is próbáld meg, hátha
Én ha 15re rakom, akkor 16ra visszaírja a legelsőt, ha pedig 14re rakom, akkor nem jön össze a dolog, de 2933mhz-en lehet menne 14-esen is neked, csak nem tudom hol számít ez egyáltalán bármit is, kár időt belefeccölnöd. -
joysefke
veterán
Én Memtest 86-tal szoktam, pendriveról bootolva, egész éjszaka futtatva, viszont szerintem ez még nem ismeri a RyZEN-t.
Most a techpowerup kiadott valami Windows alól futtatható verziót, ez állítólag ismeri már a Ryzent-thttps://www.techpowerup.com/232536/techpowerup-announces-memtest64-test-memory-from-within-windows
Ez utóbbit még nem próbáltam. Elég friss, szóval tuti bugos
Ha futtatod, akkor kapcsold be, hogy swappolja a windowst (hogy az oprendszer által foglalt memóriát is tudd tesztelni)
Általában ha megvan az első pass, akkor 99%, hogy jó, én egész éjszaka szoktam ezeket futtatni, na akkor aztán tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-roller topik
- Autós topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest