- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz
zakarmihaly #29483 üzenetére
Volt már dolgom ezzel a deszkával, de már nem emlékszem rá, hogy mi hogyan volt pontosan.
Itt egy videó, hogy CPU tuning esetén mit kell csinálnod (4:50-től): [link]1. A VDDCR CPU Voltage-t átállítod Offset mode-ra. Mivel gyári hűtőd van ezért egyelőre állítsd csak 1.25V-ra. Ugye a VDDCR CPU Voltage mellett ott van a jelenlegi alapfeszültséged, ennek függvényében kell beállítanod, hogy + vagy - legyen az offset (ott jobb oldalt a Hardware Monitor résznél is ír feszültséget, de a csóka azt mondja, hogy az nem helyes). Ha 1.25V alatt van, akkor "+"-t kell, ha 1.25V fölött, akkor meg "-"-t.
2. Ha ez be van állítva, vagyis 1.25V-on van a Vcore, akkor lehet emelni az órajelet. Szerintem 3.6 GHz-et tuti vinni fogja, szóval induljunk innen: csak annyit kell csinálnod, hogy a CPU Core Ratio-t beállítod 36-ra. Elmented és kilépsz a BIOS-ból.
3. Jöhet a stabilitásteszt: AIDA64, Cinebench R15-öt is lefuttathatod, hogy mennyit javult a teljesítmény, Prime95, és játékokban (mivel arra használod a géped). Megjegyzésként én ha tuningolok csak a Cinebench-et szoktam lefuttatni, hogy mennyit javult a teljesítmény, majd megnézem játékban, hogy stabil-e. De ha videót konvertálsz vagy renderelsz, akkor azzal is érdemes stabilitást tesztelni. És közben persze nézed a hőmérsékletet is, hogy mennyivel lett magasabb.Ha minden stabil és a hőmérsékletek is jók, akkor mehetsz feljebb frekvenciában (37-es szorzó, vagy 36.5-ös ha lehet nem egész számokat megadni) és újra stabilitásteszt.
Ha nem stabil, de a hőmérsékletek még rendben vannak, akkor mehetsz 1.275V-ra vagy 1.3V-ra feszültségben (1.3V fölé gyári hűtővel már nem mennék) és nézd meg, hogy ekkora feszültséggel stabil-e.1.3V mellett 3.8 GHz-nek meg kellene lennie, feltéve, ha nem valami gyengébb szilíciumot fogtál ki. 3.8 GHz fölé nem igazán érdemes tervezned gyári hűtővel, még 3.7 GHz-nek is örülhetsz. Próbáld meg a legjobb beállítást megkeresni magadnak. A lényeg annyi, hogy a lehető legmagasabb órajel mellett a lehető legalacsonyabb feszültséget kell megtalálni.
Monitorozásra az MSI Afterburnert és a HWiNFO-t használd, akár mindkettőt egyszerre (az utóbbiban egy csomó lehetőség van, feszültségmonitorozásra, mindenre). A nagyon ingadozó feszültségen az LLC-vel lehet segíteni, minden lapnál máshogy van, de általában a közepéről választanak. Ilyen nagyon durva, extrém LLC-t semmiképp se használj, mert tönkreteheti a CPU-t.
-
füles_
őstag
válasz
zakarmihaly #29481 üzenetére
Akkor visszatérve.
Örülök, hogy javult a helyzet, de:
ezeket a BIOS-ba beépített CPU autotuning opciókat nem nagyon ajánlatos használni, mert brutálisan túlfeszelik a CPU-t. Egy manuális tuning sokkal biztonságosabb és effektívebb, csak ugye többet kell vele bíbelődni. Szóval inkább csinálj egy manuális tuningot, segítek. Azt még megkérdezem, hogy gyári hűtőd van-e? Illetve az alaplapod pontos típusa milyen? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
zakarmihaly #29478 üzenetére
Nekem 2800-on gond nélkül mentek ezek a RAM-ok egy 2200G mellett (ugyanúgy első generációs Ryzen) egy B450-es lapban. XMP-t használsz? Milyen órajeleken nézted? RAM feszültséget hagytad 1.2V-on vagy beállítottad a szükséges 1.35-öt?
-
amimeya
csendes tag
válasz
zakarmihaly #22111 üzenetére
én is hasonló képpen jártam ugyan ilyen konfiggal -Lefagyott újra indult..
asrock B350-ryzen 1600-8gb ddr4 G-skill aegis 3000mhzMegoldás : a laphoz kapott sata kábelt vissza cseréltem a piros régi kábelra aztán
Bios Default setting / aztán update 5.0-ra
azóta megy mint az álom !-semmi gond nincs vele..... -
Lukitomi
aktív tag
válasz
zakarmihaly #24179 üzenetére
Az Asrock-al mint márkával semmi baj nincs, Nekem csak Asrock lapjaim voltak eddig, ez kb. az 5-ik!
Az a széria valószínűleg el lett cseszve, de ettől függetlenül szerintem az egyik legjobb alaplap gyártó!
Nekem immár 9 hónapja problémamentesen üzemel, mindenféle fagyás és hasonlók nélkül!
Tudom az egyik legdrágább lap (X370 Professional Gaming), de legalább stabil és a legjobb VRM-el van felszerelve! -
cyberkecsi
csendes újonc
válasz
zakarmihaly #23870 üzenetére
-
cyberkecsi
csendes újonc
válasz
zakarmihaly #23836 üzenetére
Köszi a tippet!
Én is attól félek, hogy kapok megint egy hibásat. -
SECTORnooB
addikt
válasz
zakarmihaly #23803 üzenetére
Teljesen megértem a felhasználók dühét, de szerintem felesleges ennyire elfogultnak lenni a gyártóval kapcsolatban.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #23803 üzenetére
teljesen megertelek, en hasonlo eset utan dontottem el, hogy asust soha tobbet.
bar lehet felul kellene vizsgalnom, 10+ eve tortent, az asus meg valamiert meg mindig nem ment csodbe. -
válasz
zakarmihaly #23777 üzenetére
Én biztos új rendszert raknék alá
MD
L -
Kolbi_30
őstag
válasz
zakarmihaly #23539 üzenetére
Már az FX szériának is szar lapokat gyártott az ASRock...Amd alá azt venni nem ajánlott soha 😂
-
simo9555
tag
válasz
Nekem is az iPon-tól volt az alaplapom. Én visszakértem tőlük az árát, ami viszonylag gyorsan ment, közben egy másik boltban vettem egy új lapot, hogy tudjam használni a gépet. Szerintem ezt az Asrock AB350M-Pro4-es szériát teljesen vissza kéne hívnia a gyártónak, mert konkrétan 99%-a fagy, mindenki csak szenved vele. Az egyszer biztos, hogy én még egyszer Asrock terméket nem vásárolok, és senkinek sem fogom ajánlani.
-
wassabi11
senior tag
válasz
zakarmihaly #23549 üzenetére
Mondjuk én már csak elvből sem venném meg a "fapados" lapokat, ez előtt nekem volt egy jó fapados giga lapom, most van ez a Tomahawk szerintem 28 ezret lazán megér, a fapados az alsó osztályos lapokról meg van már a véleményem
venné meg a franc, inkább akkor gyűjtök egy normális lapra. Sokat rágta ismerősöm a fülem hogy normális lapot vegyek ne alapot és igaza lett
-
wassabi11
senior tag
válasz
Vegyél a francba egy tomahawk lapot, erre még senki nem panaszkodott vagy egy asus prime-ot.
-
Enter65
senior tag
válasz
Csak az "M" szériával van gond, a simával nincsenek. Még jelenleg. Az meg hogy az Ipon ennyire khmmm tetű, én már rég elálltam volna a szerzödéstöl, kérem vissza a pénzem, aztán a többit meg oldják meg ugy ahogyan akarják! Elöbb vége lesz ennek a procedurának.
-
válasz
Sajnos kifogtál egy rossz szériát, de attól még van sok ember aki ezen gyártó termékeit használja nagy megelégedettséggel. iPon nekem is gariba intézi a VGA-m és addig csak egy GT 1030 jutott amit gyors beszereztem, hogy azért tudjam alap dolgokra használni a gépem. (25.-e óta folyik az ügyintézése a Matrix Platinumnak /lassan 1 hónapja/ és beszállító intézi)
Remélem következő hónap közepéig (max.) le is zárul és minden OK lesz.MD
L -
simo9555
tag
válasz
zakarmihaly #23505 üzenetére
Én hasonlóan jártam mint te, korábban már megírtam ide a problémámat. Azóta visszakértem az árát, és vettem egy másik alaplapot. Biztosan szériahibás lehet az egész sorozat, semelyik bios nem segít rajta.
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
zakarmihaly #23503 üzenetére
Nem megoldás. dug0 által említett hibás batch. Nekem ugyanezzel a konfiggal ugyanezek a tünetek. 4.5-re frissített biossal is kérdés nélkül leokézták az elállásom a 12. napon, szóval valszeg az eladók is tudnak róla..
Én veszek egy rog alaplapot oszt jóccakát.. -
Beretvás
veterán
válasz
zakarmihaly #23507 üzenetére
Na ez viszont jó hír..
-
Beretvás
veterán
válasz
zakarmihaly #23505 üzenetére
Dobd fel apróra és vegyél másikat..
-
miresz
veterán
válasz
zakarmihaly #23503 üzenetére
Mi a probléma?
-
Komplikato
veterán
válasz
zakarmihaly #22727 üzenetére
Csak ne más legyen a ludas, mert akkor az kinyírhatja összes következő lapot is. Anno volt egy vevőnk, aki már 3 alaplapot nyírt ki, mire megkérte a szervizes hozza már be a csoda Sb X-Fi kártyáját amivel megsütött 3 PCI csatlakozót is. Persze, hogy a kártya volt a sz*r, de legalább a szervizes teszt gépét is kinyírta. Meg egyszer komplett karton olyan LG DVD írót láttam, ami random nyomott egy meleg indítást az alaplapon mikor felpörgött benne a lemez. Kivétel nélkül az összes ilyen volt a dobozban. Csak fene tudja hány alkatrész lett kicserélve, mire kiderült.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
Szériaszám rajta van a garipapíron és cserénél kapnod kellett volna egy másikat a csere laphoz, mert úgy szokás!
-
Enter65
senior tag
válasz
Szerintem csak egy bios refrest csinaltak rajta, megneztek masik procival es vissza kaptad ua. rossz lapot. Jok az ASRock lapok, csak veled szorakozot egy picit a szerviz is. En mindenfelekeppen egy vadi ujatt kernek. Bar a szeriaszamot gondolom nem irtad fel/le hogy ellenorizd azt kapod vagy sem. Regen en piros koromlakkal jeloltem meg, igy tudtam ha azt adjak vissza.
-
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly #22693 üzenetére
Ez amugy hanyadik csere lenne? Mar ha tenyleg kicsereltek es nem ua. kuldtek vissza..
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22515 üzenetére
Én váltottam AMD videókártyáról Nvidiára és azóta egy újraindulásom volt (korábbi posztjaimból visszakereshető a gond).
Sőt, a legújabb 4.50-es BIOS-al végre tudtam OC-zni a procit UEFI-ben és nem a Ryzen Masterrel kellett szarakodni. (Régi BIOS-ban OC-nál idle 1.5ghz-re letiltotta OC esetén az órajelet)
Ramot is gyorsan feltettem 2400-ról 2666-ra.
Szóval most minden jó.
És még jobb lesz, mert az R3 1200 után most már úgy néz ki úton van az R7 1700-am.
-
bandika0626
senior tag
válasz
zakarmihaly #22517 üzenetére
Nekem volt Asus B350 Prime plus lapon és szépen ment benne az 1700.
Most viszont egy MSI X370 SLI Plus van. Ezzel sincs semmi gondom. Az igaz hogy BIOS fronton le vannak maradva de a 3600-as ramok szépen mennek 3200-on az utoljára kiadott biossal.
Viszont az msi-ben 3600-ra húzva a procit 1.192V megy míg az asusban 1.256V kellett.
Sőt az asusban 3750-et ment 1.41V-al és feljebb már nem is ment. Az msi-ben 3800-at 1.325V megy.
Szóval nagyon jó kis lap az Asus de ha kevésbé szerencsés procit fog ki az ember akkor azt nem fogja 4000-en hajtani. -
SECTORnooB
addikt
válasz
zakarmihaly #22517 üzenetére
Msi-t azért nem érdemes venni, mert még nem adták ki az új BIOS verziót, de amúgy ugyan annyi probléma van vele mint az összes többivel...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
zakarmihaly #22515 üzenetére
Jó lap az Asus B350 Prime Plus
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #22349 üzenetére
mielott vegtelen ciklusba jutunk, valami mas lapban kellene tesztelni azokat a ramokat.
bar olyanom meg nemvolt, hogy a ram vagja haza az alaplapot, de forditva mar parszor belefutottam, hogy az alaplap nyirta ki a ramot.
lehet az elozo alaplap tenyleg hibas volt, es kinyirta a ramjaidat, ez meg azert fagy, mert a mar hibas modulokat probalgatod bele. -
Pro!Petya
addikt
válasz
zakarmihaly #22352 üzenetére
Ha rossz az egyik ága a tápnak? Persze hogy haza vághatja a lapot és nem csak azt sajnos ott akkor már mindent vihet. Ha a ram modul hibás annak azért szerintem nem kéne a lapot is magával vinne...
Tényleg az lenne a biztos ha mindent le tudnának ellenőrizni a szervizesekrambustibi
Mikor már füst jön az már régen rossz, azt ne várd meg
Ha jó hűtésed (víz) akkor még lehet feljebb is bírja + feszzel is. Viszont amennyiben légen vagy akkor már erősen ajánlott koncentrálni a cpu vrm hőfokokra egyaránt. Bár 65W TDP-s a proci, szval még top léggel is befoghatóÉs amugy Single Core-ba hogy muzsikál? Itt már elviekben 170 felett kéne kapnod
-
Pro!Petya
addikt
válasz
zakarmihaly #22349 üzenetére
Akkor viszont gari
Esetleg ha jofejek a szervizesek akkor meglehetne velük beszélni hogy ezt a lapodat a benne lévő rammal és procival teszteljék. Így meglenne mi a hiba forrása de ha más modulokkal és cpu-val tesztelik ugy csak a lap felől van a hiba kizárva és az is lehetséges h valóban vmelyik modul nem százas.
Tápod uj? azt is érdemes lenne bevizsgáltatni ha régebbi nemkizárt hogy egy ág már nem bírja benne...
Nah jah így elég sok minden lehet -
Pro!Petya
addikt
válasz
zakarmihaly #22346 üzenetére
A probléma azzal van hogy működött huzamosabb ideig és ha utána kezdi meg adni magát akkor ott valami megnyekkent. Esetedben szerintem nem opció a memoria freki timing csökkentése , mivel eddig ment ezért ez csak kozmetikai beavatkozás lenne ha ezek után múködik ,de hiba maga megmaradna csak kérdés mikor jön ujra elő. Ezek alapbeállításos futások voltak míg ment normálisan a gépezet vagy OC alatti?
-
Beretvás
veterán
válasz
zakarmihaly #22346 üzenetére
még azt sem tartom kizártnak , hogy hibás valamelyik ram és hazavágta a lapot..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
zakarmihaly #22343 üzenetére
Nem látom milyen lapban megy , de ez többnyire a memoria ellenőrzéstől van, Ha biosig többször megpróbál fellállni akkor Timing vagy a fesz lehet még a bukás oka nem feltétlen a frekvencia.
Darkylmx
Ezesetben hosszu teszteléseknek nézel elé mivel a 2 kattintásos módszerrel behatárolható a kocka vége (többnyire) de az hogy ezt folyamatosan Stabilan is tudja az lutri!!
Teszem azt most a roszabbik kocka többet dob 2 kattintással mint a másik aztán lehet hogy a 3,8-3,9 körül már kileheli magát mert stabilan annyit tud. Viszont a másik meg lehet elmegy 4 felett is stabilan. -
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22250 üzenetére
Ilyen netezés közbeni újraindulásra találtam egy régebbi youtube videót. Régebbi AMD kártyáknál fordult hasonló elő korábban.
(L:/dl/upc/2018-02/03/337044_w1kmlt9rgmjsygnf_screenshot_10.png)
(/L)
Nekem egy R7 265 van a Ryzen mellett, és ugyanígy fekete képernyő, majd újraindulást produkál ugyanígy internet böngészés, youtube stb közben.
Ma beszereltem próbaképpen egy GTX 1050 ti-t, és megnézem hogy ott mennyire tartja stabilan magát.Bár nálad az eseménynaplóban volt NTFS probléma is, az valóban lehet HDD is, ez könnyen kiszűrhető HDSentinellel.
-
dpalotas
csendes tag
válasz
zakarmihaly #22207 üzenetére
Memória szinte biztos.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #22207 üzenetére
az 'NTFS' szavacska altalaban leszukiti memoria es/vagy diszkhibara a kerdest.
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22206 üzenetére
Nekem is teljesítménycentrikus. Amikor a windows supportnak jeleztem, ők egyből visszatették kiegyensúlyozott energiasémába a távvezérlés során mert szerintük a kernel power hibákat ez (is) előidézheti.
Event logból a teljes hibák kellenek, nem csak a címkéik, érdemes rájuk is keresgetni egyesével, hátha kidob valamit.
Illetve mai nap átállítottam az AMD Ryzen Balanced plan-re és ma reggel 6 óta megy a gép, eddig még (csak) egy újraindulást produkált 10 óra futásidő alatt. Eddig 4-5 óránként indulgatott újra, vagy volt hogy sűrűbben. Persze ez még csak mind sötétben tapogatózás, valójában nem lehet tudni mi van a dolgok hátterében.
Mivel windows insider vagyok, ezért teszek egy próbát a Build 17083 -cal hátha.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22190 üzenetére
Már korábban is írtam de én egy vga-t kérnék kölcsön és úgy tesztelném meg.
A hdd-re egy hd sentinelt néztél?
Mert ha ott nincs adatátviteli hiba jelezve akkor nem hiszem hogy ott lesz a baj. -
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22188 üzenetére
Melyik energiagazdálkodási séma van bekapcsolva windows alatt?
-
bandika0626
senior tag
válasz
zakarmihaly #22188 üzenetére
Régebben írtam ide de nálam annak idején kb 8-10 éve egy sata kábel csinált fagyásokat.
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22177 üzenetére
Megpróbálni meg lehet, csak itt más problémára kínálták fel ezt a megoldást.
Start menüt elindítod, utána beírod a keresőbe "Eseménynapló" vagy angolul "Event Viewer"
Nekem angol Windows-om van, magyarban így kell kinézzen:
Itt a Windows naplók, rendszerre van szükség. Közvetlen windows elindítása utána nézd meg miket írogat ki, van hogy nem indul el egy-egy szolgálatás, vagy hibákat ír.
Fagyás előtti egy órában is érdemes megnézni miújság.
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22153 üzenetére
Nekem is pont ugyanígy, internet böngészés közben fagy ki.
Legújabb BIOS fent, és mellé most már a legújabb AMD Chipset driver is.
Event Log (Eseménynapló) milyen rendszerüzeneteket és hibákat ír neked?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hat ez olyan bermuda ize, ha terheles alatt fagyna, azt ugye erti az emberfia, de ezt a forditott mukodest... hm. < kene ide egy fejvakaros smiley >
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Egy másik csere vga-val próbáltad?
-
salaud
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22148 üzenetére
Én így telepítem, lévén a hálózati kártyát nem ismeri fel a win10 alapban, ergo telepítés után nincs net. Soha nem volt fagyásom, rebootom, semmi. Alaplaphoz két drivert teszek fel, az amd catalyst-ot és a hálókártya realtek.com-ról letöltött driverét.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #22137 üzenetére
probald meg az "am4 advance boot trainig"-et tiltani, ugy mi tortenik ?
-
Knobber
aktív tag
válasz
Amúgy nekem is fagyogat a konfigom (AB350M Pro4) magától. Kb 2 hete nagyon sűrűn, óránként csinálta. Most legújabb windows + driver + bios frissítéssel úgy 5-6 óránként hasal el, de mezei internet böngészés közben.
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22137 üzenetére
AMD Driverek fent vannak? Legfrissebbek?
Eseménynaplóban nincs valami hibaüzenet?
-
zakarmihaly
tag
válasz
zakarmihaly #22136 üzenetére
ja meg az is fura, hogy van 2 féle ramom. a g.skill qvl listás a hypre x meg nem, de a hyper x-el használtam főleg. napokig ment majd elkezdett fagyogatni, először arra gondoltam, hogy kicserélem a ramot. és a qvl listás g.skill aegissel nem indult el a windows. bootolt, a biosba láttam a ramokat, de a win már nem töltött be. szóval ezért is gondolkozok a winchester hibán. vagy a hyper x elállít valamit? vagy én nem értem, nagyon fura ez az egész. meg ez hogy battlefield 1-eztem pl fél órát, minden oké. majd kilépek a játékból és azonnal lefagy a gép. néztem 1 simpson családot, 20 percig semmi, majd bezártam a vlc-t és azonnal lefagyott
-
tibcsi0407
félisten
válasz
zakarmihaly #22132 üzenetére
Én mindenképpen kizárnám, mint hibalehetőséget.
-
pitiless
senior tag
válasz
Parancsolj: ftp://europe.asrock.com/BIOS/AM4/AB350M%20Pro4(3.40)ROM.zip
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #22125 üzenetére
diszk is lehet gond, de en inkabb a memoriara tippelnek, pontosan milyen ramod van, es mivel tesztelted ?
ibt avx maximum teszt, prime blend megvolt ? -
tibcsi0407
félisten
válasz
zakarmihaly #22125 üzenetére
Akkor nem a táp üti ki. Bios legfrissebb?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
zakarmihaly #22122 üzenetére
Mikor cserélted a tápot? Miután kicserélte az iPon a lapot?
Lehet a tápod ölte meg. -
Komplikato
veterán
válasz
zakarmihaly #22112 üzenetére
Nekem a régi gépem csinálta ezt egy Chieftek táppal, aztán több hét hajtépés után kiderűlt, hogy a venti túl lassú volt, ezért túlmelegedett a táp és a kondik kikészűltek. A vicc az volt, hogy akkor fagyott pont ha kicsi volt a terhelés és nem volt elég forró a táp.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
Szia!
Rendszer min van, m.2 ssd? -
füles_
őstag
válasz
Hány RAM modulod van? Próbáld meg egyesével kipróbálni őket. Ha az egyikkel fagy, akkor azt vedd ki és tedd be a másikat.
Esetleg a processzor lábai közül valamelyik nincs megsérülve/letörve, vagy valami más rendellenesség nem található ott (picike porcica beragadva például)?
Ha ezek közül egyik sem, akkor ki kellene próbálnod másik processzorral a géped.
De ha tudsz szerezni egy másik videokártyát, akkor gyorsan kiderítheted, hogy véletlenül nem a jelenlegi okozza-e a fagyásokat. -
válasz
Videókártya gond is lehet.
-
zakarmihaly
tag
válasz
most kb 1 óra alatt 3x fagyott le a gép. előtte mindent ugyanígy csináltam és semmi. annyi hogy a fallout 4-el kezdtem el játszani. miután kiléptem lefagyott 1x. és azóta folyamatosan lefagy. ez egészen elképesztő. most már olyan játékok alatt/után is lefagy, ami előtt soha. gyakran jelentkezik alt+f4 után, nem tudom ez mivel lehet összef
-
adam3
aktív tag
válasz
zakarmihaly #20870 üzenetére
Az enyém is megy vissza garanciálisan, nem bírtuk megcsinálni. Csere után jelentkezem.
-
Chaser
legenda
válasz
zakarmihaly #20870 üzenetére
ha meg nem jön be továbbra sem akkor veszel mást, egy éven belül 3. hiba után elállhatsz a vásárlástól - visszakérheted a teljes összeget -, aztán következő lappal mázlid lesz vagy még rosszabb lesz ( : legjobb szériában is mindig vannak hibás darabok, persze azt nem vígasztalja aki épp kifogja
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #20841 üzenetére
majd visszaolvasom, de szerintem eddig nem volt vele rossz tapasztalatunk, adam3 is csak par napja koszont be a problemaval, elotte nemhiszem, hogy talalsz mast.
-
Chaser
legenda
válasz
legdrágább asus is bármikor bedögölhet...az ugye megvan, h minél többet adnak el valamiből, annál több fog meghibásodni? arányaiban nem, de számszerűen igen
szerk: neweggen nézz utána alaplapnak, vagy bárminek, jellemzően sokkal többen vásárolnak ott, mint itt, nem törlik a negatív kommenteket sem, mindig newegg reviewk alapján tettem le véglegesen a voksomat, mindig be is vált
-
Beretvás
veterán
válasz
zakarmihaly #20843 üzenetére
itt te vagy az egyetlen akinek baja van vele, lehet nem olyan sok az a sok.
probáld kialkudni másik lapra a cserét..
-
Beretvás
veterán
válasz
nem itt kellene dühöngeni meg köpködni azokra akik ajánlották mert belenyultál egy hibás lapba... biztosan szándékosan vezettek fére , hogy most igy járj. el lehet gondolkodni kicsit..
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #20821 üzenetére
mondjuk karacsonyra raktam ossze ket konfigot ab350m pro4 -el, ha ezeken telepul az automata frissites, es gond lesz, hamar jonni fog a reklamacio.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #20828 üzenetére
a regi K8 alapu procikkal van nagy kalamajka, a phenom2 az mar a k10, tehat nem eppen a legujabb vasakat bokte el az ms.
lehet mar nincs is olyan a tesztlaborukban,es be kellene nezniuk ide a szomszedba a retro topikba, es kolcsomkerni parat tesztelesi celzattal. -
Winner_hun
félisten
válasz
Én nem láttam ilyet. Megmutatnád a hozzászólásokat ahol ezt láttad?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
emlekeim szerint itt a topikban az elmult par hetped rajtad kivul nem tolongott senki, hogy windowsfrissites ota gondja van a geppel, hardverhiba lesz az, van ra egy söröm/csokim, hogy ha win7 alatt megkergeted, ott is gondjai lesznek.
-
törölt tag
válasz
Nekem a múlthéten felment a frissítés, azóta sok órát melóztam vele a cpu load olyankor min. 60%-pörög, és semmilyen problémát nem tapasztaltam eddig (mondjuk nem játszok, azoknál nem tudom mi a helyzet). Tudtommal eleve az AMD K6-osokkal van gond.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Eddig még nem találkoztam olyan Ryzen userrel akinek a Windows frissítés okozna problémát.
-
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly #20788 üzenetére
Közben megnéztem, és mintha a memóriáid nem kapnának megfelelő feszt! A DRAM-nál ott kéne lennie legalább 1.2V-nek, de ott 0,3 van. Lehet, hogy elnézés vagy rossz az érték, de nagy valószínű, hogy a lapoddal lehet a gond. Ezen a képen is látszik, amit Johni5 csinált, a jobb oldali képen, hogy neki 1.48V van.
-
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly #20788 üzenetére
Koszi! Van meg lejebb is, azt is el tudod kuldeni?
-
Johni5
őstag
válasz
zakarmihaly #20786 üzenetére
Ha leírod priviben a számlán lévő számot,vagy megrendelési számot,akkor tudok a csereidő lerövidítésében segíteni.
-
Beretvás
veterán
válasz
zakarmihaly #20786 üzenetére
tuti visszaküldeném mert igy használhatatlan..
-
Beretvás
veterán
válasz
zakarmihaly #20784 üzenetére
nem normális egyáltalán. sööt eléggé lap gyanus..
-
Ragnar_
addikt
válasz
zakarmihaly #20741 üzenetére
Szerintem talán egy kis pluszfesz mehetne procinak és esetleg ramnak is, ha fagyás van (igaz az fura, hogy nem terheléskor) egy próbát megér, bár nekem alulfeszeléskor volt fagyás, alapon nem, és auton/defaulton inkább túlfeszeli a procit azaz default frekin megy alacsonyabb fesszel is, de lehet, hogy a proci vagy a lap határon van..
-
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly #20739 üzenetére
Egy HW infó képet tudsz csatolni? A táp mennyi idős? Tudom buta kérdés, de előfordulhat, hogy valami ott nem stabil!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #20726 üzenetére
rakd bele csak az egyik modult, es hasznald ugy, ha fagy, akkor probald meg a masikkal, de azt is csak magaban.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
"az egyik ram qvl listás a másik nem,"
tehat van ket kulonbozo tipusu ramod a gepben ?
-
Beretvás
veterán
válasz
Táp milyen?
-
toto111
tag
válasz
zakarmihaly #20707 üzenetére
Szia
Szerintem állítsd vissza mindent alapra , és kezd újra
nekem ez segített. Lehet maradt valami benne álítgatáskor a biosz-ban.
Ja és engedd hogy a win frissítsen . -
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #20519 üzenetére
azert en csak a memoriara tippelnek, adj neki egy kis plusz feszt, akkor mi tortenik ?
vga is lehet hibas, bar az akkor szokik feltunni, ha terheled, tehat jatek kozben fagy, vagy mondjuk az ujabb firefoxok is idonkent meg tudjak boritani. -
válasz
zakarmihaly #20522 üzenetére
Első lépésként az az ajánlott.
Új AGESA verzió , rendszer kompatibilitás...stb..MD
L -
válasz
zakarmihaly #20519 üzenetére
Szia!
Elsőként próbálkozz a legújabb BIOS-al, mert 3.00 -s már nem mostani, azóta van már 3.30 -as (2017.11.21.-i kiadás) is.
MD
L -
toto111
tag
válasz
zakarmihaly #19461 üzenetére
Szia
Nekem ilyen alaplapban corsair venegance 3200-as van stabilan megy 2800-on
álltalában 3000mhz-st szoktak venni a többiek -
Johni5
őstag
válasz
zakarmihaly #19461 üzenetére
Tuti menni fog benne,mint nálam az SLI.
Asrock mindenevő kb. -
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly #18426 üzenetére
Úgy tudom a Kingston-nál így épül fel a típus: HyperXddr43200Cluster16PredatorBlackK2modul/8GB
-
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly #18426 üzenetére
Igen, mivel az utolsó rész HX432C16PB3K4/32 azt jelzi, hogy 4 db memória és összesen 32GB (4*8), a tied pedig 2 db memória és 8 GB (2*4).
-
SECTORnooB
addikt
válasz
zakarmihaly #18414 üzenetére
Minden esetben jár hozzá a gyári cooler
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #18360 üzenetére
ráérsz akkor idegeskedni, ha majd nemmegy.
jut eszembe.
attyaég. ma még nem teszteltem a stabilitást !
nem lesz ebből baj ? -
őstag
őstag
válasz
zakarmihaly #18364 üzenetére
Ha nem bootol akkor nem jutsz el a bios-ig, de fog bootolni, a default alacsonyabb órajelen.
-
őstag
őstag
válasz
zakarmihaly #18360 üzenetére
Amíg valaki konkrét tapasztalattal segít...addig is,
attól függ mi a cél. Ha ez a típusa - HX432C16PB3K2/16 - akkor az Hynix M-Die SS. Ennek a 2666 -os változata szerepel a QLV -n, szóval annyit biztos megy ez is, manuálisan beállítva. Ha jó áron van és megelégszel ennyivel akkor ne mond le, kipróbálás után is visszaküldhetedszerk: közben találtam egy tesztet, ahol ment 3200 -on
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest