- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz
kisza25 #31837 üzenetére
Itt is van.
3DMark link
10994 -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #31814 üzenetére
Persze ez a normális, csak anyagilag könnyebb a másik verzió. Na meg ha netán bedöglik vga, kell valami helyette. Meg mondom volt már olyan, hogy 4-5 hónapig nem volt vga a gépbe, hogy ne tudjak játszani, de alap dolgok meglegyenek. Na mindegy majd meglátjuk, de egyre jobban érdekel ez a ryzen.
Jut eszembe, nekem az aegis ram nem hivatalos kit, hanem két külön vett 8Gb-os, de most intelnél szépen megy dualban. Remélem amd-nél sem lesz gond.
Néztem az alaplapok VRM-jeiről készített listát, hát az alap 450-es lapokban 1600,2600,3600-tól nagyobbat nagyon nem érdemes tenni. Max 3800 de azt is hűtve.
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #31812 üzenetére
3400G csak 4/8-as, azért biztos nem vennék olyat, csak legyen apu a cpu-ba, ha külön megy hozzá vga. Max ha nem lenne külön vga, de én annyira nem vagyok oda az APU-ért játékra., max 4-5 évvel ezelőtti címekre. Na de ha bejön valami friss, akkor meg kell külön vga.
Én inkább a cpu+dvga szavazok, bár az új aput nem próbáltam. -
-
Pferi
senior tag
válasz
kisza25 #31790 üzenetére
Hasonló az Asus PRIME B450M-K BIOS-a is, épp csak belenéztem, de én sem találtam benne fix feszültség beállítási lehetőséget (de lehet hogy elkerülte a figyelmemet).
Ryzen Master-ban szépen be lehet állítani fix feszt, és egy újraindítás kb. 30 mp, amit naponta egyszer kell megcsinálni úgyhogy nem is mélyedtem bele jobban a BIOS-ba. -
Pferi
senior tag
válasz
kisza25 #31785 üzenetére
Nekem 3,9 GHz lett 1,3V-al, de betonstabil, max 65 fokos, és meglepően jól mennek a játékok egy RX 580 8 GB-os vga-val és 16 GByte memóriával. Gondolkodtam hogy lecseréljem egy R5 2600-ra, de mivel a Red Dead Redemption 2 és a Division 2 is jól fut vele, nem költök egyenlőre többet.
Egy 16.000 Ft-os cpu, és szerintem nagyon jól teljesít. -
-
OutSider17
senior tag
válasz
kisza25 #19313 üzenetére
Szervusz!
Picit pontosabban kifejtenéd nekem?
Egyébként könnyen lehet hogy x százalkos terhelésig még belefér neki ez a feszültség, (például rendszer betöltés.) de amint nagyobb terhelés éri egyből több feszültség kellene neki. (Komolyabb tesztprogramok, játékok.)Például: A procim is el indul 1.35 volttal 4Ghz-en, de csak 1.37-től stabil! (Leszmítva a IBT-t, mert ott el hassal még 1.42 volttal is!)
-
Johni5
őstag
válasz
kisza25 #19279 üzenetére
CPU-z egy rakás köztes órajelet nem lát.Hűtőborda lénküli RAM levegővel 24/7 max fesz 1.45 ahol még nem melegszik.Bordás meg 1.65v.Amikor tesztelünk,1.6v a nem bordás,1.87 a bordás.De az más kategória.Nálam a CL12 3200 az 1.55v Nem bordásnak 1.65 lehet a vége,mielőtt a belső védelem lekapcsolja.Nem ad képet.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kisza25 #18653 üzenetére
Ismerősnek menne valszeg.
Csak túl sokat nem költene a történetre, ez pedig nagyjából belefér a keretbe.
Ergo az elvárás, h 200 alatt (150-200 között) kellene valami gép amivel azért tudnak GTA-zni, és esetlegesen aktuális játékokkal játszani.
Elvileg a monitor régebbi lesz, szal nem FHD-ban lesz hajtva, így elvileg gond nem lehet.
Még talán tuning nélkül sem.
-
Varoz
addikt
válasz
kisza25 #18297 üzenetére
Toljad neki 4.1Ghz is megy!
Ja sorry, az enyém megy úgy.
Félre a tréfát! Jó az, próbálkozni kell, aztán visz amit visz. Viszont szerintem nem sok köze van a memóriához annak, hogy mennyit megy a proci adott fesszel. Vedd le a legkisebbre a memóriákat és teszteled ki mit bír a CPU! Akkor biztos kizárod, hogy a memória miatt szálljon el a gép a teszt alatt.
mireszBenne vagyok, írd le mit futtassak és majd meglesem, ha lesz ingerenciám!
-
nkmedve
őstag
válasz
kisza25 #18055 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam: [link] Nem tudom AMD-nél így működik-e, de régi dolog úgyhogy gondolom igen.
Szóval ahogy Jester01 is írta, a közös kapacitásig dual, azon felül single. Gondolom a 4+4+8-as felállásnál is a 4+4 az dual-ban menne, a 8 pedig single módban (szóval átlag másfél channel
).
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
kisza25 #17711 üzenetére
nemharagszom, de ha megnezed a kepet, az ibt 3910 masodpercet ment, ami alig tobb, mint 1 ora, ami meg tegnap ota fut es nem akarom megszakitani, az nem stabilitasteszt, hanem melos batch. meg a kethetes is az volt.
amugy meg pont ezert nem hulyeseg az extrem stabilitasteszt, amikor megy egy hetet valami ne mar 5 perccel a vege elott doljon be, mert az ontokonszurashoz vezet. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
kisza25 #17650 üzenetére
ezt igy ebben a sorrendben a Tomahawk is csinalta, de csak amikor tulhuztam a cput vagy a ramot vagy nem volt eleg a fesz az adott beallitashoz, de alapon sosem.
ja meg amikor "memory try it!" csodaval probalkoztam, de arrol hamar leszoktam, kimatekoltam az elatkozott corsair vegeance 3000 frekit feszt meg az idoziteseket, azota megy jol.
héten kerestem kis pluszpenzt, majd meglepem magam valami normalis rammal karira. -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #17628 üzenetére
Na ma volt egy kis tuning is 3,5Ghz-re húztam eddig, 1,2V nem indult, 1,25V stabil volt egész este, 48-52 fok gyári hűtővel. Így pont elég is 1050ti mellé PUBG full hd verylow 100% tartotta a kártyát, 50-105 FPS, átlag 75-80
Nagyobb csatákban azért 50-60 néha 45ig is leesett, de simán játszható színt
Még agyalok, hogy ezzel a fesszel meglesem a végét, hátha 3,6is meglenne ezzel -
-
jeni
félisten
válasz
kisza25 #17584 üzenetére
teteje lyukacsos a háznak? lehet érdemesebb fordítva betenni a tápot,hogy friss levegőt szívjon onnan,és ne a ház belsejéből.
hátulra nem lesz venti beszerelve?
ott kell kimennie a benti meleg levegőnek.valamint elől lesz venti a előlap takaró alatt kell elvileg annak helye lennie? -
zseko
veterán
válasz
kisza25 #17558 üzenetére
Te még jobban jártál mint én, 11.08-án rendeltem az iponról, most ott tartunk, hogy a kérdésemre azt válaszolták, hogy 23-án érkezik be az utolsó áru a rendelésemből, közben meg a termék alatt kint van, hogy személyes átvétellel holnap mehetnék érte, házhozszállítással meg 11.20-ra írják
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #17351 üzenetére
Nem állítottam semmit, összeraktam, ennyi, de így sem ment, állandóan újraindult, be sem kapcsolt, csak 2-3. alkalommal. Az összes beállítás a biosban auton volt, csak ezután probáltam rajta állítani, de valóban egy bios updatetel kellett volna kezdeni.
Azért kérdeztem, hogy külön progival kell-e állítani, mert az én asrock lapomnak a dolgait az axtu-ban lehet állítani, nem kell hozzá bemenni a biosba külön, és a lap oldalán találtam az asrock A-Tuning Utilityt, gondoltam ezzel kell majd állítgani a procit, meg a memóriát.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #17073 üzenetére
na megnéztem gépről, a support listán rajta van a HyperX 8GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15PB3K2/8
akkor se -
SECTORnooB
addikt
válasz
kisza25 #17066 üzenetére
Ha a Ram kit benne van a QLV-be akkor maradhat, nekem is ez a kit volt elsőnek Tomahawk-ba és mentek is szépen 1 napig minden állítgatás meg miegymás nélkül nativ 3000mhz-n, sajnos az egyik eldobta a kanalat így ment RMA-ba.
De igen ha nem ragaszkodsz a Predatorhoz akkor Samsungos G.skill a nyerő mindenféleképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SkyShowtime
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpársportok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged