Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
Az létezik, hogy például a jelenlegi 1700.-es kockám 3825 mhz.-et 1.264-1.280v.-on szépen stabilan viszi minden teszt és játékok alatt már lassan fél éve stabil. De ha beállítok neki 3.9.-et akár 1.4v.-ot nem hajlandó bootolni ? Létezne ,hogy 3.8ghz után elvágták a torkát ? és itt a vége
pedig ezt biztató alacsony fesz mellet tudja . Vagy vissza kellene vennem a ramot 3200mhz cl14.- ről alapra , mert a IMC lenne a gyenge lánc szem ? -
Ribi
nagyúr
válasz
Apucy01
üzenetére
Ami esetünkben abban nyilvánul meg hogy?
És a B350 instabil? Mihez képest stabilabb?
Nem igazán láttam még összeállítást ahol azt mondták volna, hogy a B350 már nagyon kevés. Abból is olyat kell amin van hűtés és annyi. Nem nitrogénes hűtést akar sejtem én.Illetve te sem mondtál sok konkrétumot, mert a 35-120k-ig terjedő lapokat belinkelted. De hogy melyiket miért azt fene tudja.
-
apple87
senior tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Olyan sokat nem akarok költeni rá, lehet itt elmenni a csillagos égig....
De nekem olyan kell amit ki is használok, nem feleslegesen veszem meg, a b350 premier plusznál kezdtem, olyan 40-50K nál többet nem akarok lapra költeni. Szóval a ryazen 7 1700 mellé melyik ami ennyiért a legjobb?
És hozzá 2x8gb ram ? Fontos lenne az infó!És nem játékra kell hanem 3d grafikai programokra.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Siszibatya
üzenetére
A 3.8vs4Ghz-nél már nincs csak kb. 5% teljesítménykülönbség, és az sem minden alkalmazásnál jön ki. Emiatt +40k-t 370-es lapra+ 16Gb premium RAM-ra , esetleg vízhűtésre költeni szerintem csak ha benchmark gép lesz, különben inkább VGA-ra. Abból a 40k-ból pl. 1060 helyett 1070Ti, vagy 1070 helyett 1080-al nagyobb teljesítményt hoz átlagban. Azért játékoknál még mindig VGA>CPU (egy bizonyos határig) Freesync-hez AMD kell ugye, a Vega 64 olyan 1080 szinten van teljesítményben és Freesync, de ha kell az űber teljesítmény akkor nyilván egy 1080Ti, de akkor nincs csak Vsync, vagy Fastsync. Szóval ár/teljesítményben az a kis plusz már szerintem aránytalanul sokba kerülne proci oldalról, de az igaz, hogy máshogy viszont nem lesz 4GHz a 3.8-ból, sőt még lehet, hogy úgy sem..
-
Siszibatya
tag
válasz
Tubica
üzenetére
Szia !

Az összes jelenlegi ryzen procinak a maximum elérhető órajele 4GHz. Ennyi amennyire fel lehet húzni és itt vége van még az R7 1800X-nek is.
Azt látom , hogy nagyon a maximumot ki szeretnéd hozni a konfigodból . Érdemesebb lett volna akkor már X370 alaplapod venni és a lehető leggyorsabb memóriát 3600Mhz-est .
Videókártyából meg ha van rá , akkor nyugodtan mehet a 1080ti vagy akár 1080 vagy 1070 ,de ez alá ne menj.
Később akár a procidat is lecserélheted 1700X vagy 1800X -re.
Lehet a procid nem fog jobban menni. Egy lehetőséged van adj neki több feszültséget .
-
-
SECTORnooB
addikt
Pontosabban külföldi fórumok információja szerint a Ryzen refresh széria ugyan abban a hónapban indul mint a jelenlegi generáció ebből az következik, hogy a R7 március,R5 április,R3 nyár eleje.
Linkelt ph-s cikk szerint is amit megerősítenek a külföldi cikkek is, marad 2020-ig az AM4 tehát a Ryzen 2 ami 2019 ben debütál az is kompatibilis lesz a jelenlegi alaplapokkal, csak a BIOS-t kell update-elni. -
Damateo
aktív tag
Lehet tudni valamit a Ryzen gen 2-ről?
-
ooszi
senior tag
Sziasztok
Össze raktam az AM4 gépet, 1500x, Asus alaplap, 2*4 GB Corsair, amd VGA, minden alap, friss BIOS, Win10.
Sajnos telepítés után állandóan kifagy, a következőt írja ki: CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT.Van valakinek valami ötlete?
-
jeni
félisten
Esetleg valaki?
CL16-s időzítésű - 2x4GB és 3200Mhz ja és élettartam garis! -
alton1978
tag
válasz
Tubica
üzenetére
Nem szeretnék beleszólni, de nem látom a VRM hőmérsékletét.
Ahogy azt olvastam, ha az túl magas, akkor gondot okozhat a stabilitásnál is. Ha meg még megemeled a feszültséget, akkor jó, ha annak a hőmérsékletét is figyeled ! Minimum egy kokányolj oda egy 8cm-es ventilátort...és az sem árt, ha hűtöd az alaplap "hátulja" felől is egy + ventilátorral... Csak egy tipp volt, nem szólok bele, mert nem vagyok OC-ban járatos és teljesen más a hűtésem és az alaplapom is. De azért figyeld annak a hőmérsékletét is... -
válasz
hokuszpk
üzenetére
Értem

Akkor lehet ramokkal játszok. Megnézem mit tudnak.
Ez a 3,8ghz, amúgy mit tudhat "kihajtani" ? Freesync-es monitorom van.
Eddig FX mellett egy rx 480-am volt. Nagyon szerettem, de úgy érzem, hogy a ryzen-be sokat hagyna.
1070 esetleg Fury X vagy Vega ? 2560x1080 a felbontás.Üdv. Tubica

Szerk: Mitől függ, mit tud a processzor ?
-
-
Jester01
veterán
válasz
Tubica
üzenetére
4 gigához simán lehet kevés az 1,35V. Lásd fentebb alton1978 is 1,42V-al járatja 3,95GHz-en. Az is lehet, hogy 4-et egyáltalán nem fogja vinni. De ha 3,8-on már megy (ha jól láttam) akkor szerintem azzal legyél boldog és vidd lefelé a feszültséget amíg stabil marad.
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Szia !
Hát, most megpróbáltam úgy, hogy a ramokhoz nem nyúltam, csak frekvenia, és feszültséget növeltem.
40x100mhz 1,35V-on, és semmi... megint elemkivételig jutottam.Szerintem vagy a lap nem bírja, vagy a processzor. Semmihez nem nyúltam, csak a szorzóhoz és a feszültséghez, és semmi

Esetleg még valami tipp ?
Üdv. Tubica

-
Siszibatya
tag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Szia !

Bitzotsra veheted , hogy nem

Egyértelműen nem neked szántam , jeleztem is . Nem fogom annak magyarázni , hogy milyen valami aki már használ/t ilyesmit .
Nemhiszem azt, hogy mindenki tisztában van vele : egy sima ajánlásból vagy rangsoros listából meg pláne nem. Utána néz az adott illető annak amit vesz vagy sem , azt senki sem tudhatja biztosan. Ilyenkor jön képbe a következő : nekem xy ezt ajánlott vagy ezt olvastam , de utánnézni bárminek is azt már nem
Sajnos van ilyen. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tubica
üzenetére
miert haragudnank ? te geped, ugy teszed tonkre, ahogy akarod

prime alatt 70 fok még rendbenvan, akkor kezdj aggodni, ha 75 fole akar menni. mit is mondtal ? gyari hutod van ?
_ha megbukik a teszten_ timinget tedd vissza autora. mondjuk auton cl 15 erdekes, az ujabb bios elvileg feltolja parosra.
-
-
hokuszpk
nagyúr
-
alton1978
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
A memoriát képtelen voltam eddig feljebb tornászni. Sok-sok beállítást próbáltam, de a 2800-as is teljesen véletlenül jött össze, de a MemTest hibátlanul lefutott...
-
alton1978
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Szia!
Igazából én is így gondoltam.
A procihűtő egy Enermax Liqmax II 240. A házat ( Zalman Z9 Neo ) pedig 3db 12cm-es Enermax Silence-el.
Remélem reggelig marad a hőfok s szépen futni fog a render. Nézegettem Ilyen cuccot:https://www.amazon.com/Enzotech-MOS-C10-Forged-Copper-Heatsinks/dp/B004CL89D8
Ezt lehet érdemes lenne még bevetni, de reggelig kiderül...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
bandika0626
üzenetére
Így egy kicsit nehéz lesz mert többváltozós a dolog.
a #18553 -ban ezt fejtegettem.
-
alton1978
tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom ezt a kis infot, talán rajtam kívül mást is érdekel.
Jelenleg az 1700x@3950 1.42V-on stabilnak tűnik.
Csináltam egy gyors 10 perces render tesztet Corona-val, hogy lássam, mit hoz időben. Teljesen elégedett vagyok vele. A processzor hőmérséklete 63 fokra beállt, s a VRM is szépen stagnált 73 fokon. Igaz, ehhez a ház ventilátorainak a vezérlését a VRM hőmérsékletéhez állítottam...s nem is olyan csendes, mintha a system-hez állítottam volna, de így nem ment fel 85 fokra a VRM hőmérséklete sem.Érdekesség képen mellékelem a Cinebench értékeket.
Összehasonlítás képen:1. Ryzen1700x@3,950 - mostani ketyere
9. i7-4790K - OC nélkül, az ezt megelőző render gépem
12. i7-3720QM - a Dell M4600-as munkaállomásom értéke.Eddig stabilnak tűnik render alatt 3,95-ön a rendszer, de egy Corona overnight rendert elindítok. Ha reggel 8.-ig fut, akkor stabilnak nyilvánítom s munkára tökéletes. Ha nem stabil, akkor lehet visszaveszem 3,9-re 1.35V-al, mert az előző este 11 órát futott probléma nélkül.
Megpróbálnám a 4,Ghz-et is, de igazából nem merem a feszültséget feljebb venni...A hűtő és a VRM hőmérséklete - jelenleg úgy tűnik - bírna.
A memóriát viszont még mindig csak 2800Mhz-n tudom használni, de legalább szép alacsony az időzítése.
Esetleg vélemény, érdemes lenne a 4.0Ghz-et megpróbálni, vagy ne erőltessem. Valahol olvastam, hogy a mérnökök nem ajánlják a 1,4V-nál magasabb feszt, de erre többen rácáfoltak az Overclockers oldalán...
Vélemény? Ötlet?
-
updog
őstag
Sziasztok!
Ma beléptem a Ryzen-táborba
Egyelőre lakom be a konfigot:
1600X egy BQ Pure Rock-kal hűtve, Asus Prime B350-Plus, HyperX 16GB HX433C16PB3K2-vel. Eddig minden tökéletes (a 24-pin ATX-szel megküzdöttem, nekem is "bejött" hogy az alaplap azzal a fél centivel rövidebb, hogy lifeg a levegőben), pöcröff indult, egyelőre atomstabil, tekintve hogy a proci alapórajelen ketyeg, a memória meg 2400-on
Nem is nagyon tervezem húzni, majd lehet hogy ha lesz időm, feszegetem kicsit a határait, de egyelőre így is egy álom az Athlon II 740-hez képest. -
bandika0626
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Szerintem állíthatna a CPU llc-n is. Ha auton hadja akkor sokat fog kilengeni a feszültség.
(#18549) propetya85 tudom mit beszélek. Nem ez volt az első amit csináltam. Két csavart meg nem nehéz helyesen megszorítani, hogy rendesen illeszkedjen a hűtő.
Nyilván a folyékony fémet még nehezebb eligazgatni. Volt hozzá szerencsém 3570k meg 3770k delidnél. -
Pro!Petya
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
A kryonautot nehéz volt szétkenni?? Még ha azt mondod hogy a Conductonat-ot akkor azt mondom, de azt se lehetetlen.
2-3 fokot javult oké de mit vársz többet egy pasztától? Ne haragudj de kétségeim vannak azzal hogy ugyanazt a hőfokokat mutatja mint egy mx4.Ott akkor az install nem volt okés.
Idle -ben talán , de max terhelés mellett meg biztos nem.
Azért aki kimaxolni szeretné a hűtését annak elég sokat dob az összképbe ...
vegyük ha csak ha ventiket cserél , radiátort , pasztát akkor ott tart hogy ~10 fok ha nem több amivel beljebb van és mikor a határon táncol a tuning akkor szerintem kijelenthető hogy rengeteg az a "csak" 10 fok különbség.Siszibatya Remélem nem nekem írod a Conductonaut tulajdonságait

Persze nem árt ha mások is tisztába vannak vele.
Meg ugy álltalában gondolom mindenki tisztbában van azzal hogy mit vesz.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
bandika0626
üzenetére
de neked asus lapod van, nem msi

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
bandika0626
üzenetére
De az a 66fok alaplap hőmérsékletnek szerintem kicsit sok.
tomahawknal nemsok, ott a vrm hofokot mutatja a hwinfo, azt meg mar leprobaltam 110 fokig

-
bandika0626
senior tag
válasz
Tubica
üzenetére
Lehet olyan kockát fogták ki ami nem fog menni 4GHZ-t ha fejreállsz akkor sem.
Az én 1700-am 3750-et 1.4V felett hajlandó vinni.Bár ahogy írtad, hogy 2x 3x is újraindul vagy csak elemkivétel segít azt szerintem a memória beállítás miatt csinálja. Nálam is azt volt hogy felpattintottam 3600-ra a memóriát és csak az elemkivétel segített hiába van bekapcsolva, hogy 5 sikertelen indulás után default-on induljon.
-
válasz
bandika0626
üzenetére
Igen.
Ezzel nem tudok mit kezdeni. Valaki itt a csoportba azt mondta, hogy pl az egyik, az a VRM hőfok.
Felrakom a vcoret 1,350-re. Memóriát átállítom. Frekvencia maradjon ?
CPU frekvenciát mennyire tegyem ?Üdv. Tubica

-
Enter65
senior tag
válasz
YellowFlash
üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem 2 féle verzió fut belőle. Az egyik Hynix chip a másik Samsung chieppel. A Hyninx-es SS a Samsung pedig DS kiviteles. A Samsungot jobban bírja.
Ha van rá módod, akkor küld vissza, és cseréld be egy G.Skill-re. -
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Semmi...
Meghal a lap, és onnantól csak az elem kivétel segít...
Nem értem.Valami ötlet ?
Üdv. Tubica

-
Jester01
veterán
válasz
YellowFlash
üzenetére
Valakinek mintha lett volna ilyen baja, próbáld meg visszakeresni.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
Tubica
üzenetére
Sziasztok!
Adott egy új konfig: Ryzen 1600, ASUS Prime X370-Pro, 16GB Corsair Vengeance 3000MHz RAM.
Windows 10 Pro 64 bit csak 7,93GB-ot ír használhatónak a 16GB-ból.
Msconfigban is turkáltam a "Speciális rendszerindítási beállításoknál", az nem segített.
Felcseréltem a ramokat minden azonos színű slotban, szóval az összes azonos színű kombináció megvolt, de az eredmény így is csak 8GB.
BIOS látja mind2 slotban a ramot, 8192MB-ot ír mind2-re, de az összesített RAM mennyiségre szintén csak 8GB-ot jelez.Az egydüli 16GB eredményt úgy értem el, hogy B1-B2 slotba raktam a ramokat, de így Single Channelben futnak, ami meg nem finom.

A ram verzió: CMK16GX4M2B3000C15 15-17-17-35 1.35V ver 5.30 (Hynix chipes??)
Másnak volt már baja ilyen RAM-mal? A BIOS a legfrissebb.
-
Sziasztok !
Első sorban, az 1600-as tulajokat szeretném megkérdezni, hogy meddig jutottak tuninggal ?
Én bármit teszek, nem akar elindulni. 3,8Ghz-nél többet sehogy se. Vagy valamit rosszul állítok be ?
Valaki tudna segíteni ? Cél 4ghz, vagy felette.
Alaplap egy MSI b350 tomahawk arctic.Üdv. Tubica

-
Siszibatya
tag
válasz
Tubica
üzenetére
Szia !

A tuningod valamilyen okból nem stabil , valamiből keveset adtál meg bios-ba.
procinak 1.33V -1.38V próbálj meg , esetleg smt off ,ami több fps-t is adhat pár játékban 1.45V a max ameddig el lehet menni , de maradj mindenképpen alatta .
A memória sebességét és időzítését is manuálisan beírni , páros időzítéssel CL számmal , ha páratlan számmal nem megy Memória feszültségét is érdemes belőni , meg kell nézni mi az ajánlott és meddig mehetsz el biztonságosan.
cpu load line calibration - ezt is be kell állítani 2 vagy 3-ra állítani , de ki kell tesztelni ezt , mert mindegyik alaplap más
-
bandika0626
senior tag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Na én ettől a kryonaut-tól nem voltam hanyattesve. Nagyon nehéz volt szétkenni. Aztán az mx4-hez képest 2-3 fokot javult. Aztán vissza az mx4-hez és ugyanazt a hőfokokat produkálja és sokkal jobban eldolgozható.
Van itthon folyékony fém is de azt nem akartam feltenni nehogy baj legyen. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Siszibatya
üzenetére
Azt azért hozzátenném hogy a Conductonaut szerintem a legjobb ár/értékű hővezető most.
Fél gombostűfejnyi is sok belőle egy kenésre, (maszatolásra)
. Az 1grammos így legalább 10-15 chipre is elegendő lehet.
Ha már paszta akkor meg Kryonaut ahogy írtad te is!
-
apple87
senior tag
Az a kérdés hogy, kihasználnám e a 3200MHZ ramot?
NEm értek ilyen szintek hozzá, de nem akarom megbánni később hogy mit is választottam.
3d grafikai programokhoz kellene, maya 3ds max, játékra nem nagyon, lehet felteszek 1,2, játékot hogy kipróbáljam, de nem nagyon köt le. -
nyulnyulu
senior tag
cpu feszt hol állitsam be?giga x370 aorus gaming k5 lap,eddig még nem kellett hozzányulnom,2 napja van meg ez a lap
-
őstag
őstag
válasz
apple87
üzenetére
Ez egyéni preferenciák kérdése.
Drága most a ram. Ha 16GB elég, akkor G.Skill Flare X a legproblémamentesebb 3200 -as. Ez a legtöbb lap QVL -jében szerepel és megy is 3200-on. Samsung B-dieNagyon sok 3200- as van ami az adott lapban nem megy annyit. Közel sem. Bár a kezdetek óta némileg javult a ram kezelés.
Ha lassabb ram is elég, akkor 2400 -asból bármit, ami szerepel az alaplap QVL -jében.Hozzátenném, hogy a topik lakók többsége más ramot hajt.
Flare X -esek nem nagyon írnak ide rammal kapcsolatban. -
apple87
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
És ehhez milyen rammot érdemes venni?
-
Siszibatya
tag
válasz
Enter65
üzenetére
Szia !

Arctic MX4 a legjobb ár/értékű paszta .
Az mx2 is jó akinek nagy kiszerelés kell .A többi meg nem hűt annyival jobban , hogy megérje a többletköltséget szerintem. Régebben én is néztem ilyen jellegű teszteket és kb. 2-3 fok különbség volt .
Paszták közül amiket írtál a Kryonaut.
Mások figyelmét azért felhívnám az alábbiakra :
A Conductonaut az folyékony fém alapú amire vigyázni kell !!!
Ezt delidelésnél szokták használni , ahogyan a clu-t , ami vezeti az elektormosságot és kinyírhatja a cpu-t vagy a gpu-t ha valaki arra rakja normál paszta helyett , amire volt már példa sajnos
Conductonaut-nál ezt én nem néztem , hogy vezeti vagy sem. Ebből egy kis csöpp is félremegy és megvan a baj. Leszedni meg hát kínlódás ,ha meg olyan helyre megy akkor meg kb. kukázhatod.
-
apple87
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
X370 mivel jobb hogy drágább?
Igazából nem játékra kell hanem 3d programhoz
-
apple87
senior tag
Sziasztok
ryzen 7 1700 procihoz milyen alaplapot és 2x8gb rammot ajánlanátok??
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Bounti
üzenetére
en sem vagyok thermodinamikus.
annyit biztosan tudunk, hogy a ho a melegebb feluletrol a hidegebb fele aramlik.
namost ha a kupak szele kezd hevulni, akkor kovetkezeskeppen a huto alja lesz a hidegebb felulet, tehat arra kellene aramlania. tehat ha a huto rendesen felfekszik, jo a hoatadas, akkor a kupak szele nagyon nem lehet melegebb, mint a huto alja. -
Bounti
aktív tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Nem vagyok otthon a termodinamikában, de nem hinném, hogy a te általad mondottak szerint terjed a hő fémes közegben... mindegy, inkább hagyjuk...
(#18510) Mtomi86
Nekem is elég lett volna az alap ryzen hűtő, mivel jelenleg a320-as lapom van nem tuningolok, de gondoltam a nyárra is, és jobb lesz így torony típusú hűtéssel... Bár ráérsz hónapokig...

-
Mtomi86
csendes tag
Köszönöm a segítséget a hűtés és proci ügyben. Ha az 1600X-est veszem akkor lehet az Arctic Freezer 33-ast választom mellé hűtésnek, 2ezer forint az eltérés a Freezer 12-eshez képest. Viszont az 1600 és az 1600X között 5ezer forint az eltérés, annyival meg az általam nézett game tesztek alapján szerintem nem ér és nem tud többet. Most azért, hogy 5-10 Fps-el több legyen... Eleve meg 5000+kb. 10000 a többlet költsége az 1600X-nek a hűtés hiánya meg a pár tízed megnövekedett órajel eltérés miatt.
-
Sziasztok
Egy óriási segítség kellene, mert megőrülök, és a lapnak, és alkatrészeinek se tesz jót szerintem.
Miért van az, hogy amikor bekapcsolom a gépet, 2-3x újraindul, lecsapja magát, és utána tölt be ?
Mit kell beállítani, hogy ez ne legyen ?Msi B350 tomahawk Arctic / 1600 ryzen.
Válaszaitokat előre is köszönöm

Üdv. Tubica

-
Madmax81
aktív tag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Valahol itt kellene keresni a választ
Az a tény, hogy több fázis nem felel meg a teljes átalakító jobb hatékonyságának, az előző bekezdésből következik. Akkor miért nem látunk négy fázist még a bátran drága áramköri lapokon?
Mivel a nagyobb számú fázisnak más előnyei vannak, és ezek meghaladják az 1.45V és 100A kimenetek kimenetelének előnyeit, a konverterben a FET-ek 10W helyett 10W-ot konvertálnak hővé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pedig ezt biztató alacsony fesz mellet tudja . Vagy vissza kellene vennem a ramot 3200mhz cl14.- ről alapra , mert a IMC lenne a gyenge lánc szem ?

Nem is nagyon tervezem húzni, majd lehet hogy ha lesz időm, feszegetem kicsit a határait, de egyelőre így is egy álom az Athlon II 740-hez képest.