Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Enter65
senior tag
válasz
Mtomi86
üzenetére
Szia!
Igen az Arctic Freezer 33 esports edition elég hibátlan,
(én is ezt vettem)!
Egy valamire figyelj, hogy a házadba beférjen! Mielőtt vennél bármit is, kérdez rá itt: [link]És elég jó pasztát se felejts el venni!
Szintén ott megtalálod az összefoglalójában!
Én ezt vettem: Thermal Grizzly Kryonaut, elég jó áron! -
Bounti
aktív tag
válasz
Mtomi86
üzenetére
Én most vettem egy Freezer 12-t, de r3 1200-as procim van. Asrock a320m lap biosában nem tudom úgy belőni, hogy 40% pwn-nél induljon (valószínűleg a lap hibája).
Viszont! A kis 1200-ast csendes működéssel (0 rpm) tartja (jól szellőző házban!) 34 C-on böngészés közben, de GTA V alatt sem nagyon láttam még felpörögni (mondom még egyszer nagyon jól szellőző házban). Mindezt úgy, hogy a proci teljes felületét le sem fedi...
Ha van még 2e JMF-od inkább a Freezer 33-at ajánlom neked, hiszen a procid is jóval jobb, viszont az is félpasszív. A felrakás előtt mindenképpen nézd meg a gyártói weblapot, mert a dobozban (legalábbis a 12-es dobozában) sok segítség nincs, viszont a honlapon rendesen, képekkel el van mutogatva mit és hogyan...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Mtomi86
üzenetére
azt irja az arctic a termek tekknikai specifikaciojaban, hogy max. cooling capacity : 150watts, recommended : 130 watts, papiron 95w az 1600x cpu, tehat ha ra tudod tenni, akkor igen. nomeg ottan virit a ryzen logo is.
-
GeRbo_92
csendes tag
Sziasztok!
Eddig úgy voltam, hogy R5 1500X-t vennék, de most elgondolkodtam az 1600-as vételén.
A lap Asus Prime B350 Plus lesz, az 1600-t húzva milyen hátránnyal járna, hogy a lap nem veszi vissza üresjáratban a szorzót, csak a VCore-t ? Esetleg ez befolyásolja az élettartamát ?
Egyáltalán van értelme 1500X helyett 1600-t venni játékra ? -
Mtomi86
csendes újonc
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget!
Még csak annyit kérdeznék, hogy ha mégis az X lenne, de így felelsleges, akkor egy Arctic Cooling Freezer 12 ellátja megfelelően a hűtését? -
gbal65
aktív tag
Sziasztok.
Gépet vennèk, nem túl sok pénzt akartam rá költeni.
Felállás: Asrock ab350-pro4 + ryzen3 1200 és a ram:
[link]
Sajnos melo miatt nem tudok sokat olvasni. Nem kell semmi ram tuning, max a procit emeleném alapfeszen kicsit.
A Ram tudja a gyári értékeket? Páratlan cl és nem tudom milyen chipes. Így hogy nem kell semmi extra beletehetem, vagy nézzek jobbat??
Köszi a segítséget,
Gbal65 -
alton1978
tag
Hello,
játszottam egy kicsit a RAM OC-vel, s sikerült elmozdulni stabilan ( MemTest este lefutott hiba nélkül) a @2666 - 16-18-18-18-38-as beállításról a @2800 16-14-14-14-38- as beállításra 1,350V-al.
A memória 2*16GB 3200 G.Skill Trident Z (SK Hynix). Érdemes még ezt fokozni, vagy annyira nem igazán? Több különböző timingot is próbáltam, de feljebb még nem ment.
Azonban azt olvastam, hogy a timing is sokat számít, s nem biztos, hogy a magasabb órajel, alacsonyabb időzítéssel jobb eredményt adna... -
Mtomi86
csendes újonc
Sziasztok! Egy új gép összerakása előtt állok. Hosszas teszt olvasgatás és tanácsok meghallgatása után az AMD mellett tettem le a voksomat. A kérdésem az lenne, hogy a Ryzen 5 1600X vagy a sima 1600 e a jobb választás? Az órajelük nem egyforma azt tudom, valamint a hűtés hiánya is előbbinél, de vajon a "gyengébb" 1600 is olyan szépen teljesít tuningolás és órajel húzás nélkül is? Illetve pl. játékok terén érezhető e a kettő közti különbség. Egy Asus B350 Plus alaplapot szeretnék hozzá választani, az anyagiak ezt engedik meg csak nekem.
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
Sziasztok!
SoC-nak ki mennyi V-ot ad?
-
nyulnyulu
senior tag
mit nézzek meg?játék közben semmi különöset nem tapasztaltam,tegnap vettem ki a gépböl a giga ab350m gaming 3 lapot meg az 1500x et,most jöbbnak érzem a rendszert
,de ha valami nem jó,mit nézzek meg?biosban semmihez nem nyultam,minden alap,csak az xmp t kapcsoltam -
SECTORnooB
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Nekem 3.9Ghz és 2666mhz ram freki mellett 1310-et hozott.
Ugyan ez még fél éve 3200mhz ram freki mellett már 1340 körül volt.
Szoktam nézni mások tesztjeit is elég nagy dinamika tartományba teljesítenek,de szerintem ez annak a függvénye, milyen időzítéseken és milyen egyéb BIOS beállítások mellett fut a teszt -
Jester01
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Na ez fura. 2400-es rammal azért sokkal kevesebbet vártam. Általánosan azt szoktuk itt mondani a topikban, hogy 10% különbség van azért a 2400 meg a 3000 körüli ramok között. Neked meg 2% sincs.
-
SECTORnooB
addikt
-
Jester01
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Neki 3.6-on megy 2400-as memóriával. 1282*3.6/3.8/1.1=1104 ami nincs messze az 1082-től.
-
Jester01
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
NoiZz mérése: 1291 pont, 3.8GHz, 3200-as ram, visszaszámolva kb. 1100 pont.
tomaszka88 mérése: 1312 pont, 3.9GHz, 3200-as ram, visszaszámolva ismét csak 1100 pont.(A 3200->2400 memória hatását az általánosan elfogadott 10%-nak vettem.)
Azt tudom mondani, hogy én 6 mérést szedtem össze ami szerint nem, te meg egyet ami szerint de. Vajon melyik lóg ki a sorból?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jester01
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Neked magas

Másik példa: -Nándesz- mérése, 1262 pont de 3.8-on 3066-os memóriával.
Nekem is 1600+egynéhány pont 3.8,3066,16 szál, ha azt számolom vissza az is nagyjából ezt adja. -
chopin42
őstag
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Nézd meg jobban, második oszlop: 6/semmi a strixnél, 4/4x a heronál. Ezt azt akarja jelenteni, hogy a heronál 4 duplázott fázis van. Ami gyakorlatilag 8. Szóval: strix x370-f:6, ch6 hero:8. De már írták előttem, ha jól látttam.
-
Hunork
veterán
Üdv!
Kis útmutatást kérek, mert nagyon erről nem volt szó az összefoglalóban: melyik Ryzen mellé milyen VGA az "ideális"?
Konkrétan: Ryzen 1600X mellé mehet a GTX1080, vagy már "sok" neki?
Az 1500X és 1700X mellé melyik passzol?
Továbbá: ha támogatja az alaplap, akkor nyugodtan mehet egy 2x4 vagy 2x8GB 3000MHz memória melléjük?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Jester01
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nagyon kevésnek azért nem nevezném. 2400-as rammal szerintem kb. pont jó. Ha megnézed fentebb apa111 mérését és figyelembe vesszük hogy az övé 4 magos de 3.85-ön jár akkor 815*6/4*3.6/3.85=1143 pont a várható, de ezt még korrigálni kell a lassabb memória miatt és akkor már meg is van az 1082.
-
Varoz
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
Toljad neki 4.1Ghz is megy!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja sorry, az enyém megy úgy.

Félre a tréfát! Jó az, próbálkozni kell, aztán visz amit visz. Viszont szerintem nem sok köze van a memóriához annak, hogy mennyit megy a proci adott fesszel. Vedd le a legkisebbre a memóriákat és teszteled ki mit bír a CPU! Akkor biztos kizárod, hogy a memória miatt szálljon el a gép a teszt alatt.
mireszBenne vagyok, írd le mit futtassak és majd meglesem, ha lesz ingerenciám!

-
Damateo
aktív tag
Üdv,
Valakinek van Linuxos tapasztalta Ryzen processzor alatt? -
Jester01
veterán
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Aha, így már látom. Mondjuk a Hero-n mintha pont nem ez lenne.
-
bivalyolo
őstag
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Amíg 4ghz-nél vége a dalnak, addig felesleges ezen túl sokat rugózni.
-
Simi37
őstag
válasz
Hardstyler01
üzenetére
ASUS Crosshair VI Hero X370 VRM Analysis with Buildzoid Gyakorlaitag azzal kezdi, hogy 8 fázisú.
-
sutyi^
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Milyen deszkában nem akar menni 2933-on?
-
Simi37
őstag
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Félreértesz. Nyilván nem a 4 pin a +25%. Egyébként úgy emlékszem a hero az elsők között volt. Szóval aki az elején szállt be esélye sem volt strixet venni. A fázisok száma és a vezérlő nem minden. De ha úgy érzed, hogy neked semmi extrát nem ad a hero akkor szerintem el is döntötted.

-
Jester01
veterán
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Itt sem feltétlenül jobb a több, van olyan, hogy minőség is. A táblázatból ez nem látszik.
-
Simi37
őstag
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Nekem egyáltalán nem tűnik logikusnak, hogy egy 20%-kal olcsóbb lapon jobb legyen a vrm. Ráadásul a heron 1x8+1x4pin EPS van míg a strixen "csak" 1x8pin EPS. Szerintem nem viccből van a heron több. De Heronak egy rakás olyan feature van ami úgy is csak kemény OC mellett jön ki. Sajnos nincs buildzoid féle vrm és lap elemzés a strixről csak a heroról szóval nem tudom összehasonlítani a kettőt.
-
Simi37
őstag
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Hidd el a Heron elég combos VRM hűtés van

-
Hardstyler01
tag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Na de várj akkor nem is a VRM "menyisége" számít?
Mondjuk én örülnék végre AMD-s frontos is végre egy Hybrid VRM hütésnek !!
-
kecsawi
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nem feltétlen, nézd meg az alaplap használati leírásában, hogy egy modul esetén hova rakjad.
-
nyulnyulu
senior tag
megjött az uj lapom(gigabyte x370 gaming k5 és az uj cpu r5 1600x)most akkor amit a hw infó mutat cpu hőmérséklet abbol le kell vonnom 20 at?Ha az edigieket jól értelmeztem?
-
-
mrall1985
újonc
A napokban vásaroltam ezt a kombót...
msi bazooka 350m + ryzen 5 1500x + teamgroup 8gb ddr4 2400mhz
egyenlőre minden hibátlan...
esetleg tipp,ötlet,bármi fontos tudnivaló? -
Pro!Petya
addikt
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Ez érdekes amúgy , én is vagy ezer tesztet megnéztem mert pont e kettő lap között vaciláltam, De 99% ban mindenhol megemlítik hogy a Hero-nak jobb a Vrm-e arról nem is beszélve hogy tesztek alatt 15-20 fokkal hűvösebben is tartja OC alatt.
Én is csak ezt a táblázatot találtam amit körbevágtál, de szerintem van még valami különbség amit nem látunk vagy nem jól értelmezünk, mert az nem ésszerű hogy a Csúcs lapjuk valamivel is gyengébb lenne mint a többi.
Itt van egy részletes leírás : Crosshair Hero VI
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
valami hangjelzest illene adnia, altalaban ha nem indul el, es egyaltalan nincs beep code, akkor halott az alaplap.
-
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Úgy tudom a Kingston-nál így épül fel a típus: HyperXddr43200Cluster16PredatorBlackK2modul/8GB
-
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Igen, mivel az utolsó rész HX432C16PB3K4/32 azt jelzi, hogy 4 db memória és összesen 32GB (4*8), a tied pedig 2 db memória és 8 GB (2*4).
-
zakarmihaly
tag
ha a qvl listában szerepel ez : HX432C16PB3K4/32
és az én ramom: HX432C16PB3K2/8
akkor menni fog? asus prime b350 plus és Kingston HyperX Predator 3200 mhz -
Bounti
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
A support oldalon nézd meg, hogy az alaplap milyen számú biostól támogatja a procidat (lehet, hogy kellene egy frissítés)?!
Vizsgáld meg, hogy a proci lábain nincs-e sérülés?!
Az alaplapra rá van dugva nem csak a 20+4 pines táp, hanem a 2x4-pines CPU tápcsati is (procihűtő csatlakozó!)?
Alaplapi gombelemet vedd ki, várj egy-két percet majd tedd vissza.
Ha van alaplapi speaker milyen hibakódot sípol (ram nélkül és rammal is)?
Videokártya van a gépben? (ha nem APU-d van akkor kell)Tudom, némelyik pont evidens, de nem hülyeség átnézni még egyszer a gépet!
-
sutyi^
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Megjegyezném ismét hogy mindegy hogy páros vagy páratlan CL értékű memóriát veszel, ha az 2666-nál nagyobb órajelen teker, akkor az IMC a legközelebbi páros CL-re kerekít fel...
Lásd sokak által mumusnak tartott Korszar CL15-ös Hynix chipes készlet. 3000-es XMP profil 15-17-17-35, mégis 16-17-17-35-el megy.
-
Enter65
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szia!
Ha kiveszed a memóriákat és úgy indítasz akkor csipog, elindul vagy nem? -
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
összeraktam egy Ryzen 3 procis gépet, Asrock AB350M-HDV alaplappal, de nem indul be, nem is csipog. Egy 8GB-os 2400-as, kétoldalas Crucial CT8G4DFD824A memóriát vettem hozzá, ami a Crucial honlapja szerint kompatibilis az alaplappal. A memóriát mindkét slotban kipróbáltam. Van valami ötletetek, vagy így jártam vegyek másik memóriát?
Köszönöm a válaszokat:
DIY -
SECTORnooB
addikt
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Minden esetben jár hozzá a gyári cooler

-
zakarmihaly
tag
Vegul egy asus prime b350 plus sAM4 lesz egy ryzen 5 1600al es ezzel a rammal:
https://edigital.hu/ddr4-memoria/kingston-hyperx-predator-8gb-ddr4-kit-2x-4gb-3200mhz-cl16-dimm-memoria-hx432c16pb3k28-p432526
Ez elegge best buy most 22k!
Bar nem pont ez volt a qvl listaba de valami hasonlo csak nagyobb kiszerelesben (32gb)
Ezzel igy jo leszek?
Az 1600hoz mindig jar gyari huto? Az aqua azt irja van hozza, remelem igaz is. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
alton1978
üzenetére
Hali.
Én felpakoltam nemrég az F10-es biost az ab350 gaming 3-ra.
Eddigi tapasztalat: nem rosszabb mint az f9d.
A g.skill flarex ramot eddig nem tudtam stabilan üzemeltetni 3200-őn, ami az F10-es biosszal is igaz.
De kicsit mintha stabilabb lenne, mert a korábbi biosokkal fél perc alatt kiakadt a DOOM, most vagy 7 percig bírta. A win nem fagyott le legalább csak a játék és most még kék halált sem dobott.
2933-on maradok, az eddig is és lehetőleg ezután is stabil lesz
-
Mr.RiK
tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Corsair 2x4GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK8GX4M2B3000C15R ha ezt a ramot venném akkor szerinted menne mondjuk 2666mhzen?
-
apa111
aktív tag
válasz
Mr.RiK
üzenetére
Szia!
Neked is leírnám ,hogy ami most megy ez ram lehúzás itt kis hazánkban és a világon át tudod hidalni ,meg veszed a legolcsóbb ramokat akár singlet is és a mostani új biosokkal simán megy 2666-2800 és így nem fogsz csalódni ha csak gyári frekije 2133 és ehez képest jóval magasabb frekin megy ,mint nálam is már volt /van/ két fajta ram mind kettő megy nagyobb frekin egy kis kakaó / volt/
hozzá adásával,és eggyik sincs benne abban a varázslatos qlv listában,ezzel tudsz egy kis pénzt spórolni .késöbb mondjuk
1-2 év múlva /reméljük csak vicc/veszel komolyabbat .
Ez a két ram nem volt benne a listában nem is kittbe vettem ,és látod megy 2800-on . -
OutSider17
senior tag
válasz
OutSider17
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lightyear - befektetési app
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(én is ezt vettem)!
Szintén ott megtalálod az összefoglalójában!
Még csak annyit kérdeznék, hogy ha mégis az X lenne, de így felelsleges, akkor egy Arctic Cooling Freezer 12 ellátja megfelelően a hűtését?

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én most szerkesztek egyet a hazai piacra...