-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Knobber
aktív tag
válasz
kecsawi #32606 üzenetére
Azóta már csiszoltak rajta és kijött március 21-el a BIOS 6063. Működik, ugyanúgy mint az előző.
Viszont ahogy látod már nagyon régóta 25.86-os SMU van a Summit Ridge-re, és szerintem nem is lesz újabb. Még azon lehet kísérletezni, hogy COMBOAM4 vagy COMBOAM4V2 között lehet benchmarkokat csinálni melyik teljesít gyorsabban.
A BIOS 5606 volt az utolsó bios még COMBOAM4-el, de már Win 11 támogatással.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
kecsawi #32542 üzenetére
epp egy w7 -et frissitenek , proci : R5 1600
a w10 update leall , ( igen kerek "a windows 10 telepitese sikertelen" uzenettel ) raprobaltam, hogy no akkor elobb frissitsuk meg a w7 -et, de ahogy a frissitesek keresesere boktem, elougrott, hogy " a szamitogepe olyan processzort hasznal, amit a windows7 nem tamogat" , a win11 tamogatott processzorai kozott meg alapbol nincs benne.
nemlennek most R5 1600 tulaj -
-
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
kecsawi #31115 üzenetére
Helló. Nekem sokáig azon volt, és ugrált a fesz és az órajel is, most csak az órajel mozog fesz épp hogy. Mióta a legújabb chipset driver van fent Ryzen energiasémán van a masina.
hokuszpk : cool'n quiet persze be van kapcsolva. De nem megy a dolog. Sajnos a régi bugal sem jó már.
Csak bírja, ha azt elviseli hogy sok User auton használ minden feszt, ha meg nem lesz x5xx + 3xxx. -
CSB29
aktív tag
válasz
kecsawi #29842 üzenetére
Nekem mondjuk a Wraith Spire van meg hozzá, ami bírja simán. Nem mintha annyira nagy különbség lenne, csak jó lenne megütni legalább a 3000 mhz-et ramnál ha már fancy Trident moduljaim vannak. Lehet, hogy ha húzóm még feljebb a procit a ram is mehet feljebb, vagy ha elértem ramnál a maxot, akkor mindegy máshol mit csinálok?
-
hfeco01
tag
válasz
kecsawi #29764 üzenetére
Szerintem is sok az 1.2 Volt. Én egy évig küzdöttem a rammal hogy menjen 3200-on.Igaz hogy nem olyan ramom van de az volt a helyzet hogy csak 2133 MHz-en volt stabil. A végére kétféle megoldás született. Az első az volt hogy a ramnak 1.37 v-ot adtam, a VTT DDR feszültség emiatt megemelkedett 0.687 V-ra amire nyomni kellett egy Entert. Hogy miért azt ne kérdezd, de hiába mutatta a BIOS hogy 0.687 V, ha nem nyomtál rá Entert akkor az IBT-én a 3-adik mentben már hibával leállt. Valamint a procODT értékét 48-ra állítottam. A SOC 1.1 Volt az Auto beállításon.Ezekkel a beállításokkal az IBT-én lement 20 kör Maximumon hiba nélkül.
Aztán olvasgatva itt a fórumot többen írták hogy sok az az ( nálam ) 1.1 Volt, így tettem egy próbát. BIOS default után offset módban ( mert csak az van ) -0.1 Voltot adtam meg és csodák csodája mindenféle más állítgatás nélkül stabil volt az XMP 3200 MHz. Amit még észrevettem hogy az AIDA memória sebesség mérésnél így magasabb értékeket hozott mint amikor a SOC 1.1 V-ra volt állítva. -
válasz
kecsawi #27000 üzenetére
Köszi az infót!
(3803 -as van nekem is..ezt fixáltam ahogy tudtam és 24/7 -re tökéletes)
Jól emlékszem, hogy (jóval) régebbi BIOS alatt a CPU szorzó az könnyebben volt állítható és a Voltage is beírható volt?
Most meg kicsit túl van bonyolítva (szerintem) és az OFFSet (+-) a lényege, fix fesz nem állítható be.MD
L -
zmilaner
tag
válasz
kecsawi #22662 üzenetére
Igazából csak 2 okból húzok az 1600 felé (1500X volt eredetileg a terv):
Egyrészt most jó áron hozzá tudok jutni, másrészt előremutatóbbnak tűnik a 6/12, tekintve, hogy 5-7 évente cserélek konfigot.(#22664) Beretvás köszi, én is így gondoltam
Viszont a **** VGA árak miatt tök jó lett volna, ha már az R5 1600 is APU, mert majdnem annyiba fáj a videokártya most mint azon kívül a teljes konfigom..
-
-
-
bivalyolo
őstag
válasz
kecsawi #21937 üzenetére
Semmi meglepő nincs abban, hogy nem tudsz visszamenni korábbi biosra. Új agesa kódnál ez ilyen. Amikor kijött az 1.0.0.7, már akkor sem lehetett visszaváltani az 1.0.0.6-ra.
Egyébként a sima b350 primenál tökéletesen működik ez a bios is, végre natív 3000-en mennek a ramok, nem csak 2933-on, sőt most már elmehetek vele egészen 3333-ig, igaz itt már kéne neki plusz fesz, mert kékhalálok tömkelege fogad.
-
-
speedernet
aktív tag
-
-
-
kecsawi
senior tag
válasz
kecsawi #17670 üzenetére
Mivel van 3203-as új bios és feltettem, így a korábbi beállításoknak annyi. Na nem baj ezt is tesztelni kell. A DOCP-t a ramnak megfelelő 2800-ra tettem, a szorzót 39-re, a feszt nem fixáltam, hanem megnéztem hwinfo szerint mennyit ad max a lap a procinak átlagos használatom meg játék (2 kör diablo 3) alatt. Max CPU Core Voltage 1,387V, 62,8 C hőmérsékleti maximummal.
Korábban 4 GHz felett SVM Disabled, EPU PowerSaving Disabled, VDDCR CPU Voltage Offset mode + 0.16250 , DIGI+VRM Extreme beállítással működött, de nagyon melegedett stock coolerrel, így visszaálltam a 3800-ra. -
Imi33
csendes újonc
válasz
kecsawi #16861 üzenetére
Igen ezt láttam viszont, ahogy olvastam a végén az R csak a színkódot jelöli de ha nem így van akkor nyugodtan javítson ki valaki
Új vagyok még a témában esetleg, tudnál segíteni mit állítsak be, mert a késleltetést állítottam 16-18-18-18-36 ra úgy sem akarta az igazságot.
-
-
-
válasz
kecsawi #15289 üzenetére
Digi+ VRM az van !
Mi van akkor ha én nem játszom ezzel a sok beállítással és egyszerűen fogom magam és csinálom azt amit az Asus ad lehetőséget....? BIOS majd F7 és az "EZ System Tuning" résznél beállíttom "Asus Optimal"-ra és Save and Exit (F10) majd mosom kezeim....bármi is történik ezután. (én nem lehetek hibás, bármi is menne tönkre)MD
L[Kérésre dupla sor törölve, a telefon megmakacsolta magát.]
[ Módosította: jim bcs ]
-
-
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
kecsawi #14658 üzenetére
A 0811-az lehet javított, egy darabig így is volt nálam is, de feldobtam a 0902-est, ami már az 1.006b-s AGESA kóddal érkezett...na onnantól lőttek a 2933Mhz-nek megint.
Még 2133-on se mindig indult el a lap, ezért ment vissza a 0811..Érdekes, de ebben meg hiányoznak bizonyos opciók, amik a frissítés előtt megvoltak. (pl. VDD_CLDO..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Animal Crossing: New Horizons
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest