- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
alton1978 #19042 üzenetére
Lehet később ugyan az lesz a szitu itt is mint FXnél volt 970 és 990 chipset között.
Eleinte mindenki mondta, hogy a 970 is bőven jó, de később már a masszív tuninghoz csak 990-et javasolt mindenki, mert a 970-ben általában valamiért kevésbé ment a tuning.
Lehet a ryzen refreshnek jobban fekszik majd a 370, de az is lehet mind1 lesz a szitu. Elég kevés leírás van arról, hogy melyik lap miben is különbözik pontosan a másiktól. 350-ből is van jobb de 370-ből is van gagyibb. Szóval maga a chipset sem a fő csapásvonal. Szerintem elég kevesen néztek ennek utána ténylegesen. És nem csak úgy hasra ütés szerűen mondanak dolgokat, mert zsütűbös emberek aszonták. Pedig ők sem teszteltek túl sokat. Kb 1-1 lappal megnézték és annyi. De ez édes kevés. -
zseko
veterán
válasz
alton1978 #19013 üzenetére
Amit én gondolok az az, hogy a jövővel is számol, meg a tuning. A kérdésedről jutott eszembe egyébként, pár éve egy hasonló kérdésen vesztem össze valakivel
Vga-t akartam cserélni, és az illető nem tudott túllépni azon ökörségén, hogy 'a kinézett VGA sokkal erősebb mint amit a proci ki tud hajtani, így felesleges ezt venned, vegyél gyengébbet', és képtelen volt felfogni, hogy processzort IS fogok cserélni, csak két hónappal később.
Most látom, már válaszoltak
-
SECTORnooB
addikt
válasz
alton1978 #19023 üzenetére
Szerintem a Ryzen refresh nyakán már felesleges ugyan erre a generációra pénzt locsolni, bírd ki márciusig, akkor már eltudod dönteni, hogy kell e, én is sokat gondolkoztam egy MSI X370 GAMING M7 ACK-n szimplán azért mert eszeveszettül néz , de semmiféle pluszt nem használnék ki amivel rendelkezik. Még M2-es SSD-m sincs nem, hogy SLI meg 8db HDD, az meg, hogy abban a lapban nem 3.8Ghz és 1.3Vcore lenne hanem pl 3.9Ghz meg 1.28Vcore már teljesen mindegy.
-
chopin42
őstag
válasz
alton1978 #19021 üzenetére
Prime x370 pro, amúgy adatlapomon ott van
Mondom, nem is a hőfok a lényeg, egyszerűen egy átlag usernek tényleg elég egy jó b350 lap. De ha mondjuk a cél a minél magasabb órajel, jobb ramkompatibilitás, több usb/sata, akkor eléggé lekarcsúsodik a b350 frontvonal...még egyszer, az alaplapgyártók miatt, akik lespórolják az igazán minőségi dolgokat a b350 lapokról, vagy ha nem, akkor olyan drága, mint egy jobb x370. Pl az ms b350 carbon jó példa, megkapta az x370 carbon minden szuper dolgát, csak a chipset más. Cserébe az egyik legdrágább b350 lap. Amit meg megint nem vesz r3-hoz a többség. Egyébként személyes véleményem, hogy a tápon, házon, és az alaplapon nem érdemes spórolni, főleg, ha hosszútávra tervezi az ember (házat örökéletre, tápot 5+évre, lapot 3 évre, kb annyi egy gen kifutása). Ha mondjuk a proci 80k+, nehogy már a lap alá 30k és még az is szájhúzva, mikor+ 10k-ért sokkal stabilabb, jobb minőségű cuccot kapni. De még egy r5 1600 alá sem túlzás egy igazán jó lap, lévén az is már 6 mag, kevesebb az esély a magas órajelre normális fesszel, vagy a vrm lesz kevés magas fesznél. 8 magnál pedig a 4 fázis szerintem kevés. Főleg Buildzoid videóit és egyebeket túrtam, hardvareluxx.de stb, mire megtaláltam ezt a lapot.
De ez az én véleményem. -
SECTORnooB
addikt
válasz
alton1978 #19015 üzenetére
A core gamerek biztosan fognak lapot cserélni,az átlag usereknek meg majd úgy is évek múltán jön elő ez a plusz, amikor már kevés lesz itt ott a 4/8 esetleg váltanának erősebb kártyára és inkább egy nagyobb órajelű chipet vennének. Az a user aki day to day reszelgeti a konfigját nem fogja megállni, hogy ne vegyen majd a kövi genhez új lapot, kitalál valami mondvacsinált kőkeményt érvet és már vált is amikor teheti...
-
chopin42
őstag
válasz
alton1978 #19015 üzenetére
Miért? Speciel az én lapomon jobb alkatrészek vannak, mint a legtöbb b350-en, és sikerült megszereznem kb 3000-el drágábban, mint amibe egy jó b350 került. Több fázis, több pcie szál, több usb, jobb mosfetek, nagyobb hűtőborda, jobb hang, több sata, jó helyen van az m2, stb...és a sokak áltlal fikázott hynixes corsair is pöccre megy a támogatott frekin, az oc meg gyerekjáték volt. Vrm hűvös, nekem ezért kellett Ez az x370-es lap. Sajnos a b350 lapoknál a gyártók spórolnak az előbb felsoroltakon, hiszen céljuk, hogy több pénzt szedjenek be, aki kicsit is jobbat akar az éppen elégtől. Persze b350 lapokból is van csúcsszuper példány, de az meg majd olyan drága, mint egy jobb x-es lap. Ahogy x 370 lapoknál is van lehúzás kategória (fapados, mint atom, csak a chipset más, vagy "gamer"). Szóval összefoglalva: vannak olyan dolgok, amiket a gyártók egyszerűen lespórolnak a b350 lapokról (vrm tipikusan ilyen).
-
Enter65
senior tag
válasz
alton1978 #19013 üzenetére
Szia!
Az alvást nem tudom, de lehet..
majd kipróbálom..
Jobb lesz vagy sem, ezt ugye döntse el mindenki saját magának. Én azért vettem ezt, mert nagyon minimális ráfizetéssel tudtam megvenni, de persze, ha a mostani árakat nézem, nem biztos.
De amúgy nem veszem személyeskedésnek.. -
válasz
alton1978 #18740 üzenetére
Köszi!
Más:
Ez a BIOS verzió amit már le is vettek (nem letölthető, de mikor még elérhető volt én lementettem), vajon megér egy próbát, vagy az előtte megjelent is megfelelő? AGESA verzió változás számomra nem mond semmit, mert a szó jelentése nem tudom mi is. (nem kerestem utána)MD
L -
-
-
Varoz
addikt
válasz
alton1978 #18627 üzenetére
A csúcs lap túlárazott (mint ahogy minden csúcs dolog esetén, ez ilyen), ez alapján ítélni egy chipsetet, nevetséges! Alatta is megkapod a chipset adta előnyöket, fele annyiért! Persze lehet keresni az abszolút csúcsot is, de ne az alapján vonjunk le bármiféle következtetést!
-
Varoz
addikt
válasz
alton1978 #18618 üzenetére
Milyen plusz 30-40k? Nekem kb. 10k volt a különbség.
Annyit meg röhögve megért, hogy van egy jó alapja a gépemnek, akár későbbi bővítés miatt is.
Ja és kb. erőfeszítés nélkül, azonnal ment a RAM 3200Mhz CL16-on és a proci is elég alacsony fesszel viszi a 4.1Ghz-et is. Fejemet a falba vertem volna, ha azon a 10k-n múlik, hogy gyengébb lapot tolok alá. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
alton1978 #18392 üzenetére
Hali.
Én felpakoltam nemrég az F10-es biost az ab350 gaming 3-ra.
Eddigi tapasztalat: nem rosszabb mint az f9d.
A g.skill flarex ramot eddig nem tudtam stabilan üzemeltetni 3200-őn, ami az F10-es biosszal is igaz.
De kicsit mintha stabilabb lenne, mert a korábbi biosokkal fél perc alatt kiakadt a DOOM, most vagy 7 percig bírta. A win nem fagyott le legalább csak a játék és most még kék halált sem dobott.
2933-on maradok, az eddig is és lehetőleg ezután is stabil lesz -
Apucy01
őstag
válasz
alton1978 #18299 üzenetére
gondolom azt tudod hogy a "kékhalálok" 80 % hardver hiba a maradék 20% igy osztozik kb 15% ösze vissza telepitet driverek stb a maradék 5% a win kb
BeZol
a gépházban akár percre pontosan be tudod lőni mikor legyen a frissités aktiv időszaka és nem kell félni hajnali restartól..
-
füles_
őstag
válasz
alton1978 #18253 üzenetére
Azt a 32GB RAM-ot most biztos jó áron el tudnád adni.
Azért számít a RAM sebessége is, főleg Ryzennél, mivel az Infinity Fabric az IMC órajelén üzemel. Az IF sebessége meg nem valami combos az első generációs Ryzeneknél. Reméljük ezen majd csiszolnak.
Köszi! Mindenesetre a fő az, hogy működjön.
-
füles_
őstag
válasz
alton1978 #18250 üzenetére
Ez a Corsair RAM amiről olvastál valószínűleg a sokat emlegetett 3000MHz-es, CL15-ös LPX volt. Ezt a RAM-ot ebben a topikban sem ajánlják, mert többeknek volt már problémája vele. De valakiknek egy kis állítgatás után megy 3066MHz-en is ez a RAM ahogy néztem a táblázatot meg a hozzászólásokat. Csak a páratlan időzítésű Corsair RAM-okkal van probléma, de ezeket is át lehet állítani, a párosakkal nincs semmi gond.
Amúgy Kingston lett volna először, meg is lett rendelve, de aztán értesítettek, hogy egyáltalán nem lehet most kapni Kingston RAM-okat.
-
füles_
őstag
válasz
alton1978 #18247 üzenetére
Hali!
Én úgy tudom, hogy akármilyen RAM-ot teszel Ryzen alá 2133MHz-en mindenképpen el kell indulnia, lehet Hynix, Samsung, Micron akármi.
Múltkor olvastam itt olyasmit, hogy valakinek nem indult a gépe 3000-es, CL15-ös Corsair RAM-mal, aztán visszaküldte, pedig csak az időzítést kellett volna párosra állítani. De ahogy írták előttem pár alaplap BIOS-ában már nem is lehet páratlan időzítést beállítani, vagy ha páratlan időzítésű a RAM-od, akkor egy fokkal automatikusan feljebb állítja. Szóval itt szvsz. az lehetett a gond, hogy az alaplap még a legelsők között volt legyártva korai BIOS-szal, és nem állította át automatikusan az időzítést. -
Siszibatya
tag
válasz
alton1978 #18217 üzenetére
Sziasztok !
Akinek ilyen Raijintek Triton van a gépébe az gyorsan cserélje szerintem , mielőtt baj lessz !!!
Nem ajánlott ez a kompakt hűtő , eláztathatja a rendszert a tartálya repedhet és a csövei is könnyen törnek.
Gyári hibás darabok bármelyik márkánál előfordulhatnak . -
hokuszpk
nagyúr
válasz
alton1978 #18214 üzenetére
ez egy sokismeretlenes egyenlet. nekem is soknak tunik a 4790K oc nelkuli 75 fokja...
mit is mondtal mi hutotte ?
Tubicanal 6 mag teker oczva, a gyari hutovel, amit 1 mag 3600 -ra ( 65W ) mereteztek, allitolag prime is fejlodott, mar avx kodot is alkalmaz. Az meg csiholja a homersekletet szepen. -
Enter65
senior tag
válasz
alton1978 #18198 üzenetére
Szia!
Igen, mire rájön az ember...
De egy kis segítség aki még most keresgél:
G.Skill:
Példa: F3-12800CL9D-8GBXLSzét tagolva: F3 / 12800 / CL9 / D / 8GB / XL
Memória Tipusa:
F1 = DDR
F2 = DDR2
F3 = DDR3
F4 = DDR4
FA = For MacFrekvencia:
8500 = 1066MHz
10600/10666 = 1333MHz
12800 = 1600MHz
14900 = 1866MHz
17000 = 2133MHz
19200 = 2400MHzCL Időzítése:
CL9 or C9 = CL timing (tCL) is 9, CL 9-x-x-xKiszerelése:
S = Single module kit (x1)
D = Dual module kit (x2)
Q = Quad module kit (x4)
Q2 = Eight-module kit (x8)
T = Triple module kit (x3)
T2 = Six-module kit (x6)Kapacítása:
2 / 4 / 6 / 8 / 12 / 16 / 24 / 32 / 64 / 128 GBVerziók:
VR / VB / VK / VS / VG = Ripjaws V (Red / Blue / Black / Silver / Gunmetal Gray)
RR / RB / RK = Ripjaws 4 (Red / Blue / Black)
XL / XM / XH = RipjawsX
ZL / ZM / ZH = RipjawsZ
RL / RM / RH = Ripjaws
TZ = Trident Z
TX = TridentX
TD = Trident
AB / AO / AR = ARES
ECO = ECO
SR = Sniper
IS / ISL = Aegis
NQ / PK / HK = Performance
NT / NS = Value RAM
SQ / SK = SO-DIMM for laptopAdditional Trident Z Color:
TZ = Classic Trident Z, Dual Black&Silver body w/ Red top-bar
TZSW = Silver body w/ White top-bar
TZSK = Silver body w/ Black top-bar
TZKW = Black body w/ White top-bar
TZKO = Black body w/ Orange top-bar
TZKY = Black body w/ Yellow top-barRemélem hasznos lesz!
-
Tubica
senior tag
válasz
alton1978 #18140 üzenetére
Szia
Köszönöm a bő választ
Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg képet tudnál csinálni, hogy néz ki ?
Oké, hogy van a neten ezer + 1 kép, de jobb olyantól látni, aki ajánlja.Nekem egy Cooler Master MasterCase 5pro házam van. Abba igazából fent el is férne (csak zavar, hogy nem 140 széles a radi, hanem csak 120). Hogy érdemesebb ? Alaplap felől szívjon, vagy a radin keresztül szívja a levegőt ?
Hátulra tegyek egy 14-es ventilátort ?Esetleg valakinek tapasztalata RX 580 + 1600 as kombóval ? Leginkább CS:go / Rainbow six / Pubg érdekelne.
Felbontásom 2560x1080.Válaszaitokat előre is köszönöm
#18127 SECTORnooB: Igazából nem sokat, csak érdekeltek a hőfokok. Maximum 5 percet !
Üdv. Tubica
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
alton1978 #18169 üzenetére
anno Ryzen masterrel kezdtem, nem vettem eszre, hogy fekezte volna a gepet. de aztan attertem biosra, azon egyszeru oknal fogva, hogy ott sokkal tobb lehetoseg van.
pl. Ryzen masterben nemlehet a memoriat 2800 -ra allitani, 2666 vagy 2933 van, a koztes lepcso hianyzik. -
Tubica
senior tag
válasz
alton1978 #18134 üzenetére
Szia
Köszönöm, de fentebb a kolléga azt írta, hogy a VRM-eknek jó lenne egy kis plusz hűtés.
Bár ha nálam tényleg alacsony a vrm hőfok, akkor lehet felesleges lenne az a fajta hűtés, amit fent beírtam ?
Mennyire hangos ez az enermax ? AM4-hez kompatibilis ?Óriási tuningot nem szeretnék. Illetve majd kap egy Rx 580-as kártyát a rendszer, és ennyi az upgrade jelenleg
Ez a 3,6ghz ryzen-el bőven elég nem ?
Üdv. Tubica
-
törölt tag
válasz
alton1978 #18113 üzenetére
Ryzen alatt annyira nem javasolt a Win7 használata, bár megoldható, hogy működjön, de hivatalosan már nem támogatott. Van valami különösebb oka, amiért még a 7-est használod? Én kedveltem a 7-et, de mivel már alig kap támogatást, így én is váltottam az erőforrásokat sem fogja meg a 10-es, mint a 7-es. Bár ez felhasználó/felhasználásfüggő, kinek mi a jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged